Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
piupiu

#8251 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

muha_sa wrote:
piupiu wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
ne diraj mi piupiu :twisted:
Ne dira on mene, vidiš da ja njega udaram po guzi. :oops: :D :lol:
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

eto vam sad pa nastavite :D
:kiss:

Nego, kakva je sarajevska scena, de reci pravo? :oops: :D :lol:
muha_sa

#8252 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by muha_sa »

piupiu wrote:
muha_sa wrote:
piupiu wrote:
Ne dira on mene, vidiš da ja njega udaram po guzi. :oops: :D :lol:
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

eto vam sad pa nastavite :D
:kiss:

Nego, kakva je sarajevska scena, de reci pravo? :oops: :D :lol:
najjaca u Jugi--daleko najjaca :-D
Ommadawn

#8253 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ommadawn »

Ommadawn wrote:
ne diraj mi piupiu :twisted:
Ne diram je, ko je bona dira?
ti iz BL :oops: :kiss:
Nažalost jesam. Da bogdo nisam al jebaji ga sad.
piupiu

#8254 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

Connaisseur Karlin wrote:ma znam da se znas barniti, to je frendovksa rekacija, ali ovo prijetim jer sam odrastala u BL , ne moze mi nista :lol:
:mrgreen: :kiss:
Last edited by piupiu on 30/03/2018 22:21, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#8255 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Connaisseur Karlin »

Ommadawn wrote:
Ommadawn wrote:
Ne diram je, ko je bona dira?
ti iz BL :oops: :kiss:
Nažalost jesam. Da bogdo nisam al jebaji ga sad.
pa fina je BL, aleja, vrbas, ima lokacija za odmaranje :-D al su im sad muzeji sve pod srpskom komandom :-?

najljepse je biti rodjeni i odrastati na Jadranu dzaba kontientalni dio drzava :-D
Connaisseur Karlin

#8256 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Connaisseur Karlin »

piupiu wrote:
Connaisseur Karlin wrote:ma znam da se znas barniti, to je frendovksa rekacija, ali ovo prijetim jer sam odrastala u BL , ne moze mi nista :lol:
:mrgreen: :kiss:
od vrbasa pjehe 3 minute :kiss:

ne upitah Omana koji dio grada :-D
piupiu

#8257 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

muha_sa wrote:
piupiu wrote:Nego, kakva je sarajevska scena, de reci pravo? :oops: :D :lol:
Tako'eeeee! :sretan:

Imamo zaključak. :D Hajmo sad, razlaz, nemoj da vas marišem. :stasreko:
Ommadawn

#8258 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ommadawn »

piupiu wrote:
muha_sa wrote:
piupiu wrote:Nego, kakva je sarajevska scena, de reci pravo? :oops: :D :lol:
Tako'eeeee! :sretan:

Imamo zaključak. :D Hajmo sad, razlaz, nemoj da vas marišem. :stasreko:
Po komercijali najjača. Po kvalitetu - većina škart ali se može probrati i jakog materijala.
Indexi, pa pet mjesta ispod, Jadranka (Sarajevo joj se pravo zahvalilo), Kemica, Pušenje, Elvis Đi Kurtović, Kongres, SCH pa onda deset-petnes mjesta ispod sve ostalo.
svi u napad

#8259 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by svi u napad »

Sto ljudi sto cudi i o ukusima se ne raspravlja. Ovdje se vode diskusije o muzici koje podsjecaju na one rasprave koje bolji Sarajvo ili Zeljo. Cinjenica je da je Sarajevo bilo muzicki centar bivse drzave u jednom periodu i dalo nekoliko mega zvijezda na tom prostoru. Mozemo imati razlicite ukuse ali evo i nakon rata ko je veca zvijezda od Dine ili Halida na ovim prostorima? Ima li bolje grupe od Dubioze? Ima li bolje pjevacice od Amire i Hanke? Pa ljudi moji mi smo imali rah. Safeta koji je bio za pjevanje sevdalinki ono sto su Mesi i Ronaldo zajedno u fudbalu (covjek trebao imati koncert sa pok. Pavarotijem). Pa mi smo imali Muniticku i Cigoja jedno vrijeme u operi (pa Sarica), pa ona balerina (ne mogu da se sjetim imena - ko stariji covjek) i td itd. Al najvaznije je pljuvati po sebi i jer tako nas je Bg pljuvao cijelo vrijeme. Uvijek su nas uvjeravali da smo kasablije, dobrog srca i priglupi. Pizon je uvijek bio bolji po njima od Papeta iako je zaostajao svjetlosnu godinu za Papetom. Bukal je bio sirovina al, zato je bukva Lazarevic bio igracina, itd, itd.
tema je YU kao drzava a ne muzika. Iako sam Banjalucanin (pozdravi sa Karlinku i Omadawna :kiss: :kiss: ) kao pravi Bosanac i Krajsnik mogu samo potvrditi da je Sarajevo bilo najbolje u muzici od svih gradova Yuge.
Sto se tice Olimpije i gostovanja nasih pjevaca za ove mladje za informaciju da niko nije bio ni Blizu Olivere Katarine/Vuco koja je odrzala 72 koncerta u istoj. Pa sad kontajte sta to znaci.
P.S: kao sto je SA imalo najbolju muziku tako je i Banja Luka imala najbolje cevape u Yugi i to je aksioma (aksioma se ne dokazuje - ona je dokazana) Zivjeli!
Point.

#8260 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Point. »

Ma nista, sarajevska poprock scena je bila skart, bg i zg su vrh. Cane da prdi u mikrofon 3 i po minute bilo bi to vrh, inovativno, kul mega car. Ne moze niko pljuvat ko mi na svoje. Pod svoje mislim na beha izvodjace. I dzaba.
hAZNADAR

#8261 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by hAZNADAR »

Point. wrote:Ma nista, sarajevska poprock scena je bila skart, bg i zg su vrh. Cane da prdi u mikrofon 3 i po minute bilo bi to vrh, inovativno, kul mega car. Ne moze niko pljuvat ko mi na svoje. Pod svoje mislim na beha izvodjace. I dzaba.
Pripazi se. FGR ce te proglasiti SDA-ovcem. Ili Sejom sa Vratnika sto gazi hipike. :D
hAZNADAR

#8262 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by hAZNADAR »

svi u napad wrote:Sto ljudi sto cudi i o ukusima se ne raspravlja. Ovdje se vode diskusije o muzici koje podsjecaju na one rasprave koje bolji Sarajvo ili Zeljo. Cinjenica je da je Sarajevo bilo muzicki centar bivse drzave u jednom periodu i dalo nekoliko mega zvijezda na tom prostoru. Mozemo imati razlicite ukuse ali evo i nakon rata ko je veca zvijezda od Dine ili Halida na ovim prostorima? Ima li bolje grupe od Dubioze? Ima li bolje pjevacice od Amire i Hanke? Pa ljudi moji mi smo imali rah. Safeta koji je bio za pjevanje sevdalinki ono sto su Mesi i Ronaldo zajedno u fudbalu (covjek trebao imati koncert sa pok. Pavarotijem). Pa mi smo imali Muniticku i Cigoja jedno vrijeme u operi (pa Sarica), pa ona balerina (ne mogu da se sjetim imena - ko stariji covjek) i td itd. Al najvaznije je pljuvati po sebi i jer tako nas je Bg pljuvao cijelo vrijeme. Uvijek su nas uvjeravali da smo kasablije, dobrog srca i priglupi. Pizon je uvijek bio bolji po njima od Papeta iako je zaostajao svjetlosnu godinu za Papetom. Bukal je bio sirovina al, zato je bukva Lazarevic bio igracina, itd, itd.
tema je YU kao drzava a ne muzika. Iako sam Banjalucanin (pozdravi sa Karlinku i Omadawna :kiss: :kiss: ) kao pravi Bosanac i Krajsnik mogu samo potvrditi da je Sarajevo bilo najbolje u muzici od svih gradova Yuge.
Sto se tice Olimpije i gostovanja nasih pjevaca za ove mladje za informaciju da niko nije bio ni Blizu Olivere Katarine/Vuco koja je odrzala 72 koncerta u istoj. Pa sad kontajte sta to znaci.
P.S: kao sto je SA imalo najbolju muziku tako je i Banja Luka imala najbolje cevape u Yugi i to je aksioma (aksioma se ne dokazuje - ona je dokazana) Zivjeli!
Ah sto nas ima masalah. Ko jucer se sjecam vjecitih rasprava u parkicu - jeli bolji Radio ili Basdans. Radio - vise ljubavne pop pjesme, Basdans malo alternativniji zbog primjesa funka. I ko voli vise Radio - ta je papak i seljacina, a ko vise voli Basdans taj peder koji glumi nesto i treba ga razbit. :D
A onda dodju fanovi Semse Suljakovic i maltretiraju i jedne i druge.
hAZNADAR

#8263 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by hAZNADAR »

Ommadawn wrote:
dale cooper wrote:Sarajevska pop rock scena je sasvim sigurno bila najkomercijalniji izdanak ex-Yu scene. Bregovic, a kasnije i Merlin, Crvena Jabuka
i Plavi Orkestar su imali tu sposobnost da prilagode svoju muziku mentalitetu i senzibilitetu prosječnog jugoslovenskog konzumenta.
Neću ovdje reći da li je to bilo dobro ili loše, ali ću reći da se meni lično to nikada nije sviđalo jer sam imao sasvim drugačije
muzičko odrastanje, pa su mi punk i new wave scena bile mnogo bliže mom senzibilitetu i emocijama. Recimo Idoli ili Šarlo Akrobata
su post punk i new wave proželi kroz prizmu jugoslovenskog društva i odrastanja u njemu, ali su i zadržali svu autentičnost, energiju,
muzičku oštrinu i eksperimentalnost kolega iz Engleske ili Amerike. Zato često volim reći da je to možda bilo jedino vrijeme kada
je jugoslovenska rock scena imala ruku na pulsu muzičkih dešavanja u svijetu i da je korespondirala sa njima.

Je prika, ali ja ovdje govorim da su komercijalno ti bendovi bili bum ali to je bila i Brena i Corba i donekle Parni Valjak, Prljavo Kazaliste, Bajaga... Sve su to bili komercijalni bendovi i izvodjaci.
Svirali su i Idoli, Sarlo, Disciplina,... za pare. Nije da nisu.
Koja je granica izmedju kvalitete, avangarde ,... i komercijale?

U biti je tu komercijalu tesko definisati jer ne mozes ni tirazom, ni jednostavnoscu tekstova i harmonije, ni primjesama folka......
Neki su komponovali psihodelicne pjesme a neki jednostavne ljubavne - svako po svojoj inspiraciji, osobenosti, zivotnim i muzickim iskustvima,...

Tako da ispada da su komercijalni bendovi bili samo oni koji su smisljeno i namjerno komponovali pjesme koje se bolje prodaju. A imali kvalitetu za nesto vise recimo umjetnicki, alternativno,... ali eto kao ganjali lovu. A to niko od nas ne zna. Sumnjam da su Bora, Bajaga, Merlin, Hus,... slusali kod kuce nesto skroz drugo od zanra u kojem su stvarali.

A naravno da je normalno da bend ili kompozitor ima razlicite faze. Film je sa panka i ska presao u pop, Leb i Sol poslije godina instrumentalnog jazz roka sa folkom izdao Skopje, Brega presao faze od pastirskog roka pa preko Dozivjeti stotu sa primjesama novog vala do Djurdjevdana, Valjak vise bio hard u pocetku, Corba takodjer, Indexi imali i slager fazu, EKV imala albume drugacijeg zvuka i tekstova gdje se Ljubav tumaci kao komercijalniji,... tesko tu covjek moze reci sta je komercijalnije a sta alternativnije.

Tako da se sva prica o komercijalizmu svodi na malogradjansko pametovanje. Ono - ne slusam Merlin - samo Partibrejkerse da ne ispanem papak. Da su neki muzicari bili samo komercijalni - koji q su gubili onda vrijeme na pop-u kada su mogli otici u narodnjake i tu daleko vise zaradivati.
Ommadawn

#8264 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ommadawn »

Point. wrote:Ma nista, sarajevska poprock scena je bila skart, bg i zg su vrh. Cane da prdi u mikrofon 3 i po minute bilo bi to vrh, inovativno, kul mega car. Ne moze niko pljuvat ko mi na svoje. Pod svoje mislim na beha izvodjace. I dzaba.
Navest ću ja, tebi za dušu ako ništa, i škart iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, N.Sada, Splita, Skoplja itd.
Ne budi kategoričan nego pročitaj do kraja moje postove pa ćeš vidjeti da nisam napisao da je baš sve iz Sarajeva smeće.

Je, Cane je fakat cool. Tip je u po Beograda protestvovao protiv rata u našoj zemlji. Jesi slušao njihovu “Kameno doba” koja je izašla uoči rata?
I šta reče na koncertu u BL “je li bre, a gde ste parkirali traktore”.
Ommadawn

#8265 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ommadawn »

hAZNADAR wrote:
svi u napad wrote:Sto ljudi sto cudi i o ukusima se ne raspravlja. Ovdje se vode diskusije o muzici koje podsjecaju na one rasprave koje bolji Sarajvo ili Zeljo. Cinjenica je da je Sarajevo bilo muzicki centar bivse drzave u jednom periodu i dalo nekoliko mega zvijezda na tom prostoru. Mozemo imati razlicite ukuse ali evo i nakon rata ko je veca zvijezda od Dine ili Halida na ovim prostorima? Ima li bolje grupe od Dubioze? Ima li bolje pjevacice od Amire i Hanke? Pa ljudi moji mi smo imali rah. Safeta koji je bio za pjevanje sevdalinki ono sto su Mesi i Ronaldo zajedno u fudbalu (covjek trebao imati koncert sa pok. Pavarotijem). Pa mi smo imali Muniticku i Cigoja jedno vrijeme u operi (pa Sarica), pa ona balerina (ne mogu da se sjetim imena - ko stariji covjek) i td itd. Al najvaznije je pljuvati po sebi i jer tako nas je Bg pljuvao cijelo vrijeme. Uvijek su nas uvjeravali da smo kasablije, dobrog srca i priglupi. Pizon je uvijek bio bolji po njima od Papeta iako je zaostajao svjetlosnu godinu za Papetom. Bukal je bio sirovina al, zato je bukva Lazarevic bio igracina, itd, itd.
Ah sto nas ima masalah. Ko jucer se sjecam vjecitih rasprava u parkicu - jeli bolji Radio ili Basdans. Radio - vise ljubavne pop pjesme, Basdans malo alternativniji zbog primjesa funka. I ko voli vise Radio - ta je papak i seljacina, a ko vise voli Basdans taj peder koji glumi nesto i treba ga razbit. :D
A onda dodju fanovi Semse Suljakovic i maltretiraju i jedne i druge.
Basdans bio, po meni, bolji. Radio je - onako. Mada mi je draga njihova “Mačka”. Zajeba me tip za njihov LP, htio mi uvaliti ali srećom sam ga poslušao prije kupovine i samo je bilo “Ovo ja na svoj gramofon ne stavljam ni da je džabe”.
A onda dođu fanovi Dinara i zajebaju i jedne i druge.
“Pođimo u stan, kad Hamid izađe van”.
Dinar je bio ekstra!!
cyprus

#8266 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by cyprus »

Ja koliko znam, iz Sarajeva nisu ni Šaban, ni Sinan... Dakle, o kakvoj mi muzici ovdje pričamo? :-) :D
Point.

#8267 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Point. »

Zasto imam osjecaj da se provlači priča da sve što je komercijalno uspjelo, je škart? Je li baš toliko crno-bijelo?
Ommadawn

#8268 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ommadawn »

Point. wrote:Zasto imam osjecaj da se provlači priča da sve što je komercijalno uspjelo, je škart? Je li baš toliko crno-bijelo?
U komercijalnom smislu uspjeh. U umjetničkom smislu kič. Zabava za mase.
Ti si od Indexa čuo “Plimu”. Pa ćeš reći kako je to super stvar i jedna od najboljih solo dionica iz tog vremena. No čisto sumnjam da si čuo “Ugasila je plamen” a koja je i muzički i tekstualno bolja od “Plime” ali je manje poznatija. A sa istog je singla.
Eto, sad sam se samo ograničio sa Sarajevom.
Point.

#8269 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Point. »

Ommadawn wrote:
Point. wrote:Zasto imam osjecaj da se provlači priča da sve što je komercijalno uspjelo, je škart? Je li baš toliko crno-bijelo?
Ti si od Indexa čuo “Plimu”. Pa ćeš reći kako je to super stvar i jedna od najboljih solo dionica iz tog vremena. No čisto sumnjam da si čuo “Ugasila je plamen” a koja je i muzički i tekstualno bolja od “Plime” ali je manje poznatija. A sa istog je singla.
Bi li "Ugasila si plamen" bila kic i sranje da je kojim slucajem ona dozivjela komercijalni uspijeh a ne "Plima"? Je li po defaultu cim pjesmu zavoli masa ona sranje? I ko odlucuje je li pjesma sranje ili kvalitet? Ona masa sto je zavoljela neku pjesmu i koja je komercijalni hit ili ona sacica ljudi sto se gnusa komercijale i izvlaci iz naftalina neke pjesme da bi dokazali neke svoje teze?
supercali

#8270 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

Pa kic je recimo ona patike za trcanje ona ima patike patike za trcanje voljela je samo patike za trcanje patike za trcanje sluzi i za jebanje voljela je jebanje u patikama za trcanje
Neki kvalitet je valjda prica neka u samoj pjesmi tipa zute dunje od indexa koja je eto postala hit a opet je kvalitetna
John Cleese

#8271 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by John Cleese »

hAZNADAR wrote:
John Cleese wrote:
hAZNADAR wrote:

Goglao termin serious music i nasao na wiki da se moze tako reci za klasicnu muziku. :mrgreen: :mrgreen:

Gdje se to u svijetu igdje upotrebljava taj termin ozbiljna muzika osim u necijim privatnim interpretacijama?
Ono zvanicno, oficijelno kao sto je kod nas? I mozete li objasniti sta je to ustvari ozbiljna muzika,.... neki poseban zanr, neka posebna harmonija ili ritam,...?
Serious?
Jesi li ti doista bas toliko inteligentan, informiran i bez karaktera ili se, iz nekog bizarnog razloga, trudis da ostavis takav dojam? :)

Covjece, ti ne poznajes maternji jezik dovoljno dobro ni da bi bio sposoban tacno odrediti makar banalne stvari kao sto je rod neke imenice, a htio bi tu tupiti o znacenju rijeci. Daj se saberi.

Pisi o stvarima koje znas - nisu bas svi tvoji komentari glupavi, ozbiljno kazem :)
Auuu, sto si arogantan. Cim ne odgovaras na pitanja, vrijedjas i lovis tipkarske ili gramaticke greske - ne samo da dokazujes tvoje kocijaske manire - vec da ustvari sam pojma nemas.

Dakle:
Gdje se to u svijetu jos oficijelno i zvanicno upotrebljava izraz "ozbiljna muzika"?

Sta je obiljna muzika - neki poseban zanr, ritam, harmonija,... ili nesto posve drugo?

Dva jednostavna pitanja.

Na ovo ces odgovoriti tako sto ces utvrditi da nisam dovoljno inteligentan da shvatim - krace receno - pobjeci od suocavanja.
Sta ti nije jasno, Kalimero? :)

Jesi li napisao da je ozbiljna muzika "jedno od izuma bivse drzave"?

Jesi.

Jesi li dobio lako provjerljivu informaciju da taj izraz postoji i u drugim jezicima (jeziku, zapravo, engleskom, no postoji i u italijanskom, francuskom, portugalskom, madjarskom, njemackom, u skandinavskim jezicima...)?

Jesi.

Dakle, cak i tebi bi moralo biti jasno da nije tacno da je ozbiljna muzika "jedno od izuma bivse drzave".

Tu bi bio kraj price, za pristojnog hinsana kojem nije tesko priznati da je napisao glupost, a sa beskarakternim ignorantom se ne zelim dalje dopisivati, barem ne vise na ovu temu koju smatram iscrpljenom i stoga i zakljucenom.

I to bi bilo sve, za ovaj put :)
Fudo387

#8272 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Jarane, kod nas svak’ ziv Pavaroti, Clapton i Hus,

Ima li iko da sjedne normalno otvori pivu i slusa sta tamo tandrce, a da se pri tom ne upusti u neke zajebane analize taktova...

Kad ovo citas pomislis, jebote, rodio sam se u nekom skroz naprednom
muzikalnom okruzenju, a nakon par pjesmi neko nekog opali flasom po glavi...teske smo seronje.
Ommadawn

#8273 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ommadawn »

Point. wrote:
Ommadawn wrote:
Bi li "Ugasila si plamen" bila kic i sranje da je kojim slucajem ona dozivjela komercijalni uspijeh a ne "Plima"? Je li po defaultu cim pjesmu zavoli masa ona sranje? I ko odlucuje je li pjesma sranje ili kvalitet? Ona masa sto je zavoljela neku pjesmu i koja je komercijalni hit ili ona sacica ljudi sto se gnusa komercijale i izvlaci iz naftalina neke pjesme da bi dokazali neke svoje teze?
Jesam li ja rekao da je "Plima" kic?? Prika, citaj izmedju redova malo i ne shvataj sve tako bukvalno.
Pjesma je kvalitetna po aranzmanu, tekstu i izvodjenju a tresnja na slag je ukoliko je ista i komercijalna.
Point.

#8274 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Point. »

Ommadawn wrote: Jesam li ja rekao da je "Plima" kic?? Prika, citaj izmedju redova malo i ne shvataj sve tako bukvalno.
Pjesma je kvalitetna po aranzmanu, tekstu i izvodjenju a tresnja na slag je ukoliko je ista i komercijalna.
Nisam mislio da si ti rekao, samo razmišljam na glas. Plima je vise bila kao metafora za sve uspješne pjesme.
Last edited by Point. on 31/03/2018 21:45, edited 1 time in total.
Gojeni H

#8275 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

Nervozni postar- Alfa I Omega muzicke scene bivse drzave, da se vise ne svadjate.

Je l' alternativno? - jest
Je l' rock? - gitara ubi
Je l' dzigara? - kad vokal razvuce "tvooooooooj", cuje se na svakom brdu.

:D
Post Reply