muha_sa wrote:piupiu wrote:Ne dira on mene, vidiš da ja njega udaram po guzi.Connaisseur Karlin wrote:
ne diraj mi piupiu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
eto vam sad pa nastavite
Nego, kakva je sarajevska scena, de reci pravo?
muha_sa wrote:piupiu wrote:Ne dira on mene, vidiš da ja njega udaram po guzi.Connaisseur Karlin wrote:
ne diraj mi piupiu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
eto vam sad pa nastavite
najjaca u Jugi--daleko najjacapiupiu wrote:muha_sa wrote:piupiu wrote:
Ne dira on mene, vidiš da ja njega udaram po guzi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
eto vam sad pa nastavite
Nego, kakva je sarajevska scena, de reci pravo?![]()
![]()
Nažalost jesam. Da bogdo nisam al jebaji ga sad.Connaisseur Karlin wrote:ti iz BLOmmadawn wrote:Ne diram je, ko je bona dira?Connaisseur Karlin wrote:
ne diraj mi piupiu![]()
Connaisseur Karlin wrote:ma znam da se znas barniti, to je frendovksa rekacija, ali ovo prijetim jer sam odrastala u BL , ne moze mi nista
pa fina je BL, aleja, vrbas, ima lokacija za odmaranjeOmmadawn wrote:Nažalost jesam. Da bogdo nisam al jebaji ga sad.Connaisseur Karlin wrote:ti iz BLOmmadawn wrote:
Ne diram je, ko je bona dira?![]()
od vrbasa pjehe 3 minutepiupiu wrote:Connaisseur Karlin wrote:ma znam da se znas barniti, to je frendovksa rekacija, ali ovo prijetim jer sam odrastala u BL , ne moze mi nista![]()
Tako'eeeee!muha_sa wrote:najjaca u Jugi--daleko najjacapiupiu wrote:Nego, kakva je sarajevska scena, de reci pravo?![]()
![]()
Po komercijali najjača. Po kvalitetu - većina škart ali se može probrati i jakog materijala.piupiu wrote:Tako'eeeee!muha_sa wrote:najjaca u Jugi--daleko najjacapiupiu wrote:Nego, kakva je sarajevska scena, de reci pravo?![]()
![]()
![]()
Imamo zaključak.Hajmo sad, razlaz, nemoj da vas marišem.
Pripazi se. FGR ce te proglasiti SDA-ovcem. Ili Sejom sa Vratnika sto gazi hipike.Point. wrote:Ma nista, sarajevska poprock scena je bila skart, bg i zg su vrh. Cane da prdi u mikrofon 3 i po minute bilo bi to vrh, inovativno, kul mega car. Ne moze niko pljuvat ko mi na svoje. Pod svoje mislim na beha izvodjace. I dzaba.
Ah sto nas ima masalah. Ko jucer se sjecam vjecitih rasprava u parkicu - jeli bolji Radio ili Basdans. Radio - vise ljubavne pop pjesme, Basdans malo alternativniji zbog primjesa funka. I ko voli vise Radio - ta je papak i seljacina, a ko vise voli Basdans taj peder koji glumi nesto i treba ga razbit.svi u napad wrote:Sto ljudi sto cudi i o ukusima se ne raspravlja. Ovdje se vode diskusije o muzici koje podsjecaju na one rasprave koje bolji Sarajvo ili Zeljo. Cinjenica je da je Sarajevo bilo muzicki centar bivse drzave u jednom periodu i dalo nekoliko mega zvijezda na tom prostoru. Mozemo imati razlicite ukuse ali evo i nakon rata ko je veca zvijezda od Dine ili Halida na ovim prostorima? Ima li bolje grupe od Dubioze? Ima li bolje pjevacice od Amire i Hanke? Pa ljudi moji mi smo imali rah. Safeta koji je bio za pjevanje sevdalinki ono sto su Mesi i Ronaldo zajedno u fudbalu (covjek trebao imati koncert sa pok. Pavarotijem). Pa mi smo imali Muniticku i Cigoja jedno vrijeme u operi (pa Sarica), pa ona balerina (ne mogu da se sjetim imena - ko stariji covjek) i td itd. Al najvaznije je pljuvati po sebi i jer tako nas je Bg pljuvao cijelo vrijeme. Uvijek su nas uvjeravali da smo kasablije, dobrog srca i priglupi. Pizon je uvijek bio bolji po njima od Papeta iako je zaostajao svjetlosnu godinu za Papetom. Bukal je bio sirovina al, zato je bukva Lazarevic bio igracina, itd, itd.
tema je YU kao drzava a ne muzika. Iako sam Banjalucanin (pozdravi sa Karlinku i Omadawna![]()
) kao pravi Bosanac i Krajsnik mogu samo potvrditi da je Sarajevo bilo najbolje u muzici od svih gradova Yuge.
Sto se tice Olimpije i gostovanja nasih pjevaca za ove mladje za informaciju da niko nije bio ni Blizu Olivere Katarine/Vuco koja je odrzala 72 koncerta u istoj. Pa sad kontajte sta to znaci.
P.S: kao sto je SA imalo najbolju muziku tako je i Banja Luka imala najbolje cevape u Yugi i to je aksioma (aksioma se ne dokazuje - ona je dokazana) Zivjeli!
Svirali su i Idoli, Sarlo, Disciplina,... za pare. Nije da nisu.Ommadawn wrote:dale cooper wrote:Sarajevska pop rock scena je sasvim sigurno bila najkomercijalniji izdanak ex-Yu scene. Bregovic, a kasnije i Merlin, Crvena Jabuka
i Plavi Orkestar su imali tu sposobnost da prilagode svoju muziku mentalitetu i senzibilitetu prosječnog jugoslovenskog konzumenta.
Neću ovdje reći da li je to bilo dobro ili loše, ali ću reći da se meni lično to nikada nije sviđalo jer sam imao sasvim drugačije
muzičko odrastanje, pa su mi punk i new wave scena bile mnogo bliže mom senzibilitetu i emocijama. Recimo Idoli ili Šarlo Akrobata
su post punk i new wave proželi kroz prizmu jugoslovenskog društva i odrastanja u njemu, ali su i zadržali svu autentičnost, energiju,
muzičku oštrinu i eksperimentalnost kolega iz Engleske ili Amerike. Zato često volim reći da je to možda bilo jedino vrijeme kada
je jugoslovenska rock scena imala ruku na pulsu muzičkih dešavanja u svijetu i da je korespondirala sa njima.
Je prika, ali ja ovdje govorim da su komercijalno ti bendovi bili bum ali to je bila i Brena i Corba i donekle Parni Valjak, Prljavo Kazaliste, Bajaga... Sve su to bili komercijalni bendovi i izvodjaci.
Navest ću ja, tebi za dušu ako ništa, i škart iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, N.Sada, Splita, Skoplja itd.Point. wrote:Ma nista, sarajevska poprock scena je bila skart, bg i zg su vrh. Cane da prdi u mikrofon 3 i po minute bilo bi to vrh, inovativno, kul mega car. Ne moze niko pljuvat ko mi na svoje. Pod svoje mislim na beha izvodjace. I dzaba.
Basdans bio, po meni, bolji. Radio je - onako. Mada mi je draga njihova “Mačka”. Zajeba me tip za njihov LP, htio mi uvaliti ali srećom sam ga poslušao prije kupovine i samo je bilo “Ovo ja na svoj gramofon ne stavljam ni da je džabe”.hAZNADAR wrote:Ah sto nas ima masalah. Ko jucer se sjecam vjecitih rasprava u parkicu - jeli bolji Radio ili Basdans. Radio - vise ljubavne pop pjesme, Basdans malo alternativniji zbog primjesa funka. I ko voli vise Radio - ta je papak i seljacina, a ko vise voli Basdans taj peder koji glumi nesto i treba ga razbit.svi u napad wrote:Sto ljudi sto cudi i o ukusima se ne raspravlja. Ovdje se vode diskusije o muzici koje podsjecaju na one rasprave koje bolji Sarajvo ili Zeljo. Cinjenica je da je Sarajevo bilo muzicki centar bivse drzave u jednom periodu i dalo nekoliko mega zvijezda na tom prostoru. Mozemo imati razlicite ukuse ali evo i nakon rata ko je veca zvijezda od Dine ili Halida na ovim prostorima? Ima li bolje grupe od Dubioze? Ima li bolje pjevacice od Amire i Hanke? Pa ljudi moji mi smo imali rah. Safeta koji je bio za pjevanje sevdalinki ono sto su Mesi i Ronaldo zajedno u fudbalu (covjek trebao imati koncert sa pok. Pavarotijem). Pa mi smo imali Muniticku i Cigoja jedno vrijeme u operi (pa Sarica), pa ona balerina (ne mogu da se sjetim imena - ko stariji covjek) i td itd. Al najvaznije je pljuvati po sebi i jer tako nas je Bg pljuvao cijelo vrijeme. Uvijek su nas uvjeravali da smo kasablije, dobrog srca i priglupi. Pizon je uvijek bio bolji po njima od Papeta iako je zaostajao svjetlosnu godinu za Papetom. Bukal je bio sirovina al, zato je bukva Lazarevic bio igracina, itd, itd.
tema je YU kao drzava a ne muzika. Iako sam Banjalucanin (pozdravi sa Karlinku i Omadawna![]()
) kao pravi Bosanac i Krajsnik mogu samo potvrditi da je Sarajevo bilo najbolje u muzici od svih gradova Yuge.
Sto se tice Olimpije i gostovanja nasih pjevaca za ove mladje za informaciju da niko nije bio ni Blizu Olivere Katarine/Vuco koja je odrzala 72 koncerta u istoj. Pa sad kontajte sta to znaci.
P.S: kao sto je SA imalo najbolju muziku tako je i Banja Luka imala najbolje cevape u Yugi i to je aksioma (aksioma se ne dokazuje - ona je dokazana) Zivjeli!![]()
A onda dodju fanovi Semse Suljakovic i maltretiraju i jedne i druge.
U komercijalnom smislu uspjeh. U umjetničkom smislu kič. Zabava za mase.Point. wrote:Zasto imam osjecaj da se provlači priča da sve što je komercijalno uspjelo, je škart? Je li baš toliko crno-bijelo?
Bi li "Ugasila si plamen" bila kic i sranje da je kojim slucajem ona dozivjela komercijalni uspijeh a ne "Plima"? Je li po defaultu cim pjesmu zavoli masa ona sranje? I ko odlucuje je li pjesma sranje ili kvalitet? Ona masa sto je zavoljela neku pjesmu i koja je komercijalni hit ili ona sacica ljudi sto se gnusa komercijale i izvlaci iz naftalina neke pjesme da bi dokazali neke svoje teze?Ommadawn wrote:U komercijalnom smislu uspjeh. U umjetničkom smislu kič. Zabava za mase.Point. wrote:Zasto imam osjecaj da se provlači priča da sve što je komercijalno uspjelo, je škart? Je li baš toliko crno-bijelo?
Ti si od Indexa čuo “Plimu”. Pa ćeš reći kako je to super stvar i jedna od najboljih solo dionica iz tog vremena. No čisto sumnjam da si čuo “Ugasila je plamen” a koja je i muzički i tekstualno bolja od “Plime” ali je manje poznatija. A sa istog je singla.
Eto, sad sam se samo ograničio sa Sarajevom.
Sta ti nije jasno, Kalimero?hAZNADAR wrote:Auuu, sto si arogantan. Cim ne odgovaras na pitanja, vrijedjas i lovis tipkarske ili gramaticke greske - ne samo da dokazujes tvoje kocijaske manire - vec da ustvari sam pojma nemas.John Cleese wrote:Jesi li ti doista bas toliko inteligentan, informiran i bez karaktera ili se, iz nekog bizarnog razloga, trudis da ostavis takav dojam?hAZNADAR wrote:
Goglao termin serious music i nasao na wiki da se moze tako reci za klasicnu muziku.![]()
![]()
Gdje se to u svijetu igdje upotrebljava taj termin ozbiljna muzika osim u necijim privatnim interpretacijama?
Ono zvanicno, oficijelno kao sto je kod nas? I mozete li objasniti sta je to ustvari ozbiljna muzika,.... neki poseban zanr, neka posebna harmonija ili ritam,...?
Serious?
Covjece, ti ne poznajes maternji jezik dovoljno dobro ni da bi bio sposoban tacno odrediti makar banalne stvari kao sto je rod neke imenice, a htio bi tu tupiti o znacenju rijeci. Daj se saberi.
Pisi o stvarima koje znas - nisu bas svi tvoji komentari glupavi, ozbiljno kazem
Dakle:
Gdje se to u svijetu jos oficijelno i zvanicno upotrebljava izraz "ozbiljna muzika"?
Sta je obiljna muzika - neki poseban zanr, ritam, harmonija,... ili nesto posve drugo?
Dva jednostavna pitanja.
Na ovo ces odgovoriti tako sto ces utvrditi da nisam dovoljno inteligentan da shvatim - krace receno - pobjeci od suocavanja.
Jesam li ja rekao da je "Plima" kic?? Prika, citaj izmedju redova malo i ne shvataj sve tako bukvalno.Point. wrote:Bi li "Ugasila si plamen" bila kic i sranje da je kojim slucajem ona dozivjela komercijalni uspijeh a ne "Plima"? Je li po defaultu cim pjesmu zavoli masa ona sranje? I ko odlucuje je li pjesma sranje ili kvalitet? Ona masa sto je zavoljela neku pjesmu i koja je komercijalni hit ili ona sacica ljudi sto se gnusa komercijale i izvlaci iz naftalina neke pjesme da bi dokazali neke svoje teze?Ommadawn wrote:U komercijalnom smislu uspjeh. U umjetničkom smislu kič. Zabava za mase.Point. wrote:Zasto imam osjecaj da se provlači priča da sve što je komercijalno uspjelo, je škart? Je li baš toliko crno-bijelo?
Ti si od Indexa čuo “Plimu”. Pa ćeš reći kako je to super stvar i jedna od najboljih solo dionica iz tog vremena. No čisto sumnjam da si čuo “Ugasila je plamen” a koja je i muzički i tekstualno bolja od “Plime” ali je manje poznatija. A sa istog je singla.
Eto, sad sam se samo ograničio sa Sarajevom.
Nisam mislio da si ti rekao, samo razmišljam na glas. Plima je vise bila kao metafora za sve uspješne pjesme.Ommadawn wrote: Jesam li ja rekao da je "Plima" kic?? Prika, citaj izmedju redova malo i ne shvataj sve tako bukvalno.
Pjesma je kvalitetna po aranzmanu, tekstu i izvodjenju a tresnja na slag je ukoliko je ista i komercijalna.