Republika Turska

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8251 Re: Republika Turska

Post by hrasno38 »

Alfons Kauders wrote:
hrasno38 wrote:http://www.bh-index.com/cistka-u-tursko ... 00-sudija/

ha i nek neko kaze da sve ovo nije pripremljeno i namjesteno od aktuelne vlasti.
Ludje stvari su se desavale, sve je moguce.

A i da nije, rezultat ce biti isti - Erdogan ce se sad jos zesce obracunavati sa svima koje u potpunosti ne kontrolise. Odlicna pozicija za evoluciju u istinskog diktatora. :roll:
Jebi ga za par sati saznati ko je 3000 korumpiranih sudija :? granici sa SF-om pogotovo sto jos uvijek nije sve zavrseno i nije se sva vojska predala a Erdogan ko supermen cas je vamo cas je tamo!
smjesko071

#8252 Re: Republika Turska

Post by smjesko071 »

Koliko je usa predsjednika bilo ateisti.

Poslano sa mog 6039Y koristeći Tapatalk
Alfons Kauders

#8253 Re: Republika Turska

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
kamberovica polje wrote: Pola zapadne Europe se vodi religijskim zakonima prilikom donošenja političkih odluka? Hajde nek sam i to čuo. SAD je van svih kategorija što se politike i gluposti tiče tako da ih neću ni komentarisat.
Raspitaj zašto u sudovima u Bavarskoj stoji kirž u sudnicama ili školama, sigurno ne kao ukras. :roll: Zašto na novčanici SAD-a stoji "In god we trust".

Image

Dakle nemoj biti isključiv u svojim stavovima i na zapadu religija itekako utiče na politiku, na život, kulturu, tradiciju samo dosta suptilnije prizanjem nego recimo u Turskoj ili Iraku. Pa zaboravljaš onu papinu izgovorenu prije par godina o tzv. "kršćanskim korjenima Evrope".
Tochno.

A valja i napomenuti da je "In God We Trust" stancano na dolar tek od sredine pedesetih. Ono, kad je trebalo jasno reci da su Ameri religiozni, a komunjare ateisticka pogan.

Generaciju nakon toga, u SAD se budi krscanska desnica, evandjelisti, sto kulminira sa najgorim predsjednikom ikad.

Sada su na korak od izbora Trumpa, pa ne vidim da bas imaju pravo drzati nekom lekcije o sekularizmu i desnici.
Zgoljo

#8254 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Podrzavam cistku svih izdajnickih elemenata u turskom sistemu vlasti.U ovim opasnim vremenima idiotski bi bilo pustiti ih da potkopavaju jedinstvo Turske.
Usvojiti potrebne zakone a izdajnicku bandu staviti pod kljuc.
Last edited by Zgoljo on 16/07/2016 16:18, edited 1 time in total.
dale cooper

#8255 Re: Republika Turska

Post by dale cooper »

kamberovica polje wrote: Pola zapadne Europe se vodi religijskim zakonima prilikom donošenja političkih odluka? Hajde nek sam i to čuo. SAD je van svih kategorija što se politike i gluposti tiče tako da ih neću ni komentarisat.
Raspitaj zašto u sudovima u Bavarskoj stoji kirž u sudnicama ili školama, sigurno ne kao ukras. :roll: Zašto na novčanici SAD-a stoji "In god we trust".

Image

Dakle nemoj biti isključiv u svojim stavovima i na zapadu religija itekako utiče na politiku, na život, kulturu, tradiciju samo dosta suptilnije prizanjem nego recimo u Turskoj ili Iraku. Pa zaboravljaš onu papinu izgovorenu prije par godina o tzv. "kršćanskim korjenima Evrope".
Da, ali postoji jasna odvojenost državnih institucija od vjerskih. To je jedan od temelja zapadne demokratije, a fraza "separation of
church and state" potiče još od vremena Thomasa Jeffersona.
tlr

#8256 Re: Republika Turska

Post by tlr »

prof. wrote:
naravno da narod nije savršen, svi smo mi svjesni toga ali evo šta ti predlažeš? da ja i ti sjednemo i odlučimo umjesto turaka?! da par generala sjednu uz kafu i odlučuju u ime 70 miliona ljudi? ipak je poštenije da narod sam odluči jer na kraju krajeva taj isti narod će trpiti posljedice svojih odluka a ne ja i ti
Ja bih im predložio da se što više druže, uživaju u društvu različitosti, obrazuju se, rade, pomažu slabim i da zajedno sa manjinama i Kurdima - što prije grebu mater vojsci, Erdoganu i pošalju ih gdje im je mjesto... ali neće niko da me sluša. :lol:
Alfons Kauders

#8257 Re: Republika Turska

Post by Alfons Kauders »

hrasno38 wrote:
Alfons Kauders wrote:

ha i nek neko kaze da sve ovo nije pripremljeno i namjesteno od aktuelne vlasti.

A i da nije, rezultat ce biti isti - Erdogan ce se sad jos zesce obracunavati sa svima koje u potpunosti ne kontrolise. Odlicna pozicija za evoluciju u istinskog diktatora. :roll:
Jebi ga za par sati saznati ko je 3000 korumpiranih sudija :? granici sa SF-om pogotovo sto jos uvijek nije sve zavrseno i nije se sva vojska predala a Erdogan ko supermen cas je vamo cas je tamo!
Pretpostavljam da ipak nece na kraju smijeniti bas sve sudije... To je vjerovatno forma pritiska na pravosudje, a na kraju vjerovatno vecina ce se vratiti na posao, i zamisli kakve ce dijeliti presude protivnicima Putin-maksuma.
kamberovica polje

#8258 Re: Republika Turska

Post by kamberovica polje »

Image

Ne zanima me kozemtika. Koji se to kršćanski zakoni provode u zapadnoj Europi? Europa kao Europa ima kršćanske korijene ali krščanstvo je danas u razvijenim zemljama politički gledano zadnaj rupa na svirali. Donose se i sprovode zakoni koji su u potpunoj suprotnosti s stavovima crkve.
Drvosjeca iz Dejcica

#8259 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:

Image

Tochno.

A valja i napomenuti da je "In God We Trust" stancano na dolar tek od sredine pedesetih. Ono, kad je trebalo jasno reci da su Ameri religiozni, a komunjare ateisticka pogan.

Generaciju nakon toga, u SAD se budi krscanska desnica, evandjelisti, sto kulminira sa najgorim predsjednikom ikad.

Sada su na korak od izbora Trumpa, pa ne vidim da bas imaju pravo drzati nekom lekcije o sekularizmu i desnici.

Jasno je to meni zato se i čudim i nekad emotivno reagujem kako ljudi ne poznaju neke osnovne elementarne činjenice. Kao eto samo ti prokleti muslimani uvode šerijat dok je ostatak svijeta operisan od religije...pa daj sjašite više sa te priče, niko nije lud. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#8260 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

kamberovica polje wrote: Ne zanima me kozemtika. Koji se to kršćanski zakoni provode u zapadnoj Europi? Europa kao Europa ima kršćanske korijene ali krščanstvo je danas u razvijenim zemljama politički gledano zadnaj rupa na svirali. Donose se i sprovode zakoni koji su u potpunoj suprotnosti s stavovima crkve.
:shock: Ma gdje to? Možda u jednoj Danskoj ili Švedskoj...u pola Njemačke, Austrije i Italije crkva ima itekakvog uticaja na politiku i društvo. Nemoj me shvatiti pogrešno ne smatram ja da je to nešto nužno loše samo navodim da slika nije baš tako crno-bijela kako ti misliš i kolege tvoje koji pokušavaju podmetnuti da biti islamista automatski znači da nosiš stinger na leđima, nož za pojasom i da gledaš da zakošelj nevjernika. Ta slika je vrlo naivna i medijski dosta izvikana. Erdogan islamista...Bakir islamista...ako je tako evo priznajem ja sam islamista jer smatram da ako su ljudi izabrali te ljude, a jesu, da je to bolja opcija (ne idealan) od vojne hunte i pištolja uperenog u glavu voditeljice koja čita "vijesti". :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/07/2016 16:23, edited 1 time in total.
Janjicar

#8261 Re: Republika Turska

Post by Janjicar »

15:27 Turske vlasti blokirale su američku zračnu bazu Indžirlik i presjekle joj snabdjevanje strujom prenosi CNN.

????
MUNAFIK

#8262 Re: Republika Turska

Post by MUNAFIK »

It_is_a_Leclerc wrote:
MUNAFIK wrote:A šta znaci ovo ISLAMISTI što pišu? Jel to ISLAMISTA neki pridjev za LOŠE ili za dobro ili može biti i jedno i drugo?

Po ćemu je AKP islamisticka i jel to loše ili dobro?
Islamizam je opasan koncept primjene islama kao političke, a ne vjerske platforme, koja podrazumijeva uvođenje šerijata u pravni sistem sa svim zlima i opasnostima u pogledu prava manjina, žena i sloboda, koje taj tzv. pravni koncept šerijata uključuje.
A gdje je tu Turska i AKP? U Turskoj vojska je vladala, vedrila i oblacila, haman iznad zakona. Turska je zemlja gdje je 99% muslimana, naravno da tu religija ima neki uticaj? Jesu li svi politicari koji klanjaju poste i koji su vjernici ISLAMISTI? Jer kako znamo Islam bitno utice na stil zivota svakog vjernika, to se ne moze zanemariti...
dale cooper

#8263 Re: Republika Turska

Post by dale cooper »

smjesko071 wrote:Koliko je usa predsjednika bilo ateisti.

Poslano sa mog 6039Y koristeći Tapatalk
Koliko ja znam nijedan. Ali to nema nikakve veze kada su po Američkom ustavu svim ljudima garantovana ista prava.
Tako je i u svim zapadnim demokratijama.
prof.

#8264 Re: Republika Turska

Post by prof. »

hrasno38 wrote:
Alfons Kauders wrote:

ma kakvih par sati, to je stari sukob erdogana i gulena, imaju oni spsikove neprijatelja pa koriste situaciju da učvrste svoje redove, nešto slično kao u USA pri imenovanju vrhovnih sudija, naravno nije adekvatno poređenje jer se ovdje radi o dopsta dramatičnijoj situaciji ali u neku ruku se svodi na isto: svka grupacija gleda da ojača svoj režim na svaki mogući režim, da je puč uspio vjerovatno bi i pučisti krenuli sa čišćenjem njima nepodobnih
Kikibombona

#8265 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Koliko mi se turkofila namnozilo na temi!

Nepodnosljivo! :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8266 Re: Republika Turska

Post by KatarinaKosaca »

Ne mogu reci cesto ali ponekad sam u Turskoj poslom. U Istambulu i Kajseriju. Kao ateista zaista, nikakav «islamizam» ne osjetim. Rade, prave posao i to je najveci utisak. Profi su u svakoj profesiji. A sto se tice teze da je Erdogan sam ovo iscenirao, ne mislim da bi u tom slucaju sinoc trazio azil od Merkel i u SAD, ne bi se tako ponizio.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#8267 Re: Republika Turska

Post by bordo gandalf »

Janjicar wrote:15:27 Turske vlasti blokirale su američku zračnu bazu Indžirlik i presjekle joj snabdjevanje strujom prenosi CNN.

????
Tursko-americka baza, vjerovatno pokusavaju ocistiti dio vojske
tlr

#8268 Re: Republika Turska

Post by tlr »

prof.

#8269 Re: Republika Turska

Post by prof. »

Kikibombona wrote:Koliko mi se turkofila namnozilo na temi!

šta biste vi turkofobi bez turkofila? zamrle bi vam teme na forumima :izet:
dale cooper

#8270 Re: Republika Turska

Post by dale cooper »

Jasno je to meni zato se i čudim i nekad emotivno reagujem kako ljudi ne poznaju neke osnovne elementarne činjenice. Kao eto samo ti prokleti muslimani uvode šerijat dok je ostatak svijeta operisan od religije...pa daj sjašite više sa te priče, niko nije lud. :oops:
Kakve ba šerijat ima veze sa bilo kojim zapadnim sistemom demokratije. :-)
Fantassin

#8271 Re: Republika Turska

Post by Fantassin »

Nebi ja rekao Turkofila.. prije Brkofila :mrgreen:
Freamon Lester

#8272 Re: Republika Turska

Post by Freamon Lester »

Janjicar wrote:15:27 Turske vlasti blokirale su američku zračnu bazu Indžirlik i presjekle joj snabdjevanje strujom prenosi CNN.

????
To je zajednicka baza Turske i Americke avijacije. Iz te baze se izvode operacije u Siriji.
Rubaija

#8273 Re: Republika Turska

Post by Rubaija »

Velika je razlika u kulturološkom i institucionalnom uticaju religije na politiku. Nije slučajno što se Amerikancima In God We Trust nalazi baš na - novčanicama. SAD ima samo jednu institucionalnu religiju. :izet:
Janjicar

#8274 Re: Republika Turska

Post by Janjicar »

bordo gandalf wrote:

????
Tursko-americka baza, vjerovatno pokusavaju ocistiti dio vojske
A znaci Tursko-Americka baza ? Nije samo Americka ?

U kojem dijelu Turske je skladiste Americkih nuklearki ? Nesto sam na tu temu sinoc na Aljazeeri slusao...
Krokodajl

#8275 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

Pa ti reci da Kurdi imaju bolji natalitet :lol: :lol: :lol:
Post Reply