Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sarajevoxxxx wrote:Novi debakl pešmergi i Hašda! Desetine poginulih i ranjenih u neuspjelom pokušaju zauzimanju sela el-Bešir u Kirkuku. Sindžar i grad i planina u potpunosti u rukama pripadnika iračkih plemena.
Pesmerge u Basiru, jugozapadno od Kirkuka pomazu iracku vojsku koja nastoji zauzeti grad. ISIL je okruzen i nemaju puno opcija. Ne znam da li imaju mogucnost bijega ili su osudjeni na borbu do smrti/predaju.
Nekoliko Pesmerga boraca je stradalo kada su usli u miniranu kucu na podrucju koje su osvojili. Nesmotreno, ali desava se. Ugl, napreduju.
U gradu su borbe eskalirale. Pesmerge nastoje zauzeti grad. ISIL se zestoko brani. O zauzimanju planine naravno nema ni govora.
Za Sindžar su na portalima objavili da su i zadnja uporišta zauzeli i da je potpuno pod njihovom kontrolom, možda je nešto ostalo ali definitivno tu Pešmerge nemaju šta tražiti. Jedino možda kao u Tikritu da ih se skupi jedno 40 hiljada pa da kao nešto pokušaju, ali pitanje je kako bi i ta ofanziva završila.
Ovo u Tikritu, mislim 40 hiljada vojnika grad napada i opet se ljudi odbranili Američka avijacija, iranska garda, i opet nisu zauzeli grad.
Iran i Zapad zajedno, plus irački šiiti bivši Sadamovi oficiri koji sada ginu za Veliki Iran, sa Bagdadom kao glavnim gradom.
Izbacio sam zadnju sliku, jer je krajnje neumjesna. Predlazem ti da sljedeci put stavis link i upozorenje.
Za ostale slike, to je ucilo od Hezbolaha, sve isto, samo su im obiljezja drugacija.
Nije cudo sto lice jedni na druge:
Nisi trebao izbacivati sliku, jer je i ona isla u prilog "ne bradatosti" kod ISIL-ovaca. Slike sam postavio upravo iz tog razloga - golobradi, a koljaci. Sto se Hizbullaha tice - kada mi pronadjes njihove eksplicitne zlocine, kao sto ih ovi rade, i kada ISIS nalupa IDF, kao sto je to Hizbullah uradio, onda cu odati duzno priznanje da su isti.
Vizionar 1985 wrote:
Meni se cini da nisu ISI-Lovci,nisu bradonje nemaju brade.
Prije ce biti da su Suniti neki privedeni ni krivi ni duzni.
Mnogo nevinih u svakom ratu najebe ni krivi ni duzni, uhapsi ih neko i smakne samo iz zlobe,ili zbog ljubomore,pika na imovinu itd.
i ja cisto sumnjam da su to oni ludjaci iz ISIL-a, prije da su civili sunniti!
Naravno, za iračke šiite ko god nije za veliki Iran sa Bagdadom kao glavnim gradom, svi oni su isil. Irački poslanivi suniti u iračkom parlamentu smatraju se isilovcima.
Vizionar 1985 wrote:
Meni se cini da nisu ISI-Lovci,nisu bradonje nemaju brade.
Prije ce biti da su Suniti neki privedeni ni krivi ni duzni.
Mnogo nevinih u svakom ratu najebe ni krivi ni duzni, uhapsi ih neko i smakne samo iz zlobe,ili zbog ljubomore,pika na imovinu itd.
i ja cisto sumnjam da su to oni ludjaci iz ISIL-a, prije da su civili sunniti!
O cemu mi pricamo ovdje?!
Onda nisu Vehabije Selefisti ovi ISIL-ovci. Sve Vehabije Selefije nose bradu ko Ortodoksni Jevreji a Ovi na slikama navodni ISIL-ovci nemaju brade.
PS. neces naci Vehabiju Selefistu bez brade samo Djeca i Djecaci nemaju brade a Ovi na slikama su sve Punoljetni Momci i Muskarci.
Ove slike jos vecu sumnju na ISIL bacaju kao navodni snimci pogubljenja odrubljivanjem glava(obezglavljivanjem) ISIL-ovi gdje ni na jednom snimku nije sam cin obezglavljivanja prikazan zarobljenih Novinara itd.(Foleya,itd.)
Izbacio sam zadnju sliku, jer je krajnje neumjesna. Predlazem ti da sljedeci put stavis link i upozorenje.
Za ostale slike, to je ucilo od Hezbolaha, sve isto, samo su im obiljezja drugacija.
Nije cudo sto lice jedni na druge:
Nisi trebao izbacivati sliku, jer je i ona isla u prilog "ne bradatosti" kod ISIL-ovaca. Slike sam postavio upravo iz tog razloga - golobradi, a koljaci. Sto se Hizbullaha tice - kada mi pronadjes njihove eksplicitne zlocine, kao sto ih ovi rade, i kada ISIS nalupa IDF, kao sto je to Hizbullah uradio, onda cu odati duzno priznanje da su isti.
Hezbollah i režimska avijacija zajedno napadaju. Ja ne znam da su do sada osudili masakre sirijskog režima, znači svijesno ratuju po sistemu neka Asad sve sruši, masakrira, i protjera, a onda mi napadamo.
japin_mutapi wrote:ovaj lijevi ima grb reala na trenerci
pravi isilovac to sebi ne bi dopustio
To sam i Ja primjetio ali nisam bio siguran. Nisam napisao o tome da se neprospem ako nije grb Reala a sada kada si ti napisao da je Grb Reala shvati da sam pogrijesio.
Naravno, jer su, kao i "halifa" im, Mosadovi agenti. Ima tu svega od mosadovaca, CIA-ovaca, black-waterovaca, do MI6-ovaca, te saudsko-katarskih agenata. Sto se brada tice, ko ih u kucama Al-Saud, Al-Thani, Al-Khalifa,...., nosi?! A oni su glavni finansijeri citavog projekta.
japin_mutapi wrote:ovaj lijevi ima grb reala na trenerci
pravi isilovac to sebi ne bi dopustio
To sam i Ja primjetio ali nisam bio siguran. Nisam napisao o tome da se neprospem ako nije grb Reala a sada kada si ti napisao da je Grb Reala shvati da sam pogrijesio.
Nisi pogrijesio, jer neki dan, nas kandidat za ISIL-ovo pojacanje, koji uziva u blagodatima zapadne Europe, voda zenu sa siasama na izvoli, upravo nosa taj grb na prsima.
sarajevoxxxx wrote:Novi debakl pešmergi i Hašda! Desetine poginulih i ranjenih u neuspjelom pokušaju zauzimanju sela el-Bešir u Kirkuku. Sindžar i grad i planina u potpunosti u rukama pripadnika iračkih plemena.
Pesmerge u Basiru, jugozapadno od Kirkuka pomazu iracku vojsku koja nastoji zauzeti grad. ISIL je okruzen i nemaju puno opcija. Ne znam da li imaju mogucnost bijega ili su osudjeni na borbu do smrti/predaju.
Nekoliko Pesmerga boraca je stradalo kada su usli u miniranu kucu na podrucju koje su osvojili. Nesmotreno, ali desava se. Ugl, napreduju.
U gradu su borbe eskalirale. Pesmerge nastoje zauzeti grad. ISIL se zestoko brani. O zauzimanju planine naravno nema ni govora.
Za Sindžar su na portalima objavili da su i zadnja uporišta zauzeli i da je potpuno pod njihovom kontrolom, možda je nešto ostalo ali definitivno tu Pešmerge nemaju šta tražiti. Jedino možda kao u Tikritu da ih se skupi jedno 40 hiljada pa da kao nešto pokušaju, ali pitanje je kako bi i ta ofanziva završila.
Ovo u Tikritu, mislim 40 hiljada vojnika grad napada i opet se ljudi odbranili Američka avijacija, iranska garda, i opet nisu zauzeli grad.
Iran i Zapad zajedno, plus irački šiiti bivši Sadamovi oficiri koji sada ginu za Veliki Iran, sa Bagdadom kao glavnim gradom.
Znaci istina je da su sebe(Iran) proglasili imperijom a Bagdad Glavnim gradom imperije.
PS. o Velikom Iranu i Velikom Izraelu se sve zna.Zna se da se treba stvoriti Prvo jedan pa drugi a Region da izmedzu sebe Veliki Iran i Veliki Izrael podjele.
sarajevoxxxx wrote:
Američka avijacija nije učestvovala u operaciji oslobađanja Tikrita od terorističke gamadi.
Iranci, naravno, jesu (Kaso je legenda).
A to što su se odbranili nemoj nas nasmijavati. Tikrit je završena priča.
salik79 wrote:Naravno, jer su, kao i "halifa" im, Mosadovi agenti. Ima tu svega od mosadovaca, CIA-ovaca, black-waterovaca, do MI6-ovaca, te saudsko-katarskih agenata. Sto se brada tice, ko ih u kucama Al-Saud, Al-Thani, Al-Khalifa,...., nosi?! A oni su glavni finansijeri citavog projekta.
salik79 wrote:Tako je, objavili krscanski "vehabiti" na svom portalu, prenio saxxxxxxxxxx, ponovio koji put i to ti je sada suha istina
Pa nemora znaciti da je istina ali gdje ima dima ima i vatre a to su i ciljevi Irana da se Prosiri na region,kao sto se svaka zemlja zeli prosiriti i prosiriti svoj uticaj to zeli i Iran.
salik79 wrote:Naravno, jer su, kao i "halifa" im, Mosadovi agenti. Ima tu svega od mosadovaca, CIA-ovaca, black-waterovaca, do MI6-ovaca, te saudsko-katarskih agenata. Sto se brada tice, ko ih u kucama Al-Saud, Al-Thani, Al-Khalifa,...., nosi?! A oni su glavni finansijeri citavog projekta.
salik79 wrote:Tako je, objavili krscanski "vehabiti" na svom portalu, prenio saxxxxxxxxxx, ponovio koji put i to ti je sada suha istina
Pa nemora znaciti da je istina ali gdje ima dima ima i vatre a to su i ciljevi Irana da se Prosiri na region,kao sto se svaka zemlja zeli prosiriti i prosiriti svoj uticaj to zeli i Iran.
Srbi su uvEk bili ugrozeni i obespravljeni u bivsim jugoslavenskim republikama. Oni su se samo borili za goli opstanak 90-tih. Bosnjaci su planirano cinili zlocine/masakre na Markalama, Kapiji, izmisljali koncentracione logore i konacno pocinili/podvalili genocid u Srebrenici, a sve u cilju da izazovu medjunarodnu reakciju. Glavni cilj je bio stvaranje rigidne, islamisticko-vehabisticke, drzave u srcu Europe. Gdje ima dima ima i vatre. Pitaj Galijasevica, Kusturicu&co
Srbi su uvEk bili ugrozeni i obespravljeni u bivsim jugoslavenskim republikama. Oni su se samo borili za goli opstanak 90-tih. Bosnjaci su planirano cinili zlocine/masakre na Markalama, Kapiji, izmisljali koncentracione logore i konacno pocinili/podvalili genocid u Srebrenici, a sve u cilju da izazovu medjunarodnu reakciju. Glavni cilj je bio stvaranje rigidne, islamisticko-vehabisticke, drzave u srcu Europe. Gdje ima dima ima i vatre. Pitaj Galijasevica, Kusturicu&co
Pa normalno da kada se neko zeli teritorijalno prosiriti i prosiriti svoj uticaj da ce drugu stranu da ocrni koliko god moze.
Ali opet neznaci da Iran se nezeli prosiriti teritorijalno i prosiriti svoj uticaj.
Ipak u igri su milioni Shia u Regionu,Naftna polja,Resursi itd.
salik79 wrote:Hajde, navedi mi kada se je Iran zadnji puta teritorijalno sirio?! Usput, daj mi podatak kada je Iran zadnji puta ikoga napao, po bilo kojem pitanju?!
Grcku kod Thermoplayea
Perzijanci su uvijek kulturoloski,naucno,trgovinski sirili svoj uticaj na BI... ratovima su usuckivali ko se bunio ili opirao da bude pod kontrolom Perzijanaca.Bilo je naravno vojnih ekspanzija ali vecinu svog uticaja su vukli iz kukture,diplomatije,nauke etc.
Perzijanci su jedan od najcivilirizanijih naroda na BI oduvjek bili.
salik79 wrote:Hajde, navedi mi kada se je Iran zadnji puta teritorijalno sirio?! Usput, daj mi podatak kada je Iran zadnji puta ikoga napao, po bilo kojem pitanju?!