Irak

Post Reply
Avetinho

#8251 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

salik79 wrote:

O cemu mi pricamo ovdje?!

Image
Image
Image
Izbacio sam zadnju sliku, jer je krajnje neumjesna. Predlazem ti da sljedeci put stavis link i upozorenje.

Za ostale slike, to je ucilo od Hezbolaha, sve isto, samo su im obiljezja drugacija.

Image

Image

Image

Nije cudo sto lice jedni na druge:

Image
sarajevoxxxx

#8252 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Novi debakl pešmergi i Hašda! Desetine poginulih i ranjenih u neuspjelom pokušaju zauzimanju sela el-Bešir u Kirkuku. Sindžar i grad i planina u potpunosti u rukama pripadnika iračkih plemena.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pesmerge u Basiru, jugozapadno od Kirkuka pomazu iracku vojsku koja nastoji zauzeti grad. ISIL je okruzen i nemaju puno opcija. Ne znam da li imaju mogucnost bijega ili su osudjeni na borbu do smrti/predaju.

Nekoliko Pesmerga boraca je stradalo kada su usli u miniranu kucu na podrucju koje su osvojili. Nesmotreno, ali desava se. Ugl, napreduju.

A Sindzar :lol:

https://www.facebook.com/video.php?v=346223112238583
https://www.facebook.com/video.php?v=346224778905083

U gradu su borbe eskalirale. Pesmerge nastoje zauzeti grad. ISIL se zestoko brani. O zauzimanju planine naravno nema ni govora. :-)
Za Sindžar su na portalima objavili da su i zadnja uporišta zauzeli i da je potpuno pod njihovom kontrolom, možda je nešto ostalo ali definitivno tu Pešmerge nemaju šta tražiti. Jedino možda kao u Tikritu da ih se skupi jedno 40 hiljada pa da kao nešto pokušaju, ali pitanje je kako bi i ta ofanziva završila.

Ovo u Tikritu, mislim 40 hiljada vojnika grad napada i opet se ljudi odbranili :-) Američka avijacija, iranska garda, i opet nisu zauzeli grad.

Iran i Zapad zajedno, plus irački šiiti bivši Sadamovi oficiri koji sada ginu za Veliki Iran, sa Bagdadom kao glavnim gradom.
salik79

#8253 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Avetinho wrote:
salik79 wrote:

Image
Image
Image
Izbacio sam zadnju sliku, jer je krajnje neumjesna. Predlazem ti da sljedeci put stavis link i upozorenje.

Za ostale slike, to je ucilo od Hezbolaha, sve isto, samo su im obiljezja drugacija.

Image

Image

Image

Image
Nisi trebao izbacivati sliku, jer je i ona isla u prilog "ne bradatosti" kod ISIL-ovaca. Slike sam postavio upravo iz tog razloga - golobradi, a koljaci. Sto se Hizbullaha tice - kada mi pronadjes njihove eksplicitne zlocine, kao sto ih ovi rade, i kada ISIS nalupa IDF, kao sto je to Hizbullah uradio, onda cu odati duzno priznanje da su isti.
sarajevoxxxx

#8254 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

@mba wrote:
Vizionar 1985 wrote:Image
Meni se cini da nisu ISI-Lovci,nisu bradonje nemaju brade.
Prije ce biti da su Suniti neki privedeni ni krivi ni duzni.
Mnogo nevinih u svakom ratu najebe ni krivi ni duzni, uhapsi ih neko i smakne samo iz zlobe,ili zbog ljubomore,pika na imovinu itd.

i ja cisto sumnjam da su to oni ludjaci iz ISIL-a, prije da su civili sunniti!

Naravno, za iračke šiite ko god nije za veliki Iran sa Bagdadom kao glavnim gradom, svi oni su isil. :-) Irački poslanivi suniti u iračkom parlamentu smatraju se isilovcima.
Sanjarko

#8255 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

salik79 wrote:
@mba wrote:
Vizionar 1985 wrote:Image
Meni se cini da nisu ISI-Lovci,nisu bradonje nemaju brade.
Prije ce biti da su Suniti neki privedeni ni krivi ni duzni.
Mnogo nevinih u svakom ratu najebe ni krivi ni duzni, uhapsi ih neko i smakne samo iz zlobe,ili zbog ljubomore,pika na imovinu itd.

i ja cisto sumnjam da su to oni ludjaci iz ISIL-a, prije da su civili sunniti!

Image
Image
Image
Image
Onda nisu Vehabije Selefisti ovi ISIL-ovci. Sve Vehabije Selefije nose bradu ko Ortodoksni Jevreji a Ovi na slikama navodni ISIL-ovci nemaju brade.
PS. neces naci Vehabiju Selefistu bez brade samo Djeca i Djecaci nemaju brade a Ovi na slikama su sve Punoljetni Momci i Muskarci.
Ove slike jos vecu sumnju na ISIL bacaju kao navodni snimci pogubljenja odrubljivanjem glava(obezglavljivanjem) ISIL-ovi gdje ni na jednom snimku nije sam cin obezglavljivanja prikazan zarobljenih Novinara itd.(Foleya,itd.)
sarajevoxxxx

#8256 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:
salik79 wrote:

Image
Image
Image

Image

Image

Image

Image
Nisi trebao izbacivati sliku, jer je i ona isla u prilog "ne bradatosti" kod ISIL-ovaca. Slike sam postavio upravo iz tog razloga - golobradi, a koljaci. Sto se Hizbullaha tice - kada mi pronadjes njihove eksplicitne zlocine, kao sto ih ovi rade, i kada ISIS nalupa IDF, kao sto je to Hizbullah uradio, onda cu odati duzno priznanje da su isti.
Hezbollah i režimska avijacija zajedno napadaju. Ja ne znam da su do sada osudili masakre sirijskog režima, znači svijesno ratuju po sistemu neka Asad sve sruši, masakrira, i protjera, a onda mi napadamo.
Sanjarko

#8257 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

japin_mutapi wrote:ovaj lijevi ima grb reala na trenerci
pravi isilovac to sebi ne bi dopustio
To sam i Ja primjetio ali nisam bio siguran. Nisam napisao o tome da se neprospem ako nije grb Reala a sada kada si ti napisao da je Grb Reala shvati da sam pogrijesio.
salik79

#8258 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Naravno, jer su, kao i "halifa" im, Mosadovi agenti. Ima tu svega od mosadovaca, CIA-ovaca, black-waterovaca, do MI6-ovaca, te saudsko-katarskih agenata. Sto se brada tice, ko ih u kucama Al-Saud, Al-Thani, Al-Khalifa,...., nosi?! A oni su glavni finansijeri citavog projekta.
salik79

#8259 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Vizionar 1985 wrote:
japin_mutapi wrote:ovaj lijevi ima grb reala na trenerci
pravi isilovac to sebi ne bi dopustio
To sam i Ja primjetio ali nisam bio siguran. Nisam napisao o tome da se neprospem ako nije grb Reala a sada kada si ti napisao da je Grb Reala shvati da sam pogrijesio.

Nisi pogrijesio, jer neki dan, nas kandidat za ISIL-ovo pojacanje, koji uziva u blagodatima zapadne Europe, voda zenu sa siasama na izvoli, upravo nosa taj grb na prsima.
Sanjarko

#8260 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Novi debakl pešmergi i Hašda! Desetine poginulih i ranjenih u neuspjelom pokušaju zauzimanju sela el-Bešir u Kirkuku. Sindžar i grad i planina u potpunosti u rukama pripadnika iračkih plemena.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pesmerge u Basiru, jugozapadno od Kirkuka pomazu iracku vojsku koja nastoji zauzeti grad. ISIL je okruzen i nemaju puno opcija. Ne znam da li imaju mogucnost bijega ili su osudjeni na borbu do smrti/predaju.

Nekoliko Pesmerga boraca je stradalo kada su usli u miniranu kucu na podrucju koje su osvojili. Nesmotreno, ali desava se. Ugl, napreduju.

A Sindzar :lol:

https://www.facebook.com/video.php?v=346223112238583
https://www.facebook.com/video.php?v=346224778905083

U gradu su borbe eskalirale. Pesmerge nastoje zauzeti grad. ISIL se zestoko brani. O zauzimanju planine naravno nema ni govora. :-)
Za Sindžar su na portalima objavili da su i zadnja uporišta zauzeli i da je potpuno pod njihovom kontrolom, možda je nešto ostalo ali definitivno tu Pešmerge nemaju šta tražiti. Jedino možda kao u Tikritu da ih se skupi jedno 40 hiljada pa da kao nešto pokušaju, ali pitanje je kako bi i ta ofanziva završila.

Ovo u Tikritu, mislim 40 hiljada vojnika grad napada i opet se ljudi odbranili :-) Američka avijacija, iranska garda, i opet nisu zauzeli grad.

Iran i Zapad zajedno, plus irački šiiti bivši Sadamovi oficiri koji sada ginu za Veliki Iran, sa Bagdadom kao glavnim gradom.
Znaci istina je da su sebe(Iran) proglasili imperijom a Bagdad Glavnim gradom imperije.
PS. o Velikom Iranu i Velikom Izraelu se sve zna.Zna se da se treba stvoriti Prvo jedan pa drugi a Region da izmedzu sebe Veliki Iran i Veliki Izrael podjele.
salik79

#8261 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Tako je, objavili krscanski "vehabiti" na svom portalu, prenio saxxxxxxxxxx, ponovio koji put i to ti je sada suha istina :D
Maystor

#8262 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Maystor »

sarajevoxxxx wrote: Ovo u Tikritu, mislim 40 hiljada vojnika grad napada i opet se ljudi odbranili :-) Američka avijacija, iranska garda, i opet nisu zauzeli grad.

Američka avijacija nije učestvovala u operaciji oslobađanja Tikrita od terorističke gamadi.
Iranci, naravno, jesu (Kaso je legenda).
A to što su se odbranili ;) nemoj nas nasmijavati. Tikrit je završena priča.
Sanjarko

#8263 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

salik79 wrote:Naravno, jer su, kao i "halifa" im, Mosadovi agenti. Ima tu svega od mosadovaca, CIA-ovaca, black-waterovaca, do MI6-ovaca, te saudsko-katarskih agenata. Sto se brada tice, ko ih u kucama Al-Saud, Al-Thani, Al-Khalifa,...., nosi?! A oni su glavni finansijeri citavog projekta.
Pa nisu Muslimani nego sve Placenici i bagra bjelosvjetska.
Kako znam svi Saudijski Vladari nose brade.
Slike Sve bradonje link:
https://www.google.com/search?q=Picture ... AQ&dpr=0.9
Sanjarko

#8264 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

salik79 wrote:Tako je, objavili krscanski "vehabiti" na svom portalu, prenio saxxxxxxxxxx, ponovio koji put i to ti je sada suha istina :D
Pa nemora znaciti da je istina ali gdje ima dima ima i vatre a to su i ciljevi Irana da se Prosiri na region,kao sto se svaka zemlja zeli prosiriti i prosiriti svoj uticaj to zeli i Iran.
salik79

#8265 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Vizionar 1985 wrote:
salik79 wrote:Naravno, jer su, kao i "halifa" im, Mosadovi agenti. Ima tu svega od mosadovaca, CIA-ovaca, black-waterovaca, do MI6-ovaca, te saudsko-katarskih agenata. Sto se brada tice, ko ih u kucama Al-Saud, Al-Thani, Al-Khalifa,...., nosi?! A oni su glavni finansijeri citavog projekta.
Slike Sve bradonje link:

Jah, bas, sve brade po "sunetu" - picic i nepotkresani brk :D
Sanjarko

#8266 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

salik79 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Slike Sve bradonje link:

Jah, bas, sve brade po "sunetu" - picic i nepotkresani brk :D
Pa Modernizovali se i oni :D Nemogu ostati samo oni ko Pecinski ljudi.
Sunet,Hadisi(Haditi) to je sve izmisljotinja ljudi.
salik79

#8267 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Vizionar 1985 wrote:
salik79 wrote:Tako je, objavili krscanski "vehabiti" na svom portalu, prenio saxxxxxxxxxx, ponovio koji put i to ti je sada suha istina :D
Pa nemora znaciti da je istina ali gdje ima dima ima i vatre a to su i ciljevi Irana da se Prosiri na region,kao sto se svaka zemlja zeli prosiriti i prosiriti svoj uticaj to zeli i Iran.
Srbi su uvEk bili ugrozeni i obespravljeni u bivsim jugoslavenskim republikama. Oni su se samo borili za goli opstanak 90-tih. Bosnjaci su planirano cinili zlocine/masakre na Markalama, Kapiji, izmisljali koncentracione logore i konacno pocinili/podvalili genocid u Srebrenici, a sve u cilju da izazovu medjunarodnu reakciju. Glavni cilj je bio stvaranje rigidne, islamisticko-vehabisticke, drzave u srcu Europe. Gdje ima dima ima i vatre. Pitaj Galijasevica, Kusturicu&co :-)
Kikibombona

#8268 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Ti ISILovci sa slike su se predali Pesmergama, njih 18. Do mene je.

Ko zna pod kakvim okolnostima su upali u ISIL.
Sanjarko

#8269 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

salik79 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Srbi su uvEk bili ugrozeni i obespravljeni u bivsim jugoslavenskim republikama. Oni su se samo borili za goli opstanak 90-tih. Bosnjaci su planirano cinili zlocine/masakre na Markalama, Kapiji, izmisljali koncentracione logore i konacno pocinili/podvalili genocid u Srebrenici, a sve u cilju da izazovu medjunarodnu reakciju. Glavni cilj je bio stvaranje rigidne, islamisticko-vehabisticke, drzave u srcu Europe. Gdje ima dima ima i vatre. Pitaj Galijasevica, Kusturicu&co :-)
Pa normalno da kada se neko zeli teritorijalno prosiriti i prosiriti svoj uticaj da ce drugu stranu da ocrni koliko god moze.
Ali opet neznaci da Iran se nezeli prosiriti teritorijalno i prosiriti svoj uticaj.
Ipak u igri su milioni Shia u Regionu,Naftna polja,Resursi itd.
salik79

#8270 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Hajde, navedi mi kada se je Iran zadnji puta teritorijalno sirio?! Usput, daj mi podatak kada je Iran zadnji puta ikoga napao, po bilo kojem pitanju?!
Fantassin

#8271 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

salik79 wrote:Hajde, navedi mi kada se je Iran zadnji puta teritorijalno sirio?! Usput, daj mi podatak kada je Iran zadnji puta ikoga napao, po bilo kojem pitanju?!
Grcku kod Thermoplayea :D

Perzijanci su uvijek kulturoloski,naucno,trgovinski sirili svoj uticaj na BI... ratovima su usuckivali ko se bunio ili opirao da bude pod kontrolom Perzijanaca.Bilo je naravno vojnih ekspanzija ali vecinu svog uticaja su vukli iz kukture,diplomatije,nauke etc.
Perzijanci su jedan od najcivilirizanijih naroda na BI oduvjek bili.
insomnia78

#8272 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Ma dominiraju u svakom pogledu nad malim arapcicima
Sanjarko

#8273 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

salik79 wrote:Hajde, navedi mi kada se je Iran zadnji puta teritorijalno sirio?! Usput, daj mi podatak kada je Iran zadnji puta ikoga napao, po bilo kojem pitanju?!
Osmanlijsko-Perzijski ratovi link:
https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... rs&spell=1
Sanjarko

#8274 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
PS. Ja navijam za Iran da se prosiri i zbaci sve sluge zapada i mir napokon mozda donese u taj Region.
salik79

#8275 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Vizionar 1985 wrote:

Svaka cast :D I, kada je zadnji puta napao?!
Post Reply