PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

saabsa

#8251 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by saabsa »

Hugo Boss wrote:
velikonja wrote:
Hugo Boss wrote:
"koje gluposti i podmetanje

ali čak i da je tačna ta retardirana teza o tome da je neko organizovao masu i stihiju

ma svaka mu čast, daj da se utvrdi da glasam za njeg ODMAH, što je sjebao trenutnu bandu na vlasti"

"opterećene komunjare sa diplomama
na zapadu s njom možeš obrisat dupe, ako si nesposoban, kod nas u bivšem sistemu bila je "svetinja" sa devizom "imaš diplomu "ne moraš ništa ni znat ni radit", preneseno i u ovaj kvazi-socijalistički sistem

Steve Jobs i Bill Gates NISU IMALI fakultete, za sve ove neznalice koji potenciraju kurčeve fakultetske diplome
čak nisam siguran da li su napustili i srednje škole

Prvi i jedini zahtjev plenuma po tebi treba da bude:

FAHRA ZA KRALJA :evil:

Ako ti je toliko dobar, vodi ga kuci JBTo

što ga više napadate i optužujute za "organizovanje" protesta sve mi je draži
da se slučjano utvrdi da j bio organizator skidanja ovih SADAŠNJIH govana s vlasti
OBAVEZNO glasam za njega i SBB
Omere jesi to ti ? :mrgreen:
animus

#8252 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/827 ... kacha.html
Treba procitati malo sta slobodna bosna pise o ovom bojovniku Cegaru koji bi sve rijesio za 5 minuta. Kaze on branio onu zgradu. Nisam znao da je to bilo u opisu duznosti bojovnika hvo a. A nekad ranije se pisalo o njemu i da je bio obavjestajac Hrvatske. E moj Bakire ko tebe brani.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
guber90

#8253 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

uvjek dobar gost wrote: potvrđujem tezu, ja sam jedan sa slike... :)
Jesi ti jedan od onih sto su uvozili "tenkove" preko grane :D?
L u c i f e r

#8254 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote: i tako se radoncic poredi sa jobsom i gatesom... :lol:

pa vi niste ni stranka, ni teroristicka organizacija - ne gospodo - vi ste sekta... i to opasna sekta
opasna friki sekta sa naglaskom :izet:
uvjek dobar gost

#8255 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by uvjek dobar gost »

guber90 wrote:
uvjek dobar gost wrote: potvrđujem tezu, ja sam jedan sa slike... :)
Jesi ti jedan od onih sto su uvozili tenkove preko grane :D?
mene ovaj forum zna od ranije kao ... vrlo prodornog i duševnog... a tenkovi preko granice su samo djelić priče.... sad će se uključiti CIA i razni lobisti.... nekad se i sam iznenadim do koje granice šizofrenije smo došli svi skupa odrastajući i sazrijevajući u društvu koji su nam kreirali.... nacional-primitivci
Last edited by uvjek dobar gost on 13/02/2014 17:54, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#8256 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Optimus Prime wrote:Moram Alfonsu donekle dati pravo.
Steta na zgradama sigurno nije ni blizu punih 100 miliona. Mozda sve zajedno nekih 10-20 miliona.

Ali posljedice vandalizma i anarhije mogu imati znatno vece "troskove". Neke planirane investicije ce se sigurno odkazati ili prolongirati. Evo ja prvi sam igrao sa idejom da kupim jedan stan u Sarajevu. Sad mi ne pada na pamet da to ucinim.

I broj turista vjerovatno nece rasti i onoj mjeri kako bi moglo da nije bilo nasilnih prosvjeda.
Ali ono sto bi moglo biti najgadnije je eventualno dodatno povecanje kamata kao riziko premija zemlje pred eventualnim gradjanskim ratom.

Kumulirano, ove stete daleko nadmasuju tih 100 miliona KM.

Ja se samo nadam da su se Evropljani malo usrali, pa ce nam brze ponuditi evropsku perspektivu. To bi na drugu ruku imalo jake pozitivne efekte za ekonomiju.

Dakle sad je najbitnije sacuvati hladnu glavu i nastaviti mirne proteste bez ikakvih incidenata. Ukoliko ponovo dodje do anarhije i nereda, bojim se da bi se dugorocna steta za BiH mjerila ne u milionima nego u milijardama. Sto direktno, sto indirektno kroz troskove oportuniteta.
samo u tuzli steta ce hladno biti oko 20 miliona... ostaje pitanje osiguranja - gdje je bila osigurana imovina? opet ce se taj trosak "spustiti" na obicne ljude u vidu vecih cijena osiguranja koje ce svaki gradjanin i poslovni subjekt placati godinama

kad dodas sarajevo, mostar i ostatak zemlje... hladno preko 50 miliona - mozda ne 100 kako sam rekao, ali negdje izmedju

a nematerijalna, indirektna steta? ko sto i sam kazes turizam, investicije, skuplji kapital... bakir je po obicaju imao debilan primjer sa Zarom... ali nije puno lagao - nakon ovoga upitno je kako ce se neki projekti dalje odvijati... u tuzli i banovicima su se trebale raditi dvije elektrane... kako naci investitora za iste ako ne mozemo garantovati sigurnost? kako ocekivati od nekoga da ulupa stotine miliona eura u njih, kad ne zna sta ce se desavati ovdje? kako cemo se zaduzivati za druge projekte i po kojim cijenama? kamata nije ista kada se pare daju sredjenoj drzavi i banana republici... a posljedice ce placati svaki gradjanin - od nezaposlenog do tajkuna
daddy-kool

#8257 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daddy-kool »

guber90 wrote:
daddy-kool wrote: Upad u predsjedništvo je opravdavalo upotrebu smrtonosne sile. Ako postoji objekat koji se mora štiti mrtvom stražom onda je to taj.

Da li je u ovom slučaju bila procjena da je od izuzetne važnosti da ne bude mrtvih ili nesposobnost odgovarajuće službe, to možda nikada nećem saznati. Ove rupe u osiguranju se moraju pokrpiti.
Recimo da je upotreba smrtonosne sile odobrena, ubijeno ili teze ozlijedjeno nekoliko ljudi vatrenim oruzijem. Sutra imas situaciju kada moras objasniti kako je to 20-ak (prema vecini izjava) djece uspjelo uci u zgradu predsjednistva i istu zapaliti, te jos najmanje 10 do 20 hiljada ljudi koji redom zele da se obracunaju sa policijom.
Srećom, pa nije bilo mrtvih.

Samo, negdje se mora povući crta, a jedna se već prešla.
Last edited by daddy-kool on 13/02/2014 17:54, edited 1 time in total.
daddy-kool

#8258 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daddy-kool »

JoseMujica wrote:kakve mrtve straže i vatrena oružja :-) ....jestel vi normalni ili se samo zajebajete?!

a doduše vjerovatno serete ove priče po stranačkom zadatku sijanja panike :-) rat će ..... dobro je da ne puca i ta njesra
Ja se ne zajebajem, možeš li zamisliti još neku državu gdje grupa huligana pali predsjedništvo?
miop

#8259 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by miop »

Hugo Boss wrote:
"koje gluposti i podmetanje

ali čak i da je tačna ta retardirana teza o tome da je neko organizovao masu i stihiju

Image
Objektivni navijac

#8260 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Objektivni navijac »

Steta na zgradama sigurno nije ni blizu punih 100 miliona. Mozda sve zajedno nekih 10-20 miliona.

Ali posljedice vandalizma i anarhije mogu imati znatno vece "troskove". Neke planirane investicije ce se sigurno odkazati ili prolongirati. Evo ja prvi sam igrao sa idejom da kupim jedan stan u Sarajevu. Sad mi ne pada na pamet da to ucinim.

I broj turista vjerovatno nece rasti i onoj mjeri kako bi moglo da nije bilo nasilnih prosvjeda.
Ali ono sto bi moglo biti najgadnije je eventualno dodatno povecanje kamata kao riziko premija zemlje pred eventualnim gradjanskim ratom.

Ja se samo nadam da su se Evropljani malo usrali, pa ce nam brze ponuditi evropsku perspektivu. To bi na drugu ruku imalo jake pozitivne efekte za ekonomiju.

Dakle sad je najbitnije sacuvati hladnu glavu i nastaviti mirne proteste bez ikakvih incidenata. Ukoliko ponovo dodje do anarhije i nereda, bojim se da bi se dugorocna steta za BiH mjerila ne u milionima nego u milijardama. Sto direktno, sto indirektno kroz troskove oportuniteta.
:D :lol: :D :-) :D
Znaci placem :D :-) :D
animus

#8261 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

daddy-kool wrote:
JoseMujica wrote:kakve mrtve straže i vatrena oružja :-) ....jestel vi normalni ili se samo zajebajete?!

a doduše vjerovatno serete ove priče po stranačkom zadatku sijanja panike :-) rat će ..... dobro je da ne puca i ta njesra
Ja se ne zajebajem, možeš li zamisliti još neku državu gdje grupa huligana pali predsjedništvo?
Najbolje zvati Cegara da brani ko i 92
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/827 ... kacha.html

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Alfons Kauders

#8262 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Hugo Boss wrote:
Alfons Kauders wrote:

samo u tuzli steta ce hladno biti oko 20 miliona... ostaje pitanje osiguranja - gdje je bila osigurana imovina? opet ce se taj trosak "spustiti" na obicne ljude u vidu vecih cijena osiguranja koje ce svaki gradjanin i poslovni subjekt placati godinama

kad dodas sarajevo, mostar i ostatak zemlje... hladno preko 50 miliona - mozda ne 100 kako sam rekao, ali negdje izmedju

a nematerijalna, indirektna steta? ko sto i sam kazes turizam, investicije, skuplji kapital... bakir je po obicaju imao debilan primjer sa Zarom... ali nije puno lagao - nakon ovoga upitno je kako ce se neki projekti dalje odvijati... u tuzli i banovicima su se trebale raditi dvije elektrane... kako naci investitora za iste ako ne mozemo garantovati sigurnost? kako ocekivati od nekoga da ulupa stotine miliona eura u njih, kad ne zna sta ce se desavati ovdje? kako cemo se zaduzivati za druge projekte i po kojim cijenama? kamata nije ista kada se pare daju sredjenoj drzavi i banana republici... a posljedice ce placati svaki gradjanin - od nezaposlenog do tajkuna
bla, bla...stranački aktivista, SDP-a 100 %

sve će se nadoknadit čim ova banda (ako preživi) već idući put NE BUDE TRAŽILA TRANŠU MMF-A

odmah dobitak
bravo, a sad nam fino reci gdje si studirao ekonomiju?

u travniku ili gusinju?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8263 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

daddy-kool wrote:

ne moram ni zamišljati..... to je surova stvarnost svih banana država u kojima je elita potpuno izolirana od naroda i živi neku svoju paralelnu stvarnost mimikrije feudalizma.

Svugdje postoje socijalne razlike i to je normalno ali vlast mora barem održavati fikciju socijalne pravde i solidarnosti....ovdje se čak i ne trude...zato i gori
Last edited by JoseMujica on 13/02/2014 18:06, edited 1 time in total.
Logovan

#8264 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Logovan »

damskot wrote: Nista ovo nekaze o momcima .... Samo brukate forum . Ocigledna zajebancija ..
Ali znas sta nije zajebancija raju kojoj sam pomogao poslje vidim na facebooku na Palama u demostracijama za mladica .. To vec boli .. Ova slika je zajebancija a nemoramo svi imati isti ukus za humor .
Nabijem i njih i očiglednu zajebanciju na neku stvar. Kreteni.
L u c i f e r

#8265 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Hugo Boss wrote: bla, bla...stranački aktivista

reče čovjek koji je maloprije napisao ovo
:jbt:
McMoy

#8266 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by McMoy »

Hugo Boss wrote:
McMoy wrote:

Zar još uvijek ima neko ko tvrdi da su ovi protesti uspjeli i de će nešto bolje donijeti?? :?
jesil spao s neba, pratiš li temu

smjenjena govna na TK neće uživati "pravo" na bijeli hljeb

zar nije za početak, realno sasvim dobro

s obzirom kakvu je mrežu lopovluka banda za 20 godina isplela, misliš da se lako uhvatiti u koštac s tim svim "preko noći" pogotovo s ulice...vidiš li ti kako je banda taj zakon usvojila, da još godinu dana prima platu iako ništa ne radi

Daleko je ovo još uvijek od nekog uspjeha. Samo se malo zagrebalo po površini.
Suštinski se neće ništa promijeniti. Previše se potcjenjuje sposobnost nekih igrača.
Čak se i dosad ljukavi Fahroo precjenio... :izet:
L u c i f e r

#8267 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Hugo Boss wrote: ne provaljuj se
reče čovjek koji je maloprije napisao ovo:
:lol:
saabsa

#8268 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by saabsa »

Hugo Boss wrote:
L u c i f e r wrote:
Hugo Boss wrote: bla, bla...stranački aktivista

reče čovjek koji je maloprije napisao ovo
:jbt:
ne provaljuj se
kakve veze ima aktivista i simpatizer
jel ti znaš razliku između ta dva pojma
Simpatizer koji se prije dva dana registrovao i napisao preko 130 postova u kojim branis sbb-ovce,
Kako omer sve ovo uspije pohvatati :)
nedim73m

#8269 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote:
guber90 wrote:Zgrada je otisla u tri lijepe, nije sada da je oplakujem, nego su fkt to cinjenice.

Nije tu samo nagorila zgrada i otisli prozori, tu je otislo racunarske opreme kamion, otisle su elektricne instalacije, vrlo vjerovatno i vodovodne su zeznute, otisli su stolovi, stolice, potrosni materijal itd., mora se fasada sa vana uraditi, strasno puno posla ima i siguran sam poprilicno da je steta oko nekih 10-ak do 15-ak miliona, ali ovo su cista nagadjanja, ne moze se tacno to od oka znati.
i ja kad kazem da je steta u tuzli barem 20 miliona, ja sam budzetlija...

jer eto po tebi je u pitanju "samo" 11 do 15 miliona

a znas gdje te samo malo jebe racunica? evo ti za opstinu:
"Građevinska šteta je 254.428 KM, šteta na elektro instalacijama je 187.709 KM, na mašinskim instalacijama 111.603, dok je šteta na kancelarijskoj i informatičkoj opremi procijenjena na 403.000 KM", naveo je Sed Smajlović, predsjednik Komisije za procjenu šteta Općine Tuzla.
dakle najvise stete ne ide na grube gradjevinske radove, vec na unutrasnjost... i opstina nije gorila kao sodaso, gdje je otislo sest spratova - na kojima je sjebano sve od grijanja, preko struje i telefona do vode i kanalizacije... jel fakat mislis da je to dovoljno okrecit unutra i cao?!
Daj prekini više sa lažnim morlisanjem, neka je izgorila, trebalo je sve sravniti sa zemljom jer je svakako to osinjak zla i nesreće u zadnjih 17. godina.
Vidim da ti je matematika jača strana kao i tornjaku. I ti i on spominju zadnjih 17 godina od lokalnih izbora 2012. Ispade da smo 1996 odlično živjeli. Još malo bude nam i dobra i 1997. godina. Samo za info tebi i tornjaku vrijeme nije konstanta.
Sa_u_srcu

#8270 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Sa_u_srcu »

Amir Zukic-ministar finansija fBIH...covjek ima iskustvo...
Alfons Kauders

#8271 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Hugo Boss wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hugo Boss wrote: bla, bla...stranački aktivista, SDP-a 100 %

sve će se nadoknadit čim ova banda (ako preživi) već idući put NE BUDE TRAŽILA TRANŠU MMF-A

odmah dobitak
bravo, a sad nam fino reci gdje si studirao ekonomiju?

u travniku ili gusinju?
:lol:
sad sam 100% siguran da si sdp-ovac
de mi sad malo pređi na laguzijinu priču o trećem entitetu, o ukidanju kantona, bla..bla

kakve veze ima tvoja besmislena glupost sa netraženjem više pomoći MMF-a
jako dobro argumentirano... kome god smeta paljenje drzavne (a i privatne) imovine, taj mora da je sdp-ovac... elokventno i inteligentno... skoro ko ABA3...

i poselami mi ustamujica malog... reci tuzlak ga pozdravlja... i jebace ga uuusta kad ga vidi (podrinjski naglasak koristi, da moze povezat, nije bas najbistriji decko)
Amazingness

#8272 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Amazingness »

Mostar užasan, nije bilo 500 ljudi. Lijep dan, pila se kahvica, ko će stajati na ulici sat vremena.
saabsa

#8273 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by saabsa »

Hugo Boss wrote:
saabsa wrote:
Simpatizer koji se prije dva dana registrovao i napisao preko 130 postova u kojim branis sbb-ovce,
kad si tako pametan što ne čita moje sve postove
rekao sam treba još SBB i DF pustiti na vlast
SDA-SDP banda je potrošila svoje prilike
NOVIMA dat godinu roka, ne budu li se vidjele bilo kakve promjene i napredak
SPALIT I NJIH
i dovest sljedeće, sve dok ne dođu pravi

Jesi to sam skonto ili ti je omer napisao
L u c i f e r

#8274 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Hugo Boss wrote: SPALIT I NJIH
pametno, pametno... :roll:
Alfons Kauders

#8275 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Hugo Boss wrote:
saabsa wrote:
kad si tako pametan što ne čita moje sve postove
rekao sam treba još SBB i DF pustiti na vlast
SDA-SDP banda je potrošila svoje prilike
NOVIMA dat godinu roka, ne budu li se vidjele bilo kakve promjene i napredak
SPALIT I NJIH
i dovest sljedeće, sve dok ne dođu pravi
hehehe ti stvarno mislis da ce nakon ovoga neko ici u koaliciju s SBB? :shock:

rekoh ja - sekta... isprana sekta :-)
Post Reply