Ja sam neki dan isao kroz ljubljansku od OHR-a prema tranzitu, i gore na semaforu stanem tako da sam malo se nakosio u lijevu traku jer stoji prepreka u lijevoj traci da bi izbjegao rupu i cekam zeleno, kada seljak krenu da skrece u ljubljansku i ja mu govorim da ne moze i pokazujem mu znak, on mi govori sta mi ti imas govoriti kuda cu ja da idem.Henry Chinaski wrote:Vidio sam kako sa tranzita ljudi sklanjaju prepreke i prolaze u ljubljansku. Isto tako ih zaobilaze i provlače se kad mogu. Ne znam da li je do izvođača ili do obične stoke ali neko je ovdje lud.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
kakaljin
#8251 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Logovan
#8252 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma vise do debilnog naroda.Henry Chinaski wrote:Vidio sam kako sa tranzita ljudi sklanjaju prepreke i prolaze u ljubljansku. Isto tako ih zaobilaze i provlače se kad mogu. Ne znam da li je do izvođača ili do obične stoke ali neko je ovdje lud.
Sta on meni ima stavljati prepreke, sta on meni ima zabranjivati, ma hajde moze se proci, ma golf petica je ovo moze proci glat, itd.
-
baxus
#8253 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ljudi prilaze zato sto na gradilištima danima nema žive duše.
Iskopali na 5 lokacija u gradu, zatvorili ulice, a radova nigdje.
-
kakaljin
#8254 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To je drugi par rukava, ali ako nesto pise da se ne prilazi i prolazi, zasto se praviti pametan pa to sklanjati i prolaziti.baxus wrote:Ljudi prilaze zato sto na gradilištima danima nema žive duše.
- mayab
#8255 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije baš saobraćajnica, ali isti qrac dodje ...
Kako je “AME BREZA” omiljena firma SDA izvršila obnovu Vilsonovog šetališta: Fali tampona, fali cementa, fali ploča
Kako je “AME BREZA” omiljena firma SDA izvršila obnovu Vilsonovog šetališta: Fali tampona, fali cementa, fali ploča
-
shandrprcSA
#8256 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
rade bolanNaslovnica wrote:Most u Halilovićima i dalje niko, ništa...

- van Basten
#8257 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
jedva da ce onaj most popraviti na kraju... Skrpiti bolje reci. A kamoli ds je nekom palo na pamet da usput odradi i onih 200njak metara ceste kraj bp pumpe koja je sad slijepi krak i generalno je kriticna
-
Naslovnica
#8258 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jesu li to počeli raditi!??!shandrprcSA wrote:rade bolanNaslovnica wrote:Most u Halilovićima i dalje niko, ništa...
![]()
-
username_here
#8259 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Cak dva covjeka rade nije ti sala...
- Hajvan
#8260 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako rade, to je losa vijest..
nista od najavljene regulacije Miljacke i prosirenja Dz Bijedica na 4 trake… a rekli, na proljece krecemo…
sad ce to privremeno rijesenje u privremenom gradu jos sledecih 50 godina da bidne privremeno.
nista od najavljene regulacije Miljacke i prosirenja Dz Bijedica na 4 trake… a rekli, na proljece krecemo…
sad ce to privremeno rijesenje u privremenom gradu jos sledecih 50 godina da bidne privremeno.
-
BadBoy
#8261 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ništa nije trajnije od privremenog rješenja.
Nije to svojstveno samo nama.
Nije to svojstveno samo nama.
- Hajvan
#8262 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
OK, no sa saznanjem o najavljenoj modernizaciji ulice i regulaciji toka Miljacke na tom dijelu koje je najavljeno jesenas da ce zapocet cim vremenske prilike to dozvole, ovo renoviranje je losa vijest…
- JavierBosnia
#8263 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prije svega ispravite me ako grijesim

Ta regulacija bi otprilike trebala izgledati ovako? Mislim onako laicki da je moguce i taj most pretvoriti u cestu kad dodje vrijeme za to bez rusenja?
Jest da je sizifov posao, ali nista neobicno za nas
I s obzirom na velicinu ove dionice, ne vjerujem ja da ce se u skorije vrijeme sta znacajnije raditi

Ta regulacija bi otprilike trebala izgledati ovako? Mislim onako laicki da je moguce i taj most pretvoriti u cestu kad dodje vrijeme za to bez rusenja?
Jest da je sizifov posao, ali nista neobicno za nas
I s obzirom na velicinu ove dionice, ne vjerujem ja da ce se u skorije vrijeme sta znacajnije raditi
-
Gray
#8264 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A zašto se uopšte radi promjena toka Miljacke? Koja je svrha/korist toga?
- dječak sa šibicama
#8265 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ima dole na ulazu kod OHR, jedna rampa jedva metar ipo u njoj.high_volume wrote:Nisam znao za rekonstrukciju Ljubljanske, i danas iz Blumove uđoh u Ljubljansku i zaglavih se više od 15 min nasred ulicebaxus wrote:Jebo mater ko dade Gracopu da radi ceste.
Imam osjecaj da imaju jednu ekipu udarnika i 10 gradilista otvorenih u isto vrijeme.
Javasluk preko nasih ledja opet.![]()
A nikakvog znaka obavještenja o radovima niti išta
- Ned071
#8266 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
i mene to zanima, pogotovo vizavi price da treba krivudati kako bi se smanjila opasnost od poplava...Gray wrote:A zašto se uopšte radi promjena toka Miljacke? Koja je svrha/korist toga?
- corvus_edin
#8267 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Istina - ali na to se ne gleda u ovom slucaju nego da se povrsine lijeve i desne obale na ovoj lokaciji moze bolje iskoristiti - zivi bili, pa vidjeli...Ned071 wrote:i mene to zanima, pogotovo vizavi price da treba krivudati kako bi se smanjila opasnost od poplava...Gray wrote:A zašto se uopšte radi promjena toka Miljacke? Koja je svrha/korist toga?
-
criticos
#8268 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zato što je u planu praviti novo Alipašino polje od Remize do RTV doma sa zgradurinama od 10 do 20 spratova. Grad je RP spustio na općine, a načelnici kreću u osvetu prirodi gašenjem svakog pedlja zelenila.Gray wrote:A zašto se uopšte radi promjena toka Miljacke? Koja je svrha/korist toga?
- Hajvan
#8269 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
mozes ti to bolje?
definisi grad
definisi zelenilo
pa mozemo dalje
definisi grad
definisi zelenilo
pa mozemo dalje
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8270 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Efendic je tu nacrtao nacionalni stadion, tacno tu gdje krivuda Miljacka. Kad se tok ispravi, dobit ce vise prostora.corvus_edin wrote:Istina - ali na to se ne gleda u ovom slucaju nego da se povrsine lijeve i desne obale na ovoj lokaciji moze bolje iskoristiti - zivi bili, pa vidjeli...Ned071 wrote:i mene to zanima, pogotovo vizavi price da treba krivudati kako bi se smanjila opasnost od poplava...Gray wrote:A zašto se uopšte radi promjena toka Miljacke? Koja je svrha/korist toga?
-
high_volume
#8271 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kad sam prolazio, nije bilo ni rampe niti ičeg da me obavijesti o radovima. Ne bih sigurno nastavio dalje....dječak sa šibicama wrote:Ima dole na ulazu kod OHR, jedna rampa jedva metar ipo u njoj.high_volume wrote:Nisam znao za rekonstrukciju Ljubljanske, i danas iz Blumove uđoh u Ljubljansku i zaglavih se više od 15 min nasred ulicebaxus wrote:Jebo mater ko dade Gracopu da radi ceste.
Imam osjecaj da imaju jednu ekipu udarnika i 10 gradilista otvorenih u isto vrijeme.
Javasluk preko nasih ledja opet.![]()
A nikakvog znaka obavještenja o radovima niti išta
-
high_volume
#8272 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
JavierBosnia wrote:
Apsolutno podržavam regulaciju toka Miljacke izmjenom putanje njenog toka. Čak se može provesti podzemno, čime se ne bi narušila nekretnina auto servisa i drugih.
Naravno da treba graditi objekte, taj dio kod FIS-a u Halilovićima je poprilično zapušteno područje, a nalazi se na atraktivnoj lokaciji. Treba to lijepu kultivirati i napraviti jedno pristojno urbano područje
- Hajvan
#8273 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
high_volume wrote:JavierBosnia wrote:
Apsolutno podržavam regulaciju toka Miljacke izmjenom putanje njenog toka. Čak se može provesti podzemno, čime se ne bi narušila nekretnina auto servisa i drugih.
Naravno da treba graditi objekte, taj dio kod FIS-a u Halilovićima je poprilično zapušteno područje, a nalazi se na atraktivnoj lokaciji. Treba to lijepu kultivirati i napraviti jedno pristojno urbano područje
Cini mi se da je to sve u drzavnom vlasnistvu, izdato od opcine okolnim biznisima za potrebe parkinga...
- dječak sa šibicama
#8274 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Istina, ja sam neki dan pred Bajram prosao tu, tek "uzgrebali" cestu i likovi sa mjernim instrumentima duz ceste. Bila je ta rampa odnosno kako se to vec zove, "barikada" koju zaobidjes lako. Ne znam dokle su radovi, mozda je sada sve uzrovano. Nigdje obavijesti nije bilo, da.high_volume wrote:
Kad sam prolazio, nije bilo ni rampe niti ičeg da me obavijesti o radovima. Ne bih sigurno nastavio dalje....
-
abdulazizsarajevo