TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
tr_ba

#8251 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tr_ba »

hvala,jos cekam xiaomi box i nosace za zvucnike da dodju,mali neki kanal za kablove jos da postavim ovdje dole ispod tv-a,ko fol da ih sakrijem i to je to...
PlusSA

#8252 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Hvala @Cook na savjetu nisam se sjetio wifi mreze :thumbup:
CooK

#8253 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

tr_ba wrote:@CooK

Image

Ako neuspije ovo sa slikom,probaj direkt na link...
Fakat super izgleda. Da nema ovih kabela ispod ne bih ni znao da se radi o televizoru. Vise lici na sliku odnosno bas kako je i predstavljeno da Frame TV treba izgledati.
CooK

#8254 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

PlusSA wrote:Hvala @Cook na savjetu nisam se sjetio wifi mreze :thumbup:
:thumbup:
bunk

#8255 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bunk »

Za iptv je bolje da ga spojis "direktno" kablom sa modemom.
Stabilnije je i nece ti prekidati.
Uzivaj u tv.
tr_ba

#8256 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tr_ba »

bunk wrote:Za iptv je bolje da ga spojis "direktno" kablom sa modemom.
Stabilnije je i nece ti prekidati.
Uzivaj u tv.
Ako se na mene odnosi,iptv gledam preko aplikacije na smarrt tv-u,a box sam uzeo radi kodi-a...
brazzo19

#8257 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

CooK wrote:
brazzo19 wrote:Ima li slucajno neko ovdje broj od ovlastenog predstavnistva za samsung tv za ove produzene garancije, kupih prije nove onaj tv sto mi je cook rekao samsung i s obzirom da je 4K tv ima onu garanciju 2+3, ja sam usao na stranicu samsung5godina garancije i popunio sve podatke serijski broj i prilozio sliku racuna, i kada potvrdim na ok dobijem samo obavjestenje kao da je prosla registracija medjutim na mail mi nista ne stize evo vec danima, a trebalo bi da mi dodje kao potvrda o produzenoj garanciji koju isprintam i ostavim uz ovaj racun koji imam sto sam dobio kad sam kupio tv, tako mi je bar bilo sa Philipsom prosle godine procedura ....
Morao ti je doci konfirmacijski e-mail par minuta nakon sto si se registrovao. U tom mailu pise da moras sacekati do 30 radnih dana a izmedju ostalog ima i kontakt broj telefona.

Dva puta ponovio postupak nikakav mail mi nije dosao jos .... ne mogu da nadjem kontakt broj da ih nazovem da vidim u cemu je problem ...
biggrin

#8258 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by biggrin »

jesi li gledao da nije otisao u junk mail?
Tabijat

#8259 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tabijat »

brazzo19 wrote:
CooK wrote:
brazzo19 wrote:Ima li slucajno neko ovdje broj od ovlastenog predstavnistva za samsung tv za ove produzene garancije, kupih prije nove onaj tv sto mi je cook rekao samsung i s obzirom da je 4K tv ima onu garanciju 2+3, ja sam usao na stranicu samsung5godina garancije i popunio sve podatke serijski broj i prilozio sliku racuna, i kada potvrdim na ok dobijem samo obavjestenje kao da je prosla registracija medjutim na mail mi nista ne stize evo vec danima, a trebalo bi da mi dodje kao potvrda o produzenoj garanciji koju isprintam i ostavim uz ovaj racun koji imam sto sam dobio kad sam kupio tv, tako mi je bar bilo sa Philipsom prosle godine procedura ....
Morao ti je doci konfirmacijski e-mail par minuta nakon sto si se registrovao. U tom mailu pise da moras sacekati do 30 radnih dana a izmedju ostalog ima i kontakt broj telefona.

Dva puta ponovio postupak nikakav mail mi nije dosao jos .... ne mogu da nadjem kontakt broj da ih nazovem da vidim u cemu je problem ...
Pregledaj spam foldere na mailu, meni je tamo zalutao.
r_faruk

#8260 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

brazzo19 wrote:
CooK wrote:

mozda je broj pogresan. da li si ukucao broj sa tv-a ili sa garantnog lista? imas jos jedno slovo ili broj pored onih koja su upisana u garanciju. mozes procitati broj na poledjini tv-a ili udji u meni-u u karakteristike.
brazzo19

#8261 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Ma nije ljudi prije postavljanja tv.a na zid uslikao naljepnicu sa serijskim brojem iza bas zbog toga da popunim ovu online garanciju .... nema u junk mail.u ...
channel10

#8262 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Kad sam vidio ovaj tvoj post u vezi garancije, to me podsjetilo :-D :thumbup: i danas ih zovnem. Uzme mi podatke i kaze da ce proslijediti kolegama da mi to posalju na mail, pa cemo vidjeti koliko ce to trajati i hoce li uopste stici produzena garancija. AKo ne dodje za 5 dana, opet zovem.

A tebi je trebao stici odmah mail od njih da su zaprimili tvoje podatke i da (ne :mrgreen: )ce ti u narednih 30 radnih dana stici ta produzena garancija. Zovi na 055233999
CooK

#8263 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

brazzo19 wrote:
CooK wrote:

Morao je doci koji konfirmacijski mail odmah nakon registracije. Svejedno nemas razloga za sekiranciju posto je samo bitno da si kupio TV u periodu kada je trajala akcija "5 godina garancije" i imas 60 dana da ga registrujes pa neces zakasniti. Nazovi na 055 233 999 i pitaj u cemu je problem a probaj se jos jednom registrovati ili probaj sa drugim browserom i ugasi ako imas kakav adblocker.
ITMAN

#8264 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ITMAN »

REDDEVILS wrote:Nemam ja nista protiv Sony-a ali da se desi mrtav piksel na skupljoj seriji televizora a tv nisam n koristio ni dva mjeseca to je za nepovjerovati, dok mi drugi Sony W815B iz 2014 godine radi perfektno bez i jedne ogrebotine i mrtvog piksela a ni s kucnim kinom nemam problema a ni sa sony mobitelima nemam problema sve radi za deset.
Najvise mi je krivo sto sam tv poslao na servis iako sam im rekao da se radi o samo jednom mrtvom illi zaglavljenom pikselu i da bezveze necu da saljem tv ako nece biti zamjene a serviser koji ce to vece doci po tv je rakao da ce mi zamjeniti tv jer se radi o ostecenju tv panela ali je njemu izgleda bilo prece uzeti mi 30 KM nego odma reci da mi tv nece zamjeniti radi tog jednog piksela i vratiti mi tv kakav je i bio samo sto mu sad nije cist panel vec je neko izgleda jeo pitu na njemu pa sad muku mucim kako panel ocistiti.

moraju ti to zamjeniti
prijavi ti to inspekciji pa ćeš vidjet kako se brzo mijenja
provjereno rješenje
SanskiBiser

#8265 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SanskiBiser »

na Ekupi popust na televizore do 30%, traje akcija do 14 janara.
CooK

#8266 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

ITMAN wrote:
REDDEVILS wrote:Nemam ja nista protiv Sony-a ali da se desi mrtav piksel na skupljoj seriji televizora a tv nisam n koristio ni dva mjeseca to je za nepovjerovati, dok mi drugi Sony W815B iz 2014 godine radi perfektno bez i jedne ogrebotine i mrtvog piksela a ni s kucnim kinom nemam problema a ni sa sony mobitelima nemam problema sve radi za deset.
Najvise mi je krivo sto sam tv poslao na servis iako sam im rekao da se radi o samo jednom mrtvom illi zaglavljenom pikselu i da bezveze necu da saljem tv ako nece biti zamjene a serviser koji ce to vece doci po tv je rakao da ce mi zamjeniti tv jer se radi o ostecenju tv panela ali je njemu izgleda bilo prece uzeti mi 30 KM nego odma reci da mi tv nece zamjeniti radi tog jednog piksela i vratiti mi tv kakav je i bio samo sto mu sad nije cist panel vec je neko izgleda jeo pitu na njemu pa sad muku mucim kako panel ocistiti.

moraju ti to zamjeniti
prijavi ti to inspekciji pa ćeš vidjet kako se brzo mijenja
provjereno rješenje
Ako vec tvrdis nesto i zaista zelis pomoci covjeku onda mu i napisi kojoj inspekciji da se obrati i na koji nacin jer u suprotnom ovo sto si napisao je samo lupetanje i nema nikakvu poentu.
Radar71

#8267 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Radar71 »

gdje kupiti tu krpu i tečnost za panel?
PlusSA

#8268 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Sto se tice ciscenja i odrzavanje TV panela ja sam u nesto vise od godinu dana iskljucivo koristio suhe mikrofiber krpe da skinem prasinu sa TV-a.

Valjda je dozvoljeno kopirati link:

https://imtec.ba/1077-pribor-za-odrzavanje-tv-panela

Imtec radnja dobro poznata ima evo dosta toga za odrzavanje, otici cu narednih dana kupiti nesto da osvjezim panel :thumbup:
semirsar

#8269 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

SanskiBiser wrote:na Ekupi popust na televizore do 30%, traje akcija do 14 janara.
https://www.ekupi.ba/Televizori-g11875.aspx

jos je podaleko https://www.ekupi.ba/LG-OLED-televizor- ... 96731.aspx :skoljka:
sencobih

#8270 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

E kupi je pravo poskup
use your illusion

#8271 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by use your illusion »

Citam da oko tv treba biti oko 10cm prostora za cirkulaciju zraka...meni bi mogao biti problem sa bocnih strana zbog regala dok iza samog tv ima dovoljno(bar 15cm)..sad mi je glupo kupovat novi regal radi tih par cm..je li to bas skodi tv ili je samo stavljeno onako radi reda
sencobih

#8272 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

use your illusion wrote:Citam da oko tv treba biti oko 10cm prostora za cirkulaciju zraka...meni bi mogao biti problem sa bocnih strana zbog regala dok iza samog tv ima dovoljno(bar 15cm)..sad mi je glupo kupovat novi regal radi tih par cm..je li to bas skodi tv ili je samo stavljeno onako radi reda
Ako je šuplje nazad tj.ako iza tih 15cm nema leđa onda nije problem, jedino ako je baš sve zatvoreno onda nije dobro, moralo bi biti malo cirkulacije
ado_sar

#8273 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado_sar »

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8274 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by hrasno38 »

semirsar wrote:
SanskiBiser wrote:na Ekupi popust na televizore do 30%, traje akcija do 14 janara.
https://www.ekupi.ba/Televizori-g11875.aspx

jos je podaleko https://www.ekupi.ba/LG-OLED-televizor- ... 96731.aspx :skoljka:
I sve ovaj OLED je boli glava a stave jebeni WiFi samo 2.4 GHZ :( a vjerovatno i LAN 10/100
PlusSA

#8275 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Pocelo je sakrivanje TV-a :mrgreen:

Ne treba više TV stalak :thumbup:

https://youtu.be/egPe8UZAUQ0
Post Reply