Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
klej wrote:hrt4 je prenosio zilina-rijeka i nije bilo zatamnjenja. odgledao svih 90 minuta. e sad, u cemu je razlika izmedju hrt2 i hrt4, te hajduka i rijeke?
ne zna ti to niko racionalno objasniiti,baš me zanima jesu li i danas zatamnili hrt 2 u busovači za vrijeme prenosa hajdukove tekme?
klej wrote:hrt4 je prenosio zilina-rijeka i nije bilo zatamnjenja. odgledao svih 90 minuta. e sad, u cemu je razlika izmedju hrt2 i hrt4, te hajduka i rijeke?
To je dokaz da se radi samoincijativno i da rade kako hoce nema to veze sa rak-om. Vec sa diskriminacijom korisnika u Sarajevu
Neko je pitao da li su danas zatamnili Hrt u Busovaci kada je isao prenos Hajduka. Nisu. Ni u Busovaci, ni u N.Travniku,provjerio sam.
Jedino ako me moji frendovi iz ova dva mjesta foliraju,onda isprika.
Jos cu da provjerim za Starmo,ako mi frend ne bude odperjao na Jadran.
I u Mostaru se mogao gledati Hajduk na htv2, dok Rijeke uopce nije bilo na htv4, ne znam kako su ostali gledali, netko je napisao za prijenos?
Ili trase prijenosa nisu iste, nama u mo pustaju htv4 sa satelita gdje je sve kodirano pa i utakmica Rijeke veceras, a ostalima ne (htv sa zemaljske mreze).
@Telemach
Zasto se koriste razliciti izvori za prijenos kanala za razlicite gradove? Trebali biste osigurati i nama u Mostaru htv4 sa zemaljske mreze, odnosno ne praviti razlike izmedju korisnika. Neki odgovor mozda?ili da ovo promjenite?
To je dokaz da se radi samoincijativno i da rade kako hoce nema to veze sa rak-om. Vec sa diskriminacijom korisnika u Sarajevu
fortaleza wrote:I u Mostaru se mogao gledati Hajduk na htv2, dok Rijeke uopce nije bilo na htv4, ne znam kako su ostali gledali, netko je napisao za prijenos?
Ili trase prijenosa nisu iste, nama u mo pustaju htv4 sa satelita gdje je sve kodirano pa i utakmica Rijeke veceras, a ostalima ne (htv sa zemaljske mreze).
@Telemach
Zasto se koriste razliciti izvori za prijenos kanala za razlicite gradove? Trebali biste osigurati i nama u Mostaru htv4 sa zemaljske mreze, odnosno ne praviti razlike izmedju korisnika. Neki odgovor mozda?ili da ovo promjenite?
Koliko ja znam Hrt 4 ide nekodirano na satelitu, i taj kanal nije predvidjen za prenos sportskih sadrzaja.
Prvenstveno vijesti,reportaze i dokumentarci iz vlastite produkcije idu na njemu.
Jedino ako su igrali Hajduk i Rijeka u istom terminu,da nisu ubacili prijenos na spomenuti kanal pa ga kodirali.
Na zemaljskoj mreži je išla utakmica, a na satelitu flash vijesti (jer je HTV na satelitu ne prikazuje, kodira). E sad problem je što su neki iz srednje Bosne kako su gore pisali bez problema pratili utakmicu dok su u Mostaru išle flash vijesti na istom kanalu.
Znači da Telemach preuzima isti kanal na dva načina, a u Mostaru pušta sa satelita.
fortaleza wrote:Na zemaljskoj mreži je išla utakmica, a na satelitu flash vijesti (jer je HTV na satelitu ne prikazuje, kodira). E sad problem je što su neki iz srednje Bosne kako su gore pisali bez problema pratili utakmicu dok su u Mostaru išle flash vijesti na istom kanalu.
Znači da Telemach preuzima isti kanal na dva načina, a u Mostaru pušta sa satelita.
korisnik sam mojatv i na hrt4 sam gledao svih 90 minuta zilina-rijeka. kako oni dolaze do signala nemam pojma
evo jedan info za vas koji pratite Englesku Premier ligu na Sportklubovima, a to ovi levati iz Telemacha nisu još prenijeli koji nas/vas neće obradovati.
Od sada će se samo jedna tekma Premier lige prenositi subotom u 16h na SK, SK+ ili Prime-u.
Prije smo mogli gledati tri različite tekme u ovom udarnom terminu na ova tri kanala, ali sada ćemo moći gledati samo jednu.
To nije do Sportklubova već do Premier lige koja je odlučila da u cijeloj Evropi dozvoli samo jednu utakmica subotom u 16h na programima koji idu na satelit, ali ostale tekme će onda biti na SK 3, 4 i 5 jer su to digitalni kanali koji se puštaju samo u kablovskom sistemu i oni ne idu direktno na satelit.
SK Premium HD će emitovati istu utakmicu kao i Sportklub HD jer i taj kanal ide putem satelita...
zvao ponovo Telemach,normalno,oni nemaju pojma da su dva dana zaredom u nekim gradovima neki njihovi korisnici mogli gledati sport na HRT 2 a u nekim drugim gradovima nisu,siguran sam da će se ista stvar desiti i za dvije sedmice
gidra wrote:evo jedan info za vas koji pratite Englesku Premier ligu na Sportklubovima, a to ovi levati iz Telemacha nisu još prenijeli koji nas/vas neće obradovati.
Od sada će se samo jedna tekma Premier lige prenositi subotom u 16h na SK, SK+ ili Prime-u.
Prije smo mogli gledati tri različite tekme u ovom udarnom terminu na ova tri kanala, ali sada ćemo moći gledati samo jednu.
To nije do Sportklubova već do Premier lige koja je odlučila da u cijeloj Evropi dozvoli samo jednu utakmica subotom u 16h na programima koji idu na satelit, ali ostale tekme će onda biti na SK 3, 4 i 5 jer su to digitalni kanali koji se puštaju samo u kablovskom sistemu i oni ne idu direktno na satelit.
SK Premium HD će emitovati istu utakmicu kao i Sportklub HD jer i taj kanal ide putem satelita...
A ya cirkusa .. Sad je oficijelno da HD paket ni za sta ne sluzi
gidra wrote:evo jedan info za vas koji pratite Englesku Premier ligu na Sportklubovima, a to ovi levati iz Telemacha nisu još prenijeli koji nas/vas neće obradovati.
Bezobrazan način da "natjeraju" korisnike da uzmu onaj paket u kojem se nalazi SK3, 4 i 5! Izgleda ipak najisplativije ispadaju ovi SuperMix paketi, pogotovu jer dobiješ 4 SK kanala u HD-u džabaluka?! Kako god, dobro bi im bilo da se malo okrenu "osvježavanju" ove progr. šeme! Ipak i ESPN se ukinuo, sada bi mogli ubaciti kakav novi kanal! Lično bi volio da ima neki, kako da kažem: "sportsko-dokumentarni" koji bi bio kombinacija nekih historijskih sportskih mečeva, bilo u boksu, fudbalu, košarci itd. uz reportaže o pojedinim legendama sporta i sl. jer koliko vidim upravo takav kanal nedostaje!
E jbg jel ti nisi procitao ili ' Vidis da pise da nije do njih nego je Premier Liga tako nalozila .. VIdis da su radi toga vjerovatno ukinuli i onaj Premier League kanal .. Taj super mix paket d obijes hd kanale i opet ako procitas gore vidjet ces da ni sa njima ne mozes gledati sportklub 3,4 i 5 ..
kako rekoh nije to do Telemacha uopće, to je do same Premier Lige i to je vezano za sve Evropske zemlje al' eto to dođe dobro Telemachu kao što ti reče. Lijepo bi bilo da puste SK 3,4,5 u HD formatu makar kad su tekme engleza u pitanju.
Također se priča da Sportklub ima nekog asa u rukavu, kupili su neki ekskluzivni sadržaj za nešto ali šta još se ne zna.
Također Arene su pred kolapsom jer se finansiraju iz državnog budžeta Srbije, i to je jedina privatna tv stanica koja se finansira na taj način a sve da bi ostali u utrci sa Sportklubom, ali i tome dolazi kraj zbog nekih zakona koje Srbija mora da ispuni zbog ulaska u Evropsku uniju.
Mustang1 wrote:E jbg jel ti nisi procitao ili ' Vidis da pise da nije do njih nego je Premier Liga tako nalozila .. VIdis da su radi toga vjerovatno ukinuli i onaj Premier League kanal .. Taj super mix paket d obijes hd kanale i opet ako procitas gore vidjet ces da ni sa njima ne mozes gledati sportklub 3,4 i 5 ..
imaju supermix paketi SK 3, 4, 5 ali nisu HD, nažalost, i na njima mogu puštati koju god tekmu hoće jer se ti kanali vrte samo u kablovskim sistemima i ne idu preko satelita.
gidra wrote:kako rekoh nije to do Telemacha uopće, to je do same Premier Lige i to je vezano za sve Evropske zemlje al' eto to dođe dobro Telemachu kao što ti reče. Lijepo bi bilo da puste SK 3,4,5 u HD formatu makar kad su tekme engleza u pitanju.
Također se priča da Sportklub ima nekog asa u rukavu, kupili su neki ekskluzivni sadržaj za nešto ali šta još se ne zna.
Također Arene su pred kolapsom jer se finansiraju iz državnog budžeta Srbije, i to je jedina privatna tv stanica koja se finansira na taj način a sve da bi ostali u utrci sa Sportklubom, ali i tome dolazi kraj zbog nekih zakona koje Srbija mora da ispuni zbog ulaska u Evropsku uniju.
Koliko znam Sk3, 4 i 5 još nemaju u HD-u, mada su i kao ovakvi (u SD formatu) super kvalitet za ove naše neandertalce (BHT)! Slažem se da bi svi SK kanali trebali biti u HD-u, ipak im je to "glavni" kanal(i) radi kojeg većina raje i uvodi ovu njihovu kablovsku! Ja bi pustio ova 3 SK kanala u analognu ponudu a HD verzije istih u D3, pošteno!
A kolaps Arenasport kanala je svako dijete moglo predvidjeti onoga trenutka kada su spali na to da im prenos ove naše kukuruz lige predstavlja "ekskluzivu" s kojom se busaju u prsa!
ElRe wrote:Daleko od toga da je Arena Sport u kolapsu. Vlasnik im je Telekom Srbije koji ima godisnji profit 2x veci od svih clanica United Grupe zajedno.
čitaš li ti šta se piše.
Telekom Srbije = država Srbije. Nigdje u bijelom svijetu nema da se jedna privatna televizija finansira državnim novcem, osim u Srbiji.
Toga više neće biti zbog nekog EU zakona.