Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Son1

#8251 Re: Juventus

Post by Son1 »

Bayern za klasu kvalitetniji u ovom duelu.
I pored toga imali su neke sanse koje nisu uspjeli iskoristiti, a 2 gola iz 2 najgora pokusaja.
Prvo je trebalo da zavrsi u autu od Vidala, a drugo vala je mogao Gigi da baci u korner, a i taj offside je izgleda bio.

Kada bi se samo igra gledala zasluzio je Juve da izgubi i vise od 2 razlike.

Niko nije zadovoljio na ovoj utakmici, a konacno se mora shvatiti da se ne moze protiv svih ekipa isto igrati.

Buffon kao mora poceti akciju od odbrane, a Bayern bukvalno u golu igra presing.
Dodje lopta do Barze/Bonucija i u aut ili Bayernovim igracima.
Ne znam sto je ko i svi normalni odma ne izbije, pa se onda gore snalazi.

Oko Pirla uvijek bila 3 igraca, nije lopte primio kako treba.
Napadaci nisu dobili lopte, a ni vezni red se nije nesto naigrao.
Preglupi kartoni Lichta i Vidala, ovog prvog po meni nezasluzen, jer je ustao odma nakon kontakta.

Vidal je trebao odma dobiti zuti na pocetku prvog poluvremena.

Ocajna utakmica, bez ikakve ideje, Conte u potpunosti nadmudren, a igraci baceni u ocaj.

Nadam se da cemo u Torinu gledati neku drugu utakmicu, Juve definitivno ima snage da se vrati.
Hendikep ce biti to neigranje Lichta, jer ce tesko da se pokrije ta desna strana.

Ako ovako odigraju jedino iznenadjenje ce biti poraz sa manje od 3 razlike.

Casno i borbeno uci u tekmu, pa sta bude bude.

Ekipa je sveukupno opravdala ocekivanja, bez obzira na ovu utakmicu, nadam se da igracima moral nece pasti i da ce hladne glave osigurati skudeto.

Igraci Bayerna fer i korektni, osim sudije koji je mogao biti bolji, nemam nekih zamjerki.

FJ

EDIT: Nisam vidio onaj potez Riberija, tek sad...
Cigan je ispao u situaciji u kojoj za to stvarno nije bilo potrebe.
Po meni ne treba ciganciti niti traziti bilo kakve kazne, mozda jedino uloziti zalbu na zuti Lichta i pokusati tu nesto gospodski isposlovat.
U revansu nek gori sve i igraci ce sigurno biti puni zelje da opravdaju ovo od maloprije.
Last edited by Son1 on 03/04/2013 00:28, edited 1 time in total.
Cyrax

#8252 Re: Juventus

Post by Cyrax »

Kakva dva glupa gola primise Tito dragi...
BHF_Manijak

#8253 Re: Juventus

Post by BHF_Manijak »

Zapalo mi je za oko ovo sto pise Son, je li to neka ustavljena shema da Buffon MORA dati stoperima/bekovima loptu ili se to furalo samo na ovoj utakmici (ne gledam Seriju A :D ) ? Posto se ne sjecam nijednog jedinog ispucavanja Buffona iz golauta! :o
nookey

#8254 Re: Juventus

Post by nookey »

BHF_Manijak wrote:Zapalo mi je za oko ovo sto pise Son, je li to neka ustavljena shema da Buffon MORA dati stoperima/bekovima loptu ili se to furalo samo na ovoj utakmici (ne gledam Seriju A :D ) ? Posto se ne sjecam nijednog jedinog ispucavanja Buffona iz golauta! :o
Juventus tako igra već drugu sezonu...
Bilo je par ispucavanja ali vrlo rijetko...
MOSALJOZE

#8255 Re: Juventus

Post by MOSALJOZE »

nookey wrote:
BHF_Manijak wrote:Zapalo mi je za oko ovo sto pise Son, je li to neka ustavljena shema da Buffon MORA dati stoperima/bekovima loptu ili se to furalo samo na ovoj utakmici (ne gledam Seriju A :D ) ? Posto se ne sjecam nijednog jedinog ispucavanja Buffona iz golauta! :o
Juventus tako igra već drugu sezonu...
Bilo je par ispucavanja ali vrlo rijetko...
Uredu.Igraju tako,ali što dodaje loptu štoperima kad su ispred njih 3-4 igrača Bajerna.To mi nije jasno nikako.
mumi80

#8256 Re: Juventus

Post by mumi80 »

Iskren da budem ocekivao sam pobjedu Bajerna ipak su igrali na domacem terenu, al nisam ocekivao ovoliku dominaciju. Juve je katastrofalno odigrao. A ovaj sto otpisuje pirla mi je king:-) Po meni su puno losiji bili marcisio i vidal jer su morali iskoristit to sto su oko pirla bila 3 igraca Bajerna. Sto se tice ofsajda koliko ja znam gledaju se noge a u momentu upucivanja udarca jedna noga juventusovog igraca je bila bliza golu, mada to sad nije ni bitno.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
MOSALJOZE

#8257 Re: Juventus

Post by MOSALJOZE »

Da vas pitam,ali želim objektivan odgovor.Ima li Vidal i Lihštajner kvalitetnu zamjenu.Čini mi se da igraju na istoj strani pa zato pitam.
Dugi nožni nokti

#8258 Re: Juventus

Post by Dugi nožni nokti »

Mišljenja sam da će im više faliti Liechsteiner nego Vidal. Čileanac jeste fajter, ali može ga pošteno zamijeniti Pogba, dok će desno haman biti Isla koji je pomalo zaboravljen od Contea. Uzmemo li u obzir da će tamo opet ordinirati Alaba i Ribery, sve je jasno.

Što se tiče ofsajda, na prvu sam bio ubijeđen da je Mandžukić bio najbliži golmanu. Međutim, kako više gledam klipove, sve manje sam sigurniji u neregularnost pogotka. Noga odbrambenog igrača i Mandžukićeva glava kao da su u liniji. A, čak i da je Mandžo bio bliži Buffonu, govorili bismo o centimetarskom ofsajdu koji je stvarno teško primijetiti, posebno zbog Robbena koji smeta pomoćniku.

Također, volio bih vidjeti da li je bio penal nad Mandžukićem kada je Chiellini startovao s leđa. Riječ je o situaciji kada je Ribery probio po lijevoj strani i ubacio loptu u peterac.

Kad se već dotaknuh Riberyja, sinoć je pokazao ono što ga je krasilo tokom cijele karijere - prgavost. Dominira terenom, leti i ubija protivnika, a onda pravi glupe poteze koji bi mogli koštati njegov tim. Na njegovu sreću, sinoć to nije bio slučaj, jer je Clattenburg očigledno previdio tu situaciju.
ultima_palabra

#8259 Re: Juventus

Post by ultima_palabra »

Buffona bih ja više krivio za drugi nego za prvi gol... inače nekakav je nesiguran bio, imao sam osjećaj da ne može uhvatiti loptu nikako.
htcxone

#8260 Re: Juventus

Post by htcxone »

mumi80 wrote:Iskren da budem ocekivao sam pobjedu Bajerna ipak su igrali na domacem terenu, al nisam ocekivao ovoliku dominaciju. Juve je katastrofalno odigrao. A ovaj sto otpisuje pirla mi je king:-) Po meni su puno losiji bili marcisio i vidal jer su morali iskoristit to sto su oko pirla bila 3 igraca Bajerna. Sto se tice ofsajda koliko ja znam gledaju se noge a u momentu upucivanja udarca jedna noga juventusovog igraca je bila bliza golu, mada to sad nije ni bitno.

slabo znas,
od 2005 se primjenjuje pravil gdje se gleda svaki dio tijela koji moze regularno ucestvovati u postizanju gola... samom tim i mandžukićeva glava ;)
mumi80

#8261 Re: Juventus

Post by mumi80 »

Zato sam i napisao "koliko ja znam" ;-) Mada mi se i u tom slucaju cini da su u liniji. Al to sad nije bitno. Volio sam da je juve pobijedio al su sinoc odigrali jadno. Ipak, ima druga utakmica i tesko je povjerovat da mozete ovako lose odigrat, sto svakako ostavlja nadu za prolaz. I mi smo vodili 2:0 nakon prve tekme pa vidi kako smo zavrsili;-) Sto nebi i bajern mogao isto proci.

MOSALJOZE

#8262 Re: Juventus

Post by MOSALJOZE »

A vidite centimetri su odlučivali ako pogledate pomoćnog sudiju,on je stajao tik ispred robbena i Robben ga je sprječio da najbolje vidi
Tigar1

#8263 Re: Juventus

Post by Tigar1 »

Kako u revanšu...

Buffon

Padoin Barzagli Bonucci Chiellini

Pogba Pirlo Marchisio Asamoah

Quagliarela Vučinić

...trenutno mi ne pada ništa na pamet bolje...

u zadnjih nekoliko minuta kad su ušli Vučko, Seba i Pogba (promijenila se formacija) vidjelo se da bolje stojimo na terenu, bolji je bio protok lopte..

ili mjesto Padoina Isla... :?:
MOSALJOZE

#8264 Re: Juventus

Post by MOSALJOZE »

Tigar1 wrote:Kako u revanšu...

Buffon

Padoin Barzagli Bonucci Chiellini

Pogba Pirlo Marchisio Asamoah

Quagliarela Vučinić

...trenutno mi ne pada ništa na pamet bolje...

u zadnjih nekoliko minuta kad su ušli Vučko, Seba i Pogba (promijenila se formacija) vidjelo se da bolje stojimo na terenu, bolji je bio protok lopte..
Bolje je stajao Juve od kako je ušao Vučinić,ali ponovno nije onaj Juve koji gledamo u ligi.
ili mjesto Padoina Isla... :?:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#8265 Re: Juventus

Post by I am Happy »

I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#8266 Re: Juventus

Post by I am Happy »

Koliko god mi voljeli Juventus i nadali se prolazu dalje, treba biti posten i reci da je Bayern bio puno bolja ekipa. Zadatak je ionako bio tezak, a nakon 2-0 mi djeluje kao nemoguca misija. Rani go je puno uticao na psihu i igru Juventusa, ali i da ga nije bilo tesko da bi se mogli nositi sa Bayernom.

Juventus je i ove sezone uradio OGROMAN posao sa minimalnim ulaganjem, OCEKIVATI da ovakav Juventus dodje u polufilnale ili osvoji ligu prvaka je ludost. Nada je nesto sasvim drugo :)

Glupo mi je pljuvati po Buffonu i Pirulu, ti ljudi su vodje ekipe i glavni KRIVCI sto je Juve uzeo skudeto prosle a uzeti ce i ove godine :)

Nadamo se pojacanju na ljetnom prelaznom roku i da se vise rijesimo pojedinih igraca, koji realno nisu ni za napoli ;-)

Image

Na njega niko nema pravo reci rijec ;) puno je uradio za Juve a uraditi ce jos vise u narednih XX godina :thumbup:
pospanko2

#8267 Re: Juventus

Post by pospanko2 »

Svaka čast navijačima Juventusa na objektivnosti :)
Ima još jedna utakmica - neka bolji u obje pobijedi :bih:
Son1

#8268 Re: Juventus

Post by Son1 »

MOSALJOZE wrote:A vidite centimetri su odlučivali ako pogledate pomoćnog sudiju,on je stajao tik ispred robbena i Robben ga je sprječio da najbolje vidi
Po meni je offside postojao, dok je bilo nemoguce da sudija procjeni da li je ili nije bio offside.
Da ga je svirao, ne bi znacilo da je to zato sto je to dobar sudija, vec bi to bila cista slucajnost.
Milimetri u offside-u i milisekunde u predaji lopte su odlucivale, tako da mislim da je NEMOGUCE za sudiju da ono procijeni sa 100% sigurnosti.
U prvi mah, tj. u gledanju utakmice mi se cinilo kao da je metar u offside-u, dok sam na ponovljenom snimku bio neodlucan. :-)

Tvrdim da nijedan sudija ne bi mogao pravilno procjeniti recimo 3 od 3 onakve situacijie, potpuno opravdana eventualna greska sudca.
Zatamnjena stakla

#8269 Re: Juventus

Post by Zatamnjena stakla »

Ako sada Bayern ne osvoji neće nikad.
Mi smo dosta dogurali, zaradili finih para u LP. Nije još gotovo, svašta se kući može desiti.
Dobro smo prošli :D
Son1

#8270 Re: Juventus

Post by Son1 »

MOSALJOZE wrote:Da vas pitam,ali želim objektivan odgovor.Ima li Vidal i Lihštajner kvalitetnu zamjenu.Čini mi se da igraju na istoj strani pa zato pitam.
Licht nema kvalitetnu zamjenu u ovom trenutku, ali recimo da Juventus ima 2 igraca koji bi ako se stvari dobro posloze i odigraju najbolje sto mogu, mogli da odigraju kvalitetnu utakmicu.

Vidal ima zamjenu u vidu Pogbe, koji je strasan igrac, ali nazalost Vidal je prevazan za neke druge segmente igre, pa bi Marchisio morao da odigra puno bolje nego je sinoc.

Svjesni su i u Minhenu da jos nista nije gotovo, sigurno nece biti govora o opustanju i da ce odigrati najbolje sto mogu.
Arsenal je dosao u pravo vrijeme kao opomena, ali i bez toga, ne bi oni jos Juventus otpisali.

Sanse su 80/20 na strani Bayerna, po nekoj mojoj procjeni, bilo bi 85/15, ali malo subjektivnosti s moje strane :mrgreen:
Basler

#8271 Re: Juventus

Post by Basler »

Sorel wrote:Ako sada Bayern ne osvoji neće nikad.
Što to? :)

Bogami će morati izbaciti Barcu ako žele osvojiti. :D
Tako je barem bilo prethodnih godina (Chelsea, Inter i Manchester) ako već oni sami ne osvoje.
aveos

#8272 Re: Juventus

Post by aveos »

Basler wrote:

Tako je barem bilo prethodnih godina (Chelsea, Inter i Manchester) ako već oni sami ne osvoje.
Daj barcu dok messia nema :D
fatality

#8273 Re: Juventus

Post by fatality »

aveos wrote:
Basler wrote:

Daj barcu dok messia nema :D
pa polufinale ostaje il dortmund il bayern na barsu (nece se valjda potrefit da igraju dortmund vs bayern)
kako to samo cekam :D
DonVito

#8274 Re: Juventus

Post by DonVito »

Cavani resta il sogno, ora la Juve mette nel mirino anche un esterno del Napoli
Zuniga takodjer samo san.

http://www.napolicalciolive.com/2013/04 ... el-napoli/
Tigar1

#8275 Re: Juventus

Post by Tigar1 »

Buffon

Caceres Barzagli Bonucci Chiellini

Pogba Pirlo Marchisio

Giovinco Vučinić Asamoah

možda ovako u revanšu...

ili sa Matrijem mjesto Vučinića kojeg bih pomjerio lijevo, u tom slučaju neko bi morao ispasti iz ovih 11
Post Reply