Dešavanja u Sandžaku

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#826 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by PipiDugaDevetka »

radostan dan

#827 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

za.eban davatoglu, jel to šanuo šta zukiju na uvce?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#828 Re: Dešavanja u Sandžaku

radostan dan wrote:za.eban davatoglu, jel to šanuo šta zukiju na uvce?
Biće da si u pravu i da se radi o davatogluu ili davatogluovom predsjedniku, ali preko Kavazovića, Muftijinog šefa:
http://sandzakpress.net/delegacija-isla ... kavazovicu
Privremena pobjeda LJajić Prasima.
radostan dan

#829 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

valja ti sad zilkiću na poklonjenje... :mrgreen:
e jb te ziki i zuki, kad ćeš shvatiti da koliko god se naprežeš, stanje na terenu, bilo gdje na balkanu, nije rezultat tvog naprezanja nego interesa jačih.
turske, vatikana, britanije, francuske, dojčland, usa... :idea:
PipiDugaDevetka

#830 Re: Dešavanja u Sandžaku

radostan dan wrote:valja ti sad zilkiću na poklonjenje... :mrgreen:
e jb te ziki i zuki, kad ćeš shvatiti da koliko god se naprežeš, stanje na terenu, bilo gdje na balkanu, nije rezultat tvog naprezanja nego interesa jačih.
Ja zasada samo prenosim informacije, nikome se ja ne klanjam, a to za ujedinjenje BiH i zločinačke bijeSr, samo slutim.
BatoS

#831 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by BatoS »

radostan dan wrote:stanje na terenu, bilo gdje na balkanu, nije rezultat tvog naprezanja nego interesa jačih.
Vatikana? Na koji nacin Vatikana?

A Rusija? Vise se Vatikan pita od majcice Rusije... ?
radostan dan

#832 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

"PipiDugaDevetka"
Ja zasada samo prenosim informacije, nikome se ja ne klanjam, a to za ujedinjenje BiH i zločinačke bijeSr, samo slutim.
kakvo bolan ujedinjenje... :-)
yu zona kao eurozona?
PipiDugaDevetka

#833 Re: Dešavanja u Sandžaku

radostan dan wrote:
"PipiDugaDevetka"
yu zona kao eurozona?
Rekoh, SAMO SLUTIM,...''IGMANSKA INCIJATIVA'' VIA TURSKA. 15.05.2013. summit.
Ubiću se ako slutnje budu ostvareneImage
Maverick78

#834 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

PipiDugaDevetka wrote:
Biće da si u pravu i da se radi o davatogluu ili davatogluovom predsjedniku, ali preko Kavazovića, Muftijinog šefa:
Ne kontam sta je ovdje pobjeda ili se jednostavno radi o nesporazumu...? Pipi, ovo su Zukorlicevi ljudi u posjeti Kavazovicu i tu je IZ u Srbiji (znaci ona ciji je Muftija Zukorlic i koja je u sastavu IZ BiH) dobila podrsku za svoje djelovanje i odluke. Da li si ti mislio da je ovo u posjeti bila IZ Srbije, ona Zilkiceva ili?

Sto se tice Zukorlicevog povlacenja, on je najavio da ce se povuci, ali pod uslovom da IZ postane jedinstvena i u sastavu IZ BiH. To je najbitnije od svega, a uostalom to je tradicionalno tako. Kad bi IZ u Srbiji odvojili od IZ BiH, apsolutno sam siguran da bi izgubili puno pastve ovdje. Vecina ljudi se slaze da IZ treba da ostane u sastavu IZ BiH i da u to ne treba dirati. Vecina imama i dzamija ovdje su u sastavu IZ u Srbiji. Ja bih licno volio da se napravi neki referendum, ali nista pod kontrolom drzave, vec te dvije IZ. Da se glasa u prostorijama Islamskih zajednica i da se tu vidi sta narod zeli. Nudjeno je to vec, ali ovi Zilkicevi nece da pristanu na to :oops:
Ja sam apsolutno ubjedjen da bi 90% Bosnjaka prihvatilo IZ BiH kao svoju maticnu. Uostalom, pokazali smo na popisu da smo Bosnjaci, barem apsolutna vecina se nas tako pisala, iako je bilo inicijativa da se pisemo kao Muslimani, pogodite iz kojih krugova.
To su veze koje su tu vec stoljecima i ne moze se to prekinuti tek tako. Ne mislim na veze dvije IZ, vec veze naroda, Bosnjaka iz BiH i Sandzaka.

Btw. potvrda jedinstva u IZ.
Reisulema Kavazović i Muftija Zukorlić u višednevnoj posjeti Kuvajtu

10. Maj 2013

Image

BiH, Sjeverni Sandžak – Reisulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović i Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić putuju u višednevnu posjetu Kuvajtu.

Ovo je prva zvanična posjeta najviše delegacije Islamske zajednice na čelu sa nedavno izabranim reisulemom Kavazovićem.

U toku narednih dana ova delagacija će se sastati sa najvišim državnim i vjerskim predstavnicima u Kuvajtu.

Cilj posjete je unapređenje saradnje sa vjerskim, obrazovnim i vakufskim institucijama i organizacijama.

Kuvajt je inače poznat po izraženom interesu za pomoć muslimanima Balkana, što je proteklih godina potvrđeno vrlo izraženom finansijkom podrškom vjerko-prosvjetnim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

(Sandžak PRESS)

http://sandzakpress.net/reisulema-kavaz ... ti-kuvajtu
radostan dan

#835 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

dade mu maverik vještačko, bio je gotov da pihne... :mrgreen:
vivaldi

#836 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by vivaldi »

PipiDugaDevetka wrote:Privremena pobjeda LJajić Prasima.
tamo je jedino pobjedio ugljanin neki dan..
PipiDugaDevetka

#837 Re: Dešavanja u Sandžaku

Maverick78 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Ne kontam sta je ovdje pobjeda ili se jednostavno radi o nesporazumu...? Pipi, ovo su Zukorlicevi ljudi u posjeti Kavazovicu i tu je IZ u Srbiji (znaci ona ciji je Muftija Zukorlic i koja je u sastavu IZ BiH) dobila podrsku za svoje djelovanje i odluke. Da li si ti mislio da je ovo u posjeti bila IZ Srbije, ona Zilkiceva ili?

Sto se tice Zukorlicevog povlacenja, on je najavio da ce se povuci, ali pod uslovom da IZ postane jedinstvena i u sastavu IZ BiH. To je najbitnije od svega, a uostalom to je tradicionalno tako. Kad bi IZ u Srbiji odvojili od IZ BiH, apsolutno sam siguran da bi izgubili puno pastve ovdje. Vecina ljudi se slaze da IZ treba da ostane u sastavu IZ BiH i da u to ne treba dirati. Vecina imama i dzamija ovdje su u sastavu IZ u Srbiji. Ja bih licno volio da se napravi neki referendum, ali nista pod kontrolom drzave, vec te dvije IZ. Da se glasa u prostorijama Islamskih zajednica i da se tu vidi sta narod zeli. Nudjeno je to vec, ali ovi Zilkicevi nece da pristanu na to :oops:
Ja sam apsolutno ubjedjen da bi 90% Bosnjaka prihvatilo IZ BiH kao svoju maticnu. Uostalom, pokazali smo na popisu da smo Bosnjaci, barem apsolutna vecina se nas tako pisala, iako je bilo inicijativa da se pisemo kao Muslimani, pogodite iz kojih krugova.
To su veze koje su tu vec stoljecima i ne moze se to prekinuti tek tako. Ne mislim na veze dvije IZ, vec veze naroda, Bosnjaka iz BiH i Sandzaka.

Btw. potvrda jedinstva u IZ.
Reisulema Kavazović i Muftija Zukorlić u višednevnoj posjeti Kuvajtu

10. Maj 2013

Image

BiH, Sjeverni Sandžak – Reisulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović i Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić putuju u višednevnu posjetu Kuvajtu.

Ovo je prva zvanična posjeta najviše delegacije Islamske zajednice na čelu sa nedavno izabranim reisulemom Kavazovićem.

U toku narednih dana ova delagacija će se sastati sa najvišim državnim i vjerskim predstavnicima u Kuvajtu.

Cilj posjete je unapređenje saradnje sa vjerskim, obrazovnim i vakufskim institucijama i organizacijama.

Kuvajt je inače poznat po izraženom interesu za pomoć muslimanima Balkana, što je proteklih godina potvrđeno vrlo izraženom finansijkom podrškom vjerko-prosvjetnim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

(Sandžak PRESS)

http://sandzakpress.net/reisulema-kavaz ... ti-kuvajtu
Moguće je da sam nešto pobrkao, ali nisam vjerovao vijestima o odustajanju Muftije od borbe za tri stvari:
-Prekogranična kulturna evropska regija Sandžak,
-Certifikacija Univerziteta i
-Pojačane veze sa Sarajevom kao duhovnim centrom SVIH Bošnjaka.

Hvala na ovim novim informacijama i oprosti na mojoj zbunjenosti ako je i bilo.
Dakle, pomirenje svih Bošnjaka na Sandžaku, ako bude potrebno i glasanje u prostorijama IZ. Samo da su jedinstveni i ''okrenuti'' Sarajevu. Ned'o bog kakvog trvenja između najnovijeg reis-efendije i Muftije Zukorlića.
theTruePath

#838 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

Ocito da ce muftija imati podrsku i novog reisa

ovaj novi reis sve nesto behind closed doors ,slabo se oglasava al radi :thumbup:
theTruePath

#839 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

radostan dan wrote:
"PipiDugaDevetka"
yu zona kao eurozona?
Ja bi se odrekao BIH ove sekunde,mislim da bi ujedinjenje dovelo do unutarbosnjackog rata,narod protiv politicara i njihovih sluga :lol:
theTruePath

#840 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

vivaldi wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Privremena pobjeda LJajić Prasima.
tamo je jedino pobjedio ugljanin neki dan..
:shock:
PipiDugaDevetka

#841 Re: Dešavanja u Sandžaku

theTruePath wrote:Ja bi se odrekao BIH ove sekunde,mislim da bi ujedinjenje dovelo do unutarbosnjackog rata,narod protiv politicara i njihovih sluga :lol:
Što bi se odricao domovine, ali ako razmisliš, nema drugog izlaza, nego ujedinjenje? Vidiš li da i Turska ''navija'' za to.

Zar da nam djeca vječno ratuju? Zar da žive u SUŽIVOTU vječno? SUŽIVOT = SUQRATZ!
Zar bosanski Srbi nemaju isto pravo na BiH kao i Bošnjaci i Hrvati (Odnedavno i ovi ''ostalijaneri'' su tu)? Bez uvrede molim!

Pa, u intervjuu Kavazovićevom i on govori o ''pomirenju'' i pravu Srba na BiH. Samo će za taj halal trebati dosta vremena, ali vrijeme je da se pruži ruka i da balkanska ekonomska velesilica Turska pomogne i Srbiji (posebno Sandžaku), i Bosni i Hercegovini.

''Igmanska inicijativa''- NAPRIJED! Ostali - STOJ!
hevi metalac

#842 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by hevi metalac »

ispade da su hodze garancija da idemo naprijed :-)
theTruePath

#843 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

PipiDugaDevetka wrote:
theTruePath wrote:Ja bi se odrekao BIH ove sekunde,mislim da bi ujedinjenje dovelo do unutarbosnjackog rata,narod protiv politicara i njihovih sluga :lol:
Što bi se odricao domovine, ali ako razmisliš, nema drugog izlaza, nego ujedinjenje? Vidiš li da i Turska ''navija'' za to.

Zar da nam djeca vječno ratuju? Zar da žive u SUŽIVOTU vječno? SUŽIVOT = SUQRATZ!
Zar bosanski Srbi nemaju isto pravo na BiH kao i Bošnjaci i Hrvati (Odnedavno i ovi ''ostalijaneri'' su tu)? Bez uvrede molim!

Pa, u intervjuu Kavazovićevom i on govori o ''pomirenju'' i pravu Srba na BiH. Samo će za taj halal trebati dosta vremena, ali vrijeme je da se pruži ruka i da balkanska ekonomska velesilica Turska pomogne i Srbiji (posebno Sandžaku), i Bosni i Hercegovini.

Pa probalo se jednom, nije uspjelo

Zna se da smo mi i albanci najgore prosli tu,albanci jos gore...nikada vise.Bjezi,svaka cast prijateljstvu i suradnji,ali svakog gosta tri dana dosta..a kamol da s njim djelis kucu
BatoS

#844 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by BatoS »

PipiDugaDevetka wrote:

Ti to ozbiljno Pipi?
hevi metalac

#845 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by hevi metalac »

Turkska je majka :run: :evil:
radostan dan

#846 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

theTruePath wrote:
Pa probalo se jednom, nije uspjelo

Zna se da smo mi i albanci najgore prosli tu,albanci jos gore...nikada vise.Bjezi,svaka cast prijateljstvu i suradnji,ali svakog gosta tri dana dosta..a kamol da s njim djelis kucu
nek se i nas dvoje složismo... :mrgreen:
theTruePath

#847 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

:D :thumbup:
PipiDugaDevetka

#848 Re: Dešavanja u Sandžaku

BatoS wrote:
Ti to ozbiljno Pipi?
Zamisli, ujedine se zločinačka bijaSr i jadna BiH. Automatski skoro svi Srbi i Bošnjaci u istoj državi. Nema potrebe za aparthejdskim entitetima.

Malo katarze za oproštaj i pomirenje kod velikosrba za počinjeno. Svi vukovi siti, a ovce na broju, samo ćemo utihle jaganjce žaliti i oplakivati, podizati im Memorijalne centre i spomenike. Sve zbog toga da djeca i unuci ne bi više ratovali.

Turska je ekonomska velesilica i ima ''mig'' od USA da preuzme primat na Balkanu. Meni se zavrti u glavi od mogućnosti ujedinjenja putem ''Igmanske inicijative'' i pod nadgledanjem Turske. Dođe mi da pljunem i objesim na ona tri jablana na Baščaršiji za daMu sva tri buduća potpisnika u ime BiH.

Kada bolje razmislim, to početno ujedninjenje u novu konfederaciju bi slabašne, Cg i neovisna država KosovA privuklo da se i oni priključe.

Tek tada bi svi Srbi bili u istoj državi, a Albanci (Svaka im čast na državi) bi sami vidjeli korist i sjećanje na SFRJ, pa bi se i oni priključili.

Srbi samo trebaju jedno 2 tone Mesićeve katarze i da prihvate Tursku za pomagača.

Šta je alternativa?

Konstantno ratovanje budućih generacija.

Eto pljuni me za ovo, ja ću ti doći na vrata i reći PLJUNI ME!

Ali, NEĆE VIŠE DJECA RATOVATI.
hevi metalac

#849 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by hevi metalac »

PipiDugaDevetka wrote: Ali, NEĆE VIŠE DJECA RATOVATI.
:thumbup:
theTruePath

#850 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

Ne pricaj u ime djece,ova nova generacija je odgojena da ne da na sebe i da bude ponosna na svoje

Stari bosnjaci su navikli na merhamet i ono "suti sta ce komsija reci"
Post Reply