Samsung galaxy S3
Moderator: Benq
- Revolucionar ★
#826 Re: Samsung galaxy S3
Sto ne mogu kad kosijanerima smeta milisekunda .. aaj majko kakvom se vi logikom vodite , uvale vam slabiji telefon za duple pare , al neka, trpit sva ogranicenja , sve malverzacije od Applea jer je to ajfouuuun .. ja ovakve fanboye zamisljam tipicno 9gagerski, uplakane tinejdjerke koje skandiraju Justinu Bieberu i drze svoje ajfoncice u rucicama
-
azdralovic
#827 Re: Samsung galaxy S3
moze te i golf odvesti isto kao i porsche od tacke a do tacke b... ali ovo je golf a ono porscheR_v_P20 wrote:zaboravio si spomenuti i njihove bubuiljice
Takodjer, slazem se s tobom da ne mogu shvatiti ove 2-3 sekunde kasnjenja nekog uredjaja za drugim.
Moj i9000 od 300KM s Pika moze sve ko tvoj ajfon ili s3 koji kosta preko 1.000KM:)
-
Skenderijaba
#828 Re: Samsung galaxy S3
Uzeo sam s3 u USA, stize mi za 10tak dana. Vidjet cemo utiske, cijena je nesto preko 800$. 32gb interne memorije i microSD kartica od 64gb, mislim da ce bit i vise nego dosta za moje potrebe.
Nadam se da ce se isplatit, iphone5 sam mogo uzeti dosta jeftinije
Nadam se da ce se isplatit, iphone5 sam mogo uzeti dosta jeftinije
- nermin.padez
#829 Re: Samsung galaxy S3
O haveru poredis iOS i Androd. Pa stopa li ti MS DOS u odnosu na WindowsiSwagga wrote:imam i ja iphone 4s i S3, paralelno ih koristim, znaci ne moze niko reci da nestopa i da nema lag kad izlazis iz bilo koje aplikacije treba mu par sekundi da 'dodje' sebi. iphone 4s (niti jedan ranije koji sam koristio, a koristio sam ih sve od pocetka) nije zastopao za razliku od S3... tako haveru ostavi TI te price za malu djecu![]()
- Sarkazam
#830 Re: Samsung galaxy S3
Kakvo ti je to poredjenje??iSwagga wrote:imam i ja iphone 4s i S3, paralelno ih koristim, znaci ne moze niko reci da nestopa i da nema lag kad izlazis iz bilo koje aplikacije treba mu par sekundi da 'dodje' sebi. iphone 4s (niti jedan ranije koji sam koristio, a koristio sam ih sve od pocetka) nije zastopao za razliku od S3... tako haveru ostavi TI te price za malu djecu![]()
Aplikacije koje su pravljene samo za iPhone bolje rade nego Android aplikacije, a Android razlicitih uredaje ima 100 koji su svi razliciti po bilo cemu. Jesi otkrio Ameriku, svaka cast!
-
Vertig0
#831 Re: Samsung galaxy S3
Eh upravo radi toga je iOS bolji od androida. Drago mi je da je to neko napisao 
- nermin.padez
#832 Re: Samsung galaxy S3
Ako gledas brzinu (mada je i to u nekim slucajevima upitno) jeste bolji. Ali ne odlucuje samo brzina. STo ne koristis MS DOS umjesto WindowsaVertig0 wrote:Eh upravo radi toga je iOS bolji od androida. Drago mi je da je to neko napisao
Ne bih se odrekao Androida za 5 iOS-eva
- Lacrosse
#833 Re: Samsung galaxy S3
U Americi, gdje je mjerodavno porediti ova 2 telefona jer je to trziste gdje postoji 4g ili 4g LTE, imati iphone 4 je telefon star 2 godine, a Galaxy je izasao u Maju. Iphone 4 nema 4G networka, i to je jedini razlog sto izlazi iphone 5. Galaxy ima 4g network, i brzina interneta mu je tu negdje sa cablovskim, kolicina free aplikacija je nenormalna, ja npr. kao ljekar, koristim aplikacija od 1-2 dollara svaki dan na intenzivnoj njezi. Sljedece, Galaxy ima SD drive, tako da se moze ekspandirati, a iphone ne, i kljucno kod cijene je velcina HD. Sljedece, iPhone 5 ima sve drukcije od iPhone 4, od porta za napajanje do velicine i izgleda telefona. Tako da moras sve iznova nabavljati ako promjenis iphone 4 za iphone 5. Sljedece, velicina ekrana i mogucnost da se telefon custimizira. Sta ti mozes s iphone-om custumerizirati? Sa Galaxy-ijem mozes sve. Ne postoje 2 Galaxy-ija koja su isto podesena, a svaki iphone je manje vise osim aplikacija, nastiman jednako. Ja svoj Galaxy koristim da Skype-am sa Bosnom, stream-am tv i filmove sa netflixa, muzika sa pandore, citam Oslobodenje u pdf formatu. Jednostavno mogao sam kupiti bilo koji iPhone, ali nisam, kljucno mi je bila doduse brzina interneta. Ne znam da li u BiH ima 4g network, ali razlika postoji koja je ocigledan narucito pri downloadiranju ali takodje ovisi i od providera na cijoj si mrezi. Iphone je strasan telefon ali na zalost 4s je 2 godine star, a iphone 5 se ceka po 3-4 sedmice u Americi, a mozda i vise sa strajkovima u Kini, plus imam beef s iPhonom od kad su tuzili Samsung za smartphone, zbog toga neka sad idu na sud kad je Samsung tuzio njih za svoj patent za 4g internet. Nikad nisam bio za monopol, i to je razlog sto nisam vlasnik iphona. I da, ako ja imam sekundu vremena za neku aplikaciju na intenzivnoj njezi, za koji ce tebi klinac sekunda sa iphone-om? Doduse, o ukusima se ne raspravlja, ali kad neko pocne pricati o stopanju, pa treba napraviti telefon koji parira iphone-u toliko da moraju izbaciti novi na trziste, a telefon koji je to ucinio je Galaxy.iSwagga wrote:imam i ja iphone 4s i S3, paralelno ih koristim, znaci ne moze niko reci da nestopa i da nema lag kad izlazis iz bilo koje aplikacije treba mu par sekundi da 'dodje' sebi. iphone 4s (niti jedan ranije koji sam koristio, a koristio sam ih sve od pocetka) nije zastopao za razliku od S3... tako haveru ostavi TI te price za malu djecu![]()
To koje je boje telefon, veze nema ni sa cim, ja imam plavi ali imam i case i screen protector, i belt clip, tako da boja telefona uopste ne igra ulogu, predlozio bih ti da kupis odmah case i screen protector, ili barem imas u planu.
- Sarkazam
#834 Re: Samsung galaxy S3
Koje to ti aplikacije koristis na intenzivnoj njezi?Lacrosse wrote:U Americi, gdje je mjerodavno porediti ova 2 telefona jer je to trziste gdje postoji 4g ili 4g LTE, imati iphone 4 je telefon star 2 godine, a Galaxy je izasao u Maju. Iphone 4 nema 4G networka, i to je jedini razlog sto izlazi iphone 5. Galaxy ima 4g network, i brzina interneta mu je tu negdje sa cablovskim, kolicina free aplikacija je nenormalna, ja npr. kao ljekar, koristim aplikacija od 1-2 dollara svaki dan na intenzivnoj njezi. Sljedece, Galaxy ima SD drive, tako da se moze ekspandirati, a iphone ne, i kljucno kod cijene je velcina HD. Sljedece, iPhone 5 ima sve drukcije od iPhone 4, od porta za napajanje do velicine i izgleda telefona. Tako da moras sve iznova nabavljati ako promjenis iphone 4 za iphone 5. Sljedece, velicina ekrana i mogucnost da se telefon custimizira. Sta ti mozes s iphone-om custumerizirati? Sa Galaxy-ijem mozes sve. Ne postoje 2 Galaxy-ija koja su isto podesena, a svaki iphone je manje vise osim aplikacija, nastiman jednako. Ja svoj Galaxy koristim da Skype-am sa Bosnom, stream-am tv i filmove sa netflixa, muzika sa pandore, citam Oslobodenje u pdf formatu. Jednostavno mogao sam kupiti bilo koji iPhone, ali nisam, kljucno mi je bila doduse brzina interneta. Ne znam da li u BiH ima 4g network, ali razlika postoji koja je ocigledan narucito pri downloadiranju ali takodje ovisi i od providera na cijoj si mrezi. Iphone je strasan telefon ali na zalost 4s je 2 godine star, a iphone 5 se ceka po 3-4 sedmice u Americi, a mozda i vise sa strajkovima u Kini, plus imam beef s iPhonom od kad su tuzili Samsung za smartphone, zbog toga neka sad idu na sud kad je Samsung tuzio njih za svoj patent za 4g internet. Nikad nisam bio za monopol, i to je razlog sto nisam vlasnik iphona. I da, ako ja imam sekundu vremena za neku aplikaciju na intenzivnoj njezi, za koji ce tebi klinac sekunda sa iphone-om? Doduse, o ukusima se ne raspravlja, ali kad neko pocne pricati o stopanju, pa treba napraviti telefon koji parira iphone-u toliko da moraju izbaciti novi na trziste, a telefon koji je to ucinio je Galaxy.iSwagga wrote:imam i ja iphone 4s i S3, paralelno ih koristim, znaci ne moze niko reci da nestopa i da nema lag kad izlazis iz bilo koje aplikacije treba mu par sekundi da 'dodje' sebi. iphone 4s (niti jedan ranije koji sam koristio, a koristio sam ih sve od pocetka) nije zastopao za razliku od S3... tako haveru ostavi TI te price za malu djecu![]()
To koje je boje telefon, veze nema ni sa cim, ja imam plavi ali imam i case i screen protector, i belt clip, tako da boja telefona uopste ne igra ulogu, predlozio bih ti da kupis odmah case i screen protector, ili barem imas u planu.
-
iSwagga
#835 Re: Samsung galaxy S3
Lik je pitao da li telefon stopa, i ja sam napisao da STOPA, sto si i ti sam potvrdio ('milisekunde' i ako nisu milisekunde nego vise sekundi u pitanju). A vidim po tekstovima koja grupa pacenika su veci fanboys.. i prevaga je na hebeni fandroids.. ja da sam fanboy ne bih nikad android telefon kupio, a pogotov ne Sljamsung.. ali eto jesam i pokajao sam se.. iPhone 4S ga dere u svakom pogledu.. suvise je govoriti o petici.. Ono kad seljaci vide veliki ekran i kontaju "auuu ovo je beton tebra, nema jace"
- Qler
#836 Re: Samsung galaxy S3
Nemoj tako, heboga, stopa mozda HTC wildfire pun aplikacija, to je stopanje, SGS3 ne stopa, jednostavno android radi drugacije i mora imati tu milisekundu da zatvori aplikaciju. iPhone ne zatvara nikada nista, samo minimizira, zato i nema te milisekunde... pogledaj kako radi meego, na HW slabijem od iphone 4, a ima pravi multitasking, znaci aplikacije se vrte u pozadini, film ide... sve kao na win-u. Da iOS to radi, bilo bi kao win8 na PC 486...
- Zuhel
#837 Re: Samsung galaxy S3
jel iko od vas skontao foru sa SG3 kada se ukuca *2767*3855# ... nebitno jel preko tastatuer , QR coda ili u browseru telefon se automatski restartuje na fabricke postavke. kakav propust ....

- Qler
#838 Re: Samsung galaxy S3
Taj kod ima ja misli svaki telefon. Kod Nokia telefona je *#7370#, znam da i HTC ima neki kod, sony ericsson.. sta je tu cudno?
- Zuhel
#839 Re: Samsung galaxy S3
pa valjda sto se sam telefon restartuje na Factory Default kada se ukuca kod

- Ray
#840 Re: Samsung galaxy S3
Zuhel wrote:jel iko od vas skontao foru sa SG3 kada se ukuca *2767*3855# ... nebitno jel preko tastatuer , QR coda ili u browseru telefon se automatski restartuje na fabricke postavke. kakav propust ....![]()
To nije propust,nego je code koji se ukucava,ako zelis da vratis na fabricke postavke. Propust bi bio,da stisnes neku tipku ili nesto tome slicno,da mozes svake sekunde to uraditi bez povratka - ovdje nema propusta,ovo je namjenski uradjeno...
- Zuhel
#841 Re: Samsung galaxy S3
cak i ako recimo u browser ili sms poruku ukucas kod ???? nesto mi to cudno da je to bas tako napravljeno
- Qler
#842 Re: Samsung galaxy S3
A boga ti ko ce slucajno ukucati bas taj kod?
-
Dady
#843 Re: Samsung galaxy S3
Problem je sa nekim verzijama Androida, npr ako surfas na mobitelu ovaj topic i kliknes na taj broj *2767*3855#, da se moze otvoriti Dialer kao da ce zvati taj broj i fino ti resetuje telefon na tvornicke postavke.Qler wrote:Taj kod ima ja misli svaki telefon. Kod Nokia telefona je *#7370#, znam da i HTC ima neki kod, sony ericsson.. sta je tu cudno?
http://www.ign.com/articles/2012/09/26/ ... oid-phones
Za provjeru da li vas telefon ima ovaj propust ici sa telefonom na sljedeci link
http://www.isk.kth.se/~rbbo/testussd.html
Ukoliko vam pokaze vas IMEI onda vas telefon ima propust.
Last edited by Dady on 09/10/2012 09:58, edited 1 time in total.
- Zuhel
#844 Re: Samsung galaxy S3
neces slucajno , ali recimo mozes ga skenirati preko QR code-a slucajno 
- Zuhel
#845 Re: Samsung galaxy S3
Dady wrote:Problem je sa nekim verzijama Androida, npr ako surfas na mobitelu ovaj topic i kliknes na taj broj *2767*3855#, da se moze otvoriti Dialer kao da ce zvati taj broj i fino ti resetuje telefon na tvornicke postavke.Qler wrote:Taj kod ima ja misli svaki telefon. Kod Nokia telefona je *#7370#, znam da i HTC ima neki kod, sony ericsson.. sta je tu cudno?
to sam i mislio
-
Dady
#846 Re: Samsung galaxy S3
Pa zar ti se nikad nije desilo kada skrolas po nekoj stranici i slucajno kliknes na neki broj da ti se otvori Dialer?Zuhel wrote:neces slucajno , ali recimo mozes ga skenirati preko QR code-a slucajno
- Zuhel
#847 Re: Samsung galaxy S3
naravno da jeste ... kazem da se moze desiti , zato i kazem da je propustDady wrote:Pa zar ti se nikad nije desilo kada skrolas po nekoj stranici i slucajno kliknes na neki broj da ti se otvori Dialer?Zuhel wrote:neces slucajno , ali recimo mozes ga skenirati preko QR code-a slucajno
-
febo_acm
#848 Re: Samsung galaxy S3
Proud owner of brand new i9300
Gori telefon 
- Zuhel
#849 Re: Samsung galaxy S3
hajd testiraj ovaj kod pa da vidimo jel tacnoZhìxin wrote:Proud owner of brand new i9300Gori telefon
-
iSwagga
#850 Re: Samsung galaxy S3
Mislis na ovo http://www.telegraph.co.uk/technology/s ... xy-S3.htmlZuhel wrote:hajd testiraj ovaj kod pa da vidimo jel tacnoZhìxin wrote:Proud owner of brand new i9300Gori telefon