sulejman1 wrote: Ako se muslimani rusije zainteresuju za svoje teritorije u rusiji rusija će nestati prije nego što misliš

sulejman1 wrote: Ako se muslimani rusije zainteresuju za svoje teritorije u rusiji rusija će nestati prije nego što misliš

A SBB - ovci kao nemaju veze s ratom ?Darkstorm wrote:VCorp wrote: Ko god glasa za SDA, SDP, SNSD, SDS, HDZ - ove i sve ostale likove koji su imali dodirnih tacaka s ratom i stalno trube o istom te imaju zrnu klerofašizma u sebi taj je izdajnik sam sebe jer zivi tu.
Znaci preporucujes SBB ?
Sto nas opet vodi do tog da su mnogo veci izgledi da se RS otcjepi, da Hrvati dobiju entitet i autonomiju nego da BiH opstane kao centralizovana zemlja bez RS-a i HB-a sto nas opet vraca na pitanje ko je dobio rat 90ih. Mozda Alija i Izetbegovici jesu al ArBiH ocigledno nije.Samo_nesto wrote:Teritorijalna povezanost Rusije s Balkanom nije bitna, poenta je da ukoliko RS postane zanimljiva Rusima bilo iz razloga prepucavanja s EU/Amerikom bilo iz nekih drugih razlgoga vrlo je izgledno da ce Rusi pogurati otcjepljenje.
Drugo, ako je Rusija toliko nemocna i nebitna sto im onda zapad ne smije nista kad je u pitanju Ukrajina? Sto im nisu smjeli nista kad je u pitanju Gruzija? Uvode im neke smijesne sankcije ko eto da pokazu da nesto rade.
Al ga ti provocirasSamo_nesto wrote:Sto nas opet vodi do tog da su mnogo veci izgledi da se RS otcjepi, da Hrvati dobiju entitet i autonomiju nego da BiH opstane kao centralizovana zemlja bez RS-a i HB-a sto nas opet vraca na pitanje ko je dobio rat 90ih. Mozda Alija i Izetbegovici jesu al ArBiH ocigledno nije.Samo_nesto wrote:Teritorijalna povezanost Rusije s Balkanom nije bitna, poenta je da ukoliko RS postane zanimljiva Rusima bilo iz razloga prepucavanja s EU/Amerikom bilo iz nekih drugih razlgoga vrlo je izgledno da ce Rusi pogurati otcjepljenje.
Drugo, ako je Rusija toliko nemocna i nebitna sto im onda zapad ne smije nista kad je u pitanju Ukrajina? Sto im nisu smjeli nista kad je u pitanju Gruzija? Uvode im neke smijesne sankcije ko eto da pokazu da nesto rade.
I ne samo da ga nije dobila nego ga jos uvijek gubi.
Naci ti bi dodiku spuco kontru i kad bi dodik reko hajd dobro, hajmo se rastat sta bi ti onda?PM72 wrote:Treba pustiti golobradog dečka da se izofira do kraja...on tumači svjetsku politiku po onoj "nas i rusa 300 miliona a bez rusa ni dva kamiona".
Helem,ja sve više imam želju da se Federacija odvoji od ostatka BiH.Treba samo "u kontru".Za dva mjeseca bi Dodo pjevao sevdalinke .
Nisi ti nista od ovoga, ovo su ljudske karakteristike, ono gdje ti spadase je debelo ispod ovoga. A ti si uovdje biop isto onoliko koliko i uginuli tuljan sa aljaskeSamo_nesto wrote:Naci ti bi dodiku spuco kontru i kad bi dodik reko hajd dobro, hajmo se rastat sta bi ti onda?PM72 wrote:Treba pustiti golobradog dečka da se izofira do kraja...on tumači svjetsku politiku po onoj "nas i rusa 300 miliona a bez rusa ni dva kamiona".
Helem,ja sve više imam želju da se Federacija odvoji od ostatka BiH.Treba samo "u kontru".Za dva mjeseca bi Dodo pjevao sevdalinke .
![]()
I ja se ofiram jel?
Sto se tice provociranja, to mi nije cilj, ako neko licno dozivljava ovo sto ja pisem sta cu mu ja.
Ponovicu vam opet, nisam nikakav cetnik, balija, ustasa i sl. zivim u sred sarajeva i bio sam tu cijeli rat
Od kako si se prijavio na ovu temu ne radis nista drugo nego porviciras, samo to "pokusavas" na "umotano u celofan" nacin.Samo_nesto wrote:Brate ne znam ja ko se spustio iz normalne diskusije na licno vrijedjane, cije li su to karakteristike. Razmislim jesu li to karakteristike normalnog, obrazovanog i civilizovanog covjek. Ja se na taj nivo necu spustiti, ako imas nesto da kazes o ovom sto sam napisao a da to nisu uvrede, bujrum.
Tacno, nisi to rekao. Rekao si da se otcjepila, doduse na malo hinjav nacin!Samo_nesto wrote:Nije tema al je vezano za temu.
Ja nisam rekao da ce se odcjepljenje desiti, samo sam rekao da ce biti izglednije ukoliko neka od velikih sila pokaze interes za to, kao npr Rusija. Izgledi za to su veliki, vise niko ne zna sta Rusija hoce i sta moze.
Ako ti il neko drugi to dozivljava licno to stvarno nije moj problem.
Samo_nesto wrote:RS je dio BiH samo jos u glavama nekih a i to nece potrajati jos dugo.
dr.gog wrote:Ljudi, meni je ova tema pravo iracionalna![]()
Želudac me boli i imam tjeskobu ujutro svakog dana zbog onih 4 godine..I vjerujem da nikada neću pojmiti cjelokupnu istinu, što me nekad pritišće kao teg.
Ali me osjećaj da sam bio na pravoj strani nikada nije napustio. Isto tako, nisam nikad imao sliku "pobjede" pred očima, koja bi rezultirala nekakvim egzodusom.Tegoba je što je otišlo toliko svijeta iz Sarajeva, taman u "svoje i na svoje" kako im prodaše priču.
Nisam ni očekivao pobjedu, već samo konačno da krenem kroz grad na faks ili posao, da odem na more, da putujem gdje želim i da se nigdje u Bosni ne bojim reći svoje ime.
Ostalo, pa priznajem da na ovom forumu ima mojih suboraca koji razmišljaju drugačije ili čak realnije od mene...na volju vam..
Rat više nema smisla. Onaj ko o njemu priča ili konstruira moguće scenarije sukoba, secesije, nekakve bizarne rasplete..taj je budala. Geografija je neumitna,a propaganda i desničarsko loženje providni.
imaš ti pojma, itekako!nemampojma0 wrote:Iako znam da ovih nekoliko "mudraca" ovdje pisu iskljucivo s ciljem provociranja,moram se ukljuciti.
Prva stvar koju bi zagovornici izdvajanja rs morali imati na umu je da se to ne moze desiti bez rata.A jako me zanima ko bi im to ratovao,kad ih ima jedva milion,a od toga vojno sposobnih 10-12%.
Nek malo zavire u preliminarne rezultate popisa,pa ce vidjeti da Vlasenica,Milici,Sekovici,Bratunac,H.Pijesak zajedno imaju manje stanovnika nego jedne Zivinice.Kojim bi to ljudstvom branili svu teritoriju rs-a?
Pozivaju se na nekakve Ruse,slazem se ja da Rusi imaju politicku snagu,al hoce li im Rusi braniti kuce,ako isprovociraju napad iz FBIH??
Neka imaju na umu i to da vise nema JNA i da narod kojem prijete nije isti onaj narod koji je zivio u zabludama bratstva i jedinstva i 92. u njima vidio svoje komsije,kumove,kolege,prijatelje,pa naivno nastradao.
U FBIH postoji namjenska industrija,pravi se oruzje i municija,a gdje je to u rs?
Svakom velikosprskom avanturom,te ideje ce sve manje biti u BIH,pa nek naprdjuju.
Da ste malo hrabriji moglo bi se i pomisliti da cete se usuditi da uradite ono o cemu sanjate,a ovako vam ostaje samo da sanjate,dok vam se broj smanjuje iz dana u dan(sele se za Srbiju,jer hljeba u rs nema,kasno se zene i udaju,malo radjaju).
mishic wrote:Kada je zapucalo SR BiH je već bila okupirana. JNA je uzela opremu i naoružanje TO, zauzela sva strateška mjesta i prema unaprijed i davno napravljenom planu trebala za mjesec ili dva da proglasi SRJ u čijem sastavu je cijela ili najveći dio BiH.
Sve ispod ili mimo toga je toj, u to vrijeme velikoj vojnoj sili p o r a z. Armija koje nije bilo i koja je nastajala i nastala kao izraz volje naroda da se brani-nije ni mogla izgubiti. "Čudo bosanskog otpora" i jeste u tome da je u nemogućim uvslovima formirana respektabilna v o j n a sila čije napredovanje je zaustavljeno u trenutku kada je iz defanzive prešla u ofanzivu.
A što je to tako treba pitati one koji su međunarodno priznatoj članici UN-a uskratili pravo da se brani i uveli e m b a r g o na naoružanje dok ga je druga strana imala u neograničenim kolićinama.
Sarajevo nije cijela BiH. Kad je zapucalo.... a "zapucalo" je u Ravnom, niko ništa nije okupirao, osim političkih lešinara SDA, SDS i HDZ, koji su okupirali Skupštinu RBiH, u međusobnim prepucavanjima i trgovini našim životima... Djeco, ne čitajte svakakve knjige, lažu...mishic wrote:Kada je zapucalo SR BiH je već bila okupirana. JNA je uzela opremu i naoružanje TO, zauzela sva strateška mjesta i prema unaprijed i davno napravljenom planu trebala za mjesec ili dva da proglasi SRJ u čijem sastavu je cijela ili najveći dio BiH.
Masovno lako pješadijsko naoružanje bilo je pod nadležnošću TO. Ko je "izdao" i predao TO naoružanje paravojnim jedinicama VRS, to je pitanje na koje nikad niko nije dao odgovor. I neće, jer su izdajice i danas među nama.Sve ispod ili mimo toga je toj, u to vrijeme velikoj vojnoj sili p o r a z. Armija koje nije bilo i koja je nastajala i nastala kao izraz volje naroda da se brani-nije ni mogla izgubiti. "Čudo bosanskog otpora" i jeste u tome da je u nemogućim uvslovima formirana respektabilna v o j n a sila čije napredovanje je zaustavljeno u trenutku kada je iz defanzive prešla u ofanzivu..
Ti onda blage veze nemas!homega wrote:Sarajevo nije cijela BiH. Kad je zapucalo.... a "zapucalo" je u Ravnom, niko ništa nije okupirao, osim političkih lešinara SDA, SDS i HDZ, koji su okupirali Skupštinu RBiH, u međusobnim prepucavanjima i trgovini našim životima... Djeco, ne čitajte svakakve knjige, lažu...mishic wrote:Kada je zapucalo SR BiH je već bila okupirana. JNA je uzela opremu i naoružanje TO, zauzela sva strateška mjesta i prema unaprijed i davno napravljenom planu trebala za mjesec ili dva da proglasi SRJ u čijem sastavu je cijela ili najveći dio BiH.![]()
Masovno lako pješadijsko naoružanje bilo je pod nadležnošću TO. Ko je "izdao" i predao TO naoružanje paravojnim jedinicama VRS, to je pitanje na koje nikad niko nije dao odgovor. I neće, jer su izdajice i danas među nama.Sve ispod ili mimo toga je toj, u to vrijeme velikoj vojnoj sili p o r a z. Armija koje nije bilo i koja je nastajala i nastala kao izraz volje naroda da se brani-nije ni mogla izgubiti. "Čudo bosanskog otpora" i jeste u tome da je u nemogućim uvslovima formirana respektabilna v o j n a sila čije napredovanje je zaustavljeno u trenutku kada je iz defanzive prešla u ofanzivu..
A poraz je, jer je Armija RBiH bila jedina legitimna i legalna oružana sila. SDS je svojom paravojnom vojskom nezakonito zaposjeo državni teritorij, i na većini takvog i zadržao svoju upravo, sve do danas. Da, Armija RBiH doživjela je poraz, isto kao i državna uprava RBiH na čelu sa Alijom Izetbegović, Harisom Silajdžić, i nizom ostalih političkih izdajnika Ustava RBiH.