Evo da ti odma odgovorim ovaj dio gdje govoris da je prosjecna brzina 65km/h. Auto je kupljeno u njemackoj (c220) i kao takav je konstantno vozen na otvorenoj voznji. Kada sam ga ja uzeo prosjecna brzina mu je bila 130km/h, a ne 65km/h. Zadnju godinu, godinu i po je u sarajevu i konstantno se vozi ruta grbavica - skenderija - ciglane - sip - kobilja glava - vogosca u periodu od 06:30 pa oko 15:20. Cesto se provozam navecer da ubijem dosadu, vecina voznje mi bude kroz zeleni val. Tom voznjom prosjecna brzina od 130km/h spala je na 50-60km/hKiberluskoni wrote:
Ovo o čemu pričate zadnjih par strana nema veze sa autima. Emko je prije par stranica pošteno objasnio da se sve svede na to ko ima većeg. Činjenica da nečije auto troši 5, a isto tako kod komšije 8, znači da ga ovaj bolje dere, tlači, kontroliše, dominira, govori mu koliko i kad će primiti (svaka sexualna konotacija je namjerna) i prisiljava da manje troši, u maniru epskog junaka koji kroti konja vranca. Nikakve veze sa autima priča nema. Ovome se još doda i začin sa pričom ima se može se i eto ga, samohvala je potpuna. Haj što ga dere i dominira mašinom, nego su u pitanju monstrumi od 3-5 12 hiljada kubika koje rijetke junačine savladavaju snagom svojih slabina
.
A sad nazad na temu
Ja ne kontam u čemu je problem sa činjenicom da BC na autu i realna potrošnja nemaju veze. Mirzete, pratim tvoje postove na drugim temama, djeluješ kao razuman čovjek i meščini da si od neke tehničke struke.
Ne kontam kako ti nije jasno da ako na BC piše da ti je prosječna brzina 65kmh, da nikako ne može biti u pitanju gradska vožnja.
Upravo si sam objasnio o čemu se radi: BC ti i dalje kalkuliše prosjeke iz prijašnjeg perioda i popravlja prosjek potrošnje. Čista matematika, tj statistika. Kada ti prosjek brzine padne na oko 30 kmh ili ispod, onda pričamo o gradskoj vožnji. Oko 20 je već prava gradska.
Ja kada na autu resetujem parametre, do mora i nazad, imam prosjek malo preko toga što ti spominješ, dakle 50-70kmh. Ovo je sa preticanjem gomile auta, prženjem uz Ivan i Bradinu i slično. Prosjek brzine uključuje i kretanje, parkiranje, usporavanje i ubrzavanje, stajanje na semaforu...
Imaš slike sa mojom potrošnjom po BC na nekoj od prethodnih stranica. Kada bih htio da manipulišem i zbunjujem stavljao bih ih kao dokaz. Da 3.0 dizel sa 220 konja troši 3.5 litra po gradu je budalaština, iako to upravo piše. Ja znam koliko trenutno sipam i prosjek je nekih 10 gradske, sa prosjekom brzine 32kmh. Možda kada isćeifim auto, pa ga budem rutinski vozao, krenem gasiti klimu, uspijem smanjiti za max litar, ali to je to. Da pričam da može 6-7 gradske nema smisla.
U karijeri sam imao bezbroj ovakvih primjera i sad mi je krivo što nisam slikao: Golf 5 tdi od Pazarića do Sarajeva prosjek 2.9l ili Yaris noćne gradske 2.3l... Podaci samo za zajebanciju, jer u stvarnosti to izgleda ipak malo drugačije
Ja trenutnu prosjecnu brzinu ponistiti ne mogu, ako je ponistim restartovat ce mi se i A servis pa onda moram pisati za koliko radim sljedeci. Vjerujem da ce, za koju godinu, prosjecna brzina spasti na 30-35km/h i da se potrosnja opet nece podici preko 7l. Isto tako vjerujem da board ne pokazuje stvarnu, realnu, potrosnju. Tj. da pokazuje manje nego sto uistinu trosi. Ja jesam razuman prema onima koji su razumni, kad me neko krene zajebavati mislim da se tu gubi svaki vid ozbiljnog razgovora. Tehnicke struke jesam i misljenja sam da auto kubikaze 2.0 s dizel motorom ne smije da trosi 10l gradske voznje.
Ponavljam ti opet, na raspolaganju imam 3 w203ke i dat cu ti svaku na testiranje s tim da ne ukljucujem divljanje launch control i kickdown pa se sam uvjeri da je ovo sto govorim istina. Mozda mene BC laze, ja prenosim onako kako na njemu pise.. Dakle, ne izmisljam nista.
nisam nikada vozio oktaviju ali da trosi 7l otvorene..emko1234 wrote: ma ovaj golfista je najjaci. covjeku a6 na autputu na 160 trosi 6.9 a njemu njegova oktavija 1.9tdi na 70% otvorene ceste u prosjeku toliko trosila. kontam mozda je koristio samo prve tri brzine pa je u trecoj fikne u blokadu i drzi je tako 15-20 minuta pa je pusti na 80 pa opet, al i tad ne bi tako trosila.
je li kod tebe a6 3.0 ili a4 ?