HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tech-l4

#826 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Tech-l4 »

Benq wrote:Hvala kakaljin , jos jedno pitanje , ne znam jel se neko susretao s tim , mogu li npr resiver kupiti preko PIK-a vidim ima ih za upola manju cijenu , pa da ga prikljucim na hs kablovsku , treba li njima sta prijavljivat ?
Naravno da treba, tu ti je 50%-50% šansa.
Naime na PIK-u ti se dosta prodaju ukradeni,ili resiveri nelegalno stečeni, tipa preplatnik je KID-a i proda resiver.

Znači možeš jedino ako je taj resiver neko "kupio", pa ga sad prodaje naravno da je ispravan i da ima karticu u sebi,odeš u Radničku i provjere ti. Ako je sve ok, koristiš ga normalno kao i svaki drugi bez ikakve naknade.
Tech-l4

#827 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Tech-l4 »

AdrianMole wrote:
P.S. Za drugi resiver ne treba plaćati duplu pretplatu. Dovoljno ga je kupiti od HS-a ili u GROHS.Mislim da je cijena 40 KM,ali to bi trebalo provjeriti. (SD resiver)
Ispravka* Mislim da nije 40KM, nego 99KM i nije ga moguće kupiti u GROHS-u nego samo u Radničkoj.
Benq

#828 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

The Realist wrote:
Benq wrote:
AdrianMole wrote:Morate biti pretplaćeni na digitalni paket ili imati neki od KID paketa ,jer je većina zanimljivih kanala kodirana.Kada se pretplatite dobijate od njih Hema resiver ili CI modul besplatno.Treba samo (jednokratno) nadoplatiti ako hoćete HD resiver.Glupo je kupovati resiver,jer je ključno da u njemu bude kartica koju vam samo oni mogu dati.

P.S. Za drugi resiver ne treba plaćati duplu pretplatu. Dovoljno ga je kupiti od HS-a ili u GROHS.Mislim da je cijena 40 KM,ali to bi trebalo provjeriti. (SD resiver)
Imam na jednom TV-u Dalvi resiver , to su prvi resiveri koje su davali uz KID pakete , ne treba mi nista bolje od toga , znaci jos jedan SD resiver i to je to , a on bi trebao biti bar duplo jeftiniji od HD resivera koje trenutno imaju u ponudi.
Zamijeni reciever, uzmie Hema, bolji je i radi titlova i stabilniosti.
Trazio sam prije mjesec dana Hema resiver , kazu donesi svoj i doplati .. reko nema od tog nista...
Tech-l4 wrote:
AdrianMole wrote:
Ispravka* Mislim da nije 40KM, nego 99KM i nije ga moguće kupiti u GROHS-u nego samo u Radničkoj.
99KM je HD resiver , a kod mene je Dalvi SD resiver ...
Tech-l4

#829 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Tech-l4 »

Ovako da ne bude zabluda,"provjereno" ;)

1.Dodatna kupovina SD-a 99KM
2.Zamjena postojećeg(koji je kupljen) za HD 50KM
3.Kupovina dodatnog resivera "HD" 149KM
Last edited by Tech-l4 on 17/01/2013 16:25, edited 1 time in total.
The Realist

#830 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Benq wrote:

Trazio sam prije mjesec dana Hema resiver , kazu donesi svoj i doplati .. reko nema od tog nista...
To ne smije biti tako, jer nema titlova na Dalvi recieveru, samim time ti ne pružaju uslugu kako treba.
Benq

#831 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Tech-l4 wrote:
Ovako da ne bude zabluda,"provjereno" ;)

1.Dodatna kupovina SD-a 99KM
2.Zamjena postojećeg(koji je kupljen) za HD 50KM
3.Kupovina dodatnog resivera "HD" 149KM
Drug , evo sta kazu na sajtu za te resivere ... http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/potrebna-oprema/ , gdje si ti iskopao te cijene ?
The Realist wrote:
Benq wrote:

To ne smije biti tako, jer nema titlova na Dalvi recieveru, samim time ti ne pružaju uslugu kako treba.
Reci to njima :D
Frtalj_Duše

#832 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Frtalj_Duše »

The Realist wrote:
Benq wrote:

Enes strikes again. :roll:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
The Realist

#833 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Benq wrote:
Reci to njima :D

Dosta forumaša je imalo taj problem i svi su dobili Hema reciever bez nadoplate, tako da je ovo jako čudno. Vidi ti to opet.
bdzs

#834 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by bdzs »

Ja sam danas zvao i tip mi reće da nema drugog rješenja nego da kupim njihov HD resiver :sad: , jer oni nemaju na stanju drugih resivera osima Dalvi, te da inače preferiraju CI module. Nije da mi je prijeko potrebno jer kanale sa titlovima gledam na drugi način, al već kad plaćam uslugu red bi bio da dobijem bar minimum onog što obećaju http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/potrebna-oprema/ .
Benq

#835 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

bdzs wrote:Ja sam danas zvao i tip mi reće da nema drugog rješenja nego da kupim njihov HD resiver :sad: , jer oni nemaju na stanju drugih resivera osima Dalvi, te da inače preferiraju CI module. Nije da mi je prijeko potrebno jer kanale sa titlovima gledam na drugi način, al već kad plaćam uslugu red bi bio da dobijem bar minimum onog što obećaju http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/potrebna-oprema/ .
A taj Dalvi jel SD ili HD resiver ? Kod mene je Dalvi SD.
bdzs

#836 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by bdzs »

Benq wrote:
bdzs wrote:Ja sam danas zvao i tip mi reće da nema drugog rješenja nego da kupim njihov HD resiver :sad: , jer oni nemaju na stanju drugih resivera osima Dalvi, te da inače preferiraju CI module. Nije da mi je prijeko potrebno jer kanale sa titlovima gledam na drugi način, al već kad plaćam uslugu red bi bio da dobijem bar minimum onog što obećaju http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/potrebna-oprema/ .
To je SD "kino" koje košta 1 $ kontejnerom :lol: . Da su se malo više porezali imali bi resiver koji podržava DVB titlove http://www.alibaba.com/products/F0/dvb- ... %20resiver . Izgleda da je najveći problem HS-a tehnička nepismenost.
Benq

#837 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

bdzs wrote:
Benq wrote:
To je SD "kino" koje košta 1 $ kontejnerom :lol: . Da su se malo više porezali imali bi resiver koji podržava DVB titlove http://www.alibaba.com/products/F0/dvb- ... %20resiver . Izgleda da je najveći problem HS-a tehnička nepismenost.
Jesu li ti rekli koliko kosta Dalvi ? Ako je SD ne moze biti skup...
bdzs

#838 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by bdzs »

Ma ne, Dalvi nekošta ništa ali i nevrjedi ništa. Nudili su mi da kupim njihov HD resiver pa bi mogao pored titlova gledati i HD kanale. Neznam ko je ovde lud, meni samo treba da kao na analognoj i na digitalnoj mogu vidjeti titlovane kanale a da to nemoram dodatno plačati. Njihovi HD kanali me ne interesuju.
Benq

#839 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

bdzs wrote:Ma ne, Dalvi nekošta ništa ali i nevrjedi ništa. Nudili su mi da kupim njihov HD resiver pa bi mogao pored titlova gledati i HD kanale. Neznam ko je ovde lud, meni samo treba da kao na analognoj i na digitalnoj mogu vidjeti titlovane kanale a da to nemoram dodatno plačati. Njihovi HD kanali me ne interesuju.
Kako ti nije jasno da HS-u moras placati za svaku sitnicu , cak nece doci ni signal napraviti ako im ne kazes "posaljite ekipu da mi poprave signal , bit ce na kafu nesto" , eto placas digitalnu a nemas osnovno sto bi oni MORALI da obezbjede, nego jos moras kupiti resiver da bi imao titlove , sto se tih stvari tice Telemach je daleko ispred njih... A meni ne treba nista posebno , danas cu ih nazvati da pitam za Dalvi SD resiver , necu HD jer nemam potrebe za tim , a gledao bih svega mozda 2-3 kanala i to je sve. Eto vec rekoh kad su poceli reklamirat HEMA resiver , kao zamjena za Dalvi , nazovem ih , trazim zamjenu jer mi je resiver mrznuo , gubio kanale .. kazu moze ali uz doplatu :shock: .... i na kraju dodjose , i donesose opet Dalvi al s njim nisam imao problema vise.
bdzs

#840 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by bdzs »

Benq wrote:
bdzs wrote:Ma ne, Dalvi nekošta ništa ali i nevrjedi ništa. Nudili su mi da kupim njihov HD resiver pa bi mogao pored titlova gledati i HD kanale. Neznam ko je ovde lud, meni samo treba da kao na analognoj i na digitalnoj mogu vidjeti titlovane kanale a da to nemoram dodatno plačati. Njihovi HD kanali me ne interesuju.
Kako ti nije jasno da HS-u moras placati za svaku sitnicu , cak nece doci ni signal napraviti ako im ne kazes "posaljite ekipu da mi poprave signal , bit ce na kafu nesto" , eto placas digitalnu a nemas osnovno sto bi oni MORALI da obezbjede, nego jos moras kupiti resiver da bi imao titlove , sto se tih stvari tice Telemach je daleko ispred njih... A meni ne treba nista posebno , danas cu ih nazvati da pitam za Dalvi SD resiver , necu HD jer nemam potrebe za tim , a gledao bih svega mozda 2-3 kanala i to je sve. Eto vec rekoh kad su poceli reklamirat HEMA resiver , kao zamjena za Dalvi , nazovem ih , trazim zamjenu jer mi je resiver mrznuo , gubio kanale .. kazu moze ali uz doplatu :shock: .... i na kraju dodjose , i donesose opet Dalvi al s njim nisam imao problema vise.
Ne prijatelju neću platit dodatno ono što su ugovorom obavezni da isporuče za plaćenu uslugu. Možda od njih nikad neću dobiti resiver koji podržava titlove, jer oni možda smatraju da nisu dužni da mi ga obezbjede, to je njihov problem vjeruj.. znam samo da će ih ta politika odvesti u nestanak.
Opet kažem nisam zavisan od HS-a niti bilo kojeg drugog cabl provajdera jer imam satelitski HD resiver preko kojeg imam sve što mi treba, tako da me nemogu ucjenjivati.
Benq

#841 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Evo , sada zvao HS , prvo su me par puta prebacivali jer im nije jasno zasto trazim dodatni resiver , ne znam bil se od muke smijao .... onda mi se javi neki tip koji kaze da Dalvi resivera ima koliko hocu ali da me mora prebaciti kod referenta ... javi se covjek , pitam za Dalvi resiver , kaze nema to vise , samo HEMA SD resiver , pitam ga koliko je , kaze 99,90KM ... SD resiver pa stoja , svaka im cast !

@patakdaca , hehe prijatelju ... da imam opciju prelaska na konkurenciju tipa Telemach , ne bih se dvoumio , bas zbog ovakvih stvari i nestrucne podrske.
kakaljin

#842 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

Benq wrote:Evo , sada zvao HS , prvo su me par puta prebacivali jer im nije jasno zasto trazim dodatni resiver , ne znam bil se od muke smijao .... onda mi se javi neki tip koji kaze da Dalvi resivera ima koliko hocu ali da me mora prebaciti kod referenta ... javi se covjek , pitam za Dalvi resiver , kaze nema to vise , samo HEMA SD resiver , pitam ga koliko je , kaze 99,90KM ... SD resiver pa stoja , svaka im cast !

@patakdaca , hehe prijatelju ... da imam opciju prelaska na konkurenciju tipa Telemach , ne bih se dvoumio , bas zbog ovakvih stvari i nestrucne podrske.
zato uzmes taj delvi risiver pod ruku i odes direktno u radnicku i kazes daj te mi hema sd risiver u zamjenu jer ovaj risiver ne zadovoljava uslugu u punom kapacitetu.

a ako trazis dodatni risever svakako ces morati platiti i on prelazi u tvoje vlasnistvo.
travar

#843 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by travar »

HS Internet - ALL ABOUT :)
The Realist

#844 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Benq wrote: Kako ti nije jasno da HS-u moras placati za svaku sitnicu , cak nece doci ni signal napraviti ako im ne kazes "posaljite ekipu da mi poprave signal , bit ce na kafu nesto" , eto placas digitalnu a nemas osnovno sto bi oni MORALI da obezbjede, nego jos moras kupiti resiver da bi imao titlove , sto se tih stvari tice Telemach je daleko ispred njih... A meni ne treba nista posebno , danas cu ih nazvati da pitam za Dalvi SD resiver , necu HD jer nemam potrebe za tim , a gledao bih svega mozda 2-3 kanala i to je sve. Eto vec rekoh kad su poceli reklamirat HEMA resiver , kao zamjena za Dalvi , nazovem ih , trazim zamjenu jer mi je resiver mrznuo , gubio kanale .. kazu moze ali uz doplatu :shock: .... i na kraju dodjose , i donesose opet Dalvi al s njim nisam imao problema vise.
Ovo nije tačno. Jednom sam nešto dao tehničarima, ali to zato što sam tražio da urade nešto što nije u domenu "normalne" usluge. Čak sam jeftinije prošao, nego da sam sam radio. Inače sve urade kako bi i trebalo.

Meni i mnogim ostalima ovdje (ima ih) su zamijenili Dalvi reciever i dali Hema i ništa se nije plaćalo.

Ti imaš pravo na prekid usluge, ako oni svoje ne ispunjavaju, a sa Dalvi recieverima to ne rade i to iskoristi i zaprijeti im, ako treba.
Benq

#845 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

The Realist wrote:
Benq wrote: Kako ti nije jasno da HS-u moras placati za svaku sitnicu , cak nece doci ni signal napraviti ako im ne kazes "posaljite ekipu da mi poprave signal , bit ce na kafu nesto" , eto placas digitalnu a nemas osnovno sto bi oni MORALI da obezbjede, nego jos moras kupiti resiver da bi imao titlove , sto se tih stvari tice Telemach je daleko ispred njih... A meni ne treba nista posebno , danas cu ih nazvati da pitam za Dalvi SD resiver , necu HD jer nemam potrebe za tim , a gledao bih svega mozda 2-3 kanala i to je sve. Eto vec rekoh kad su poceli reklamirat HEMA resiver , kao zamjena za Dalvi , nazovem ih , trazim zamjenu jer mi je resiver mrznuo , gubio kanale .. kazu moze ali uz doplatu :shock: .... i na kraju dodjose , i donesose opet Dalvi al s njim nisam imao problema vise.
Ovo nije tačno. Jednom sam nešto dao tehničarima, ali to zato što sam tražio da urade nešto što nije u domenu "normalne" usluge. Čak sam jeftinije prošao, nego da sam sam radio. Inače sve urade kako bi i trebalo.

Meni i mnogim ostalima ovdje (ima ih) su zamijenili Dalvi reciever i dali Hema i ništa se nije plaćalo.

Ti imaš pravo na prekid usluge, ako oni svoje ne ispunjavaju, a sa Dalvi recieverima to ne rade i to iskoristi i zaprijeti im, ako treba.
Ja ih zvao par puta , mozda 3 puta u 4 mjeseca , da dodju pogledat zasto petkom uvece do nedelje popodne imam ceste prekide interneta (resetovanje modema) , rekli da ce napisati nalog i da ce neko doci - NIKO nije ni nazvao , drugi put nazovem sa istim problemom i kazem "Zvao sam i prosli put i niko nije dosao" na sta dobijam odgovor "Pod Vasim imenom i prezimenom nema evidentirano da ste uopste zvali i trazili bilo sta" :shock: ... A sto se resivera tice , istina je nekome su dali Hema resiver , al ja i par komsija koji su se zalili na Dalvi , dobili smo isti odgovor , ili resiver moze biti zamijenjen ISTIM ili za HEMA uz odredjenu doplatu. Nista , da vise ne gusim ovdje , zvao sam i njih i kazu da je SD Hema resiver 99.90KM heh ... Hvala svima koji su pomogli :)
odr0n

#846 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by odr0n »

Jel ovo neće bit ubrzanja za kokuz pakete? :x
The Realist

#847 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Benq wrote:
Ja ih zvao par puta , mozda 3 puta u 4 mjeseca , da dodju pogledat zasto petkom uvece do nedelje popodne imam ceste prekide interneta (resetovanje modema) , rekli da ce napisati nalog i da ce neko doci - NIKO nije ni nazvao , drugi put nazovem sa istim problemom i kazem "Zvao sam i prosli put i niko nije dosao" na sta dobijam odgovor "Pod Vasim imenom i prezimenom nema evidentirano da ste uopste zvali i trazili bilo sta" :shock: ... A sto se resivera tice , istina je nekome su dali Hema resiver , al ja i par komsija koji su se zalili na Dalvi , dobili smo isti odgovor , ili resiver moze biti zamijenjen ISTIM ili za HEMA uz odredjenu doplatu. Nista , da vise ne gusim ovdje , zvao sam i njih i kazu da je SD Hema resiver 99.90KM heh ... Hvala svima koji su pomogli :)
Da su nemarni oko tehničke podrške, to uglavnom jesu, tu se slažem i zato ja zovem po dva puta obično i onda dođu. Samo znam da nikada nisam morao novac im davati.

Nego, ako stvarno ne daju i prihvataju da ih i ljudi otkače, pogledaj ovo:
Obavještavamo korisnike digitalne televizije da mogu zamijeniti postojeći Hema ili Dalvi STB za Hema HD STB po jediničnoj cijeni od 49,90 KM, pri čemu HD STB prelazi u trajno vlasništvo korisnika. Dati HD STB omogućuje dekodiranje MPEG-2 signala, što podrazumijeva mogućnost gledanja svih kanala standardne rezolucije (SD), ali i posjeduje MPEG-4/H.264 dekoder čime omogućuje i gledanje kanala visoke rezolucije (HD). Ovo je posebno interesantno za korisnike koji posjeduju TV prijemnike novije generacije koji nemaju integrisan DVB-C tuner.

Zamjenu STB je moguće izvršiti jedino u prostorijama HS Kablovske Televizije, adresa Radnička bb.

Napomena: Mogućnost zamjene Hema ili Dalvi STB za Hema HD STB traje do isteka zaliha.
Po ovome bi ti za 49,90KM trebao dobiti HD reciever, osim ako to nije neka akcija bila, ali to ovdje ne piše.
relativno84

#848 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by relativno84 »

Cinjenica je da su poprilicno neprofesionalni ali sta sad kad nemas alternativu, meni je cak jedan papak predlagao da moram formatirati pc kad su mi net prikljucili jer eto nesto nece a ustvari je samo trebalo modem iskljuciti i opet ukljuciti u struju, sreca nisam foramtirao ali mi se vec jednom desilo da net bez opravdanog razloga nemam a vani normala tako da sledeci put ako se desi nesto slicno opravdati ih moze samo orkan i tajfun u kombinaciji sa snijegom i gradom inace idem dole nekome glavu da restartujem jer zvati njih je gubljenje vremena.
Benq

#849 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

@The Realist , kako objasnjavas da su Dalvi i HEMA resiveri iste cijene kao CBS-C-1003 resiver , koji se od njih ne razlikuje samo po izgledu nego i po funkcijama, a 100KM su ... dok su HD CBS-C-1004 resiveri 120KM , nema mi logike ...
The Realist

#850 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Benq wrote:@The Realist , kako objasnjavas da su Dalvi i HEMA resiveri iste cijene kao CBS-C-1003 resiver , koji se od njih ne razlikuje samo po izgledu nego i po funkcijama, a 100KM su ... dok su HD CBS-C-1004 resiveri 120KM , nema mi logike ...
Ha :D ? Pojma ja nemam o tim recieverima, samo znam da mi je Hema odlično radio, dok Dalvi nije, čak i dok je imao sve titlove. A znam da su ga zamijenili bez doplate.

No, i meni su rekli da nemaju više tih recievera, pa sam ja rekao da ću odjaviti kompletnu uslugu i onda su našli neki eksperimentalni reciever (taj bio otključan i za HBO jedan period :D), a navodno samo tri imali. No, nakon toga smo nekim forumašima preporučili da odu tražiti zamjenu i svi su dobili Hema reciever, tako da ili je bilo više recievera, ili su ljudi uzimali module i vraćali ove (kao ja), ili su korisnici odjavljivali uslugu.

Ja sam ti samo ovako pokušao pomoći, dalje stvarno ne znam ništa. Eto, vidim da su nudili HD za 49.90KM, pa možda ti to odgovara, hebiga.....
Post Reply