Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#826 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
Ovako je jutros bilo... :evil:

Image
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)
onda si rekorder ako je ovo i upola onako kako treba da bude.
mrtva kokoš

#827 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by mrtva kokoš »

dječak sa šibicama wrote:Ja ne znam sta ovaj na tvsa govori da je situacija u gradu normalizovana, pa covjece boziji, opcina Centar, K. Brdo, ne moze se uci u ulicu u kojoj zivi bar milju ljudi, gdje su vam ti bageri?
ni kod mene se ne bi moglo uci u ulicu da nas 100-tinjak nije izaslo, jos sve ravno...

moglo vas je i na kosevskom 10% izaci i bilo bi ok...
alica.k

#828 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by alica.k »

evo mi zavrsili i sa autima. ostala su 2-3 auta neidentifikovanih vlasnika zatrpana, ocistili smo ulicu bas do prohodnosti, mada kamion ne moze proci tak da nam smece ne mogu pokupiti.

mi smo skontali fazon sa velikim komadom najlona, nabacamo, pa prevucemo u park. djeca uzivaju, od metar napravili smo im jedno 2 metra snijega (hrpa je fakat veca od mene, mada to nije mjerilo, ja sam niska) i oni su tunele izrovili sve unuta :) bas simpa.
mrtva kokoš

#829 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by mrtva kokoš »

djetelina sa 3 lista wrote:
KatarinaKosaca wrote:
šime.sparina wrote: 300 metara za 2 sata, pa ti vidi rodjo 8-)
Ala ste ga opravili, svaka vam čast :D
svaka cast :thumbup:
moram jos jednu, tacno mi milina kad ovo vidim :D

Image
shambho

#830 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by shambho »

Ja ne osjecam ruke. Ni ledja. Ni prst. Ni noge. :cry: .. Pala mi je na pamet ideja o igalu s mamom.. Al' nema sanse :-D ..
Filter

#832 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Filter »

šime.sparina wrote:
moram jos jednu, tacno mi milina kad ovo vidim :D

Image
svaka cast :thumbup:
dječak sa šibicama

#833 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

šime.sparina wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ja ne znam sta ovaj na tvsa govori da je situacija u gradu normalizovana, pa covjece boziji, opcina Centar, K. Brdo, ne moze se uci u ulicu u kojoj zivi bar milju ljudi, gdje su vam ti bageri?
ni kod mene se ne bi moglo uci u ulicu da nas 100-tinjak nije izaslo, jos sve ravno...

moglo vas je i na kosevskom 10% izaci i bilo bi ok...
Ma nema sanse, ulica je puna automobila, ima ih na stotine opcenito, svaki dan, parkiranih po trotoarima.

Gdje bacati snijeg, ljudima na kola? odmah popizde. Nema se gdje bacati snijeg.. ako je ova slika sto si je stavio, tvoja ulica, jarane, ovdje na slici nema nijednog auta. Kod mene ih je na stotine u ulici, poslijepodne nemas gdje parkirati bukvalno.

Moraju doci sa bagerom, ili policija da dodje pa da ureduje, ne znam ni ja... prije par godina GRAS je pokusao uvesti autobusku liniju kroz ulicu, i odustali su nakon par mjeseci, bus ne moze proci od silnih vozila. Tu je i zgrada Vlade, sluzbena kola po trotoaru, desetine stambenih zgrada, stotine stanova...
alica.k

#834 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by alica.k »

shambho wrote:Ja ne osjecam ruke. Ni ledja. Ni prst. Ni noge. :cry: .. Pala mi je na pamet ideja o igalu s mamom.. Al' nema sanse :-D ..
malo je rec da ledja bole, pa tacno mi lose. al kad se ugrije, tj kad ponovo zalopatas ko da malo manje boli.
muha_sa

#835 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

prodje i trolejbus s Otoke :)
Agnese

#836 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Agnese »

muha_sa wrote:prodje i trolejbus s Otoke :)
:thumbup:
Kaze Dodo kod njih stanje "gotovo normalno, uz nekoliko problema u istočnom dijelu“ :lol: :lol: :lol:
valterbranisarajevo

#837 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by valterbranisarajevo »

Temperatura -7...
mrtva kokoš

#838 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by mrtva kokoš »

dječak sa šibicama wrote: Ma nema sanse, ulica je puna automobila, ima ih na stotine opcenito, svaki dan, parkiranih po trotoarima.

Gdje bacati snijeg, ljudima na kola? odmah popizde. Nema se gdje bacati snijeg.. ako je ova slika sto si je stavio, tvoja ulica, jarane, ovdje na slici nema nijednog auta. Kod mene ih je na stotine u ulici, poslijepodne nemas gdje parkirati bukvalno.

Moraju doci sa bagerom, ili policija da dodje pa da ureduje, ne znam ni ja... prije par godina GRAS je pokusao uvesti autobusku liniju kroz ulicu, i odustali su nakon par mjeseci, bus ne moze proci od silnih vozila. Tu je i zgrada Vlade, sluzbena kola po trotoaru, desetine stambenih zgrada, stotine stanova...
ma znam ja kako je, zato i kazem ne moze se ni ocistiti osim ako ne zasucete rukavee. e sad sto su ljudi malo osjetljivi kad im neko doda 30 cm snijega na postojeci metar, to je opet do ljudi. srecom nema kod nas nema tih problema..

samo hocu da kazem, vidis kako je ravno, grtalica moze proci komotno nema nikakvih problema pa je nema, ne zalimo se na rad i ove sto ciste. jer znamo da valja prvo ocistiti centar, tako da smo mi u provinciji prepusteni sami sebi :lol: :lol:
JoeyTribbiani

#839 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by JoeyTribbiani »

Pa normalno da je kod Dode dobro, kad je snijeg koji pada kod njega ustvari "bolji dio snijega", ali nema veze. :D

Nego, Šime ja sam mislio da smo mi u mojoj mahali uradili dobar pos'o...ali poslije tvojih slika mi krivo što nismo ostali vani malo duže i tražili asfalt.

Moji drotovima posudili lopatu za snije na pola sata, pa sam mor'o željeznom čistiti dok je trajala akcija. Nabio sam zajeban žulj na dlanu. Moj komšiluk, ko i kod ostalih izgleda, se ne bi okupio da nije ovakav belaj.
cappy_tempo

#840 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by cappy_tempo »

ovaj dio hyundai,kasarna je fuj.grtalice nema,a ovo sto smo ocistili nema fajde jer svako vece auto prodje 10m i zaglavi.ako izadjemo do maja sa autima dobro ce biti :D. A komsije fuj,neboder doncafe ima 180 stanova plus 3 manje zgrade okolo i izaslo 15 ljudi ali od 15 ljudi samo nas cetvorica cistili cestu ispred nebodera.
Nisrin

#841 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Nisrin »

Krenuo je bus i iz Vogosce prema Sutjesci...
prilagodjena

#842 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by prilagodjena »

loše prognoziraš :lol: :lol: :lol:
muha_sa wrote: od Otoke nece za heftu-garant :lol:

auta parkirana duž trase :-) pored snijega još ih i grtalice zatrpale--nece se do proljeca izvuc :-) :D
muha_sa

#843 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

prilagodjena wrote:

auta parkirana duž trase :-) pored snijega još ih i grtalice zatrpale--nece se do proljeca izvuc :-) :D
:lol: :lol:
kakav ja i prognoze :lol:
tako sam u februaru bio uvjeren da rata bit nece :-) moguce i u martu al se ne sjecam :lol:

vidim zakrcena auta pa sam zato i mislio :D kad on prodje--doduše trole mu haman pa pod 90 stepeni s vozilom :lol:
Agnese

#844 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Agnese »

muha_sa wrote:
prilagodjena wrote:

:lol: :lol:
kakav ja i prognoze :lol:
tako sam u februaru bio uvjeren da rata bit nece :-) moguce i u martu al se ne sjecam :lol:

vidim zakrcena auta pa sam zato i mislio :D kad on prodje--doduše trole mu haman pa pod 90 stepeni s vozilom :lol:
Nemoj ti vise prognozirati, sigurnije je :lol:

Nego lopata u OBI-u 80KM :shock: :shock:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#845 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by grunt »

ako vidite nekoga da baca snijeg u kanalizaciju upozorite ga,ovo sto ja znam odnosi se na starogradske mahale gdje je mali promijer kanalizacionih cijevi,znam za nekoliko slucajeva gdje je doslo do zacepljenja cijevi sa snijegom i poplave u kucama koje su iznad, sto po ovoj zimi i nije tako jednostavno :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#846 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by PipiDugaDevetka »

lijek-za-sve wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Nahranite ptice sjenice, vrapčiće,...Snijeg pokrio mrve i kontejnere,...q q le le.
Image
Pipi prijatelju ja sam jos jutros na prozor stavio nesto starog hljeba pa se zaledio(valjda bilo rano okoo 8 )
pa sam kasnije nekoliko puta grijao vodu i zalijevao ga ali oni su uspjeli samo polovinu toga pojesti :( i eno ga ima jos zaledjenog na plehu....odo opet malo zagrijati vodu i posuti im dok nije pala noc......
Sveži taj mokri hljeb u neku mrežastu kesicu pakovanje kao za mandarine/narandže i sveži na prozor.
Svako jutro rastopi zaledjeno. Uslikaj i postavi ovdje.
Nisrin

#848 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Nisrin »

Agnese wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=95740 :cry: :cry: :cry:
Molim vas proslijedite dalje informaciju

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /120205102
Ipak nisu nestali

Majka sa djecom je pronadjena- ima clanak na sa-xu!
rimac

#849 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by rimac »

Agnese wrote: Nego lopata u OBI-u 80KM :shock: :shock:
Provjereno ili? Ako je istina, onda hitno prijaviti inspekciji. A i bojkotirati. MIslim da je to dno dna... NIje neki luksuz pa da možeš korisiti priliku i bogatiti se.
minjonja

#850 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by minjonja »

rimac wrote:
Agnese wrote: Nego lopata u OBI-u 80KM :shock: :shock:
Provjereno ili? Ako je istina, onda hitno prijaviti inspekciji. A i bojkotirati. MIslim da je to dno dna... NIje neki luksuz pa da možeš korisiti priliku i bogatiti se.

ma u obiju su tamo uvijek takve cijene. to je jos povoljno. odgovorno tvrdim da sam svojim ocima vidjela u obiju cetku za wc solju koja je kostala vise od 200 maraka.
Post Reply