Č.Jovanović vs. M. Dodik

Locked
cyprus

#826 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by cyprus »

madner wrote:Cek ti hoces da kazes da RS nije genocidna tvorevina i da je to previse zestoka konstatacija?
Pitanje meni upućeno?
madner

#827 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by madner »

cyprus wrote:
madner wrote:Cek ti hoces da kazes da RS nije genocidna tvorevina i da je to previse zestoka konstatacija?
Pitanje meni upućeno?
Da, tako si formulisao citat kao da hoces reci da se ne slazes.
cyprus

#828 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by cyprus »

madner wrote:
cyprus wrote:
Pitanje meni upućeno?
Da, tako si formulisao citat kao da hoces reci da se ne slazes.
Da bih ti dao odgovor, moraš mi dati definiciju genocidne tvorevine...
madner

#829 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by madner »

Ne, slobodno ti iznesi svoju definiciju. Ne bih da ti miniram argument.
Hudersfield

#830 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Hudersfield »

Ideja o katarzi srpskog naroda i formiranju (tačnije vraćanju) identiteta koji ga je krasio u ww1 i ww2 je bilo ono o čemu je Čeda govorio danas.
U izboru Srđan Aleksić vs Radovan Karadžić, Dodik je na žalost izabrao ovog drugog i sa posljedicama ovog izbora moramo se svi nositi. Zašto takav izbor, meni nikad neće biti jasno.
Raduje me da jedan Srbin ovako hrabro i ideološki čisto nastupa, ali me s druge strane brinu brojni komentari duela na svim forumima koje pratim u BiH i Srbiji, uključujući i ovaj. Da li je moguće da nam nema pomoći?!
gomilego

#831 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by gomilego »

dinobjelave wrote:Kao prvo bilo bi dobro da pogledate debatu Jos jednom,voditeljica cijelo. Vrijeme navlaci na dodika i daje mu podrsku.jedan prosjecan sumadinac(seljacina),je dobro razumio dodika i on izlazi apsolutno kao pobjednik iz svega ovoga,jer prica seljacku pricu koji seljak i razumije.bitna stvar Koja bi se mozda mogla i nauciti iz svega ovoga je njegova recenica da Che se Bosna raspasti ako ne sad onda sljedece generacije imaju tu zadacu.dakle nastavlja se plan velike srbije star stotine godina poceo je dolaskom austrougarske kad se prvi put pojavljuju srbi u bosni kao nacija,poluvrijeme je ovaj rat 92-95 gdje su uspijeli ocistiti ovo sto su poklopili,mozda im je dovoljno a mozda im se i povecaju apetiti u buducnosti.poucno i otvoreno kome do sad nije bilo jasno sad mu se sve samo kazalo.namjenjena nam je sudbina Palestine,medzunarodna zajednica mora pokazati reakciju ako ne ostaje na nama bosancima da se spremimo i u datom casu budemo spremni za akciju-reakciju,jer Che ona biti sigurno izazvana,nasi politicari trebaju postaviti pro bosansku politiku manuti se sjela,minder efendija i bosnjacke nacionalisticke politike jer to nece nikad zbog nase religije proci nego napraviti probosanski front i tako djelovati
:thumbup: :bih:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#832 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Dado dijasporitus »

VerticalHairFactor wrote:
Dado dijasporitus wrote:Jedan sam od onih koji abstinira od konstantnog vracanja u proslost i ponavljanja historije i to ne zato, kao sto neki ovdje tvrde da zaboravljam sto se desilo, vec zato sto su analogno i Bosnjaci i Srbi i Hrvati u BiH vezani za svoja tri stuba kao kerovi. Dovoljno su blizu da misle da mogu hraknuti jedan drugog ali dovoljno daleko da ni najveca hrakaca nemoze doci ni do jednog. Mozete pljuvati po citav dan ali to nece promjeniti cinjenicu da smo i dalje svi vezani za svoje stubove. Dok se ne skinemo sa stubova bespotrebno je pljuvati na bilo koga.
Još jedna floskula kojom se umanjuje i relativizira genocid. Kad se oni koji su počinili genocid suoče sa njim, onda će se situacija generalno relaksirati, dotada, izjednačavati senzibilitet i frustraciju zbog strave koja se desila Bošnjacima, sa mukom srpskog borca na haubici iznad Sarajeva, može raditi samo iznimno maliciozna i bezosjećajna osoba.
Neko koga se genocid ne dotiče i ko nema pijeteta prema žrtvama masovnih ubijanja trebao bi se suzdržati od bilo kakvih komentara, jer takvoj osobi je nepojmljivo šta proživljava cijeli jedan kolektitv pokošen masovnim ubijanjima, koji je još uvijek u opasnosti da nestane zbog kontinuiteta genocidne politike.
Presaberi se. Gdje ja izjednacavam zrtvu i pocinioca? I lupas kao maksim po diviziji o tome da li se mene genocid dotice ili ne kad ne znas ni ko sam ni sta sam. Uz to automatski donosis zakljucak o mojoj maliciodnosti i bezosjecajnosti samo zato jer se moj nacin ophodjenja sa genocidom i osjecajem zrtve razlikuje od tvog. Pociniocima se vec predocila cinjenica o genocidu u vidu mnostva racionalnih sudskih presuda i nije do mene da ucim nekog racionalnoscu ako ta osoba ili grupa nema mentalni kapacitet da se suoci sa cinjenicama. Zbog toga i mislim da emotivno urlanje je nepotrebno. Kad i ako budemo imali mogucnost da sami odlucujemo o svojoj sudbini stvari ce se vrlo lako rijesiti. Ili milom ili silom shodno ko se koliko emancipirao i presabrao. Do tada sabur.
cyprus

#833 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by cyprus »

madner wrote:Ne, slobodno ti iznesi svoju definiciju. Ne bih da ti miniram argument.
Pa ja nemam svoje definicije jer smatram da je to fiktivni pojam, koji svako definiše prema svojim političkim ciljevima. S obzirom da je moj jedini cilj objektivna spoznaja, ne vodim se pojmovima koji nemaju svoje naučno, enciklopedijsko ili bar logičko tumačenje...
Last edited by cyprus on 01/02/2012 16:49, edited 1 time in total.
VerticalHairFactor

#834 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by VerticalHairFactor »

@dado

OK, samo reći da su i jedni i drugi i treći kao kerovi svezani za svoj kolac, ili kako već, pogrešno je sa stanovišta nerazumijevanja frustracije sa kojom se žrtve moraju nositi u odnosu sa zacrtanim ciljem srpskog nacionalizma.

Odbijam bilo kakva izjednačavanja, i dok se počinioci genocida ne suoče sa genocidom i ne odreknu svog programa, relaksacije neće biti.
U odgođena rješenja ne vjerujem, ta do kojih treba saburati.

Rješenje leži u kontinuiranoj promjeni, u procesu mijenjanja svijesti kod svih, počevši sa Bošnjacima koji ignoriraju svoje sugrađane, koji pate.
and

#835 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by and »

cyprus wrote:
madner wrote:Ne, slobodno ti iznesi svoju definiciju. Ne bih da ti miniram argument.
Pa ja nemam svoje definicije jer smatram da je to fiktivni pojam, koji svako definiše prema svojim političkim ciljevima. S obzirom da je moj jedini cilj objektivna spoznaja, ne vodim se pojmovima koji nemaju svoje naučno ili logičko tumačenje...
pa čedo ti je rekao kako je nastala rs i šta tu ima nejasno?detalje nastanka karadžić objašnjava u hagu.
a ja bih volio čuti pravno,logičko,naučno tumačenje koje objašnjava mogućnost postojanja entiteta rs.
Last edited by and on 01/02/2012 16:54, edited 1 time in total.
palermo

#836 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by palermo »

cyprus wrote:
Pa ja nemam svoje definicije jer smatram da je to fiktivni pojam, koji svako definiše prema svojim političkim ciljevima. S obzirom da je moj jedini cilj objektivna spoznaja, ne vodim se pojmovima koji nemaju svoje naučno ili logičko tumačenje...
puf.......trebao bi naučiti povući ručnu.....
amidzazeher

#837 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by amidzazeher »

Hudersfield wrote:Ideja o katarzi srpskog naroda i formiranju (tačnije vraćanju) identiteta koji ga je krasio u ww1 i ww2 je bilo ono o čemu je Čeda govorio danas.
U izboru Srđan Aleksić vs Radovan Karadžić, Dodik je na žalost izabrao ovog drugog i sa posljedicama ovog izbora moramo se svi nositi. Zašto takav izbor, meni nikad neće biti jasno.
Raduje me da jedan Srbin ovako hrabro i ideološki čisto nastupa, ali me s druge strane brinu brojni komentari duela na svim forumima koje pratim u BiH i Srbiji, uključujući i ovaj. Da li je moguće da nam nema pomoći?!
Kratko i jasno nema!! Sacekaj dok na vlast pocnu dolaziti "ratne" generacije! I sa jedne, druge i trece strane, ako mozda nekim slucajem prije ne udjemo u EU ili MZ sve ne razjebe i dovede "svoje" ljude mada njima ovakvo stanje u BiH najvise i odgovara, jer tek tako mogu da rade sta im je volja.

Ovo isto moram citirati
palermo wrote:
and wrote: pa tezu da je rs nastala na genocidu ničim nije pobio.
Kome ?
Meni i tebi ?
Pa zar je mogao.
Onima tamo? Pa zar su oni ikad i povjerovali u tu tezu.
I ovo tesko u skorije vrijeme moze da se promjeni ili ja barem ne vidim kako :sad:
madner

#838 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by madner »

U redu, dakle genocidna tvorevina bi bila definisana kao tvorevina koja je svjesno napravila genocid kako bi dosla do nekog zacrtanog cilja. Ovdje je bitno da je cilj ranije definisan i da je postojao konsensus u politickom vodstvu da cilj opravdava i to sredstvo.
cyprus

#839 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by cyprus »

madner wrote:U redu, dakle genocidna tvorevina bi bila definisana kao tvorevina koja je svjesno napravila genocid kako bi dosla do nekog zacrtanog cilja. Ovdje je bitno da je cilj ranije definisan i da je postojao konsensus u politickom vodstvu da cilj opravdava i to sredstvo.
OK, ne ulazeći u pitanje ispravnosti definicije, prema ovome što si napisao Republika Srpska jeste genocidna tvorevina...
žulijan asanž

#840 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by žulijan asanž »

što bi reko dildo - trunite li još :D
Not My Idea

#841 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Not My Idea »

Nervira me sto svi pokusavaju zvucat sto dubokoumnije, sto pismenije, elokventnije, nacitanije pa svako malo ubace neki jeben izraz.
Nije mi jasno da ne mogu pricat normalno. Ne mora to bit laicki al deder ne mora bit ni kao da je svako drugi ovdje Platon.

Hvala :kravata:
luckylaka

#842 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by luckylaka »

blue_sky wrote:shou za sire narodne mase. Jovanovic samo brine za svoj narod i drzavu... a mi umisljamo da nas brani od preCjednika :-)
ja b' da i mi imamo jednog jovanovica.
:thumbup: Dok Bosnjo skonta ,,jebo ti nas..,,
cyprus

#843 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by cyprus »

and wrote:
cyprus wrote:
pa čedo ti je rekao kako je nastala rs i šta tu ima nejasno?detalje nastanka karadžić objašnjava u hagu.
a ja bih volio čuti pravno,logičko,naučno tumačenje koje objašnjava mogućnost postojanja entiteta rs.
Čedo je rekao da je RS napravljena (između ostalog) i na genocidu i na ewtničkom čišćenju nezapamćenom u Evropi nakon II svjetskog rata... Da li to znači, odnosno da li je Čedo pod tim mislio da je RS genocidna tvorevina ne znam... skeptičan sam...
cyprus

#844 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:
puf.......trebao bi naučiti povući ručnu.....
Zašto?
hornet

#845 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by hornet »

madner wrote:U redu, dakle genocidna tvorevina bi bila definisana kao tvorevina koja je svjesno napravila genocid kako bi dosla do nekog zacrtanog cilja. Ovdje je bitno da je cilj ranije definisan i da je postojao konsensus u politickom vodstvu da cilj opravdava i to sredstvo.
Naravno, ko da bi RS mogla postojati da nije bilo ubijanja i etnickog ciscenja. Dodik laze, RS nije nastala u januaru 92, tada su samo postavljeni ciljevi. Da nije mozda neko pitao Bosnjake u istocnoj Bosni zele li zivjeti u Republici Srpskoj.
Pogledajte samo broj civilnih zrtava u Zvorniku, Foci, Visegradu, Rogatici, Vlasenici itd... Sve je jasno ko dan...
someone_

#846 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by someone_ »

gomilego wrote:
dinobjelave wrote:Kao prvo bilo bi dobro da pogledate debatu Jos jednom,voditeljica cijelo. Vrijeme navlaci na dodika i daje mu podrsku.jedan prosjecan sumadinac(seljacina),je dobro razumio dodika i on izlazi apsolutno kao pobjednik iz svega ovoga,jer prica seljacku pricu koji seljak i razumije.bitna stvar Koja bi se mozda mogla i nauciti iz svega ovoga je njegova recenica da Che se Bosna raspasti ako ne sad onda sljedece generacije imaju tu zadacu.dakle nastavlja se plan velike srbije star stotine godina poceo je dolaskom austrougarske kad se prvi put pojavljuju srbi u bosni kao nacija,poluvrijeme je ovaj rat 92-95 gdje su uspijeli ocistiti ovo sto su poklopili,mozda im je dovoljno a mozda im se i povecaju apetiti u buducnosti.poucno i otvoreno kome do sad nije bilo jasno sad mu se sve samo kazalo.namjenjena nam je sudbina Palestine,medzunarodna zajednica mora pokazati reakciju ako ne ostaje na nama bosancima da se spremimo i u datom casu budemo spremni za akciju-reakciju,jer Che ona biti sigurno izazvana,nasi politicari trebaju postaviti pro bosansku politiku manuti se sjela,minder efendija i bosnjacke nacionalisticke politike jer to nece nikad zbog nase religije proci nego napraviti probosanski front i tako djelovati
:thumbup: :bih:
To je to. Ako ima kakva pouka iz ovog razgovora to je ovo. S tim sto mislim da se treba manje osloniti na MZ nego uzeti stvar u svoje ruke, mada ne znam koja od ovih stranaka to moze.
cyprus

#847 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by cyprus »

blue_sky wrote:...ja b' da i mi imamo jednog jovanovica.
'vake izjave su mi pomalo šega... Mi da imamo jednog Jovanovića začas bi ga strpali u isti koš sa Abdićem, Vlaisavljevićkom, Galijaševićem i sličnim :D
bregovic

#848 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by bregovic »

Sta li ce o svemu pisati Dodikova poltronasica,kvazi intelektualka Sanja Vlaisavljevic
amidzazeher

#849 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by amidzazeher »

cyprus wrote:
'vake izjave su mi pomalo šega... Mi da imamo jednog Jovanovića začas bi ga strpali u isti koš sa Abdićem, Vlaisavljevićkom, Galijaševićem i sličnim :D
Upravo tako. Cak i da je Cedo i u RS-u nista ne bi postigao, ne vjerujem ni onih 5% i to je citava poenta ;)
smijesni_ste

#850 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by smijesni_ste »

cyprus wrote:
Baš tako
Locked