BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
skaut_83
#826 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
nikako mi nije logicna izjava da je rahimic nas najbolji igrac, nikako... 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#827 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
cindrlimindrli wrote:A sto ga ta marica mijenja, malo prije kazu da nismo spustili gace, sad odjednom kazu da se nismo predali.KatarinaKosaca wrote:Bosanci nisu imali posjed lopte jer je nisu htjeli, ali da se nisu predali pred Brazilom".
A isti tekst.Jes` ti sigurna da ti to prevodis kako treba?
- @mba
#828 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Jasmin93Mostar wrote:Meni samo nije jasna ova mržnja hrvata prema nama.To sve neki negativni komentari,Bože sačuvaj.
Odakle tolika mržnja ? Meni nikakvo zadovoljstvo ne predstavlja otići na neki hrvatski portal pa tamo pljuvat protiv njih i njihove igre.Al izgleda,eto njima jeste.
nek se napushe crncu svi ti quasi rvati...nek puknu dushmani!
bosna ce nadzivjeti i njih i njihovu mrznju, najzad sta su izgubili na ovom forumu, mrs svi u tri mp3 svi ti koji mrze ovu drzavu!
-
cindrlimindrli
#829 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Cek boga ti, je l` to hos` reci da kad neko na spanskom kaze, " svukli su gace pred protivnikom", da to neKatarinaKosaca wrote:Jesam.. nego na našem jeziku ta fraza zvuči malo vulgarno, pa sam promijenila doslovan prijevod ali to je to... uglavnom.
zvuci vulgarno? To njima normalna prica i za teksta u novinama?
-
Dead Man Walking
#830 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Tacnije selektor skonta da su nam puno dva napadaca, da bi trebali jos malo da se zatvorimo i cuvamo taj X, jer sta znas, da nastavimo hrabro mozda bi ga i zabili, pa da Bosna pobjedi Brazil, a dje to ima jarane?Bosanski_kralj wrote:Ja zbog ovakvih naših poraza ostajem bez kose.![]()
Dobro, fino, solidno sve to djeluje i onda na kraju useremo, ne znamo privesti utakmicu kraju.
-
Baudelaire
#831 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Ma nismo dalje meda mogli ljudi, nemojte pretjerivati. Crkli smo bili totalno, nismo mogli s loptom da se sastavimo.Dead Man Walking wrote:Tacnije selektor skonta da su nam puno dva napadaca, da bi trebali jos malo da se zatvorimo i cuvamo taj X, jer sta znas, da nastavimo hrabro mozda bi ga i zabili, pa da Bosna pobjedi Brazil, a dje to ima jarane?Bosanski_kralj wrote:Ja zbog ovakvih naših poraza ostajem bez kose.![]()
Dobro, fino, solidno sve to djeluje i onda na kraju useremo, ne znamo privesti utakmicu kraju.
-
Dead Man Walking
#832 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Ako je iko bio da nije crko, onda je to Ibisevic.Baudelaire wrote:Ma nismo dalje meda mogli ljudi, nemojte pretjerivati. Crkli smo bili totalno, nismo mogli s loptom da se sastavimo.Dead Man Walking wrote:Tacnije selektor skonta da su nam puno dva napadaca, da bi trebali jos malo da se zatvorimo i cuvamo taj X, jer sta znas, da nastavimo hrabro mozda bi ga i zabili, pa da Bosna pobjedi Brazil, a dje to ima jarane?Bosanski_kralj wrote:Ja zbog ovakvih naših poraza ostajem bez kose.![]()
- shuma.ispod.pazuha
#833 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
a šta ćešBosanski_kralj wrote: P.S. Jeste vidjeli ono simuliranje Alvesa da ga je Medunjanin udario u glavu? Ono je stvarno žalosno i ništa se u njegovu odbranu ne može reći.
- Edin H.
#834 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Nije bilo tako davno kada su se Bosnjaci radovali pobjedi Turske nad Hrvatskom i to tako ide u nedogled.Jasmin93Mostar wrote:Ma ok to sve.Al' tolika mržnja je u njima da se to ne može opisat.Gdje ide ovaj svijet...
Primjetno je takodje veceras na utakmici neuobicajeno veliki broj zastava sa ljiljanima (protiv koje ja nemam nista, ali pojedinci ce reci da je to ratna zastava), umjesto uobicajene zvanicne zastave BiH.
- Sasvim_Obican
#835 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Ne potresaj se zbog onog što švrljaju, pogotovo na regionalnim forumima, gdje svaka budala piše šta ju je volja i liječi svoje bolesti. Nije to nikakva mržnja, već klasično provociranje. Da si Kinez, provocirali bi te jer si Azijat. Da slušaš Metalicu, provocirali bi te da si narkoman. To što navijaš za BiH, čini te, kod njih, još pogodnijim za provokacije. Sutra će svi provocirati njih, prekosutra Srbe i tako u krug.@mba wrote:Jasmin93Mostar wrote:Meni samo nije jasna ova mržnja hrvata prema nama.To sve neki negativni komentari,Bože sačuvaj.
Odakle tolika mržnja ? Meni nikakvo zadovoljstvo ne predstavlja otići na neki hrvatski portal pa tamo pljuvat protiv njih i njihove igre.Al izgleda,eto njima jeste.
nek se napushe crncu svi ti quasi rvati...nek puknu dushmani!
bosna ce nadzivjeti i njih i njihovu mrznju, najzad sta su izgubili na ovom forumu, mrs svi u tri mp3 svi ti koji mrze ovu drzavu!
Nezaposlenost među mladima + završena samo srednja škola + blaga indoktrinacija od strane roditelja = kreteni sa portala kojima neću dati reklamu na ovom uvaženom mjestu
-
Baudelaire
#836 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Ma nemojmo pretjerivati sad. Ljiljani su ok, ali nikad mi neće biti jasne turske zastave i one islamske zelene, što liče na zastavu republike Pakistan.Edin H. wrote:Nije bilo tako davno kada su se Bosnjaci radovali pobjedi Turske nad Hrvatskom i to tako ide u nedogled.Jasmin93Mostar wrote:Ma ok to sve.Al' tolika mržnja je u njima da se to ne može opisat.Gdje ide ovaj svijet...
Primjetno je takodje veceras na utakmici neuobicajeno veliki broj zastava sa ljiljanima (protiv koje ja nemam nista, ali pojedinci ce reci da je to ratna zastava), umjesto uobicajene zvanicne zastave BiH.
- and
#837 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
hamo 3:16 je najjači
- ganjeta
#838 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
and wrote:hamo 3:16 je najjači
- alica.k
#839 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
dzeko nam nikako nije zadovoljan
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#840 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Ima tu zamjerki na svasta nesto..od igre do tribine...ono sto je bilo presudno veceras je dosta nasih igraca koji nisu standardni u svojim ekipama sto se moglo vidjeti u nekoj nesigurnosti u kljucnim momentima.
Najreperzentniji prikaz ovoj mojoj tvrdnji je Edin Dzeko, koji je imao tri jako solidne prilike za odlicne suteve prema njihovom golu, i sva tri puta je loptu jako lose udario i otisla je 10 tak metara iznad gola.
To je nesto sto nema sanse da bi se desilo da je standardan u svojoj ekipi. Barem jedna od ta tri suta prema golu bi bila u mrezi.
U sustini nije lose bilo, ipak je ovo Brazil..przina dupli pasovi, kretanje bez lopte , precizna dodavanja ..sve je to nesto u cemu su jaci od nas. Tako da nije lose ovo sto smo prikazali protiv njih.
Dobra je ovo nasa ekipica, trebaju se momci podrzati. Samo daj boze da se vecina nasih igraca vrati u standardnih 11 u svojim ekipama, i sve ce ovo odmah puno bolje izgledati.
BHF dobri.
Najreperzentniji prikaz ovoj mojoj tvrdnji je Edin Dzeko, koji je imao tri jako solidne prilike za odlicne suteve prema njihovom golu, i sva tri puta je loptu jako lose udario i otisla je 10 tak metara iznad gola.
To je nesto sto nema sanse da bi se desilo da je standardan u svojoj ekipi. Barem jedna od ta tri suta prema golu bi bila u mrezi.
U sustini nije lose bilo, ipak je ovo Brazil..przina dupli pasovi, kretanje bez lopte , precizna dodavanja ..sve je to nesto u cemu su jaci od nas. Tako da nije lose ovo sto smo prikazali protiv njih.
Dobra je ovo nasa ekipica, trebaju se momci podrzati. Samo daj boze da se vecina nasih igraca vrati u standardnih 11 u svojim ekipama, i sve ce ovo odmah puno bolje izgledati.
BHF dobri.
Last edited by -LIBERO- on 28/02/2012 23:36, edited 1 time in total.
-
LSD
#841 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Kako ce i biti zadovoljan kad smo sami sebi zabili gol u 92 minuti
...mada da nije Papac zabio, sigurno bi onaj brazilac iza njega to pospremio u mrežu.
- karanana
#842 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
and wrote:hamo 3:16 je najjači
a od zastava, ja sam jos vidio tursku, sfrj i cini mi se pakistansku ili zastavu islamske zajednice st. galena.
-
cindrlimindrli
#843 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Meni je bilo cudno kad je pocinjala utakmica, izlaze igraci Brazila iz tunela i svi pokazuju kaziprstom
u nebesa. Nisam znao da je vehabijska zajednica ovako jaka u Brazilu.
- BHF_Manijak
#844 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Ja kad sam govorio da ovo odavnije nije "onaj" Brazil, meni se ovjde strucnjaci smijali i pravili me levatom, standardna ona nasa spika "'ta ti znas", bez argumenata naravno!
Ne potcjenjujem ovaj nas uspjeh, ukoliko se ovo uopste moze nazvati uspjehom ali dobro, no Brazil ako ovako nastavi ispada i iz top 10 majkemi!
Sto se nas tice, nemam nekih zamjerki(mada ko me pita i da imam, al' eto) sem Medunjanina, kako vec spomenuh na temi o Papetu. Dobro smo igrali, izgledalo je ko klasicni bunker, ali nije majkemi, branili smo pametno(za razliku od one odbrane recimo protiv Spanaca i 97-e minute) i onda sutali kontre.
Steta je samo sto imamo haman prvih 11 i cim neko ispadne iz tih prvih 11(citaj Mujdza, Lulic) odmah se osjeti razlika. Ovoj ekipi ce Visca doci ko budali samar kao i Stevanovic. Nadam se da je Visca taj reprezentativni nivo, da ne bude ko sa Stilom, dobar dobar u Lechu a u repki ga nigdje! Obojica igraca mladi, brzi, krila, sto nam je prijeko potrebno, jer realno nemamo klasicno krilo evo vec godinama pa tu bezze zrtvujemo igrace tipa Medunjanina, Pjanica, Ibisevic(
) itd...Visca i Stevanovic ce biti dodatna svjezina i sirina kadra.
Tu jos dodati i probati Cocalica, koji bi trebao biti prirodna zamjena za Rahimica, onda tu vec imas tri igraca u konkurenciji za zadnjeg veznog, dakle Cocalic, Salihovic i Zahirovic, sto automatski otvara prostor Medunjaninu da moze malo vise prema naprijed igrati, pod uslovom da bude igro.
Vidim slabo ko Begovica spominje a momak je imo strasnu odbranu 1 na 1, a kasnije i mahalski uhvatio Neymaru loptu. Ispucavanja su mu jedino veceras kriminalno losa bila, neuobicajna!
Dzeko - svjetska klasa, moze ga neko ne volit, ismijavat se sa njim, ali kako je Brazilce ko sline otreso od sebe tipa Luiza koji je stub odbrane Chelsea, to je stvarno klasa i po! Jedini problem je sut bio, ali ja i dalje tvrdim da je to manjak utakmica i jebena Mancinijeva rotacija, Dzeko nikad onako los sut nije imo, nikad! Onaj na kraju prodor, pa kako vrnu dvojicu Brazilaca, ma drama! kad igra redovno onda imamo onakve njegove suteve ko u francuskoj, protiv Tottenhama, Uniteda, Belgije itd, a kad neredovno igra onda imamo nabijanje u nebesa!
Sto se papka NEymara tice, ne treba se previse ovsrtati, ono "gdje je ta Bosna i zavalit cemo im 8 komada" samo govori o manjku inteligencije momka, kad ne pznajes geografiju govoris samo o svom manjku inteligencije a ne o toj zemlji, regiji i slicno! I Svabe su takodjer se podrugljibo osvrnule na tu izjavu(kicker.de!!) te rekli "djela nisu pratila rijeci", toliko o tom mangupu.
Negdje na pocetku ove teme sam govorio da Brazilci vec godina traze novu svjetsku zvijezdu, jedan od pokusaja je i Neymar, a ja garantujem zivotom da momak uopste nije taj nivo. Dobar jeste ali kako se pise - ne!! Lafo neki Real, Barca ga traze, neke basnoslovne cifre se postavljaju, ma neceon ni za 30mil otici iz Brazila! Izvikan igrac i samo ce ga medij tamosnji pokvariti time, to je Svabo dosta puta govorio i za Francuze koji su xx ugraca dosad tako unistili praveci novog Zidanea od njih a ono bude flop!
Halalite, nasrah se ja!

Sto se nas tice, nemam nekih zamjerki(mada ko me pita i da imam, al' eto) sem Medunjanina, kako vec spomenuh na temi o Papetu. Dobro smo igrali, izgledalo je ko klasicni bunker, ali nije majkemi, branili smo pametno(za razliku od one odbrane recimo protiv Spanaca i 97-e minute) i onda sutali kontre.
Steta je samo sto imamo haman prvih 11 i cim neko ispadne iz tih prvih 11(citaj Mujdza, Lulic) odmah se osjeti razlika. Ovoj ekipi ce Visca doci ko budali samar kao i Stevanovic. Nadam se da je Visca taj reprezentativni nivo, da ne bude ko sa Stilom, dobar dobar u Lechu a u repki ga nigdje! Obojica igraca mladi, brzi, krila, sto nam je prijeko potrebno, jer realno nemamo klasicno krilo evo vec godinama pa tu bezze zrtvujemo igrace tipa Medunjanina, Pjanica, Ibisevic(
Tu jos dodati i probati Cocalica, koji bi trebao biti prirodna zamjena za Rahimica, onda tu vec imas tri igraca u konkurenciji za zadnjeg veznog, dakle Cocalic, Salihovic i Zahirovic, sto automatski otvara prostor Medunjaninu da moze malo vise prema naprijed igrati, pod uslovom da bude igro.
Vidim slabo ko Begovica spominje a momak je imo strasnu odbranu 1 na 1, a kasnije i mahalski uhvatio Neymaru loptu. Ispucavanja su mu jedino veceras kriminalno losa bila, neuobicajna!
Dzeko - svjetska klasa, moze ga neko ne volit, ismijavat se sa njim, ali kako je Brazilce ko sline otreso od sebe tipa Luiza koji je stub odbrane Chelsea, to je stvarno klasa i po! Jedini problem je sut bio, ali ja i dalje tvrdim da je to manjak utakmica i jebena Mancinijeva rotacija, Dzeko nikad onako los sut nije imo, nikad! Onaj na kraju prodor, pa kako vrnu dvojicu Brazilaca, ma drama! kad igra redovno onda imamo onakve njegove suteve ko u francuskoj, protiv Tottenhama, Uniteda, Belgije itd, a kad neredovno igra onda imamo nabijanje u nebesa!
Sto se papka NEymara tice, ne treba se previse ovsrtati, ono "gdje je ta Bosna i zavalit cemo im 8 komada" samo govori o manjku inteligencije momka, kad ne pznajes geografiju govoris samo o svom manjku inteligencije a ne o toj zemlji, regiji i slicno! I Svabe su takodjer se podrugljibo osvrnule na tu izjavu(kicker.de!!) te rekli "djela nisu pratila rijeci", toliko o tom mangupu.
Negdje na pocetku ove teme sam govorio da Brazilci vec godina traze novu svjetsku zvijezdu, jedan od pokusaja je i Neymar, a ja garantujem zivotom da momak uopste nije taj nivo. Dobar jeste ali kako se pise - ne!! Lafo neki Real, Barca ga traze, neke basnoslovne cifre se postavljaju, ma neceon ni za 30mil otici iz Brazila! Izvikan igrac i samo ce ga medij tamosnji pokvariti time, to je Svabo dosta puta govorio i za Francuze koji su xx ugraca dosad tako unistili praveci novog Zidanea od njih a ono bude flop!
Halalite, nasrah se ja!
- shuma.ispod.pazuha
#845 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
cindrlimindrli wrote:Meni je bilo cudno kad je pocinjala utakmica, izlaze igraci Brazila iz tunela i svi pokazuju kaziprstom
- and
#846 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
hamo širi bratstvo jedinstvo.nadam se da zna šta značikaranana wrote:and wrote:hamo 3:16 je najjači![]()
a od zastava, ja sam jos vidio tursku, sfrj i cini mi se pakistansku ili zastavu islamske zajednice st. galena.
slučajnoEmir Spahić, kapiten nogometne reprezentacije BiH kao i u svaki dosadašnji meč ušao je dosta srčano. To je na svojoj koži osjeti Neymar već na otvaranju susreta.
„To mu je bilo za onu izjavu zabit ćemo im osam komada“, rekao je Spahić
- Not My Idea
#847 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
momak prije svega realan i skroman.alica.k wrote: dzeko nam nikako nije zadovoljan
- Edin H.
#848 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Uvjeren sam da znaand wrote:hamo širi bratstvo jedinstvo.nadam se da zna šta značikaranana wrote:and wrote:hamo 3:16 je najjači![]()
a od zastava, ja sam jos vidio tursku, sfrj i cini mi se pakistansku ili zastavu islamske zajednice st. galena.![]()
"For God so loved the world, that he his only begotten Son, that whosoever believeth in him should not perish, but have everlasting life." John 3:16.
-
Ponosan
#849 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
ma odigrali smo extra protiv Brazila,fudbalskog giganta! svi su nasi dali maximu,a bice to u kvalifikacijama jos bolje,pogotovo kad se vrate Mujdza i Lulic,i kad Misimovic bude standardan u Rusiji,kao i Ibricic,Medunjanin...Pjanic veceras povrjedjen...sve u svemu bilo je super,nismo na kraju imali srece,ali smo ostavili super dojam,ovu utakmicu je gledao cijeli svijet,sve televizijsk ekuce su prenosile tekmu i nasi su dostojno prezentovali BIH u svijetu! Dzeko je klasa,3 igraca je nosio na sebi,bas je covjek gigant pravi! nije on u top formi,ali i ovako je strah i trepet za protivnicke odbrane! da je imao malo srece mogao je i postici gol,ali nema veze... Begovic isto odlican,kao i Papac i Spahic..samo naprijed Zmajevi i aBd idemo na SP!
- and
#850 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
a dresovi????