Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post Reply
cindrlimindrli

#826 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

taxi_driver wrote:Oko cega se vi svadjate. Rat je bio radi sverca. A i zna se ko je imao koristi od njega. Ne moze me niko uvjeriti u suprotno. U sred rata sa abih mi dobivamo cizme ktk visoko. Valjda da nam nije zima na linijama. Sleperi i sleperi robe su se izmedju kiseljaka i visokog prevlacili.
Rat je bio jer su to zeljela gospoda u Beogradu i Zagrebu. Jedva su cekali prvu priliku da se pomarisu, u
medjuvremenu su dogovorili podjelu BiH i fizicku eksterminaciju bosnjackog naroda. Za sve to su nasli
dobre saveznike u lokalnoj bagri, ono sto se oznacavalo sa hvo i vrs. Sverc i ratni profiteri su samo
posljedice. Trokut Visoko-Ilijas-Kiseljak je najbolji primjer saradnje lihvara i profitera.
Nele9

#827 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Nele9 »

2. korpus je ucestvovao prema Varesu. I na LD je poslao cini mi se neke male specijalne jedinice tipa Zivinicke ose ili Sivi Vukovi iz Kalesije ali to nemoze biti vise od cete. Zna se kkav su oni front pokrivali u Posavini,Majevici, prema Doboju,Teocak,prema Zvorniku, Ozren, Olovo, Kladanj...Znaci nista narocito za vas u LD nije preostalo. Eto sada sam ti dao kompletan pregled. Dakle maksimalno 2:1. I sa tim odnosom to bi bio kraj LD da se donijela ta odluka.
Crni su bili a ne sivi. Uh, ako te Fiko Brdjanovic cuje. :D
Lukavcanima i Zivinicanima su samo trebali reci "vase je sto zauzmete".
Viteza osim Starog, Busovace i Novog travnika ne bi vise na mapi bilo. A, FIS se nikad ne bi otvorio. :D
Gdje ovi prodju tu vise trava ne raste...u bilo kojem smislu.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#828 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by emillio estevez »

cindrlimindrli wrote:
taxi_driver wrote:Oko cega se vi svadjate. Rat je bio radi sverca. A i zna se ko je imao koristi od njega. Ne moze me niko uvjeriti u suprotno. U sred rata sa abih mi dobivamo cizme ktk visoko. Valjda da nam nije zima na linijama. Sleperi i sleperi robe su se izmedju kiseljaka i visokog prevlacili.
Rat je bio jer su to zeljela gospoda u Beogradu i Zagrebu. Jedva su cekali prvu priliku da se pomarisu, u
medjuvremenu su dogovorili podjelu BiH i fizicku eksterminaciju bosnjackog naroda. Za sve to su nasli
dobre saveznike u lokalnoj bagri, ono sto se oznacavalo sa hvo i vrs. Sverc i ratni profiteri su samo
posljedice. Trokut Visoko-Ilijas-Kiseljak je najbolji primjer saradnje lihvara i profitera.

a gdje tu onda smjestiti zgodnog Aliju ??
cindrlimindrli

#829 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

emillio estevez wrote:a gdje tu onda smjestiti zgodnog Aliju ??
Pa citaj opet...lijepo ti pise da je njemu trebalo biti po onoj narodnoj "nema te vise Alija".
Milan Kucan je to tako opisao nakon sastanka dva krmka u Karadjordjevu, Gligorov istu stvar posvjedocio
nebrojeno puta, krivozvalji u transkriptima...
Sve ti ovo znas samo ti se vise isplati praviti budala.
emillio estevez

#830 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

cindrlimindrli wrote:
emillio estevez wrote:a gdje tu onda smjestiti zgodnog Aliju ??
Pa citaj opet...lijepo ti pise da je njemu trebalo biti po onoj narodnoj "nema te vise Alija".
Milan Kucan je to tako opisao nakon sastanka dva krmka u Karadjordjevu, Gligorov istu stvar posvjedocio
nebrojeno puta, krivozvalji u transkriptima...
Sve ti ovo znas samo ti se vise isplati praviti budala.

e kad bi bar bilo tako ,, kako ti to zelis

a sto se tice krmaka da si ih manje jeo
nebi pisao takve stvari i jos vjerovao u njih
ruku saveznistva je alija ili zgodni imao pruzenu od strane Hrvatske
ali bas nikada nije isao do kraja da ne ide protiv srba koji su mu pljackali po drzavi

da je vise cinio djela a manje razmisljao kako srbima ici uz ruku
manje bi naroda nastradalo a clanovi njegove obitelji bi se manje obogatili
na isti nacin kao i Tudjmanovi i Milosevicevi potomci
cindrlimindrli

#831 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

emillio estevez wrote:a sto se tice krmaka da si ih manje jeo
Vidim da se tvoj intelekt od toga strasno razvio. Neka hvala, nema sanse ni pod razno.
emillio estevez wrote:ruku saveznistva je alija ili zgodni imao pruzenu od strane Hrvatske
Stvarno? A jesu je ispruzili, evo mi se sve manta od silne dobrote koja je dolazila od tamo. Sta kaze
krivozvalji, " dati muslimancima malo te zemljice oko Zenice, a i to im je puno".
emillio estevez wrote:da je vise cinio djela a manje razmisljao kako srbima ici uz ruku
Pa je, trebao se ugledati kako to rade hercegbosanski stratezi. A jest supak sto prije vas nije zbrisao na Galicu
da preda 3 korpus cetnicima :lol: k`o sto ste vi svoje tupane proslijedili na Manjacu.
emillio estevez

#832 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

cindrlimindrli wrote:
emillio estevez wrote:a sto se tice krmaka da si ih manje jeo
Vidim da se tvoj intelekt od toga strasno razvio. Neka hvala, nema sanse ni pod razno.
emillio estevez wrote:ruku saveznistva je alija ili zgodni imao pruzenu od strane Hrvatske
Stvarno? A jesu je ispruzili, evo mi se sve manta od silne dobrote koja je dolazila od tamo. Sta kaze
krivozvalji, " dati muslimancima malo te zemljice oko Zenice, a i to im je puno".
emillio estevez wrote:da je vise cinio djela a manje razmisljao kako srbima ici uz ruku
Pa je, trebao se ugledati kako to rade hercegbosanski stratezi. A jest supak sto prije vas nije zbrisao na Galicu
da preda 3 korpus cetnicima :lol: k`o sto ste vi svoje tupane proslijedili na Manjacu.

jedes ti ali ne zesli priznati , steta ipak treba malo smanjiti

cuj nakon par ponuda sbih ih razjebala naravno bez plana unaprijed
supci zbrisali predali se na milost i nemilost cetnicima

mozda su bolje prosli nego se talamudjinima predati tzv abih

ali kod vas se to zove izolirani incident pojednica

a za nas organizirani zlocinacki podhvat !
Last edited by emillio estevez on 23/03/2012 22:25, edited 2 times in total.
quick_nick

#833 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

emillio estevez wrote:
cindrlimindrli wrote:

a gdje tu onda smjestiti zgodnog Aliju ??
To je bio fini covo drzavotvorac-mirotvorac , do 12 mislio jedno od 12 drugo ... za njega je ona "nekad sam bio neodlucan a mozda i nisam" :D
Alija je htio multieticnu BiH isto Franja Hrvatsku samo njegov cilj nije 3% kao sto Traktoristi vole pisati nego vjerojatno 1% i to onih njemu lojalnih Hrvata :D
cindrlimindrli

#834 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

emillio estevez wrote:jdes ti ali ne zesli priznati , steta ipak treba malo smanjiti
Pa sta sad treba da s tobom raspravljam o mojoj ishrani, sta jedem sta ne jedem?
Pretpostavljam da ces me na kraju pitati da li cistim dupe Violetom ili Janom? :D
emillio estevez wrote:cuj nakon par ponuda sbih ih razjebala naravno bez plana unaprijed
A sto slaga i ne trepnu. :lol:
Kako bez plana kad je dokumentovano da su ercegbosanski stratezi mjesecima prije nego sto su zazvali
sudbu kletu, stisli damu i zaletili se na stoc :D , pregovarali sa bracom u zlocinu o bjezaniji preko Vlasica?
emillio estevez wrote:mozda su bolje prosli nego se talamudjinima predati tzv abih
:lol:
`iljade, `iljade mudja`edina..
jbg, ako nista utjerali su vam strah u kosti da i danas kad neko malo jace prdne odmah se pakuju koferi
i zove rodbina iz `rvatske.
emillio estevez

#835 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

cindrlimindrli wrote:
emillio estevez wrote:jdes ti ali ne zesli priznati , steta ipak treba malo smanjiti
Pa sta sad treba da s tobom raspravljam o mojoj ishrani, sta jedem sta ne jedem?
Pretpostavljam da ces me na kraju pitati da li cistim dupe Violetom ili Janom? :D
emillio estevez wrote:cuj nakon par ponuda sbih ih razjebala naravno bez plana unaprijed
A sto slaga i ne trepnu. :lol:
Kako bez plana kad je dokumentovano da su ercegbosanski stratezi mjesecima prije nego sto su zazvali
sudbu kletu, stisli damu i zaletili se na stoc :D , pregovarali sa bracom u zlocinu o bjezaniji preko Vlasica?
emillio estevez wrote:mozda su bolje prosli nego se talamudjinima predati tzv abih
:lol:
`iljade, `iljade mudja`edina..
jbg, ako nista utjerali su vam strah u kosti da i danas kad neko malo jace prdne odmah se pakuju koferi
i zove rodbina iz `rvatske.

mislim da si potvrdio moje rijeci
:lol: :-)
samojaznam

#836 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by samojaznam »

Nele9 wrote:
2. korpus je ucestvovao prema Varesu. I na LD je poslao cini mi se neke male specijalne jedinice tipa Zivinicke ose ili Sivi Vukovi iz Kalesije ali to nemoze biti vise od cete. Zna se kkav su oni front pokrivali u Posavini,Majevici, prema Doboju,Teocak,prema Zvorniku, Ozren, Olovo, Kladanj...Znaci nista narocito za vas u LD nije preostalo. Eto sada sam ti dao kompletan pregled. Dakle maksimalno 2:1. I sa tim odnosom to bi bio kraj LD da se donijela ta odluka.
Viteza osim Starog, Busovace i Novog travnika ne bi vise na mapi bilo. A, FIS se nikad ne bi otvorio. :D
auuuu jeste zajebani , Mirko pazi metak , hvala Slavko :-D de ba te šuplje ohanite
kv99

#837 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

samojaznam wrote:
Nele9 wrote:
auuuu jeste zajebani , Mirko pazi metak , hvala Slavko :-D de ba te šuplje ohanite
Halo, nisi odgovorio da li si bio u Prozoru oktobra 1992 kao sto si sam tvrdio ili nisi ? Samo onako da vidimo ko to se*e i izmislja.

@kvickli nick

Ima li te liste od one 32 brigade koje su po tebi vjerovatno bile u LD ? Evo javlja se i ovaj bojovnik tzv hvo-a koji ne samo da sve zna vec je svuda i bio , od Sarajeva, Prozora a izgleda i Varesa pa mozda ti on pomogne sa tom listom.
quick_nick

#838 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

samojaznam wrote:
Nele9 wrote:
Dobro smo prosli , ovi kao da su Chuckovi "tetici" :D
Nele9

#839 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Nele9 »

Cinjenice govore svoje. HVO je bio slomljen u Varesu. Ne pobijedjen vec S-L-O-M-LJ-E-N. Isto tako i u nekim drugim gradovima, ali ovde imam licno iskustvo. ;-)

Mi HVO smatramo kvislinskom bandom, izdajnicima svoje zemlje, hinjama koje ubodu nozem s ledja kad se ne nadas, separatistima, itd.
Vi Armiju RBiH smatrate mudzahedinima, s po kojim Hrvatom izdajnikom hrvatskog roda, centralizacija, islamska drzava... i ne mogu se vise sjetiti.
Nijedan forum nece promijeniti misljenje jednih o drugima. Tema je krenula stranputicom i postala zrelom za mandalisanja.
Da se Chmoljo ne naljutio ja sam samo pokusao da unesem malo zafrkancije jer ste temu pretvorili u takmicenje u pisanju u dalj. Ali samo furajte, ne dajte se ometati.
mirage77

#840 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by mirage77 »

melac wrote:
mirage77 wrote:Nemozes braniti da je odnos bio niti 3-4:1. Sada cemo dati detaljan pregled situacije u LD. Znaci HVO ima: brigadu Stjepan Tomasevic, Vitesku brigadu, brigadu NSZ Busovaca i pojedine dijelove Travnicke brigade, brigade Frankopan, brigade Jure Francetic i 2. zenicke brigade kao i neke manje jedinice. Posto su zadnje pobrojane travnicke i zenicke brigade bile potucene do nogu, sve zajedno cemo uzeti da je preostala 1 brigada od njih+manje specijalne jedinice. To su dakle 4 pune brigade ili 1 kompletna divizija sa jedinicama podrske. Dakle za ovaj odnos 3-4:1 mi smo morali imati 12-16 brigada prema LD. Sta smo imali? Bila je hajdemo reci kompletna 308. bbr Novi Travnik (iako i ovo nije potpuno tacno jer su dijeovi brigade bili na Mravinjcu i Kamenjasu prema VRS), 325.bbr Vitez, 333. bbb Busovaca. Znaci to su brigade iz istih tih opcina kao i vase lokalne brigade. Hrvata je tada bilo 2-3% posto vise u tim opcinama od Bosnjaka tako da su te brigade trebale biti ujednacene sto se tice brojnog sastava. E hajdemo sada naci tih 9-13 brigada koje preostaju. Uzmimo da je bila kompletna 17. na LD sto takodje nije tacno i uzmimo da su ostale brigade iz Travnika dale ekvivalenta brigadu (312., 306.,27.,37.). To je dakle 5 brigada. Ostaje dakle Zenica sa svojim potencijalima, Kakanj i 7. brigada kao brigada iz cijele srednje Bosne kao i 305. bbr iz Jajca.Uzmimo da je 305. bbr bila kompletna na LD. To je dakle 6 brigada. Znacajne snage iz Zenice morale su pokriti front prema Zepcu i Teslicu. Takodje brigada iz Kaknja je bila na Vozuci. Treba napomenuti da je 309. brigada iz Kaknja imala i svoj HVO na kakanjskoj a kasnije i vareskoj opcini. Ali uzmimo period kada se sve rijesilo i koji je intresantan za nas znaci kraj 93. i pocetak 94. Tada VRS snazno napada prema Olovu-strateska opasnost. 7. brigada je tek 95. u napadu na Vozucu upotrebljena kao cjelina,u tim 93. i 94.je bila rasprsena po cijeloj srednjoj Bosni po max bataljon ili cak cesce po cetama. Dovoljno ti govori da je na Igman 93. u ljeto poslana ceta iz 7. i ceta iz travnickih brigada. A prijeti totalni poraz. Eto kolika je bila rezerva. Znaci uzmi da je iz Zenice, Kaknja i 7. brigade bilo ekvivalentno 2 brigade na LD. Dolazimo dakle do maksimalnih prenapuhanih 8 brigada. Dakle odnos 2:1 maksimalno. I da smo ovo imali i da se reklo da se to zauzme, HVO nebi imao nikakvih sansi. Treba li napominjati da nismo mogli racunati ni na vojnika iz: Bugojna, D. i G. Vakufa, Zepca, Zavidovica, Maglaja, Tesnja, Doboja, Teslica, Visokog, Fojnice, Kiseljaka jer je sve to imalo svoje lokane frontove. Sto se tice Sarajeva takodje poznata situacija. Zestoki napadi na Igmanu i Bjelasnici, Zuci nisu davali nekih snaga za LD. Cak to malo sto se i skupilo poslato je u Hercegovinu u operaciju Neretva za pomoc Mostaru. Iz 4. i 6. korpusa naravno nista takodje jer se zna kakve su frontove i oni imali. 2. korpus je ucestvovao prema Varesu. I na LD je poslao cini mi se neke male specijalne jedinice tipa Zivinicke ose ili Sivi Vukovi iz Kalesije ali to nemoze biti vise od cete. Zna se kkav su oni front pokrivali u Posavini,Majevici, prema Doboju,Teocak,prema Zvorniku, Ozren, Olovo, Kladanj...Znaci nista narocito za vas u LD nije preostalo. Eto sada sam ti dao kompletan pregled. Dakle maksimalno 2:1. I sa tim odnosom to bi bio kraj LD da se donijela ta odluka.
Imam prijatelja iz Fojnice koji je kao maloljetnik bio u ABiH i koji kaže da je vojnika ABiH iz Fojnica poginulo otprilike podjednako na fronatam prema HVO-u u Fojnici, kao i prema drugim frontam gdje su sve morali ići. Tako da tvoja priča o nesudjelovanju vojnika s drugih opština i potpori je bezveze.
Jesi li ga pitao gdje su poginuli? Nisu sigurno prema HVO u LD kada su imali svoj HVO Kiseljak , Kresevo i Fojnica. Ti su ljudi poginuli na Treskavici i Bjelasnici 94-95 gdje su znacajno ucestvovale jedinice iz Fojnice. Tu su svi imali znacajne gubitke.
mirage77

#841 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by mirage77 »

kv99 wrote:
quick_nick wrote:
Hallo gdje su hiljade i hiljade vojnika HV-a koji su napadali Uskoplje , alooo mitomanko sam sebe demantiras :lol: :lol: :lol: :lol:
Opet da ponovim jer izgleda da je problem i sa opstim citanjem :

U prvom dijelu pise crno na bijelo da su izvucena 364 + 240 vojnika tzv hvo-a iz Hercegovine i poslani kao pojacanje na Gornji Vakuf jer je njihove polozaje preuzela HV tj Juzno vojiste. Tako da je 532 iz hv + 640 iz tzv hvo-a a koji nebi bili tu da ih nije hv zamjenio = 1136 vojnika kao ekstra pojacanje. Na to dodaj 5 tenkova iz HV od kojih su 2 vec tu i sve to u augustu u jednom gradu a ti si tvrdio da je hv bila tek od kraja 1993 i u 1994 :-)

Znaci samo u augustu mjesecu 1993, u jednom gradu u drugoj drzavi je bilo preko hiljadu vojnika sa teskim naoruzanjem poslani kao ekstra pojacanje direktno ili indirektno od HV.

Jel to problem sa vezom sa miloradom pa ti ne javlja o one 32 brigade koje se spominjao :lol:

@mirage77 Ni 17, 7 ili 305 nisu tada bili kao cjelokupne brigade u LD.
Ma znam da sve 3 pobrojane brigade nikada kompletne nisu bile prema LD. Isli smo matematicki pretpostavili suprotno. Pa kada se i nategne nemaju se oni odnosi o kojima trabunjaju.
kv99

#842 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

Nele9 wrote:

Cinjenice govore svoje. HVO je bio slomljen u Varesu. Ne pobijedjen vec S-L-O-M-LJ-E-N. Isto tako i u nekim drugim gradovima, ali ovde imam licno iskustvo. ;-)

Mi HVO smatramo kvislinskom bandom, izdajnicima svoje zemlje, hinjama koje ubodu nozem s ledja kad se ne nadas, separatistima, itd.
Vi Armiju RBiH smatrate mudzahedinima, s po kojim Hrvatom izdajnikom hrvatskog roda, centralizacija, islamska drzava... i ne mogu se vise sjetiti.
Nijedan forum nece promijeniti misljenje jednih o drugima. Tema je krenula stranputicom i postala zrelom za mandalisanja.
Da se Chmoljo ne naljutio ja sam samo pokusao da unesem malo zafrkancije jer ste temu pretvorili u takmicenje u pisanju u dalj. Ali samo furajte, ne dajte se ometati.
Ne bi se slozio sa tobom da je tema za mandalisanje jer to je upravo ono sto ovi trolovi i zele. Namjerno trolaju, lazu, izmisljaju , vrijedjaju i rade sve da bi se tema zatvorila jer im ne odgovara da se iznese istina. Obicno su navikli da mogu na miru da iznose svu onu mitomaniju kao sto i ovdje pokusavaju. Obicno mogu da ponavljaju miloradovu propagandu tipovima koji imaju isti odgoj i nivo inteligencije kao i oni pa da trube o " odnosu 10:1, hladnjacama punih poginulih non-stop za Zenicu, cilju da se protjeraju svi BIH hrvati, nije bilo HV ukljucene u agresiju " bez da im iko odgovori ali sada kada ta propaganda ne prolazi zele da ugase temu trolanjem i glupiranjem. Neka teme jer dosta ljudi ne zna sta se ustvari dogodilo jer vidim da je bilo dosta nepoznanica sta se tacno dogodilo npr u Travniku i Bugojnu, kako je i kada tzv hvo izvrsio agresiju, kako su se dogovarali sa cetnicima itd-itd. Neka teme ,trolove treba izbaciti.
Ti ili bilo ko drugi trolove neces moci ubjediti argumentima da oni lazu ali ovu temu citaju danas a i poslije oni koji ne znaju a zele da saznaju istinu i sta se stvrano dogodilo i zbog njih treba da se istina pokaze.
tabloid

#843 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tabloid »

Zna li neko iz Viteza da li su ovo gubici HVO-a u Krizancevu selu ili sa neke druge linije?

http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJA ... 3.g/53.pdf
FrankSlade

#844 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by FrankSlade »

Nele9 wrote:Mi HVO smatramo kvislinskom bandom, izdajnicima svoje zemlje, hinjama koje ubodu nozem s ledja kad se ne nadas, separatistima, itd
Dodao bih, nakon sto sam procitao temu o HVO Sarajevo: nesposobnjakovici epskih razmjera :lol:
kv99

#845 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

quick_nick wrote:
kv99 wrote:
Ne bi se slozio sa tobom da je tema za mandalisanje jer to je upravo ono sto ovi trolovi i zele. Namjerno trolaju, lazu, izmisljaju , vrijedjaju i rade sve da bi se tema zatvorila jer im ne odgovara da se iznese istina. Obicno su navikli da mogu na miru da iznose svu onu mitomaniju kao sto i ovdje pokusavaju. Obicno mogu da ponavljaju miloradovu propagandu tipovima koji imaju isti odgoj i nivo inteligencije kao i oni pa da trube o " odnosu 10:1, hladnjacama punih poginulih non-stop za Zenicu, cilju da se protjeraju svi BIH hrvati, nije bilo HV ukljucene u agresiju " bez da im iko odgovori ali sada kada ta propaganda ne prolazi zele da ugase temu trolanjem i glupiranjem. Neka teme jer dosta ljudi ne zna sta se ustvari dogodilo jer vidim da je bilo dosta nepoznanica sta se tacno dogodilo npr u Travniku i Bugojnu, kako je i kada tzv hvo izvrsio agresiju, kako su se dogovarali sa cetnicima itd-itd. Neka teme ,trolove treba izbaciti.
Ti ili bilo ko drugi trolove neces moci ubjediti argumentima da oni lazu ali ovu temu citaju danas a i poslije oni koji ne znaju a zele da saznaju istinu i sta se stvrano dogodilo i zbog njih treba da se istina pokaze.
Ti nisi normalan lik dapace ti si jedna ofirna budaletina u sve se petljas a ni za sto nemas dokaze osim spisa dokumenata koje nam podvaljujes i ciji su autori ekstremni Bosnjaci uzimas kao pouzdane.

Gdje si ti konkretno bio ? Ja za svoj grad mogu sve da kazem znaci NAPADALI STE! a niste USPJELI!!!!! ODBRANILI SMO SE!!!!! Fino kad volis istrazivat uprti se u Zenicu i istrazuj koliko ih je zaleglo na Busovaci , Pa malo otidji u Kakanj, pa onda kod lokalaca u Kacune i ostala sela. I da stavimo na papir. U BUSOVACI JE POGINULO 200 vojnika sto je sigurno 1000% imas njihova imena i prezimena. A isto tvrdim 2000% da je Vasih poginulo više. I onda samo trazim odgovor na pitanje gdje su izginuli tko ih je ubio ako nisu N A P A D A L I !!!!!
Jesam li pogodio :lol:
Ne bi se slozio sa tobom da je tema za mandalisanje jer to je upravo ono sto ovi trolovi i zele. Namjerno trolaju, lazu, izmisljaju , vrijedjaju i rade sve da bi se tema zatvorila jer im ne odgovara da se iznese istina.
quick_nick

#846 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

kv99 wrote:
quick_nick wrote:
kv99 wrote:
Ti nisi normalan lik dapace ti si jedna ofirna budaletina u sve se petljas a ni za sto nemas dokaze osim spisa dokumenata koje nam podvaljujes i ciji su autori ekstremni Bosnjaci uzimas kao pouzdane.

Gdje si ti konkretno bio ? Ja za svoj grad mogu sve da kazem znaci NAPADALI STE! a niste USPJELI!!!!! ODBRANILI SMO SE!!!!! Fino kad volis istrazivat uprti se u Zenicu i istrazuj koliko ih je zaleglo na Busovaci , Pa malo otidji u Kakanj, pa onda kod lokalaca u Kacune i ostala sela. I da stavimo na papir. U BUSOVACI JE POGINULO 200 vojnika sto je sigurno 1000% imas njihova imena i prezimena. A isto tvrdim 2000% da je Vasih poginulo više. I onda samo trazim odgovor na pitanje gdje su izginuli tko ih je ubio ako nisu N A P A D A L I !!!!!
Jesam li pogodio :lol:
Ne bi se slozio sa tobom da je tema za mandalisanje jer to je upravo ono sto ovi trolovi i zele. Namjerno trolaju, lazu, izmisljaju , vrijedjaju i rade sve da bi se tema zatvorila jer im ne odgovara da se iznese istina.
Gdje si ti bio???? zasto nema podataka o poginulim pripadnicima 3 korpusa , zasto se kriju? sve znas pa valjda bi trebao znati i taj podatak.
Nele9

#847 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Nele9 »

Pogresno si me razumio. Ja ne mislim da se tema treba mandalit.
Al' Chmoljo?...on ti je k'o macija guza, k'o macija guza, buraz.
Nele9

#848 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Nele9 »

Kvikli iz Busovace

Znas ti onu od Nervoznog Postara: Oj, djevojko pod brdom, haaaj..! Kazu da mu je ideja sinula bas dok je radio u Busovaci. Haman ima nesto u havi ili vodi dole sto uzrokuje kreativnost kod ljudi.

taxi driver

More l' malo o ratu na Kiseljackom ratistu?
quick_nick

#849 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

Nele9 wrote:Kvikli iz Busovace

Znas ti onu od Nervoznog Postara: Oj, djevojko pod brdom, haaaj..! Kazu da mu je ideja sinula bas dok je radio u Busovaci. Haman ima nesto u havi ili vodi dole sto uzrokuje kreativnost kod ljudi.

taxi driver

More l' malo o ratu na Kiseljackom ratistu?
Ja samo zelim istinu, ne tvrdim da smo bili tetici od "Chuck Norissa" ni ti bliza i daljnja rodbina "Ramba" na linijama su bili vecinom matorci i klinci koji nesrazmjer... kao sto vi tvrdite od vasih lovackih prica bi se posramili i "oslobodioci" Vukovara. U najmanju ruku mogli ste dobar blockbuster napravit ako nista Hollywood vam ne gine.

Ponavljam "SVEMIRCI" brane G.Vakuf i "LEVATI" LD :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Opisujes Vares kao genijalnu pobjedu i kako ste rasturili HVO zanima me koga ste to imali tamo da rasturite? Kad je grupa koja je usla tamo sa kamionima da napravi sranje izasla prije pada. I naredjeno im je da sve urade kako bi Vares pao. Stoga je ista cak i kamenovana od Varesaka jer su znali sta ce da se desi. Kako objasnjavas da je Vares bio pun visokotarifne robe prije pada. Zato sto su isti se bavili svercom. Onda ulazi grupa koja pravi sranja da bi isprovocirala pad Varesa i to sve po naredjenju onog "strucnjaka" Rajica.
kv99

#850 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

quick_nick wrote:
Gdje si ti bio???? zasto nema podataka o poginulim pripadnicima 3 korpusa , zasto se kriju? sve znas pa valjda bi trebao znati i taj podatak.
Bilo je poginulih jer su bile borbe i to je nekoliko puta potvrdjeno od ljudi koji su bili tu i te borbe niko ne negira. Bas zbog tih borbi ste kukali krivoustom da vam pomogne a pomoci je mogao na dva nacina :
- da otvoreno posalje HV da vam spasava dupe a time se oprosti od cjelovite Hrvatske
- da prestane sa agresijom, potpise primirje i otvori puteve

To sam ti nekoliko puta do sada objasnio ali ako tebi nije mrsko pokazivati koliko nemas pojma nije ni meni da na to ukazem.

i sta nam to govoris za Vares ? Vojno i politicko vodstvo tzv hvo namjerno izazvalo sukobe tako sto su pocinili zlocin iako su znali da nece moci da odbrane grad jer su trube od vojnika , iste one kao i u Bugojnu i Travniku. A tvrdio si da nije istina da su bas oni bili odgovorni za protjerivanje Bih Hrvata a sada sam dokazujes suprotno.
Kao i mnogo puta do sada sam sebe hvatas u laz :thumbup:

P.S De mi reci da li ti uopste poznajes onoga ko je trebao da te vaspita pa da njemu ili njoj kazes da je debil ili budaletina ? Pitam jer vidim da to neprestano radis na forumu a dao sam ti savjet da to njima govoris.
Post Reply