naslov je travnikuskrsno_respo wrote:a naslov teme je?gidra wrote:Onda ne treba generalizirati i svaki privatni fakultet predstavljati kao nešto loše. Šta bi tek rekli za Turke i njihove IUS i Burch, koji su smlatili milione i milione maraka u infrastrukturu i opremu plus što ljudi i dalje grade. Napravili su bukvalno klasični uvoz novca od kojeg čitava lokalna zajednica ima ekstra profit, dovukli masu ljudi iz svijeta na Ilidžu. Njima sigurno nije u interesu zarada. Lijepo je proći Ilidžom i vidjeti uređen studentski kampus, a sa druge strane dovoljno je pogledati npr. ulaz u Pravni fakultet Univerziteta Sarajevo.
Internacionalni Univerzitet Travnik
-
gidra
#826 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
-
ibizza
#827 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Diploma sa UNT(Univerzitet u Travniku) je priznata u Njemackoj i Sloveniji.generacija77 wrote:Ma kako da ne... Evo sta o privatnim univerzitetima u BiH misli svijet, npr. o nepriznavanju diploma nekih privatnih
univerziteta u Austriji:
http://www.dw.de/ung%C3%BCltige-zeugnis ... 16170344-1
Cinjenica da su drzavni fakulteti priznati u cijeloj Njemackoj:
http://anabin.kmk.org/no_cache/filter/i ... ionen.html
Za IUT to bas i ne bih rekla:
http://anabin.kmk.org/no_cache/filter/i ... ionen.html
Barem tako kaze Ministarstvo vanjskih poslova SR Njemacke. Dakle, sta ovim zelim reci - mozemo mi o
ovome diskutovati do sutra, ali ovo su ipak relevantne cinjenice.
-
generacija77
#828 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Odosmo sada skroz s teme...
Cuj, ja zaista zelim sve najbolje svima koji su zavrsili IUT ili bilo koji drugi
privatni fakultet, bilo to u Vitezu, Kiseljaku, Bijeljini... Neka svako upisuje ono sto zeli i u stvarnom zivotu sam snosi
posljedice svog izbora.
privatni fakultet, bilo to u Vitezu, Kiseljaku, Bijeljini... Neka svako upisuje ono sto zeli i u stvarnom zivotu sam snosi
posljedice svog izbora.
-
gidra
#829 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
A koji je procenat ljudi koji nastave studije vani a završili su UNSA? Po slobodnoj procjeni nije ni 3-4 %, a i ti što odu vani su sigurno bili ekstra studenti sa visokim prosjekom koji su preko stipendija se i ispalili, pa samim tim to uopće nije do UNSA i njihove "potkovanosti" već do samih ljudi, njihovog intelekta i truda. Takvih studenata imaš na svakim fakultetima.generacija77 wrote:Pa cuj, postoje privatni univerziteti u BiH koje priznajem, kao npr. IUS ili Burch, medjutim svako
ko je studirao na drzavnom zna da isti nije bas tako lako zavrsiti. Zato su nasi studenti, koji zavrse drzavne fakultete u BiH, medju najboljim studentima u inostranstvu na postdiplomskom studiju. Jednostavno zato sto, nakon 3, 4, 5 (ili vise) godina studiranja na drzavnom imaju "konjske zivce", a isto tako i takvu "potkovanost".
-
generacija77
#830 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Dapace, ljudi koje ja znam, a studirali su zajedno sa mnom na FPN, nisu bili neki "zlatni studenti" (recimo prosjek 7,5), a poslije su upisali magistarski studij u SAD, Austriji, Njemackoj itd. Stavise, jedan kolega je nakon 4-godisnjeg dodiplomskog studija (stari program), odmah nastavio raditi doktorat u Njemackoj, jer se u to vrijeme, a prije uvodjenja bolonjskog sistema, moglo nastaviti odmah s doktoratom. Usput je radio u jednoj nevladinoj organizaciji i tako finansirao studij.
Dakle, sve zavisi i od necije snalazljivosti...
Dakle, sve zavisi i od necije snalazljivosti...
- salatu
#831 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ako si platio školarinu ne možeš obnovit godinu. Jedino u slučaju da ne izlaziš na ispite.
I to je činjenica.
I to je činjenica.
-
lajk
#832 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Odakle ti ovaj podatak ?salatu wrote:Ako si platio školarinu ne možeš obnovit godinu. Jedino u slučaju da ne izlaziš na ispite.
I to je činjenica.
- salatu
#833 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Nisam još čuo da je neki studenat uspio obnovit godinu pod navedenim uslovima(a iso sam u travnik u srednju, pa sam poprilicno upoznat sa situacijom na fakultetima i znam dosta ljudi koji studiraju tamo) nez mozda si ti cuo za takav slucaj?
-
lajk
#834 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Naravno da ,ako si jos u Travniku i zanima te javi se na pp pa mozes da provjerissalatu wrote:Nisam još čuo da je neki studenat uspio obnovit godinu pod navedenim uslovima(a iso sam u travnik u srednju, pa sam poprilicno upoznat sa situacijom na fakultetima i znam dosta ljudi koji studiraju tamo) nez mozda si ti cuo za takav slucaj?
- đana
#835 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
plucna mahramica wrote:I sve sto ti je bilo potrebno da naucis kako bi mogao raditi taj posao, mogao si a da ne krocis na ETF. Ne razumijem zasto tebi smeta neko ko polozi sa 7 stranica? Zasto imas potrebu da ih omalovazavas? Zavrsio si fakultet, sebi si ga zavrsio, zasto imas potrebu da naglasis da je to sto si ti zavrsio bolje/teze nego ostalo? To su druze kompleksi. Tebe bi trebalo da boli neka stvar za ostalima, budes ponosan na sebe, i svojim znanjem i radom budes ispred ostalih; zaradis vise od ostalih i postignes vise od ostalih. Ili sada ipak ocekujes neke hvalospjeve na svoj racun, bar jedno par godina, dok ti ne splasne potreba za priznanjem?
Ako si isao na taj fakultet samo radi ovih stvari... nisi ni trebao. Ti svoju superiornost, ako zaista postoji, nemas potrebu pokazivati jer samo odajes dojam narcisoidne osobe. U mojoj firmi neces raditi jer si zavrsio ETF, nego iskljucivo jer raditi. Zakljucak bi bio da prestanes sa podsmijehom prema ostalima, i svojim radom se uzdignes iznad njih, iako te ne bi trebalo puno zanimati gdje si pozicioniran u odonosu na iste, jer imas svoj zivot i stremis da budes zadovoljan u njemu.
- Desnik
#836 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Kako se samo ovi travnički "studenti" upinju da nam dokažu da je manje više.
Moram ponoviti pitanje.
Šta će svojoj djeci jednog dana odgovoriti na pitanje,
jesu li studirali u Sarajevu, Mostaru, Banjaluci, Tuzli, Zenici ili Bihaću i zašto nisu?
I da li će i svoju djecu poslati u Travnik na Lašvi?
Moram ponoviti pitanje.
jesu li studirali u Sarajevu, Mostaru, Banjaluci, Tuzli, Zenici ili Bihaću i zašto nisu?
-
generacija77
#837 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Bas tako!Desnik wrote:Kako se samo ovi travnički "studenti" upinju da nam dokažu da je manje više.
Moram ponoviti pitanje.
- velikibrnjo
#838 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Evo ja nisam ni travnicki niti student s bilo kojeg faksa iz bihDesnik wrote:Kako se samo ovi travnički "studenti" upinju da nam dokažu da je manje više.
Moram ponoviti pitanje.
ali OBJEKTIVNO gledajuci, vidim da se ISKLJUCIVO upinju ovi s drzavnih fakulteta da dokazu da su bolji
Ljudi prestanite se tjesiti i vjerovati u vase mitove
nema nista gore kad nipodastavate druge da bi se izdigli
smjesno izgleda
- Hemera
#839 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
i najviše ocjena i dilpoma preko one stvari i para....generacija77 wrote:Bas tako!Desnik wrote:Kako se samo ovi travnički "studenti" upinju da nam dokažu da je manje više.
Moram ponoviti pitanje.
I da li će i svoju djecu poslati u Travnik na Lašvi?Osobe koje ja poznajem, nisu uspjele na drzavnim fakultetima, pa se onda prebacile na privatne u Travniku, Kiseljaku & Co. Ko zeli da uci, a zivi u Sarajevu, nema potrebe ici bilo gdje drugo. Zna se koji univerzitet u BiH ima najjaci kadar i najduzu tradiciju - Univerzitet u Sarajevu.
- nOrMaLaC
#840 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Od Sarajevskog univerziteta jedino je bolji Univeritet u Istočnom Sarajevu, nije što je moj, ali akreditovan je 
-
celeron
#841 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
PMF Sarajevo - Prof.dr. Muharem Avdispahic Analiza II = 500km. Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju ovih i onih fakulteta kada ovakav profesor prodaje ocjenu za 500km, to svi studenti PMF-a i Pedagoskog fakulteta Zenica odsjek za matematiku i informatiku znaju. Ovo govorim vec x puta, zavrsi ja i drzavni i privatni u Travniku i zasto bi me bilo stid to reci javno. Bas ne vidim nijednog razloga.Desnik wrote:Kako se samo ovi travnički "studenti" upinju da nam dokažu da je manje više.
Moram ponoviti pitanje.
Svi fakulteti pomenutih gradova, ukljucujuci i moj, Zenicu, su nekada bile renomirane pbrazovne institucije. Sada su sam ostale na tome "bile".
- charrrmed
#842 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Da li vi dolazite iz Sarajeva? Ne shvatam zasto konstantno na vecini tema "pljujete" po svemu sto ima veze s istim. Da li ste zavrsili fakultet u Sarajevu pa posjedujete informacije na koji nacin se dolazi do ocjena i diplome u Sarajevu, mozda govorite iz iskustva ili ste do tog zakljucka dosli zahvaljujuci medijima poput avaza i drugih slicnih? Vidim genralizujete pa pitam. Mozda bi bilo bolje da se drzite teme o GRAS-u jer tamo pokazujete "znanje", mada vidim da ni tamo nemate neku popularnost.Hemera wrote: i najviše ocjena i dilpoma preko one stvari i para....
Svaka cast svakome ko zavrsi bilo koji fakultet jer svaki zahtjeva vrijeme i znanje i iz svakog cemo izaci bogatiji u svakom smislu, ali zaista pljuvanje po bilo kojem fakultetu je apsurdno pogotovo jer je isto to pljuvanje zasnovano na "rekla-kazala", a u tome najvise prednjaci korisnik pod nickom Hemera.
-
celeron
#843 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Bravocharrrmed wrote:Hemera wrote:
Svaka cast svakome ko zavrsi bilo koji fakultet jer svaki zahtjeva vrijeme i znanje i iz svakog cemo izaci bogatiji u svakom smislu, ali zaista pljuvanje po bilo kojem fakultetu je apsurdno pogotovo jer je isto to pljuvanje zasnovano na "rekla-kazala", a u tome najvise prednjaci korisnik pod nickom Hemera.
-
mg
#844 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
đana wrote:plucna mahramica wrote:I sve sto ti je bilo potrebno da naucis kako bi mogao raditi taj posao, mogao si a da ne krocis na ETF. Ne razumijem zasto tebi smeta neko ko polozi sa 7 stranica? Zasto imas potrebu da ih omalovazavas? Zavrsio si fakultet, sebi si ga zavrsio, zasto imas potrebu da naglasis da je to sto si ti zavrsio bolje/teze nego ostalo? To su druze kompleksi. Tebe bi trebalo da boli neka stvar za ostalima, budes ponosan na sebe, i svojim znanjem i radom budes ispred ostalih; zaradis vise od ostalih i postignes vise od ostalih. Ili sada ipak ocekujes neke hvalospjeve na svoj racun, bar jedno par godina, dok ti ne splasne potreba za priznanjem?
Ako si isao na taj fakultet samo radi ovih stvari... nisi ni trebao. Ti svoju superiornost, ako zaista postoji, nemas potrebu pokazivati jer samo odajes dojam narcisoidne osobe. U mojoj firmi neces raditi jer si zavrsio ETF, nego iskljucivo jer raditi. Zakljucak bi bio da prestanes sa podsmijehom prema ostalima, i svojim radom se uzdignes iznad njih, iako te ne bi trebalo puno zanimati gdje si pozicioniran u odonosu na iste, jer imas svoj zivot i stremis da budes zadovoljan u njemu.![]()
Sam si sebi odgovorio, ja sam guzove odrao da bi zavrsio faks, ponesto naucio i stekao diplomu. I sad dodjes ti, pa zelis u isti saf samnom? Žao mi je, ali ne moze. Nismo ista liga. I već sam se uzdigao iznad tebe činjenicom da sam diplomu dobio radom, diplomu koja je priznata i cjenjena. Ali džaba ja tebi pričam, jer da si kapacitetan da zaslužis i zaradiš diplomu ne bi studirao u Travniku. Jer si u ovoj priči kao ona žaba što je vidjela da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.
- Dr. Kuca
#845 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
- Hemera
#846 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ne znam sto me uhodite po forumu.Ovdje ima milion ljudi,koji ucestvuju pa ih pojedinci ne proganjaju,samo da bi nesto napisali,najbitnije je shvatiti da ne vlada jednoumlje.charrrmed wrote:Da li vi dolazite iz Sarajeva? Ne shvatam zasto konstantno na vecini tema "pljujete" po svemu sto ima veze s istim. Da li ste zavrsili fakultet u Sarajevu pa posjedujete informacije na koji nacin se dolazi do ocjena i diplome u Sarajevu, mozda govorite iz iskustva ili ste do tog zakljucka dosli zahvaljujuci medijima poput avaza i drugih slicnih? Vidim genralizujete pa pitam. Mozda bi bilo bolje da se drzite teme o GRAS-u jer tamo pokazujete "znanje", mada vidim da ni tamo nemate neku popularnost.Hemera wrote: i najviše ocjena i dilpoma preko one stvari i para....
Avaz nije nista slagao oko afera koje jesu bile po faxovima na UNSA,a nisu ni slagali oni koji su iskusili da moraju kupiti knjigu i sl.da bi uopste mogli doprijeti do dozvole za polaganje ispita.
Sto se tice pomenute teme,vi tamo nikako ili izuzetno slabo ucestvujete,tako da niste u prilici da tumacite i ocjenjujete da li je neko pokazao znanje ili nije,i da li ima obavezu da ga ovdje nekome i pokaze
Sto se tice pljuvanja,ovdje najvise prednjace korisnici koji pljuju sve osim svoga,i nece da pogledaju istini u oci,a vjerovatno i najvise ih zulja sto ih je neko pretekao sa nekom diplomom iz Travnika i sl.
- P308
#847 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Bravo! Tacno pogotovo za korisnika koji je navedencharrrmed wrote:Da li vi dolazite iz Sarajeva? Ne shvatam zasto konstantno na vecini tema "pljujete" po svemu sto ima veze s istim. Da li ste zavrsili fakultet u Sarajevu pa posjedujete informacije na koji nacin se dolazi do ocjena i diplome u Sarajevu, mozda govorite iz iskustva ili ste do tog zakljucka dosli zahvaljujuci medijima poput avaza i drugih slicnih? Vidim genralizujete pa pitam. Mozda bi bilo bolje da se drzite teme o GRAS-u jer tamo pokazujete "znanje", mada vidim da ni tamo nemate neku popularnost.Hemera wrote: i najviše ocjena i dilpoma preko one stvari i para....
A upravo je i potvrdila da joj je izvor informacija avaz - pametnom dosta.
- Hemera
#848 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Udijeli nam ti tačne informacije,izgleda da je sve bila laž..haha 
-
Ambrozija
#849 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Hemera wrote:Udijeli nam ti tačne informacije,izgleda da je sve bila laž..haha
Da li je moguce da neko zaista avaz smatra pouzdanim izvorom informacija? Ne kazem da nista nije tacno, ali pozivati se na Avaz
- P308
#850 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Jesam ja rekao da je sve bila lazHemera wrote:Udijeli nam ti tačne informacije,izgleda da je sve bila laž..haha
I na osnovu par informacija generalizovati i pljuvati po svim fakultetima u Sarajevu na svakoj mogucoj temi vezanoj za iste