SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
chuchumbamayumbe

#826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

6.april wrote:Kako se odbraniti od ovakvog napada?
Ja zaista ne bi znala reagovati.
Najćešće pomaže da se sagneš, kao da ćeš uzeti kamen (ako ima kamenja u blizini tim bolje). Oni će instiktivno da ustuknu kada se sagneš, i gledaj da se lagano skloniš. Najvjerovatnije je da će brzo odustati. Ako krenu, opet se sagni, i tako do zaklona.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

jel iko probao onu taktiku lezi i pravi se mrtav :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

aaa da to je za medvjede

svejedno :D
6.april

#828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by 6.april »

Hm to sa saginjanjem mi nikad ne bi palo na pamet. Ja bi išla logikom da se što više izdignem, pa i na prste, da budem veća - jer valjda ne bi napali većeg od sebe.

Možda otvaranje kišobrana, ako ga imate u torbi?
žulijan asanž

#829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by žulijan asanž »

chuchumbamayumbe wrote:
Najćešće pomaže da se sagneš, kao da ćeš uzeti kamen (ako ima kamenja u blizini tim bolje). Oni će instiktivno da ustuknu kada se sagneš, i gledaj da se lagano skloniš. Najvjerovatnije je da će brzo odustati. Ako krenu, opet se sagni, i tako do zaklona.
đeš se ba saginjat jesi lud, da se spuštaš na njihov nivo :D :D
chuchumbamayumbe

#830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

Odavno smo se mi spustili na njihov nivo...zaštićeniji su kerovi od ljudi.
žulijan asanž

#831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by žulijan asanž »

chuchumbamayumbe wrote:Odavno smo se mi spustili na njihov nivo...zaštićeniji su kerovi od ljudi.
ma znam ba, al đe ćeš u parku pred rajom
mumy

#832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mumy »

Vala da ujedaju od gladi mi je nidje veze,nisam jednom istresla puno kesicu one psecije hrane,ma ni da okuse...doduse mozda preferiraju pecenje iz Jablanice
starii

#833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by starii »

shin wrote:
Fatas za prvi predmet oko sebe :lol: trzoke nogama i rukama, u vecini slucajeva bjeze :lol:
kazes cuki, stani zvacu ti one iz AV MAU :D

Uduzenje za zastitu zivotinja Av-Mau Sarajevo
Aldin 061 600 210 Amela 065 433 374 Sejla 061 360 285
Creasy

#834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

6.april wrote:Hm to sa saginjanjem mi nikad ne bi palo na pamet. Ja bi išla logikom da se što više izdignem, pa i na prste, da budem veća - jer valjda ne bi napali većeg od sebe.

To je pravilo za hijene. :D
headbanger

#835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by headbanger »

1.Calm and assertive energy
2. No touch, no talk, no eye contact
Melodicni

#836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melodicni »

shin wrote:
Fatas za prvi predmet oko sebe :lol: trzoke nogama i rukama, u vecini slucajeva bjeze :lol:

Kad ti pridje pas desnu nugo malo naprijed i i kazes mu vidi ovo.Pas dok zbunjeno bude gledo u tvoju nogu ti mu opalis samar
Reglan

#837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Reglan »

Black swan wrote:jel iko probao onu taktiku lezi i pravi se mrtav :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

aaa da to je za medvjede

svejedno :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
michal

#838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by michal »

Mikado wrote:
U Njemačkoj i Francuskoj su prošle godine upucali preko milijon divljih svinja - zašto ne može isto sa psima, kao i s bilo kojom drugom divljom životinjom čija populacija je prekoračila podnošljivu mjeru? I zašto uopšte "nije moguće komentarisati" nikakve članke o lutalicama ?

(Izvinjavam se što nisam našao isti članak na nekom normalnom jeziku.)

EDIT:

Sada kad leži snijeg prilično dobro funkcioniše kad čovjek par puta "šutne" prema tlu, tako da na psa baca snijeg/blato.
6.april

#839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by 6.april »

Creasy wrote:
6.april wrote:Hm to sa saginjanjem mi nikad ne bi palo na pamet. Ja bi išla logikom da se što više izdignem, pa i na prste, da budem veća - jer valjda ne bi napali većeg od sebe.

Znala sam da sam negdje to čula. Discovery će mi doći glave.
michal

#840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by michal »

Creasy wrote: To je pravilo za hijene. :D
Qler

#841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Qler »

Creasy wrote:

Bogovi su pali na tjeme :D
headbanger

#842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by headbanger »

Qler wrote:
Creasy wrote:

Bogovi su pali na tjeme :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
must have ove zime u sarajevo komad kore od drveta, ili komad okorka, ako ste niski da prevarite pse
BadBoy

#843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BadBoy »

michal wrote:
Mikado wrote:
U Njemačkoj i Francuskoj su prošle godine upucali preko milijon divljih svinja - zašto ne može isto sa psima, kao i s bilo kojom drugom divljom životinjom čija populacija je prekoračila podnošljivu mjeru? I zašto uopšte "nije moguće komentarisati" nikakve članke o lutalicama ?

(Izvinjavam se što nisam našao isti članak na nekom normalnom jeziku.)

EDIT:

Sada kad leži snijeg prilično dobro funkcioniše kad čovjek par puta "šutne" prema tlu, tako da na psa baca snijeg/blato.

Zato što svinje nisu "swatke" životinjice i automatski je ljudima manje stalo. Ovi ljubitelji životinja su neki od najvećih dvoličnjaka na svijetu, znači bore se samo za zaštitu ovih slatkih i umiljatih životinja. Da su se zmije ovako nakotile, čak i da nisu otrovnice, bilo bi hiljadu tema "pobijte, spalite, ubijte" i niko se ne bi bunio. Zašto? Pa zmije nisu tako "swatke mawe i bespomoćne".
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

pa ne možete porediti toplokrvne i hladnokrvne životinje :-) :-) :-) :-)
shambho

#845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by shambho »

michal wrote:
Creasy wrote: To je pravilo za hijene. :D
:-D :-D
headbanger wrote:1.Calm and assertive energy
2. No touch, no talk, no eye contact
Ovo kod mene pali..samo kad laje i laje i laje polako prestajem bit' mirna.. Al' eto uvijek ostanem pa na kraju odustani.. Jucer sam imala susret sa dvojicom koji nisu prestali lajat pored mene i za mnom isli ma samo sto ne napadne, al' ja sam samo 'coolirala' :-D.. I iskulirala sam ih, odustali su.. :-D
nihil_

#846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nihil_ »

Nagni se naprijed, isprsi se i lagano se povlaci, ako se zalete opet, stani. I tako sve dok se ne povuces.
Tako ces se odbraniti od teritorijalnih pasa, ako kojim slucajem naletis na nekog koji je jednostavno lud i zlocest e onda djaba ti sve.
Nikad ne okreci ledja i ne bjezi.
Lakat Jebić

#847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Lakat Jebić »

ma ja svaki put tersavo i glasno dreknem MRŠ. uvijek prestanu lajat, ukoce se, i nakon 5-6 minuta od na drugu stranu :D
Pasiflora

#849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Pasiflora »

poznanik wrote:Mnogi "pucači", "davitelji", "nabijači nogama" i slične mudonje s ovog foruma, mogu se potražiti ovdje...

Posljednjih nekoliko godina raste broj slučajeva zlostavljanja životinja u Kantonu Sarajevo, ali i na području cijele BiH. Da stvar bude gora, među zlostavljačima je veliki broj djece, a stručnjaci upozoravaju da je za očekivati da će zlostavljači ponoviti svoje postupke. - "Posljednji slučaj u kojem je dječak kišobranom silovao psa više je nego brutalan. No, slučajevi zlostavljanja životinja najbolje govore o onome ko ih zlostavlja. Tu nešto nije uredu i moram priznati da je i prije bilo ovakvih slučajeva, ali ne u tolikoj mjeri kao danas" - kazao je za "Avaz" psiholog Ismet Dizdarević. Prema njegovim riječima, djeca danas zlostavljaju psa ili mačku, a sutra to mogu biti dječak ili djevojčica. - "Svi raniji slučajevi pokazali su da zlostavljači ponavljaju svoja djela. Danas su djeca, sutra će biti odrasli ljudi i tu nastaje veliki problem. Kada su u pitanju djeca, međutim, oni se na neki način osvećuju za ono što možda trpe. U nekim slučajevima riječ je upravo o osobama koje su i same zlostavljanje" - rekao je Dizdarević.
Da, gotovo sigurno je tako. Mislim da je upravo to problem sa ovim djecakom sa Alipasinog - one je vec nekoliko puta registriran kao osoba koja zlostavlja zivotinje - pogotovo stence. Nije mi samo jasno kako socijalne sluzbe malo ne provjere kako to djete zivi i sta njemu rade roditelji. Naravno - njegova trauma nije opravdanje nizasta, ali je sigurno uzrok.
Mislim da su i on i njegovi roditelji zreli za psihijatrije.
Locked