Najćešće pomaže da se sagneš, kao da ćeš uzeti kamen (ako ima kamenja u blizini tim bolje). Oni će instiktivno da ustuknu kada se sagneš, i gledaj da se lagano skloniš. Najvjerovatnije je da će brzo odustati. Ako krenu, opet se sagni, i tako do zaklona.6.april wrote:Kako se odbraniti od ovakvog napada?
Ja zaista ne bi znala reagovati.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- chuchumbamayumbe
#826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
jel iko probao onu taktiku lezi i pravi se mrtav
aaa da to je za medvjede
svejedno
aaa da to je za medvjede
svejedno
- 6.april
#828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Hm to sa saginjanjem mi nikad ne bi palo na pamet. Ja bi išla logikom da se što više izdignem, pa i na prste, da budem veća - jer valjda ne bi napali većeg od sebe.
Možda otvaranje kišobrana, ako ga imate u torbi?
Možda otvaranje kišobrana, ako ga imate u torbi?
- žulijan asanž
#829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
đeš se ba saginjat jesi lud, da se spuštaš na njihov nivochuchumbamayumbe wrote:Najćešće pomaže da se sagneš, kao da ćeš uzeti kamen (ako ima kamenja u blizini tim bolje). Oni će instiktivno da ustuknu kada se sagneš, i gledaj da se lagano skloniš. Najvjerovatnije je da će brzo odustati. Ako krenu, opet se sagni, i tako do zaklona.6.april wrote:Kako se odbraniti od ovakvog napada?
- chuchumbamayumbe
#830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Odavno smo se mi spustili na njihov nivo...zaštićeniji su kerovi od ljudi.
- žulijan asanž
#831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ma znam ba, al đe ćeš u parku pred rajomchuchumbamayumbe wrote:Odavno smo se mi spustili na njihov nivo...zaštićeniji su kerovi od ljudi.
-
mumy
#832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Vala da ujedaju od gladi mi je nidje veze,nisam jednom istresla puno kesicu one psecije hrane,ma ni da okuse...doduse mozda preferiraju pecenje iz Jablanice
- starii
#833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
kazes cuki, stani zvacu ti one iz AV MAUshin wrote:Fatas za prvi predmet oko sebe6.april wrote:Kako se odbraniti od ovakvog napada?
Ja zaista ne bi znala reagovati.trzoke nogama i rukama, u vecini slucajeva bjeze
Uduzenje za zastitu zivotinja Av-Mau Sarajevo
Aldin 061 600 210 Amela 065 433 374 Sejla 061 360 285
- Creasy
#834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
6.april wrote:Hm to sa saginjanjem mi nikad ne bi palo na pamet. Ja bi išla logikom da se što više izdignem, pa i na prste, da budem veća - jer valjda ne bi napali većeg od sebe.
To je pravilo za hijene.
- headbanger
#835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
1.Calm and assertive energy
2. No touch, no talk, no eye contact
- Melodicni
#836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
shin wrote:Fatas za prvi predmet oko sebe6.april wrote:Kako se odbraniti od ovakvog napada?
Ja zaista ne bi znala reagovati.trzoke nogama i rukama, u vecini slucajeva bjeze
Kad ti pridje pas desnu nugo malo naprijed i i kazes mu vidi ovo.Pas dok zbunjeno bude gledo u tvoju nogu ti mu opalis samar
- Reglan
#837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Black swan wrote:jel iko probao onu taktiku lezi i pravi se mrtav![]()
![]()
![]()
![]()
aaa da to je za medvjede
svejedno
-
michal
#838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
U Njemačkoj i Francuskoj su prošle godine upucali preko milijon divljih svinja - zašto ne može isto sa psima, kao i s bilo kojom drugom divljom životinjom čija populacija je prekoračila podnošljivu mjeru? I zašto uopšte "nije moguće komentarisati" nikakve članke o lutalicama ?Mikado wrote:
(Izvinjavam se što nisam našao isti članak na nekom normalnom jeziku.)
EDIT:
6.april wrote:Kako se odbraniti od ovakvog napada?
Sada kad leži snijeg prilično dobro funkcioniše kad čovjek par puta "šutne" prema tlu, tako da na psa baca snijeg/blato.
- 6.april
#839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Creasy wrote:6.april wrote:Hm to sa saginjanjem mi nikad ne bi palo na pamet. Ja bi išla logikom da se što više izdignem, pa i na prste, da budem veća - jer valjda ne bi napali većeg od sebe.
To je pravilo za hijene.
Znala sam da sam negdje to čula. Discovery će mi doći glave.
-
michal
#840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Creasy wrote: To je pravilo za hijene.
- Qler
#841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Bogovi su pali na tjemeCreasy wrote:6.april wrote:Hm to sa saginjanjem mi nikad ne bi palo na pamet. Ja bi išla logikom da se što više izdignem, pa i na prste, da budem veća - jer valjda ne bi napali većeg od sebe.
To je pravilo za hijene.
- headbanger
#842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Qler wrote:Bogovi su pali na tjemeCreasy wrote:6.april wrote:Hm to sa saginjanjem mi nikad ne bi palo na pamet. Ja bi išla logikom da se što više izdignem, pa i na prste, da budem veća - jer valjda ne bi napali većeg od sebe.
To je pravilo za hijene.
must have ove zime u sarajevo komad kore od drveta, ili komad okorka, ako ste niski da prevarite pse
-
BadBoy
#843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
michal wrote:U Njemačkoj i Francuskoj su prošle godine upucali preko milijon divljih svinja - zašto ne može isto sa psima, kao i s bilo kojom drugom divljom životinjom čija populacija je prekoračila podnošljivu mjeru? I zašto uopšte "nije moguće komentarisati" nikakve članke o lutalicama ?Mikado wrote:
(Izvinjavam se što nisam našao isti članak na nekom normalnom jeziku.)
EDIT:6.april wrote:Kako se odbraniti od ovakvog napada?
Sada kad leži snijeg prilično dobro funkcioniše kad čovjek par puta "šutne" prema tlu, tako da na psa baca snijeg/blato.
Zato što svinje nisu "swatke" životinjice i automatski je ljudima manje stalo. Ovi ljubitelji životinja su neki od najvećih dvoličnjaka na svijetu, znači bore se samo za zaštitu ovih slatkih i umiljatih životinja. Da su se zmije ovako nakotile, čak i da nisu otrovnice, bilo bi hiljadu tema "pobijte, spalite, ubijte" i niko se ne bi bunio. Zašto? Pa zmije nisu tako "swatke mawe i bespomoćne".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
pa ne možete porediti toplokrvne i hladnokrvne životinje

-
shambho
#845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
michal wrote:Creasy wrote: To je pravilo za hijene.
Ovo kod mene pali..samo kad laje i laje i laje polako prestajem bit' mirna.. Al' eto uvijek ostanem pa na kraju odustani.. Jucer sam imala susret sa dvojicom koji nisu prestali lajat pored mene i za mnom isli ma samo sto ne napadne, al' ja sam samo 'coolirala'headbanger wrote:1.Calm and assertive energy
-
nihil_
#846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nagni se naprijed, isprsi se i lagano se povlaci, ako se zalete opet, stani. I tako sve dok se ne povuces.
Tako ces se odbraniti od teritorijalnih pasa, ako kojim slucajem naletis na nekog koji je jednostavno lud i zlocest e onda djaba ti sve.
Nikad ne okreci ledja i ne bjezi.
Tako ces se odbraniti od teritorijalnih pasa, ako kojim slucajem naletis na nekog koji je jednostavno lud i zlocest e onda djaba ti sve.
Nikad ne okreci ledja i ne bjezi.
- Lakat Jebić
#847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ma ja svaki put tersavo i glasno dreknem MRŠ. uvijek prestanu lajat, ukoce se, i nakon 5-6 minuta od na drugu stranu 
- poznanik
- Pasiflora
#849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Da, gotovo sigurno je tako. Mislim da je upravo to problem sa ovim djecakom sa Alipasinog - one je vec nekoliko puta registriran kao osoba koja zlostavlja zivotinje - pogotovo stence. Nije mi samo jasno kako socijalne sluzbe malo ne provjere kako to djete zivi i sta njemu rade roditelji. Naravno - njegova trauma nije opravdanje nizasta, ali je sigurno uzrok.poznanik wrote:Mnogi "pucači", "davitelji", "nabijači nogama" i slične mudonje s ovog foruma, mogu se potražiti ovdje...
Posljednjih nekoliko godina raste broj slučajeva zlostavljanja životinja u Kantonu Sarajevo, ali i na području cijele BiH. Da stvar bude gora, među zlostavljačima je veliki broj djece, a stručnjaci upozoravaju da je za očekivati da će zlostavljači ponoviti svoje postupke. - "Posljednji slučaj u kojem je dječak kišobranom silovao psa više je nego brutalan. No, slučajevi zlostavljanja životinja najbolje govore o onome ko ih zlostavlja. Tu nešto nije uredu i moram priznati da je i prije bilo ovakvih slučajeva, ali ne u tolikoj mjeri kao danas" - kazao je za "Avaz" psiholog Ismet Dizdarević. Prema njegovim riječima, djeca danas zlostavljaju psa ili mačku, a sutra to mogu biti dječak ili djevojčica. - "Svi raniji slučajevi pokazali su da zlostavljači ponavljaju svoja djela. Danas su djeca, sutra će biti odrasli ljudi i tu nastaje veliki problem. Kada su u pitanju djeca, međutim, oni se na neki način osvećuju za ono što možda trpe. U nekim slučajevima riječ je upravo o osobama koje su i same zlostavljanje" - rekao je Dizdarević.
Mislim da su i on i njegovi roditelji zreli za psihijatrije.
- Industrialyzer
#850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
poznanik wrote:Mnogi "pucači", "davitelji", "nabijači nogama" i slične mudonje s ovog foruma, mogu se potražiti ovdje...
Posljednjih nekoliko godina raste broj slučajeva zlostavljanja životinja u Kantonu Sarajevo, ali i na području cijele BiH. Da stvar bude gora, među zlostavljačima je veliki broj djece, a stručnjaci upozoravaju da je za očekivati da će zlostavljači ponoviti svoje postupke. - "Posljednji slučaj u kojem je dječak kišobranom silovao psa više je nego brutalan. No, slučajevi zlostavljanja životinja najbolje govore o onome ko ih zlostavlja. Tu nešto nije uredu i moram priznati da je i prije bilo ovakvih slučajeva, ali ne u tolikoj mjeri kao danas" - kazao je za "Avaz" psiholog Ismet Dizdarević. Prema njegovim riječima, djeca danas zlostavljaju psa ili mačku, a sutra to mogu biti dječak ili djevojčica. - "Svi raniji slučajevi pokazali su da zlostavljači ponavljaju svoja djela. Danas su djeca, sutra će biti odrasli ljudi i tu nastaje veliki problem. Kada su u pitanju djeca, međutim, oni se na neki način osvećuju za ono što možda trpe. U nekim slučajevima riječ je upravo o osobama koje su i same zlostavljanje" - rekao je Dizdarević.
Sta bi ti uradio da te onako okruze i pocnu lajati na tebe ? Bilo bi ti svejedno ?