Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

mekaba

#826 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Ovo oko Koseva je prava BAJKA za malu djecu :lol: Opet Arapi,Turci,Slovenci,UEFA,Nijemci,FIFA........ svi se polomishe da nam osvjetlaju obraz i naprave stadion :lol: Kako to da mi sami sebi ne mozemo da napravimo stadion :-)
Korisničkoime

#827 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Patka je u izmjenama regulacionog plana, ne znam ali bi se smio opkladiti da se nešto oko AFH hoće promjeniti. Kako sada stvari stoje u tom okruženju nije planiran ni tržni ni poslovna ni stambena zgrada zato se ne može ništa slično ni graditi. Sad će se ići na foru daj da to promijenimo biće nekih investitora pa da u okruženju stadiona planiramo neku zgradu sa stambenim i poslovnim prostorima. Eh kad to prođe a ovaj Švabo se ne pojavi za 2,3, pa 5 godina pojavit će se neko "naš" ili bolje rečeno njihov i uvaliti tu zgradu za stanovanje. Inače je pravo mučno mijenjati regulacione planove pogotovo kad se treba promjeniti svrha jednog cijelog prostora ili njegovog djela. Prostor na kojem je AFH i prateći objekti namijenjen je sportu to je svrha prostora eh sad da bi se ta svrha promijenila da ubacio prostor za stanovanje i poslovanje treba izmijeniti reg.plan a da bi sve lakše teklo Švabo treba biti valjda med koji će da namami. Uostalom 70 mil. za sve nabrojano stadion, hotel, tržni, atletski stadion ni blizu ne može biti dovoljno, pola bi u stadion otišlo ako ne i više. Nadam se da nisam u pravu i da ćemo ipak biti svi ugodno iznenađeni mada sumnjam.
1bosna

#828 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 1bosna »

Sada sam bio na prezentaciji 2 projekta idejnog rjesenja stadiona Bilino polje i mogu reci koji god da izaberu bice najbolji,najljepsi stadion u ovom dijelu Evrope,prvi projekat arhitekte(Zvjedan,mislim da se tako zove) je dobar ali taj projekat zauzima vise prostora od drugog projekta ali ima bolju krovnu konstrukciju od drugog,kapacitet bi bio 27000 sjedecih mjesta a na drugom projektu 30000 sjedecih mjesta.1 faza projekta je mijenjanje travnjaka a onda rusenje prvo sjeverne pa juzne i onda zapadne i istocne,sjever i jug i zapad bi primali po 6000 a istok 9000 mjesta.Malo je problem parking mjesta jer mislim da ce biti malo mjesta a i to je jedan od uvjeta Fife i Uefe,zgrada iza juga bi se trebala rusiti a sjeverna tribina bi dosla blizu onih zgrada.Krov je veoma dobar i prekrio bi sve tribine,stadion bi imao 2 dijela.

2 projekat zauzima manje prostora i imao bi oko 30000 sjedecih mjesta,bilo bi vise prostora za parking.Iza zapadne tribine bile bi ko neki poslovni objekti i bio bi parking iza zapada veci.Krov isto prekriva citav stadion.

Oba idejna rjesenja su odlicna i nadam se da ce se napraviti bilo koji.Svaka cast arhitektima. :thumbup: :bih:
quasar

#829 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

1bosna wrote:Sada sam bio na prezentaciji 2 projekta idejnog rjesenja stadiona Bilino polje i mogu reci koji god da izaberu bice najbolji,najljepsi stadion u ovom dijelu Evrope,prvi projekat arhitekte(Zvjedan,mislim da se tako zove) je dobar ali taj projekat zauzima vise prostora od drugog projekta ali ima bolju krovnu konstrukciju od drugog,kapacitet bi bio 27000 sjedecih mjesta a na drugom projektu 30000 sjedecih mjesta.1 faza projekta je mijenjanje travnjaka a onda rusenje prvo sjeverne pa juzne i onda zapadne i istocne,sjever i jug i zapad bi primali po 6000 a istok 9000 mjesta.Malo je problem parking mjesta jer mislim da ce biti malo mjesta a i to je jedan od uvjeta Fife i Uefe,zgrada iza juga bi se trebala rusiti a sjeverna tribina bi dosla blizu onih zgrada.Krov je veoma dobar i prekrio bi sve tribine,stadion bi imao 2 dijela.

2 projekat zauzima manje prostora i imao bi oko 30000 sjedecih mjesta,bilo bi vise prostora za parking.Iza zapadne tribine bile bi ko neki poslovni objekti i bio bi parking iza zapada veci.Krov isto prekriva citav stadion.

Oba idejna rjesenja su odlicna i nadam se da ce se napraviti bilo koji.Svaka cast arhitektima. :thumbup: :bih:
Aferim. Ima li negdje da se pogleda to na netu?
Oi

#830 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Oi »

splend

#831 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by splend »

ja mislim, da za svaki stadion u EX - YU postoji slican projekat :mrgreen:

do 2030 god, ovo u zenici nece bit, al' eto, lijepo se nadati i mastati...
slobodni armirach

#832 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by slobodni armirach »

sve je to fino, samo od cega da se gradi :D
Gandalf

#833 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Gandalf »

eh sve su to samo pusti snovi :( da je kako treba travnjak sredit' :(
Bosanski_kralj

#834 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

slobodni armirach wrote: sve je to fino, samo od cega da se gradi :D
Spominju se nekakvi Arapi i njihovi dolari :-)
Evo ja im u zamjenu za stadion dajem jedan dobar izvor vode, nikad ne presušuje. :D
slobodni armirach

#835 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by slobodni armirach »

Bosanski_kralj wrote:
slobodni armirach wrote: sve je to fino, samo od cega da se gradi :D
Spominju se nekakvi Arapi i njihovi dolari :-)
Evo ja im u zamjenu za stadion dajem jedan dobar izvor vode, nikad ne presušuje. :D
nisam upratio da se spominju Arapi za Bilino Polje, ima ovaj kredit od njih za GGM to znam :-D
quasar

#836 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

Image

I like it. :thumbup:
samo_ti

#837 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Ma obje prezentacije su dobre, e sada....nase je da se nadamo :-D
quasar

#838 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

Ja nesto ne upratih, jel iko rekao procjenu investicije?
1bosna

#839 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 1bosna »

quasar wrote:Ja nesto ne upratih, jel iko rekao procjenu investicije?
nije niko rekao cijene investicije,jedan od ovih projekata kada se izabera onda ce biti i cijene.Iskreno se nadam da ce biti nesto od ovog.Zenica je mnogo uradila u sportskoj infrastrukturi,ulozili su 55 miliona maraka i izgradili su Arenu,stadion na Kamberovice Polju i trenutno se pravi fifin centar.
1bosna

#840 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 1bosna »

''Cilj lokalnih vlasti Zenice je da, kroz idejna rješenja rekonstrukcije i dogradnje hrama bh. nogometa, animiraju sve nivoe vlasti da se aktivno finansijski uključe u realizaciju ovog projekta.''
mislim da ce biti od ovoga nesto
Romanista 101%

#841 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

zna li iko kad ovo odprilike treba biti gotovo?
simonese

#842 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by simonese »

Romanista 101% wrote:zna li iko kad ovo odprilike treba biti gotovo?
2025-2055
alan ford 26

#843 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by alan ford 26 »

jbt gledam stadione na kojima ce se igrati ovogodisnji kup africkih nacija, a domacini Gabon i Ekvatorijalna Gvineja, pa oni imaju stadione kako valja, nekoliko njih, a mi nijedan
1bosna

#844 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 1bosna »

simonese wrote:
2025-2055
mozda kosevo i grbavica tada budu gotove a bilino polje ce sigurno biti do 2014 ili 2015
simonese

#845 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by simonese »

probudi se
Korisničkoime

#846 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Kamo puste sreće ovo bi bilo idealno mada čisto sumnjam. Možda sam pesimista u ovom pogledu jer se priče već dugo razvlače. Od Saudijaca ništa oni su bili tu jer su dali kredit za izradu projektne dokumentacije u vezi gradske magistrale, sam tekst tako kaže. Na žalost i to što nigdje cijene nema pa makar ni približno ne daje veliku nadu.
luckylaka

#847 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

1bosna wrote:
simonese wrote:
2025-2055
mozda kosevo i grbavica tada budu gotove a bilino polje ce sigurno biti do 2014 ili 2015
2014 ili 2015 Hidzretske nove ni tada
Corola

#848 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Corola »

Zenica je izgradila i prekrasnu i funkcionalnu arenu a isto je tako raja prije toga prdila da nema od toga nista.
Zato ne letite pred rudu.
motorola01

#849 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

Corola wrote:Zenica je izgradila i prekrasnu i funkcionalnu arenu a isto je tako raja prije toga prdila da nema od toga nista.
NIko ne leti pred rudu,nego je to tako.Nije ovo projekat od par miliona,pa da se moze reci bice nesto od toga.I tada bi se "napeli" :D ko ne znam ti sta..I za ovaj projekat su se "napeli" :dance: da se odradi.Nemaju oni ni za cigle,a da se ne govori o opravdanosti ovog projekta.Jednostavno ljudi se zajebavaju jer nemaju nista pametnije raditi.Tacnije imaju,ali ne znaju sta ce i kako ce pa se sad nasli zajebavat sa narodom i otvaraju temu da imaju sta izmedju sebe pricati.Uz to sve,klepi se i po koja pinka za sebe i to je to...

NJima samo treba zabraniti da uopste diraju ovaj stadion,jer ako krenu nesto rusiti i pomalo praviti,najebali smo svi onda i sto si gledao ovako lijep stadion,gledao si ga.Ako nesto sruse i krenu u etapnu gradnju,spremi se na to da neces za svog zivota vidjeti ovakav stadion.Mozda tvoje dijete vidi gotov stadion kao sto je ovaj na slici,a dotad ce stadioni u Evropi izgledati kao svemirski brodovi...
ReD aka Socijalista

#850 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Corola wrote:Zenica je izgradila i prekrasnu i funkcionalnu arenu a isto je tako raja prije toga prdila da nema od toga nista.
Stadion strasan. Meni se licno svidja vise ovaj od Bostjancica. Originalan...jedino sto bi naziv stadiona stavio Nacionalni stadion Bilino polje.
Locked