Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

ultrarajvoSA

#826 Re: Baraz

Post by ultrarajvoSA »

Daj nam kockaste da se igramooo igramooo :bih:
moa

#827 Re: Baraz

Post by moa »

Brat wrote:Ma sve dolazi u obzir samo ne Portugalci, brate Ronaldo mora igrati na Euru i tu je kraj priče. Uostalom, imali bi pritisak kad bi ih opet dobili, jer ne bi bili samouvjereni, ne što su oni velesila već što su nas već jednom izbacili na guzove. Tako da, svako na teren prsa u prsa, ali Portugal ako ikako može nek nas zaobiđe.
Ja bih bas volio portugal..
cyprus

#828 Re: Baraz

Post by cyprus »

Eh, kašike mi rekle da će bit ovi parovi :P :

Estonija - Irska
BiH - Češka Republika
Turska - Hrvatska
Crna Gora - Portugal

daBogda :-D
todd_smith

#829 Re: Baraz

Post by todd_smith »

najgore nam se i desilo pred baraz

krenuli svi punom parom, nisu prosli i samo se zeznuli za sljedece 2 utakmice

Papac/Pandza/Mujdza nece igrati, Spahic/Rahimic na zutim

zamisli sad Portugal sa Nanijem/Ronaldom protiv samog Spahica :-)

pa jbte i Irska sa Shane Longom ima da nas pojede u prvoj utakmici

ALI

nakon onih 45 minuta u Parizu, mislim da nam samo Spanija moze parirati i nadigrati nas, ako onako nastavimo u sl.utakmicama

Medunjanin je kao ofanzivni Makelele, smiri svaku situaciju i onda pokrene svaki napad

Pjanic, halo ba dijete od 20 godina, igra u Parizu kao da je vec veteran

Lulic/Dzeko/Miske/Mujdza(moram ga spomenuti, covjek je ostavio dusu na terenu) ne treba se sta pricati za ove, cijela je Evropa sinoc vidjela ko ce ih od nasih 11 najvise u barazu :dance:

Mislim da se sva 4 tima boje nas, vise nego mi njih

najvise bi volio Irsku jer imamo najjace sanse protiv njih, imaju samo 2 dobra igraca koji bi mogli u nas tim usetati (Dunne/Long) ovi ostali su na nivou Bjelorusa, ali eto jbga kao sto rekoh iznad, zuti kartoni i igraci koji ce nedostajati u prvoj utakmici ce biti odlucujuci faktor za nas poraz(nadam se da grijesim, molim Boga da nisam upravu) ali odbrana u kojoj imas samo Spahica...
just principe

#830 Re: Baraz

Post by just principe »

cyprus wrote:Eh, kašike mi rekle da će bit ovi parovi :P :

Estonija - Irska
BiH - Češka Republika
Turska - Hrvatska
Crna Gora - Portugal

daBogda :-D

i ja tako mislim, zapravo ne mislim meni su viljuske tako rekle :lol: :D
Baltazar_khan

#831 Re: Baraz

Post by Baltazar_khan »

ako dobijemo čehe, to će biti prilika da im se osvete vedad, džeko i salihović za onu eliminaciju od strane njihove U21 selekcije. i dan danas se sjećam one golčine salihovića :shock: nažalost i tu su nas sudije zakinule :x
shalla

#832 Re: Baraz

Post by shalla »

Baltazar_khan wrote:ako dobijemo čehe, to će biti prilika da im se osvete vedad, džeko i salihović za onu eliminaciju od strane njihove U21 selekcije. i dan danas se sjećam one golčine salihovića :shock: nažalost i tu su nas sudije zakinule :x
Jao jao, malo je reći da su nas sudije zakinule, tu utakmicu su nas sudije uništile!
Kad se samo sjetim onog nedosuđenog penala, ja mislim u drugom poluvremenu, ono bi ja mislim češki selektor svirao al jok...
denimb

#833 Re: Baraz

Post by denimb »

shalla wrote:
Baltazar_khan wrote:ako dobijemo čehe, to će biti prilika da im se osvete vedad, džeko i salihović za onu eliminaciju od strane njihove U21 selekcije. i dan danas se sjećam one golčine salihovića :shock: nažalost i tu su nas sudije zakinule :x
Jao jao, malo je reći da su nas sudije zakinule, tu utakmicu su nas sudije uništile!
Kad se samo sjetim onog nedosuđenog penala, ja mislim u drugom poluvremenu, ono bi ja mislim češki selektor svirao al jok...
Gori je bio ponisten gol Vrsajevica (cini mi se) zbog nepostojeceg ofsajda :roll:

Ali deff jedan od top zajeba sudaca koje smo ikada dozivjeli.
Max Bunker

#834 Re: Baraz

Post by Max Bunker »

moa wrote:
eyesburn wrote:kako vrijeme sve više prolazi, sve se više pribojavam baraža i njegovog ishoda.

tome sve pridonose izjave igrača od sinoć i danas. totalno svi (osim kretena hasagića) izgledaju sjebano, psihički totalno pali (što bi rekao sabe). nisam dosad čuo niti jedne optimistične najave za baraž.
Ma popravit ce njih pape na neki njemu poznati nacin.. Bice dobro momci, ima mjesec dana do utakmice
tako da ce biti to sve ok.
Ono, sto meni daje nadu jeste, da kod nas frustracija jako brzo preraste u inat. Nas inat je jebena stvar i cini cuda.
Drugo, imamo Papeta, Svabu i igrace, koji igraju vani i koji su valjda vise shvatili sta je profesionalizam i ostati na zemlji.
Zato, daj Hrvatsku/Cesku da se igramo :bih:
carlos acosta
Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna

#835 Re: Baraz

Post by carlos acosta »

Max Bunker wrote:
moa wrote:
eyesburn wrote:kako vrijeme sve više prolazi, sve se više pribojavam baraža i njegovog ishoda.

tome sve pridonose izjave igrača od sinoć i danas. totalno svi (osim kretena hasagića) izgledaju sjebano, psihički totalno pali (što bi rekao sabe). nisam dosad čuo niti jedne optimistične najave za baraž.
Ma popravit ce njih pape na neki njemu poznati nacin.. Bice dobro momci, ima mjesec dana do utakmice
tako da ce biti to sve ok.
Ono, sto meni daje nadu jeste, da kod nas frustracija jako brzo preraste u inat. Nas inat je jebena stvar i cini cuda.
Drugo, imamo Papeta, Svabu i igrace, koji igraju vani i koji su valjda vise shvatili sta je profesionalizam i ostati na zemlji.
Zato, daj Hrvatsku/Cesku da se igramo :bih:

a jesu kurac shvatili sta je profesionalizam, da jesu, spahic ono sigurno ne bi uradio, imam osjecaj a znajuci spahica, da je ono cisto uradio iz nekog svog hira ili inata
lik gine za reprezentaciju svaka mu cast, al fakat vise pretjeruje, profesionalac je vec godinama, igrao u raznim ligama, sad evo i za sevilju igra, i onda uradi onako nesto
nedobog, da je jadni pandza uradio ono, pa ne bi covjek smio uci vise u drzavu
pape treba ozbiljno porazgovarati sa spahicem, jest zaduzio repku, jest legenda al onako vise ne ide
ne moze se na staroj slavi igrati, ni on ni hasagic niti iko drugi
Harun90

#836 Re: Baraz

Post by Harun90 »

@carlos acosta

Daj bolan, kako te nije stid prigovarati spahi! Kao prvo faul je napravio Nasri nad Spahicem prije navodnog "penala".

Prekrsaj koji je uslijedio se ocigledno dogodio izvan 16 metara. Nasri se baca i pada u sesnaest -- Boli ga racku kad mu se moze. Sta je spahic trebao pustit da Nasri prodje, kako ne bi skrivio penal?

Da je kojim slucajem Begovic odbranio penal, nastavilo bi se kartoniranje nasih sve dok ne bi neko pocrvenio. A da je slucajno ostalo 0:1 u 90+ bi se jos jedan penal svirao.

Do koje mjere nas je sudija zakidao se moze vidjetu na ovom klipu:

Najvise mi je zao Mujdze. Momak je odigrao mozda najbolju utakmicu u karijeri do sada :(
carlos acosta

#837 Re: Baraz

Post by carlos acosta »

Harun90 wrote:@carlos acosta

Daj bolan, kako te nije stid prigovarati spahi! Kao prvo faul je napravio Nasri nad Spahicem prije navodnog "penala".

Prekrsaj koji je uslijedio se ocigledno dogodio izvan 16 metara. Nasri se baca i pada u sesnaest -- Boli ga racku kad mu se moze. Sta je spahic trebao pustit da Nasri prodje, kako ne bi skrivio penal?

Da je kojim slucajem Begovic odbranio penal, nastavilo bi se kartoniranje nasih sve dok ne bi neko pocrvenio. A da je slucajno ostalo 0:1 u 90+ bi se jos jedan penal svirao.

Najvise mi je zao Mujdze. Momak je odigrao mozda najbolju utakmicu u karijeri do sada :(

zasto kod nas uvijek postoji kult licnosti??
spahic je legenda, sve stoji, ali covjek stalno pravi bespotrebne prekrsaje i dobije bespotrebne zute kartone, zasto??
zato sto se ponasa kao tinejdzer zeljan picke, dok ga gledaju djevojke sa tribine
ok temperamentiji je lik malo, to stoji, al zar nista nije naucio citavu karijeru, pa zbog toga su ga se haman odrekli u monpeljeu, zbog glupih i bespotrebnih startova

istina, sudija nas je zakidao zestoko, ali ono je bio cist faul spahica, istina izvan 16 metara, ali svako sa imalo mozga zna da ce se u onako vaznoj utakmici i u sred pariza svirati penal prvom prilikom

a sto se tice faula nad spahicem nema rijeci o tome, onakva guranja su sastavni dio fudbala i desavaju se konstantno

i nije me stid prigovarati spahi, sta je sad on sveti covjek, lik je pogrijesio i sjebo nas totalno
da je pandza ono uradio jebali bi mu mater smotanu
u reprezentaciji nema igranja na staru slavu, to mora biti jasno, pa jedan raul donedavni najbolji strijelac spanije svih vremena, najbolji strijelac real madrida i najbolji strijelac lige prvaka nije pozivan u reprezentaciju jer vise ne doprinosi kao nekad

u sportu nema mjesta emocijama
fosil

#838 Re: Baraz

Post by fosil »

.
BHF_Manijak

#839 Re: Baraz

Post by BHF_Manijak »

shalla wrote:
Shalla jarane i ti znas covjeku sjebat noc... :mrgreen: Kud pomenu ovu tekmu... :( Sudije nas jebale i to double anal jarane, penal nije sviro nad Dzekom cist gol ponistio a Allahami dragog ni dan danas sudija ne zna sta je sviro, nit je bilo ofsajda(situacija neka nakon prekida bila gdje je bilo pun qrac igraca u 16m), niti faula, eto jednostavno ponistio gol! :( Debelo debelo nas tad zakinuli!
Harun90

#840 Re: Baraz

Post by Harun90 »

carlos acosta wrote:
Harun90 wrote:@carlos acosta

zasto kod nas uvijek postoji kult licnosti??
spahic je legenda, sve stoji, ali covjek stalno pravi bespotrebne prekrsaje i dobije bespotrebne zute kartone, zasto??
zato sto se ponasa kao tinejdzer zeljan picke, dok ga gledaju djevojke sa tribine
ok temperamentiji je lik malo, to stoji, al zar nista nije naucio citavu karijeru, pa zbog toga su ga se haman odrekli u monpeljeu, zbog glupih i bespotrebnih startova

istina, sudija nas je zakidao zestoko, ali ono je bio cist faul spahica, istina izvan 16 metara, ali svako sa imalo mozga zna da ce se u onako vaznoj utakmici i u sred pariza svirati penal prvom prilikom

a sto se tice faula nad spahicem nema rijeci o tome, onakva guranja su sastavni dio fudbala i desavaju se konstantno

i nije me stid prigovarati spahi, sta je sad on sveti covjek, lik je pogrijesio i sjebo nas totalno
da je pandza ono uradio jebali bi mu mater smotanu
u reprezentaciji nema igranja na staru slavu, to mora biti jasno, pa jedan raul donedavni najbolji strijelac spanije svih vremena, najbolji strijelac real madrida i najbolji strijelac lige prvaka nije pozivan u reprezentaciju jer vise ne doprinosi kao nekad

u sportu nema mjesta emocijama
Covjek je pravi idol, ali nije svetinja Boze sacuvaj. Svjestan sam da Spahic zna cesto biti kocelj na terenu, ALI rijec je o utakmici Francuska-Bih. Hajde budi posten pa reci gdje je Spaha napravio glupost ili prekrsaj za kartona ili uopste bespotreban prekrsaj na toj utakmici? Ja mislim da nije realno kritikovati Spahu u vezi s nastupom na toj utakmici. Da je Bogdom Mujdza mogao nastaviti, Spaha vjerovatno ne bi uopste bio u takvoj situaciji.

Ali eto, sta je po tvom misljenju mogao drugo uciniti? Mozda da ga je (Nasri-a) ranije sapleo ne bi bilo penala ali zato drugi zuti sigurno... ili da je pustio da se Nasri proseta do peterca?

Ne razumijem zasto spominjes raula i kako slabo doprinosi? Kakve ima veze sa Spahom? Ja mislim da kada uzmes u obzir svaku pizdariju koju je ikada on napravio i sve pozitivno sto je ucinio i oduzmes, ipak je to pozitiva velika. On doprinosi nasoj repki kako fizicki tako i psihicki. Da je savrsen? Ni blizu. Da li ima mjesta za napredak? Itekako. Dali je zasluzio kritiku za onu tekmu? po mom skromnom misljenju nije!

Hajmo se sad malo opustit :dance: :dance: :dance:

Da nam hoce cesi doc :bih: :bih:
carlos acosta

#841 Re: Baraz

Post by carlos acosta »

Covjek je pravi idol, ali nije svetinja Boze sacuvaj. Svjestan sam da Spahic zna cesto biti kocelj na terenu, ALI rijec je o utakmici Francuska-Bih. Hajde budi posten pa reci gdje je Spaha napravio glupost ili prekrsaj za kartona ili uopste bespotreban prekrsaj na toj utakmici? Ja mislim da nije realno kritikovati Spahu u vezi s nastupom na toj utakmici. Da je Bogdom Mujdza mogao nastaviti, Spaha vjerovatno ne bi uopste bio u takvoj situaciji.

Ali eto, sta je po tvom misljenju mogao drugo uciniti? Mozda da ga je (Nasri-a) ranije sapleo ne bi bilo penala ali zato drugi zuti sigurno... ili da je pustio da se Nasri proseta do peterca?

Ne razumijem zasto spominjes raula i kako slabo doprinosi? Kakve ima veze sa Spahom? Ja mislim da kada uzmes u obzir svaku pizdariju koju je ikada on napravio i sve pozitivno sto je ucinio i oduzmes, ipak je to pozitiva velika. On doprinosi nasoj repki kako fizicki tako i psihicki. Da je savrsen? Ni blizu. Da li ima mjesta za napredak? Itekako. Dali je zasluzio kritiku za onu tekmu? po mom skromnom misljenju nije!

Hajmo se sad malo opustit :dance: :dance: :dance:

Da nam hoce cesi doc :bih: :bih:
govorim opcenito za njegove nastupe, dobija konstantno kartone za gluposti, prigovore il faulove koji su bespotrebni
a lik mi je drag samo tako, pored dzeke najdrazi reprezentativac, ali to ne znaci da se ne treba suociti sa kritikom
pa da ga je sapleo ranije bio bi faul koji je ocito van 16 metara, mozda bi sudija opet svirao penal, al cisto sumnjam, bolje cak i da je pustio nasrija, kad ga je ovaj vec prosao, jer iz one akcije moze biti gol a i ne mora, a penal je skoro uvijek gol

spominjem raula kao primjer da i najvece legende ako nisu u stanju da ispune zadatke koji se od njih traze, mogu biti zamijenjene

ma cesi il irci,i hrvate mislim da bi dobili, al ne bi volio zbog nacionalistickih sranja
mO k3

#842 Re: Baraz

Post by mO k3 »

ma dobicemo ponovo one ruzne portugalce.... :x
žuti

#843 Re: Baraz

Post by žuti »

carlos acosta wrote: a jesu kurac shvatili sta je profesionalizam, da jesu, spahic ono sigurno ne bi uradio, imam osjecaj a znajuci spahica, da je ono cisto uradio iz nekog svog hira ili inata
lik gine za reprezentaciju svaka mu cast, al fakat vise pretjeruje, profesionalac je vec godinama, igrao u raznim ligama, sad evo i za sevilju igra, i onda uradi onako nestonedobog, da je jadni pandza uradio ono, pa ne bi covjek smio uci vise u drzavu
pape treba ozbiljno porazgovarati sa spahicem, jest zaduzio repku, jest legenda al onako vise ne ide
ne moze se na staroj slavi igrati, ni on ni hasagic niti iko drugi
odlično slažem se u potpunosti :thumbup: :bih:
radostan dan

#844 Re: Baraz

Post by radostan dan »

Čestitke Sušiću i fudbalerima, puno sreće prilikom današnjeg žrijeba.
jeza u ledja

#845 Re: Baraz

Post by jeza u ledja »

Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Hocu Irsku
Balkanski_sindrom

#846 Re: Baraz

Post by Balkanski_sindrom »

Meni je svejedno ko ce doci jer mislim da je sve do nas i da drugi razmisljaju vise o nama nego mi o njima nakon nasih zadnjih odigranih 6-7 utakmica.
Dakle mislim da ako budemo igrali kao u zadnjim utakmicama (Bjelorusija ili Lux prvo poluvrijeme) ili kao u prvom poluvremenu u Parizu da cemo dobiti svakog iz baraza, cak i Portugal, i sa druge strane nazalost ako budemo igrali onako nekontrolisano kao u drugom poluvremenu u Parizu da cemo ispasti protiv bilo koga od ove 4 ekipe koje nas cekaju...Jebiga do nas je sada.....
sumirprimus

#847 Re: Baraz

Post by sumirprimus »

jeza u ledja wrote:Hocu Irsku
Hocu Irsku
...
Hocu Irsku
vidis ,irci odose za dvije tekme 800 bodova,mozda se i njima stima,mozdaj onda bolje njih izbjec skroz...
quasar

#848 Re: Baraz

Post by quasar »

sumirprimus wrote:
Hocu Irsku
...
Hocu Irsku
vidis ,irci odose za dvije tekme 800 bodova,mozda se i njima stima,mozdaj onda bolje njih izbjec skroz...
Meni se cini da je neko na forumu isto izracunao prije objavljivanja liste, tako da je to vjerovatno ispravan rezultat.
sumirprimus

#849 Re: Baraz

Post by sumirprimus »

quasar wrote:
sumirprimus wrote:
Hocu Irsku
...
Hocu Irsku
Meni se cini da je neko na forumu isto izracunao prije objavljivanja liste, tako da je to vjerovatno ispravan rezultat.
znam vidio sam i ja to...
al opet prepravka rezultata sa zadnje dvije utakmice da toliko bodova nosi,il ko u nasem slucaju ne nosi :zoka:
vjerovatno je uefa u pravu,poznati su po transparentnosti i nenamjestanjima, :evil:
condy

#850 Re: Baraz

Post by condy »

horion_bosona wrote:
Jasno je nakon utakmice u Minsku i Parizu, da je optimalna formacija za nas 4-2-3-1, uzimajuci u obzir to kao i ovo gore napisano evo par varijanti sastava za baraz po mom skromnom misljenju:

------------Begovic------------
Jahic - Rahimic - Spahic - Salihovic
------Zahirovic - Medunjanin-----
-----Pjanic - Misimovic - Lulic----
-------------Dzeko------------

------------Begovic------------
--Lulic - Jahic - Spahic - Salihovic--
--------Zahirovic - Rahimic-------
--Pjanic - Misimovic - Medunjanin--
-------------Dzeko------------ druge varijante Nadarevic na stoperu; Subasic lijevi bek; Besic desni bek
Rahimić je na ovoj poziciji igrao drugo poluvrijeme protiv Bjelorusije u Zenici, kada je Sušić maksimalno pojačao napad i igrao sa trojicom igrača pozadi. Ipak, Rahimić je u toj utakmici na toj poziciji bio jako loš, jer to nije njegova pozicija i jednostavno ne snalazi se baš na toj poziciji. On je najkorisniji na svojoj poziciji.
Locked