Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zakonpera
#826 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Sa Grcima se nikad ne zna. Ove kvalifikacije su odigrali odlicno i bice tezak protivnik. Imaju iskustva..Treba njih nadjacat i ici na bar 4 boda direktno. Igraci jednostavno moraju shvatiti ozbiljno svaki mec. Mogu odigrati dobro kada hoce, kada se opuste ostaje 0..to se pokazalo u rumuniji. Rumunija je daleko slabija od Grcke i Slovaka pa su nas otresli tamo. To ne smije da se desava jer Grci igraju stabilno u kvalifikacijama bez oscilacija. Treba naci jake protivnike za prijateljske meceve. Na primjer Češku, Bugarsku, Italiju pokusat odigrat sa takvim ekipama prijateljske tekmee jer gaje slican stil kao Grci i Slovaci. U tim utakmicama ce se izbacit jos kakav Zahirovic, Mujdza, Lulic. Odigrat jako kao da je baraz prve 2-3 tekme sljedece jeseni i nece biti zime.
-
ja71
#827 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ovo mi zvuci kao Safetova izjava pred prosle kvalifikacijebahonnen wrote:Naravno... Realno treba da je cilj protiv Grka minimum 3 ili 2 boda - minimum podjela (4 ko kuća, a 6).
Ali isto tako protiv Grka i Slovaka ukupno treba imati cilj bar 9. Jer moraš računati da i oni međusobno imaju 6 bodova za podijeliti.
"Nas cilj u grupi je 2. mjesto"
Mora se svaka utakmica igrati na pobjedu ako stvarno hocemo u Brazil.
Sa druge strane imam osjecaj da nemamo taj mentalitet (osim Dzeke)
da preokrenemo utamicu odnosno da 0:1 pretvorimo u 2:1
- East_side
#828 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma nisam ni rekao "TI GUGLAŠ!"BHF_Manijak wrote:Ne googlam ni ja zivotami nego fakat pamtim nase cikluse, a nije vala ni tesko, uvijek je haman zagarantovano da cemo biti u grupi sa Belgijom ili Spanijom, Turskom, Litvanijom, Danskom, Norveskom...U pet deka nam je uvijek grupa, ova sad za SP 2014 je pravo sovjezenje, mada eto opet je tu stari poznanik Grcka...Recimo nismo nikad bili u grupi sa Svabama, Italijanima, Englezima, Holandjanima, cak sa ove dvije zadnje nismo nikad ni tekme odigrali...
Uvijek slično završimo na kraju pa, uz sve naboje i razočarenja, nekada nije teško ni pomiješati te neke, realno, manje bitne stvari...
Svi se slažemo da trebamo odigrati što više prijateljskih utakmica sa reprezentacijama iz samog vrha svjetskog fudbala. Zašto opet ne dogovoriti prijateljsku sa Italijom, Argentinom ili Brazilom, kao onomad u Manausu?
Ili sa tim ekipama protiv kojih nikada nismo igrali; Holandijom, Engleskom, pa zašto ne i Rusijom, Urugvajem, Irskom, Obalom Slonovače, S.A.D.-om (uz posebne mjere sigurnosti
Treba nam što više utakmica sa raznolikim ali istovremeno i jakim protivnicima, kao što su ovi pobrojani.
Jednostavno MORAMO što prije zaboraviti ovaj baraž, održati ekipu na okupu, popraviti raspoloženje u taboru (koliko god to bilo teško) i ponovo uspostaviti takmičarski ritam. Za sve to su nam potrebne ovakve utakmice i to u što skorijem vremenu.
Već sada početi aktivno skenirati SVE (čak i Lihtenštajn) protivnike iz grupe i psihološki se pripremati za te izazove.
-
ja71
#829 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Obnoviti ekipu mladim igracima koji su spremni trcatiEast_side wrote: ... održati ekipu na okupu...
(Misketu dati ultimatum da smrsa 10kg)
-
Mustang1
#830 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Jesmol to vec i opet sampioni i prvi u grupi ?
Ja cu sebe uvjeriti da cemo biti zadnji u grupi .. tako da se ne nadam i da ne trosim zivce ..sve preko ce biti odlicno
Nadam se da ce mi tako biti lakse podnijeti neke stvari ..Bit cu pesimista iako cu svim srcem zeliti pobjedu ali cu se boriti protiv srceTa 
-
Baudelaire
#831 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Napad je Grcima stvarno kriza. Gekas i Charisteas će imati po 32 kuke u vrijeme kvalifikacija, Liberopoulos 37, tako da će glavni oslonac biti Samaras koji ima 7 golova u 51 nastupu.
-
cindrlimindrli
#832 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ako ozbiljno pristupimo kvalifikacijama, mi smo za ostale u grupi Brazil. Sem Grcke ovi ostali nisu
ni za malo jaceg treninga. Kako stvari stoje moguce je da Grci do septembra nece imati ni za kartu
da posalju ekipu na gostovanje, mogli bi mi od njih uzeti svih 6 bodova bez da igramo.
ni za malo jaceg treninga. Kako stvari stoje moguce je da Grci do septembra nece imati ni za kartu
da posalju ekipu na gostovanje, mogli bi mi od njih uzeti svih 6 bodova bez da igramo.
-
todd_smith
#833 Re: Kvalifikacije za SP 2014
samo na pobjede ici protiv Grka i Slovacke, ostatak grupe je smece tako da ne mozemo ni priustiti da pomislimo da li Grcka mozda izgubi koji bod od nekog drugog
Kod kuce mozemo sve u grupi dobiti, a i sa strane mozemo najmanje 4 od 6 bodova uzeti od Grcke i Slovacke, i to 4 je ono minimum
jos do godine ce nasi igraci i dalje napredovati, dok Grci nemaju nikoga kao Dzeku,Pjanica,Lulica,Medunjanina,Zahirovica da je u usponu igre i karijere, nije to ista repka iz 2004te, ni sjenka nisu one repke
nema tima u ovoj grupi zbog kojeg mozemo i da pomislimo na ono "ciljamo 2. mjesto", jednstavno smo bolji, mozemo i ako ne daj boze ne uspijemo, barem se treba potruditi i vise nego paklenu borbu pruziti
Kod kuce mozemo sve u grupi dobiti, a i sa strane mozemo najmanje 4 od 6 bodova uzeti od Grcke i Slovacke, i to 4 je ono minimum
jos do godine ce nasi igraci i dalje napredovati, dok Grci nemaju nikoga kao Dzeku,Pjanica,Lulica,Medunjanina,Zahirovica da je u usponu igre i karijere, nije to ista repka iz 2004te, ni sjenka nisu one repke
nema tima u ovoj grupi zbog kojeg mozemo i da pomislimo na ono "ciljamo 2. mjesto", jednstavno smo bolji, mozemo i ako ne daj boze ne uspijemo, barem se treba potruditi i vise nego paklenu borbu pruziti
-
mistek
#834 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Opet neki misle da ćemo olahko. Nije to baš tako.
Koliko god mi posmatrali Grke kao netalente za fudbal, reprezentaciju koja ne zna da napada i sl, meni se njihov sistem nekad izuzetno sviđa. Imaju ga, za razliku od mnogih. Znaju da ne mogu ništa postići drugačije i igraju na ovaj način i uspješni su. Poslije 2004. su igrali i Euro 2008, WC 2010, pa sad opet Euro 2012. Nije to slučajnost. Istina, mnogo bi teže bilo da je tu Engleska, Španija, ili bilo ko drugi, ali ni Grci nisu neko koga ćemo uzeti 2x. Neke stvari se mogu promijeniti za godinu-dvije, pa Bog zna. Uglavnom, nije tačno ni da Grci nemaju mlade i talentovane igrače. Imaju oni dosta mladića, što u svojoj, što u njemačkoj ligi, dosta kvalitetnih. Moja prognoza su 3 boda s njima. dobro je što su Grci skloni kiksevima, čak i sa najslabijima.
Slovaci su u opadanju. Jednostavno, mislim da s njima neće biti naročitih problema. Moja prognoza su 4 boda.
Litvanci su nagazna mina. Mogu iznenaditi, ali se bar nadam da neće. Latvija jednako, iako je kvalitetom ispod Litvanije. Ako u ove četiri tekme osvojimo 12 bodova, sigurno smo prvi. jer ni Grci ni Slovaci neće otkinuti Litvaniji i Latviji ni po 10.
Lihtenštajn će se nauzimati bodova ovdje, ali nama neće. Njima prognoziram 5 bodova na kraju
Koliko god mi posmatrali Grke kao netalente za fudbal, reprezentaciju koja ne zna da napada i sl, meni se njihov sistem nekad izuzetno sviđa. Imaju ga, za razliku od mnogih. Znaju da ne mogu ništa postići drugačije i igraju na ovaj način i uspješni su. Poslije 2004. su igrali i Euro 2008, WC 2010, pa sad opet Euro 2012. Nije to slučajnost. Istina, mnogo bi teže bilo da je tu Engleska, Španija, ili bilo ko drugi, ali ni Grci nisu neko koga ćemo uzeti 2x. Neke stvari se mogu promijeniti za godinu-dvije, pa Bog zna. Uglavnom, nije tačno ni da Grci nemaju mlade i talentovane igrače. Imaju oni dosta mladića, što u svojoj, što u njemačkoj ligi, dosta kvalitetnih. Moja prognoza su 3 boda s njima. dobro je što su Grci skloni kiksevima, čak i sa najslabijima.
Slovaci su u opadanju. Jednostavno, mislim da s njima neće biti naročitih problema. Moja prognoza su 4 boda.
Litvanci su nagazna mina. Mogu iznenaditi, ali se bar nadam da neće. Latvija jednako, iako je kvalitetom ispod Litvanije. Ako u ove četiri tekme osvojimo 12 bodova, sigurno smo prvi. jer ni Grci ni Slovaci neće otkinuti Litvaniji i Latviji ni po 10.
Lihtenštajn će se nauzimati bodova ovdje, ali nama neće. Njima prognoziram 5 bodova na kraju
- and
#835 Re: Kvalifikacije za SP 2014
niko nije smeće i svakoj utakmici pristupati kao da je odlučujuća.pred utakmicu obavezno gledanje meča iz portugala.todd_smith wrote:samo na pobjede ici protiv Grka i Slovacke, ostatak grupe je smece tako da ne mozemo ni priustiti da pomislimo da li Grcka mozda izgubi koji bod od nekog drugog
- East_side
#836 Re: Kvalifikacije za SP 2014
I na EP 2004 u Portugalu su im sve golove postigli različiti igrači, izuzev možda Charisteasa koji je dao 2 do 3. Slična stvar je i u kvalifikacionim ciklusima i rijetko ćeš vidjeti da se neki njihov pojedinac izdvoji od kolektiva i odskoči po broju postignutih golova, asistencija, čega već...Baudelaire wrote:...tako da će glavni oslonac biti Samaras koji ima 7 golova u 51 nastupu.
Da li je to njihov nedostatak? Upravo ne, to je njihova prednost! Nisu reprezentacija tipa: uštopaš (lupam) Gekasa = uštopao si cijelu ekipu, kao što je (barem) do sada kod nas bio slučaj, htjeli mi to priznati ili ne, sa Džekom i Misimovićem.
Kada imaju korner ili slobodnjak, njihovi štoperi nerijetko rješavaju utakmicu. Usudio bih se da kažem da su među 5 najopasnijih reprezentacija na svijetu kada su prekidi u pitanju. A opet, kada protivnici imaju korner ili slobodnjak, Samaras, Charisteas i ostali napadači markiraju protivničke igrače u svom 16-ercu i to rade odlično! Na taj fazon se već godinama, obično kao prvi u kval. grupama plasiraju na završnice SP ili EP.
Nisu neki trkači ali su jako "fluidna" ekipa i ne dešava im se npr. kada njihov igrač ima loptu, da je najbliži suigrač 30m od njega i to pokriven (opet se sjetih Lisabona i nas...) već mu najmanje trojica prilaze, izvlače se, otkrivaju ili neko protrči u napad čekajući kakvu dubinsku loptu u prostor. Dišu kao jedno biće.
Već sam ranije rekao da sigurno imamo dovoljno potencijala da se nosimo sa njima. Da li im možemo parirati igrom koju smo do sada forsirali, to je već "drugi par opanaka" i odgovor je, definitivno, NE!
-
bahonnen
#837 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ovo je realna osnova za 1. mjesto.ja71 wrote:Ovo mi zvuci kao Safetova izjava pred prosle kvalifikacijebahonnen wrote:Naravno... Realno treba da je cilj protiv Grka minimum 3 ili 2 boda - minimum podjela (4 ko kuća, a 6).
Ali isto tako protiv Grka i Slovaka ukupno treba imati cilj bar 9. Jer moraš računati da i oni međusobno imaju 6 bodova za podijeliti.
"Nas cilj u grupi je 2. mjesto"
Mora se svaka utakmica igrati na pobjedu ako stvarno hocemo u Brazil.
Sa druge strane imam osjecaj da nemamo taj mentalitet (osim Dzeke)
da preokrenemo utamicu odnosno da 0:1 pretvorimo u 2:1
Naravno da treba pokušati sve pobijediti i osvojiti maksimum. Ali bitno je ne ići ispod ovoga.
- cyprus
#838 Re: Kvalifikacije za SP 2014
CAF - Revanš utakmice 1. kruga kvalifikacija
U 12 parova prvog kruga afričkih kvalifikacija, 10 nosilaca je uspjelo obezbjediti prolaz dalje, i to uglavnom bez većih problema. Jedini nosioci koji su ispali su Madagaskar i Burundi, ali ni to nije neko veliko iznenađenje s obzirom na činjenicu da su njihovi protivnici, Ekvatorijalna Gvineja i Lesoto, u najmanju ruku bili približne kvalitete. Inače, najubjedljiviji trijumf je ostvarila Nambija, ukupno 8:0 proti Džibutija. Najraspoloženiji strijelci u ove dvije utakmice su bili Kongoanci Tresot Mputu i Dioko Kaluyituka, Kenijac Dennis Oliech, te Lazarus Kaimbi iz Namibije, svi sa postignuta 3 gola.
Kenija - Sejšeli 4:0 (3:0)
Mandela 20', Oliech 38', Mulama 45+1', Wanyama 76'
Togo - Gvineja Bisau 1:0 (1:1)
Gakpe 2'
Namibija - Džibuti 4:0 (4:0)
Isaacks 17', Kaimbi 34', Kaimbi 60', Urikhob 83'
Liberija - Mauricijus ne igra se
Mauricijus odustao od takmičenja
Mozambik - Komori 4:1 (1:0)
Domingues 26', Sitoe 44', Whiskey 58', Clesio 81' / Youssouf 70'
Madagaskar - Ekvatorijalna Gvineja 2:1 (0:2)
Yvan 70', Ramanamahefa 90+3' / Ellong 26'
Etiopija - Somalija 5:0 (0:0)
Okwury 5', S. Bekele 62', S. Bekele 65', Kebede 87', Kebede 90'
Burundi - Lesoto 2:2 (0:1)
Amissi 29', Ndikumana 88' / Tale 16', Mothoana 23'
Ruanda - Eritreja 3:1 (1:1)
Karekezi 4', Iranzi 71', Bokota 78' / Tedros 90'
DR Kongo - Svaziland 5:1 (3:1)
Mputu 7', Kaluyituka 46', Mputu 49', Kaluyituka 61', Diba 66' / Shongwe 63'
Kongo - Sao Tome i Principe 1:1 (5:0)
Nganga 56' / Gando 49'
Tanzanija - Čad 0:1 (2:1)
Labbo 48'
U drugoj fazi će se igrati utakmice po grupama, tačnije 10 njih, iz kojih će samo prvoplasirani ići dalje. Prve utakmice se igraju u junu sljedeće godine.
U 12 parova prvog kruga afričkih kvalifikacija, 10 nosilaca je uspjelo obezbjediti prolaz dalje, i to uglavnom bez većih problema. Jedini nosioci koji su ispali su Madagaskar i Burundi, ali ni to nije neko veliko iznenađenje s obzirom na činjenicu da su njihovi protivnici, Ekvatorijalna Gvineja i Lesoto, u najmanju ruku bili približne kvalitete. Inače, najubjedljiviji trijumf je ostvarila Nambija, ukupno 8:0 proti Džibutija. Najraspoloženiji strijelci u ove dvije utakmice su bili Kongoanci Tresot Mputu i Dioko Kaluyituka, Kenijac Dennis Oliech, te Lazarus Kaimbi iz Namibije, svi sa postignuta 3 gola.
Kenija - Sejšeli 4:0 (3:0)
Mandela 20', Oliech 38', Mulama 45+1', Wanyama 76'
Togo - Gvineja Bisau 1:0 (1:1)
Gakpe 2'
Namibija - Džibuti 4:0 (4:0)
Isaacks 17', Kaimbi 34', Kaimbi 60', Urikhob 83'
Liberija - Mauricijus ne igra se
Mauricijus odustao od takmičenja
Mozambik - Komori 4:1 (1:0)
Domingues 26', Sitoe 44', Whiskey 58', Clesio 81' / Youssouf 70'
Madagaskar - Ekvatorijalna Gvineja 2:1 (0:2)
Yvan 70', Ramanamahefa 90+3' / Ellong 26'
Etiopija - Somalija 5:0 (0:0)
Okwury 5', S. Bekele 62', S. Bekele 65', Kebede 87', Kebede 90'
Burundi - Lesoto 2:2 (0:1)
Amissi 29', Ndikumana 88' / Tale 16', Mothoana 23'
Ruanda - Eritreja 3:1 (1:1)
Karekezi 4', Iranzi 71', Bokota 78' / Tedros 90'
DR Kongo - Svaziland 5:1 (3:1)
Mputu 7', Kaluyituka 46', Mputu 49', Kaluyituka 61', Diba 66' / Shongwe 63'
Kongo - Sao Tome i Principe 1:1 (5:0)
Nganga 56' / Gando 49'
Tanzanija - Čad 0:1 (2:1)
Labbo 48'
U drugoj fazi će se igrati utakmice po grupama, tačnije 10 njih, iz kojih će samo prvoplasirani ići dalje. Prve utakmice se igraju u junu sljedeće godine.
- cyprus
#839 Re: Kvalifikacije za SP 2014
U Africi 11/12
, samo me Burundi zajebo, ali drago mi je zbog Lesota...
cyprus wrote:CAF
Afrikanci će svoje prve utakmice kvalfikacija odigrati u novembru. Tada će 24 najslabije rangirane reprezentacije, odigrati 12 duela čiji će se pobjednici plasirati u grupnu fazu kvalifikacija. Slijedi pregled parova iz prvog kruga:
Sejšeli - Kenija
Mislim da ovdje neće biti nikakve dileme. Kenijci imaju mnogo kvalitetniji sastav, u kome mnogi igrači igraju u Evropi (najpoznatiji je Mariga iz Intera), dok će Sejšeli nastojat da bar na svom terenu izvuku neki povoljiji rezultat.
Gvineja Bisau - Togo
Po mom mišljenju, ovo je najjači izvučeni par. Togo je favorit na papiru, ali Gvineja Bisau ima dosta mladu ekipu, koja najvećim dijelom igra u Portugalu, pa mislim da im se mogu uspješno suprostavit. Ipak, zbog većeg iskustva, mislim da Togo prolazi.
Džibuti - Namibija
U ovom duelu ne bi trebalo biti velike neizvjesnosti. Namibija jeste samo prosječna afrička reprezentacija, ali s obzirom da je Džibuti među lošijim na kontinentu, Namibijci ne bi trebali imati većih problema.
Mauricijus - Liberija
Iako Liberija već odavno nema igrača makar približne kvaliteta kao što je bio George Weah, protiv selekcija kao što je Mauricijus, prolazak ne bi trebao doći u pitanje.
Komori - Mozambik
Komori su jedna od najslabijih reprezentacija u Africi i nemaju neke velike šanse protiv svog mnogo većeg susjeda Mozambika. Gotovo siguran prolaz nosioca.
Ekvatorijalna Gvineja - Madagaskar
Ovo bi mogao biti vrlo neizvjesan duel. Nijedna reprezentacija ne predstavlja neko značajno fudbalsko ime. Mislim da je ovdje najveća šansa za nenosioca u ovom krugu da prođe dalje. To je Ekvatorijalna Gvineja (domaćin sljedećeg Afričkog prvenstva) i mislim da oni ovdje mogu izvući tijesan prolaz.
Somalija - Etiopija
Ovo je najslabiji par. Somalija je toliko slaba reprezentacija, da prolaz ispodprosječne Etiopije gotovo i ne dolazi u pitanje.
Lesoto - Burundi
Ovo je ogled dvije geografski relativno male zemlje. Burundi igra dosta bolje u zadnje vrijeme, pa su i ovdje favorit. Lesoto ne treba otpisati, ali ja ne vjerujem da će oni proć dalje.
Eritreja - Ruanda
Iako Eritreja može pružiti nekad začuđujuće jak otpor, Ruanda bi trebala da iz ovog duela izađe kao pobjednik.
Svaziland - DR Kongo
DR Kongo ima puno veći igrački potencijal i kvalitet (uostalom imaju klupske prvake Afrike), nego što to njihovi rezultati pokazuju. Svaziland im ne bi trebao biti veća prepreka, a njihov glavni izazov je u sljedećem krugu kvalifikacija.
Sao Tome i Prinsipe - Kongo
Onaj manji i slabiji Kongo sa glavnim gradom Brazavilom, ima još lakši zadatak nego DR Kongo. Sao Tome i Prinsipe ni jednoj prosječnoj reprezentaciji ne bi trebao napraviti probleme, posebno zbog činjenice da već dugo godina nisu ni igrali utakmice. Uostalom, najveća pobjeda Konga u historiji od 11:0 je zabilježena baš nad ovom malom ostrvskom zemljom.
Čad - Tanzanija
Ovaj par spada među najzanimljivije. Tanzanija jeste favorit, ali Čad nije mnogo lošija reprezentacija. Prognoziraću prolaz Tanzanije, ali je to u ovom paru daleko od zicera.
Dakle, u grupnu fazu afričkih kvalifikacija bi trebali ići: Kenija, Togo, Namibija, Liberija, Mozambik, Ekvatorijalna Gvineja, Etiopija, Burundi, Ruanda, DR Kongo, Kongo i Tanzanija, gdje će se pridružiti jačim afričkim selekcijama. S tim što poznavajući afrički fudbal, ne bi bilo veliko čudo ni kada bi se desila 2-3 neočekivana ishoda u ovom krugu.
- Jeff Bingham
#840 Re: Kvalifikacije za SP 2014
e cuj drago mu zbog lesota 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#841 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Cyprus kralj ove teme,ali fakat jeste...Jeff Bingham wrote:e cuj drago mu zbog lesota
- Murat Sabanovic
#842 Re: Kvalifikacije za SP 2014

ovako bi to moglo izgledati na kraju kvalifikacionih utakmica...
.....A.................B................C................D.............E................F.............G.............H................I........
1.hrvatska...1.italija ....1.njemacka....1.holandija...1.svicarska...1.rusija......1.grcka.....1.engleska.....1.spanija
2.srbija.......2.ceska.....2.svedska......2.turska.......2.norveska....2.portugal..2.BIH.......2.ukraina......2.francuska
BARAZ:srbija -turska....ceska-ukraina....portugal -BIH...francuska-norveska...
svedska plasirana kao najbolja drugoplasirana ekipa!
-
Baudelaire
#843 Re: Kvalifikacije za SP 2014
E ne može
Najlošija drugoplasirana otpada, preostale igraju baraž.
-
nihoniho
#844 Re: Kvalifikacije za SP 2014
opet sebi namecemo nerealnu ulogu favorita.vec se moze procitati da su grci netalentovani, da imaju staru reprezentaciju, su slovaci u opadanju.......
grci niti su netalentovani, niti imaju posebno staru generaciju u smislu da im najstariji igrac, karagounis, ima 34 godine, bas koliko je rahimic imao na pocetku proslih kvalifikacija, a taj isti karagounis moze,jos uvijek nositi nas vezni red u zubima.grci si europski prvaci, grci se redovno plasiraju na velika takmicenja, grci su poslali hrvate u baraz.......
slovaci imaju dva igraca extra klase , hamsika i skrtela i vrlo ozbiljnu odbranu i pristojan napad, na koncu, niko realan, nece bosnu staviti u ulogu favorita protiv slovacke.
grci niti su netalentovani, niti imaju posebno staru generaciju u smislu da im najstariji igrac, karagounis, ima 34 godine, bas koliko je rahimic imao na pocetku proslih kvalifikacija, a taj isti karagounis moze,jos uvijek nositi nas vezni red u zubima.grci si europski prvaci, grci se redovno plasiraju na velika takmicenja, grci su poslali hrvate u baraz.......
slovaci imaju dva igraca extra klase , hamsika i skrtela i vrlo ozbiljnu odbranu i pristojan napad, na koncu, niko realan, nece bosnu staviti u ulogu favorita protiv slovacke.
- Murat Sabanovic
#845 Re: Kvalifikacije za SP 2014
drugo mjesto ,jos smo mi slabiji od grcke ....kakav favorit....uozbiljte se ...
- Murat Sabanovic
#846 Re: Kvalifikacije za SP 2014
svedska otpada kao najgora drugoplasirana ekipa ! mozel ovakoBaudelaire wrote:E ne možeNajlošija drugoplasirana otpada, preostale igraju baraž.
- denimb
#847 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kad vidim onu grupu A zlo mi jbt, ne dao dragi Bog da smo zapeli s njima, od prve do posljednje utakmice sve historijske 
-
Baudelaire
#848 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Tako možeMurat Sabanovic wrote:svedska otpada kao najgora drugoplasirana ekipa ! mozel ovakoBaudelaire wrote:E ne možeNajlošija drugoplasirana otpada, preostale igraju baraž.
-
palermo
#849 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma kad vidiš sve grupe, i potencijalne prtivnike u baražu, jasno ti je da moraš ići na prvo mjesto. Bilo to realno ili ne( a jeste realno)
-
Ekvatorijal
#850 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma sumnjam da će Portugal ovaj put u baraž, ići će oni direktno kao prvi. Nema Danaca ni Norvežana.
A isto tako, moguće je da Slovenci ili Švicarci budu u baražu a ne Norvežani (oni bi mogli biti prvi).