FK Željezničar - Evropske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#826 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ne bi trebalo biti domacinskog navlacenja, dobar je ovo sudija.
- JThomas
#827 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
viđen je u zdravoj vodi sa dželom prije par dana, a sinoć sa amarom na projekciji na SFFu.
- UnKnownBA
#828 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
To je druga tribina! Ta tvoja slika je cudna, mozda je stara, jer nisam vidio da ijedan dio ima plave stolice (kao na toj slici) a i vide se dole nake palete, kao da je u fazi renoviranja! Mozda je ta slika iz 2008. kada se stadion renovirao!trippy wrote:imaju ove neke zeljezne naslone koji se mogu skidati i stavljati po potrebi i koje UEFA dozvoljavaUnKnownBA wrote: Ne znam, ali mi ovo izgleda jadno i jeftino tako da sumnjam da ima ikakve grijace. Kako god, ali stvarno nije posteno prema nama i Pitarima (jer su kod nas fol problem naslonjaci), i nasi klubovi bi mogli (zabranom koristenja zapadne tribine) izgubiti velike pare u slucaju da neko izvuce atraktivnijeg protivnika.
Ima dijelova stadiona koji nemaju nikakve naslonjace!

- Charuga
- Globalni moderator
#829 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Prodaja je u toku, Plavi salon je u pitanju ali ima milion dusa.
- BlueBlood
#830 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
otici ce ovih 600 karti ko halva 
- UnKnownBA
#831 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Vec je otislo! Pola ljudi je ocekivano ostalo bez karata! Citao sam na forumu (sport....) da je mnogo ljudi doslo, ali mnogi od njih se se vratili bez karata!BlueBlood wrote:otici ce ovih 600 karti ko halva
-
zipoo
#832 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Hoce otice, samo Dželinim prijateljima i guzonjima koji odu na utakmicu jednom u sezoni. Za ovo se spremam mjesec dana izdvajam lovu i na kraju dobijes kitu.
- UnKnownBA
#833 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
U pravu si, tuzno ali istinito! Bojim se da je pola tih karata zavrsilo u rukama "babinih sinova", koji su vecinom samo simpatizeri. Valjda nas nece obrukat (sjedeci na tekmi kao u teatru) i nadam se da ce navijati 90 min!zipoo wrote:Hoce otice, samo Dželinim prijateljima i guzonjima koji odu na utakmicu jednom u sezoni. Za ovo se spremam mjesec dana izdvajam lovu i na kraju dobijes kitu.
Last edited by UnKnownBA on 10/07/2012 16:16, edited 2 times in total.
- UnKnownBA
#834 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Milanič: O Želji sve znamo
http://www.drzavazeljo.com/2012/07/mila ... .html#more
http://www.drzavazeljo.com/2012/07/mila ... .html#more
- UnKnownBA
#835 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Komentar sa foruma (Sport...):
OCEKIVANO!
Ovakva je situacija:
Dzelo je centrotransu dao 300 karata.
Udruzenju 200 karata.
Sebi i 'prijateljima' kluba je ostavio 150 karata.
OCEKIVANO!
Ovakva je situacija:
Dzelo je centrotransu dao 300 karata.
Udruzenju 200 karata.
Sebi i 'prijateljima' kluba je ostavio 150 karata.
- BlueBlood
#836 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
al ti je izvor drama
na onom sport forumu prosjek 9 godina
-
zipoo
#837 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ma i momci iz podrgupa pricali su slicnu pricu. Ne znas ni kome vise vjerovati. Sve je otislo u kurac, ovi sto su imali srece i nasli kartu zelim im sve najbolje i da nas prestave u sto boljem izdanju.
Last edited by zipoo on 10/07/2012 16:26, edited 1 time in total.
-
Sancho_de_Sancho
#838 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Realno gledajući i trebaju ići oni koji prate Želju na svim utakmicama, tj. oni koji idu na svaku gostujuću utakmicu, oni koji iz svog vlastitog džepa odvajaju lovu da bi napravili koreografiju, bakljadu i sl. a ne oni "derbi" navijači koji dodju kad igramo protiv Širokog,Borca ili Sarajeva ili oni standardni "pljuvači" sa sjevera, neki se neće složiti samnom ali tako je, karte koje su otisle u udruzenje vec se znalo i unaprijed ko će ih dobiti, po meni nije fer naspram drugih ali opet kada pogledam neka je tako i neka idu oni koji su to zaslužili, bit će revanš na Koševu, bit će pun stadion i eto prilike napuniti Koševo, ide grupa fina i odabrana sto bi se reklo 
- UnKnownBA
#839 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Svi su imali zelju otici, pa i ja! Ali kad sam cuo koliko smo malo karti dobili (600), znao sam da ih nece moci svako dobiti i digao sam ruke od svega . Stvarno, mogao sam vjerovatno i ja doci do karte, ali za to sam trebao moljakat pola grada, a to moljakanje bas i ne volim pa sam se pomirio sa tim. Evo ovi moji se vec raduju (po facebook-u, imena im necu pominjati) kako su dobili karte, to su momci koji prate zelju od kad znaju za sebe. S njima sam isao krajem devedesetih na prva Željina gostovanja poslije rata! Tako da su, sto se mene tice, oni zasluzili da idu!Sancho_de_Sancho wrote:Realno gledajući i trebaju ići oni koji prate Želju na svim utakmicama, tj. oni koji idu na svaku gostujuću utakmicu, oni koji iz svog vlastitog džepa odvajaju lovu da bi napravili koreografiju, bakljadu i sl. a ne oni "derbi" navijači koji dodju kad igramo protiv Širokog,Borca ili Sarajeva ili oni standardni "pljuvači" sa sjevera, neki se neće složiti samnom ali tako je, karte koje su otisle u udruzenje vec se znalo i unaprijed ko će ih dobiti, po meni nije fer naspram drugih ali opet kada pogledam neka je tako i neka idu oni koji su to zaslužili, bit će revanš na Koševu, bit će pun stadion i eto prilike napuniti Koševo, ide grupa fina i odabrana sto bi se reklo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#840 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Meni nije jasno, kao sto neki rekose, kako moze grijaci isprod ovih plasticnih plocica nadomjestiti kriterij koji se odnosi na NASLONE na stolicama?UnKnownBA wrote:
Pa to su po meni dva razlicita kriterija. Onaj zapad na Kosevu je sminka i u komforu i u svemu za ovu smjehuriju od plasticnih ploca u Mariboru. Po meni je ovo cisto nametanje razlicitih kriterija za jedne i druge.
A za karte za tekmu u Mariboru. Trebalo ej vae udruzenje dobiti barem 500 od tih 600 karata. Ali eto, tako to kod nas mora funkcionisati.
- UnKnownBA
#841 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Stice se utisak da bi njima UEFA dozvolila i novine da stave pod guz, a nama ce kako vrijeme ide, zahtjevati da postavimo uredske fotelje na stadion!-LIBERO- wrote:Meni nije jasno, kao sto neki rekose, kako moze grijaci isprod ovih plasticnih plocica nadomjestiti kriterij koji se odnosi na NASLONE na stolicama?UnKnownBA wrote:
Pa to su po meni dva razlicita kriterija. Onaj zapad na Kosevu je sminka i u komforu i u svemu za ovu smjehuriju od plasticnih ploca u Mariboru. Po meni je ovo cisto nametanje razlicitih kriterija za jedne i druge.
A za karte za tekmu u Mariboru. Trebalo ej vae udruzenje dobiti barem 500 od tih 600 karata. Ali eto, tako to kod nas mora funkcionisati.

Ova tribina (koja prima vise nego kompletan stadion Ljudski vrt) koju UEFA zabranjuje da se koristi vec par godina, zato sto stolice nemaju naslon, je za ovu njihovu sirotu tribinu, Wembley!
-
LSD
#842 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Dakle, najbitnije je da odu one guzonje sa zapada i "prijatelja kluba", oni su prioritet svih prioriteta ocigledno...a navijace ko yebe.
Dželaludine ,za lijeka ti trebalo da Bog da
....žao mi raje koja je stajala više od pola sata u i ispred salona po onom zvjezdanu a nigdje nikoga da se udostoji da ima kaže da idu i da bezveze cekaju....kakvo navlacenje, i to bez kondoma.
Dželaludine ,za lijeka ti trebalo da Bog da
- UnKnownBA
#843 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ja sam ti to sinoc rekao, da tako kod nas u ovoj mrtvoj zemlji stvari funkcionisu!LSD wrote:Dakle, najbitnije je da odu one guzonje sa zapada i "prijatelja kluba", oni su prioritet svih prioriteta ocigledno...a navijace ko yebe.
Dželaludine ,za lijeka ti trebalo da Bog da....žao mi raje koja je staja pola sata u i ispred salona po onom zvjezdanu a nigdje nikoga da se udostoji da ima kaže da idu i da bezveze cekaju....kakvo navlacenje, i to bez kondoma.
-
Iker C
#844 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
BiH ima veliku dijasporu u Sloveniji pa me zanima da li bi se mogla napraviti neka akcija da Slovenci bosnskih korjena kupe karte pa preprodaju Manijacima iz BIH? Vjerovatno ima onih koji čitaju ovo u Sloveniji pa neka se jave na forum.
Meni lično karta ne treba jer sam spriječen da idem ali ima dosta momaka kojima je to velika želja. Hajmo dijaspora odužite se malo svojoj matici.
Meni lično karta ne treba jer sam spriječen da idem ali ima dosta momaka kojima je to velika želja. Hajmo dijaspora odužite se malo svojoj matici.
- agnostic_front
#845 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Koliko je istinita tvrdnja da je Djelo dao 300 karata ct-u?
@iker
mora se pokazati licni dokument kad ulazis na tekmu. dakle, samo onaj cije ime je na karti moze uci na stadion, a samo ime drzavljanina Slovenije moze biti na toj karti. Jedino mogu ti nasi ljudi sa slovenackim drzavljanstvom ici na tekmu.
@iker
mora se pokazati licni dokument kad ulazis na tekmu. dakle, samo onaj cije ime je na karti moze uci na stadion, a samo ime drzavljanina Slovenije moze biti na toj karti. Jedino mogu ti nasi ljudi sa slovenackim drzavljanstvom ici na tekmu.
- UnKnownBA
#846 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Kažu da nije istina da je Centrotrans dobio 300 karti, nego 52, ostale su karte u udruzenju bile, a manje od 100 karti je Dzelo podjelio, znaci vise od 450 karti je prodalo udruzenje, tako da ce biti desetak buseva!agnostic_front wrote:Koliko je istinita tvrdnja da je Djelo dao 300 karata ct-u?
@iker
- agnostic_front
#847 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Eto vidis, treba malo sacekat da se vidi tacno sta se desilo.
- UnKnownBA
#848 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Udruženje navijača NK Željezničar organizovalo je u press salonu stadiona Grbavica prodaju ulaznica za predstojeću utakmicu 2. predkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Maribora.
Ogroman interes navijača i simpatizera bh. prvaka vlada za ovu utakmicu, tako da su sve ulaznice rasprodate za manje od dva sata.
Brojni navijači ostali su praznih ruku i u nevjerici su čekali nove vijesti o dodatnom kontingentu ulaznica za susret u Sloveniji.
''Zbog velikog interesa, nismo mogli udovoljiti svim zahtjevima za prodaju ulaznica. Zbog toga će iz Sarajeva krenuti samo 600 navijača našeg kluba mada je interes zaista bio mnogo veći. Mi tu ništa nismo mogli uraditi ali se nadamo da će uz pomoć dijaspore koja je u velikom broju najavila dolazak na utakmicu, podrška Željezničaru u Mariboru biti sjajna. Pored spomenutih 600 ulaznica, očekuje se još oko hiljadu ljubitelja plave boje na stadionu u Mariboru. Imamo najave da će posebno veliki odziv navijača biti iz Austrije, Švedske, Norveške i posebno Slovenije. U svakom slučaju, podrška neće izostati'', rekao je za ****.ba predstavnik Udruženja navijača FK Željezničar Nermin Numić.
Među navijačima sarajevskog kluba kruže oprečna mišljenja o ulozi menadžmenta kluba u raspodjeli karata za utakmicu. Većina navijača smatra da je klub morao brže i odlučnije reagovati, i priskrbiti veći broj ulaznica za popularne Manijake.
Direktor Željezničara Dželaludin Muharemović ističe da je klub učinio sve, ali da iz Maribora jednostavno nisu prihvatili zahtjev za većim brojem ulaznica za bh. prvaka. Muharemović nam je pojasnio i na koji način su podijeljene ulaznice koje su se našle u prodaji.
''Klub je ukupno dobio 600 ulaznica za sektor na sjevernoj tribini stadiona Ljudski vrt. Od tog broja, 50 ulaznica podijeljeno je sponzorima i prijateljima kluba, dok je preostalih 550 stavljeno na raspolaganje Udruženju navijača i agenciji Centrotrans koja je također organizovala putne aranžmane za Maribor. Međutim, Centrotrans je i svojih 250 ulaznica ustupio Udruženju, tako da su navijači danas mogli kupiti ukupno 500 ulaznica'', kazao je Muharemović za portal ****.ba uz konstataciju da je klubu pripalo i 25 ulaznica za VIP ložu.
Veliki interes za susret Maribora i Željezničara vlada i u Sloveniji.
Podsjećamo, utakmica je na rasporedu 18. jula od 20 sati.
****.ba
Ogroman interes navijača i simpatizera bh. prvaka vlada za ovu utakmicu, tako da su sve ulaznice rasprodate za manje od dva sata.
Brojni navijači ostali su praznih ruku i u nevjerici su čekali nove vijesti o dodatnom kontingentu ulaznica za susret u Sloveniji.
''Zbog velikog interesa, nismo mogli udovoljiti svim zahtjevima za prodaju ulaznica. Zbog toga će iz Sarajeva krenuti samo 600 navijača našeg kluba mada je interes zaista bio mnogo veći. Mi tu ništa nismo mogli uraditi ali se nadamo da će uz pomoć dijaspore koja je u velikom broju najavila dolazak na utakmicu, podrška Željezničaru u Mariboru biti sjajna. Pored spomenutih 600 ulaznica, očekuje se još oko hiljadu ljubitelja plave boje na stadionu u Mariboru. Imamo najave da će posebno veliki odziv navijača biti iz Austrije, Švedske, Norveške i posebno Slovenije. U svakom slučaju, podrška neće izostati'', rekao je za ****.ba predstavnik Udruženja navijača FK Željezničar Nermin Numić.
Među navijačima sarajevskog kluba kruže oprečna mišljenja o ulozi menadžmenta kluba u raspodjeli karata za utakmicu. Većina navijača smatra da je klub morao brže i odlučnije reagovati, i priskrbiti veći broj ulaznica za popularne Manijake.
Direktor Željezničara Dželaludin Muharemović ističe da je klub učinio sve, ali da iz Maribora jednostavno nisu prihvatili zahtjev za većim brojem ulaznica za bh. prvaka. Muharemović nam je pojasnio i na koji način su podijeljene ulaznice koje su se našle u prodaji.
''Klub je ukupno dobio 600 ulaznica za sektor na sjevernoj tribini stadiona Ljudski vrt. Od tog broja, 50 ulaznica podijeljeno je sponzorima i prijateljima kluba, dok je preostalih 550 stavljeno na raspolaganje Udruženju navijača i agenciji Centrotrans koja je također organizovala putne aranžmane za Maribor. Međutim, Centrotrans je i svojih 250 ulaznica ustupio Udruženju, tako da su navijači danas mogli kupiti ukupno 500 ulaznica'', kazao je Muharemović za portal ****.ba uz konstataciju da je klubu pripalo i 25 ulaznica za VIP ložu.
Veliki interes za susret Maribora i Željezničara vlada i u Sloveniji.
Podsjećamo, utakmica je na rasporedu 18. jula od 20 sati.
****.ba
-
Iker C
#849 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
To znači da npr.Rus koji se nalazi kao turist u Mariboru i želi da vidi kako izgleda Ljudski vrt za vrijeme utakmice ne može kupiti kartu i ući na stadion. E svašta Slovenci sebi uzimaju za pravo. Bilo bi dobro kada igrači Maribora dođu u Sarajevo i odu da pojedu čevape u "Želju" da im gazda kaže da služi samo Bosance.
-
Sancho_de_Sancho
#850 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ljudi dragi šta vam je !? j... vas karte više znalo se sve od početka još pustite se šupljaka i rekla - kazala 
Last edited by Sancho_de_Sancho on 10/07/2012 20:16, edited 1 time in total.