Borussia Dortmund
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Revoltage
#826 Re: Borussia Dortmund
Pjanic bi bio dobra zamjena. 25mil.€. Sitnica.
-
zlajapravaraja
#827 Re: Borussia Dortmund
Jao, jao, jao
- mislio sam da je 1. April kad procitah, kad...
I jos nesto; BILD njemackom nogometu definitivno ne zeli dobro. Ovo su potvrdili po ko zna koji put
I jos nesto; BILD njemackom nogometu definitivno ne zeli dobro. Ovo su potvrdili po ko zna koji put
- Partijaner
#828 Re: Borussia Dortmund
Gotzeov dolazak u u Bayern, otvara vrata nekim dobrim pojacanjima za sljedecu sezonu, mozda vam dodze Dzeko ili ovaj De Bruyne.
- skenderija04
#829 Re: Borussia Dortmund
Da li nam neko moze prevesti sa njemackog (u kratko ) saopstenje Borusije. Izgleda da priznaju daje stvar zavsena?
http://www.bvb.de/?_%1B%E7%F4%9D
- Partijaner
#830 Re: Borussia Dortmund
Da, Watzke je potvrdio transfer, iz Bayerna se jos niko nije oglasiom povodom transfera,uglavnom govore da se Mario podrzi u ovom dvomecu protiv Reala, da se ne remeti mir itd.skenderija04 wrote:Da li nam neko moze prevesti sa njemackog (u kratko ) saopstenje Borusije. Izgleda da priznaju daje stvar zavsena?
- skenderija04
#831 Re: Borussia Dortmund
Hvala @ PartijanerPartijaner wrote:Da, Watzke je potvrdio transfer, iz Bayerna se jos niko nije oglasiom povodom transfera,uglavnom govore da se Mario podrzi u ovom dvomecu protiv Reala, da se ne remeti mir itd.skenderija04 wrote:Da li nam neko moze prevesti sa njemackog (u kratko ) saopstenje Borusije. Izgleda da priznaju daje stvar zavsena?
Cudan je ovaj Njemacki fudbal
- Gandalf
#832 Re: Borussia Dortmund
dakle kurs Borussije ostaje kao i u ostatku Bundeslige - ako Bayern zatraži nekog igrača MORA ga i dobiti, đeš prodati gluho bilo igrača van Bundeslige, dužnost svakog kluba je da prvenstveno ojača Bayern, to podanici jadni
- Partijaner
#833 Re: Borussia Dortmund
Dovesce Klopp 2-3 dobra igraca u to sam siguran 100%
Imaju i oni svog asa garant, samo sto se to sad mozda skriva, vidjecemo kad se zavrsi prvesntvo, moraju se i oni sad malo trgnuti, nogomet je sada postao zajebani "biznis".
Imaju i oni svog asa garant, samo sto se to sad mozda skriva, vidjecemo kad se zavrsi prvesntvo, moraju se i oni sad malo trgnuti, nogomet je sada postao zajebani "biznis".
-
vryzas
#834 Re: Borussia Dortmund
Partijaner wrote:Dovesce Klopp 2-3 dobra igraca u to sam siguran 100%
Tuzno je da jedan gigant njemackog fudbala kao sto je BvB "hrani" Bajern sa svojim najboljim igracima
- Partijaner
#835 Re: Borussia Dortmund
Iskljucivo su krivi sami sebi.vryzas wrote:Partijaner wrote:Dovesce Klopp 2-3 dobra igraca u to sam siguran 100%
Tuzno je da jedan gigant njemackog fudbala kao sto je BvB "hrani" Bajern sa svojim najboljim igracima
-
vryzas
#836 Re: Borussia Dortmund
Partijaner wrote:Iskljucivo su krivi sami sebi.vryzas wrote:Partijaner wrote:Dovesce Klopp 2-3 dobra igraca u to sam siguran 100%
Ma znam ali fakat mi cudno, a pogotovo kad se sjetim kakav je bio animozitet i rivalstvo u proslosti
- fatality
#837 Re: AW: Borussia Dortmund
Pa nije njega dortmund prodao. Stavise dortmund nije imao nikakav kontakt sa bayernom (do sad)vryzas wrote:Partijaner wrote:Iskljucivo su krivi sami sebi.vryzas wrote:
Ma znam ali fakat mi cudno, a pogotovo kad se sjetim kakav je bio animozitet i rivalstvo u proslosti
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#838 Re: Borussia Dortmund
apsolutno tacno, taj užasno antipatican klub pola svojih uspjeha ne bi ostvario da liga nije podredjena njima i samo njima, klasican državni projekatGandalf wrote:dakle kurs Borussije ostaje kao i u ostatku Bundeslige - ako Bayern zatraži nekog igrača MORA ga i dobiti, đeš prodati gluho bilo igrača van Bundeslige, dužnost svakog kluba je da prvenstveno ojača Bayern, to podanici jadni
- ledeni_caj
#839 Re: Borussia Dortmund
-
popokatepetl_com
#840 Re: Borussia Dortmund
Ovim transferom su se posrali na sve ono dobro sto su napravili zadnjih godina. Uvijek brojnim i sjajnim navijacima poceli su u stilu izuzetno lijepom igrom da osvjaju trofeje predvodjenim sjajnim karizmaticnim trenerom. Postali u sila koja ce biti Bayernu konkurencija i onda ovakav podanicksi potez, nevjerovatno.Gandalf wrote:dakle kurs Borussije ostaje kao i u ostatku Bundeslige - ako Bayern zatraži nekog igrača MORA ga i dobiti, đeš prodati gluho bilo igrača van Bundeslige, dužnost svakog kluba je da prvenstveno ojača Bayern, to podanici jadni
Inace u ovoj upravi Borussije sjede klasicni diletanti. Takve igrace su prodali u zadnje vrijeme a toliko malo novca su uzeli 37 miliona za najveceg svjetskog talenta je smijesna cifra u danasnje vrijeme. Bayern ima monopol u ovoj ligi i zbog toga Njemacka nikad nece biti prva liga evrope i svijeta.
- Ajatolah_
#841 Re: Borussia Dortmund
Radi se o otpusnoj klauzi u ugovoru koja je iznosila 37 mil. €, mogao ju je ponuditi bilo ko, pa tako i Bayern. To što su komotno mogli tražiti više je već loš potez uprave, ne nekakva podanička liga. 
- Logovan
#842 Re: Borussia Dortmund
Normalno da hoće, "iskopat" će Klopp neke dobre igrače.Partijaner wrote:Dovesce Klopp 2-3 dobra igraca u to sam siguran 100%
- fatality
#843 Re: Borussia Dortmund
meni ovo najbolje pokazuje mentalitet dortmunda i bayerna. Dortmund je nesto kao zajednica, kao familija, i kao takva nisu ocekivali da jedan od njihovih clanova tek tako okrene ledja. To je i jedan razlog zasto je ova cifra ovako smijesna. Dok sa druge strane imas masineriju iz Minhena koja gazi sve pred sobom i koja ne preza ni pred cim kako bi dosla do svojih ciljeva. A slucaj lewandowski je rijesen vec prosle godine. Kada je htio produziti ugovor dortmund mu nije dao onliko novca koliko je trazio, te je tu i njegov menadzer rekao kako je razocaran i kako mnogi u dortmundu imaju vecu platu od lewandowskog, tako da me njegov odlazak ne cudi. Ali ovo sa götzeom je iznenadjenje sam takvo. Ovdje mi je sad i Reus-a zao. Covjek je dosao kako bi sa Mariom igrao, a ovaj supak ga izlevati i ode u klub koji se za Reusa proslo ljeto otimao.
Elem sve u svemu, supacki potez Maria, bez obzira na Bayern, jer je on mogao ovo sve uradit i kada sezona prodje. Al valjda pohitio da mu neko ne uzme mjesto.
edit: al fakat ne mogu da vjerujem koji supak moras biti ovo da ucinis
. Do prije godinu je na sva zvona govorio kako nema sanse da ce u bayern, svi klubovi osim bayerna i sad ovo. Sjecam se kad je Kaka otisao iz Milana (za kojeg navijam) bilo mi je slicno zao, ali mu nisam zelio da truhne na klupi, nego mi je bilo drago kad god odigra dobru tekmu, dok ovom uljupu zelim da se provede isto kao Podolski, Deisler i slicni. Iako ne razumijem da ima ijedan sprotski motiv koji iza ovoga moze stajati. Sta on moze sa Bayernom sto ne moze sa Dortmundom (ili nije mogao). Njemacka liga ? Check! Kup? Check! Igrati internacionalno? Check! Osvojiti ligu sampiona? Sto da ne ...
Elem sve u svemu, supacki potez Maria, bez obzira na Bayern, jer je on mogao ovo sve uradit i kada sezona prodje. Al valjda pohitio da mu neko ne uzme mjesto.
edit: al fakat ne mogu da vjerujem koji supak moras biti ovo da ucinis
Last edited by fatality on 23/04/2013 14:15, edited 2 times in total.
-
sumirprimus
#844 Re: Borussia Dortmund
kako ono bi prije godinu dvije,ne bi on nigdje iz dortmunda zbog mamine kuhinje... 
- fatality
#845 Re: Borussia Dortmund
ma haj da je to bilo. Nego je eksplicitno bilo da nece u Bayern. Svugdje bi mogao ali jok u Bayern.sumirprimus wrote:kako ono bi prije godinu dvije,ne bi on nigdje iz dortmunda zbog mamine kuhinje...
- fosil
#846 Re: Borussia Dortmund
Vazno je da je on Reusa namamio u BVB. Jebo ga Bayern u materi.
- BHF_Manijak
#847 Re: Borussia Dortmund
Ma moze Klop pozivati navijace koliko hoce da ga podrze kada ga njegovi saigraci nece podrzati! Pa zamislite kako sad na njega gledaju u svlacionici, koa najveceg izdajnika i pizdu! Svi su tu, zele da naprave nesto, a on im okrece ledja. Taman da ga i podrzi stadion, mislim da ga u timu bas i nece!
- fatality
#848 Re: Borussia Dortmund
kao sto sam i mislio:
Focus: "Vor drei Jahren noch las es sich gar nicht so außergewöhnlich, dass Mario Götze, der gerade aufsteigende Stern am deutschen Fußball-Himmel, auf seiner Facebook-Seite in der Kategorie „Lieblingssportler“ einen Mann mit dem Namen Josep Guardiola eintrug."
Vjerovatno je najvise zbog Guardiole otisao. Bog me ubio ako se on nije javio Bayernu i pitao ih ima li mjesta
.
Focus: "Vor drei Jahren noch las es sich gar nicht so außergewöhnlich, dass Mario Götze, der gerade aufsteigende Stern am deutschen Fußball-Himmel, auf seiner Facebook-Seite in der Kategorie „Lieblingssportler“ einen Mann mit dem Namen Josep Guardiola eintrug."
Vjerovatno je najvise zbog Guardiole otisao. Bog me ubio ako se on nije javio Bayernu i pitao ih ima li mjesta
- DonVito
#849 Re: Borussia Dortmund
Da li je ovo raspad sistema 
- fatality
#850 Re: Borussia Dortmund
evo slusam konferencu za novinare uoci utakmice sa realom, i naravno ima pitanja vezi transfera.
elem Klopp veli da Götze nije otisao zbog Bayerna ili zelje da napusti Dortmund, nego iskljucivo radi Guardiole. Hem ga Guardiola zeli a Guardiola je njegov uzor bio, tako da nije bilo tesko namamiti ga. Klopp se izvinjava i govori da je on jedini krivac sto Götze ide, jer nije 15cm manji, i ne poducava tika-taka igru
elem Klopp veli da Götze nije otisao zbog Bayerna ili zelje da napusti Dortmund, nego iskljucivo radi Guardiole. Hem ga Guardiola zeli a Guardiola je njegov uzor bio, tako da nije bilo tesko namamiti ga. Klopp se izvinjava i govori da je on jedini krivac sto Götze ide, jer nije 15cm manji, i ne poducava tika-taka igru