Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post Reply
ultrajvosa 1987

#826 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by ultrajvosa 1987 »

Vec sam rekao moje misljenje glede Vaskovica, cetnik i zdravo...

Neki su ga branili kako "znaju" da nije ubijao, kako tebamo cuti i njegovu stranu, kako se nije izjasnio kao cetnik i ostalo, al' sad kad smo culi njegovu stranu opet ne valja, al' ne zbog njega samog, nego sto "napada" Bakira jedinu "svijetlu" tacku BiH novinarstva... Znaci svi koji se prepoznaju u ovome su ono jadni da jadniji ne mogu biti ....

Prilikom aplikacije za posao morao je imati neki CV, a tamo sigurno pise gdje je predhodno bio zaposlen, i sigurno je Bakir znao da je Vaskovic bio u Srebrenici, samim tim ga je trebao podrobnije provjeriti. Ali ne imao je bitnija posla, a to je Dodik....

Znaci kako je prestao "pljuvati" po SDA, Saji crncu, Alijinom princu, Islamskoj zajednici, hodzama pedofilima isl. , isto tako ce prestati "pljuvati" i po Dodiku hobotnici, ako se udje u koaliciju na drzavnom nivo.... Ako nastavi biti "objektivan" prema svima ukljucujuci i SDA, onda mozemo reci da je profesionalac, i da VASKOVIC CETNIK laze...

Vaskovic se nikad nece moci oprati, bar ne u mojim ocima, taman kad bi sutra licno Dodika sproveo u zatvor... Kriminal je kriminal, a genocid je genocid... NEMA OPRAVDANJA
halo_ba

#827 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by halo_ba »

skojotovski wrote: ali....polako...istina uvijek ispliva.
zivi bili :wink:
Pa, istina tvojih hrsuz begova nije isplivala, jer nikad nije ni bila skrivena.
Oni su uvijek ascare krali, otimali, lagali, podmetali bombe, vodali puterice, radili po zakonu, zeljezara za marku, firme uz doplatu kupcu, oslobadjali kriminalce, instrumentalizirali religiju, do podne mislili jedno, po podne drugo, uvodili 100% BiH (doduse na 24% teritorije)...
i sve to otvoreno, drsko se smijuci u lice fukari. Jer njima se sve oprasta, oni nisu mrske komunjare. Jelde? :wink:
halo_ba

#828 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by halo_ba »

skojotovski wrote:
Komrad wrote:
skojotovski wrote: pa, vi ga okivate u zvijezde.
ali....polako...istina uvijek ispliva.
Ne okivam u zvijezde ali je prvi poceo pricali o kriminalu ... prvi ...
Ne mogu tek tako zaboraviti na hiljade priloga koji su emitovani u emisiji u kojoj je on urednik...
Dok je Senad H uvijek bio dupelizac i uvlakac... zato Bakira vise cijenim
Mozda Bakir i nije bas uvijek profesionalan ali su mnoge afere otkrivene upravo njegovom zalusgom i zaslugom njegovih kolega iz 6o min ukljucujuci i Slobodana Vaskovica
pa, kazace ti se sve uskoro zasto i kako se radilo :wink:

sto se price o kriminalu tice, mnoooooogo prije njega su to poceli Slobodna Bosna i Dani!
Jah...uskoro ekskluzivno otkrice investigativnog casopisa "Halka".
Drzavni udar! Reket! SDP prodaje drzavu!
A mislis li na SB i Dane od "mnoog prije", u vrijeme dok su samarali halka-begove jace od Bakira?
branimir stulic

#829 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by branimir stulic »

Komrad wrote:
skojotovski wrote: pa, vi ga okivate u zvijezde.
ali....polako...istina uvijek ispliva.
Ne okivam u zvijezde ali je prvi poceo pricali o kriminalu ... prvi ...
Ne mogu tek tako zaboraviti na hiljade priloga koji su emitovani u emisiji u kojoj je on urednik...
Dok je Senad H uvijek bio dupelizac i uvlakac... zato Bakira vise cijenim
Mozda Bakir i nije bas uvijek profesionalan ali su mnoge afere otkrivene upravo njegovom zalusgom i zaslugom njegovih kolega iz 6o min ukljucujuci i Slobodana Vaskovica
Razlika izmedju Senada H i Bakira je samo u dupetu koje se lize.... Senad H, voli straznjice stranaka centra ( u ovom slucaju - SBiH,), dok mladjani kolega Bakir naginje lizanju straznjica lijeve opcije, u ovom slucaju Zlajine i Damirove...Ali princip je isti...
madner

#830 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by madner »

Dakle da sumiramo Bakir je zli balija. To sto je javno receno gdje su snimci pronadjeni necemo uzimat u obzir. :D
seshat

#831 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by seshat »

madner wrote:Dakle da sumiramo Bakir je zli balija. To sto je javno receno gdje su snimci pronadjeni necemo uzimat u obzir. :D
Joj ti k'o kakva treba u PMS, niko je ne voli, svi su protiv nje. Jedina žrtva cijelog slučaja je Abdulah. Vasković je postupio krajnje neljudski, tako da njegovo izvinjenje "okačiti mačku o rep". I dijete od 5 godina zna da se ne smije mučiti drugo živo biće, a ne osoba od 20 i kusur godina. Jednostavno fuj. A Bakir se davno pozdravio s "nezavisnim novinarstvom", tako da kao moguću pretpostavku mogu uzeti i to da više nije htio praviti priloge o Dodiku. Ne zvuči kao bajka. Senad H. iskoristio situaciju i napravio ekskluzivan (fuj riječ) prilog. Nema nevinih. Nije Bakir "zli balija", već samo jedan od medijskih poslušnika.
madner

#832 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by madner »

Ja samo vidim naslov teme. Ne pricamo o Vaskovicu, Hadzija mu dao finog prostora u udarnom terminu. Dakle Vasa je zrtva, kratko i jasno.
MuaDib

#833 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by MuaDib »

Nema sumnje da je Vasković bio u Srebrenici 1995. godine i da je glumio osionog novinara, dok su se iza njegovih leđa ubijali ljudi. Može se postaviti pitanje da li je bio po službenoj dužnosti ili ne, da li se mogao drugačije ponašati ili ne, međutim to je potpuno nebitno. U ratu ljudi svašta rade što milom, što silom, ali to ga ne opravdava.

Međutim postavlja se pitanje, kako to da baš sada ovaj snimak dođe ponovo na svjetlo dana, tim gore jer se i prije znalo za ovaj snimak. I zašto se baš sada javnost podsjeća na njega. Kao i pitanje zašto je Bakir Hadžiomerović zaposlio ovako kompromitovanog novinara, baš u emisiji koja je o Srebrenici pisala naširoko i navleiko, sa brojnih aspekata.
Pa odgovor je jasan, dok je SDP - u, pradon Bakiru odgovaralo da se laje po Dodiku, lajalo se i Vasković je često imao i po pola emisije prostora. Sada kada treba odobrovoljiti Dodika za državnu vlast, Vasković leti, zbog prošlosti. Po svemu sudeći istina je da Bakir ne preza ni od čega, pa ni od manipualcije Srebrenicom, da se riješi ljudi, koje je on uposlio, svjestan njihove prošlosti. To dovoljno govori o kakvoj je ličnosti riječ. Fujjjjjjjjjjjjj.
seshat

#834 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by seshat »

I naslovi tema na forumu su ekskluzivni, skandalozni...... kao kod naših vrlih novinara. Da se privuče pažnja.... I da se imamo oko čega svađati.
mO k3

#835 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by mO k3 »

MuaDib wrote:Nema sumnje da je Vasković bio u Srebrenici 1995. godine i da je glumio osionog novinara, dok su se iza njegovih leđa ubijali ljudi. Može se postaviti pitanje da li je bio po službenoj dužnosti ili ne, da li se mogao drugačije ponašati ili ne, međutim to je potpuno nebitno. U ratu ljudi svašta rade što milom, što silom, ali to ga ne opravdava.

Međutim postavlja se pitanje, kako to da baš sada ovaj snimak dođe ponovo na svjetlo dana, tim gore jer se i prije znalo za ovaj snimak. I zašto se baš sada javnost podsjeća na njega. Kao i pitanje zašto je Bakir Hadžiomerović zaposlio ovako kompromitovanog novinara, baš u emisiji koja je o Srebrenici pisala naširoko i navleiko, sa brojnih aspekata.
Pa odgovor je jasan, dok je SDP - u, pradon Bakiru odgovaralo da se laje po Dodiku, lajalo se i Vasković je često imao i po pola emisije prostora. Sada kada treba odobrovoljiti Dodika za državnu vlast, Vasković leti, zbog prošlosti. Po svemu sudeći istina je da Bakir ne preza ni od čega, pa ni od manipualcije Srebrenicom, da se riješi ljudi, koje je on uposlio, svjestan njihove prošlosti. To dovoljno govori o kakvoj je ličnosti riječ. Fujjjjjjjjjjjjj.
Svako prica da je znao za ovaj snimak... ako se znalo zasto se ovaj snimak nije polemiso prije 2,3,4 godina???
joj nas narod kakav je svi znaju nesta, a niko nema blage...
madner

#836 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by madner »

Samo da kazem nesto za drzavnu vlast. Teorija vam je klimava. SDPu nije stalo da pridobije Dodika za istu, jer znaju da im doticni mora doci na noge. Ali zasto gledati na cinjenice. :D
madner

#837 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by madner »

Ženski Dr.Med wrote:
MuaDib wrote:Nema sumnje da je Vasković bio u Srebrenici 1995. godine i da je glumio osionog novinara, dok su se iza njegovih leđa ubijali ljudi. Može se postaviti pitanje da li je bio po službenoj dužnosti ili ne, da li se mogao drugačije ponašati ili ne, međutim to je potpuno nebitno. U ratu ljudi svašta rade što milom, što silom, ali to ga ne opravdava.

Svako prica da je znao za ovaj snimak... ako se znalo zasto se ovaj snimak nije polemiso prije 2,3,4 godina???
joj nas narod kakav je svi znaju nesta, a niko nema blage...
Covjek vam ljepo napisao kako se i kad saznalo za snimak, ali to je bilo previse suhoparno :D
ragib

#838 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by ragib »

madner wrote:Samo da kazem nesto za drzavnu vlast. Teorija vam je klimava. SDPu nije stalo da pridobije Dodika za istu, jer znaju da im doticni mora doci na noge. Ali zasto gledati na cinjenice. :D
ma da vladavinom SDP vec kanton polako lici na zapadnu njemacku kao i federacija a sa lopovima ne zele u koaliciju, naravno postenijeg covjeka od lijanovica koji kupuje glasove nisu mogli dobiti. A i SDA na koju su pljuvali i 24h dnevno je dobra, najbolje su englezi rekli da postoji samo vjecni interes a ne vjecni prijatelj. Tako da Vaskovic moze ocekivati opet angazman za 4 god. na 60 minuta.
Last edited by ragib on 17/04/2011 11:37, edited 2 times in total.
seshat

#839 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by seshat »

madner wrote:Samo da kazem nesto za drzavnu vlast. Teorija vam je klimava. SDPu nije stalo da pridobije Dodika za istu, jer znaju da im doticni mora doci na noge. Ali zasto gledati na cinjenice. :D
Čuj mora doći na noge. Pa u pola države vlast je osvojio SNSD. Valjda je stvar dogovora osnivanje državne vlasti, a ne dolazak na noge. Nema SDP osvojenih 51% glasova u BiH. S kim će praviti državnu vlast, s babom Marom iz Prnjavora.
rahmanjin

#840 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by rahmanjin »

Vaskovic je uvijek bio g.vno i prije ovog snimka i to se znalo. Bio je urednik takve zute stampe koja je bila oruzje u rukama vlasti, pa je onda nestalo para i te su novine ugasene. To je Bakir kao i svi mi znao jer to nije bila tajna. Bakiru svaka cast za prijasnje emisije, da njega i ekipe oko 60 minuta nije bilo mnoge stvari se ne bi znale. Ali brate u posljednje dvije godine je los, navijacki nastrojen, i tacno se vidi za koga radi i tu ne treba nikakav Vaskovic da ljudima objasnjava pa vajda je to postalo ocigledno. Vaskovic je valjao Bakiru jer mu je bio "ekskluzivni i skandalozni" novinar, a Bakir je valjao Vaskovicu jer ga je izbacio na povrsinu. Sada kada su se zakacili izlazi njihov prljavi ves i ko je koga prevario i ko je kome dao otkaz itd.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#841 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by -LIBERO- »

A sta je sa teorijom,koja nije vise teorija nego praksa da se po direktivi vise na FTV i 60 minuta ne proziva SDA,a od HSP se pravi antifasisticka snaga ove drzave ...a da ne kazem da se Lijanovic ne smije spomeniti,ni u snu, za opste poznate malverzacije.

Jesu i to nagadjanja bez cinjenica????
astala_vistala

#842 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by astala_vistala »

Nista cudno,Vasković nam je otkrio nesto sto smo mi nagađali i predpostavljali godinama,jednostavno u ovoj državi nemozes biti nezavisan i raditi sve transparentno i pravedno jer uvijek ima neki pritisak sa strane,Bakir je komunjara to je bar sad skroz jasno,sto mi je vrlo posteno sa Vaskovićeve strane jeste "tu sam,ovo je moja Bosna i nikuda ja neidem,spreman sam da odgovaram na sudu,ako sam nesto kriv" to je to.
madner

#843 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by madner »

seshat wrote:
Čuj mora doći na noge. Pa u pola države vlast je osvojio SNSD. Valjda je stvar dogovora osnivanje državne vlasti, a ne dolazak na noge. Nema SDP osvojenih 51% glasova u BiH. S kim će praviti državnu vlast, s babom Marom iz Prnjavora.
Mora jer drzavna vlast njemu trenutno vise znaci nego svima ostalima. Ne iz ljubavi, nego iz neophodnosti. To ti je kao kada nemas love i ides lihvaru da posudis a on ti onda spuca kamatu da te zaboli glava.

Dakle sa ili bez Vaskovica, Dodo ce morati prihvatiti ustupke kako bi bila formirana drzavna vlast. Ovo sto sada pokusava je da na blef proda pricu da je on taj koji moze nesto traziti.
madner

#844 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by madner »

-LIBERO- wrote:
A sta je sa teorijom,koja nije vise teorija nego praksa da se po direktivi vise na FTV i 60 minuta ne proziva SDA,a od HSP se pravi antifasisticka snaga ove drzave ...a da ne kazem da se Lijanovic ne smije spomeniti,ni u snu, za opste poznate malverzacije.

Jasta i Fahro je bio pozvan, pa i novi presjednik NS-a. Garant su i Mesica pozvali jer je to dio plana da se ehm...
Jedno jednostavno pitanje, koji je trenutno najveci problem BiH na politickom planu? Da li je to osovina Dodo-Cova ili je nesto drugo?

Da li je logicno da se politicki magazin bavi trenutno najkriticnijim pitanjem za drzavu ili nije? :?
good fellow

#845 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by good fellow »

Posteno?! Dragi moji, pogledajte samo jos jednom videa tog jada i cemera. Zivoti tih ljudi su zauvijek unisteni - zauvijek. Daleko da cu braniti bilo kog, ali ovaj vrli novinar nije vrijedan da mu se ime napise!
mO k3

#846 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by mO k3 »

Raja malo razmislite.. necu da branim bakira tko ga hebe... meni ni iz dzepa nu u dzep sto se tice njega...
u intervju senad ga pita kod minute 10.35 da li zna ko je postavio ovaj snimak na to ce vaskovic znam u tom trenutku skida pogled na dole lijevo ... sta mene signalizira da laze
govor tijela govori puno
Nije Bakir toliko glup da nekoga postavi na stub srami , a taj koji je postavljen da zna toliko o bakiru je cisto medijsko samoubistvo
casobuke

#847 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by casobuke »

madner wrote:
-LIBERO- wrote:

Jasta i Fahro je bio pozvan, pa i novi presjednik NS-a. Garant su i Mesica pozvali jer je to dio plana da se ehm...
Jedno jednostavno pitanje, koji je trenutno najveci problem BiH na politickom planu? Da li je to osovina Dodo-Cova ili je nesto drugo?

Da li je logicno da se politicki magazin bavi trenutno najkriticnijim pitanjem za drzavu ili nije? :?

Ovi Lagumdžijaneri su fakat idoli :mrgreen:. Da neko svoj mentalni sklop može svesti na fanatično navijanje za određenu političku opciju bez grama kritičnosti i opravdavati apsolutno svaki njen postupak je samoponižavanje vrijedno divljenja. Ali džaba je govoriti, takvi pored zdravih očiju i nadam se i zdravog mozga ne vide. Ili prije će biti neće da vide.

Jašta, i Fahro je prozvan, onaj dugogodišnji kriminalac i reketaš u 60 minuta, Keljmendijev prijatelj, miškovićev rušitelj države, itd... A Bakir od islamofoba i mrzitelja svega bošnjačkog postade ličnost dana u Avazu :lol:. Naravno, poslije 15 godina pljačke, korupcije i najgorih mogućih optužbi u pomenutom magazinu SDA nije više prijetnja ovom društvu, a svi aferimi su im oprošteni. Inače, posao medija je da se prilagođava trenutnim stranačko-političkim odnosima i prepucavanjima i izaberu stranu dakako, a ne ne daj Bože se bave istraživanjem i analitikom.

Nemoj ga više braniti madner, nemoj Zlaje ti :lol: :lol: !
Last edited by casobuke on 17/04/2011 14:20, edited 2 times in total.
casobuke

#848 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by casobuke »

Ženski Dr.Med wrote:Raja malo razmislite.. necu da branim bakira tko ga hebe... meni ni iz dzepa nu u dzep sto se tice njega...
u intervju senad ga pita kod minute 10.35 da li zna ko je postavio ovaj snimak na to ce vaskovic znam u tom trenutku skida pogled na dole lijevo ... sta mene signalizira da laze
govor tijela govori puno
Nije Bakir toliko glup da nekoga postavi na stub srami , a taj koji je postavljen da zna toliko o bakiru je cisto medijsko samoubistvo

Precjenjuješ Bakira :D

Taj od svog ega odavno nije više svjestan realnosti u kojoj se nalazi.
palermo

#849 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:

A šta fali toj direktivi. Zar ti ne vidiš da smo mi u ratu, a u ratu istina nije baš na nekoj posebnoj cijeni. Još treba da tvoje saveznike čerečiš po televiziji kao da već nema dovoljno medija koji su to spremni uraditi.

By the way, ja ne gledam 60 minuta već tri-četiri godine, a ne znam jesam li ikad gledao nešto posebno. Prvenstveno zbog nepouzdanosti, nekvalitete novinara, sklonosti ka objavljivanju neprovjerenih informacija i slično. Bilo bi puno ljepše da se to radi na kvalitetniji način.
A Bakir i Vasković slobodno mogu da završe svoju karijeru što se mene tiče.

Al to opet ne znači da FTV nije potrebna ovoj zemlji, i to sa konceptom koji sada ima, onim koji ima svoje jasno opredjeljenje. Naravno, bilo bi puno bolje da se to radi na kvalitetniji način. Al ne bih da zbog kile mesa ubijam kravu koja stalno daje mlijeko.
casobuke

#850 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by casobuke »

palermo wrote:
-LIBERO- wrote:

A šta fali toj direktivi. Zar ti ne vidiš da smo mi u ratu, a u ratu istina nije baš na nekoj posebnoj cijeni. Još treba da tvoje saveznike čerečiš po televiziji kao da već nema dovoljno medija koji su to spremni uraditi.

By the way, ja ne gledam 60 minuta već tri-četiri godine, a ne znam jesam li ikad gledao nešto posebno. Prvenstveno zbog nepouzdanosti, nekvalitete novinara, sklonosti ka objavljivanju neprovjerenih informacija i slično. Bilo bi puno ljepše da se to radi na kvalitetniji način.
A Bakir i Vasković slobodno mogu da završe svoju karijeru što se mene tiče.

Al to opet ne znači da FTV nije potrebna ovoj zemlji, i to sa konceptom koji sada ima, onim koji ima svoje jasno opredjeljenje. Naravno, bilo bi puno bolje da se to radi na kvalitetniji način. Al ne bih da zbog kile mesa ubijam kravu koja stalno daje mlijeko.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply