Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mobile_Disco
#826 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Stavljati Misketa i cirinog pionira u istu recenicu je smijesno i zalosno, Miske nema mozda neku brzinu i trku, al je primarijus doktor fudbala, kapa dole, i majstore idi u Njemacku, nadam se Wolfsburg, pod palicu magata, nestat ce 20 kila za 20 dana
Ma i takav kakav si majstore povaljao si odbranu Portugala u jednom dahu, steta sto nismo vise napadali..
-
JEDRILICA
#827 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ganjeta wrote:http://www.youtube.com/watch?v=5OaWd-Dd0tgJEDRILICA wrote:Ma sa slijepcima ne gledam utakmice!ganjeta wrote:A to ko mi ne vidimo? Ti nas prosvijetlio?! Dodirni me sveti čovječe.
U 'ajduku se naučio nositi sa pritiskom i presingom samo tako, davno je nek'o rek'o da mu uz 'ajdučko srce najbolje stoji Bosanska karina.
Ako hoćemo da gradimo jednu novu repku sa igračima koji su brzi, okretni i da se znaju nositi sa presingom, i pritiskom Mikado neće biti ni medju 18. u toj ekipi.
http://www.youtube.com/watch?v=UaFS5WCTIOE
-
condy
#828 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Igrač može biti spretan sa loptom, ali ako nije trkač, nije brz i hitar, ta spretnost ne može doći do punog izražaja odnosno nije dovoljna za velike rezultate. Miske i Pjanić, su sjajni tehničari, ali igrači Portugala su ih potpuno markirali jer su mnogo brži od njih. Pjanića pogotova a Miske je imao svojih trenutaka.
Pored toga, teret utakmice odnosno prenosa lopte sa nase polovice na njihovu je bio na Medunjaninu i Rahimiću, a što oni nisu realno mogli učiniti ni u Zenici ni u Lisabonu. Ovaj dvojac ne bi imao poziv za repke Hrvatske ili Srbije a za Portugal ni u trećoj postavi
( Ovo nije omalovažavanje već realnost )
Portugal je reprezentacija koja ima igrače koji igraju na višem niovu od Džeke ( bez obzira na poziciju koju igraju, Ronaldo, Nani, Pepe ), i koja ima više igrača na njegovom nivou ( Moutinho, Fabio Coentrao, Raul Meireles ) a to je previše za nas da bi im se suprostavili jer mi imamo samo jednog Dzeku.
Pored toga, teret utakmice odnosno prenosa lopte sa nase polovice na njihovu je bio na Medunjaninu i Rahimiću, a što oni nisu realno mogli učiniti ni u Zenici ni u Lisabonu. Ovaj dvojac ne bi imao poziv za repke Hrvatske ili Srbije a za Portugal ni u trećoj postavi
Portugal je reprezentacija koja ima igrače koji igraju na višem niovu od Džeke ( bez obzira na poziciju koju igraju, Ronaldo, Nani, Pepe ), i koja ima više igrača na njegovom nivou ( Moutinho, Fabio Coentrao, Raul Meireles ) a to je previše za nas da bi im se suprostavili jer mi imamo samo jednog Dzeku.
- and
#829 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
a koga je kipar imao?condy wrote:Igrač može biti spretan sa loptom, ali ako nije trkač, nije brz i hitar, ta spretnost ne može doći do punog izražaja odnosno nije dovoljna za velike rezultate. Miske i Pjanić, su sjajni tehničari, ali igrači Portugala su ih potpuno markirali jer su mnogo brži od njih. Pjanića pogotova a Miske je imao svojih trenutaka.
Pored toga, teret utakmice odnosno prenosa lopte sa nase polovice na njihovu je bio na Medunjaninu i Rahimiću, a što oni nisu realno mogli učiniti ni u Zenici ni u Lisabonu. Ovaj dvojac ne bi imao poziv za repke Hrvatske ili Srbije a za Portugal ni u trećoj postavi( Ovo nije omalovažavanje već realnost )
- jeza u ledja
#830 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zar je i Kipar igrao baraz protiv Portugalaca? 
-
condy
#831 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne znam, niti me interesuje.and wrote:a koga je kipar imao?condy wrote:Igrač može biti spretan sa loptom, ali ako nije trkač, nije brz i hitar, ta spretnost ne može doći do punog izražaja odnosno nije dovoljna za velike rezultate. Miske i Pjanić, su sjajni tehničari, ali igrači Portugala su ih potpuno markirali jer su mnogo brži od njih. Pjanića pogotova a Miske je imao svojih trenutaka.
Pored toga, teret utakmice odnosno prenosa lopte sa nase polovice na njihovu je bio na Medunjaninu i Rahimiću, a što oni nisu realno mogli učiniti ni u Zenici ni u Lisabonu. Ovaj dvojac ne bi imao poziv za repke Hrvatske ili Srbije a za Portugal ni u trećoj postavi( Ovo nije omalovažavanje već realnost )
Btw. Kipar nisam zapazio nikad niti u baražu, a kamoli na EP ili SP.
To dovoljno govori koga imaju odnosno nemaju
Ivica Osim, je danas u medijima komentarisao sportske manire portugalaca, njihovu požrtvovast, profesionalizam i sve drugo, na što se trebamo ugledati, zbog značaja ove dvije utakmice. Taj nerješeni sa Kiprom odnosno 4:4 jeste njihov sporski podvig, ali valjda je svima jasno da Kipar ne bi imao nikakve šanse u baražu, niti sa nama niti sa Portugalom, kao što nije ni imao u drugoj utakmici sa Portugalom .( 0:4 )
-
north
#832 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije baraž, u grupi 4-4 i to u Lisabonu....Ali nije to ba nikakvo mjerilo, oni su sami priznali da imaju problema sa manjim reprezentacijama i motivom....Nas nisu shvatili olako kao Kiprane jer im je bilo biti ili ne biti.....Sa kipranima je bila prva tekma u grupi i desilo se iznenađenje.....Da su igrali baraž sa kipranima, ti nesretnici bi sigurno još gore prošli od nas....jeza u ledja wrote:Zar je i Kipar igrao baraz protiv Portugalaca?
- and
#833 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
a grčka?danska?north wrote:Nije baraž, u grupi 4-4 i to u Lisabonu....Ali nije to ba nikakvo mjerilo, oni su sami priznali da imaju problema sa manjim reprezentacijama i motivom....Nas nisu shvatili olako kao Kiprane jer im je bilo biti ili ne biti.....Sa kipranima je bila prva tekma u grupi i desilo se iznenađenje.....Da su igrali baraž sa kipranima, ti nesretnici bi sigurno još gore prošli od nas....jeza u ledja wrote:Zar je i Kipar igrao baraz protiv Portugalaca?
puni su zvijezda
- ultima_palabra
#834 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I Danci i Grci imaju igrače koji mogu trčati do prekosutra.
-
LSD
#835 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To je bilo prije Benta, tad su bili skupina pretplacenih zayebanata kojima su ekipice poput Kipra ili Islanda znale uvaliti po 3-4 gola u sred Lisabona...kako je ovaj došao, daleko ozbiljnije igraju....mislim, bezveze se potenciraju ta poređenja...nas su portugalci iskarali ko kuravu neko vece, ocitali nam sve moguce lekcije (što kaže Osim od zalaganja, voljnog momenta, trcanja, pristupa utakmici) i nema potrebe sad ubacivati Kipar....to bi isto bilo ko kad bi sad ja ubacio NK Rijeku koja nas je otresla kad je pristup utakmici bio katastrofalan.and wrote:a koga je kipar imao?condy wrote:Igrač može biti spretan sa loptom, ali ako nije trkač, nije brz i hitar, ta spretnost ne može doći do punog izražaja odnosno nije dovoljna za velike rezultate. Miske i Pjanić, su sjajni tehničari, ali igrači Portugala su ih potpuno markirali jer su mnogo brži od njih. Pjanića pogotova a Miske je imao svojih trenutaka.
Danska je fudbalska sila koja je u odlucujucoj utakmici u zadnjem kolu poslala Portugal u baraž ,a sebe direktno na EP.
- and
#836 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
priča je bila da portugalci imaju aman zaman igrače a mi samo džeku koji je u rangu osrednjih portugalaca i da nismo mogli igrati s njima.ultima_palabra wrote:I Danci i Grci imaju igrače koji mogu trčati do prekosutra.
naravno da to nije tačno i da se borbenošću i trčanjem puno toga može nadoknaditi,a ako ne trčiš i ne boriš se i rumunija izgleda ko španija.
-
hox79
#837 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
dosta vise sa napadima na begovica-gledao sam svih 6 golova vec x puta i ni jedan mu ne ide na dusu (mozda onaj prvi jer nije bio toliko precizan ali opet dovoljno jak da nije uspjeo dovoljno brzo da reaguje)
neki lajici ga optuzuju za pogresno postavljanje prilikom tih slobodnjaka,totalan apsurd-sasvim je normalno da golman stavlja zid na jednu a sebe postavlja na drugu stranu (zid samo stiti drugu stranu gola od jakog udarca i nista vise)
lopte kojima se prebacuje zid su u pravilu plasirane i ne tako brze/jake da ih se nebi moglo braniti osim oko su dobro precizne,onda nema golman sanse (primjer za to su vam ona dva slobodnjaka od nasrija u parizu,ne dovoljno jaki i precizni da bi svladali golmana a ovo kako ronaldo izvodi ove slobodnjake je van serijski) golman ne smije primiti go na svoju stranu jer to onda ide na njegovu kapu....eto malo pojasnjenja sta i kako po tom pitanju odgovornosti/krivice begovica
3,5 godine prvi golman u kreisligi u njemackoj....s.ebo kicmu a i dan danas mi lijevi bubreg nagovjesti svaku promjenu vremena
za one koji zele i vole izazov;dimenzije gola su ca. 7.30 x 2.45 ocrtajte to na garazi pa experimentisite sa komsijom
maksuz selam
neki lajici ga optuzuju za pogresno postavljanje prilikom tih slobodnjaka,totalan apsurd-sasvim je normalno da golman stavlja zid na jednu a sebe postavlja na drugu stranu (zid samo stiti drugu stranu gola od jakog udarca i nista vise)
lopte kojima se prebacuje zid su u pravilu plasirane i ne tako brze/jake da ih se nebi moglo braniti osim oko su dobro precizne,onda nema golman sanse (primjer za to su vam ona dva slobodnjaka od nasrija u parizu,ne dovoljno jaki i precizni da bi svladali golmana a ovo kako ronaldo izvodi ove slobodnjake je van serijski) golman ne smije primiti go na svoju stranu jer to onda ide na njegovu kapu....eto malo pojasnjenja sta i kako po tom pitanju odgovornosti/krivice begovica
3,5 godine prvi golman u kreisligi u njemackoj....s.ebo kicmu a i dan danas mi lijevi bubreg nagovjesti svaku promjenu vremena
za one koji zele i vole izazov;dimenzije gola su ca. 7.30 x 2.45 ocrtajte to na garazi pa experimentisite sa komsijom
maksuz selam
-
LSD
#838 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
and wrote:priča je bila da portugalci imaju aman zaman igrače a mi samo džeku koji je u rangu osrednjih portugalaca i da nismo mogli igrati s njima.ultima_palabra wrote:I Danci i Grci imaju igrače koji mogu trčati do prekosutra.
naravno da to nije tačno i da se borbenošću i trčanjem puno toga može nadoknaditi,a ako ne trčiš i ne boriš se i rumunija izgleda ko španija.
Mi smo skloni da podcijenimo protivnika, opustimo se u igri, igramo labavo i onda je kazna....zato nam treba selektor koji ce nas našpanovati i zategnuti i protiv Lihtenštajna ako treba....e kad vodimo 3-0 onda može zayebancija kasnije , onako kao protiv Luxemburga u prvom kolu.
-
palermo
#839 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ma ta priča oko trčanja je stvarno malo nejasna. Pa, jebem mu miša, ne igraju naši igrači u nekim kozjim ligama, nego u ozbiljnim ekipama u kojima se mora trčati. I to igraju, ne gledaju sa klupe.ultima_palabra wrote:I Danci i Grci imaju igrače koji mogu trčati do prekosutra.
Ovim ja ne želim reći da je tvoja konstatacija pogrešna, nego se samo pitam, otkud to da sad pa Grci recimo više trče od nas. Je li to do stila naše igre pa shodno tome i igračkih preferencija, ili je možda stvar u nečem drugom.
-
Šandor
#840 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Danski klupski fudbal je niđe veze. U rezultatskom smislu. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati učešća njihovih klubova u ligi prvaka od kako ja pratim fudbal. Međutim, reprezentacija im je posljednjih 30 godina vrh. Volio bih znati kako? Brojne zemlje su toliko uložile u klupski fudbal u posljednjih 40 godina. A reprezentacije im nisu ni do članaka Danskoj.LSD wrote:To je bilo prije Benta, tad su bili skupina pretplacenih zayebanata kojima su ekipice poput Kipra ili Islanda znale uvaliti po 3-4 gola u sred Lisabona...kako je ovaj došao, daleko ozbiljnije igraju....mislim, bezveze se potenciraju ta poređenja...nas su portugalci iskarali ko kuravu neko vece, ocitali nam sve moguce lekcije (što kaže Osim od zalaganja, voljnog momenta, trcanja, pristupa utakmici) i nema potrebe sad ubacivati Kipar....to bi isto bilo ko kad bi sad ja ubacio NK Rijeku koja nas je otresla kad je pristup utakmici bio katastrofalan.
Danska je fudbalska sila koja je u odlucujucoj utakmici u zadnjem kolu poslala Portugal u baraž ,a sebe direktno na EP.
- ultima_palabra
#841 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije ista stvar slobodnjak sa 20 i 30 metara... na 20 metara golman se postavlja bliže stativi jer brani svoj ugao od jakog šuta, a šuter ako je majstor neka proba prebaciti zid šutom koji ima dovoljnu brzinu da golman ne može stići sa kontra strane.hox79 wrote:dosta vise sa napadima na begovica-gledao sam svih 6 golova vec x puta i ni jedan mu ne ide na dusu (mozda onaj prvi jer nije bio toliko precizan ali opet dovoljno jak da nije uspjeo dovoljno brzo da reaguje)
maksuz selam
Kad je faul na 30 metara onda se golman postavlja nešto bliže sredini gola jer sada zid igra manju ulogu... šuter ga može lakše prebaciti a i pucati oko njega, ali golman ima više vremena da se baci ako lopta ide u ćošak. Pogotovo kad je vidio da je sudija odaljio zid više nego što treba morao je stati bliže sredini.
- and
#842 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
evo vam kako to radi neki neuer
još igrača stavio na liniju,al kad je majstor zavrne
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... H9GXnpCsQs#!
još igrača stavio na liniju,al kad je majstor zavrne
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... H9GXnpCsQs#!
Last edited by and on 17/11/2011 12:28, edited 2 times in total.
-
LSD
#843 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ma tu ima svega buraz....siguro i do mentaliteta skandinavskog, oni ne padaju u nenormalne euforije pa kasnije u teške depresije ako izgube....zatim odnos prema državnom grbu, možda nemaju neke strašne igrace (njima je Bendtner zvijezda) ali imaju pristup, trce svi 90 minuta i nema zayebavanja...teško da ce danci "izgoriti" u jednoj tekmi i sami sebe pobjediti, najbolji dokaz je kad su igrali na Koševu pred 40.000 ljudi....dakle, daju sve od sebe pa šta bude...ne prigovaraju puno sudijama pa da dobivaju jeftino crvene kartone, ne podcijenjuju protivnika, javnosti i mediji su im drugaciji nego kod nas, ne dižu im igrace u nebeske svodove, ne tepaju im....skroz drugaciji mentalitet, nego naš balkanski.Šandor wrote:Danski klupski fudbal je niđe veze. U rezultatskom smislu. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati učešća njihovih klubova u ligi prvaka od kako ja pratim fudbal. Međutim, reprezentacija im je posljednjih 30 godina vrh. Volio bih znati kako? Brojne zemlje su toliko uložile u klupski fudbal u posljednjih 40 godina. A reprezentacije im nisu ni do članaka Danskoj.LSD wrote:To je bilo prije Benta, tad su bili skupina pretplacenih zayebanata kojima su ekipice poput Kipra ili Islanda znale uvaliti po 3-4 gola u sred Lisabona...kako je ovaj došao, daleko ozbiljnije igraju....mislim, bezveze se potenciraju ta poređenja...nas su portugalci iskarali ko kuravu neko vece, ocitali nam sve moguce lekcije (što kaže Osim od zalaganja, voljnog momenta, trcanja, pristupa utakmici) i nema potrebe sad ubacivati Kipar....to bi isto bilo ko kad bi sad ja ubacio NK Rijeku koja nas je otresla kad je pristup utakmici bio katastrofalan.
Last edited by LSD on 17/11/2011 12:25, edited 1 time in total.
- denimb
#844 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
LSD wrote:and wrote:priča je bila da portugalci imaju aman zaman igrače a mi samo džeku koji je u rangu osrednjih portugalaca i da nismo mogli igrati s njima.ultima_palabra wrote:I Danci i Grci imaju igrače koji mogu trčati do prekosutra.
naravno da to nije tačno i da se borbenošću i trčanjem puno toga može nadoknaditi,a ako ne trčiš i ne boriš se i rumunija izgleda ko španija.![]()
definitivno tacno....što su i pokazali uostalom u Bukureštu....3-0 nas razbili i još smo dobro prošli na kraju....cim nema trke i borbe na terenu, svaka ozbiljnija ekipa nam je Španija....ne možemo mi sebi priuštiti luxuz pa igrati citavu tekmu sa 50% zalaganja i na rutinu uzeti...to mogu Brazil, Španija i ostale svijetske ekipe a i to je upitno.
Mi smo skloni da podcijenimo protivnika, opustimo se u igri, igramo labavo i onda je kazna....zato nam treba selektor koji ce nas našpanovati i zategnuti i protiv Lihtenštajna ako treba....e kad vodimo 3-0 onda može zayebancija kasnije , onako kao protiv Luxemburga u prvom kolu.
A to je nasa mana uvijek bila, Dobijemo Luxa 3-0 i odjednom je Francuska kuci jos laksi zadatak od toga, nabit, razbit, razmontirat je sve sto se culo prije utakmice s njima na kosevu...pa onda dobijemo Rumuniju kuci 2-1, i strefi nas ista boljka idemo u Rumuniju kao na revijalnu utakmicu...
Isto ovo se desilo i sada, izvukli smo nulu na BP, i onda Dzeko prica kako ce sacuvati loptu kojom zabije gol na Luzu...mi bez cistog cilja i do u detalje razrađene taktike ne znamo ni gdje smo, ni sta smo kada izađemo na teren, zato nam nikada ne odgovara kada mozemo igrati na nerijesen rezultat, jer to po pravilu ispada da nas nema ni u napadu, a ni u odbrani...jednostavno se izgubimo negdje između...
-
condy
#845 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije baš takva priča bila . . . ali dobro, da nam kažeš koji je to " osrednji " igrač među portugalcimaand wrote:priča je bila da portugalci imaju aman zaman igrače a mi samo džeku koji je u rangu osrednjih portugalaca i da nismo mogli igrati s njima.ultima_palabra wrote:I Danci i Grci imaju igrače koji mogu trčati do prekosutra.
Mi imamo dobru repku, najbolju do sada, ali ona ima svoje granice, svoje limite, i svi to znamo. Ima kvalitetu za SP ili EP ( trenutno! ) ali ipak daleko su od Portugala, a možda nikad nećemo imati igrče kakve ima Portugal ( Ronalda ), Španija ( Inijesta ), Njemačka ( Ozila )...bez obzira na te svjetske klase, meni su draži naši zmajevi
- sinuhe
#846 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Oni su svjesni svojih ogranicenja(Danci). Mi se uzdamu u paklenu atmosferu i Sefu na ogradi a vrijedjanje protivnika nam je zezanje.
-
Šandor
#847 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni je ostalo u sjećanju da nakon izborenog plasmana na Koševu nisu uopšte ludovali. Skulirano su se izgrlili i izljubili....i lagano se zaputili ka svlačionici.LSD wrote:ma tu ima svega buraz....siguro i do mentaliteta skandinavskog, oni ne padaju u nenornalne euforije pa kasnije u teške depresije ako izgube....zatim odnos prema državnom grbu, možda nemaju neke strašne igrace (njima je Bendtner zvijezda) ali imaju pristup, trce svi 90 minuta i nema zayebavanja...teško da ce danci "izgoriti" u jednoj tekmi i sami sebe pobjediti, najbolji dokaz je kad su igrali na Koševu pred 40.000 ljudi....dakle, daju sve od sebe pa šta bude...ne prigovaraju puno sudijama pa da dobivaju jeftino crvene kartone, ne podcijenjuju protivnika, javnosti i mediji su im drugaciji nego kod nas, ne dižu im igrace u nebeske svodove, ne tepaju im....skroz drugaciji mentalitet, nego naš balkanski.
Ali to nije odgovor na pitanje. Vjerovatno je škola u pitanju. Sistem u cjelini.
Naša država je otjerala Ibrahimovića kojeg je babo bio doveo da igra za Bosnu. Nije prepoznat kvalitet Džeke. Da ga nije odveo Plišek ko zna šta bi bilo s njim. Gdje bi završio.
- veljaca
#848 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ganjeta wrote:IVICA OSIM: Porazili su nas borbenošću, trkom i željom. Lulić i Džeko se trebaju zamisliti
- A možda nam je to i trebao biti cilj, da letvicu postavimo malo više nego što mislimo da treba.
- ultima_palabra
#849 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa oduvijek je to bio neki naš stil, fudbal se globalizira pa izleti neki švabizirani Bošnjo tipa Hasana koji šparta ko Duracell zeko, ali manje više je takopalermo wrote:ma ta priča oko trčanja je stvarno malo nejasna. Pa, jebem mu miša, ne igraju naši igrači u nekim kozjim ligama, nego u ozbiljnim ekipama u kojima se mora trčati. I to igraju, ne gledaju sa klupe.ultima_palabra wrote:I Danci i Grci imaju igrače koji mogu trčati do prekosutra.
Ovim ja ne želim reći da je tvoja konstatacija pogrešna, nego se samo pitam, otkud to da sad pa Grci recimo više trče od nas. Je li to do stila naše igre pa shodno tome i igračkih preferencija, ili je možda stvar u nečem drugom.
Grci možda ne trče toliko, ali oni igraju bunker... imaju par brzih krila i visoke igrače koji dominiraju u prekidu.
Danci su ko navijeni... nerealno je kako su razbili Portugal.
-
LSD
#850 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Grci su zayebani isto, sa njima ce biti pravo teško u kvalifikacijama....teška ekipa i ružan fudbal, ali ucinkovit...nema kod njih nekih spektakularnih pobjeda niti lijepe igre za oci, ali su redovni i na EP i SP.... ja se ne sjecam kad ih je neko rasturio sa 3-4 razlike...na SP su morili i Argentini i Nigeriju....ove prošle kvalifikacije su završili prvi u grupi, plasirali se na EURO a hrvate poslali u baraž.