Ratko Katalina pukovnik JNA, Milan Šuput komandant zaštitnog puka JNA, Goran Tasić Taske pripadnik JNA - snajperista sa Rapidovog nebodera na Skenderiji koji je u periodu od kraja aprila do samog treceg maja dejstvovao po stanovnistvu Sarajeva, Željko Pantelić i Krstan Rakić specijalci zastitnog puka JNA i mnogi drugi, sto vise rangirani pripadnici JNA sto obicni vojnici, ovaj Tasić je sam ubio i usmrtio preko 15.tak gradjana Sarajeva eno ga sada u selu Korbevac u Srbiji, aktivan član vojnog foruma my.city.military, voli ponekad da se vrati u proslost pa opisuje kako se hrabro borio protiv fundamentalista, ponekad kada covjek cita rekao bi da je nalik Rambu a ustvari je bio snajperista u civilki ...mO k3 wrote:O komme je riječ ? Ova zadnja rečenicaPipiDugaDevetka wrote:ARBiH je bila tek u osnivanju. Haos sveopšti. Mogli su ih sve poubijati jer su na prevaru uhapsili predsjednika Predsjedništva. Pametno su postupili i izvršili razmjenu za (ne znam koga sve).sinuhe wrote:Sto onda nisu svi ubijeni iz te kolone? Zar je tako tesko bilo uhapsiti te koji su ih ubili jos tog 2.5.92 ?
Veoma važna bitka za Sarajevo, zbog nje se sada bijaSr raspada. Prvi put u istoriji otakako se zapisuje, Sarajevo je odbranjeno i to sopstvenim snagama protiv 4. svjetske vojne sile.
Odgovorni za sve žrtve sada uživaju velike beogradske penzije, tipkaju malo po forumima, okopavaju bašče oko vikendica,...Niko ih ne dira.
Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
- Horasio_Sarajlic
#826 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#827 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Političar Mićo Stanišić tokom ''presretnutog'' tel. razgovora sa Radovanom K. izjavljuje da JNA više ne postoji i da nema potrebe da se oficiri ''takmiče'' u vezi sa promocijom u JNA. U videu na 1h 18' 20'':
http://www.youtube.com/watch?v=iOBW08aqN5I
Na spiskove krivaca staviti i Slavoljuba Beloševića - Belog, ako je živ.
- Horasio_Sarajlic
#828 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Ma koliko njih ima sto sitnih riba sto krupnih, nije živ umro je prosle godine, njega je Divjak opisao kao "najznačajniju kariku u sistemu bezbjednosti 2.vojne oblasti, pričalo se isto da je bio peško, barem tako kažu bivse mu kolegePipiDugaDevetka wrote:Političar Mićo Stanišić tokom ''presretnutog'' tel. razgovora sa Radovanom K. izjavljuje da JNA više ne postoji i da nema potrebe da se oficiri ''takmiče'' u vezi sa promocijom u JNA. U videu na 1h 18' 20'':
a vala i vuče mi nekako postare dane ...

- DiplomataSaSela
#829 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Ne bi ni ovi bili ubijeni da se nisu pravli zajebani i da su se predali ko i ostali...jer su ponijeli stvari koje nisu trebali...samo im se trazilo da to predaju...nisu htjeli jos digli cijevi...i nisu bili vojnici nego stariji neki...pukovnci sta li...ostale vojnike oko 200 njih niko nije ruzno ni pogledo...otisli su u FIS i razmjenjeni za nase CIVILE(zene i djecu) sa Pala...sinuhe wrote:Sto onda nisu svi ubijeni iz te kolone? Zar je tako tesko bilo uhapsiti te koji su ih ubili jos tog 2.5.92 ?
-
Area_51
#830 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Dzevad Topic Topa otisao je na ljeto, kraj avgusta ili pocetak septembra 1992. u Zagreb kao fol vojni atase, a razlog je uoceni kriminal koji je sa svojom ekipom, koje je neko ovdje vec naveo, pocinio pocetkom rata, a pricalo se da je bilo i po koje silovanje, ne srpkinja, nego koga su stigli. Covjek nema niti jedne jedine minute na liniji, dok je kao »sudionik« dogadjaja iz 2. i 3. maja imao ukupno NULA ispaljenih metaka, sve su to uradili drugi ljudi. Zarobljenim vojnicima u tadasnjem Djuri Djakovicu nije smio prici, dok nije dosao Zoran Cegar.
Svrakici pobjegli u Italiju odmah na pocetku, nisu ovdje bili nigdje, nisi ucinili u odbrani nista, nisu bili na linijama.
Kad vidim Topu, Svrakice i ostale POBJEGULJE kako nesto obiljezavaju, boli me stomak, a i nesto vuce da se mi raja sa takvima malo porazgovaramo, u cetiri oka. Kako ih nije stid da se pojavljuju u javnosti.
Svrakici pobjegli u Italiju odmah na pocetku, nisu ovdje bili nigdje, nisi ucinili u odbrani nista, nisu bili na linijama.
Kad vidim Topu, Svrakice i ostale POBJEGULJE kako nesto obiljezavaju, boli me stomak, a i nesto vuce da se mi raja sa takvima malo porazgovaramo, u cetiri oka. Kako ih nije stid da se pojavljuju u javnosti.
- Horasio_Sarajlic
#831 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Area_51 wrote:Dzevad Topic Topa otisao je na ljeto, kraj avgusta ili pocetak septembra 1992. u Zagreb kao fol vojni atase, a razlog je uoceni kriminal koji je sa svojom ekipom, koje je neko ovdje vec naveo, pocinio pocetkom rata, a pricalo se da je bilo i po koje silovanje, ne srpkinja, nego koga su stigli. Covjek nema niti jedne jedine minute na liniji, dok je kao »sudionik« dogadjaja iz 2. i 3. maja imao ukupno NULA ispaljenih metaka, sve su to uradili drugi ljudi. Zarobljenim vojnicima u tadasnjem Djuri Djakovicu nije smio prici, dok nije dosao Zoran Cegar.
taj čovjek je bio komadant bataljona vojne policije !! tek u decembru 1993. odlukom Predsjednistva BiH postaje zamjenik vojnog atašea u Zagrebu odakle ugovara i dogovara kupovinu i slanje oružja preko Hrvatske za BIH, čovjek koji nema ni jedne minute na ratistu po tvom
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#832 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Šta god ko pričao o dešavanjima 2. maja 1992., ostaje činjenica da je to VEOMA VAŽNA BITKA. Prvi put u svojoj historiji otkako se zapisuje Grad je odbranjen sopstvenim snagama iznutra.
I da, Srbiji, koja se trenutno raspada je VEOMA stalo da tu bitku prikaže kao zločinačku.
Na nama preživjelim je dug prema svim poginulim braniocima da ne dozvolimo to. Spomenik drugomajskim herojima obavezno podići bez obzira na cijenu.
I da, Srbiji, koja se trenutno raspada je VEOMA stalo da tu bitku prikaže kao zločinačku.
Na nama preživjelim je dug prema svim poginulim braniocima da ne dozvolimo to. Spomenik drugomajskim herojima obavezno podići bez obzira na cijenu.
-
Area_51
#833 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Vidis, itekako znam. Bio. Posebno ovo sto rece gore jedan forumas, kad smo usli u navodnu Topinu bazu, ono tamo pola Sarajeva pokradeno i uredno slozeno. S druge strane, pola je grada bilo dijelom nekog rezervnog sastava, tako da ne lupaj oko toga. Znamo da Topa ima fini dosje radi nestasluka prije rata, a posebno tokom rata. On je otisao, sto pouzdano znam, onda kada sam rekao, jer je imao, kao i neki drugi navodni komandanti, nekih djela koja bas nisu sa ove strane zakona.
Evo ti nama reci, na kojim je linijama bio Topa, fino ih pobroj. Ako kazes Pofalicka bitka, bice jako smijesno, jer su tamo bili Topini, ali Tope nije ni blizu bilo. To skola neke djece, u onom metezu na pocetku, ma daj, jako smijesno. Ono sto znam, dok smo mi kontali kako da tenkove zaustavimo na Vrbanji improvizovanim sredstvima, taj tvoj Topa je uredno oridinirao po carsijiskim samoposlugama i odnosio inventar.
Njegov hajr u ratu je besplatni restoran u centru grada. Svaka cast.
Evo ti nama reci, na kojim je linijama bio Topa, fino ih pobroj. Ako kazes Pofalicka bitka, bice jako smijesno, jer su tamo bili Topini, ali Tope nije ni blizu bilo. To skola neke djece, u onom metezu na pocetku, ma daj, jako smijesno. Ono sto znam, dok smo mi kontali kako da tenkove zaustavimo na Vrbanji improvizovanim sredstvima, taj tvoj Topa je uredno oridinirao po carsijiskim samoposlugama i odnosio inventar.
Njegov hajr u ratu je besplatni restoran u centru grada. Svaka cast.
- PipiDugaDevetka
#834 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Uskoro će i 15. maj/svibanj kada će pobornici agresora obilježiti ''Zločine u TZ koloni JNA''. Treba znati da je JNA još 12.11.1991.g. skinula oznaku petokraku i ostala socijalistička obilježja. Prema tome branioci NISU imali posla sa JNA kolonom, nego nekom nepoznatom vojskom.
Uostalom, u poznatom Bešlagićevom audio snimku, on psuje Dubajića da mu je usred kasarne stavio ''4s''=>dokaz da JNA nije postojala više.
Pozvati se na ovu činjenicu i ZABRANITI OBILJEŽAVANJE, odobriti samo članovima porodice da nekako obilježe pogibije.
Insistirati na Dubajiću kao krivcu za ubijene vojnike.
Uostalom, u poznatom Bešlagićevom audio snimku, on psuje Dubajića da mu je usred kasarne stavio ''4s''=>dokaz da JNA nije postojala više.
Pozvati se na ovu činjenicu i ZABRANITI OBILJEŽAVANJE, odobriti samo članovima porodice da nekako obilježe pogibije.
Insistirati na Dubajiću kao krivcu za ubijene vojnike.
-
LaBomba
#835 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Vi sto se ovde ko mahalasi prepucavate gdje je ko bio i sta je radio 2 i 3 Maja 92, sto niste dosli tamo neki dan, i sto se cetnici ne prepucavaju gdje je ko bio nego su jedinstveni i slozni kad treba doc na izvodit predstavu svake godine.
- PipiDugaDevetka
#836 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Bez 30 tisuća okupljanje ne valja, i to naročito kada Bakira Hasečić pozove na postrojavanje ispred DTV Partizan u Foči!LaBomba wrote:Vi sto se ovde ko mahalasi prepucavate gdje je ko bio i sta je radio 2 i 3 Maja 92, sto niste dosli tamo neki dan, i sto se cetnici ne prepucavaju gdje je ko bio nego su jedinstveni i slozni kad treba doc na izvodit predstavu svake godine.
Zašto ne organizovati polaganje cvijeća i na Brčanskoj Malti 15.05.2013. Ako je bilo žrtava civila ili TO BiH, policije?
- Horasio_Sarajlic
#837 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
LaBomba wrote:Vi sto se ovde ko mahalasi prepucavate gdje je ko bio i sta je radio 2 i 3 Maja 92, sto niste dosli tamo neki dan, i sto se cetnici ne prepucavaju gdje je ko bio nego su jedinstveni i slozni kad treba doc na izvodit predstavu svake godine.
- fantom slobode
#838 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
ma hoce to, kad te plate i kad gradis karijeru na tome...jest' bas jedinstvo i sloga, pa ko koga prevari...onako bas bude masovni skup, ne moze ih kamera uhvatit' sviju koliko ih dodje...Pokrivaju ih ko utakmicu Barcelona - Real...LaBomba wrote:Vi sto se ovde ko mahalasi prepucavate gdje je ko bio i sta je radio 2 i 3 Maja 92, sto niste dosli tamo neki dan, i sto se cetnici ne prepucavaju gdje je ko bio nego su jedinstveni i slozni kad treba doc na izvodit predstavu svake godine.
Neka dodju grmalji, neka plate, koliko to vec kosta i neka lazu svoje stado, to im je posao. Bekani svakako samo govore bee...beee....beeee