Nasi ljudi u Libiji
-
rednna
#826 Re: Nasi ljudi u Libiji
ja samo jedno znam kada se ovo zavrsi sve..napicu se ko zvijer...makar najgora bila!!!!
hvala vam svima na informacijama pokusacu opet zvati i firmu i tatu....a kad budem cugala zovem sve i castim turom...eboga i libija ivise!!
hvala vam svima na informacijama pokusacu opet zvati i firmu i tatu....a kad budem cugala zovem sve i castim turom...eboga i libija ivise!!
- eluna
#827 Re: Nasi ljudi u Libiji
libyano vjerovatno još spava ... ne vjerujem da bi otišao negdje a da nije barem virnuo na forum 
- eluna
#828 Re: Nasi ljudi u Libiji
inspektorica javert wrote:Moj rođak je u Misurati, zadnje što smo saznali je da trebaju za Tripoli jer se tamo situacija pogoršala. Ne znaju kad će doći na red za let ali su im rekli da je pametnije i sigurnije da budu na aerodromu,pa čim mognu ukrcaće ih na neki od letova a u Misurati se počelo haman opasno zakuhavati pa ne smiju tamo više ostati. Zvali smo hidrogradnju, mvp, našu ambasadu..samo nam se u ambasadi javili i rekli da su u toku pripreme za njihovo prebacivanje u Tripoli a za dalje nam nisu mogli ništa reći..
koliko vidim još je misurati ostao problematičan ..... ostali su koliko toliko osiguranji barem, a neki već i pred polazak kući .....
-
actros_truck
#829 Re: Nasi ljudi u Libiji
Zna li neko da li su ovi nasi ljudi u Bengaziju ukrcani na brod ? (HK Kompany i ostale firme) ?? tj da je svih 250 ljudi ukrcano nasih BiH gradjana ? Ako imate sigurnu informaciju za svih 250 ljudi da potvrdite,tj,ako vas neko vas bude kontaktirao,nemojte zaboraviti pitati za grupu kao vecinu 250 ljudi,da li su u brodu vec
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
-
bihac78
#830 Re: Nasi ljudi u Libiji
Druga grupa iz Jalu-a, gdje je Vesnin tata, je stigla u Benghazi, (njih 10) u luku oko 11:30
sad vjerovatno ganjaju da se negdje prijave. Mislim, te liste postoje, ali nije baš sigurno, treba to ipak provjeriti. Nadajmo se da ce se ubaciti na kakav brod... ima li kakav info s kojim bi brodom mogli, da im prenesemo kad se jave? Gdje da prvo potraže, ima li još turskih brodova za evakuaciju naših?
sad vjerovatno ganjaju da se negdje prijave. Mislim, te liste postoje, ali nije baš sigurno, treba to ipak provjeriti. Nadajmo se da ce se ubaciti na kakav brod... ima li kakav info s kojim bi brodom mogli, da im prenesemo kad se jave? Gdje da prvo potraže, ima li još turskih brodova za evakuaciju naših?
-
Tuzla_
#831 Re: Nasi ljudi u Libiji
turski brodovi su jos uvjek u luci u bengaziju ne zna se kad ce krenut zbog nevremena a ne zna se ni da li su brodovi ukrcani uopste, sad sam gledo vjesti javio se nas ambasador iz libije kaze da pregovaraju da nase ljude prime i na crnogorski brod koji treba da stigne u bengazi uskoro ! ali ljudi koji su na spisku za turski brod ce ic s turcima e sad da grupa ljudi ako nije na spisku za truski neg ganjaju tamo crnogorce ili srbe koji trebaju uci na taj crnogorski brod navodno kapacitet broda je 800 i mislim da se zove brod "Sv. Stefan"bihac78 wrote:Druga grupa iz Jalu-a, gdje je Vesnin tata, je stigla u Benghazi, (njih 10) u luku oko 11:30![]()
-
Tuzla_
#832 Re: Nasi ljudi u Libiji
JEL SE IKOME JAVIO NEKO OD NASIH LJUDI IZ BENGAZIJA KOJI SU NA SPISKU ZA TURSKI BROD I KOJI SU JOS OD JUCE POSLE PODNE SMJESTENI U LUCI ?? AKO SE NEKOM JAVI DOLE NEKO NAS NEKA PITAJU I TO DA LI SU SVI LJUDI SA SPISKA UKRCANI NA TURSKI BROD ??
-
djix
#833 Re: Nasi ljudi u Libiji
Brod se zove Sv Stefan, imate grupu Srbi u Libiji na fejsu, oni tamo detaljno prate putanju i kretanje broda.
- inspektorica javert
#834 Re: Nasi ljudi u Libiji
Upravo sam se čula s rođakom, konačno smo ga uspjeli dobiti na telefon
dobro su, hvala Bogu, ali još su u Misurati, ne uspijevaju im organizovati čak ni prijevoz do Tripolija..užas... Zvali smo maloprije i Hidrogradnju, trenutno se bave time da ih prebace do aerodroma a tek kad tamo stignu, skontaće šta dalje
Nažalost, stanje u Misurati je prilično loše, ali naši su ljudi dobro zasad, nadam se da će tako i ostati... eto ,to su najsvježije informacije, čim saznam nešto novo pišem vam...
Nažalost, stanje u Misurati je prilično loše, ali naši su ljudi dobro zasad, nadam se da će tako i ostati... eto ,to su najsvježije informacije, čim saznam nešto novo pišem vam...
-
djix
#835 Re: Nasi ljudi u Libiji
To, zovite firme, sa više strana dobijam info da je to najbolji način da se nešto uradi.
-
actros_truck
#836 Re: Nasi ljudi u Libiji
FTV :
Dodaju da se tokom dana očekuje i evakuacija naših ljudi turskim brodovima iz Bengazija.
Ministarstvo :
Brodovi isplovljavaju,ali neznaju da li su nasi ljudi na tim brodovima,ocigledno se i vrijeme malo smirilo.
Dodaju da se tokom dana očekuje i evakuacija naših ljudi turskim brodovima iz Bengazija.
Ministarstvo :
Brodovi isplovljavaju,ali neznaju da li su nasi ljudi na tim brodovima,ocigledno se i vrijeme malo smirilo.
-
djidjibufon
#837 Re: Nasi ljudi u Libiji
nadam se da jesu.samo vise da krenu i dodu kuciactros_truck wrote:FTV :
Ministarstvo :
- vesna555
#838 Re: Nasi ljudi u Libiji
Tata se javio 
Zvao me, pricali smo 5 minuta, super se cuje!
Jupiiiii!!!
Oni su u Bengazi stigli, imaju hrane, vode, lijekova, cigara, toplo im je, u zatvorenom prostoru su, cekaju da ih obavijeste kad ce na brod.
Kaze da su optimisticni, da su najgore prosli, da nema nervoze i da se drze skupa!
Dakle, sve OK, sad samo pratiti daljnje informacije
Zvao me, pricali smo 5 minuta, super se cuje!
Oni su u Bengazi stigli, imaju hrane, vode, lijekova, cigara, toplo im je, u zatvorenom prostoru su, cekaju da ih obavijeste kad ce na brod.
Kaze da su optimisticni, da su najgore prosli, da nema nervoze i da se drze skupa!
-
actros_truck
#839 Re: Nasi ljudi u Libiji
vesna555 wrote:Tata se javio
Zvao me, pricali smo 5 minuta, super se cuje!![]()
Jupiiiii!!!
Ako se cujes sa tatom ponovo,pitaj da li zna za ove ljude 250 sto su prije cekali na brod,i da li krenuli,tj imal jos Bosanaca nasih tu koji su cekali noc za brod,da li ce oni zajedno svi na brod,ili je ova grupa otisla vec na brod ...
Unaprijed hvala
-
actros_truck
#840 Re: Nasi ljudi u Libiji
Komicna izjava nekog gospodina koji je sinoc stigao iz Tripolija : kako on kaze nije to tako strasno tamo u Libiji,nego koliko je situacija prenapuhana kroz medije...E moj doticni sijedi gospodine,lako je pricati iz Sarajeva sa sigurne teritorije kako je dobro i fino tamo,a ljudi koji su napadnuti u Bengaziju prije par dana,potom radnici Bosna S u Tobruqu,potom ljudi u Misurati,pa nasi ljudi sa naftnih polja u divljini Libije,i onda neko dodje u Sarajevo i kaze mirno je tamo,e moj gospodine....SITUACIJA CE SE SMIRITI TEK KADA SVI NASI LJUDI BUDU U NASOJ ZEMLJI....DOTADA NE ODUSTAJEMO OD EVAKUACIJE NASIH LJUDI

- eluna
#841 Re: Nasi ljudi u Libiji
POTPISUJEMactros_truck wrote:Komicna izjava nekog gospodina koji je sinoc stigao iz Tripolija : kako on kaze nije to tako strasno tamo u Libiji,nego koliko je situacija prenapuhana kroz medije...E moj doticni sijedi gospodine,lako je pricati iz Sarajeva sa sigurne teritorije kako je dobro i fino tamo,a ljudi koji su napadnuti u Bengaziju prije par dana,potom radnici Bosna S u Tobruqu,potom ljudi u Misurati,pa nasi ljudi sa naftnih polja u divljini Libije,i onda neko dodje u Sarajevo i kaze mirno je tamo,e moj gospodine....SITUACIJA CE SE SMIRITI TEK KADA SVI NASI LJUDI BUDU U NASOJ ZEMLJI....DOTADA NE ODUSTAJEMO OD EVAKUACIJE NASIH LJUDI![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
djidjibufon
#842 Re: Nasi ljudi u Libiji
I JA.TAKODE POTPISUJEMeluna wrote:POTPISUJEMactros_truck wrote:Komicna izjava nekog gospodina koji je sinoc stigao iz Tripolija : kako on kaze nije to tako strasno tamo u Libiji,nego koliko je situacija prenapuhana kroz medije...E moj doticni sijedi gospodine,lako je pricati iz Sarajeva sa sigurne teritorije kako je dobro i fino tamo,a ljudi koji su napadnuti u Bengaziju prije par dana,potom radnici Bosna S u Tobruqu,potom ljudi u Misurati,pa nasi ljudi sa naftnih polja u divljini Libije,i onda neko dodje u Sarajevo i kaze mirno je tamo,e moj gospodine....SITUACIJA CE SE SMIRITI TEK KADA SVI NASI LJUDI BUDU U NASOJ ZEMLJI....DOTADA NE ODUSTAJEMO OD EVAKUACIJE NASIH LJUDI![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
actros_truck
#843 Re: Nasi ljudi u Libiji
Da je bilo mirno tamo u Libiji,on bi ostao tamo,i ustupio bi svoje mjesto nekom nasem u avionu,ne bi gledo svoje dupe dovuci u Sarajevo prvim letom.....
NEMA ODUSTAJANJA,TRUDIMO SE DO ZADNJEG NASEG COVJEKA IZVUCI OTAMO,KOLIKO GOD MOZEMO DA ODAVDJE DJELUJEMO.......

NEMA ODUSTAJANJA,TRUDIMO SE DO ZADNJEG NASEG COVJEKA IZVUCI OTAMO,KOLIKO GOD MOZEMO DA ODAVDJE DJELUJEMO.......
-
djix
#844 Re: Nasi ljudi u Libiji
Apsolutno! Samo vodite računa, on vjerovatno misli na Tripoli. Tu je Gadafi uspostavio kontrolu i jeste prilično mirno, više mi je ljudi to sinoć potvrdilo. Ali u drugim dijelovima nije lako, iako, fakat nije onako strašno kao što mediji prezentuju. A sve dok je ijedan naš čovjek tamo, nama koji se brinemo zbog toga, je prestrašna sama činjenica što su tamo, pa da je med i mlijeko...
- eluna
#845 Re: Nasi ljudi u Libiji
joj ljudi, baš se brinem ......
a danas moram na put, ne mogu to da pomjeram, a tamo neću imati konstantan pristp internetu ............ e baš _ _anje! ....... pokušat ću da nekako nađem kakav internet cefe (ako imaju) pa da barem ponekad provjerim šta se zbiva
Libyano ..... mnogo sreće za sve vas dole i da što prije završite evakuaciju naših, pa da i vi konačno stignete kući svojima
sretno svima koji očekuju svoje
(nažalost - moji izgleda neće doći ......
)
Libyano ..... mnogo sreće za sve vas dole i da što prije završite evakuaciju naših, pa da i vi konačno stignete kući svojima
sretno svima koji očekuju svoje
(nažalost - moji izgleda neće doći ......
- eluna
#846 Re: Nasi ljudi u Libiji
djix wrote:Apsolutno! Samo vodite računa, on vjerovatno misli na Tripoli. Tu je Gadafi uspostavio kontrolu i jeste prilično mirno, više mi je ljudi to sinoć potvrdilo. Ali u drugim dijelovima nije lako, iako, fakat nije onako strašno kao što mediji prezentuju. A sve dok je ijedan naš čovjek tamo, nama koji se brinemo zbog toga, je prestrašna sama činjenica što su tamo, pa da je med i mlijeko...
nažalost, neki će naši ostati i kad _ _ranja krenu!!!! moja je rodica umrla prije 5-6 godina, ostalo dvoje sitne djece, otac im je libijac i izgleda ne želi da pošalje djecu ovamo na sigurno
donekle mogu razumjeti da ne želi da se razdvajaju - ali znam šta je meni sve prolazilo kroz glavu 1992 kad moj otacv nije htio da pusti nas
- vesna555
#847 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ne znam za to nista, znam samo da su ti ljudi cekali cijelu noc da se vrijeme smiri i da se ukrcaju. Ako sta saznam javit cu ti.actros_truck wrote:vesna555 wrote:Tata se javio
Zvao me, pricali smo 5 minuta, super se cuje!![]()
Jupiiiii!!!
Ako se cujes sa tatom ponovo,pitaj da li zna za ove ljude 250 sto su prije cekali na brod,i da li krenuli,tj imal jos Bosanaca nasih tu koji su cekali noc za brod,da li ce oni zajedno svi na brod,ili je ova grupa otisla vec na brod ...
Unaprijed hvala![]()
![]()
-
rednna
#848 Re: Nasi ljudi u Libiji
ja sam se sada cula sa tatom u Tripoliju je ..sjede piju kafu na balkonu...ok im je i nema nikakvih problema ..njih je ostalo 6 iz energoinvesta i sada oni cekaju let za BiH nadaju se ovo dan dva da ce doci...uglavnom su svi ok jedu piju i imaju cigara sto tata kaze najpotrebnije im je sada to...optimistican kao i uvijek kaze kapetan zadnji napusta svoj brod...samo se nadam da ce uspjeti sa sljedecom turom ljudi doci jer mi je muka od cekanja vise...
-
Svetica
-
rednna
#850 Re: Nasi ljudi u Libiji
svi su na aerodromu..juce su ih iz bengazija dovukli u tripoliju..svi cekaju slijedeci let..ambasada radi na tome tako mi je tata rekao svi su ok samo smoreni..niko nije gladan niti zedan..cekaju kad ce im javiti za avion vrijeme im je malo vjetrovito ali je ok nadam se da ce ubrzo kuci..kako tata kaze ovo dan dva plafon