sta je tu smijesno??žuti wrote:
evo jedna zanimljiva stvar...
Bosanska dolina piramida
- mO k3
#826 Re: Bosanska dolina piramida
- alan ford 26
#827 Re: Bosanska dolina piramida
Ev na Nat Geo dokumentarac o Semirovim "piramidama"
-
motorola01
#828 Re: Bosanska dolina piramida
I sta kazu?alan ford 26 wrote:Ev na Nat Geo dokumentarac o Semirovim "piramidama"
-
uzmimerikardo
#829 Re: Bosanska dolina piramida
Kazu da sam kopa tunele da mu ja sva prica obicna fantazija...da skratim rekli ono sto svaki pismen covijek zna od pocetka nema tu nikakvih cudesa bez obzira koliko upirali ovi nasi kvazimozgovi
- snaga_znanja
#830 Re: Bosanska dolina piramida
Isprosipase ga ko budalu. Krajnji zakljucak. Sve je ovo manje vise zbog jednog covjeka bujne maste.
Nit su piramide pod 45 stepeni, nit je materijal nista drugo nego prirodni, niti ima tunela vec ih gospoda kopa, a povrh svega on i dalje ublehe baca.
Ugalvnom sta je para uzeo od drzave dugo bi on meni na robiji istrazivo kamenje po zatvorskoj avliji...
Nit su piramide pod 45 stepeni, nit je materijal nista drugo nego prirodni, niti ima tunela vec ih gospoda kopa, a povrh svega on i dalje ublehe baca.
Ugalvnom sta je para uzeo od drzave dugo bi on meni na robiji istrazivo kamenje po zatvorskoj avliji...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#831 Re: Bosanska dolina piramida
Sve dok u naslovu teme riječ "piramida" ne bude pod navodnicima , tema će izgledati apsolutno neozbiljno.
- snaga_znanja
#832 Re: Bosanska dolina piramida
A evo sta je sesirdzija napisao. Kaze poveli su i dva skeptika sa sobom.
http://www.piramidasunca.ba/eng/latest- ... amids.html
http://www.piramidasunca.ba/eng/latest- ... amids.html
- Revolucionar ★
#833 Re: Bosanska dolina piramida
Pa vece su ublehe Bigfoot i Loh Nes od piramide, barem ima blokova i toga sto i dalje intrigira razlicite strucnjake, sta se pustih konferencija sa egiptolozima samo odrzalo . Gledao sam ono na NG, ne kontam zasto je relevatno misljenje dvojice likova sa tv emisije a nerelevantno provjerenih ljudi koji godinama rove po Egiptu i tamosnjim piramidama. Sto se mene tice, neutralan sam u pogledu postojanja piramida, malo mi je zao sto su zapostavljene druge lokacije u Visokom sa bogatim historijskim nasljedem kakvog nema u regionu, tipa kraljevskog grada Visoko, lokacije Mile gdje je potpisanja povelja, prahistorijsko nalaziste u Okoliscu, stečci u Dobrinju itd
-
žuti
#834 Re: Bosanska dolina piramida
pa nije smješno. ustvari ovo nije loša stvar, ako uspiju isfinansirati....Ženski Dr.Med wrote:sta je tu smijesno??žuti wrote:
evo jedna zanimljiva stvar...
- fole13
#835 Re: Bosanska dolina piramida
I ja sam gledao na nat geo onu emisiju. I na kraju donosi covjek zakljucak "Popeo sam se na piramidu, a sisao sam niz brdo"
Jos rekose za tunele, da nisu vec postojali nego da ih kopaju.
Pametnom insanu dovoljno.
-
žuti
#836 Re: Bosanska dolina piramida
gledao sam , tako je ispalo. Ali covjek dalje radi....snaga_znanja wrote:Isprosipase ga ko budalu. Krajnji zakljucak. Sve je ovo manje vise zbog jednog covjeka bujne maste.
Nit su piramide pod 45 stepeni, nit je materijal nista drugo nego prirodni, niti ima tunela vec ih gospoda kopa, a povrh svega on i dalje ublehe baca.![]()
-
ANTIDAYTONAC
#837 Re: Bosanska dolina piramida
Ovdje se skupili svi skeptici i bosmomrsci koji ne shvataju turisticko ekonomsku vaznost daljeg iskopavanja "Bosanske doline piramida".Proucite malo na sto su licile meksicke piramide prije nego se uklonilo tone i tone naslaga materijala,.....Milioni hodocasnika posjecuju Gosu u Medugorju,vjerujuci u izmisljotine djecije maste,sto je odlicno za privredu ....Visocke piramide imaju doviljno dosadasnjih dokaza po svjedocenju medunarodnih eksperata da zasluzuju svaku podrsku i pomoc vlasti da se otkopavanje pojacano nastavi,....Ovdje sve nekakvi nadrisupljoglavi kvaziarheoloski eksperti koji su najglasnijin antipiramidini,koji se razumiju u Piramide kao Mara u krvu salgiju,.....
- snaga_znanja
#838 Re: Bosanska dolina piramida
ANTIDAYTONAC wrote:Ovdje se skupili svi skeptici i bosmomrsci koji ne shvataju turisticko ekonomsku vaznost daljeg iskopavanja "Bosanske doline piramida".Proucite malo na sto su licile meksicke piramide prije nego se uklonilo tone i tone naslaga materijala,.....Milioni hodocasnika posjecuju Gosu u Medugorju,vjerujuci u izmisljotine djecije maste,sto je odlicno za privredu ....Visocke piramide imaju doviljno dosadasnjih dokaza po svjedocenju medunarodnih eksperata da zasluzuju svaku podrsku i pomoc vlasti da se otkopavanje pojacano nastavi,....Ovdje sve nekakvi nadrisupljoglavi kvaziarheoloski eksperti koji su najglasnijin antipiramidini,koji se razumiju u Piramide kao Mara u krvu salgiju,.....
Vidim ja proucavao ti meksicke piramide ali jos uvijek slova jedes dok pises.
-
trpimir
#839 Re: Bosanska dolina piramida
Pogledo sam na nacionalnoj emisiju o piramidama, uglavnom 2 strana naucnika su doslovno oderali guzove liku, cijeli cirkus se zapravo zasniva na masti jednog covjeka za kojeg sam skoro siguran da nije zdrav.
Svi navodni dokazi su netacni, npr da je strana piramide okrenuta ka sjeveru odnosno da ima savrsenu orjentaciju kao i egipatske sto je potpuno netacno, pa onda brdo samo s jedne strane izgleda ko piramida dok s ostalih ko obicno brdo.
Najjace mi je u svemu iskopavanje tunela, dakle ljudi-volonteri doslovno prave tunel u brdu, iskopavajuci navodni tunel koji postoji oni us stvari prave novi, i to jako neprofesinalno i lose, samo cekam kad ce neko ostati zatrpan. Podsjeti me na onu zahebanciju; ako nema piramide napravit cemo je
Smijesno je ali malo i zalosno kad se skonta koliko smo zaostali i zaglupljeni kad jedan onakav lik moze manipulisati nama, strah me je i pomisliti sta bi nam svasta neko mogo napraviti.
Svi navodni dokazi su netacni, npr da je strana piramide okrenuta ka sjeveru odnosno da ima savrsenu orjentaciju kao i egipatske sto je potpuno netacno, pa onda brdo samo s jedne strane izgleda ko piramida dok s ostalih ko obicno brdo.
Najjace mi je u svemu iskopavanje tunela, dakle ljudi-volonteri doslovno prave tunel u brdu, iskopavajuci navodni tunel koji postoji oni us stvari prave novi, i to jako neprofesinalno i lose, samo cekam kad ce neko ostati zatrpan. Podsjeti me na onu zahebanciju; ako nema piramide napravit cemo je
Smijesno je ali malo i zalosno kad se skonta koliko smo zaostali i zaglupljeni kad jedan onakav lik moze manipulisati nama, strah me je i pomisliti sta bi nam svasta neko mogo napraviti.
- jutarnja zvijezda
#840 Re: Bosanska dolina piramida
gdje su u detalje opisane posljedice nuklearne eksplozije po ziva bica i okolis,a sto su ljudi nazalost shvatili nakon napada na hirosimu i nagasaki.ima li logicnog objasnjenja?ja ga ne vidim ,osim u cinjenici da mnogi ljudi MISLE da historija pocinje od njih.uotalom sjetimo se samo VELIKOGA GALILEJA i KOPERNIKA.i oni su prerano --kukuriknuli,zar ne? eto toliko od mene ,a sada -------raspalite.
-
diablooooo
#841 Re: Bosanska dolina piramida
Piramide mozda imaju, a mozda i nemaju
, ali je puno bitnije sto svaki dan turisti dolaze da vide nesta, a sto se tice tunela ,za koji ovi strucnjaci na forumu kazu da nema, to moze samo govoriti onaj ko nikad nije bio u Visokom i slabo ili nikako poznaje Visoko. Tunel sigurno postoji i on je isao sa Ravni do tvrdjave gore, stariji visocani se sjecaju da su na Ravnama ulazili puno dublje u tunel nego sto je on sada iskopan ponovo. Tako da vam sva ta prica o "nepostojecim" tunelima pada u vodu i djaba samo o tome raspravljate

- snaga_znanja
#842 Re: Bosanska dolina piramida
:smajlikojisesmijeodmukejersesirdzijaimazaludjenefanatikenaovomforumu
Sesirko i njegova vesela druzina imaju potrebu da nauku okrecu naopako. Prica o mega civilizacijama koje su kopale i zakopavale iskreno zvuci malo vise retardirano nego obicno.
Ono sto je najveci problem je to sto se svi arheoloski radovi obavljaju amaterski bez mogucnosti da se nesto detaljno prouci. I ono sto je najzanimljivije. Ko tu koga jebe. Otkopaj piramidu na vrhu. Zar je to toliki problem da nam se pokaze ploce koje se u vrhu sastavljaju ili koji klinac vec. Nego on sa jaranima kopa po tunelima i pravi narod budalama.
I da, ja nisam skeptik! Ja sam samo psihicki zdrava osoba!
A o turistima. Poredjenju sa medjugorjem i slicne budalestine. Najbolje bi bilo da mi oformimo kakvu vojnu jedinici koja ce poskidati lancice i satove sa gostiju jer je i ova prica o piramidama klasicna pljacka za koju ce neko morati kad tad odgovarati.
Nadam se da Sesirko dobro dokumentaciju cuva!
Sesirko i njegova vesela druzina imaju potrebu da nauku okrecu naopako. Prica o mega civilizacijama koje su kopale i zakopavale iskreno zvuci malo vise retardirano nego obicno.
Ono sto je najveci problem je to sto se svi arheoloski radovi obavljaju amaterski bez mogucnosti da se nesto detaljno prouci. I ono sto je najzanimljivije. Ko tu koga jebe. Otkopaj piramidu na vrhu. Zar je to toliki problem da nam se pokaze ploce koje se u vrhu sastavljaju ili koji klinac vec. Nego on sa jaranima kopa po tunelima i pravi narod budalama.
I da, ja nisam skeptik! Ja sam samo psihicki zdrava osoba!
A o turistima. Poredjenju sa medjugorjem i slicne budalestine. Najbolje bi bilo da mi oformimo kakvu vojnu jedinici koja ce poskidati lancice i satove sa gostiju jer je i ova prica o piramidama klasicna pljacka za koju ce neko morati kad tad odgovarati.
Nadam se da Sesirko dobro dokumentaciju cuva!
- graue_maus
#843 Re: Bosanska dolina piramida
koliko skoti zarade u lohnesu trazeci onu zmijurinu koju je neki vidio prije koliko desetina godina ...ma nije metuzalem do sada je sigurno 20 puta od tuge crkla ...ali mi samo filozofiramo li filozofiramo i kritikujemo ..umjesto da smo razglasili na sva zvona ...da nam dolaze sa svi strana turisti ...opet dijaspora pametuje ... 
- snaga_znanja
#844 Re: Bosanska dolina piramida
Najbolje da pljackamo turiste jos na aerodromu i to vojska da radi i puni budzet! Mozda i bolje. Da posaljemo nekoliko specijalnih jedinica u Svicarsku da pljackaju banke?graue_maus wrote:koliko skoti zarade u lohnesu trazeci onu zmijurinu koju je neki vidio prije koliko desetina godina ...ma nije metuzalem do sada je sigurno 20 puta od tuge crkla ...ali mi samo filozofiramo li filozofiramo i kritikujemo ..umjesto da smo razglasili na sva zvona ...da nam dolaze sa svi strana turisti ...opet dijaspora pametuje ...
Sta ti je Bosnjo daj da zajebem umjesto da posteno radim...
- Revolucionar ★
#846 Re: Bosanska dolina piramida
al halo ublehasi, cinjenicno stanje je da je " piramidalna ubleha " ubrala vise turista od velikog dijela turisticke ponude cijele BiH .. zasto to ne iskoristit ? Jedan razlog - zasto ? Djaba nama i priroda i sve kad se za to slabo culo i to je cinjenica .. Kapitalizam radi na ublehama ! Jedan iPhone vrijedi dvostruko, ako ne i trostruko od svoje realne cijene ! Masa automobila vrijedi basnoslovne cifre, al' brat bratu nema ga koji fakat vrijedi milion
- snaga_znanja
#847 Re: Bosanska dolina piramida
Jao logike. Prava balkanska. Samo si zaboravio da apple ne reklamira neku ciglu koja je lijepo upakovana kao telefon, a kad je izvadis nit ima displej niti je telefon vec je cigla i od nje se kuca pravi.Revolucionar ★ wrote:al halo ublehasi, cinjenicno stanje je da je " piramidalna ubleha " ubrala vise turista od velikog dijela turisticke ponude cijele BiH .. zasto to ne iskoristit ? Jedan razlog - zasto ? Djaba nama i priroda i sve kad se za to slabo culo i to je cinjenica .. Kapitalizam radi na ublehama ! Jedan iPhone vrijedi dvostruko, ako ne i trostruko od svoje realne cijene ! Masa automobila vrijedi basnoslovne cifre, al' brat bratu nema ga koji fakat vrijedi milion
Glavna svih ublehasa je hajmo varat narod. Ne varamo mi narod, vec vara on nas vadeci lovu iz budzeta i javnih preduzeca koja se reklamiraju na onim brdima.
-
pretresnov
#848 Re: Bosanska dolina piramida
JER ne želimo da nam se cijeli svijet smije i da vani za nama djeca viču: "Mama mama, eno Bosanci piramidaši!".Revolucionar ★ wrote:al halo ublehasi, cinjenicno stanje je da je " piramidalna ubleha " ubrala vise turista od velikog dijela turisticke ponude cijele BiH .. zasto to ne iskoristit ? Jedan razlog - zasto ? Djaba nama i priroda i sve kad se za to slabo culo i to je cinjenica .. Kapitalizam radi na ublehama ! Jedan iPhone vrijedi dvostruko, ako ne i trostruko od svoje realne cijene ! Masa automobila vrijedi basnoslovne cifre, al' brat bratu nema ga koji fakat vrijedi milion
Koliko se sjećam one neke izreke: da bi društvo napredovalo pojedinci se trebaju odricati za boljitak zajednice.
Piramidaši to obrnuli pa se po njima zajednica treba odricati za boljitak pojedinaca?????
Piramidaši i logika.
- snaga_znanja
#849 Re: Bosanska dolina piramida
Ili ne zelimo da ostatak svijeta misli kako nas je Sesirko opalio pa usima za goleeme novce pa mogu i oni...pretresnov wrote:JER ne želimo da nam se cijeli svijet smije i da vani za nama djeca viču: "Mama mama, eno Bosanci piramidaši!".Revolucionar ★ wrote:al halo ublehasi, cinjenicno stanje je da je " piramidalna ubleha " ubrala vise turista od velikog dijela turisticke ponude cijele BiH .. zasto to ne iskoristit ? Jedan razlog - zasto ? Djaba nama i priroda i sve kad se za to slabo culo i to je cinjenica .. Kapitalizam radi na ublehama ! Jedan iPhone vrijedi dvostruko, ako ne i trostruko od svoje realne cijene ! Masa automobila vrijedi basnoslovne cifre, al' brat bratu nema ga koji fakat vrijedi milion
Koliko se sjećam one neke izreke: da bi društvo napredovalo pojedinci se trebaju odricati za boljitak zajednice.
Piramidaši to obrnuli pa se po njima zajednica treba odricati za boljitak pojedinaca?????
Piramidaši i logika.
-
trpimir
#850 Re: Bosanska dolina piramida
Ja ti predlazem da svakako pogledas emisiju koju sam spomenuo i vidjet ces da je lijepo objasnjeno sta su te 'ploce', usput provozaj se duz autoputa koji se pravi pa ces na par lokacije vidjeti iste te 'ploce', nastale su prirodnim putem.jutarnja zvijezda wrote:malo sam pregledala postove i procitala vasa uvazena (bez ironije) misljenja.vidim da su skoro svi jednoglasni ---da piramida kod nas nema.e ja mislim da NECEGA tamo ima.ono sto sam vidjela ,one poplocane staze ,sigurno nisu nastale prirodnim putem.u prirodi nema nista cetvrtastog oblika ,a da je nastalo prirodnim putem.a sada teza da volonteri sami kopaju tunele...............
pa dobro kopao se i u dobrinji za vrijeme rata,ali neka mi neko pokusa objasniti zasto bi to radili stranci (cije misljenje se kod nas uvijek uvazava----nazalost)i jos cutali o tome ,kad bi tu pricu mogli DOBRO PRODATI onima koji jedva cekaju da dokazu ,kako smo glupi bosanci ,skloni prevarama i lakom nacinu zarade.zar ih bas SVE semir moze toliko VISE platiti ,da ucestvuju u njegovoj prevari .skoro svi tvrde da to nisu piramide (pitam se koliko ih je bilo na licu mjesta),ali niko ne nudi objasnjenje ----STA JE TO?????????????zar da zaista povjerujem da su zaista toliki ljudi sa visokim titulama ,potvrdili da to jesu neke neobicne GRADJEVINE, i time zalozili svoj ugled u naucnom svijetu,ako je zaista sve laz i prevara i potpuna besmislica.
uostalom ,semirova istrazivanja su potakla cak i nase ,vise decenija uspavane da ne kazem ucmale arheologe ,da pocnu da nesto otkopavaju .ima li iko objasnjenje teksta iz indijskih epova mahabharata i ramajana
gdje su u detalje opisane posljedice nuklearne eksplozije po ziva bica i okolis,a sto su ljudi nazalost shvatili nakon napada na hirosimu i nagasaki.ima li logicnog objasnjenja?ja ga ne vidim ,osim u cinjenici da mnogi ljudi MISLE da historija pocinje od njih.uotalom sjetimo se samo VELIKOGA GALILEJA i KOPERNIKA.i oni su prerano --kukuriknuli,zar ne? eto toliko od mene ,a sada -------raspalite.![]()
U svakom slucaju pogledaj i dobit ces odgovore, sad je pitanje u sta ti zelis da vjerujes, ja sam tip covjeka koji vjeruje u cinjenice pa makar i one bile protiv mojih zelja ili stavova al nismo svi isti. U svakom slucaju pogledaj, posebno obrati paznju na reakciju ovog naseg ublehasa pred kar emisije kad mu oni iznose cinjenice i njegovo 'mozemo mi pricati sta hocemo al piramide su tu' naucno objasnjenje.
Lik je lud a mi smo glupi kad smo pustili da nas ludjak vodi, sto me i ne cudi kad se sjetim torabija.