Da ti napišem spisak lijepih želja ?nokia6170 wrote:
Izvini da te pitam nesto, al pokusaj odgovoriti kratko i jasno.
Sta ti zagovaras?
1. podjelu Bosne i Hercegovine
a) RS samostalna drzava
b) RS sastavni dio Srbije
2. opstanak Bosne i Hercegovine
a) Bosna i Hercegovina uredjena po ustavu RBiH iz 1992. godine
b) Bosna i Hercegovina sa dejtonskim uredjenjem iz 1995. godine
c) Bosna i Hercegovina sa uredjenjem kakvo je danas 2010. godine
d) Bosna i Hercegovina decentralizovana, ali na drugaciji nacin nego sto je to danas
FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
-
bicebolje
#826 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
- nokia6170
#827 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Pa zasto svi danas skacu na Federaciju i Bosnjake, kad imamo lijep primjer kako to Srbi rade vec punih 15 godina u entitetu RS?bicebolje wrote:Da ti napišem spisak lijepih želja ?nokia6170 wrote:
Sta ti zagovaras?
a) RS samostalna drzava
d) Bosna i Hercegovina decentralizovana, ali na drugaciji nacin nego sto je to danasNe zagovaram je ništa, ja komentarišem i tako izražavam mišljenje. Ako već hoćeš konkretnu želju, želim da se sitacija smiri i da uplovimo u mirne vode a kako će do toga doći manje je bitno. Znam samo da sigurno do toga neće doći ignorisanjem izborne volje jednog od tri ravnopravna naroda. To je nož u srce stabilizaciji.
Mislim zasto je dozvoljeno preglasavati Hrvate u RS-u, a nije u Federaciji. Zasto je OK kada Srbi izaberu Hrvatima u RS-u, ali nije OK kada to urade Bosnjaci.
- seln
#828 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Stampa u RS unisono trubi protiv koalicije (zasto, ako im je nevazno sta se desava u FBiH?), te Lagumdzija ovo, te SDP ono, razbijaju zemlju, dizu berlinski zid...Bosnolog wrote:Kada otvoreni i dokazani fasisti i neprijatelji BiH urlaju protiv ove SDP-ove platforme ona je zasigurno dobra za BiH i njenu buducnost,......
Vasić kritikuje SDP-ovu platformu
“Radi se o platformi daljnje unitarizacije i daljnjih generiranja tzv. prethodnih pitanja u BiH koja se nastoje staviti pod tepih i zamaskirati ubrzanim i nerealnim EU i NATO integracijama”, tvrdi Vasić u pisanoj izjavi.
20.12.2010. u 20:45
najgore je kad zlocinac optuzuje nekoga za zlocin. Ne prodje dan a da neko iz RS ne ospori BiH, trazi referendum, qraz-palac, sta vec. No, SDP razbija zemlju.
To oni primjetili da vise nema Sulje koji spremno nudi guzicu.
-
1mustra
#829 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Zasto sto Hrvata u RS ima jako malo, pa jenokia6170 wrote: Mislim zasto je dozvoljeno preglasavati Hrvate u RS-u, a nije u Federaciji. Zasto je OK kada Srbi izaberu Hrvatima u RS-u, ali nije OK kada to urade Bosnjaci.
a) manja steta ako su preglasani.
b) nema kapaciteta za borbu protiv preglasavanja.
U FBiH je skroz drukcije, ona je Bosnjacko-Hrvatska, definirana Washingtonskim sporazumom Bosnjaka i Hrvata, a Hrvati i nemaju neke veze s Republikom Srpskom.
-
bicebolje
#830 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Zato što od ukupnog broja Hrvata 99% živi u FBiH 1% u RS.nokia6170 wrote:Pa zasto svi danas skacu na Federaciju i Bosnjake, kad imamo lijep primjer kako to Srbi rade vec punih 15 godina u entitetu RS?bicebolje wrote:Da ti napišem spisak lijepih želja ?nokia6170 wrote:
Sta ti zagovaras?
a) RS samostalna drzava
d) Bosna i Hercegovina decentralizovana, ali na drugaciji nacin nego sto je to danasNe zagovaram je ništa, ja komentarišem i tako izražavam mišljenje. Ako već hoćeš konkretnu želju, želim da se sitacija smiri i da uplovimo u mirne vode a kako će do toga doći manje je bitno. Znam samo da sigurno do toga neće doći ignorisanjem izborne volje jednog od tri ravnopravna naroda. To je nož u srce stabilizaciji.
Mislim zasto je dozvoljeno preglasavati Hrvate u RS-u, a nije u Federaciji. Zasto je OK kada Srbi izaberu Hrvatima u RS-u, ali nije OK kada to urade Bosnjaci.
Zato što je jedno entitetski a drugo državni nivo.
- seln
#831 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
bicebolje wrote: tu minorni postaju upravo oni koji se trenutno busaju u prsa.
Kako istinito....

- seln
#832 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Za RS, naravno.bicebolje wrote:krajavee-jay wrote:
jel boli?![]()
to je tek pocetak
- nokia6170
#833 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
A to posebno, kao ono lafo zvanicno u RS-u...boli nas neka stvar sta se desava u Federaciji, ali svakodnevno pljuju po svemu sto se desava ili dolazi iz Federacije.seln wrote:Stampa u RS unisono trubi protiv koalicije (zasto, ako im je nevazno sta se desava u FBiH?), te Lagumdzija ovo, te SDP ono, razbijaju zemlju, dizu berlinski zid...Bosnolog wrote:Kada otvoreni i dokazani fasisti i neprijatelji BiH urlaju protiv ove SDP-ove platforme ona je zasigurno dobra za BiH i njenu buducnost,......
Vasić kritikuje SDP-ovu platformu
“Radi se o platformi daljnje unitarizacije i daljnjih generiranja tzv. prethodnih pitanja u BiH koja se nastoje staviti pod tepih i zamaskirati ubrzanim i nerealnim EU i NATO integracijama”, tvrdi Vasić u pisanoj izjavi.
20.12.2010. u 20:45
najgore je kad zlocinac optuzuje nekoga za zlocin. Ne prodje dan a da neko iz RS ne ospori BiH, trazi referendum, qraz-palac, sta vec. No, SDP razbija zemlju.![]()
To oni primjetili da vise nema Sulje koji spremno nudi guzicu.
RS-ovci samo ustvari pokazuju da oni ne mogu bez Bosnjaka, Hrvata, Sarajeva i Bosne i Hercegovine s obzirom na procenat vijesti zastupljen u RS medijima
De malo te principijelnosti hebemu misha
RS Srbi i vlast se ponasaju ko momak koji ostavi (napusti) svoju djevojku (drzavu Bosnu i Hercegovinu, Sarajevo, Mostar, Zenicu itd.), a onda u sebi (istinski) pati za njom, ali iz inata to ne zeli da pokaze javno, jer bi ispao supak, papak, papucar itd....dok u medjuvremenu ta licna patnja i ojadjenost ne poprimi oblike javne mrznje prema toj istoj djevojci
Last edited by nokia6170 on 21/12/2010 11:06, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#834 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ovi u RS su se pravo prepali
Zašto???
Zato što neće imati Lepog (svog igrača) da zahuktava političku situaciju i baca vodu na Dodin mlin
Mislim da je ova koalicija početak kraja nacionalističke ideologije i podjela
Zato se i HDZ buni, bune se i u RS jer nema više ekskluziviteta nikome
A mislim da će i SDA u ovoj koaliciji postali manje nacionalna više građanski orijentisana
Zašto???
Zato što neće imati Lepog (svog igrača) da zahuktava političku situaciju i baca vodu na Dodin mlin
A mislim da će i SDA u ovoj koaliciji postali manje nacionalna više građanski orijentisana
- nokia6170
#835 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
zato je to drugacije...i u entitetu i u drzavi imamo tri konstitutivna naroda i jedno i drugo pripadaju svima podjednako.bicebolje wrote:
Zato što od ukupnog broja Hrvata 99% živi u FBiH 1% u RS.
cak stavise, bitniji je entitet, posto se vecina sustinskih zivotnih prava ostvaruje na nivou entiteta.
p.s. a zasto u RS zivi samo 1% Hrvata?
- seln
#836 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Prije 20 godina si cekao veliku srbiju, pa si prije petnaest cekao srbiju+ komad Bosne, pa si prije deset cekao srbiju sa pokrajinama..sad cekas beograd sa okolinom. Shvati, sad je drugi igrac sa druge strane stola. zajeban igrac.bicebolje wrote:Kontam ja već 20 godina pa nikako da skontam. Sve se nešto isčekuje pa pojede vrijeme. Prije 4 godine sam čekao 100% BiH, pa prije dvije godine hapšenje Dodika, pa sad znači čekam krah budžeta u RS ? Hajd dobro. Samo ne mogu da se sjetim kako je ono RS funkcionisala prije 15 godina kad je Kličković nosio budžet od milion maraka u autu.. Ah da sjećam se. Čak i da propadne budžetska administracija ostaje privatni sektor koji zapošljava 70% radnika. Svašta se u BiH izdešavalo pa znamo funkcionisati i u hiljadu puta gorim situacijama nego što je to danas.hercegovac_pravi wrote:skontat ćeš nakon dvije godine
-
Bodkin
#837 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
prvo, nikad nece biti kraja nacionalistickoj ideologiji na ovim prostorima. drugo SDA ce postati marsovski orijentisana samo da ostane na vlastiStupskaBitanga wrote:Ovi u RS su se pravo prepali
Zašto???
- seln
#838 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Procitao sam samo uzvor, meni dovoljno, hvala lijepo.Samo_jako wrote:Prvo pročitat, pa onda komentirati, hvala lijepo.
poskok
-
Hodidid
#839 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Cuj Vasica i njegovih opservacija. Po njemu nerealne EU i NATO integracije kad je BiH u pitanju. E moj Rajkane nije ni tebi lako ccccc.
- Banksy
#840 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Evo, prođoh cijelu temu, iznimno je zanimljiva
Imam pitanje za ovu SDP mladež koja piše po forumu, za ovih par poznatih likova, nešto mi nije jasno.
Kako SDP misli opravdati svojim glasačima koaliranje s nacionalistima, fašistima i lopovima, kad je kompletna kampanja bila temeljena baš na parolama o suzbijanju i potiranju lopovluka i fašizma?
Cijelom temom raspravlja se o Čoviću i Hrvatima, a zapravo jedino pravo pitanje je:
Kako se moglo zagrliti s SDA kad je SDA džamija, Arzija, Hadžihafizbegović, Izetbegović, Šaja, korupcija, kriminal, lopovluk, 20 godina nacionalizma, sile i isključivosti?
Kako se zagrlio HSP kad je to jedina stranka u Federaciji koja se direktno naslanja na ustaški program, ustroj i znakovlje, a u svom djelovanju i organiziranju često ističe originalna fašistička obilježja? Pritom zagovaraju uspostavu trećeg, hrvatskog eniteta, evo i teme:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=80115
Kako se od predizborne priče o programskim koalicijama i borbi protiv kriminala i fašizma, došlo do ovakve koalicije? Ima li ovakvih pitanja i od vašeg članstva, šta kažu birači, kakve su reakcije s terena?
Imam pitanje za ovu SDP mladež koja piše po forumu, za ovih par poznatih likova, nešto mi nije jasno.
Kako SDP misli opravdati svojim glasačima koaliranje s nacionalistima, fašistima i lopovima, kad je kompletna kampanja bila temeljena baš na parolama o suzbijanju i potiranju lopovluka i fašizma?
Cijelom temom raspravlja se o Čoviću i Hrvatima, a zapravo jedino pravo pitanje je:
Kako se moglo zagrliti s SDA kad je SDA džamija, Arzija, Hadžihafizbegović, Izetbegović, Šaja, korupcija, kriminal, lopovluk, 20 godina nacionalizma, sile i isključivosti?
Kako se zagrlio HSP kad je to jedina stranka u Federaciji koja se direktno naslanja na ustaški program, ustroj i znakovlje, a u svom djelovanju i organiziranju često ističe originalna fašistička obilježja? Pritom zagovaraju uspostavu trećeg, hrvatskog eniteta, evo i teme:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=80115
Kako se od predizborne priče o programskim koalicijama i borbi protiv kriminala i fašizma, došlo do ovakve koalicije? Ima li ovakvih pitanja i od vašeg članstva, šta kažu birači, kakve su reakcije s terena?
-
bicebolje
#841 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Jeste imamo tri konstitutivna naroda od kojih se dva pitaju a od trećih se pravi manjina. Ako je već tako onda treba prelomiti i to otvoreno reći a ne davati Hrvatima lažnu nadu da njihov glas na izborima nešto znači i širiti frustracije preglasavanjem od kojih se najviše gnušaju upravo ovi što preglasavaju. Mislim čemu slavljenje ZAVNOBIH-a kao dana državnosti ?nokia6170 wrote:zato je to drugacije...i u entitetu i u drzavi imamo tri konstitutivna naroda i jedno i drugo pripadaju svima podjednako.bicebolje wrote:
cak stavise, bitniji je entitet, posto se vecina sustinskih zivotnih prava ostvaruje na nivou entiteta.
p.s. a zasto u RS zivi samo 1% Hrvata?
Ako je bitniji entitet šta će nam BiH ?
Zato što su protjerani.
-
1mustra
#842 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nije tocno da RS i FBiH podjednako pripadaju svima. Jesu svi konstitutivni svuda, ali Hrvatima daleko vise pripada FBiH, nego RS. Isto, Srbima daleko vise pripada RS nego FBiH. Isto vazi i za Bosnjake.nokia6170 wrote:zato je to drugacije...i u entitetu i u drzavi imamo tri konstitutivna naroda i jedno i drugo pripadaju svima podjednako.bicebolje wrote:
Prijateljska izjava "u RS nemate nista" a mi cemo se potruditi da u FBiH imate isto koliko u RS je sve samo ne prijateljska.
- nokia6170
#843 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Iskreno mislim da je najveca zivotna greska SDP-a sto je usao u kolaciju sa SDA na ovim izborima. Visegodisnji animozitet koji su opravdano javno ispoljavali prema politicarima SDA sada pada u vodu. Vec sada se svakodnevno mogu vidjeti oni hinjski podsmjesi SDA-ovaca u svim javnim nastupima kad god sjede sa SDP-ovim predstavnicima. Sumnjam da ce SDP ista uraditi na procesuiranju kriminala, koji je opet ponajvise vezan za SDA zadnjih 15 godina. SDA ce blokirati sve sto se tice diranja u "kapital".Bodkin wrote:prvo, nikad nece biti kraja nacionalistickoj ideologiji na ovim prostorima. drugo SDA ce postati marsovski orijentisana samo da ostane na vlastiStupskaBitanga wrote:Ovi u RS su se pravo prepali
Zašto???
Osnovni cilj SDA koaliranja sa SDP-om je da nista ne urade u naredne dvije godine, da budu u vlasti, a istovremeno se ponasaju kao opozicija, te da svu krivicu za bilo koji neuspjeh strovale na SDP, a moguce uspjehe da vezu i za sebe.
Na taj nacin i na argumentaciji ideoloskog jedinstva Bosnjaka (dosta je bilo podjela itd.) i neostvarenih obecanja SDP na opstim izborima (a one ostvarene uspjehe vezu i za sebe) cilj SDA ce biti da sebe promovisu kao jedinog spasitelja Bosnjaka na narednim lokalnim izborima za dvije godine.
Prevelik je teret kriminala vezan za SDA da bi se oni mogli okrenuti prosperitetu Bosne i Hercegovine i istinski raditi na pomirenju u Bosni i Hercegovini...jer je to dvoje vezano prevashodno za uspostavljanje pravne drzave i vladavine zakona..a to nikako ne ide u korist nacionalistima, koji upravo loveci u mutnom pod krinkom zastite nacionalnih interesa stekose enormna bogatstva i uhljebise svoje za naredne tri generacije.
- nokia6170
#844 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Meni se cini da Hrvati danas vise mrze Bosnjake u FBiH sto ih ponekad preglasaju nego Srbe sto ih pobise i protjerase iz RS, a plus i preglasaju ne ponekad vec uvijek.1mustra wrote:Nije tocno da RS i FBiH podjednako pripadaju svima. Jesu svi konstitutivni svuda, ali Hrvatima daleko vise pripada FBiH, nego RS. Isto, Srbima daleko vise pripada RS nego FBiH. Isto vazi i za Bosnjake.nokia6170 wrote:zato je to drugacije...i u entitetu i u drzavi imamo tri konstitutivna naroda i jedno i drugo pripadaju svima podjednako.bicebolje wrote:
Prijateljska izjava "u RS nemate nista" a mi cemo se potruditi da u FBiH imate isto koliko u RS je sve samo ne prijateljska.
-
1mustra
#845 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nije u pitanju mrznja, nego prakticne zivotne stvari. Primjer, Hrvati nisu jako zainteresirani za to kuda ce prolaziti auto put u RS i kojim novcima ce se financirat, ali jesu za FBiH.nokia6170 wrote: Meni se cini da Hrvati danas vise mrze Bosnjake u FBiH sto ih ponekad preglasaju nego Srbe sto ih pobise i protjerase iz RS, a plus i preglasaju ne ponekad vec uvijek.
Preglasavanje Hrvata u RS je besmislica, kako neko koga ima 1% moze bit ljut sto je preglasan.
- kajdara
#846 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Evo što su oni, sa kojima SDP obznanjuje koaliciju, realizirali koalirajući sa HDZ-om i SDS-om. Ništa bolja situacija nije ni sa čovjekom, sve neka je i ostao na nogama pred stampedom njihove demokratije. Pa ni sa narodom, u ime koga je realizirana ta demokratija. Očito, za sve je kriva Eva, samo zato što je Bog poštedi razbojničkog Y-hromosoma.
-
elSaik
#847 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
A znači bitno je koliko je nekog naroda u procentima da bi bio ljut ili ne što je "preglasan." Koji je to procenat, 5, 10, 15, 20%?1mustra wrote:Nije u pitanju mrznja, nego prakticne zivotne stvari. Primjer, Hrvati nisu jako zainteresirani za to kuda ce prolaziti auto put u RS i kojim novcima ce se financirat, ali jesu za FBiH.nokia6170 wrote: Meni se cini da Hrvati danas vise mrze Bosnjake u FBiH sto ih ponekad preglasaju nego Srbe sto ih pobise i protjerase iz RS, a plus i preglasaju ne ponekad vec uvijek.
Preglasavanje Hrvata u RS je besmislica, kako neko koga ima 1% moze bit ljut sto je preglasan.
- nokia6170
#848 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
lako1mustra wrote:Nije u pitanju mrznja, nego prakticne zivotne stvari. Primjer, Hrvati nisu jako zainteresirani za to kuda ce prolaziti auto put u RS i kojim novcima ce se financirat, ali jesu za FBiH.nokia6170 wrote: Meni se cini da Hrvati danas vise mrze Bosnjake u FBiH sto ih ponekad preglasaju nego Srbe sto ih pobise i protjerase iz RS, a plus i preglasaju ne ponekad vec uvijek.
- seln
#849 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Zivi bili pa gladovali.bicebolje wrote: Svima je prihvatljivije smanjenje plata od gubljenja onoga za šta su njihovi najmiliji davali krv. To nema cijenu.
- seln
#850 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
A ja znam sigurno da napretka nece biti dok se svaki lokalni tiranin i krimos bude morao pitati za svaku sitnicu.bicebolje wrote:
Da ti napišem spisak lijepih želja ?Ne zagovaram je ništa, ja komentarišem i tako izražavam mišljenje. Ako već hoćeš konkretnu želju, želim da se sitacija smiri i da uplovimo u mirne vode a kako će do toga doći manje je bitno. Znam samo da sigurno do toga neće doći ignorisanjem izborne volje jednog od tri ravnopravna naroda. To je nož u srce stabilizaciji.