Znam da ne treba pretjerivati...prvi put da stavljam na cistu kosu,pa nisam bila sigurna koliko da stavim XDalica.k wrote:ma joj hemija ko hemija.
ko nije osetljiv na te stvari go ahead.
moje licno misljenje je da su ovi silikoni cista podvala zato sto taj silikon se zalijepi za dlaku svaki put kad ga stavis (da bi dao sjaj) i onda na kraju moras dubinsko pranje il kak se to zove praviti zato da bi sprao tu hemiju sa kose. dimethicon je polimer silice, iliti ga silikon koji daje lazni sjaj kosi i to je to, ispocetka je cini naizgled zdravom, kasnije ne. mada meni to izgleda masnjikavo a ne sjajno.
isto se nalazi i u farbama za kosu, al s toga ne mogu da se skinem nikako.
vitamin E iz sastava ne moze sam prodrijeti u dlaku, to je cinjenica. u dlaku slabo sta moze prodrijeti osim kokosova ulja. a kokosovo ulje ima vitamin E (izmedju ostalog) kojim onda obogacuje kosu.
sa uljima bez_ideje nikad ne treba pretjerivati. 2-3 kapi razmazi medju dlanovima i stavi na mokru kosu. neces sad litar ulja lijepit po kosi :S logicno da ce bit masna poslije. mozda ce ti i ove 3 kapi biti previse. kad nanosis na kosu pazi da krenes od vrhova, njima treba najvise, prema tjemenu. do tjemena kad dodjes trebale bi ti ruke biti skoro pa nenauljene vise, ako znas sta mislim. jer skalp je takav da on sam proizvodi sebum i generalno korijenu kose ne treba toliko masnoce jer je vec ima. kao maska kokosovo ulje se koristi za perut, efektno je, to sam probala.
i da, treba bit djevicansko kokosovo ulje, po mogucnosti organsko (good luck with that kod nas)
valjda ima smisla ovo sto sam pisala, proguglajte malkice, ovo ti pisem po sjecanju jer ZNAM da sam u nekoj knjizi citala o kokosovom ulju i kosi i sve ovo, al ne mogu da se sjetim bas svih detalja.
Aham....kokos u nas .....aham....Inace,meni kokos toliko gadno mirise da mi nije ni zao sto ga neJma
Ipak necu taj silikon.....nastavit cu s ovim svojim,sutra pranje pa novi pokusaj