Lady Saray wrote:moze li ovako malo poglupo pitanje? dizu li se vama suknje dok hodate pa ono ostanu nabrane na bokovima? ok kontam kad je mala suknja dize se ali kad je br ok, sa i bez postave, olovka kroj, A kroj, ravan kroj... wtf? nisam neki suknja tip da znam jel to vazda tako svima al jedan od razloga sto izbjegavam suknje je sto me ovo nervira. mislim nije to da se ona sva digne al sto se ona mora tu nabrati i kad ima postavu i kad je siri model koji ne zateze na bokovima

vjerovatno nosiš suknje kroja "na bokove" a imaš uzan struk, pa kako god da hodaš, suknja se pomjeri ......... pokušaj nositi suknje koje imaju klasični pojas, i ušivke sa strane do bokova, a struk/pojas na mjeru ..... meni takve nikada ne prošetaju
ljepljenje suknje za koljena : nemojte nositi grilon štrample, nego štrample sa mnogo likre, jer sa njih klizi sve - ovo kod suknji od raznoraznih štofića, pamuka, viskoze i sl.
pamučne i grilon štraple možete nositi samo ispod suknje koja ima postavu, jer će postava priječiti ljepljenje materijala, s druge strane, ako je suknja svilena onda je sasvim svjedno, jer sama suknja klizi preko svega