What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#826 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

ja sma probala onaj dzemper i haljinicu

1. rekla sam totalikus pogresnu boju hahaha nije boja pijeska niti oker nego nekako meni je neka smirena beige koja ide na sivo/roze - slikala sam pa cete blagovremeno vidjet
2. bojim se da ne mogu tako stalno nositi jer ce mi na poslu biti vruce u dzemperu a da skinem onda je haljinica i kratka i kratki rukavi ... a dole cizme ... maaalo nakaradno
3. moram malo da smrsam :(

ali ovako recimo za neke dnevne kafe sa partizanom je ODLICNOOO!

P.S slikala sam sve svoje dzempere pa ako bude zdravlja stavim vam ih da vidite :)
Lady Saray

#827 Re: What to wear???

Post by Lady Saray »

moze li ovako malo poglupo pitanje? dizu li se vama suknje dok hodate pa ono ostanu nabrane na bokovima? ok kontam kad je mala suknja dize se ali kad je br ok, sa i bez postave, olovka kroj, A kroj, ravan kroj... wtf? nisam neki suknja tip da znam jel to vazda tako svima al jedan od razloga sto izbjegavam suknje je sto me ovo nervira. mislim nije to da se ona sva digne al sto se ona mora tu nabrati i kad ima postavu i kad je siri model koji ne zateze na bokovima :(
Litotes

#828 Re: What to wear???

Post by Litotes »

Lady Saray wrote:moze li ovako malo poglupo pitanje? dizu li se vama suknje dok hodate pa ono ostanu nabrane na bokovima? ok kontam kad je mala suknja dize se ali kad je br ok, sa i bez postave, olovka kroj, A kroj, ravan kroj... wtf? nisam neki suknja tip da znam jel to vazda tako svima al jedan od razloga sto izbjegavam suknje je sto me ovo nervira. mislim nije to da se ona sva digne al sto se ona mora tu nabrati i kad ima postavu i kad je siri model koji ne zateze na bokovima :(
citas mi misli :D i meni se to isto desava, nebitno koji tip suknje nosim. Sad mi drago sto nisam jedina.
alica.k

#829 Re: What to wear???

Post by alica.k »

i meni se desava, al cesce sa suknjama do koljena i duzim...one kratke stoje gdje jesu. mada ih kratke i slabije nosim.
bez_ideje

#830 Re: What to wear???

Post by bez_ideje »

Mrdas puno dupetom kad hodas :mrgreen:
zamzija

#831 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Partizzanka wrote:ja sma probala onaj dzemper i haljinicu
2. bojim se da ne mogu tako stalno nositi jer ce mi na poslu biti vruce u dzemperu a da skinem onda je haljinica i kratka i kratki rukavi ... a dole cizme ... maaalo nakaradno
3. moram malo da smrsam :(
ali ovako recimo za neke dnevne kafe sa partizanom je ODLICNOOO!

P.S slikala sam sve svoje dzempere pa ako bude zdravlja stavim vam ih da vidite :)
A da nosiš tu haljinicu kao tunikicu ? Ispod obučeš helanke i čizme / baletanke, a džemper nosiš preko umjesto mantilića ? :)

I daj više slike tih džempera, već mi cure bale na usta :D :lol:
zamzija

#832 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Litotes wrote:
Lady Saray wrote:moze li ovako malo poglupo pitanje? dizu li se vama suknje dok hodate pa ono ostanu nabrane na bokovima? ok kontam kad je mala suknja dize se ali kad je br ok, sa i bez postave, olovka kroj, A kroj, ravan kroj... wtf? nisam neki suknja tip da znam jel to vazda tako svima al jedan od razloga sto izbjegavam suknje je sto me ovo nervira. mislim nije to da se ona sva digne al sto se ona mora tu nabrati i kad ima postavu i kad je siri model koji ne zateze na bokovima :(
citas mi misli :D i meni se to isto desava, nebitno koji tip suknje nosim. Sad mi drago sto nisam jedina.
Joj i meni!!! Još kad hodam pa mi se zalijepe za koljena, mrzim to :)
Baš sad kontam, možda su duge čarape krive, nikad mi se to ljeti ne dešava :D
Lady Saray

#833 Re: What to wear???

Post by Lady Saray »

znaci nisam jedina, sad mi je lakse :mrgreen:
zamzija

#834 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Nisi :) :D
Kontam da je do trenja, statički elektricitet, kao što @ bez ideje kaže previše mrdamo dupetom :lol:
Partizzanka

#835 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

ja mislim da se to svima desava ::)

haljinica je gore problem jer je ona ima kratke rukave ... od nogu na dole super mi stoji ... ali gore mi je malo problem :(
te kratki rukavi te mi je haman taman a trebala bi biti maaalo ne siroka ali ono komotna ...
tako da... moze za neke kafe sa partizanom :) kad mogu imati dzemper

a sad sam na poslu - kuci ako bude slobodan komp za prebacivanje slika (ako partizan ne bude radio veceras) eto dzempera iako su slike kriza jer su na vjesalicama hahaha i na prozoru ali hajde
zamzija

#836 Re: What to wear???

Post by zamzija »

aaaaa, daaaa :)
A da probaš sa preko nekim kratkim pamučnim ( viskoznim ) džemperčićem ili sa bolerom ?
Pa preko toga svega mantil, jakna, sako šta god :-D
eluna

#837 Re: What to wear???

Post by eluna »

vjerovatno nosiš suknje kroja "na bokove" a imaš uzan struk, pa kako god da hodaš, suknja se pomjeri ......... pokušaj nositi suknje koje imaju klasični pojas, i ušivke sa strane do bokova, a struk/pojas na mjeru ..... meni takve nikada ne prošetaju :)

ljepljenje suknje za koljena : nemojte nositi grilon štrample, nego štrample sa mnogo likre, jer sa njih klizi sve - ovo kod suknji od raznoraznih štofića, pamuka, viskoze i sl.

pamučne i grilon štraple možete nositi samo ispod suknje koja ima postavu, jer će postava priječiti ljepljenje materijala, s druge strane, ako je suknja svilena onda je sasvim svjedno, jer sama suknja klizi preko svega
Partizzanka

#838 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

Evo cure ja sad gledam reklamu na ulici mantilic kao onaj sto je neko postavio beige sa kajsicem ..... imate u Lindexu (a lindex je u importaneu jel de??) trebao bi biti nekih cc 80km (ovdje je toliko)
ima i suknja fina lagana iste boje - na reklami je (zamisli cuda) sa nebesko plavom kosuljom :)
ja dobre kombinacije!
alica.k

#839 Re: What to wear???

Post by alica.k »

meni su strample s likrom ruzne, svjetlucaju se i to mi je tako papanski i ala cajka...ne znam ni ja zasto.
Lady Saray

#840 Re: What to wear???

Post by Lady Saray »

eluna wrote:
vjerovatno nosiš suknje kroja "na bokove" a imaš uzan struk, pa kako god da hodaš, suknja se pomjeri ......... pokušaj nositi suknje koje imaju klasični pojas, i ušivke sa strane do bokova, a struk/pojas na mjeru ..... meni takve nikada ne prošetaju :)

ljepljenje suknje za koljena : nemojte nositi grilon štrample, nego štrample sa mnogo likre, jer sa njih klizi sve - ovo kod suknji od raznoraznih štofića, pamuka, viskoze i sl.

pamučne i grilon štraple možete nositi samo ispod suknje koja ima postavu, jer će postava priječiti ljepljenje materijala, s druge strane, ako je suknja svilena onda je sasvim svjedno, jer sama suknja klizi preko svega
moze li ikakva slika tog kroja koji se ne mice? to one skroz klasicne sto obicno dodju u kompletu sa sakoom? probala sam vise modela a i suknje koje idu na struk i na kukove kako god nabere se..
imaju li strample s likrom a da se ne sjaje ko novogodisnje? xD
zamzija

#841 Re: What to wear???

Post by zamzija »

alica.k wrote:meni su strample s likrom ruzne, svjetlucaju se i to mi je tako papanski i ala cajka...ne znam ni ja zasto.
Upravo ... Ne volim štrample sa likrom, pa da me ubiješ. :D
Pogotovo ako je gore neka jača boja ili jači dezen marame ili šareni nakit, da uz to noge šljašte od likrastih čarapa vala nikako ne valja :-)
Najbolje su engleskinje, one ne nosaju čarape ni po ciči zimi. :D A ja ih ne skidam do ljeta, samo dene smanjujem i završim u maju sa 7, 8 dena :D
LaCici

#842 Re: What to wear???

Post by LaCici »

Partizzanka wrote:Evo cure ja sad gledam reklamu na ulici mantilic kao onaj sto je neko postavio beige sa kajsicem ..... imate u Lindexu (a lindex je u importaneu jel de??) trebao bi biti nekih cc 80km (ovdje je toliko)
ima i suknja fina lagana iste boje - na reklami je (zamisli cuda) sa nebesko plavom kosuljom :)
ja dobre kombinacije!
E taj mantilic je citavih 155 KM :shock: Ja sam ga probavala fin je ali je poskup.
Partizzanka

#843 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

huh!
ovdje je 299kr to je cca 85km
LaCici

#844 Re: What to wear???

Post by LaCici »

Ma kod nas je sve duplo skuplje :sad:
Partizzanka

#845 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

manje od 85 :(

ali ja kad sam bila tu ... isla sam bas u lindex da vidim i cijene su tako nekako tu negdje
kriza je da je tu skuplje!
kupe pare na vama

ali u lindexu bude snizenja veeelikih!
vrijedi ih cekati
Gospoda Ministarka

#846 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

Partizzanka wrote:manje od 85 :(

ali ja kad sam bila tu ... isla sam bas u lindex da vidim i cijene su tako nekako tu negdje
kriza je da je tu skuplje!
kupe pare na vama

ali u lindexu bude snizenja veeelikih!
vrijedi ih cekati
Bude vraga, jedino sto u Lindexu kupujem to su gacice i grudnjaci (imaju sjajnih) ali ni oni nisu jeftini na snizenju.
Partizzanka

#847 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

p aja sam ovaj svoj dzemper platila u pola cijene
bude i 70% nekad

doduse mozda kod nas ne bude
Gospoda Ministarka

#848 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

Da, bude kod vas :D
Ma meni Lindex ima dobar samo ves, a ostale stvari su meni licno uzas.
swirl

#849 Re: What to wear???

Post by swirl »

joj lindex je kriza sa cijenama, znam da su neke forumasice govorile kako je super jeftina radnja, a ovdje nabili cijene kao da je ne znam ti sta. A i garderoba im nije bas nesto po mom ukusu.
alica.k

#850 Re: What to wear???

Post by alica.k »

joj, a ja sam ubjedjena da je u nasem lindexu sve jeftinije nego u norveskoj, jer sve zivo sto sam kupila i uporedjivala cijene, ispalo je da sam manje platila!

de nam link od toga. jel ovaj?
Post Reply