Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- toniran
#826 Re: eBay - Vaša iskustva
ja sam cekao 10 dana, kada me je jedan kinez izvarao za pare .Ja mu platio on izbrisao acc na ebay-u. :0
-
Chuckie
#827 Re: eBay - Vaša iskustva
Nema mu šta vraćat novac, lik prodaje stvar i očekuje plaćanje.Eborg wrote:Prvo bude nekih 10-15 dana koja vam eBay ostavi kao da sami riješite (prvo ga peglaj porukama da ti plati ako već nisi, onda otvori case i reci da ti nije odgovorio). Kada to istekne, onda eBay "presudi" u dodatnih 3-4 dana i vrati ti novac. Pišu ti svi ti rokovi tamo kada pokreneš case.
-
Eborg
#828 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma to, pobrkao sam malo. 
-
Chuckie
#829 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma ja rijetkost je da kod nas neko prodaje na ebayu i čim se pomene case, odmah se misli na kupovinu i ganjanje refunda nazad.Eborg wrote:Ma to, pobrkao sam malo.
- Don Zivconi
#830 Re: eBay - Vaša iskustva
Dosla kamera koja je narucena 17.12.2011 USPS First Class Mail International sa tracking brojem ali nije je bilo moguce pratiti jucer kontaktiram lika da vidim zna li on dokle je kamera kaze provjerit ce, ja danas kuci kad postar daj 96km pa da idem
ja njemu pare on meni kameru
mislio sam da nece ni doci radi nove i ostalih praznika

-
Chuckie
#831 Re: eBay - Vaša iskustva
Jebote u 2 dana svima nam stigoše paketi iz Amerike. 
-
lajkujMe
#832 Re: eBay - Vaša iskustva
Don Zivconi wrote:Dosla kamera koja je narucena 17.12.2011 USPS First Class Mail International sa tracking brojem ali nije je bilo moguce pratiti jucer kontaktiram lika da vidim zna li on dokle je kamera kaze provjerit ce, ja danas kuci kad postar daj 96km pa da idemja njemu pare on meni kameru
![]()
a meni paket poslan 29/11 jos nije
-
Chuckie
#833 Re: eBay - Vaša iskustva
Kolika ti je vrijednost kamere bila ? Po čemu su obračunali carinu?Don Zivconi wrote:Dosla kamera koja je narucena 17.12.2011 USPS First Class Mail International sa tracking brojem ali nije je bilo moguce pratiti jucer kontaktiram lika da vidim zna li on dokle je kamera kaze provjerit ce, ja danas kuci kad postar daj 96km pa da idemja njemu pare on meni kameru
![]()
- Don Zivconi
#834 Re: eBay - Vaša iskustva
kamera bila 195$ i 20$ postarine na paketu je navedeno 195$ a oni su ukupno obracunali da je vrijednost 277km pa na to carinska stopa 10% i onda jos 17% PDV-a plus 10km administrativne takse i to ti je ukupno 89.50 pa još nekih troskova elem na vrata donijeli 96km sve skupaChuckie wrote:Kolika ti je vrijednost kamere bila ? Po čemu su obračunali carinu?Don Zivconi wrote:Dosla kamera koja je narucena 17.12.2011 USPS First Class Mail International sa tracking brojem ali nije je bilo moguce pratiti jucer kontaktiram lika da vidim zna li on dokle je kamera kaze provjerit ce, ja danas kuci kad postar daj 96km pa da idemja njemu pare on meni kameru
![]()
-
Eborg
#835 Re: eBay - Vaša iskustva
Slučajno pogledam tracking i vidim da je danas paket iz USA prošao carinu u BiH!
Ravno 51 dan, pa da su ga u boci poslali dosad bi stiglo, ovo je fakat neviđeno.
S obzirom da sam već dobio refund, hoće li ovi sad vratiti paket u USA (valjda je seller otvorio case kod USPS-a) ili ću ga ipak dobiti pa onda obavijestiti sellera da mu opet uplatim novac?
S obzirom da sam već dobio refund, hoće li ovi sad vratiti paket u USA (valjda je seller otvorio case kod USPS-a) ili ću ga ipak dobiti pa onda obavijestiti sellera da mu opet uplatim novac?
- burekodsira
#836 Re: eBay - Vaša iskustva
pa jbg zavisi mozda ti je brodom doso 
-
Chuckie
#837 Re: eBay - Vaša iskustva
Dobio sam i ja paket danas nakon 70 dana.Eborg wrote:Slučajno pogledam tracking i vidim da je danas paket iz USA prošao carinu u BiH!![]()
![]()
Ravno 51 dan, pa da su ga u boci poslali dosad bi stiglo, ovo je fakat neviđeno.
![]()
Kad primiš paket javi se selleru i plati mu, da vidi da smo mi bosanci pošten narod, da nas ne meću na crnu listu ko Rusiju i Nigeriju i ukidaju shipping ka ovamo.
-
lajkujMe
#838 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja se osjecam uzbudjeno ali i tuzno i nesigurno, vidim da se amerika "odcepila" pa ocekujem moj paket svake minute
nadam se da cu sutra se derati od radosti ako vidim svoj paket.
-
Eborg
#839 Re: eBay - Vaša iskustva
@burekodsira: Jarane, da ga roda nosila a ne brod stigao bi do sada.
@Chuckie: To svakako, no da li ću ja dobiti paket, neće ga valjda sada vratiti nazad selleru jer je i on otvorio neki case sa USPS-om?
@lajkujMe: Držimo ti fige!
@Chuckie: To svakako, no da li ću ja dobiti paket, neće ga valjda sada vratiti nazad selleru jer je i on otvorio neki case sa USPS-om?
@lajkujMe: Držimo ti fige!
-
lajkujMe
#840 Re: eBay - Vaša iskustva
Aaaaaaaaaaaaaa stigaoo jeeeeelajkujMe wrote:Ja se osjecam uzbudjeno ali i tuzno i nesigurno, vidim da se amerika "odcepila" pa ocekujem moj paket svake minutenadam se da cu sutra se derati od radosti ako vidim svoj paket.
- Pokerboy11
#841 Re: eBay - Vaša iskustva
Drago mi je bas zbog tebe ma da sam ja promjenio izraz lica kad sam morao za 375 dolara uplatiti 187 km :@ Jos nisam selleru vratio u pare trebam tek u pon :S ne mogu spavati dok mu ne vratim :@lajkujMe wrote:Aaaaaaaaaaaaaa stigaoo jeeeeelajkujMe wrote:Ja se osjecam uzbudjeno ali i tuzno i nesigurno, vidim da se amerika "odcepila" pa ocekujem moj paket svake minutenadam se da cu sutra se derati od radosti ako vidim svoj paket.
![]()
![]()
![]()
![]()
napokon
ljudi budite sigurni da ce vam amerika stici...
- newklear
#842 Re: eBay - Vaša iskustva
Nisam prije kupovao preko ebay pa imam nekoliko pitanja.
Pošto vidim pišete da je to krenulo što dolazi iz Amerike. kakva je situacija sa robom koja se nalazi u Kini? koliko joj inače treba do BiH da stigne?
na slici je moja wish list. Da li je bolje odjednom naručiti od istog tipa ili da naručim pojedinačno (zbog carinjenja i slično). Ne znam do kojeg iznosa se ne carini...
Izvinjavam se ako su neka pitanja glupa ali prije nisam ništa kupovao tako da ne znam...

Uploaded with ImageShack.us
Pošto vidim pišete da je to krenulo što dolazi iz Amerike. kakva je situacija sa robom koja se nalazi u Kini? koliko joj inače treba do BiH da stigne?
na slici je moja wish list. Da li je bolje odjednom naručiti od istog tipa ili da naručim pojedinačno (zbog carinjenja i slično). Ne znam do kojeg iznosa se ne carini...
Izvinjavam se ako su neka pitanja glupa ali prije nisam ništa kupovao tako da ne znam...

- Pokerboy11
#843 Re: eBay - Vaša iskustva
Mislim da se vrijednosti do 50 km ne carine .. iz kine kako kad sve zavisi do poste koja je .. ako je free jeftina 30 dana ... varira uglavnom.newklear wrote:Nisam prije kupovao preko ebay pa imam nekoliko pitanja.
- newklear
#844 Re: eBay - Vaša iskustva
piše ''Economy Int'l Shipping''. To je ta jeftina, spora?Pokerboy11 wrote:Mislim da se vrijednosti do 50 km ne carine .. iz kine kako kad sve zavisi do poste koja je .. ako je free jeftina 30 dana ... varira uglavnom.newklear wrote:Nisam prije kupovao preko ebay pa imam nekoliko pitanja.
- despina
#845 Re: eBay - Vaša iskustva
pitanje :
da li vama poštar naplati paket koji donese na kućnu adresu? ja često naručim sitnice sa ebay-a i do sada je poštar uvijek tražio 4 km za isporuku. radi se o manjim paketićima, ovaj zadnji je bio 23 cm x 10 cm, 380 grama. znači ništa veliko niti kabasto. naravno ne dobijem račun
da li je normalno da naplati ili mene ovaj moj opali po ušima?
da li vama poštar naplati paket koji donese na kućnu adresu? ja često naručim sitnice sa ebay-a i do sada je poštar uvijek tražio 4 km za isporuku. radi se o manjim paketićima, ovaj zadnji je bio 23 cm x 10 cm, 380 grama. znači ništa veliko niti kabasto. naravno ne dobijem račun
- Pokerboy11
#846 Re: eBay - Vaša iskustva
DA !newklear wrote:piše ''Economy Int'l Shipping''. To je ta jeftina, spora?Pokerboy11 wrote:Mislim da se vrijednosti do 50 km ne carine .. iz kine kako kad sve zavisi do poste koja je .. ako je free jeftina 30 dana ... varira uglavnom.newklear wrote:Nisam prije kupovao preko ebay pa imam nekoliko pitanja.
-
Chuckie
#847 Re: eBay - Vaša iskustva
Naplati ti vjerovatno uslugu carinskog pregleda, to je sasvim OK.despina wrote:pitanje :
da li vama poštar naplati paket koji donese na kućnu adresu? ja često naručim sitnice sa ebay-a i do sada je poštar uvijek tražio 4 km za isporuku. radi se o manjim paketićima, ovaj zadnji je bio 23 cm x 10 cm, 380 grama. znači ništa veliko niti kabasto. naravno ne dobijem račun![]()
Ako ti ima ona traka na paketu "POŠTA CARINJENJA" to je to, a ako je nema, onda ga upitaj za što je to.
- despina
#848 Re: eBay - Vaša iskustva
ima ta traka na paketu, to je onda to.
-
nihil_
#849 Re: eBay - Vaša iskustva
Nije konkretno vezano za ebay al blizu je.
Elem, paypal servis mi poslao onaj broj za ukidanje limita na transkacije, eh sad ja sam dobio 5cifreni a treba 4cifreni, unio sam taj broj 3 puta i sad su mi blokirali karticu skroz, ne mogu je vise koristiti.
Sta da radim? Je li se ovo ikad ikom desilo (sumnjam)?
Elem, paypal servis mi poslao onaj broj za ukidanje limita na transkacije, eh sad ja sam dobio 5cifreni a treba 4cifreni, unio sam taj broj 3 puta i sad su mi blokirali karticu skroz, ne mogu je vise koristiti.
- despina
#850 Re: eBay - Vaša iskustva
nihil_ wrote:Nije konkretno vezano za ebay al blizu je.
ja sam dobila četverocifreni broj, ne kontam odakle tebi 5? da ti nisi nešto fulio
pošalji mail paypalu, idi na customer support
https://www.paypal.com/us/cgi-bin/helps ... scalateTab