Ja ti kažem kako raja razmišlja ovdje, Sarajevo je krivo za sve i nema dalje pričestrong69 wrote:
Ovo mogu misliti zlonamjerni ljudi. Cuj hinjski poraz. Sloboda je priliku da regulise svoj status imala u svojim rukama protiv Slavije. Tada je odigrala katastrofalnu i kukavicku utakmicu i zasluzeno ispala u drugu ligu.
A ovaj antagonizam pojedinaca iz Fukara prema Sarajevu traje mnogo duze a datira jos iz vremena duela KK Bosne i Slobode kada su Fukare spominjale i Markale. Ne znam sto se plasis susreta sarajevskih timova i Slobode?
Meni lično Željo je (bio) vrlo simpatičan klub, čak sam i dolazio na neke utakmice dok su igrali u Evropi protiv Akranesa, Lillestroma i naravno New Castle-a (imam i karte sačuvane
To za Fukare, ja nisam čuo nikad da se spominju Markale, ali ne kažem da nisi upravu.
Ne znam ko još doživljava ozbiljno tu skupinu dječaka i momčića (ne mogu ih nazvati navijačima) predvođenu penzionerom Suljom?! Davno sam istupio sa tribine gdje se oni nalaze izrevoltiran upravo nedostatkom kreativnosti, kulture navijanja i bodrenja. Sve se svodi na "MENSUREEEE MENSUREEE MENSUREEE NAPUŠI SE ......." JEBOOO VAM PAS MATER" "HEBEM SARAJEVO" itd. Primitivizam, liječenje frustracija, čobanluk meni to ne treba i rekao sam doviđenja, pa-pa.
I onda katastrofalne igre i milion drugih razloga i ja već skoro 10ak godina ne idem na stadion. Ali sa čuđenjem i nevjericom čitam kako ljudi pišu hvalospjeve (pogotovo vi iz Sarajeva) o svojim klubovima, ligi, navijačima, organizaciji, osvojenim titulama itd a ima 10 godina kako nam je perspektiva drugo pretkolo nekog evropskog takmičenja i iz dragstora piva