''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
StupskaBitanga

#826 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by StupskaBitanga »

ima jedna druga stvar
Al-J je u početku odmah rekla
KOD NEMA ZVIJEZDA
Te naše "zvijezde" su se toliko vinule u nebo kao da su tbj Boga za bradu uhvatila
a svako ko iole nešto zna o novinarstvu zna jedno
Novinar nikad ne može biti zvijezda
A Al-J nameće standarde i izazove koje ako ovi neće i ne mogu ispuniti dobiće otkaz
smoki_choko

#827 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by smoki_choko »

BiH-x wrote:Goran Milic i Mirjana Hrga su jad i bijeda? :?

Ivana Momcilovic i Dalija Hasanbegovic mi se cine sasvim solidne...samo krivo mi sto nema Midhete, Senada H. i Tomislava Djurica...
jesu goran i mirjana iz bsone, nisu. sta onda pricas :-)
smoki_choko

#828 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by smoki_choko »

Better Man wrote: Da, bas im je ljepse na televizijama lokalnog karaktera i znacaja!
od kud ti znas da im nije ljepse, jesi to im isao i provjeravao stanje svijesti i zadovoljstva :lol: :-)
Better Man

#829 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Better Man »

smoki_choko wrote:
Better Man wrote: Da, bas im je ljepse na televizijama lokalnog karaktera i znacaja!
od kud ti znas da im nije ljepse, jesi to im isao i provjeravao stanje svijesti i zadovoljstva :lol: :-)
Svako normalan ko zeli da se dalje obrazuje i usavrsava u svom poslu konkurisao bi na jednu ovakvu veliku svjetsku news tv (mozda i jesu, ali nisu prosli). Samo problem je sto oni tu ne bi mogli da glume zvijezde i i ne bi mogli podrzavati odrdjene politicke opcije, vec bi morali neutralni i objektivni.
smoki_choko

#830 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by smoki_choko »

Better Man wrote:
smoki_choko wrote:
Svako normalan ko zeli da se dalje obrazuje i usavrsava u svom poslu konkurisao bi na jednu ovakvu veliku svjetsku news tv (mozda i jesu, ali nisu prosli). Samo problem je sto oni tu ne bi mogli da glume zvijezde i i ne bi mogli podrzavati odrdjene politicke opcije, vec bi morali neutralni i objektivni.
al od svih zvijeda oni nisu mogli ni jednu da dovedu. pa jarane nisu sve zvijede valjda toliko glupe da bi mozda odbile bolju ponudi aljazire ako je bila bolja od trenutne. nego su oni doveli sve nekakve ispodprosjene novinare
Erzsebet

#831 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Erzsebet »

A ko su zvijezde? Zar ima takvih u BiH?
karanana

#832 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by karanana »

Erzsebet wrote:A ko su zvijezde? Zar ima takvih u BiH?
izgleda da ih nema nigdje na podrucju bivse jugoslavije jer je konkurs bio otvoren za podrucje cijele ex yu i najbolje sto su mogli je ovo?
sarajevsko_pivo

#833 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by sarajevsko_pivo »

karanana wrote:
izgleda da ih nema nigdje na podrucju bivse jugoslavije jer je konkurs bio otvoren za podrucje cijele ex yu i najbolje sto su mogli je ovo?
Mozda si se ti trebao prijaviti?

Kompleksas!
Erzsebet

#834 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Erzsebet »

karanana wrote:
Pa i nema... Drugi je razlog što neke kvazi zvijezde ne mogu gurati svoje stranačke šefove, ili ne mogu prodavati intervjue Vaskoviću, Ušanoviću, Dodiku i sl.
karanana

#835 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by karanana »

sarajevsko_pivo wrote:
karanana wrote:
Mozda si se ti trebao prijaviti?

Kompleksas!
nije moja struka, ali kad vidim primljene...ko zna, mozda sam i trebao. dobra prilika da se nesto nauci, usavrsi i obrazuje. arapi caste.
smoki_choko

#836 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by smoki_choko »

zvijezde su na nebu :lol:
skojotovski

#837 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by skojotovski »

sjecam se da je Milić govorio, kad su u pitanju kadrovi iz BiH bili:
"pa, majku mu, zna li otici na teren i postaviti tri pitanja koja cu ja napisati"...

zato me ne iznenaduju ovi anonimusi i djeca koja su primjeljena.

Arduana Kuric?
Dalija Hasanbegovic?
Irena Kuldija?
Aksel Zaimovic?
Damir Simic?
Emir Nuhanovic?

moze li mi neko navesti neki konkretan novinarski uradak gore navedenih?
Last edited by skojotovski on 04/07/2011 08:36, edited 2 times in total.
Ponosan

#838 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Ponosan »

AL ima par extra novinara,Mirjana,Dalija,ona iz Beograda,Sasa Delic,Marina,Irena,Vladimir,pa onaj Pavlovic..iam tu i anonomusa,ali mislim da ce na AL preci jos neki novinar,da ovo nije sve...AL je pun pogodak,televizija od koje ce sve druge da uce! :thumbup:
Better Man

#839 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Better Man »

smoki_choko wrote: al od svih zvijeda oni nisu mogli ni jednu da dovedu. pa jarane nisu sve zvijede valjda toliko glupe da bi mozda odbile bolju ponudi aljazire ako je bila bolja od trenutne. nego su oni doveli sve nekakve ispodprosjene novinare
Ko je po tebi vrhunski i kvalitetan tv novinar i zvijezda u BiH? Ovdje se izgleda kvaliteta novinara ocjenjuje po izgledu, a ne po njegovim kvalitetama i sposbnosti. Lično ne vidim ni jednog novinara koji bi sebe mogao nazvati zvijezdom, pa ni Hadžifejzović koji je sam sebe srozao.
smoki_choko

#840 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by smoki_choko »

Better Man wrote:
smoki_choko wrote: al od svih zvijeda oni nisu mogli ni jednu da dovedu. pa jarane nisu sve zvijede valjda toliko glupe da bi mozda odbile bolju ponudi aljazire ako je bila bolja od trenutne. nego su oni doveli sve nekakve ispodprosjene novinare
Ko je po tebi vrhunski i kvalitetan tv novinar i zvijezda u BiH? Ovdje se izgleda kvaliteta novinara ocjenjuje po izgledu, a ne po njegovim kvalitetama i sposbnosti. Lično ne vidim ni jednog novinara koji bi sebe mogao nazvati zvijezdom, pa ni Hadžifejzović koji je sam sebe srozao.
po cemu su to dovedeni novinari dobri ili bolji od onih koji nisu dovedeni na aljaziru
kalash

#841 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by kalash »

KulinBan72 wrote: molicu lijepo ako ko ima frekvenciju uplinka ili kako prebacuju signal do kabl operatera - tj. frekvenciju i sat kojeg emituju....
:thumbup: :thumbup:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#843 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Toto »

moze li se, poslije ovih pljuvackih performansa dijela ljubomorne i snobovske novinarske elite, ocekivati objektivana i argumentovan analiza otvaranja AJB u BiH. Sta dobijamo u medijskom, ekonomskom, marketinskom smislu?
GOLFER

#844 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by GOLFER »

Pored nadmoci koju ce pokazati na tv ekranima, ocekjem da ce ALJBiH zauzeti vodece mjesto medju web portalima, gdje ce nuditi brze, kvalitetnije, tacnije vijesti i clanke bez provala kao sto se to zna naci na SA-x ili Deponiji. ba i slicnim stranicama...
Svakako dolazak takvog giganta dici ce rejting grada, i to ce sa sobom povuci jos mnoge da dodju u Sarajevo i BiH i pronadju neke prilike u koje mogu uloziti novac...

Evo kako se Bristol otvorio u gradu primjecujem veliki broj arapa, kojih prosle godine nisam vidjao, i ne radi se o jednoj delegacije, nego vec vise od mjeseca konstantno srecem po cijelom gradu razlicite arape...
Tako isto ocekujem i sa Dzezirom, privuci ce ljude, sto je najvaznije privuci ce investicije...
Bosanac21

#845 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Bosanac21 »

Misle li oni ista osim PROMO spotova u ova dva mjeseca pustati?! Vec su dosadili, iako je za pohvalu AlJ English...
StupskaBitanga

#846 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by StupskaBitanga »

Bosanac21 wrote:Misle li oni ista osim PROMO spotova u ova dva mjeseca pustati?! Vec su dosadili, iako je za pohvalu AlJ English...
Pa polako nije im ni desk ni studio gotov
A drago mi je što je Irena K. ex Barbarić sa OBN ovdje postala asistent Gorana Milića
Zaslužila jer je to jako divna osoba
showman

#847 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by showman »

StupskaBitanga wrote:
Bosanac21 wrote:Misle li oni ista osim PROMO spotova u ova dva mjeseca pustati?! Vec su dosadili, iako je za pohvalu AlJ English...
Pa polako nije im ni desk ni studio gotov
A drago mi je što je Irena K. ex Barbarić sa OBN ovdje postala asistent Gorana Milića
Zaslužila jer je to jako divna osoba
E asistenta i .....
TalkTalkTalk

#848 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by TalkTalkTalk »

Neka nama ALJ radi ovih dokumentaraca sto ce praviti pa neka prodaju prava vani da se malo promovisemo :) najvise mi je drago iz tog razloga. A sa ovog promo videa svidja mi se sto je tu Milic, Hrga i ok mi je ona crna,podsjeca me na drugaricu :)
cancel

#849 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by cancel »

Milić je direktor programa, a ne voditelj. Tako da njega nećeš vidjeti na ekranu.. ;-)
TalkTalkTalk

#850 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by TalkTalkTalk »

cancel wrote:Milić je direktor programa, a ne voditelj. Tako da njega nećeš vidjeti na ekranu.. ;-)
Znam, i ne očekujem, dovoljno dugo smo ga gledali. :-D
Locked