Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#826 Re: Hayat

Post by Velkoski »

Jara wrote:
NeyDan wrote:. Mozda je ovo sto je Verena ispricala istina, mozda je zaista Dunja konstantno provocirala. Eto neki kazu da znaju Dunju, da zivi blizu, da su isli sa njom u skolu, ali opet to nije dovoljno da zaista znate kakva je ona kao osoba. Koliko je samo bilo ljudi koje sam znao i po 10-ak godina i onda urade neke stvari za koje nisam ni ocekivao, niti sam mogao zamisliti da bi nesto tako uradili.
Dunja je izgleda stalno pod stresovima zbog ambiciozne familije koja želi njen uspjeh pošto-poto. A oni što su išli s njom u školu ( u kojoj je radio neko njen) sigurno se sjećaju skandala oko njenog proglašenja za učenika generacije. Poslije žalbi, prijava, inspekcije - titulu dobio neko ko je po kriterijima imao puno više argumenata za to.
radila joj je mama, i vjerovatno jos radi ( osnovna skola je u pitanju ) :) ovo za ucenika generacije je tacno i bila je velika frka oko toga jer su njeni pokusali nesto mutiti ali na kraju nisu uspjeli :D zbog ovoga me ne bi cudilo da je sve ono sto je verena rekla tacno ali nacin na koji je to sve rekla je bio totalnoooo bezveze :-)

p.s. bas me zanima ko trosi pare na ovu glupost ( osim porodica naravno ) :D
Last edited by Velkoski on 06/02/2011 17:51, edited 1 time in total.
boracha

#827 Re: Hayat

Post by boracha »

dunja mi nikad nije bila simpaticna, i ne znam zasto bi mi to sad trebala postat. ja mogu i da se ne slazem sa vereninim postupkom, ali to opet nema veze s mojim misljenjem o dunji, vec utice na moje misljenje o vereni, a dunja mi je i dalje ista, antipaticna.
iPod

#828 Re: Hayat

Post by iPod »

nellington wrote: Ako sutra nađu moju sliku sa srpskom zastavom (koliko sam se družio sa srpskim ekipama na međunarodnim takmičenjima, moglo bi biti svega), javno darujem svoje gene na analizu.
HeHeHe, nebi bio prvi! :D Zaboravio si na Emira Kusturicu :D pardon Nemanju.
Sarajevski_Marlboro

#829 Re: Hayat

Post by Sarajevski_Marlboro »

pianist wrote:i slazem se u potpunosti s ovim gore napisanim, niko ih se nece ni sjecat za par mjeseci...i ova dvojica, sto su pobjedila u proslim serijalima, gdje su sad ? izdali su eto neke albume, prosjecne, ponekad ih puste na Hayatu i to je to...daleeeeeeko su oni od zvijezda, realno...prebacite malo na Grandove zvijezde, i poslusajte njihov top 40...od ovih nasih niko ne bi mogao uc u njihov top 40 kamoli u finalu da bude...e to je nivo, a ne ovo!
Ja mrzim sve što Grand proizvodi ali moram priznati da sam jedne prilike dok sam šaltala kanale..zaustavila se i pogledala par kandidata...neki muški su bili..
Kako pjevaju...koliki raspon glasa.......ja sam bila šokirana.
Ovo kod nas...1-2,eventualno 3 kvalitetna vokala.

A što se tiče prošlih serijala,nisam pratila baš...ali vidim da onaj Jakupovic zaradi i vani,do Australije dobacio...

Onaj Nezirov je presmiješan,ahhahhha.
Bila je simpa cura Jelena,i dobro pjevala prošli serijal...ali nigdje je naravno...
Mada,moramo priznati,da su ženske uvijek u drugom planu u svim show-programima ovog tipa.
Ne pamtim da je nekad neka pobijedila.

Sviđa mi se Jelena...ali sumnjam da će dobaciti do top 3 (iako zaslužuje),jedino da profe ne naštele :D
A biće 75 % naspram 25% publike...
hahahhahahahaha a satraće se glasajuć'
Ovim imućnijim neće bit' žao bacit' par hiljadica...
K'o onaj Saudin što su ga se jedva kutarisali...otac mu imanje svo prodao da bi sinčinu gledao na tvu.
hahahahahhaahah

A sve džaba,kao i uvijek :D
Jara

#830 Re: Hayat

Post by Jara »

pianist wrote:
Jara wrote: Dunja je izgleda stalno pod stresovima zbog ambiciozne familije koja želi njen uspjeh pošto-poto. A oni što su išli s njom u školu ( u kojoj je radio neko njen) sigurno se sjećaju skandala oko njenog proglašenja za učenika generacije. Poslije žalbi, prijava, inspekcije - titulu dobio neko ko je po kriterijima imao puno više argumenata za to.
za osnovnu ne znam nit me zanima, sto se srednje skole tice, Dunja je definitivno bila jedna od najboljih! uvijek je rasturala muzicke predmete, i nikad nije ni bilo potrebe da koristi nekakve stele! Isto tako je poznata po tome kako se borila za prava nas ostalih, i uvijek je aktivno volontirala u nevladinim organizacijama boreci se za prava mladih ljudi ovdje, i to joj je odlicno islo...cura je uvijek bila za demokratiju, razgovor, intelektualac na nivou, zbog cega je ni kod nas u skoli nisu bas posebno simpatisali...al ovaj kontekst u kojem se ona sad spominje zbog one balavice definitivno nije to sta je ona ustvari, nije to njen nivo...mogu sad svi pricat sta hoce, ali samo kad bi proveli 5 minuta s njom znali bi o cemu se tu radi!
Pianist ( volim pijaniste ;-) ), pročitaj još jednom - ne piše ni da je Dunja kao osoba OK niti da nije, nego da njena ambiciozna familija želi njen uspjeh pošto poto. Sigurno da nije lako biti izložen takvom pritisku. Otkud znaš da li je neko proveo s Dunjom 5 min ili čak mnogo više nego ti?
boracha

#831 Re: Hayat

Post by boracha »

a sto se tice zvezdi granda, tamo se za onu noc kad pjevaju skupi deset puta vise glasova nego ovdje za sedam dana. a s jednog telefona se moze glasat pet puta, tako da bi covjek mozda i glasao, kad zna da nece takmicari za sebe nastancat glasove.
Jara

#832 Re: Hayat

Post by Jara »

Nego, niko da odgovori - kako se boduju bod + i bod -, kako utiču na ukupan rejting? :-)
Sarajevski_Marlboro

#833 Re: Hayat

Post by Sarajevski_Marlboro »

Jara wrote:Nego, niko da odgovori - kako se boduju bod + i bod -, kako utiču na ukupan rejting? :-)
Ma ništa to ne utiče...to im samo služi da od ničega stvore 2 sata programa.
nellington

#834 Re: Hayat

Post by nellington »

Jara wrote:Nego, niko da odgovori - kako se boduju bod + i bod -, kako utiču na ukupan rejting? :-)
Jednostavno se dodaju/oduzmu na kraju kada se ocjene i televoting pretvore u bodove (a ocjene i televoting se *valjda* pretveraju u bodove tako da u emisiji od n takmičara, takmičar sa najboljim ocjenama dobija n bodova, sljedeći n-1, posljednji 1 bod, slično i televoting) i saberu.
Jara

#835 Re: Hayat

Post by Jara »

Sarajevski_Marlboro wrote:
Ma ništa to ne utiče...to im samo služi da od ničega stvore 2 sata programa.
:lol: :thumbup: Hvala na objašnjenju!
boracha

#836 Re: Hayat

Post by boracha »

i nervira me jos jedna stvar, neko je to vec spomenuo, kad pjesmu na ekavici pjevaju na ijekavici. pa pjevajte brate ko u originalu :x ili to nekad bude malo ovako, malo onako. voleo pa prebolio, cak se ni ne rimuje. ili kad promijene neku rijec, pa bar danas je lako nac tekstove.
Cholina_Lokica

#837 Re: Hayat

Post by Cholina_Lokica »

citam i ne mogu da vjerujem...
pogledala ovaj klip, dno dna od emisije i ponasanja... pa ne znam jesu li gori oni, ili vi ovdje koji se borite za pojedino k'o da su vam rod rodjeni :-) :lol:
Cholina_Lokica

#838 Re: Hayat

Post by Cholina_Lokica »

boracha wrote:i nervira me jos jedna stvar, neko je to vec spomenuo, kad pjesmu na ekavici pjevaju na ijekavici. pa pjevajte brate ko u originalu :x ili to nekad bude malo ovako, malo onako. voleo pa prebolio, cak se ni ne rimuje. ili kad promijene neku rijec, pa bar danas je lako nac tekstove.
pa nikad niko haman pa nije rekao vrlim pjevacima kako ide ispravna interpretacija pjesme :mrgreen: sha oni jadni znaju da je totalna fula i zaHeb samo takav ako pjevaju na ijekavici pjesmu koja originalno ide na ekavici :roll: :mrgreen:
Jara

#839 Re: Hayat

Post by Jara »

nellington wrote:
Jednostavno se dodaju/oduzmu na kraju kada se ocjene i televoting pretvore u bodove (a ocjene i televoting se *valjda* pretveraju u bodove tako da u emisiji od n takmičara, takmičar sa najboljim ocjenama dobija n bodova, sljedeći n-1, posljednji 1 bod, slično i televoting) i saberu.
@N, hvala i tebi, mada me buni ono "valjda"... ;-) Zar to nije nigdje eksplicitno rečeno?
Ma nije ni bitno, 'nako pitam. :)
nellington

#840 Re: Hayat

Post by nellington »

boracha wrote:i nervira me jos jedna stvar, neko je to vec spomenuo, kad pjesmu na ekavici pjevaju na ijekavici. pa pjevajte brate ko u originalu :x ili to nekad bude malo ovako, malo onako. voleo pa prebolio, cak se ni ne rimuje. ili kad promijene neku rijec, pa bar danas je lako nac tekstove.
Ima i obratnih slučajeva - kad Verena pjeva Selmicu pa je uhvati neki prijenos. Preksinoć također u pjesmi Godinama "ako prešutimo ono" (dobro, sad sam baš previše nitpick, sorry :D)
nellington

#841 Re: Hayat

Post by nellington »

Jara wrote:
@N, hvala i tebi, mada me buni ono "valjda"... ;-) Zar to nije nigdje eksplicitno rečeno?
Vjerovatno jeste eksplicitno rečeno - ali me iskreno i ne zanima previše. Show gledam kao i skijaške skokove, pojma nemam kako ide ocjenjivanje i bodovanje, gledam jer me opušta :D
Jara

#842 Re: Hayat

Post by Jara »

nellington wrote:
Jara wrote:
Vjerovatno jeste eksplicitno rečeno - ali me iskreno i ne zanima previše. Show gledam kao i skijaške skokove, pojma nemam kako ide ocjenjivanje i bodovanje, gledam jer me opušta :D
Ma ja, nema veze, hljeba i igara! ;-)
nellington

#843 Re: Hayat

Post by nellington »

Hljeb poskupio, bar su igre džaba.
amortizer

#844 Re: Hayat

Post by amortizer »

plain vanilla wrote:
kurty wrote:
...

p.s. a sto niko nije pohvalio Brajlovica i njegovo bacanje sudzuke na binu :lol: :lol: :lol: :lol:
Mirza je legenda, za njega mi je jedini zao sto je ispao
koji opusten, nasmijan lik

nije bas neki pjevac, ali bas je bio raja

a ono sa sudzukom :lol:

A plus lik govori turski i engleski :lol:
Last edited by amortizer on 06/02/2011 19:50, edited 1 time in total.
pianist

#845 Re: Hayat

Post by pianist »

Jara wrote:
pianist wrote:
Jara wrote: Dunja je izgleda stalno pod stresovima zbog ambiciozne familije koja želi njen uspjeh pošto-poto. A oni što su išli s njom u školu ( u kojoj je radio neko njen) sigurno se sjećaju skandala oko njenog proglašenja za učenika generacije. Poslije žalbi, prijava, inspekcije - titulu dobio neko ko je po kriterijima imao puno više argumenata za to.
za osnovnu ne znam nit me zanima, sto se srednje skole tice, Dunja je definitivno bila jedna od najboljih! uvijek je rasturala muzicke predmete, i nikad nije ni bilo potrebe da koristi nekakve stele! Isto tako je poznata po tome kako se borila za prava nas ostalih, i uvijek je aktivno volontirala u nevladinim organizacijama boreci se za prava mladih ljudi ovdje, i to joj je odlicno islo...cura je uvijek bila za demokratiju, razgovor, intelektualac na nivou, zbog cega je ni kod nas u skoli nisu bas posebno simpatisali...al ovaj kontekst u kojem se ona sad spominje zbog one balavice definitivno nije to sta je ona ustvari, nije to njen nivo...mogu sad svi pricat sta hoce, ali samo kad bi proveli 5 minuta s njom znali bi o cemu se tu radi!
Pianist ( volim pijaniste ;-) ), pročitaj još jednom - ne piše ni da je Dunja kao osoba OK niti da nije, nego da njena ambiciozna familija želi njen uspjeh pošto poto. Sigurno da nije lako biti izložen takvom pritisku. Otkud znaš da li je neko proveo s Dunjom 5 min ili čak mnogo više nego ti?
pa sta i da zeli? koji to roditelj ne zeli za svoje dijete? ali takve prijetnje i to, ponavljam ljudi su bolan gospoda, zar stvarno mislis da takvi nekom prijete, pa to je seljacka politika! A sto se tog provedenog vremena tice, ne znam bas, sudeci po komentarima ne bi rekao da je neko provodio to vrijeme, a o balavurdiji koja umjesto da se u parku igra provodi vrijeme na netu, i pise komentare na FB, koji veze ni s cim nemaju, psuju, vrijedjaju i slicno, da ne pricam!
amortizer

#846 Re: Hayat

Post by amortizer »

pianist wrote:hahaha :shock:
cudo je kako jedna papanka moze da razjari masu i da ih ubijedi da je stvarno toliko zanimljiva da bi joj neko prijetio sta vec! a ne, nisam joj ja dajdza, nego neko ko je 4 godine proveo s njom u skolskoj klupi, ako te bas zanima :)
:D
Tebe ocito nije :D
kurty

#847 Re: Hayat

Post by kurty »

Sarajevski_Marlboro wrote:
pianist wrote:i slazem se u potpunosti s ovim gore napisanim, niko ih se nece ni sjecat za par mjeseci...i ova dvojica, sto su pobjedila u proslim serijalima, gdje su sad ? izdali su eto neke albume, prosjecne, ponekad ih puste na Hayatu i to je to...daleeeeeeko su oni od zvijezda, realno...prebacite malo na Grandove zvijezde, i poslusajte njihov top 40...od ovih nasih niko ne bi mogao uc u njihov top 40 kamoli u finalu da bude...e to je nivo, a ne ovo!
Ja mrzim sve što Grand proizvodi ali moram priznati da sam jedne prilike dok sam šaltala kanale..zaustavila se i pogledala par kandidata...neki muški su bili..
Kako pjevaju...koliki raspon glasa.......ja sam bila šokirana.
Ovo kod nas...1-2,eventualno 3 kvalitetna vokala.

A što se tiče prošlih serijala,nisam pratila baš...ali vidim da onaj Jakupovic zaradi i vani,do Australije dobacio...

Onaj Nezirov je presmiješan,ahhahhha.
Bila je simpa cura Jelena,i dobro pjevala prošli serijal...ali nigdje je naravno...
Mada,moramo priznati,da su ženske uvijek u drugom planu u svim show-programima ovog tipa.
Ne pamtim da je nekad neka pobijedila.

Sviđa mi se Jelena...ali sumnjam da će dobaciti do top 3 (iako zaslužuje),jedino da profe ne naštele :D
A biće 75 % naspram 25% publike...
hahahhahahahaha a satraće se glasajuć'
Ovim imućnijim neće bit' žao bacit' par hiljadica...
K'o onaj Saudin što su ga se jedva kutarisali...otac mu imanje svo prodao da bi sinčinu gledao na tvu.
hahahahahhaahah

A sve džaba,kao i uvijek :D

nemojte neke stvari porediti... pokusajte ovako... Koliko stanovnika imaju Srbija, Makedonija, Crna Gora, BiH i Slovenija... Normalno je da imaju mnogo vise nego sama BiH.. I onda je logicno da je veci procenat talenata... To je prvo...
Drugo... Oni na grandu u drugom krugu recimo... Njih 15tak i onaj najgori dobije 25 000 glasova... A kod nas u polufinalu najjaca dobila 9500...
Ovi nasi jadni slomise se sa matricama... i to u vecini slucajeva se moraju sami pobrinuti za matrice, dok one tamo na grandu prati orkestar...
Oni sa granda, slomise se ulazuci u takmicare... ako neko ima iole ruznije zube, odmah navlake, izbjeljivanje, proculani... Sve im oni placaju... Kod nas se mislim takmicari tale za gorivo...
I jos nesto... Ko u grandu pobjedi, pobjedio je jer je publika tako htjela, i ta ista publika ce ici na nastupe tih pjevaca, pa ce biti sve popularniji...
Loulou

#848 Re: Hayat

Post by Loulou »

Sarajevski_Marlboro wrote:A i ova mala Ana ima iskustva,sjećam se nje s OBN multi talenata...
meni se čini da to niko nije spominjao...
ne znam dokle je dogurala ali se sjećam nastupa u većim dvoranama,a možda je i do Zetre bila dogurala.
Zato je onako sigurna na sceni.
Ana je bila na onom Karaoke show FTV-a. Koliko znam nije bila u OBN-ovom showu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#849 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

amortizer wrote:
plain vanilla wrote:
kurty wrote:
...

p.s. a sto niko nije pohvalio Brajlovica i njegovo bacanje sudzuke na binu :lol: :lol: :lol: :lol:

ispravljati tudje postove i dodavati recenice koje neko nije napisao nije po pravilima foruma :oops:
ovo je moj originalan post

Jara

#850 Re: Hayat

Post by Jara »

pianist wrote:
Jara wrote:
pianist wrote: za osnovnu ne znam nit me zanima, sto se srednje skole tice, Dunja je definitivno bila jedna od najboljih! uvijek je rasturala muzicke predmete, i nikad nije ni bilo potrebe da koristi nekakve stele! Isto tako je poznata po tome kako se borila za prava nas ostalih, i uvijek je aktivno volontirala u nevladinim organizacijama boreci se za prava mladih ljudi ovdje, i to joj je odlicno islo...cura je uvijek bila za demokratiju, razgovor, intelektualac na nivou, zbog cega je ni kod nas u skoli nisu bas posebno simpatisali...al ovaj kontekst u kojem se ona sad spominje zbog one balavice definitivno nije to sta je ona ustvari, nije to njen nivo...mogu sad svi pricat sta hoce, ali samo kad bi proveli 5 minuta s njom znali bi o cemu se tu radi!
Jara wrote: Pianist ( volim pijaniste ;-) ), pročitaj još jednom - ne piše ni da je Dunja kao osoba OK niti da nije, nego da njena ambiciozna familija želi njen uspjeh pošto poto. Sigurno da nije lako biti izložen takvom pritisku. Otkud znaš da li je neko proveo s Dunjom 5 min ili čak mnogo više nego ti?
pa sta i da zeli? koji to roditelj ne zeli za svoje dijete? ali takve prijetnje i to, ponavljam ljudi su bolan gospoda, zar stvarno mislis da takvi nekom prijete, pa to je seljacka politika! A sto se tog provedenog vremena tice, ne znam bas, sudeci po komentarima ne bi rekao da je neko provodio to vrijeme, a o balavurdiji koja umjesto da se u parku igra provodi vrijeme na netu, i pise komentare na FB, koji veze ni s cim nemaju, psuju, vrijedjaju i slicno, da ne pricam!
Naravno da je OK da želi, ali ako roditelj na nepošten način nastoji da mu dijete "uspije" i time prouzroči traume za njega (kao ono sa učenikom generacije), tu nešto nije u redu. :( Dunje mi je žao, najnesamostalnija je od svih tamo. Izgleda kao da ne govori ni sa drugim curama.
Za ono "gospoda" :D
Post Reply