FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Zvek

#826 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Njemu je max 150 km/h po knjigama.
Fajcak

#827 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Fajcak »

Zvek wrote:Njemu je max 150 km/h po knjigama.
ma znam.imam jarana, njemu 1.9 jtd pići oko 160 .kontam da bi i moj trebao barem 140 da nabije.
vanda

#828 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by vanda »

Fiat Punto HGT, 1.8 B... Iskustva ?
Zvek

#830 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Fajcak wrote:
Zvek wrote:Njemu je max 150 km/h po knjigama.
ma znam.imam jarana, njemu 1.9 jtd pići oko 160 .kontam da bi i moj trebao barem 140 da nabije.
JTD je 170 km/h max po knjigama.
zateznistub

#831 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by zateznistub »

Da li je neko imao slicno iskustvo?

Ceto mi spada poluga koja veze motor brisaca sa desnim brisacem tako da kad zapada kisa meni radi samo lijevi i onda ja moram stati, otvoriti haubu i vratiti polugu na svoje mjesto. Ne vidim nikakav osigurac koji bi to drzao na svom mjestu nego je samo profilisana plastika na mjestu gdje se poluge sastavljaju.

Bilo kakav savjet je dobrodosao.
Fajcak

#832 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Fajcak »

zateznistub wrote:Da li je neko imao slicno iskustvo?

Ceto mi spada poluga koja veze motor brisaca sa desnim brisacem tako da kad zapada kisa meni radi samo lijevi i onda ja moram stati, otvoriti haubu i vratiti polugu na svoje mjesto. Ne vidim nikakav osigurac koji bi to drzao na svom mjestu nego je samo profilisana plastika na mjestu gdje se poluge sastavljaju.

Bilo kakav savjet je dobrodosao.
isti problem sam imo. trpio jedno 2 sedmice i odem mehaničaru. kaže,kao može on to vratit bez da mi išta naplati(kao što si i ti radio) al mi ne garantuje da ću 2 km preć a da ne spade, il može sve skinit i kvalitetnije to sredit . normalno odlućim se za drugu opciju. otprilike po sata posla, račun 15 km i sad zasad sve ok.
damirsaraj

#833 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by damirsaraj »

pozdrav!! evo imam jedno pitanje,ustvari prije par sati uvalio sam se u preveliku rupu odnosno,prednja suvozaceva strana mi je skroz potonula,jedva sam se iscupao... interesuje me je li moguce da sam nesto za*bao,da mi je karter puko,trap ili sta vec...( bila je ledina,trava) koliko sam vidjeo sve mi izgleda kao ok,jedino mi se ucinilo da mi nesto lupa u tocku...a u pitanju je fiat brava...
Zvek

#834 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Karter ne bi trebao da je otisao, provjeri nivo ulja. Brava ima strasno osjetljive trapove, ako se cuju bilo kakvi zvukovi 99,99% ti je nešto stradalo. Otiđi do majstora.
ministry_

#835 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ministry_ »

ja imam problema prilicno sa bravOm udario sam davno jednim tockom i prilicno krivo izgleda i čuju se točkovi drama kad vozim..
Išo kod dine kaže moram limaru nekom dobrom da nadje sta je krivo i ispravi mada a što se tiče buke svi mi govore ležaj on ništa tako da ne zna šta ću..

zna li iko dobrog limara ili..
damirsaraj

#836 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by damirsaraj »

ma meni je ovo bas s*eb kupim auto prije par dana i odmah u rupu,kao da sam tek položio... :shock:
Anell

#837 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Anell »

Vala sam se zasitio Fiata, promjenio sam dva Punta do sada.
Prvi kod mene bio 4 god, a ovom drugom vec 5-ta...
neo87

#838 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by neo87 »

pozdrav,
ima li ko semu osiguraca za punto mk1 1.1 b, prestao mi je da radi zadnji brisac prije par dana, i sinoc primjetim da mi ne rade svjetla od kocnice, sumnjam na osigurace ali mi mrsko vaditi jedan po jedan :)
damirsaraj

#839 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by damirsaraj »

DNEVNIK JEDNE VOZACICE : 5. april URRAAAA, DOBILA SAM VOZAČKU DOZVOLU! Napokon mogu da vozim svoj auto, a da mi instruktor stalno ne ponavlja: "Pazi! Pogrešan smer. Pazi, pesak!"... ili nešto slično. Uopšte ne razumem kako sam ga podnosila dve godine, kakvo zanovetalo! 8. april Autoškola je priredila zabavu, jer sam položila vozački. Instruktori su bili stvarno ganuti. Jedan je čak rekao da će dati prilog crkvi, za mene. Čini mi se da je jedan od njih imao suze u očima, a jedan je rekao da će se radi mene od sreće napiti. Jako ljubazni ljudi, ali nekako mi se čini da moja vozačka nije toliko bitna za tolika preterivanja. 12. april Kupila sam svoj crveni automobil! Nažalost, morala sam da ga ostavim u servisu da mi zamene zadnji blatobran, jer sam ubacila u "rikverc" umesto u prvu. Nemam prakse... tek nedelju dana vozim. 14. april I konačno, moj auto je tu! Bila sam tako zadovoljna da sam odlučila da se još malo provozam. Verovatno su i drugi imali istu ideju, jer je iza mene odjednom bilo puno automobila. Trubili su kao ludi... verovatno je to bila svadbena kolona, pa sam im se i ja pridružila i smanjila brzinu sa 15 na 10 km na sat. Verovatno im se to svidelo, jer su počeli jos jače da trube... 22. april Moje komšije su baš super. Napisali su veliki natpis "PAZI, KOMŠINICA VOZI!!" i dali su mi najveće parking mesto, a deci su zabranili da se igraju dok ja ne parkiram. Pretpostavljam, samo zato kako mi ne bi smetali. Kako su to dobri ljudi...!! 30. april Drugi vozači oko mene stalno trube, mašu mi i pokazuju nekakve znakove. Mislim da je to vrlo ljubazno, ali je opasno. Neki tip mi je nešto govorio, ali ga nisam razumela, jer nisam našla dugme za otvaranje prozora i umalo sam pogodila pešaka. Dobro je da sam vozila svojom standardnom brzinom... 15 na sat. 10. maj Malo su čudni ti vozači. Ne samo da stalno mašu, nego stalno i viču. Nikako da saznam šta hoće, jer još uvek nisam našla dugme za otvaranje prozora... Možda žele da mi daju nekakve korisne informacije? Mislim da je tako, jer sam čula jednog kada je rekao: "Idi kući, idi!". Neverovatno! Kako je znao da upravo vozim kući!? Kad nađem dugme za otvaranje prozora, biće mi malo jasnije šta to pokušavaju da mi kažu... 19. maj Noću je grad vrlo slabo osvetljen. Danas sam prvi put izašla napolje noću, pa sam morala stalno da držim upaljena duga svetla, kako bih uopšte nešto videla. Izgleda da su se i ostali vozači, koji su vozili u susret, slagali sa mnom, jer su i oni odmah palili duga svetla. Jedino sto ne razumem, zasto su i trubili!? Možda da prestraše i poteraju pse ili mačke s puta? Kakvi čudaci!!! 26. maj Danas sam imala manju saobraćajnu nesreću. Ušla sam na kružni tok, a kako je bilo puno automobila (nisam sklona preterivanju, ali bilo ih je najmanje četiri), nikako nisam mogla da izađem. Kružila sam i kružila, tražila mogućnost za izlazak. Od kruženja mi se tako zavrtelo u glavi da sam udarila u spomenik na sredini kružnog toka. Stvarno bi trebalo da ograniče vožnju u kružnom toku na samo jedan automobil! 3. jun Nesreća me drži i drži. Danas sam išla po auto u garažu, a kad sam izlazila na put, promašila sam pedalu te pritisnula gas umesto kočnice. Pogodila sam prolazeći auto, i razbila mu celu desnu stranu. To je bila čista slučajnost da sam udarila upravo mog instruktora vožnje. Dobar čovek... van svake sumnje... Ja sam stalno ponavljala da sam ja kriva, ali on je neprestano ponavljao držeći se za glavu: "Oprosti mi Bože, molim te!... Oprosti mi Bože, molim te!" :-) :lol:
Zvek

#840 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Danas potrefin neki kanal prednjim desnim točkom i napravih belaj.

Slomio mi se ovaj džek što ide u valjda mjenjač. Zašta ovo kino služi? Primijetio sam da mi ne radi svjetlo rikverca.

ImageImage
ImageImage

Ovaj dio sa 4. slike se kači na crveni dio sa 3 slike i idu u nastavak na prvoj slici, mislim da vidite gdje se zalomio.

U vožnji nikakvih promjena nemam.
530i

#841 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

Dobar je Fiat ljudi, ali nije ni Lada Niva, ni Land Rover, ne može kroz pustinju i prašumu...lakše malo po livadama, kanalima...
Zvek, to je prekidač koji pali rikverc svjetla pri ubacivanju mjenjača u isti položaj...nema posljedica osim što nećeš da vidiš u rikverc po mraku npr. Vidi negdje na otpadu, a možda ni nov nije skup.
Zvek

#842 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

OK sutra trazim na otpadu da ga vratim u normalu.
betametazon

#843 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by betametazon »

Pozz za fiatiste

nemojte se ljutiti al malo mi mrsko citat svih 35 prethodnih stranica pa cu pitati ovdje...moram mijenjati prednje amortizere na Puntu 2, 1.2 benzin...pa sta bi mi bila najbolja solucija, trenutno sam najblizi opciji Monroe amortizera kod Makbela, na stranici pise da je za ovu verziju jedan kom 68,00 KM pa ako neko zna neku bolju varijantu...

Drugo pitanje, nesto mi zvecka ispod volana, nekad sam skidao onu plastiku ispod volana ali nisam mogao skontati sta je u pitanju, klepece, jako blizu ali nista nije labavo sta god sam dotakao...a na kraju sam zakljucio da bi moglo biti nesto u onom elekto.servu, da li bi moglo biti da je neki lezaj untra popustio , moze li se to praviti...?

i da, na prethodnoj strani vidjeh raspravu o potrosnji...moj Punto trosi oko 6l i na otvorenom i u gradu pa ako necija Brava trosi isto toliko onda je na konju :D
testovi

#844 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by testovi »

Zvek wrote:OK sutra trazim na otpadu da ga vratim u normalu.
u semizovcu auto otpad sa fiat vozilima ako nemas neki drugi
ako ne znas gdje se nalazi ja cu te odvest ako treba javi se privatnom porukom
da li ima trenutno taj dio ne znam ali vecinom su mu fiat vozila na otpadu
damirsaraj

#845 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by damirsaraj »

evo da se opet ukljucim u ovu temi... u svakom slucaju hvala pokretacu ove teme,jer fakat da nije ovoga pola raje ne bi znala probleme da rijesi :)... nego interesuje me, moja fiat brava je presla 245.000km... kupio sam je i ne gledajucu u kilometražu :( isto ko da je Bog nikad nije dan... sad za sad auto odlicno slusa,nemam primjedbi... ali raja mi masovno govori jos par km i motor ce mi riknuti... pa me interesuje ima li istine u tome?? :shock:
Zvek

#846 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Osjećaš li ti kakve promjene? Troši li ti i koliko ulja, rashladne tečnosti? Kakvo je paljenje? Kako se motor pomaša u vožnji?
Odgovori na ova pitanja pa ćemo ti reci šta možeš da očekuješ.

Proizvođači uglavnom definišu životni vijek motora sa cca 250000km, ali ti ne znači ništa. Ima motora koji riknu nakon 100000km ili manje, a ima i onih koji pređu više od 500000km.
Zvek

#847 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

testovi wrote:
Zvek wrote:OK sutra trazim na otpadu da ga vratim u normalu.
u semizovcu auto otpad sa fiat vozilima ako nemas neki drugi
ako ne znas gdje se nalazi ja cu te odvest ako treba javi se privatnom porukom
da li ima trenutno taj dio ne znam ali vecinom su mu fiat vozila na otpadu
Hvala na informaciji. Majstor mi je nekako spojio, stavio izolir traku i zasad sluša.
Mlad i Nevin

#848 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Mlad i Nevin »

damirsaraj wrote:evo da se opet ukljucim u ovu temi... u svakom slucaju hvala pokretacu ove teme,jer fakat da nije ovoga pola raje ne bi znala probleme da rijesi :)... nego interesuje me, moja fiat brava je presla 245.000km... kupio sam je i ne gledajucu u kilometražu :( isto ko da je Bog nikad nije dan... sad za sad auto odlicno slusa,nemam primjedbi... ali raja mi masovno govori jos par km i motor ce mi riknuti... pa me interesuje ima li istine u tome?? :shock:
Moja 1,6 će uskoro 249 000 pa se ne buni još uvijek...koji ti je motor?
Zvek

#849 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Moja 1.6 je po satu 161k km i motor je kao drijen. Mjenjač takođe.
damirsaraj

#850 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by damirsaraj »

moja je 1,6 16v 97 god...
Post Reply