MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
chengaba

#827 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

3 sata pred vaganje je imao još nešto više od pola kile da skine, i kaže onda je izgubio osjećaj u nogama i nije mogao hodati, i doktor mu je rekao hitno da se rehidrira.
Dogovorio se da se prije borbe vaga, i ako nema više od 93 kile, ide borba, ali gubi 20% zarade standardno.
Baš glupost, još i da dobije otkaz zbog ovog, a strašan potencijal!
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#828 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Mislim da je Rumble ostecen sa preranim dizanjima iz partnera od strane sudije sto je Vitoru odgovaralo...JDS-ov pulen nije opravdao ocekivanja ...Gonazaga je izgledao odlicno ...
amra67

#829 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

pirmin wrote:Moze li mi neko pomoci? :)

Trazim jedan video sa jednim od crnih boraca u kojem ga prikazuju kako radi
na skidanju kilaze a sa njega znoj u potocima tece.
:-D Ako se dobro sjecam,
bio je na pokretnoj traci.

Tripujem da sam tu snimku vidio na ovom forumu, mozda na drugoj temi.
Eni ajdias? :-D
da nije bob sap? :D
Last edited by amra67 on 15/01/2012 20:27, edited 1 time in total.
enisss

#830 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Mislim da je Rumble ostecen sa preranim dizanjima iz partnera od strane sudije sto je Vitoru odgovaralo...JDS-ov pulen nije opravdao ocekivanja ...Gonazaga je izgledao odlicno ...
stvarno mi nije bilo jasno ono..covjek na podu...full guard..aktivan...dominantna pozicija..skuplja poene....i onda dodje sudija i podize ih u stand-up..jbt...nek budu fino K-1 pravila i svi sretni...pa ovo nije mma...nidje veze.....
amra67

#831 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

enisss wrote:
UnscarD wrote:Mislim da je Rumble ostecen sa preranim dizanjima iz partnera od strane sudije sto je Vitoru odgovaralo...JDS-ov pulen nije opravdao ocekivanja ...Gonazaga je izgledao odlicno ...
stvarno mi nije bilo jasno ono..covjek na podu...full guard..aktivan...dominantna pozicija..skuplja poene....i onda dodje sudija i podize ih u stand-up..jbt...nek budu fino K-1 pravila i svi sretni...pa ovo nije mma...nidje veze.....
mislim da je to uradjeno namjerno zbog AJ tezine naspram VB ??
sitna.buranija

#832 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by sitna.buranija »

Za vrijeme borbe razlika u kilazi je bila 2kg u korist AJ, stim da je AJ bio u prednosti jer je sa rehidracijom mogao poceti ranije.
amra67

#833 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

sitna.buranija wrote:Za vrijeme borbe razlika u kilazi je bila 2kg u korist AJ, stim da je AJ bio u prednosti jer je sa rehidracijom mogao poceti ranije.
vjerovatno ova borba je bila namjestena da AJ izgubi i mislim da je to sve bilo "fixed" ?? Aj ce se zasigurno vratiti u ufc samo mozda u lhw-u jer je potencijal.
Strauss

#834 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

kako misliš namjestena borba? ko je namjestio, kako?
UnscarD

#835 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

To bi bas bio skandal sa UFC-om i ja jos ne znam ni jednu borbu koja i izbliza mirise na namjestanje ... to je ono sto je ubilo profesionlni box svojevremeno i mislim da White to nikada ne bi uradio....najveci motiv za to su mu situacije kada emituje javno recimo prvi put mec kao sto je bio JDS-Cain i tu mu je cilj da to bude atraktivan mec pa bi mozda mogao da im da po koju sugestiju da to napravi atraktivnijim, pa vidjeli smo kako se to zavrsi a kamoli da zbog nekog Vitora koji je odavno prosao prime fixira mec.... ljepota UFC-a je upravo sto nema toga 100% ...
amra67

#836 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

UnscarD wrote:To bi bas bio skandal sa UFC-om i ja jos ne znam ni jednu borbu koja i izbliza mirise na namjestanje ... to je ono sto je ubilo profesionlni box svojevremeno i mislim da White to nikada ne bi uradio....najveci motiv za to su mu situacije kada emituje javno recimo prvi put mec kao sto je bio JDS-Cain i tu mu je cilj da to bude atraktivan mec pa bi mozda mogao da im da po koju sugestiju da to napravi atraktivnijim, pa vidjeli smo kako se to zavrsi a kamoli da zbog nekog Vitora koji je odavno prosao prime fixira mec.... ljepota UFC-a je upravo sto nema toga 100% ...
Ne kazem da se to radi ali ovo sa AJ mi mirise na to kad pogledas da je sudija podizao AJ kad je bio u parteru iznad VB bez ikakvog razloga.Dana White cini sve kako bi Zuffa sto vise bila u "biznisu" i za to ne bira sredstva pa ako treba i da javno laze. . Koliko je puta samo do sada slagao (zadnja mu je bila u vezi overema kad ga je pitao novinar na konfernciji za novinare da li zna da overem nije radio drug-test(a znao je) na sta je on odgovorio da ne zna i da nema nikakvih prepreka u vezi borbe izmedju reema i lesnara, dok su iza ledja medija radili na zamjeni overema (frank mir) ako ne prodje test ali to nikad nisu priznali dok nije overem prosao test) da bi na kraju to i sam Dana White priznao i rekao da je to dio biznisa kojim se bavi i da je to po njemu logicno lagati ako se zeli spasiti "biznis". Tako mislim da je i u vezi AJ sve bilo dogovoreno samo da bi se spasao co-main tj. odrzao bout i prodalo sto vise Pay-Per-View jer je izgledalo da ce mnogi zbog toga odustati od gledanja. Vjerovatno je AJ pristao na to u zamjenu za povratak za nekoliko mjeseci u ufc ? Jer meni licno bila medicinska ludost da nekoga poput sucaja AJ dozvolis da se bori poslije svega sta se desilo sa AJ prije borbe i naloga od doktora da MORA da rehidrira..
chengaba

#837 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

Munoz povrijeđen, ide zato Sonnen-Bisping, Maia se zasad suši.
Šteta što ima samo još 10 dana da se prepucavaju njih dvojica...
Što se borbe tiče, Sonnen ide standardno svoje, ali ako bude mogao kontrolisati Bispinga kao ostale, respect, jer se i Rashad napatio sa njim...
enisss

#838 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

chengaba wrote:Munoz povrijeđen, ide zato Sonnen-Bisping, Maia se zasad suši.
Šteta što ima samo još 10 dana da se prepucavaju njih dvojica...
Što se borbe tiče, Sonnen ide standardno svoje, ali ako bude mogao kontrolisati Bispinga kao ostale, respect, jer se i Rashad napatio sa njim...
Maia ide na Weidmana :)
UnscarD

#839 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Bas mi drago za Barry-ija ...nesto mi je simpatican i misilmda ima puno veci potencijela nego sto mu UFC record pokazuje ... veoma bitna pobjeda ali jos vaznije , dva puta se vadio iz submition pozicija sto znaci da je dobro napredovao u tom segmentu...
Strauss

#840 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

Dobar Barry. Ako Hunt izgubi od Konga(mada ne bih volio), dobro bi bilo vidjeti njega i Barry-a. To bi ludnica bila.

Citam nedavno Mir vs Cain. Jel to definitivno? Ako jeste, drago mi je prvenstveno sto Big Fota nisu iskoristili, odnosno zrtvovali odmah u pocetku, a i zbog toga sto Mir opet ostaje bez borbe za pojas. Ne moze on meda sa Cainom. JJ mu je bolji, ostalo je sve za klasu na strani Caina.

Slijedeci event je ludnica, bas. :) :evil:
dzeno123

#841 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Strauss wrote:Dobar Barry. Ako Hunt izgubi od Konga(mada ne bih volio), dobro bi bilo vidjeti njega i Barry-a. To bi ludnica bila.

Citam nedavno Mir vs Cain. Jel to definitivno? Ako jeste, drago mi je prvenstveno sto Big Fota nisu iskoristili, odnosno zrtvovali odmah u pocetku, a i zbog toga sto Mir opet ostaje bez borbe za pojas. Ne moze on meda sa Cainom. JJ mu je bolji, ostalo je sve za klasu na strani Caina.

Gdje si to naso za Mira i Caina, zar nije definitivno trebala ici Big Foot - Cain borba?

EDIT :
Velasquez vs. Bigfoot apparently off, Cain vs. Mir rumored

A heavily rumored matchup between former UFC heavyweight champ Cain Velasqueand Antonio Silva is not happening, a source today told MMAjunkie.com. The bout was reportedly targeted for April, when the UFC is scheduled to return to Atlanta for UFC 146. While Silva is still targeted to make his octagon debut on that month, his opponent is undetermined.
Naso, los match up za Mira.
UnscarD

#842 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Strauss wrote:Dobar Barry. Ako Hunt izgubi od Konga(mada ne bih volio), dobro bi bilo vidjeti njega i Barry-a. To bi ludnica bila.

Na koj event mislis ... Evans vs. Davis ? Nesto mi je card slab ...ustvari sve do aprila-maja ne vidim nista spekakularno iako ce biti dobrih borbi naravno ...DIaza cekam, Hunt - Kongo ,Nelson - Werdum... ima tu par borbi ali su razudjene na nekoliko mjeseci ... bas kontam kako fali neki jak event u prvih par mjeseci.
Strauss

#843 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

UnscarD wrote:Na koj event mislis ... Evans vs. Davis ? Nesto mi je card slab ...ustvari sve do aprila-maja ne vidim nista spekakularno iako ce biti dobrih borbi naravno ...DIaza cekam, Hunt - Kongo ,Nelson - Werdum... ima tu par borbi ali su razudjene na nekoliko mjeseci ... bas kontam kako fali neki jak event u prvih par mjeseci.
Ja, na Evans vs Davis mislim. Ne znam, meni je odlican, mozda nije toliko jak kao recimo 126, 134, 140, ali je i dalje vrhusnki, daleko od toga da je card slab. A od ovih borbi u buducnosti posebno su mi zanimljive Hunt-Kongo, Alves-Kampmann, Edgar-Henderson i najvise Brown-Griggs.
drugodtvogdruga

#845 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

^ nije uspio u americi pa da namlati sefa i neke no nejmere ko fedor da se bolje osjeca?
enisss

#846 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:^ nije uspio u americi pa da namlati sefa i neke no nejmere ko fedor da se bolje osjeca?
Image
UnscarD

#847 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Predvidjanje za veceras :
Sonnen v. Bisping - Sonnen na bodove
Evans - Davis - Evans TKO druga runda
drugodtvogdruga

#848 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

"They can send anyobody they want but they don't want to send anybody they want back" Chael Sonnen :mrgreen:
UnscarD

#849 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Sonnen je kralj :) ali imam osjecaj da je Anderson naucio na greski i da mu se ono nece ponoviti ...jos u Riu ...da li mu stoji ona ponuda Andersonu da ako on pobjedi, Anderson mjenja kategoriju a ako izgubi, da ce se povuci iz UFC-a?
chengaba

#850 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

UnscarD wrote:Sonnen je kralj :) ali imam osjecaj da je Anderson naucio na greski i da mu se ono nece ponoviti ...jos u Riu ...da li mu stoji ona ponuda Andersonu da ako on pobjedi, Anderson mjenja kategoriju a ako izgubi, da ce se povuci iz UFC-a?
Ne.

Večeras Chael i Bisping odlični, konačno sam uvjeren da Bisping može ići na titulu (za Sonnena se već zna).
Evans fenomenalan. Iako vidim po forumima žale se što je dobio na bodove, svaku borbu sve bolji i bolji.
U standupu smiren, brz, precizan. Na podu protiv odličnog Davisa (za kojeg sam mislio da će ga satrat u hrvanju) dominantan.
Ne znam šta se dešava sa Maiom. Einemo preloš (je li još neko skont'o Stojnića kod njega u uglu? :) ).
Olivera standardno ubica u JJ.

Idemo dalje na Diaz - Condit! 209 :thumbup: :thumbup:
Post Reply