U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bosanski_kralj

#826 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Bosanski_kralj »

Čovjeku jednostavno smetaju "nesarajlije" na stadionu kad igra reprezentacija. :-)
luckylaka

#827 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:
Eborg wrote:Dobro ba ljudi, realno nije ni neki termin bio, vrućina, neki rade, "Grbavica" je mnogo više "usput" nego "AFH - Koševo" i sl.

Većina ljudi u našoj U-21 reprezentaciji zna za Stevanovića, Višću i Bešića, dok navijači Željezničara i Sarajevu znaju i Bukvića, Čolića, Kvesića i Suljića i to je to.

Slažem se da bi i njima trebalo dati malo medijskog prostora. Npr. ne znam kada je neko uradio neki interview sa Bilbijom, Grahovcem i sl. Eto Đurić dade 3 gola u 3 tekme, interesantan je igrač, ne znam doduše govori li naš jezik uopće ali bilo bi interesantno čuti njegovu priču. Ali naši vrli novinari će po 267. put u mjesec dana pitati Spahića šta je doručkovao, Džeku za Amrin vaginalni bris, pitati Pjanića šta mu mama pravi za užinu i tako te gluposti.
Ne zna Đurić riječi naše. :D
Al' može se vala i prevoditi :)

Ja bih lično volio u jednoj sportskoj emisiji čuti Bilbiju i Stevanovića. Oni su nekako nosioci naše igre i jako mi se sviđa kako igraju i kako se ponašaju na terenu.
Pa juce ti u Centralnom kod Senada bili gosti Stevanovic,Bilbija i Jagodic
luckylaka

#828 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by luckylaka »

nije fazon u elitizmu,

već je fazon da odem na stadion i moram slušati papke s nekakvim naglascima, kako se dernjaju. Utakmice bh. fudbalske reprezentacije su seoski vašar - to je činjenica.[/quote]
pa kazem ti, opera i kazaliste, tamo je knjizevni jezik u upotrebi, tamo sapucu i bonton isijava na sve strane. Fudbal je kao sto sam gore i napisao, zabava za siroke narodne mase, svako se u njega razumije i uzima sebi za pravo da o njemu diskutuje, nekad malo vise emocionalno i zaglusujuce po okolinu, al takav je nogomet.
meni se bas cini da je fazon u elitizmu, na neki nacin. al hajd da ne tusimo bezze, nije to tema.[/quote]

ne smeta meni široka narodna masa,

ja sam na Koševu za svaku utakmicu Sarajeva,

Meni smetaju papci iz Puninog hana :thumbup:[/quote]
Sta su papci samo zato sto nisu iz carsije ko i ti :-)
denimb

#829 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by denimb »

luckylaka wrote:nije fazon u elitizmu,

već je fazon da odem na stadion i moram slušati papke s nekakvim naglascima, kako se dernjaju. Utakmice bh. fudbalske reprezentacije su seoski vašar - to je činjenica.
pa kazem ti, opera i kazaliste, tamo je knjizevni jezik u upotrebi, tamo sapucu i bonton isijava na sve strane. Fudbal je kao sto sam gore i napisao, zabava za siroke narodne mase, svako se u njega razumije i uzima sebi za pravo da o njemu diskutuje, nekad malo vise emocionalno i zaglusujuce po okolinu, al takav je nogomet.
meni se bas cini da je fazon u elitizmu, na neki nacin. al hajd da ne tusimo bezze, nije to tema.[/quote]

ne smeta meni široka narodna masa,

ja sam na Koševu za svaku utakmicu Sarajeva,

Meni smetaju papci iz Puninog hana :thumbup:[/quote]
Sta su papci samo zato sto nisu iz carsije ko i ti :-)[/quote]

Ma ne moze njegova plava krv biti na istom stadionu kao i momci. ili ti papci iz Puninog hana...kakvih pacenika ima, to je nevjerovatno...
todd_smith

#830 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
andr0id wrote:Sarajevo, pa izgubit cete i mladu reprezentaciju.. ovo nije nikakva provokacija.. ali 1.000 gledala je bruka i sramota za ove momke.. Da su u Kaknju igrali, vise bi ljudi doslo.. Vi vidite samo zelju i sarajevo.. a hocete reprezentaciju..

I kada Bosna igra na kosevu, kada ga napunite sa 30.000, tada je najmanje sarajlija.. kao i u zenici, zenicana... ali na kapacitet stadiona i velicinu grada i broja stanovnika, sigurno da bude 3.000 zenicana na domacem terenu, a 1.000 sarajlija na kosevu.. sto bih vas trebali biti 10.000 u tom gradu..

Nemam nista protiv, ali Vlado, vodi momke gdje ima publike.. Vise navijaca dodje na trening neke reprezentacije..

Vi ste toliko nezainteresovani u sarajevu za repku to je neopisivo.. da ste zainteresovani, do sad bi je imali sigurno.. Samo se pronadje par internet huligana, koji provociraju zenicu i bp.. i hoce reprezentaciju u sarajevu..

strasno sam razocaran posjetom.. mislim toliki grad, toliko stanovnika.. pa zasto?
Vec sam ti o tome govorio, eto nek je protiv Kipra bilo 5000! :roll: Isti qrac, jednostavno ljudima mlada repka nije ataraktiva, da ne znam ti kakve rezultate boljezi. Jedino da u baraz sad uletimo, onda bi bilo mozda 5-6 milja!
todd_smith wrote: normalno da je bilo vise raje kada je ulaz bio besplatan
A jest i sad cijena neka pljacka bila, 3KM, nemoj zezat...Ko je htio mogo je doci!
na stadionu su se prodavale samo za Istok, tj. 5KM, nekome to i jeste mnogo za mladu repku
BHF_Manijak

#831 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by BHF_Manijak »

Aham, nisam znao jer sam ja na zapadu bio :mrgreen: ali ranije je bilo govora da ce se prodavati po cijenama od 5 i 3 KM, pa zato i kazem. :)
Djubre_

#832 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Djubre_ »

todd_smith wrote:
BHF_Manijak wrote:
andr0id wrote:Sarajevo, pa izgubit cete i mladu reprezentaciju.. ovo nije nikakva provokacija.. ali 1.000 gledala je bruka i sramota za ove momke.. Da su u Kaknju igrali, vise bi ljudi doslo.. Vi vidite samo zelju i sarajevo.. a hocete reprezentaciju..

I kada Bosna igra na kosevu, kada ga napunite sa 30.000, tada je najmanje sarajlija.. kao i u zenici, zenicana... ali na kapacitet stadiona i velicinu grada i broja stanovnika, sigurno da bude 3.000 zenicana na domacem terenu, a 1.000 sarajlija na kosevu.. sto bih vas trebali biti 10.000 u tom gradu..

Nemam nista protiv, ali Vlado, vodi momke gdje ima publike.. Vise navijaca dodje na trening neke reprezentacije..

Vi ste toliko nezainteresovani u sarajevu za repku to je neopisivo.. da ste zainteresovani, do sad bi je imali sigurno.. Samo se pronadje par internet huligana, koji provociraju zenicu i bp.. i hoce reprezentaciju u sarajevu..

strasno sam razocaran posjetom.. mislim toliki grad, toliko stanovnika.. pa zasto?

Vec sam ti o tome govorio, eto nek je protiv Kipra bilo 5000! :roll: Isti qrac, jednostavno ljudima mlada repka nije ataraktiva, da ne znam ti kakve rezultate boljezi. Jedino da u baraz sad uletimo, onda bi bilo mozda 5-6 milja!
todd_smith wrote: normalno da je bilo vise raje kada je ulaz bio besplatan
A jest i sad cijena neka pljacka bila, 3KM, nemoj zezat...Ko je htio mogo je doci!
na stadionu su se prodavale samo za Istok, tj. 5KM, nekome to i jeste mnogo za mladu repku
A koliko je kad igra Sarajevo?
todd_smith

#833 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

andr0id wrote:
A koliko je kad igra Sarajevo?
Said nema cijenu
todd_smith

#834 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:Aham, nisam znao jer sam ja na zapadu bio :mrgreen: ali ranije je bilo govora da ce se prodavati po cijenama od 5 i 3 KM, pa zato i kazem. :)
i ja sam mislio, to jeste procitao da ce biti 5 i 3, dosao lik kaze samo ima za Istok, udjem na stadion, sve ostale tribine praze, samo u VIP lozi na zapadu raje :-)
ultima_palabra

#835 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ultima_palabra »

Nije Punin, Pudin han :D

Najbolje je kad Nikola Bilić pozdravlja sva mjesta odakle su došli navijači... "pozdravimo i navijače iz Ulišnjaka - po sedmi put u Sarajevu" :lol: Kao da su Partibrejkersi ili Let 3 :-)
jeza u ledja

#836 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:Vala Zenica će uvijek sa ponosom da ugosti reprezentaciju. Kada jednog dana proširimo stadion pa makar na njemu bilo 35.000 "seljaka" i nijedan Zeničanin - opet su dobrodošli.
A u Sarajevu nisu dobrodosli?
Tkd

#837 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tkd »

Počeli ste s glupostima ;-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#838 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by -LIBERO- »

Ne treba stvarati netrpeljivosti, podjele i slicno..i onako smo k'o drzava u tom negativnom fazonu, totalno. :roll:

Ali je jednostavno cinjenica da preko 90% onih koji prate reprezentaciju ne prate ni jedan od BH klubova. Ja licno ne znam ni jednog zagrizenog navijaca Sarajeva i Zeljeznicara koji idu redovno na utakmice reprezentacije. Ne kazem da nema, naravno da ima, ali u mom okruzenju (a manje vise krecem se u takvoj sorti ljudi i bordo i plavih).

Odem i ja ponekad na utakmicu reprezentacije, cak i par gostovanaj imam (tacnije 3 :D ), al' jednostavno sve je drugacije. Nisam od onih ljudi koji omalovazavaju bilo koga zbog bilo cega, to ja nisam..ali ogromna vecina raje koja redovno prati reprezentaciju je iz manih BH mjesta i gradica +dijaspora. Nije tu nista lose, to je cisto neka konstatacija, nesto sto sam ja licno primjetio.

Ja ne znam u cemu je fazon, mislim znam, ali usli bi u dublju pricu (moguce i raspravu), a radi se o nekim socijolosko/emotivno/mentalnim stvarima, i velika je vjerovatnoca da bi izasli iz okvira same teme.

Tako da zelim pozeliti puno srece i mladim i A reprezentativcima sutra i prekosutra :bih:
palermo

#839 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:Ne treba stvarati netrpeljivosti, podjele i slicno..i onako smo k'o drzava u tom negativnom fazonu, totalno. :roll:

Ali je jednostavno cinjenica da preko 90% onih koji prate reprezentaciju ne prate ni jedan od BH klubova. Ja licno ne znam ni jednog zagrizenog navijaca Sarajeva i Zeljeznicara koji idu redovno na utakmice reprezentacije. Ne kazem da nema, naravno da ima, ali u mom okruzenju (a manje vise krecem se u takvoj sorti ljudi i bordo i plavih).

Odem i ja ponekad na utakmicu reprezentacije, cak i par gostovanaj imam (tacnije 3 :D ), al' jednostavno sve je drugacije. Nisam od onih ljudi koji omalovazavaju bilo koga zbog bilo cega, to ja nisam..ali ogromna vecina raje koja redovno prati reprezentaciju je iz manih BH mjesta i gradica +dijaspora. Nije tu nista lose, to je cisto neka konstatacija, nesto sto sam ja licno primjetio.

Ja ne znam u cemu je fazon, mislim znam, ali usli bi u dublju pricu (moguce i raspravu), a radi se o nekim socijolosko/emotivno/mentalnim stvarima, i velika je vjerovatnoca da bi izasli iz okvira same teme.

Tako da zelim pozeliti puno srece i mladim i A reprezentativcima sutra i prekosutra :bih:
Samo da izrazim čuđenje nad ovakvim postom.

I da poželim sreću sutra i prekosutra našim zmajevima
Eborg

#840 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

jeza u ledja wrote:
Eborg wrote:Vala Zenica će uvijek sa ponosom da ugosti reprezentaciju. Kada jednog dana proširimo stadion pa makar na njemu bilo 35.000 "seljaka" i nijedan Zeničanin - opet su dobrodošli.
A u Sarajevu nisu dobrodosli?
Ti meni reci, Sarajlijama na ovoj temi smetalju "seljaci" i "primitivci" iz provincije na tribinama.
just principe

#841 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by just principe »

preko 90% onih koji prate reprezentaciju ne prate ni jedan od BH klubova.
:roll:

p.s. Zar moras ici na utakmicu reprezentacije da bi je 'oficijelno' pratio. B.polje prima maximalno 15 ooo i zamisli kad bi se svako ko prati reprezentaciju uputio na stadion :roll: Dakle, onaj koji je na stadionu nije nista veci navijac od onog koji ostane utakmice prati vani ili kod kuce
Last edited by just principe on 09/09/2012 23:57, edited 1 time in total.
karanana

#842 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by karanana »

smeta mi papanluk i seljakluk kojeg ima na tone na reprezentativnim utakmicama. u zenici na tekmi sam bio jednom, prosli novembar protiv portugala, i nikad za nikad vise necu. zgadilo mi se za sva vremena. ono nema ni u cevljanovicima, a bio sam i tamo. ali to nije tema.

moje pitanje je da li nam sutra samo pobjeda odgovara, odnosno da li imamo ikakve ikakve sanse za baraz u slucaju nerijesenog ili poraza?
palermo

#843 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by palermo »

Eborg wrote:
Ti meni reci, Sarajlijama na ovoj temi smetalju "seljaci" i "primitivci" iz provincije na tribinama.
Kao čovjek koji nije sarajlija, ali je duboko povazan sa ovim gradom na razne načine, uostalom, kad bi se sabralo proveo sam sigurno pola svoga života u njemu, sasvim odgovorno mogu reći da je reprezentacija dobrodošla uvijek u Sarajevo.

Sasvim je druga stvar, što ovdje neki svoje grupe od par stotina ( ili par hiljada, sasvim svejedno) koje sebe zovu manijacima i hordama smatraju jedinim istinskim fudbalskim navijačima koji su dobili tapiju od boga da određuju ko zna navijati, šta je in šta je out, ko zna šta je lopta a šta nije....
just principe

#844 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by just principe »

karanana wrote:smeta mi papanluk i seljakluk kojeg ima na tone na reprezentativnim utakmicama. u zenici na tekmi sam bio jednom, prosli novembar protiv portugala, i nikad za nikad vise necu. zgadilo mi se za sva vremena. ono nema ni u cevljanovicima, a bio sam i tamo. ali to nije tema.

moje pitanje je da li nam sutra samo pobjeda odgovara, odnosno da li imamo ikakve ikakve sanse za baraz u slucaju nerijesenog ili poraza?

eh, ne volim ni ja to jer tada razne ublehe dodju da prate utakmicu a dotad nemaju nijednu pregledanu utakmicu. Mrzim to
Samo pobjeda i nista vise :!:
Last edited by just principe on 10/09/2012 00:00, edited 1 time in total.
ruud

#845 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ruud »

mislim da u slucaju remija i poraza nemamo nikakve sanse,
a u slucaju pobjede i tad nam je upitno, neke kalkulacije postoje :roll: :oops:

ali to ne treba da nas sprijeci da odemo sutra na Kosevo,
i podrzimo mladu repku jer to svakako zasluzuju :wink:

i iskreno se nadam nakon prolaza kosarkase repke na Eurobasket,
nakon osvajanja zlata u Londonu,
da ce i mlada selekcija uspjeti izboriti baraz :thumbup: :bih: :bih: :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#846 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by -LIBERO- »

just principe wrote:
preko 90% onih koji prate reprezentaciju ne prate ni jedan od BH klubova.
:roll:

p.s. Zar moras ici na utakmicu reprezentacije da bi je 'oficijelno' pratio. B.polje prima maximalno 15 ooo i zamisli kad bi se svako ko prati reprezentaciju uputio na stadion :roll: Dakle, onaj koji je na stadionu nije nista veci navijac od onog koji ostane utakmice prati vani ili kod kuce
U navijackom zargonu se zna sta znaci pojam "pratiti".
palermo wrote: Sasvim je druga stvar, što ovdje neki svoje grupe od par stotina ( ili par hiljada, sasvim svejedno) koje sebe zovu manijacima i hordama smatraju jedinim istinskim fudbalskim navijačima koji su dobili tapiju od boga da određuju ko zna navijati, šta je in šta je out, ko zna šta je lopta a šta nije....
Cemu tolika zuc u ovim recenicama. Opusteno prijatelju. Niko ne zeli zlo nasoj reprezentaciji :D .

Bas nedostatkom tih, koje ti ocigledno ne podnosis, atmosfera na utakmicama reprezentacije na Bilinom, anajbolji su ti primjer zadnjih par utakmica ukljucujuci i baraz sa Portugalom, je onaka kakva jeste.

Ako izuzmemo 100-150 BHF i 100-150 Robijasa( onoliko i jednih i drugih koliko ih se uspjelo docepati karata), bez njih bi podrska reprezenatciji trajala punih 10 minuta pocetka utakmice i to bi bilo to. Sto se dalo primjetiti ;-)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#847 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by odesveuhonduras »

PeppermintSA wrote:
crkvice wrote:
Ma ja bolan, malo televizija, malo bioskop, malo opera i tako to....ebo zabavu za siroke narodne mase.

nije fazon u elitizmu,

već je fazon da odem na stadion i moram slušati papke s nekakvim naglascima, kako se dernjaju. Utakmice bh. fudbalske reprezentacije su seoski vašar - to je činjenica.
kako je jadno biti ti :D
KPNCTNJAH

#848 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by KPNCTNJAH »

Realno i na utakmice Sarajeva dodje svakakvih likova, pa tako recimo na istoku gdje ja uglavnom budem mozes cuti svega, a i primijete se razni naglasci sto znaci da tu ima i likova koji nisu odavde... naravno nemam nista protiv tih ljudi sve dok se ne pocnu ponasati kao primitivci, a onda cu ih nazivati papcima sto i jesu... ako ces ti od 90 minuta utakmice, bar 70 urlati, psovati igracima, gadjati ih raznim predmetima onda si papak i seljacina, pa odakle god da si...
kad Sarajevo igra takve cuju samo oni koji se nalaze u njihovoj blizini jer dominira navijanje sa sjeverne tribine, ali kad igra reprezentacija ne mozes cuti grupicu navijaca, nego samo ove psovace i urlace kojih ima bar deset puta vise tada nego na utakmicama Sarajeva... i normalno da cu reci da je pravi cirkus utakmica reprezentacije...

zadnja utakmica na koju sam otisao, a koja ima veze s nacionalnim timom je bila ona Kodro i prijatelji... zato sam svaku gledao na TV-u... ali sam recimo isto tako bio na rukometnoj utakmici protiv Madjarske i oko mene su uglavnom bili ljudi iz dijaspore kojim je glavna furka bacati kisobrane, upaljace itd. na teren... kao to im zanimljivo, pa tako i curica od nekih 15 godina baca kovanicu na teren uz osmijeh i podrsku roditelja... na tekmi Sarajeva se odmah opominju ti sto bi da bacaju predmete u teren, pa cak i ti sto psuju kad pretjeraju, ali boga mi kad je repka u pitanju imas osjecaj da si u manjini ako se normalno ponasas... ne bih ni da pocinjem o "strasnoj atmosferi" na utakmicama BiH koju nasi novinari spominju, cak su i oni prestali o tome pricati u zadnje vrijeme...
It_is_a_Leclerc

#849 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by It_is_a_Leclerc »

Čuj "razni naglasci" ?!.

Pa šta fali naglascima. Mi u Krajini govorimo na drugačiji način nego ljudi iz ostatka BiH. Također, ljudi sa Istoka Bosne imaju specifičan naglasak. Sad ispada da su jedino oni sa sarajevskim idiomom dobrodošli kao elita na utakmice reprezentacije. Mislim, nije uredu tako razmišljati.

Nego, ne bi bilo loše da nam neko ko poznaje materiju napiše kratko, koncizno i jasno, u slučaju da dobijemo Njemce, koji su to rezultati koji nam trebaju, pa da znamo i da možemo pratiti.
ultima_palabra

#850 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ultima_palabra »

Imaš @horionov post na 32.stranici, sve objašnjeno.
Post Reply