Centrotrans vozi za 1KM

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mr. Meho

#826 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

E bas ce im je neko kupit kad se ne zna hoce li uopste vozit po gradu i na kojim linijama :D Mada opet nikad ne treba podcijeniti naivnost naseg covjeka :D
privremeni

#827 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by privremeni »

komi wrote:ma danas sve manje i manje zena se zapravo ponasaju kao zene a vise kao muskarci i onda ocekuje da je postujes kao damu

u tramvaju toga ima mnogo... od laktanja psovki i svađa ...
Nije bolje ni u autobusu, gdje putnike "pregone", tako rece znojavi vozac juce popodne na autobusu za Breku. Tip na stanici u Alipasinoj otvorio jedno krilo prvih vrata i desetak putnika izlazi, zatim isto toliko ulazi. Ulazi zena i pita vozaca da li su ispravna ostala vrata. Na potvrdan odgovor, pita ona sto ih onda ne otvara da ljudi mogu normalno izaci, umjesto sto stvara guzvu. Tu vozac opali tiradu u smislu da u njegovom selu znaju na koja se vrata ulazi, a ovdje on mora uciti ljude, dosta mu je vise prigovora, on samo pregoni ljude. Ja kad vrisne zena, koga vi pregonite!
Usuti vozac, a valjda i tek tada skonto sta ga je zena pitala.
Nek je nama zena kad je sve manje ovih drugih :mrgreen:
johnnykola

#829 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by johnnykola »

privremeni wrote:
komi wrote:ma danas sve manje i manje zena se zapravo ponasaju kao zene a vise kao muskarci i onda ocekuje da je postujes kao damu

u tramvaju toga ima mnogo... od laktanja psovki i svađa ...
Nije bolje ni u autobusu, gdje putnike "pregone", tako rece znojavi vozac juce popodne na autobusu za Breku. Tip na stanici u Alipasinoj otvorio jedno krilo prvih vrata i desetak putnika izlazi, zatim isto toliko ulazi. Ulazi zena i pita vozaca da li su ispravna ostala vrata. Na potvrdan odgovor, pita ona sto ih onda ne otvara da ljudi mogu normalno izaci, umjesto sto stvara guzvu. Tu vozac opali tiradu u smislu da u njegovom selu znaju na koja se vrata ulazi, a ovdje on mora uciti ljude, dosta mu je vise prigovora, on samo pregoni ljude. Ja kad vrisne zena, koga vi pregonite!
Usuti vozac, a valjda i tek tada skonto sta ga je zena pitala.
Nek je nama zena kad je sve manje ovih drugih :mrgreen:
jednom davno u troli rece jedna gospoja:
sta se guras, ja sam dama, naserem ti se u usta!
:ppp

ali kad pocnu komentirati desavanja u busu, troli. odmah dobijes
zapaljenje mozdane opne od prevelike kolicine informacija.
gotovo je isto kad krenu nako nejac propitivati a kako se zoves, a ko ti je ovo, a sta ti je ono...
kako je gro djece, narocito u toj dobi nejacastva, nebistro, da ne kazem paglu :D
obicno ista nista ne progovaraju kano mulci. e onda nastaje neugodan tajac ili debata
s majkom ili praroditeljkom sto je jos gore. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#830 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Truba »

ja sam imao najneugodnije iskostvo s jednom "gospođom" koja me je maltretirala tri četiri stanice bukvalno je jahala na meni i zvocala rukom mi glavusu pritiskala laktom po ramenu koljenom po bubregu... sta ja znam... mozda sam i ja kriv jer je bila guzva a ja kasnio na posao pa sam se ugurao u tramvaj i njih pribio sve

i stajao na prvoj stepenici a ona jahala odozgo a ja sam jedno 15 puta od malte do građevinske škole rekao
izvinjavam se :roll: :roll: :roll: :roll:
a na uvrede sam odgovarao to mozete meni a klosar bi vas razbio:roll: :roll: :roll:

to je bilo prije 2-3 godine
ves sada ne bih imao zivaca iskulirati :cry:

generalno s muskarcima nemam problema... kontaju svi mos se pobit ovo ono a zene u podsvijesti imaju nekakvu "papucicu za gas" u mjesto kocnice jer kontaju neće ih muško udariti i ako musko udari zensko neko ce priletiti :cry: to je bar moje misljenje... jos ako je zgodno :D

u posljednje vrijeme imam običaj izaći iz tramvaja ako krenu glupe priče između putnika
iritantna je sorta đaka iz levatskih škola koja je ono količina gluposti na jednom mjestu... obično između 7 i 8 je ta gužva... to je klasični teror nad ušima
johnnykola

#831 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by johnnykola »

komi wrote:ja sam imao najneugodnije iskostvo s jednom "gospođom" koja me je maltretirala tri četiri stanice bukvalno je jahala na meni i zvocala rukom mi glavusu pritiskala laktom po ramenu koljenom po bubregu... sta ja znam... mozda sam i ja kriv jer je bila guzva a ja kasnio na posao pa sam se ugurao u tramvaj i njih pribio sve

i stajao na prvoj stepenici a ona jahala odozgo a ja sam jedno 15 puta od malte do građevinske škole rekao
izvinjavam se :roll: :roll: :roll: :roll:
a na uvrede sam odgovarao to mozete meni a klosar bi vas razbio:roll: :roll: :roll:

to je bilo prije 2-3 godine
ves sada ne bih imao zivaca iskulirati :cry:

generalno s muskarcima nemam problema... kontaju svi mos se pobit ovo ono a zene u podsvijesti imaju nekakvu "papucicu za gas" u mjesto kocnice jer kontaju neće ih muško udariti i ako musko udari zensko neko ce priletiti :cry: to je bar moje misljenje... jos ako je zgodno :D

u posljednje vrijeme imam običaj izaći iz tramvaja ako krenu glupe priče između putnika
iritantna je sorta đaka iz levatskih škola koja je ono količina gluposti na jednom mjestu... obično između 7 i 8 je ta gužva... to je klasični teror nad ušima
da! cast izuzecima kojih nema, :D ali koji su tek to sabani. svaki isti!
pa dje je nestalo ono tinejdzersko bit cu isti, ali i drugaciji na neki svoj nacin?

nego, za naklacivanje. jednom tako u troli naslonila se gospodja i ja reko haj da vidim koliko ce inzistirati
na mojemu telesu kano naslonjacu. a avgust, upeklo. 15 tisuca miomirisa
u prometalu. :D vidim nema sanse da zemska popusti. kad se ko naklati, tacno znas trenutak kad mu
ponajvise trebas kao oslonac. bas u jednom od tih trenutaka ja ti se izvijem
kano lastis kakov, a zemska zamalo da ne roknu na patos preko drugih suputnika.
ubalansira se, pogleda me i odusta od daljnjeg naklacivanja. po meni, tako je najbolje postupiti
kad si handren. iskljucis bilo kakvu raspravu, naklacivac sam
pao, sam se ubio, a ako ti tad sta prigovori stvarno je sprzen.
mada je sprzenih gro. :D
NEOPLAN

#832 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by NEOPLAN »

Meni su najjace nane i dede u pola osam ujutro u prepunoj troli na stanici kod opstine Centar, kad pocnu da se deru na onog jadnika sto pokusava da se ugura u trolu iako iza ima jos tri komada. Obicno deranje izgleda ovako:

"Ajde vozi vise, zakasnicu...." (kud ce ono zakasniti u pola osam kad ima svu slobodu penzionerskog zivota ccc :lol: )
"Sta si se ti sad nas'o gurati, znas li ti bolan da ta vrata senzer zatvara..." (cuj senzer.... :lol: )
"Allahu dragi, svakakvih seljaka ima u ovom gradu....pa bolan ustanider neni, vidis da nemerem stajati vise, dok ovi seljaci ne oslobode vrata..." (obicno to govori dedo koji smrdi na rakiju, a nana obicno kad sjedne zadigne dimije i namijesta vunene carape... :lol: )

A ima i onaj slucaj kad nana sira neg' duza stane na vrata i nece da mrdne ka sredini, jer zaboga, izlazi za dvije stanice i boji se da ce ostati zaglavljena u troli... :lol:
johnnykola

#833 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by johnnykola »

e ovo posljednje mi je zbilja misteri. i mislim da nema veze s kilazom. :D
vecina raje se ukopa na ulazu na vrata. koja glupost! pa jasno je k'o dan
da kad stojis na ulazu postoji veca sansa da cete neko dokaciti, da cete
neko verbalno napasti, da cete u krajnjoj liniji orobiti... ali jok,
zauzmi rov na vratima i ne mrdaj nikud! :D
sodom

#834 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sodom »

johnnykola wrote:e ovo posljednje mi je zbilja misteri. i mislim da nema veze s kilazom. :D
vecina raje se ukopa na ulazu na vrata. koja glupost! pa jasno je k'o dan
da kad stojis na ulazu postoji veca sansa da cete neko dokaciti, da cete
neko verbalno napasti, da cete u krajnjoj liniji orobiti... ali jok,
zauzmi rov na vratima i ne mrdaj nikud! :D
vidi se da se nikad nisi vozio trolom :lol:
MAN-lion's coach

#835 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by MAN-lion's coach »

.......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:58, edited 2 times in total.
Truba

#836 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Truba »

NEOPLAN wrote:Meni su najjace nane i dede u pola osam ujutro u prepunoj troli na stanici kod opstine Centar, kad pocnu da se deru na onog jadnika sto pokusava da se ugura u trolu iako iza ima jos tri komada.
takvim najgore padne nepoštovanje mlađih a hvala bogu na generacijama 1990+ oni ne fermaju živu silu ja još uvijek u podsvijesti imam onu komunističko - propagandnu o poštovanju starijih drugova o poštovanju cajkana i svih organa uprave :roll: :roll: :roll: :roll: i tako dalje
Truba

#837 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Truba »

MAN-lion's coach wrote:
komi wrote:ja sam imao najneugodnije iskostvo s jednom "gospođom" koja me je maltretirala tri četiri stanice bukvalno je jahala na meni i zvocala rukom mi glavusu pritiskala laktom po ramenu koljenom po bubregu... sta ja znam... mozda sam i ja kriv jer je bila guzva a ja kasnio na posao pa sam se ugurao u tramvaj i njih pribio sve
(pa komšija ja sam s Dolac Malte...)hhh nemoj da ti smeta nick...baš je žemstven... :-D
Ja sam mislila da te je tašnom presovala...haha to se znalo meni desiti.
A iskreno neću pričati papanluk sjedi nekakva cura ispred mene,kosa joj i nije baš čista :-x malo lojava...i fino uze namještati i mlatiti kosom od 2 metra a normalno meni sve u lice...fuj :shock:
jutros u praznoj dvojci mene na drugim vratima udario talas koji se valasao na krilima miomirisa sanel broj ne znam ni koji s pijace... kad ga je mnogo miris ima isti efekat kao i smrad = nesnosljivo... bukvalno ne mozes disati... kome se baba mirises i zasto toliko :roll: :roll: :roll: sva sreca prazan tramvaj pa sam mogao glavu kroz prozor... em cist zrak od izduvnih gasova automobila em vidim revizore pa mogu iskociti na vrijeme :roll: :roll: :roll: :roll:
Truba

#838 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Truba »

MAN-lion's coach wrote: (pa komšija ja sam s Dolac Malte...)hhh nemoj da ti smeta nick...baš je žemstven... :-D
idem na maltu pjehe da jednu stanicu izbjegnem revizore :mrgreen: :sax: inace bih trebao kod dvojke u tramvaj :cry:
sheilak

#839 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sheilak »

Kakav je novi status informacija o autobusnom krimiju? Da li je komercijala u opticaju? :-D Ili moram pjehe do grada?

( Inace, sto se tice ove diskusije o "naklacivanju" u prijevoznim sredstvima:Gdje nauce ono udaranje laktom u potiljak, vrat ili udubljenje izmedju lopatica? Da i ja malo vjezbam.)
Karabaja

#840 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Karabaja »

sheilak wrote:Kakav je novi status informacija o autobusnom krimiju? Da li je komercijala u opticaju? :-D Ili moram pjehe do grada?

( Inace, sto se tice ove diskusije o "naklacivanju" u prijevoznim sredstvima:Gdje nauce ono udaranje laktom u potiljak, vrat ili udubljenje izmedju lopatica? Da i ja malo vjezbam.)
što te to hairlija ne voza :D
sheilak

#841 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sheilak »

Ejs. Nemoj te nake niske udarce :D

Nije in Bosnien :-D
elSaik

#842 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by elSaik »

NEOPLAN wrote:Meni su najjace nane i dede u pola osam ujutro u prepunoj troli na stanici kod opstine Centar, kad pocnu da se deru na onog jadnika sto pokusava da se ugura u trolu iako iza ima jos tri komada. Obicno deranje izgleda ovako:

"Ajde vozi vise, zakasnicu...." (kud ce ono zakasniti u pola osam kad ima svu slobodu penzionerskog zivota ccc :lol: )
"Sta si se ti sad nas'o gurati, znas li ti bolan da ta vrata senzer zatvara..." (cuj senzer.... :lol: )
"Allahu dragi, svakakvih seljaka ima u ovom gradu....pa bolan ustanider neni, vidis da nemerem stajati vise, dok ovi seljaci ne oslobode vrata..." (obicno to govori dedo koji smrdi na rakiju, a nana obicno kad sjedne zadigne dimije i namijesta vunene carape... :lol: )

A ima i onaj slucaj kad nana sira neg' duza stane na vrata i nece da mrdne ka sredini, jer zaboga, izlazi za dvije stanice i boji se da ce ostati zaglavljena u troli... :lol:
Urbano, samo urbano... 8-)
Karabaja

#843 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Karabaja »

sheilak wrote:Ejs. Nemoj te nake niske udarce :D

Onda bi ti trebala imati za taxija :D
stachu

#844 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by stachu »

NEOPLAN

#845 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by NEOPLAN »

Dobar, dobar...... :lol: :lol: :lol: samo ima jednu fulu...

Hasan Basic nije sandzo....vec bosanac, odnosno hercegovac.... :lol: :lol:
sheilak

#846 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sheilak »

Karabaja wrote:
sheilak wrote:Ejs. Nemoj te nake niske udarce :D

Onda bi ti trebala imati za taxija :D
Eh, pa mora se nesto i na stranu staviti, sto hairlija posalje :D

Danas sam cekala bus oko 25 min-nista se od motorizacije pojavilo nije na stanici Mojmilo. Na kraju me povela komsinica ( hvala joj :) )
MAN-lion's coach

#847 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Pa zvanično su urjeđali svakih 15 minuta komercijala 31e.
A Ct. ne saobraća.
Truba

#848 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Truba »

mislim da ćemo biti iznenadjeni sljedećim potezom :mrgreen: :sax: centrotransa
shambho

#849 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by shambho »

Jooj kad smo kod ovog prevoza ljudi su zvanicno poceli smrdit.. Mislim i ja se znojim al' stavljam dezodorans.. Al' doslo ljeto.. :oops: Ja danas u tramvaju i otvorih jedina jedini prozor (svi su zatvoreni) i zena mi UZE RUKU, POMACE je i zatvori ga.. -.- .......... :roll:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
MAN-lion's coach

#850 Re: Centrotrans vozi za 1KM

shambho wrote:Jooj kad smo kod ovog prevoza ljudi su zvanicno poceli smrdit.. Mislim i ja se znojim al' stavljam dezodorans.. Al' doslo ljeto.. :oops: Ja danas u tramvaju i otvorih jedina jedini prozor (svi su zatvoreni) i zena mi UZE RUKU, POMACE je i zatvori ga.. -.- .......... :roll:

Joj to je vala najveći problem.
Pa yel tako teško (u prevodu skupo uzeti sapun pa nije 100 maraka),a voda nam nije skupa pa se oprati.Joj fuj... :cry:
Nekad i meni smeta propuh iskreno,koliko su mi uvrtili u glavu pojam zvani upala mozga i facijalis... :shock:

Najbolje je uzeti vatrogasni šlauf i uletiti u tram i ispaliti vodeni top... :mrgreen: :lol:
Post Reply