Centrotrans vozi za 1KM
-
Mr. Meho
#826 Re: Centrotrans vozi za 1KM
E bas ce im je neko kupit kad se ne zna hoce li uopste vozit po gradu i na kojim linijama
Mada opet nikad ne treba podcijeniti naivnost naseg covjeka 
-
privremeni
#827 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Nije bolje ni u autobusu, gdje putnike "pregone", tako rece znojavi vozac juce popodne na autobusu za Breku. Tip na stanici u Alipasinoj otvorio jedno krilo prvih vrata i desetak putnika izlazi, zatim isto toliko ulazi. Ulazi zena i pita vozaca da li su ispravna ostala vrata. Na potvrdan odgovor, pita ona sto ih onda ne otvara da ljudi mogu normalno izaci, umjesto sto stvara guzvu. Tu vozac opali tiradu u smislu da u njegovom selu znaju na koja se vrata ulazi, a ovdje on mora uciti ljude, dosta mu je vise prigovora, on samo pregoni ljude. Ja kad vrisne zena, koga vi pregonite!komi wrote:ma danas sve manje i manje zena se zapravo ponasaju kao zene a vise kao muskarci i onda ocekuje da je postujes kao damu
u tramvaju toga ima mnogo... od laktanja psovki i svađa ...
Usuti vozac, a valjda i tek tada skonto sta ga je zena pitala.
Nek je nama zena kad je sve manje ovih drugih
-
svako_dobro_bih
- johnnykola
#829 Re: Centrotrans vozi za 1KM
jednom davno u troli rece jedna gospoja:privremeni wrote:Nije bolje ni u autobusu, gdje putnike "pregone", tako rece znojavi vozac juce popodne na autobusu za Breku. Tip na stanici u Alipasinoj otvorio jedno krilo prvih vrata i desetak putnika izlazi, zatim isto toliko ulazi. Ulazi zena i pita vozaca da li su ispravna ostala vrata. Na potvrdan odgovor, pita ona sto ih onda ne otvara da ljudi mogu normalno izaci, umjesto sto stvara guzvu. Tu vozac opali tiradu u smislu da u njegovom selu znaju na koja se vrata ulazi, a ovdje on mora uciti ljude, dosta mu je vise prigovora, on samo pregoni ljude. Ja kad vrisne zena, koga vi pregonite!komi wrote:ma danas sve manje i manje zena se zapravo ponasaju kao zene a vise kao muskarci i onda ocekuje da je postujes kao damu
u tramvaju toga ima mnogo... od laktanja psovki i svađa ...
Usuti vozac, a valjda i tek tada skonto sta ga je zena pitala.
Nek je nama zena kad je sve manje ovih drugih
sta se guras, ja sam dama, naserem ti se u usta!
:ppp
ali kad pocnu komentirati desavanja u busu, troli. odmah dobijes
zapaljenje mozdane opne od prevelike kolicine informacija.
gotovo je isto kad krenu nako nejac propitivati a kako se zoves, a ko ti je ovo, a sta ti je ono...
kako je gro djece, narocito u toj dobi nejacastva, nebistro, da ne kazem paglu
obicno ista nista ne progovaraju kano mulci. e onda nastaje neugodan tajac ili debata
s majkom ili praroditeljkom sto je jos gore.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#830 Re: Centrotrans vozi za 1KM
ja sam imao najneugodnije iskostvo s jednom "gospođom" koja me je maltretirala tri četiri stanice bukvalno je jahala na meni i zvocala rukom mi glavusu pritiskala laktom po ramenu koljenom po bubregu... sta ja znam... mozda sam i ja kriv jer je bila guzva a ja kasnio na posao pa sam se ugurao u tramvaj i njih pribio sve
i stajao na prvoj stepenici a ona jahala odozgo a ja sam jedno 15 puta od malte do građevinske škole rekao
izvinjavam se
a na uvrede sam odgovarao to mozete meni a klosar bi vas razbio:roll:
to je bilo prije 2-3 godine
ves sada ne bih imao zivaca iskulirati
generalno s muskarcima nemam problema... kontaju svi mos se pobit ovo ono a zene u podsvijesti imaju nekakvu "papucicu za gas" u mjesto kocnice jer kontaju neće ih muško udariti i ako musko udari zensko neko ce priletiti
to je bar moje misljenje... jos ako je zgodno
u posljednje vrijeme imam običaj izaći iz tramvaja ako krenu glupe priče između putnika
iritantna je sorta đaka iz levatskih škola koja je ono količina gluposti na jednom mjestu... obično između 7 i 8 je ta gužva... to je klasični teror nad ušima
i stajao na prvoj stepenici a ona jahala odozgo a ja sam jedno 15 puta od malte do građevinske škole rekao
izvinjavam se
a na uvrede sam odgovarao to mozete meni a klosar bi vas razbio:roll:
ves sada ne bih imao zivaca iskulirati
generalno s muskarcima nemam problema... kontaju svi mos se pobit ovo ono a zene u podsvijesti imaju nekakvu "papucicu za gas" u mjesto kocnice jer kontaju neće ih muško udariti i ako musko udari zensko neko ce priletiti
u posljednje vrijeme imam običaj izaći iz tramvaja ako krenu glupe priče između putnika
iritantna je sorta đaka iz levatskih škola koja je ono količina gluposti na jednom mjestu... obično između 7 i 8 je ta gužva... to je klasični teror nad ušima
- johnnykola
#831 Re: Centrotrans vozi za 1KM
da! cast izuzecima kojih nema,komi wrote:ja sam imao najneugodnije iskostvo s jednom "gospođom" koja me je maltretirala tri četiri stanice bukvalno je jahala na meni i zvocala rukom mi glavusu pritiskala laktom po ramenu koljenom po bubregu... sta ja znam... mozda sam i ja kriv jer je bila guzva a ja kasnio na posao pa sam se ugurao u tramvaj i njih pribio sve
izvinjavam se![]()
![]()
![]()
![]()
a na uvrede sam odgovarao to mozete meni a klosar bi vas razbio:roll:![]()
![]()
ves sada ne bih imao zivaca iskulirati![]()
generalno s muskarcima nemam problema... kontaju svi mos se pobit ovo ono a zene u podsvijesti imaju nekakvu "papucicu za gas" u mjesto kocnice jer kontaju neće ih muško udariti i ako musko udari zensko neko ce priletitito je bar moje misljenje... jos ako je zgodno
![]()
pa dje je nestalo ono tinejdzersko bit cu isti, ali i drugaciji na neki svoj nacin?
nego, za naklacivanje. jednom tako u troli naslonila se gospodja i ja reko haj da vidim koliko ce inzistirati
na mojemu telesu kano naslonjacu. a avgust, upeklo. 15 tisuca miomirisa
u prometalu.
ponajvise trebas kao oslonac. bas u jednom od tih trenutaka ja ti se izvijem
kano lastis kakov, a zemska zamalo da ne roknu na patos preko drugih suputnika.
ubalansira se, pogleda me i odusta od daljnjeg naklacivanja. po meni, tako je najbolje postupiti
kad si handren. iskljucis bilo kakvu raspravu, naklacivac sam
pao, sam se ubio, a ako ti tad sta prigovori stvarno je sprzen.
mada je sprzenih gro.
- NEOPLAN
#832 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Meni su najjace nane i dede u pola osam ujutro u prepunoj troli na stanici kod opstine Centar, kad pocnu da se deru na onog jadnika sto pokusava da se ugura u trolu iako iza ima jos tri komada. Obicno deranje izgleda ovako:
"Ajde vozi vise, zakasnicu...." (kud ce ono zakasniti u pola osam kad ima svu slobodu penzionerskog zivota ccc
)
"Sta si se ti sad nas'o gurati, znas li ti bolan da ta vrata senzer zatvara..." (cuj senzer....
)
"Allahu dragi, svakakvih seljaka ima u ovom gradu....pa bolan ustanider neni, vidis da nemerem stajati vise, dok ovi seljaci ne oslobode vrata..." (obicno to govori dedo koji smrdi na rakiju, a nana obicno kad sjedne zadigne dimije i namijesta vunene carape...
)
A ima i onaj slucaj kad nana sira neg' duza stane na vrata i nece da mrdne ka sredini, jer zaboga, izlazi za dvije stanice i boji se da ce ostati zaglavljena u troli...
"Ajde vozi vise, zakasnicu...." (kud ce ono zakasniti u pola osam kad ima svu slobodu penzionerskog zivota ccc
"Sta si se ti sad nas'o gurati, znas li ti bolan da ta vrata senzer zatvara..." (cuj senzer....
"Allahu dragi, svakakvih seljaka ima u ovom gradu....pa bolan ustanider neni, vidis da nemerem stajati vise, dok ovi seljaci ne oslobode vrata..." (obicno to govori dedo koji smrdi na rakiju, a nana obicno kad sjedne zadigne dimije i namijesta vunene carape...
A ima i onaj slucaj kad nana sira neg' duza stane na vrata i nece da mrdne ka sredini, jer zaboga, izlazi za dvije stanice i boji se da ce ostati zaglavljena u troli...
- johnnykola
#833 Re: Centrotrans vozi za 1KM
e ovo posljednje mi je zbilja misteri. i mislim da nema veze s kilazom.
vecina raje se ukopa na ulazu na vrata. koja glupost! pa jasno je k'o dan
da kad stojis na ulazu postoji veca sansa da cete neko dokaciti, da cete
neko verbalno napasti, da cete u krajnjoj liniji orobiti... ali jok,
zauzmi rov na vratima i ne mrdaj nikud!
- sodom
#834 Re: Centrotrans vozi za 1KM
vidi se da se nikad nisi vozio trolomjohnnykola wrote:e ovo posljednje mi je zbilja misteri. i mislim da nema veze s kilazom.![]()
-
MAN-lion's coach
#835 Re: Centrotrans vozi za 1KM
.......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:58, edited 2 times in total.
- Truba
#836 Re: Centrotrans vozi za 1KM
takvim najgore padne nepoštovanje mlađih a hvala bogu na generacijama 1990+ oni ne fermaju živu silu ja još uvijek u podsvijesti imam onu komunističko - propagandnu o poštovanju starijih drugova o poštovanju cajkana i svih organa upraveNEOPLAN wrote:Meni su najjace nane i dede u pola osam ujutro u prepunoj troli na stanici kod opstine Centar, kad pocnu da se deru na onog jadnika sto pokusava da se ugura u trolu iako iza ima jos tri komada.
- Truba
#837 Re: Centrotrans vozi za 1KM
jutros u praznoj dvojci mene na drugim vratima udario talas koji se valasao na krilima miomirisa sanel broj ne znam ni koji s pijace... kad ga je mnogo miris ima isti efekat kao i smrad = nesnosljivo... bukvalno ne mozes disati... kome se baba mirises i zasto tolikoMAN-lion's coach wrote:(pa komšija ja sam s Dolac Malte...)hhh nemoj da ti smeta nick...baš je žemstven...komi wrote:ja sam imao najneugodnije iskostvo s jednom "gospođom" koja me je maltretirala tri četiri stanice bukvalno je jahala na meni i zvocala rukom mi glavusu pritiskala laktom po ramenu koljenom po bubregu... sta ja znam... mozda sam i ja kriv jer je bila guzva a ja kasnio na posao pa sam se ugurao u tramvaj i njih pribio sve![]()
Ja sam mislila da te je tašnom presovala...haha to se znalo meni desiti.
A iskreno neću pričati papanluk sjedi nekakva cura ispred mene,kosa joj i nije baš čistamalo lojava...i fino uze namještati i mlatiti kosom od 2 metra a normalno meni sve u lice...fuj
- Truba
#838 Re: Centrotrans vozi za 1KM
idem na maltu pjehe da jednu stanicu izbjegnem revizoreMAN-lion's coach wrote: (pa komšija ja sam s Dolac Malte...)hhh nemoj da ti smeta nick...baš je žemstven...![]()
- sheilak
#839 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Kakav je novi status informacija o autobusnom krimiju? Da li je komercijala u opticaju?
Ili moram pjehe do grada?
( Inace, sto se tice ove diskusije o "naklacivanju" u prijevoznim sredstvima:Gdje nauce ono udaranje laktom u potiljak, vrat ili udubljenje izmedju lopatica? Da i ja malo vjezbam.)
( Inace, sto se tice ove diskusije o "naklacivanju" u prijevoznim sredstvima:Gdje nauce ono udaranje laktom u potiljak, vrat ili udubljenje izmedju lopatica? Da i ja malo vjezbam.)
- Karabaja
#840 Re: Centrotrans vozi za 1KM
što te to hairlija ne vozasheilak wrote:Kakav je novi status informacija o autobusnom krimiju? Da li je komercijala u opticaju?Ili moram pjehe do grada?
- sheilak
#841 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Ejs. Nemoj te nake niske udarce
Nije in Bosnien
Nije in Bosnien
-
elSaik
#842 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Urbano, samo urbano...NEOPLAN wrote:Meni su najjace nane i dede u pola osam ujutro u prepunoj troli na stanici kod opstine Centar, kad pocnu da se deru na onog jadnika sto pokusava da se ugura u trolu iako iza ima jos tri komada. Obicno deranje izgleda ovako:
"Ajde vozi vise, zakasnicu...." (kud ce ono zakasniti u pola osam kad ima svu slobodu penzionerskog zivota ccc)
"Sta si se ti sad nas'o gurati, znas li ti bolan da ta vrata senzer zatvara..." (cuj senzer....)
"Allahu dragi, svakakvih seljaka ima u ovom gradu....pa bolan ustanider neni, vidis da nemerem stajati vise, dok ovi seljaci ne oslobode vrata..." (obicno to govori dedo koji smrdi na rakiju, a nana obicno kad sjedne zadigne dimije i namijesta vunene carape...)
- Karabaja
#843 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Onda bi ti trebala imati za taxijasheilak wrote:Ejs. Nemoj te nake niske udarce![]()
Nije in Bosnien
- stachu
- NEOPLAN
#845 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Dobar, dobar......
Hasan Basic nije sandzo....vec bosanac, odnosno hercegovac....
- sheilak
#846 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Eh, pa mora se nesto i na stranu staviti, sto hairlija posaljeKarabaja wrote:Onda bi ti trebala imati za taxijasheilak wrote:Ejs. Nemoj te nake niske udarce![]()
Nije in Bosnien
Danas sam cekala bus oko 25 min-nista se od motorizacije pojavilo nije na stanici Mojmilo. Na kraju me povela komsinica ( hvala joj
-
MAN-lion's coach
#847 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Pa zvanično su urjeđali svakih 15 minuta komercijala 31e.
A Ct. ne saobraća.
A Ct. ne saobraća.
- Truba
#848 Re: Centrotrans vozi za 1KM
mislim da ćemo biti iznenadjeni sljedećim potezom
centrotransa
-
shambho
#849 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Jooj kad smo kod ovog prevoza ljudi su zvanicno poceli smrdit.. Mislim i ja se znojim al' stavljam dezodorans.. Al' doslo ljeto..
Ja danas u tramvaju i otvorih jedina jedini prozor (svi su zatvoreni) i zena mi UZE RUKU, POMACE je i zatvori ga.. -.- ..........

-
MAN-lion's coach
#850 Re: Centrotrans vozi za 1KM
shambho wrote:Jooj kad smo kod ovog prevoza ljudi su zvanicno poceli smrdit.. Mislim i ja se znojim al' stavljam dezodorans.. Al' doslo ljeto..Ja danas u tramvaju i otvorih jedina jedini prozor (svi su zatvoreni) i zena mi UZE RUKU, POMACE je i zatvori ga.. -.- ..........
![]()
Joj to je vala najveći problem.
Pa yel tako teško (u prevodu skupo uzeti sapun pa nije 100 maraka),a voda nam nije skupa pa se oprati.Joj fuj...
Nekad i meni smeta propuh iskreno,koliko su mi uvrtili u glavu pojam zvani upala mozga i facijalis...
Najbolje je uzeti vatrogasni šlauf i uletiti u tram i ispaliti vodeni top...