KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
amer10

#826 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amer10 »

blondina wrote:ja jos cekam poziv od mog poslodavca,navodno jos ga nisu zvali.da li je to moguce :?
mog su poslodavca zvali i odobrilu mu i sve zavrseno, ja cekam 1o dana da mene poslodavac samo zovne nas 5 i da potisemo ugovor a jos nas nikako ne zove...a to da mu jos iz kantona nisu javili neznam ti reci toliko dugo
blondina

#827 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by blondina »

amer10 wrote:
blondina wrote:ja jos cekam poziv od mog poslodavca,navodno jos ga nisu zvali.da li je to moguce :?
mog su poslodavca zvali i odobrilu mu i sve zavrseno, ja cekam 1o dana da mene poslodavac samo zovne nas 5 i da potisemo ugovor a jos nas nikako ne zove...a to da mu jos iz kantona nisu javili neznam ti reci toliko dugo

prije par dana kad sam kontaktirala poslodavca reko mi je da ceka odgovor posto mu je ponuđena SSS a on želi VSS.i od tad nema nikakvog odgovora.proslo je već 7 dana.ne mogu da vjerujem da to toliko dugo traje.
mada u ovoj našoj državi je sve moguće :bih:
pama

#828 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by pama »

Pravo,filozofija,ekonomija,masinstvo...

http://konkursi.ba/company/Ministarstvo-odbrane-BiH
hurmasica

#829 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hurmasica »

pama hvala na info :)
hare_shegrt

#830 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hare_shegrt »

Ako niste vec nasli jaku stelu, zaboravite na ovaj oglas u MO, mjesta se tu popune prije izlaska konkursa. Ja vas upozorio jer provjereno znam da je tako, ali ko hoce da gubi vrijeme, bujrum. :-D
ibizza

#831 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

hare_shegrt wrote:Ako niste vec nasli jaku stelu, zaboravite na ovaj oglas u MO, mjesta se tu popune prije izlaska konkursa. Ja vas upozorio jer provjereno znam da je tako, ali ko hoce da gubi vrijeme, bujrum. :-D
100% nastiman konkurs,zato narode ne gubite vrijeme i novac :x
zli_hordas

#832 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by zli_hordas »

zar za mene nema stele dokleee ce mi tuzno biti lice :dance: :bih:
homar

#833 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by homar »

hare_shegrt wrote:Ako niste vec nasli jaku stelu, zaboravite na ovaj oglas u MO, mjesta se tu popune prije izlaska konkursa. Ja vas upozorio jer provjereno znam da je tako, ali ko hoce da gubi vrijeme, bujrum. :-D
Na žalost je tako. Svako mjesto u državoj službi (na svim nivoima) je već rezervisano. Ubjedljivo najveća korupcija, to je odavno poznato, razrađena metodologija da "sve bude po zakonu". Agencije i službe za provođenje zakona ne žele se upuštati u tu problematiku, jer se ista "metodologija" primjenjuje i kod njih.

Koji je lijek? Nema drugog lijeka, nego javnim prozivanjem, pritiskom da se smanje plate i ostale privilegija državnim službenicima, da se ta sredstava preusmjere u privredu (proizvodnju) i da mjesta u privredi budu atraktivnija od državne službe. Svaki privrednik će uvesti konkurenciju i tražiti najkvalitetnijeg radnika. Do tada, nažalost, ode nam omladina vani. Zvuči pesimistično, ali je jedino moguće rješenje za spas BiH potpuno urušavanje sadašnjeg sistema, neko bi to nazvao revolucija.
zli_hordas

#834 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by zli_hordas »

Jeb jeb.ena situacija
hare_shegrt

#835 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hare_shegrt »

Samim tim sto su za mjesto ekonomiste stavili odsjek za menadzment govori da je mjesto nastimano za nekoga ko je zavrsio upravo taj smjer. Zivjela nam ova posrana drzava! :bih:
ibizza

#836 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

hare_shegrt wrote:Samim tim sto su za mjesto ekonomiste stavili odsjek za menadzment govori da je mjesto nastimano za nekoga ko je zavrsio upravo taj smjer. Zivjela nam ova posrana drzava! :bih:
:thumbup: :thumbup:
Plus,stavili da je potrebno ljekarsko...znaci,sto manje ljudi da se prijavi(niko nece bacati pare na ljekarsko).
LaCici

#837 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by LaCici »

Koliko ja znam ljekarski se vadi tek ako dobijes posao :roll:
Oni to naglase u oglasu, ali nije uslov za prijavu, vadis tek po potpisivanju ugovora. Tako je bar meni bilo kada sam pripravnicki obavljala.
Not My Idea

#838 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Not My Idea »

pama wrote:Pravo,filozofija,ekonomija,masinstvo...

http://konkursi.ba/company/Ministarstvo-odbrane-BiH
nastimano.
blondina

#839 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by blondina »

imal ko kakvih novih informacija,jel ko počeo radit?
neuočljiva

#840 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by neuočljiva »

Ima li iko kakav haber od Federalnog ministarstva za boračka pitanja vezano za odgovor na njihov konkurs??
hurmasica

#841 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hurmasica »

bit ce, cula sam iz povjerljivih izbora da nema stele za tih 10 volontera
neuočljiva

#842 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by neuočljiva »

hurmasica wrote:bit ce, cula sam iz povjerljivih izbora da nema stele za tih 10 volontera
Daj Bože. :) Bez štele u našoj državi je nemoguće.
blondina

#843 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by blondina »

neuočljiva wrote:
hurmasica wrote:bit ce, cula sam iz povjerljivih izbora da nema stele za tih 10 volontera
Daj Bože. :) Bez štele u našoj državi je nemoguće.

u potpunosti se slažem da bez štele nema se sta tražit.mada meni ni štela nije nešto pomogla,ja još uvijek čekam odgovor od poslodavca,kao jos ga nisu zvali. :-)
Di_name

#844 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Di_name »

Da li je iko dobio odgovor iz KONkurencijskog vijeća, ja nisam još ni odbijenicu.. a što se tiče MO mislila sam se prijavit,, al sad čitam ove komentare i mislim da je gubljenje vremena... tuga tugaa :skoljka: :skoljka:
blondina

#845 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by blondina »

imal ko živ na ovoj temi... :zzzz:
amer10

#846 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amer10 »

blondina wrote:imal ko živ na ovoj temi... :zzzz:

ima hahha, neznam kakva je situacija kod tebe al mene nisu jos zvali, neznam da li da se nadam vise
doll_24

#847 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by doll_24 »

Ljudi dragi sta radite dok iscekujete ishod 1001 prijave za posao?...ja vise gubim svaku nadu da cu se ikada zaposliti i odraditi taj pripravnicki ili naci BILO KAKAV drugi posao :sad: Molim vas utjesite me da nisam jedina koja ne radi niti je ikada radila i vec godinu dana predaje na sve moguce konkurse,oglase i salje otvorene molbe svim firmama u Sarajevu :cry:
blondina

#848 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by blondina »

amer10 wrote:

ima hahha, neznam kakva je situacija kod tebe al mene nisu jos zvali, neznam da li da se nadam vise
ni mene još niko ne zove...već sam počela da ludim...ne znam šta da radim
blondina

#849 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by blondina »

doll_24 wrote:Ljudi dragi sta radite dok iscekujete ishod 1001 prijave za posao?...ja vise gubim svaku nadu da cu se ikada zaposliti i odraditi taj pripravnicki ili naci BILO KAKAV drugi posao :sad: Molim vas utjesite me da nisam jedina koja ne radi niti je ikada radila i vec godinu dana predaje na sve moguce konkurse,oglase i salje otvorene molbe svim firmama u Sarajevu :cry:

nisi jedina...uz tebe smo...četa nezaposlenih i bez nade :)
notabene

#850 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by notabene »

blondina wrote:
amer10 wrote:

ni mene još niko ne zove...već sam počela da ludim...ne znam šta da radim

Ne bi bilo loše da odeš do poslodavca i nekako mu dadneš do znanja da bi voljela znati kakav je ishod... U vecini slucajeva poslodavci mogu kontaktirati nadležni biro i tamo im se dadne informacija.. Mislim da su skoro pa svi predmeti vec zavrseni, samo sto vecina nije jos dostavljena poslodavcima.. prema tome, to ti je moj savjet..
Post Reply