Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

johntra

#826 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

haj fkt...nova tema...zapremina vs obrtaji... :D
A Hemi je Hemi, kakav AMG, kakvi tripovi...
respo

#827 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by respo »

pa jbg nisam sirovina pa da ga sirovo i koristim
ti ako trazis auto za sirovo iskoristavanje kupis pincgauera ili eventualno kamion
kreso_atac

#828 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

Rekao sam maloprije, auto koje mogu gaziti 10 sati po vrtacama bez gasenja, a onda na autoput i 800 km ubiti u komadu ;) I naravno da tu nemam izbora medju evropljanima.
herbert mekfjuger

#829 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by herbert mekfjuger »

avantgarde wrote:
Evo ti jedna slika pa pari malo oci,ovo amerikanci ne mogu napravit :D ;

Image
AMG-motor,6,3 l,V8,benzinac...strava od motora...a imas ih u Europi koliko hoces dobrih i velikih.
wow šta ima amg, eto ispario oči hahahahaha idi ba pametnjakovicu s kolegom u audi q7, a ja odo parit oči na ovim krešinim hemi zvijerima i na cumminsu :D
Blobi

#830 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

Image

Evo pa obojica parite oci :mrgreen:

P.S.
@herbert: Hoces obrtni moment - eto ti obrtni moment :D
kreso_atac

#831 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

Nista prijatelju meni ovo sve kao igracke. Iskreno, bez ikakvog "hejtovanja" kako to kazu :) Tip sam koji se voli ganjati po terenu sa autom, a na ovom se vidi da bi se raspao na saht ako naleti.
respo

#832 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by respo »

kreso_atac wrote:Rekao sam maloprije, auto koje mogu gaziti 10 sati po vrtacama bez gasenja, a onda na autoput i 800 km ubiti u komadu ;) I naravno da tu nemam izbora medju evropljanima.
ti onda imas zescih problema
ne s izborom auta nego sa glavom
herbert mekfjuger

#833 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

respo wrote:
kreso_atac wrote:Rekao sam maloprije, auto koje mogu gaziti 10 sati po vrtacama bez gasenja, a onda na autoput i 800 km ubiti u komadu ;) I naravno da tu nemam izbora medju evropljanima.
ti onda imas zescih problema
ne s izborom auta nego sa glavom
i ja isto :D i ponosim se tim :D

jbg ne znam šta vi ostali imate s tim šta ja zahtijevam od auta :D od auta zahtijevam da bude neuništivo i što univerzalnije :D
madner

#834 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

Da niste zaboravili na G klasu? :D

Taj zahtjev za 10 sati + 800 km je smjesan u odnosu na zahtjeve koje motor napravljen da mora izdrazati na autuputu mora ispuniti.
kreso_atac

#835 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

Da, da smijesan je, nekima...
johntra

#836 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

znači nekima je malo ganjanje po gudurama desetak sati i vožnja od pet do šest sati, a sve bez prestanka?
avantgarde

#837 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

Vernes_AMG wrote:mala ispravka , 6.2l je ovo motor :)
Drugar ako ga svi zovu 6.3 onda cu ga i ja tako zvat...a ti ga krsti kako hoces.

Image
herbert mekfjuger

#838 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

madner wrote:Da niste zaboravili na G klasu? :D

Taj zahtjev za 10 sati + 800 km je smjesan u odnosu na zahtjeve koje motor napravljen da mora izdrazati na autuputu mora ispuniti.
hahahahahaaha jarane ne smijem se tvom citatu, nego zahtjevu, smiješan je ono stvarno :D koji su to zahtjevi svega ti? I koji to od motora koje ja "gotivim" ne ispunjavaju? :D jooooooj
kreso_atac

#839 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

I to ne "gudure" na kakvima se pokazuju "off road" mogucnosti X5, Q7, XC40 i slicnih (iako jako gotivim Volvo, nije jednostavno za ove stvari napravljen), tj ne po prasini i makadamu, vrtace, ne znam kako objasniti pojam, uglavnom traze se jako zahtjevna mjesta prilikom trasiranja staze za hard, i tu bas do izrazaja dolaze ti motori, koji ce baciti ulje na turbo, koji ce prokljucati, koji ce proklizati, koji ce se popeti ;)
madner

#840 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

herbert mekfjuger wrote:
madner wrote:Da niste zaboravili na G klasu? :D

hahahahahaaha jarane ne smijem se tvom citatu, nego zahtjevu, smiješan je ono stvarno :D koji su to zahtjevi svega ti? I koji to od motora koje ja "gotivim" ne ispunjavaju? :D jooooooj
Uobicajno je 24h rad pri maksimalnoj brzini i da temperatura u unutrasnjosti vozila ne predje odredjenu granicu.
avantgarde

#841 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

kreso_atac wrote:Nista prijatelju meni ovo sve kao igracke. Iskreno, bez ikakvog "hejtovanja" kako to kazu :) Tip sam koji se voli ganjati po terenu sa autom, a na ovom se vidi da bi se raspao na saht ako naleti.
Pricaj ti to tamo "cheesburger naciji",oni ce ti povjerovat...a mi znamo da vasi srotovi pucaju na 150 000km max.uprkos velikim motorima.
Nasa europska auta prelaze po pola miliona km bez frke.
I pod punim gasom.

Vi tamo ne smijete ni stisnut gas do daske...

Evo ti jedan desetocilindras,diselov,nepoderiv...guraj dokle hoces i koliko mozes,ne puca. :D :lol: :lol:

Image
herbert mekfjuger

#842 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

avantgarde wrote:
kreso_atac wrote:Nista prijatelju meni ovo sve kao igracke. Iskreno, bez ikakvog "hejtovanja" kako to kazu :) Tip sam koji se voli ganjati po terenu sa autom, a na ovom se vidi da bi se raspao na saht ako naleti.
Pricaj ti to tamo "cheesburger naciji",oni ce ti povjerovat...a mi znamo da vasi srotovi pucaju na 150 000km max.uprkos velikim motorima.
I pod punim gasom.

Evo ti jedan desetocilindras,diselov,nepoderiv...guraj dokle hoces i koliko mozes,ne puca. :D :lol: :lol:

Image
a zašto onda jeep daje garanciju na motor od 720.000 km? Onako iz zajebancije? Pa moj amerikanac je prešo 170000 milja, pa ništa ne puče na 100.000 milja (tih tvojih 150.000 km)
kreso_atac

#843 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

Ja nisam u SAD, zivim u austriji i svedskoj naizmjenicno, a dosta vremena provodim i u hrvatskoj. Moj grand (2003 godina) trenutno na satu ima 171 000 milja, a Ciro (1999 godina) 242 000 milja (bez ikakvih detaljnijih zahvata na motoru, cak ni lanac nikad mijenjan, niti ima potrebe jos uvijek). I da je taj TDI mocan kao sto kazes, koristio bi se vec u tim nekim zahtjevnijim radnjama, a ne samo za jurcanje po autoputu. Ne znam, nisam ga nikada imao pod nogom, ali imao sam 3.0 i 4.2 TDI (vukao labudicu sa drugim vozilom na njoj, i nije se pokazao bas nesto za opjevat, uzimajuci obzir da ima toliku zapreminu i da je dizel.) Sminka je to, da ga svakodnevno koristis za te stvari, mislis da bi izdrzao dugo? Cisto sumnjam. Osjeti se pri samom startu pod takvim opterecenjem kako je mocan motor (ko ima malo veceg iskustva sa tim stvarima primijeti vjerujem, iskusniji ce mi to potvrditi (90% vas nije sjelo ni u jedno vozilo ovakve kubikaze, a ovdje puni nam glave o nekim motorima i snagama, momentima), sta zelim da kazem je da se osjeti prilikom starta pod opterecenjem, a znamo da je zbog sila trenja najteze pokrenuti vozilo iz mirovanja ;)
Tuzla_BHF

#844 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Tuzla_BHF »

Bre ti izgleda ne znaš šta je GOLF II, provedeš 24 sata po Bosanskom škriljavom gorju i off road makadamu bez gašenja..
Onda odeš na autoput Zenica - Sarajevo 140 km/h ubiješ u komadu, e to je reći iskustvo.

Ti izgleda cijeli svoj životni vijek provedeš vozikajući se po vrtačama :lol:
Kiberluskoni

#845 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Kiberluskoni »

Evo da se i ja prijavim sa svojih 190 000 milja (oko 300 000 kilometara) koje je pregazio moj ćiro sa 242 motorom. Maloprije sam pogledo i nije još šrotiro :) . Priznajem, mislio sam ga otvarat sljedeće godine, ne zato što je rikavela nego imam u planu prepravku na 4.6 litara :D .
Takođe znam lika koji je vozio šestaka na 4 cilindra, dok mu majstor nije rekao da nešto nije ok. Kaže, samo mu malo potrošnja porasla. Ako proguglate naći ćete slike motora u kojima je klip izgorio komplet (ostala samo klipnjača), a vlasnik je i dalje neometano vozio svog vjernog ćiru :-D .
kreso_atac

#846 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

4.0 I6 poslije 1993 godine je malo dotjeran, ima tzv safe mode i može na tri cilindra voziti gotovo bez frke uz malo veću potrošnju. Takođe tip svjećica mu gotovo nikakvu ulogu ne igra. I samo ti mogu iskreno preporučiti da ne diraš ništa oko motora, koji će ti vrag 4.6, pokvarit ćeš ga, sasvim je dovoljan taj za sve šta ti treba.
Tuzla_BHF

#847 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Tuzla_BHF »

herbert mekfjuger wrote:
avantgarde wrote:
I pod punim gasom.

Image
a zašto onda jeep daje garanciju na motor od 720.000 km? Onako iz zajebancije? Pa moj amerikanac je prešo 170000 milja, pa ništa ne puče na 100.000 milja (tih tvojih 150.000 km)
kakav tvoj amerikanac, moj golf II 1600 ccm diesel prešao samo 1.200.000 km a samo mu španer i zupčasti mijenjao te ulje dosipao :lol: ..
avantgarde

#848 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

:dance: :thumbup:
madner

#849 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

kreso_atac wrote:Ja nisam u SAD, zivim u austriji i svedskoj naizmjenicno, a dosta vremena provodim i u hrvatskoj. Moj grand (2003 godina) trenutno na satu ima 171 000 milja, a Ciro (1999 godina) 242 000 milja (bez ikakvih detaljnijih zahvata na motoru, cak ni lanac nikad mijenjan, niti ima potrebe jos uvijek). I da je taj TDI mocan kao sto kazes, koristio bi se vec u tim nekim zahtjevnijim radnjama, a ne samo za jurcanje po autoputu. Ne znam, nisam ga nikada imao pod nogom, ali imao sam 3.0 i 4.2 TDI (vukao labudicu sa drugim vozilom na njoj, i nije se pokazao bas nesto za opjevat, uzimajuci obzir da ima toliku zapreminu i da je dizel.) Sminka je to, da ga svakodnevno koristis za te stvari, mislis da bi izdrzao dugo? Cisto sumnjam. Osjeti se pri samom startu pod takvim opterecenjem kako je mocan motor (ko ima malo veceg iskustva sa tim stvarima primijeti vjerujem, iskusniji ce mi to potvrditi (90% vas nije sjelo ni u jedno vozilo ovakve kubikaze, a ovdje puni nam glave o nekim motorima i snagama, momentima), sta zelim da kazem je da se osjeti prilikom starta pod opterecenjem, a znamo da je zbog sila trenja najteze pokrenuti vozilo iz mirovanja ;)
TDI motori su uveliko koristeni u teskoj industriji, dakle sam motor sigurno nece biti problem. :wink:
kreso_atac

#850 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

u kojoj teskoj industriji recimo, naprimjer?
Post Reply