A Hemi je Hemi, kakav AMG, kakvi tripovi...
Vase naredno vozilo ce biti ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#826 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
haj fkt...nova tema...zapremina vs obrtaji...
- respo
#827 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
pa jbg nisam sirovina pa da ga sirovo i koristim
ti ako trazis auto za sirovo iskoristavanje kupis pincgauera ili eventualno kamion
ti ako trazis auto za sirovo iskoristavanje kupis pincgauera ili eventualno kamion
- kreso_atac
#828 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Rekao sam maloprije, auto koje mogu gaziti 10 sati po vrtacama bez gasenja, a onda na autoput i 800 km ubiti u komadu
I naravno da tu nemam izbora medju evropljanima.
-
herbert mekfjuger
#829 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
wow šta ima amg, eto ispario oči hahahahaha idi ba pametnjakovicu s kolegom u audi q7, a ja odo parit oči na ovim krešinim hemi zvijerima i na cumminsuavantgarde wrote:
Evo ti jedna slika pa pari malo oci,ovo amerikanci ne mogu napravit;
AMG-motor,6,3 l,V8,benzinac...strava od motora...a imas ih u Europi koliko hoces dobrih i velikih.
-
Blobi
#830 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Evo pa obojica parite oci
P.S.
@herbert: Hoces obrtni moment - eto ti obrtni moment
- kreso_atac
#831 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Nista prijatelju meni ovo sve kao igracke. Iskreno, bez ikakvog "hejtovanja" kako to kazu
Tip sam koji se voli ganjati po terenu sa autom, a na ovom se vidi da bi se raspao na saht ako naleti.
- respo
#832 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ti onda imas zescih problemakreso_atac wrote:Rekao sam maloprije, auto koje mogu gaziti 10 sati po vrtacama bez gasenja, a onda na autoput i 800 km ubiti u komaduI naravno da tu nemam izbora medju evropljanima.
ne s izborom auta nego sa glavom
-
herbert mekfjuger
#833 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
i ja istorespo wrote:ti onda imas zescih problemakreso_atac wrote:Rekao sam maloprije, auto koje mogu gaziti 10 sati po vrtacama bez gasenja, a onda na autoput i 800 km ubiti u komaduI naravno da tu nemam izbora medju evropljanima.
ne s izborom auta nego sa glavom
jbg ne znam šta vi ostali imate s tim šta ja zahtijevam od auta
- madner
#834 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Da niste zaboravili na G klasu?
Taj zahtjev za 10 sati + 800 km je smjesan u odnosu na zahtjeve koje motor napravljen da mora izdrazati na autuputu mora ispuniti.
Taj zahtjev za 10 sati + 800 km je smjesan u odnosu na zahtjeve koje motor napravljen da mora izdrazati na autuputu mora ispuniti.
- kreso_atac
#835 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Da, da smijesan je, nekima...
- johntra
#836 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
znači nekima je malo ganjanje po gudurama desetak sati i vožnja od pet do šest sati, a sve bez prestanka?
- avantgarde
#837 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Drugar ako ga svi zovu 6.3 onda cu ga i ja tako zvat...a ti ga krsti kako hoces.Vernes_AMG wrote:mala ispravka , 6.2l je ovo motor

-
herbert mekfjuger
#838 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
hahahahahaaha jarane ne smijem se tvom citatu, nego zahtjevu, smiješan je ono stvarnomadner wrote:Da niste zaboravili na G klasu?![]()
- kreso_atac
#839 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
I to ne "gudure" na kakvima se pokazuju "off road" mogucnosti X5, Q7, XC40 i slicnih (iako jako gotivim Volvo, nije jednostavno za ove stvari napravljen), tj ne po prasini i makadamu, vrtace, ne znam kako objasniti pojam, uglavnom traze se jako zahtjevna mjesta prilikom trasiranja staze za hard, i tu bas do izrazaja dolaze ti motori, koji ce baciti ulje na turbo, koji ce prokljucati, koji ce proklizati, koji ce se popeti 
- madner
#840 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Uobicajno je 24h rad pri maksimalnoj brzini i da temperatura u unutrasnjosti vozila ne predje odredjenu granicu.herbert mekfjuger wrote:hahahahahaaha jarane ne smijem se tvom citatu, nego zahtjevu, smiješan je ono stvarnomadner wrote:Da niste zaboravili na G klasu?![]()
Taj zahtjev za 10 sati + 800 km je smjesan u odnosu na zahtjeve koje motor napravljen da mora izdrazati na autuputu mora ispuniti.koji su to zahtjevi svega ti? I koji to od motora koje ja "gotivim" ne ispunjavaju?
jooooooj
- avantgarde
#841 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Pricaj ti to tamo "cheesburger naciji",oni ce ti povjerovat...a mi znamo da vasi srotovi pucaju na 150 000km max.uprkos velikim motorima.kreso_atac wrote:Nista prijatelju meni ovo sve kao igracke. Iskreno, bez ikakvog "hejtovanja" kako to kazuTip sam koji se voli ganjati po terenu sa autom, a na ovom se vidi da bi se raspao na saht ako naleti.
Nasa europska auta prelaze po pola miliona km bez frke.
I pod punim gasom.
Vi tamo ne smijete ni stisnut gas do daske...
Evo ti jedan desetocilindras,diselov,nepoderiv...guraj dokle hoces i koliko mozes,ne puca.

-
herbert mekfjuger
#842 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
a zašto onda jeep daje garanciju na motor od 720.000 km? Onako iz zajebancije? Pa moj amerikanac je prešo 170000 milja, pa ništa ne puče na 100.000 milja (tih tvojih 150.000 km)avantgarde wrote:Pricaj ti to tamo "cheesburger naciji",oni ce ti povjerovat...a mi znamo da vasi srotovi pucaju na 150 000km max.uprkos velikim motorima.kreso_atac wrote:Nista prijatelju meni ovo sve kao igracke. Iskreno, bez ikakvog "hejtovanja" kako to kazuTip sam koji se voli ganjati po terenu sa autom, a na ovom se vidi da bi se raspao na saht ako naleti.
I pod punim gasom.
Evo ti jedan desetocilindras,diselov,nepoderiv...guraj dokle hoces i koliko mozes,ne puca.![]()
![]()
![]()
- kreso_atac
#843 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ja nisam u SAD, zivim u austriji i svedskoj naizmjenicno, a dosta vremena provodim i u hrvatskoj. Moj grand (2003 godina) trenutno na satu ima 171 000 milja, a Ciro (1999 godina) 242 000 milja (bez ikakvih detaljnijih zahvata na motoru, cak ni lanac nikad mijenjan, niti ima potrebe jos uvijek). I da je taj TDI mocan kao sto kazes, koristio bi se vec u tim nekim zahtjevnijim radnjama, a ne samo za jurcanje po autoputu. Ne znam, nisam ga nikada imao pod nogom, ali imao sam 3.0 i 4.2 TDI (vukao labudicu sa drugim vozilom na njoj, i nije se pokazao bas nesto za opjevat, uzimajuci obzir da ima toliku zapreminu i da je dizel.) Sminka je to, da ga svakodnevno koristis za te stvari, mislis da bi izdrzao dugo? Cisto sumnjam. Osjeti se pri samom startu pod takvim opterecenjem kako je mocan motor (ko ima malo veceg iskustva sa tim stvarima primijeti vjerujem, iskusniji ce mi to potvrditi (90% vas nije sjelo ni u jedno vozilo ovakve kubikaze, a ovdje puni nam glave o nekim motorima i snagama, momentima), sta zelim da kazem je da se osjeti prilikom starta pod opterecenjem, a znamo da je zbog sila trenja najteze pokrenuti vozilo iz mirovanja 
- Tuzla_BHF
#844 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
kreso_atac wrote:Rekao sam maloprije, auto koje mogu gaziti 10 sati po vrtacama bez gasenja, a onda na autoput i 800 km ubiti u komaduI naravno da tu nemam izbora medju evropljanima.
Bre ti izgleda ne znaš šta je GOLF II, provedeš 24 sata po Bosanskom škriljavom gorju i off road makadamu bez gašenja..
Onda odeš na autoput Zenica - Sarajevo 140 km/h ubiješ u komadu, e to je reći iskustvo.
Ti izgleda cijeli svoj životni vijek provedeš vozikajući se po vrtačama
-
Kiberluskoni
#845 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Evo da se i ja prijavim sa svojih 190 000 milja (oko 300 000 kilometara) koje je pregazio moj ćiro sa 242 motorom. Maloprije sam pogledo i nije još šrotiro
. Priznajem, mislio sam ga otvarat sljedeće godine, ne zato što je rikavela nego imam u planu prepravku na 4.6 litara
.
Takođe znam lika koji je vozio šestaka na 4 cilindra, dok mu majstor nije rekao da nešto nije ok. Kaže, samo mu malo potrošnja porasla. Ako proguglate naći ćete slike motora u kojima je klip izgorio komplet (ostala samo klipnjača), a vlasnik je i dalje neometano vozio svog vjernog ćiru
.
Takođe znam lika koji je vozio šestaka na 4 cilindra, dok mu majstor nije rekao da nešto nije ok. Kaže, samo mu malo potrošnja porasla. Ako proguglate naći ćete slike motora u kojima je klip izgorio komplet (ostala samo klipnjača), a vlasnik je i dalje neometano vozio svog vjernog ćiru
- kreso_atac
#846 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
4.0 I6 poslije 1993 godine je malo dotjeran, ima tzv safe mode i može na tri cilindra voziti gotovo bez frke uz malo veću potrošnju. Takođe tip svjećica mu gotovo nikakvu ulogu ne igra. I samo ti mogu iskreno preporučiti da ne diraš ništa oko motora, koji će ti vrag 4.6, pokvarit ćeš ga, sasvim je dovoljan taj za sve šta ti treba.
- Tuzla_BHF
#847 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
kakav tvoj amerikanac, moj golf II 1600 ccm diesel prešao samo 1.200.000 km a samo mu španer i zupčasti mijenjao te ulje dosipaoherbert mekfjuger wrote:a zašto onda jeep daje garanciju na motor od 720.000 km? Onako iz zajebancije? Pa moj amerikanac je prešo 170000 milja, pa ništa ne puče na 100.000 milja (tih tvojih 150.000 km)avantgarde wrote:Pricaj ti to tamo "cheesburger naciji",oni ce ti povjerovat...a mi znamo da vasi srotovi pucaju na 150 000km max.uprkos velikim motorima.kreso_atac wrote:Nista prijatelju meni ovo sve kao igracke. Iskreno, bez ikakvog "hejtovanja" kako to kazuTip sam koji se voli ganjati po terenu sa autom, a na ovom se vidi da bi se raspao na saht ako naleti.
I pod punim gasom.
Evo ti jedan desetocilindras,diselov,nepoderiv...guraj dokle hoces i koliko mozes,ne puca.![]()
![]()
![]()
- avantgarde
- madner
#849 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
TDI motori su uveliko koristeni u teskoj industriji, dakle sam motor sigurno nece biti problem.kreso_atac wrote:Ja nisam u SAD, zivim u austriji i svedskoj naizmjenicno, a dosta vremena provodim i u hrvatskoj. Moj grand (2003 godina) trenutno na satu ima 171 000 milja, a Ciro (1999 godina) 242 000 milja (bez ikakvih detaljnijih zahvata na motoru, cak ni lanac nikad mijenjan, niti ima potrebe jos uvijek). I da je taj TDI mocan kao sto kazes, koristio bi se vec u tim nekim zahtjevnijim radnjama, a ne samo za jurcanje po autoputu. Ne znam, nisam ga nikada imao pod nogom, ali imao sam 3.0 i 4.2 TDI (vukao labudicu sa drugim vozilom na njoj, i nije se pokazao bas nesto za opjevat, uzimajuci obzir da ima toliku zapreminu i da je dizel.) Sminka je to, da ga svakodnevno koristis za te stvari, mislis da bi izdrzao dugo? Cisto sumnjam. Osjeti se pri samom startu pod takvim opterecenjem kako je mocan motor (ko ima malo veceg iskustva sa tim stvarima primijeti vjerujem, iskusniji ce mi to potvrditi (90% vas nije sjelo ni u jedno vozilo ovakve kubikaze, a ovdje puni nam glave o nekim motorima i snagama, momentima), sta zelim da kazem je da se osjeti prilikom starta pod opterecenjem, a znamo da je zbog sila trenja najteze pokrenuti vozilo iz mirovanja
- kreso_atac
#850 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
u kojoj teskoj industriji recimo, naprimjer?