watch dogs strasna igra, nema dalje
PlayStation 3
Moderator: Benq
-
alenthekiller
#826 Re: PlayStation 3
perverzija grafika na igrama 
-
alenthekiller
#828 Re: PlayStation 3
moja kuca, moj glavni dzojstikBubalo1 wrote:Ma![]()
-
Mustang1
#829 Re: PlayStation 3
Ovo mi je cisto preseravanje .. Ali eto ako bude pristupacna cijena mozda i nabavim odmah po izlazku 
-
Mustang1
#830 Re: PlayStation 3
alenthekiller wrote:moja kuca, moj glavni dzojstikBubalo1 wrote:Ma![]()
-
Mustang1
#832 Re: PlayStation 3
Kje preseravanje ! Pa nisu nista pokazali ! Bukvalno nista .. Pokazali su samo izgled nekih igrica sto uopste ne mora znaciti da je to sa ps4 ..
- House
#833 Re: PlayStation 3
Bubalo1 wrote:Kje preseravanje ! Pa nisu nista pokazali ! Bukvalno nista .. Pokazali su samo izgled nekih igrica sto uopste ne mora znaciti da je to sa ps4 ..
Ceka se Microsoft
-
Mustang1
#834 Re: PlayStation 3
Vjerovatno .. Ako ne bude nista prije njih onda je to to .. Toliko frka oko nicega ..
- Lucazode
#835 Re: PlayStation 3
Razocaran sam. Nikakav bitniji pomak u grafici, samo ga unaprijedili da bude vise orijentiran online sadrzaju i socijalnim mrezama...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- vaučer
#836 Re: PlayStation 3
Da baš, gotovo pa nikakav.Lucazode wrote:Razocaran sam. Nikakav bitniji pomak u grafici, samo ga unaprijedili da bude vise orijentiran online sadrzaju i socijalnim mrezama...
Vizualni 'skok' će uvijek biti manje osjetljiv ovaj put jer je PS3 generacija konzola uz pojačanje grafike koincidirala i s prelaskom na HD televizore, ovaj put je skok s HD na Full HD i to je više nego dovoljno. Kad upališ neku od PS4 igara na Full HD ekranu vjerujem da ćeš promjeniti mišljenje.
Vrlo sam zadovoljan viđenim, Sony je odigrao pametno, fokusirao se na to da su developeri sretni i zadovoljni što će rezultirati bogatim izborom igara tjekom života konzole. Integracija sa socijalnim medijima me ne zanima ali bome mogućnosti koje je pokazao i najavio Gaikai su fantastične, od Remote Play-a na Viti do Cloud streaminga cijelog Playstation kataloga igara. Još nek nastave širiti i razvijati PS+ i bit će to odlično. Sviđa mi se i Suspend/Resume funkcija, u biti cjelokupno mi se sviđa što su pravili pravu konzolu za gejmere i razmišljali o onom što oni traže plus o pametnoj integraciji s postojećim proizvodima iz Sony linije.
Ostaje nerazjašnjeno još pitanje cijene, igranja korištenih igara i dizajna konzole - ne bude li krupnih zajeba kupujem odmah.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#837 Re: PlayStation 3
Da ne otvaramo novu PS4 temu, predlazem da ovu preimenujemo u PS3/PS4.
Evo par linkova za informacije :
http://www.engadget.com/2013/02/20/sony ... cpu-8x-bl/
http://www.engadget.com/2013/02/20/PlayStation4-eye/
http://www.engadget.com/2013/02/20/play ... s-preview/
http://www.engadget.com/2013/02/20/diab ... ation-3-4/
Buduci da su glasine pricale o svega 1GB memorije, veoma mi je drago sto ih ipak ima 8GB. AMD 64bitna x86 platforma sa 8 jezgri ima veliki potencijal. AMD kaska u PC svijetu za Intelom jer te jezgre nikada nisu iskoristene na pravi nacin ali to ne znaci da nece biti na PS4. Mislim PS3 ima 256MB memorije pa vozi FarCry3 bez problema.
Sto se tice igri koje sui najavljene, ovo su pocetci....isto je bilo i sa PS3 kada su developeri samo zapocete radove sa PS2 prebacivali na PS3...meni najimpresivnije izgleda WachDogs...GTA killer.
Takodjer i dalje mislim da su ostavili prostor za neki kasniji dodatak koji bi mogao ukljucivati VR.
Moja je cim se pojavi na trzistu.
Evo par linkova za informacije :
http://www.engadget.com/2013/02/20/sony ... cpu-8x-bl/
http://www.engadget.com/2013/02/20/PlayStation4-eye/
http://www.engadget.com/2013/02/20/play ... s-preview/
http://www.engadget.com/2013/02/20/diab ... ation-3-4/
Buduci da su glasine pricale o svega 1GB memorije, veoma mi je drago sto ih ipak ima 8GB. AMD 64bitna x86 platforma sa 8 jezgri ima veliki potencijal. AMD kaska u PC svijetu za Intelom jer te jezgre nikada nisu iskoristene na pravi nacin ali to ne znaci da nece biti na PS4. Mislim PS3 ima 256MB memorije pa vozi FarCry3 bez problema.
Sto se tice igri koje sui najavljene, ovo su pocetci....isto je bilo i sa PS3 kada su developeri samo zapocete radove sa PS2 prebacivali na PS3...meni najimpresivnije izgleda WachDogs...GTA killer.
Takodjer i dalje mislim da su ostavili prostor za neki kasniji dodatak koji bi mogao ukljucivati VR.
Moja je cim se pojavi na trzistu.
- Maharadza
#838 Re: PlayStation 3
Ne bi rekao; grafa iz PS3 = 0.4 GFLOPS, nova iz PS4 = 1.84 GFLOPS! Nuff said!Lucazode wrote:Razocaran sam. Nikakav bitniji pomak u grafici, samo ga unaprijedili da bude vise orijentiran online sadrzaju i socijalnim mrezama...
DObar trailer + malo gameplay!
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#839 Re: PlayStation 3
Ma poneta je sto je dosta ovih naslova najavljeno i za Ps3 i PS4 ...mislim samo se sjetite prvih Ps3 naslova pa onda to uporedite sa Unchartedom 3 ...ma samo uporedite prvi i drugi Uncharted.
Ipak, ono sto je prikazao Deep Down i WachDogs je vidan napredak...Killzone je jasno da je razvoj poceo na drugoj platformi ...
Deep Down ubija...samo pogledajte detalje a kompletan trailer je in-game (kada vidite ikonice u donjem lijevom uglu, to neko fakat igra) :
Evo ga i za Wach Dogs ...obratite paznju kada lik seta pa naleti na ulicu iz koje puse vjetar, kako se to odrazava na fiziku kaputa koji nosi...
Ono sto ja ocekujem u narednih par godina je naocale ili kaciga koja ce imati isto kao i kontroler svijetleci dio da kamere mogu prepoznati i odrediti polozaj u prostoru ...to ce biti VR ...takodjer ova nova fora sa ontorlerom pri cemu kamera detektuje polozaj kao na MOVE-u moze super da se implementira...recimo sve voznje mogu imati pogled desno ili lijevo u zavisnosti od polozaja kontrolera sto je daleko prirodnije nego kada se isto radi stickom....ili boljka do sada recimo RTS strategija koje je tesko kontorlisati bilo cim osim misem sada mogu biti implementirane bez problema...jedino za ovaj touchpad mislim da ce biti neiskoristek kao i sixaxis ....
Ipak, ono sto je prikazao Deep Down i WachDogs je vidan napredak...Killzone je jasno da je razvoj poceo na drugoj platformi ...
Deep Down ubija...samo pogledajte detalje a kompletan trailer je in-game (kada vidite ikonice u donjem lijevom uglu, to neko fakat igra) :
Evo ga i za Wach Dogs ...obratite paznju kada lik seta pa naleti na ulicu iz koje puse vjetar, kako se to odrazava na fiziku kaputa koji nosi...
Ono sto ja ocekujem u narednih par godina je naocale ili kaciga koja ce imati isto kao i kontroler svijetleci dio da kamere mogu prepoznati i odrediti polozaj u prostoru ...to ce biti VR ...takodjer ova nova fora sa ontorlerom pri cemu kamera detektuje polozaj kao na MOVE-u moze super da se implementira...recimo sve voznje mogu imati pogled desno ili lijevo u zavisnosti od polozaja kontrolera sto je daleko prirodnije nego kada se isto radi stickom....ili boljka do sada recimo RTS strategija koje je tesko kontorlisati bilo cim osim misem sada mogu biti implementirane bez problema...jedino za ovaj touchpad mislim da ce biti neiskoristek kao i sixaxis ....
- Lucazode
#840 Re: PlayStation 3
Nije ovo ni blizu leap koji je napravljen sa 2-ce na 3-cu. Mozda za 2 godine dosegne "wow" efekat. Vrijeme ce pokazat. 3-cu cu cuvat jos 2 godine.
- Quaresma
#841 Re: PlayStation 3
pih, ovo je nista, PC odavno moze imati ovakvu grafiku
- Maharadza
#842 Re: PlayStation 3
A-ha, tu mi dođi, znači prepao se neće li 3-ca previše pasti u cijeni! Pa reci odmah ba!Lucazode wrote:Nije ovo ni blizu leap koji je napravljen sa 2-ce na 3-cu. Mozda za 2 godine dosegne "wow" efekat. Vrijeme ce pokazat. 3-cu cu cuvat jos 2 godine.
- Lucazode
#843 Re: PlayStation 3
Izvini ali moram te pitati kakav je ovo paglu zakljucak? Da sam se prepao (kako ti kazes) pada cijene 3-ce odma bih je prodao.Maharadza wrote:A-ha, tu mi dođi, znači prepao se neće li 3-ca previše pasti u cijeni! Pa reci odmah ba!Lucazode wrote:Nije ovo ni blizu leap koji je napravljen sa 2-ce na 3-cu. Mozda za 2 godine dosegne "wow" efekat. Vrijeme ce pokazat. 3-cu cu cuvat jos 2 godine.
http://www.technologytell.com/gaming/10 ... l-awesome/
@quaresma: Al bas odavno;)
Last edited by Lucazode on 22/02/2013 14:08, edited 1 time in total.
-
Mustang1
#844 Re: PlayStation 3
Koji bolesnici .. Vec mi na mail doslo da preorder ps4 .. Pa ne znaju ni kako izgleda u pm zar ima neko ko ce naruciti sada ovo 
- vaučer
#845 Re: PlayStation 3
Zašto ne, preorder te dok se ne povuku sredstva s računa ne obvezuje na kupovinu ali si zato prvi u redu za dobiti konzolu ako ranije naručiš. Lako otkažeš kad se objavi cijena i svi ostali detalji ko ne smatraš da je za tebe.
-
Mustang1
#846 Re: PlayStation 3
Ima i cijena
cini mi se oko 400 funti da je
- Quaresma
#847 Re: PlayStation 3
joj kad se sjetim patnje sa ovim malim PS1, kad sam igrao ISS, caskom se ugrije, pa onda pusi u konzolu da se sto prije ohladi jer onda zaledi slika kad se pregrijeBubalo1 wrote:Ma![]()
- arnes_king
#848 Re: PlayStation 3
Imam i PC i konzolu ali ja nikada ne bih mogao zamisliti za stalno da predjem na PC za igrice, mogu igrati ali meni nije to to a plus mi je neisplativo, da bar ne izadje toliko skupo PC gaming onda bih mogao i na PC igrati uz dualshock i 32' LCD TV 
- Quaresma
#849 Re: PlayStation 3
ja vecinom igram FPS, Battlefield, CoD tu i tamo, tako da konzola tu nema smisla
kad sam na konzoli osjecam se nekako usamljeno
ovako dok igram, pricam s na skypu, chatam, surfam netom ma svasta
konzolu jedino kad igram sportske, fifu, pes s jaranima
kad sam na konzoli osjecam se nekako usamljeno
- arnes_king
#850 Re: PlayStation 3
Ahm, ja nikad nisam bio ljubitelj online igranja, mislim mogu poigrati ali ja najvise volim kada izadje neka nova igra koju dugo ocekujem da prekucam singleplayer i poslije tog tu igru vise i ne palimQuaresma wrote:ja vecinom igram FPS, Battlefield, CoD tu i tamo, tako da konzola tu nema smisla
kad sam na konzoli osjecam se nekako usamljenoovako dok igram, pricam s na skypu, chatam, surfam netom ma svasta
P.S. a osjecam se usamljeno kako god kad nije neko in-person kraj mene tako da ne volim nikako nista ni igrati ako nema bar jedan prijatelj samnom da to zajedno odradimo