Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
callmethebreeeze

#826 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

burek_in_space wrote:
callmethebreeeze wrote:
strah me da se previse ne opteretim. ne valja pregoniti.
:D
Ne mozhesh se previshe opteretiti ovom vjezhbom. :D
Tachnije, ne mozhesh se ozlijediti, jer mozhesh koristiti bucicu od 10 do 20 kg, koju cesh staviti izmedju nogu, i ako osjetish da neshto nije u redu, lako je ispustish i nastavish vjezhbati bez nje.
ma znam zezam se. kod mene u teretani imaju oni pojasevi na koji mozes zakaciti teg pa probadati do mile volje.
burek_in_space

#827 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

callmethebreeeze wrote:
ma znam zezam se. kod mene u teretani imaju oni pojasevi na koji mozes zakaciti teg pa probadati do mile volje.
Eto nek vi u Shvedskoj imate pojaseve, a mi ovdje nemamo :P :D
Bucice sam spomenuo samo zato shto je lakshe rijeshiti je se, ukoliko vidish da neshto nije kako treba. :-D
callmethebreeeze

#828 Re: Teretana

burek_in_space wrote:
callmethebreeeze wrote:
Eto nek vi u Shvedskoj imate pojaseve, a mi ovdje nemamo :P :D
Bucice sam spomenuo samo zato shto je lakshe rijeshiti je se, ukoliko vidish da neshto nije kako treba. :-D
a i kod vas to doslo?
:D :run: :skoljka:

odoh sad kupatilo usisavati, pa cu kuhati i piti vino.
svako ne mogu trenirati danas.
burek_in_space

#829 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

callmethebreeeze wrote:
a i kod vas to doslo?
:D :run: :skoljka:

odoh sad kupatilo usisavati, pa cu kuhati i piti vino.
svako ne mogu trenirati danas.
Shta ti je ba, josh malo pa ce nam i internet doci. :D

Papucharu. :oops: :mrgreen:
callmethebreeeze

#830 Re: Teretana

necu komentarisati, samo cu reci da sam primjetio ovo muskosovinisticko podbadanje.

moa

#831 Re: Teretana

Post by moa »

callmethebreeeze wrote:necu komentarisati, samo cu reci da sam primjetio ovo muskosovinisticko podbadanje.

Zar si vec usiso kucu.. a sta ce biti za rucak :D
callmethebreeeze

#832 Re: Teretana

moa wrote:
callmethebreeeze wrote:necu komentarisati, samo cu reci da sam primjetio ovo muskosovinisticko podbadanje.

Zar si vec usiso kucu.. a sta ce biti za rucak :D
kucu je zena usisala. oboje smo bolesni, pa nam to dodje kao rekreacija :D . a pokusacu da napravim domacu tjesteninu i domaci pesto-sos s piletinom.
enisss

#833 Re: Teretana

Post by enisss »

To mi je zivotna zelja da naucim kuhat :)..jedino sto znam je shukati i ispeci jaje :)
sitna.buranija

#834 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

burek_in_space wrote:
callmethebreeeze wrote:
strah me da se previse ne opteretim. ne valja pregoniti.
Ne mozhesh se previshe opteretiti ovom vjezhbom. :D
Tachnije, ne mozhesh se ozlijediti, jer mozhesh koristiti bucicu od 10 do 20 kg, koju cesh staviti izmedju nogu, i ako osjetish da neshto nije u redu, lako je ispustish i nastavish vjezhbati bez nje.
Mislis na propadanja kao dips (razboj)? Ja sam tu uspio iskriviti lijevo rame, izgubio snagu u ruci na 8. ponavljanju u trecoj seriji... Vrlo ruzno, moram ici doktoru :x
burek_in_space wrote:
callmethebreeeze wrote:

mozda je do genetike. jer propadanja radim redovno i bez problema odradim tri serije sa osam do deset ponavljanja. takodjer mi bucice nisu problem. poceo sam sa 14 kg, sad radim sa 24-26 kg, tri serije sa 4-6 ponavljanja.
Malo ti je ovo druzhe.
Bar 4 serije sa osam ponavljanja, ako hocesh neki veci napredak.
Ne bih se slozio sa ovim, snagu ce najbrze dobiti malim brojem ponavljanja... ali za malo promjene opet ne bi skodilo da radi vec broj ponavljanja. Probaj, nista te ne kosta.
callmethebreeeze wrote:medjutim, nikako bench ne mogu vise od 60 kg. imam cudan osjecaj kao da ce mi pasti na prsa. ne mogu vam opisati. a mozda mi tehnika ne valja. tricepsi ne mislim da su mi slabi jer stalno radim vjezbe s puno kila za njih.
Radi kosi i kontrakosi bench za promjenu, jacaj na vratilu (lat masini) pa onda za tri sedmice probaj opet ravni bench. Sto se tice udaranja u prsa, stavi 40kg i pusti da ti udari u grudnu kost (nemoj bacit, kontrolisi tezinu :lol: ). Kasnije podigni tezinu, nece te biti strah. Stavi spuzvu na sredinu sipke, i pusti da se odbije od grudnu kost, lakse ce ti biti izbaciti. Imao sam isti problem, onda sam poceo potpuno spustati sipku na prsa dok radim (blago, naravno) i bolje ide.
enisss wrote:To mi je zivotna zelja da naucim kuhat :)..jedino sto znam je shukati i ispeci jaje :)
Ja otkako sam krenuo u teretanu, naucio sam spremati tjesteninu i razlicite vrste mesa. Stelim se lagano :razz:
callmethebreeeze

#835 Re: Teretana

enisss wrote:To mi je zivotna zelja da naucim kuhat :)..jedino sto znam je shukati i ispeci jaje :)
probaj. uzmi jedan dobar kuhar gdje pisu osnove i onda lagano. od jaja do kajgane od kajgane do fasirane snicle i tako dalje.
meni je odlicno ispala ova tjestenina.
suspect_zero

#836 Re: Teretana

Post by suspect_zero »

Ovo opet počinje ''kuhanje u teretani'' :? :evil: ........dosadni ste sa tim, imate temu za to :roll: :evil: .....pa tamo razmjenjujte recepte, slikajte, servirajte........ :twisted:

:mrgreen: :skoljka:
burek_in_space

#837 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

sitna.buranija wrote: Ne bih se slozio sa ovim, snagu ce najbrze dobiti malim brojem ponavljanja... ali za malo promjene opet ne bi skodilo da radi vec broj ponavljanja. Probaj, nista te ne kosta.
Neshto njega kochi na benchu, a ja lichno mislim da je to vishe psiholoshke prirode nego zbog nekog fizichkog problema. Glumim psihologa u slobodno vrijeme, ne zamjerite mi. :oops: :mrgreen:
callmethebreeeze

#838 Re: Teretana

burek_in_space wrote:
sitna.buranija wrote: Ne bih se slozio sa ovim, snagu ce najbrze dobiti malim brojem ponavljanja... ali za malo promjene opet ne bi skodilo da radi vec broj ponavljanja. Probaj, nista te ne kosta.
Neshto njega kochi na benchu, a ja lichno mislim da je to vishe psiholoshke prirode nego zbog nekog fizichkog problema. Glumim psihologa u slobodno vrijeme, ne zamjerite mi. :oops: :mrgreen:

moze biti da je do psihe. nego, sto tice ovih ponavljanja. zar se ne radi manji broj serija, sa manje ponavljanja, a puno kila ako zelis masu? dok izdrzljivost treniras sa puno serija, puno ponavljanja?
hana_montana

#839 Re: Teretana

Post by hana_montana »

moa wrote:
Ljudi koja je vama vjezba najdraza?
meni je najdrazi onaj ja ga zovem lift :shock: stanes na onu plocu i gore dole :shock: :D
moa

#840 Re: Teretana

Post by moa »

callmethebreeeze wrote:
burek_in_space wrote:

moze biti da je do psihe. nego, sto tice ovih ponavljanja. zar se ne radi manji broj serija, sa manje ponavljanja, a puno kila ako zelis masu? dok izdrzljivost treniras sa puno serija, puno ponavljanja?
Moj licni je stav da misic nema pojma jel to 30 ili 50 kg koje ti dizes, bitno je scim ces napuniti mishic poslije vjezbanja i na osnovu toga ce on rasti brze manje sporije vishe itd... takodjer je bitno koje vjezbe radis tj dal razvlacis misic poslije vjezbi..

Sinoc sam radio ramena, trapez i pokusaj da radim noge medjutim nakon pokusaja cucnja sa plocicom ispod pete sam odustao jer me je prejebeno presjeklo i pokupim se i kuci :)

Razvlacnje prije i poslije treninga obavezno :)
enisss

#841 Re: Teretana

Post by enisss »

Nista mi ovdje nije jasno :)))))...ispade sad da je nebitno koje tezine dizes...i da je bitno to da poslije teretane jedes kvalitetno....hm..naravno da se ne slazem s tobom :)....jako je bitan broj ponavljanja...bitan je i sistem koji primjenjujes tokom serija..vjezbi....bitan je odmor izmedju serija....pravilno izvodjenje...:)..sve je bitno...TRENING ISHRANA ODMOR...sve je isto bitno....
Pricati o tezinama je relativna stvar jer nemam svi isto kg....nekome ne 100 kg na benchu maximum...tj nekom ne moze ni to da izbaci dok se neki lagano zagrijavaju na toj kilazi....hocu da kazem da je broj ponavljanja JAKO JAKO bitan....radeci manji broj ponavljanja...znaci negdje da donja granica bude 6 do 8 je idealno za masu...barem je tako kod mene :).....ako ides ispod 6..znaci 3-4 to je vise za snagu...dok je preko 8 ili 10 ponavljanja vise za definiciju...iako definicija puno vise zavisi od ishrane jer znamo da nizak body fat samim tim nosi i bolju definisanost misica :)
moa

#842 Re: Teretana

Post by moa »

enisss wrote:Nista mi ovdje nije jasno :)))))...ispade sad da je nebitno koje tezine dizes...i da je bitno to da poslije teretane jedes kvalitetno....hm..naravno da se ne slazem s tobom :)....jako je bitan broj ponavljanja...bitan je i sistem koji primjenjujes tokom serija..vjezbi....bitan je odmor izmedju serija....pravilno izvodjenje...:)..sve je bitno...TRENING ISHRANA ODMOR...sve je isto bitno....
Pricati o tezinama je relativna stvar jer nemam svi isto kg....nekome ne 100 kg na benchu maximum...tj nekom ne moze ni to da izbaci dok se neki lagano zagrijavaju na toj kilazi....hocu da kazem da je broj ponavljanja JAKO JAKO bitan....radeci manji broj ponavljanja...znaci negdje da donja granica bude 6 do 8 je idealno za masu...barem je tako kod mene :).....ako ides ispod 6..znaci 3-4 to je vise za snagu...dok je preko 8 ili 10 ponavljanja vise za definiciju...iako definicija puno vise zavisi od ishrane jer znamo da nizak body fat samim tim nosi i bolju definisanost misica :)
Ajde enise nemoj sad pretjerivati jer nisam mislio da gurash 30 kg na bencu ako mozes gurati 100kg daleko od toga, ali isto tako mozda ti mozes da izbacis dva puta na benchu 100 kg i to je to dok ja mogu 10x70kg... Jedina stvar koju mozes povezati sa manjim tezinama brzim radom u seriji i vecim brojem ponavljanja je eksplozivnost misica.. Ono sto zelim reci da se ljudi zbunjuju stim koliko kg dizu vec upravo sto si ti napisao bitan je broj ponavljanja i pravilno izvodjenje vjezbi i na kraju krajeva sta imas od toga ako dizes 10 kg nepravilno ako mozes sa 7,5 kg izvoditi pravilne vjezbe.. Ono sto je najbitnije je ustvari prehrana, sad dal ti dizes 2x100 kg ili ja 5x70 kg nije bitno za mishic dok on ne dobije ono sto njemu treba poslije vjezbi...
Jos mi reci da je misic pametan pa da on zna sta ti zelis pa da se roknem. ( zanemari cinjenicu da misicna celija pamti dal odmara ili radi misic)
suspect_zero

#843 Re: Teretana

Post by suspect_zero »

Za dupe ova sprava u kombinaciji sa iskorakom je :thumbup: :dance: :dance: :dance: .....naravno, steper se podrazumjeva :)

Image
sitna.buranija

#844 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Ako radis to, radi i leg ekstenziju - pogadjas antagoniste: http://www.healthstylesexercise.com/cat ... ension.jpg
suspect_zero

#845 Re: Teretana

Post by suspect_zero »

sitna.buranija wrote:Ako radis to, radi i leg ekstenziju - pogadjas antagoniste: http://www.healthstylesexercise.com/cat ... ension.jpg

Jeli ovo ona zadnja sprava kod ogledala u drugoj sali :?
enisss

#846 Re: Teretana

Post by enisss »

moa wrote:
enisss wrote:Nista mi ovdje nije jasno :)))))...ispade sad da je nebitno koje tezine dizes...i da je bitno to da poslije teretane jedes kvalitetno....hm..naravno da se ne slazem s tobom :)....jako je bitan broj ponavljanja...bitan je i sistem koji primjenjujes tokom serija..vjezbi....bitan je odmor izmedju serija....pravilno izvodjenje...:)..sve je bitno...TRENING ISHRANA ODMOR...sve je isto bitno....
Ajde enise nemoj sad pretjerivati jer nisam mislio da gurash 30 kg na bencu ako mozes gurati 100kg daleko od toga, ali isto tako mozda ti mozes da izbacis dva puta na benchu 100 kg i to je to dok ja mogu 10x70kg... Jedina stvar koju mozes povezati sa manjim tezinama brzim radom u seriji i vecim brojem ponavljanja je eksplozivnost misica.. Ono sto zelim reci da se ljudi zbunjuju stim koliko kg dizu vec upravo sto si ti napisao bitan je broj ponavljanja i pravilno izvodjenje vjezbi i na kraju krajeva sta imas od toga ako dizes 10 kg nepravilno ako mozes sa 7,5 kg izvoditi pravilne vjezbe.. Ono sto je najbitnije je ustvari prehrana, sad dal ti dizes 2x100 kg ili ja 5x70 kg nije bitno za mishic dok on ne dobije ono sto njemu treba poslije vjezbi...
Jos mi reci da je misic pametan pa da on zna sta ti zelis pa da se roknem. ( zanemari cinjenicu da misicna celija pamti dal odmara ili radi misic)
shvatio sam ja tebe veoma dobro...evo i sa ovim postom zelis opet da mi dokazes kako nije bitno da li radis 2x100 kg ili 5x70 kg...pa to je ogromna razlika..slazem se u potpunosti sto se tice ishrane...ali brate ogromna je razlika jer cu ja sa dva ponavljanja dobiti vise na snazi nego na masi..
U ovom postu ti sam sebe kompromitujes..prvo kazes kako je bitan broj ponavljanja pa onda kazes kako nije bitno da li radis vise ili manje ponavljanja
Ne postoji pojam ekspozivnost misica..nego samo ekspozivnost..zbog toga sto ekspozivnost ne zavisi samo od misica nego i od same provodljivosti nervnih vlakana kao i mjesta na kojima se nerv spaja sa misicem :)
Vecinu nas u teretani "ponesu" tezine tako da dizemo vise od onog koliko bi mogli normalno tj da pravilno izvodimo vjezbu...
Sto se tice prsa...to mi je najslabiji dio na tijelu po pitanju snage...a najveca su :)to je zato sto mi nije bilo bitno koliko cu bencha izbaciti...bilo mi je bitno da radim razlicite vjezbe i da grudi pogadjam iz razlicitih pravaca svaki trening
pozdrav
callmethebreeeze

#847 Re: Teretana

suspect_zero wrote:
sitna.buranija wrote:Ako radis to, radi i leg ekstenziju - pogadjas antagoniste: http://www.healthstylesexercise.com/cat ... ension.jpg

Jeli ovo ona zadnja sprava kod ogledala u drugoj sali :?
joj, kolisno ona dize.
sitna.buranija

#848 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

suspect_zero wrote:Jeli ovo ona zadnja sprava kod ogledala u drugoj sali :?
:lol: :lol: :lol:
Jest.

Enis-beze, koliko sklekova odradi? :)
suspect_zero

#849 Re: Teretana

Post by suspect_zero »

sitna.buranija wrote:
suspect_zero wrote:Jeli ovo ona zadnja sprava kod ogledala u drugoj sali :?
:lol: :lol: :lol:
Jest.

Radim tu, doduše ne baš često.......možda jednom u 15 dana. Iskorak sa bućicama i ležeću za dupe baš preferiram. Večeras sam grudi, stavila sam na 30 kg i sve me rastura :cry: :cry:
moa

#850 Re: Teretana

Post by moa »

enisss wrote:
moa wrote:
shvatio sam ja tebe veoma dobro...evo i sa ovim postom zelis opet da mi dokazes kako nije bitno da li radis 2x100 kg ili 5x70 kg...pa to je ogromna razlika..slazem se u potpunosti sto se tice ishrane...ali brate ogromna je razlika jer cu ja sa dva ponavljanja dobiti vise na snazi nego na masi..
U ovom postu ti sam sebe kompromitujes..prvo kazes kako je bitan broj ponavljanja pa onda kazes kako nije bitno da li radis vise ili manje ponavljanja
Ne postoji pojam ekspozivnost misica..nego samo ekspozivnost..zbog toga sto ekspozivnost ne zavisi samo od misica nego i od same provodljivosti nervnih vlakana kao i mjesta na kojima se nerv spaja sa misicem :)
Vecinu nas u teretani "ponesu" tezine tako da dizemo vise od onog koliko bi mogli normalno tj da pravilno izvodimo vjezbu...
Sto se tice prsa...to mi je najslabiji dio na tijelu po pitanju snage...a najveca su :)to je zato sto mi nije bilo bitno koliko cu bencha izbaciti...bilo mi je bitno da radim razlicite vjezbe i da grudi pogadjam iz razlicitih pravaca svaki trening
pozdrav
Ti i ja nikako na istu granu da sjednemo :)... sjest cu jednom mahsuz i duzi post napisati pa mozda me i shvatish :)
Post Reply