Jutros u 9:00 ja sam imao test A2 a drug sjedio pored mene sa A1.Kako smo skontali ista su pitanja bila samo drugaciji redoslijed,a danas u 15:00 h jos ovaj jedan drug imao test C2 kako mi on rece,a sva ista pitanja kao kod mene ujutroCorak wrote:Imam nekoliko pitanja ?!
1. Da li su danas bile dvije grupe sa istim pitanjima i redoslijedom istih ili je sve bilo nepovezano ?
2. Kad se ocekuju rezultati i gdje ce se moci provjeriti ?
3. Koliko treba da nas prodje na testu ?
Pozdrav !
MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
- beLLow11
#826 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
- Corak
#827 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
To sam i ja primijetio. Prvo pitanje od grupe A je zadnje pitanje grupe B, tako nekakobeLLow11 wrote:Jutros u 9:00 ja sam imao test A2 a drug sjedio pored mene sa A1.Kako smo skontali ista su pitanja bila samo drugaciji redoslijed,a danas u 15:00 h jos ovaj jedan drug imao test C2 kako mi on rece,a sva ista pitanja kao kod mene ujutroCorak wrote:Imam nekoliko pitanja ?!
1. Da li su danas bile dvije grupe sa istim pitanjima i redoslijedom istih ili je sve bilo nepovezano ?
Pozdrav !.rezultati ce biti najkasnije za 15 dana i moci ces provjeriti na http://mup.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi.Svi oni koji poloze test opsteg znanja,proci ce u dalji odabir tj.test fizicke sposobnosti.Pozdrav
Uglavnom samo da kazem da ko je zelio od kolege da prepisuje vjerujuci u njegovu tacnost mogao je bez problema.. Ja nisam mogao, onaj celo non-stop buljio u mene, znaci frajer bukvalno nije skidao pogled s mene

- beLLow11
#828 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Corak wrote:To sam i ja primijetio. Prvo pitanje od grupe A je zadnje pitanje grupe B, tako nekakobeLLow11 wrote:Jutros u 9:00 ja sam imao test A2 a drug sjedio pored mene sa A1.Kako smo skontali ista su pitanja bila samo drugaciji redoslijed,a danas u 15:00 h jos ovaj jedan drug imao test C2 kako mi on rece,a sva ista pitanja kao kod mene ujutroCorak wrote:Imam nekoliko pitanja ?!
Pozdrav !.rezultati ce biti najkasnije za 15 dana i moci ces provjeriti na http://mup.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi.Svi oni koji poloze test opsteg znanja,proci ce u dalji odabir tj.test fizicke sposobnosti.Pozdrav
![]()
Uglavnom samo da kazem da ko je zelio od kolege da prepisuje vjerujuci u njegovu tacnost mogao je bez problema.. Ja nisam mogao, onaj celo non-stop buljio u mene, znaci frajer bukvalno nije skidao pogled s mene![]()
![]()
hahah celo glavni,jednim okom 45 ljudi prati.Ja digao glavu da vrat malo istegnem,a on me gleda i nesto prstom pokazuje,isto azrail,ja se sjebo
- Corak
#829 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
hhaha jasta je bahahah celo glavni,jednim okom 45 ljudi prati.Ja digao glavu da vrat malo istegnem,a on me gleda i nesto prstom pokazuje,isto azrail,ja se sjebo
-
shandrprcSA
#830 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
da nije ovajCorak wrote:hhaha jasta je bahahah celo glavni,jednim okom 45 ljudi prati.Ja digao glavu da vrat malo istegnem,a on me gleda i nesto prstom pokazuje,isto azrail,ja se sjebo. Ne mozes zucnut
..lik iza mene ga zovnuo da mu objasni nesto kaze bez pritiska molim..heheh..
![]()
![]()
http://mup.ks.gov.ba/node/2873
- Corak
#831 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
shandrprcSA wrote:da nije ovajCorak wrote:hhaha jasta je bahahah celo glavni,jednim okom 45 ljudi prati.Ja digao glavu da vrat malo istegnem,a on me gleda i nesto prstom pokazuje,isto azrail,ja se sjebo. Ne mozes zucnut
..lik iza mene ga zovnuo da mu objasni nesto kaze bez pritiska molim..heheh..
![]()
![]()
![]()
http://mup.ks.gov.ba/node/2873
- beLLow11
#832 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
hahah "bez pritiska molim!!"

- dingosp0
#833 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
slazem se, i ko nije ucio i citao zakone mogao je sao izaci iz dvorane...beLLow11 wrote:"Test opsteg znanja"????Ako se to uopste moze tako nazvati.Zalosno na sta je spao nas kanton i sta se sve trazi za policajca na uvodnom testu.Sad tek vidim zasto je od 1000 mladjih inspektora na testu proslo tek 190 ljudi.Evo vam pitanja za "mladjeg inspektora" u HNK zato sto mi je prijateljica dole predala i zakucala test:koliko imamo predsjednika u drzavi,podjela BiH,najniža teritorijalna jedinica unutar kantona FBiH,Konstitutivni narodi u Federaciji itd.?Samo sto ih jos nisu pitali "Koji je glavni grad u BiH?"(I tu bi bilo pacijenata kao i za vojsku koji su pisali Istocno Sarajevo je glavni grad BiH).Naravno bilo im je i malo tezih pitanja kao sto je:"moze li se uloziti zalba o presudi u upravnom sporu?" i "ko donosi presudu u upravnom sporu?" ako se to moze nazvati "tezim"pitanjem za onog ko je ucio iz literature osnovne stvari.Eh danas meni za cin "policajca" jedno od pitanja na "testu OPSTEG znanja" bilo "kako se kaznjava policajac koji kao napravi laksu povredu policijske duznosti?"pa lijepo ljudi naveli koliko se odbija od place 10% itd.Pa ljudi moji zar ja to sad moram znati,a nisam dosao ni blizu akademije,zar je toliko bitno da ja sada znam kako ce me kazniti ako sta napravim,a nisam ni obukao uniformu,ma ni skolu prosao.Zar ja sada moram znati na koliko se jebeni BILBORD ili ti ga reklama postavlja od autoputa,sta je "MODUS OPERANDI"(nigdje na njega nisam naletio dok sam ucio i opet nafakaski pogodim).Dali nam literaturu kao da konkurisem za direktora policije i izvukli najteza moguca pitanja i ciljali tacno na ona pitanja koja se 80% ljudi nije nadalo da ce biti.Ne kazem da sam lose uradio danasnji test,ali ljudi koji su se iz svih ovih zakona drzali opstih odredbi mislim im je zagarantovana eliminacija.Od 50 pitanja sigurnih 8 je bilo za takozvani "Test opsteg znanja" ovo ostalo pretesko za ovakav vid testa.Sretno Vam svima bilo koji ste radili,ovo je samo moje misljenje i stojim iza njega.Lijep pozdrav
ja sam strebao zakone 3 mjeseca, i opet nisam siguran kako sam uradio...
od svih pitanja na testu C2 bilo je samo 2 pitanja koja su opce znanje.. pitanje Ko moze da mijenja ustav BIH i zakone i pitanje ko je nadlezan nad MUPom...
ostala pitanja o upravnom sporu i krivicnom kojih je bilo najmanje jedno 25... to nije opce znanje, mislim da 90% policajaca to ne zna... to su stvari koje se valjda uce na akademiji ..ocekivao sam pitanja iz ustava BiH, FBIH i kantona.. dobio sam pitanja koja odgovaraju osobi sa 3 godine fakultetskog obrazovanja i 2+ godine rada u nekim sudskim ustanovama...
a mislim da smo mi jedina drzava koja je ostala koja sprovodi policijski konkurs na ovaj nacin... od testa pa do testa za fizicku spremu... npr u americi test pisani se svodi na pamcenje.. da ti sliku jedne ulice i gledas 15 minuta i onda te pita razna pitanja...da vidi jesili zapamtio sta se dogadja na slici...ili da ti sliku karte jednog izmisljenog grada... pa te pita ako ides desno, lijevo, pa sjeverno, pa desno za 50m ... gdje se nalazis... e to je test za policiju...a ne pitanja koliko je odaljena reklama od autoputa.....
- HardCore
#834 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
hahhaha, pitanja kod testa c1 i c2 prvo i zadnje isto ugl sta je arhiva, i to sam hladno fulio xD do sad sam siguran na 3-4 pitanja da sam izgubio bodove, za ostale ne znam, al kad sve saberem mislim da su mi teske sanse za prolaz xD
btw. koliko je udaljena reklama od puta ja sam stavio 10m, nije valjda da sam i tu izgubio bod xD
btw. koliko je udaljena reklama od puta ja sam stavio 10m, nije valjda da sam i tu izgubio bod xD
Last edited by HardCore on 23/02/2013 19:01, edited 1 time in total.
- kokuz_sa
#835 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
razlika izmedju policijskog sistemau americi i kod nas je u tome stodingosp0 wrote:
a mislim da smo mi jedina drzava koja je ostala koja sprovodi policijski konkurs na ovaj nacin... od testa pa do testa za fizicku spremu... npr u americi test pisani se svodi na pamcenje.. da ti sliku jedne ulice i gledas 15 minuta i onda te pita razna pitanja...da vidi jesili zapamtio sta se dogadja na slici...ili da ti sliku karte jednog izmisljenog grada... pa te pita ako ides desno, lijevo, pa sjeverno, pa desno za 50m ... gdje se nalazis... e to je test za policiju...a ne pitanja koliko je odaljena reklama od autoputa.....
je u americi to zadnje zanimanje koje ljudi se odlucuju da rade
znaci posaodno dna..samo ako si bas dilajla onda te ne prime
dok je kod nas
to bozije davanje
- dingosp0
#836 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
12mHardCore wrote:hahhaha, pitanja kod testa c1 i c2 prvo i zadnje isto ugl sta je arhiva, i to sam hladno fulio xD do sad sam siguran na 3-4 pitanja da sam izgubio bodove, za ostale ne znam, al kad sve saberem mislim da su mi teske sanse za prolaz xD
koje su kazne koje se mogu izreci u krivincom postupku...
ja sam prvo bio stavio novcana, zatvorska, uvjetna, i rad za opce dobro ...
i onda ko levat promjenim u
novcana, zatvorska i dugotrajni zatvor...
vidim u ZKP spominje se uvjetna i rad za opce dobro.... puuuuu
- Hemera
#837 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
pa recite vi koji ste bili kakva vam je organizacija bila,kako vam se cinilo? 
- mrtva kokoš
#838 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
zali boze para koje ste bacili, vremena koje ste ulozili i bespotrebne sikiracije za neke koji su ovo ozbiljno shvatili.
koliko li ce biti onih koji su zakucali ili bili blizu da zakucaju testove
ne budite naivni da pomislite da su oni zbog toga vrijedniji citaj pametniji od vas koji ste se zaista trudili i opet lose uradili testove. samo se sjetite u kakvoj drzavi zivite i bice vam lakse. mrtva kokos, uzivo, iz druge ruke, eto toliko od mene. 
koliko li ce biti onih koji su zakucali ili bili blizu da zakucaju testove
- HardCore
#839 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
dingosp0 wrote:12mHardCore wrote:hahhaha, pitanja kod testa c1 i c2 prvo i zadnje isto ugl sta je arhiva, i to sam hladno fulio xD do sad sam siguran na 3-4 pitanja da sam izgubio bodove, za ostale ne znam, al kad sve saberem mislim da su mi teske sanse za prolaz xD
btw. koliko je udaljena reklama od puta ja sam stavio 10m, nije valjda da sam i tu izgubio bod xD![]()
vidim u ZKP spominje se uvjetna i rad za opce dobro.... puuuuu
auuuu i ja sam tu fulio hahahha znam odmah da sam u -6 bodova xD idemo dalje
-
elda
#840 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
12mdingosp0 wrote:HardCore wrote:hahhaha, pitanja kod testa c1 i c2 prvo i zadnje isto ugl sta je arhiva, i to sam hladno fulio xD do sad sam siguran na 3-4 pitanja da sam izgubio bodove, za ostale ne znam, al kad sve saberem mislim da su mi teske sanse za prolaz xD
Mislim da si dobro uradio!!
Vrste krivičnopravnih sankcija
Krivičnopravne sankcije jesu: kazne, mjere upozorenja, sigurnosne mjere i odgojne mjere. a vrste kazne i jesu novcana, kazna zatvora i kazna dugotrajnog zatvora!!!
- dingosp0
#841 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
haj super ima jos nade
-
elda
#842 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ljudi sjecatel se kakvih pitanja???
-
emir225
#843 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
sjecam ja iz c2
-
elda
#844 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Hajde napisi kojih se sjecas ako ti nije frka?? AL upravu ste ljudi onaj celo pravo zajeban!!!!emir225 wrote:sjecam ja iz c2
-
emir225
#845 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
---
Last edited by emir225 on 28/02/2013 23:18, edited 1 time in total.
- dingosp0
#846 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
1. ko moze da mijenja ili vrsi dopunu Ustava BiH
2. koliko je odaljena reklama od autoputa
3. ko rukovodi MUPom
4. Kako se pokrece upravni spor
5. koliko najduze traje pritvor maloljetnika
6. lahka prikolica nije teza od
7. koje se mogu isreci posljedice prekrsajnog postupka
8. Osobama strarijim od 65 godina izaje se vozacka na koliko godina
9. ko se ustanovi licno ime
10. nakon sto lice promjeni svoj ime koliko ima dana da preda za novu licnu kartu
11. po ustavu FBIH, federacija je formirana od ... zakondavna, izvrsan i sudska vlast
12. kad ovlasteno sluzbeno lice oduzme predmet ... mora izdati potvrdu
13. zatvorski pritvor najkrace moze da traje?
14. sta je arhiva
15. ko ce odluciti prekid radnog odnosa policijskog sluzbenika
16. nesto vezano za koliko najmanje i najvise se moze platiti kazna ... 8 dana i 3 mjeseca
17. ko moze oduzmeti predmet ili dati ovlastenje da oduzme predmet
18. koje se mogu izreci mjere kad je javni red i mir prekrsen
19. koliko dana prije odrzavljana javnog skupa treba se podnjeti zahtjev u Mupu? -5 dana
20. sta je javno okupljanje
21. ako se lice odrice drzavljansta FBIh, za koliko dana mora federalna vlada potvrditi
22. ako osoba napusti BiH, koliko moze ostati izvan BiH a da ne treba odjaviti mjesto prebivalista
23. koliko traje mandat policijskog komesara?
24. koji je cin policijskog komesara u Mupu?
25. koliko osoba najvise mora biti udaljena od saobracajnog prelaza da bi morala preci preko oznacenog prelaza? 100 metara
2. koliko je odaljena reklama od autoputa
3. ko rukovodi MUPom
4. Kako se pokrece upravni spor
5. koliko najduze traje pritvor maloljetnika
6. lahka prikolica nije teza od
7. koje se mogu isreci posljedice prekrsajnog postupka
8. Osobama strarijim od 65 godina izaje se vozacka na koliko godina
9. ko se ustanovi licno ime
10. nakon sto lice promjeni svoj ime koliko ima dana da preda za novu licnu kartu
11. po ustavu FBIH, federacija je formirana od ... zakondavna, izvrsan i sudska vlast
12. kad ovlasteno sluzbeno lice oduzme predmet ... mora izdati potvrdu
13. zatvorski pritvor najkrace moze da traje?
14. sta je arhiva
15. ko ce odluciti prekid radnog odnosa policijskog sluzbenika
16. nesto vezano za koliko najmanje i najvise se moze platiti kazna ... 8 dana i 3 mjeseca
17. ko moze oduzmeti predmet ili dati ovlastenje da oduzme predmet
18. koje se mogu izreci mjere kad je javni red i mir prekrsen
19. koliko dana prije odrzavljana javnog skupa treba se podnjeti zahtjev u Mupu? -5 dana
20. sta je javno okupljanje
21. ako se lice odrice drzavljansta FBIh, za koliko dana mora federalna vlada potvrditi
22. ako osoba napusti BiH, koliko moze ostati izvan BiH a da ne treba odjaviti mjesto prebivalista
23. koliko traje mandat policijskog komesara?
24. koji je cin policijskog komesara u Mupu?
25. koliko osoba najvise mora biti udaljena od saobracajnog prelaza da bi morala preci preko oznacenog prelaza? 100 metara
Last edited by dingosp0 on 23/02/2013 20:34, edited 1 time in total.
- vješalica
#847 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
1.nivoi vlasti u fbih
2.laka prikolica
3.bilbordi na uatoputu
4.parkiranje sta je
5.radno vrijeme maximalno u hefti
6.lična karta preko 60 godina osobama koliko se izdaje period
7.arhiva
8.lično ime-sticanje
9.više krivičnih dijela-trebalo je zaokružiti produženo KD
10.oduzimanje predmeta privremeno
11.službeno lice predstavljanje
12.potjernica-ko izdaje
13.sluzbeno pismo u KZFBIH
14.prekršaji-za maloljetnike kladionica i to
15.ko mijenja ustav BIH
16.okupljanje(najava)
17.okupljanje definicija skupa ljudi tako nešto
18.visina preksrajnog naloga raspon-kako je propisano zakonom
19.ko obezbjedjuje ove u vladi kanton asarajevo
20.dostava preksajnog naloga-cime ko dostavlja
21.dokaz da su primljena pismena
22.promjene u licnoj karti koliko dana rok
23.provodjenje bez naloga
24.disciplinska komisija je bio odgovor na pitanje o tezoj povredi RO službenika
25.vozacka dozvola za lica preko 65 godina-vazenje
26.skupstina kantona sarjevo-trebalo je zaokruziti jednodomna
27.staz po cinovima kako se uvecava
28.nesto kao pravi naziv za komesara?
29.prekrsaji se brisu iz evidencije?-vrijeme
to je bilo u c2
ako s eneko josh sjeti neka javi
2.laka prikolica
3.bilbordi na uatoputu
4.parkiranje sta je
5.radno vrijeme maximalno u hefti
6.lična karta preko 60 godina osobama koliko se izdaje period
7.arhiva
8.lično ime-sticanje
9.više krivičnih dijela-trebalo je zaokružiti produženo KD
10.oduzimanje predmeta privremeno
11.službeno lice predstavljanje
12.potjernica-ko izdaje
13.sluzbeno pismo u KZFBIH
14.prekršaji-za maloljetnike kladionica i to
15.ko mijenja ustav BIH
16.okupljanje(najava)
17.okupljanje definicija skupa ljudi tako nešto
18.visina preksrajnog naloga raspon-kako je propisano zakonom
19.ko obezbjedjuje ove u vladi kanton asarajevo
20.dostava preksajnog naloga-cime ko dostavlja
21.dokaz da su primljena pismena
22.promjene u licnoj karti koliko dana rok
23.provodjenje bez naloga
24.disciplinska komisija je bio odgovor na pitanje o tezoj povredi RO službenika
25.vozacka dozvola za lica preko 65 godina-vazenje
26.skupstina kantona sarjevo-trebalo je zaokruziti jednodomna
27.staz po cinovima kako se uvecava
28.nesto kao pravi naziv za komesara?
29.prekrsaji se brisu iz evidencije?-vrijeme
to je bilo u c2
ako s eneko josh sjeti neka javi
- beLLow11
#848 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
dingosp0 wrote:slazem se, i ko nije ucio i citao zakone mogao je sao izaci iz dvorane...beLLow11 wrote:"Test opsteg znanja"????Ako se to uopste moze tako nazvati.Zalosno na sta je spao nas kanton i sta se sve trazi za policajca na uvodnom testu.Sad tek vidim zasto je od 1000 mladjih inspektora na testu proslo tek 190 ljudi.Evo vam pitanja za "mladjeg inspektora" u HNK zato sto mi je prijateljica dole predala i zakucala test:koliko imamo predsjednika u drzavi,podjela BiH,najniža teritorijalna jedinica unutar kantona FBiH,Konstitutivni narodi u Federaciji itd.?Samo sto ih jos nisu pitali "Koji je glavni grad u BiH?"(I tu bi bilo pacijenata kao i za vojsku koji su pisali Istocno Sarajevo je glavni grad BiH).Naravno bilo im je i malo tezih pitanja kao sto je:"moze li se uloziti zalba o presudi u upravnom sporu?" i "ko donosi presudu u upravnom sporu?" ako se to moze nazvati "tezim"pitanjem za onog ko je ucio iz literature osnovne stvari.Eh danas meni za cin "policajca" jedno od pitanja na "testu OPSTEG znanja" bilo "kako se kaznjava policajac koji kao napravi laksu povredu policijske duznosti?"pa lijepo ljudi naveli koliko se odbija od place 10% itd.Pa ljudi moji zar ja to sad moram znati,a nisam dosao ni blizu akademije,zar je toliko bitno da ja sada znam kako ce me kazniti ako sta napravim,a nisam ni obukao uniformu,ma ni skolu prosao.Zar ja sada moram znati na koliko se jebeni BILBORD ili ti ga reklama postavlja od autoputa,sta je "MODUS OPERANDI"(nigdje na njega nisam naletio dok sam ucio i opet nafakaski pogodim).Dali nam literaturu kao da konkurisem za direktora policije i izvukli najteza moguca pitanja i ciljali tacno na ona pitanja koja se 80% ljudi nije nadalo da ce biti.Ne kazem da sam lose uradio danasnji test,ali ljudi koji su se iz svih ovih zakona drzali opstih odredbi mislim im je zagarantovana eliminacija.Od 50 pitanja sigurnih 8 je bilo za takozvani "Test opsteg znanja" ovo ostalo pretesko za ovakav vid testa.Sretno Vam svima bilo koji ste radili,ovo je samo moje misljenje i stojim iza njega.Lijep pozdrav
ja sam strebao zakone 3 mjeseca, i opet nisam siguran kako sam uradio...
od svih pitanja na testu C2 bilo je samo 2 pitanja koja su opce znanje.. pitanje Ko moze da mijenja ustav BIH i zakone i pitanje ko je nadlezan nad MUPom...
ostala pitanja o upravnom sporu i krivicnom kojih je bilo najmanje jedno 25... to nije opce znanje, mislim da 90% policajaca to ne zna... to su stvari koje se valjda uce na akademiji ..ocekivao sam pitanja iz ustava BiH, FBIH i kantona.. dobio sam pitanja koja odgovaraju osobi sa 3 godine fakultetskog obrazovanja i 2+ godine rada u nekim sudskim ustanovama...
naravno sve sto si napisao si 100% upravu.Ukratko da se zna,a opet kazem ima i onih koji misle drugacije ali ovo danas nije bio test na nivou obrazovanja srednje skole.Svi smo ocekivali dosta laksi test.
-
sporticus
#849 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Organizacija testa odlična , pitanja poprilično teška i mišljenja sam da će otpasti bar 60 % kandidata . Kamo sreće kad bi izbor kadeta bio pošten jer od 1800 i kusur kandidata sigurno ima 150 mnogo nabrijanih i spremnih momaka . Ma ljepota vidjeti punu salu mladosti a kamoli tri . Još kad uzmeš u obzir da biraš najbolje e to bi ti bila policija i prava jedinica .
Što se tiče eseja , šta očekivati od rada koji napišeš pisanim slovima poslije pet godina pauze u korištenju
biće stresno za čitati 
Što se tiče eseja , šta očekivati od rada koji napišeš pisanim slovima poslije pet godina pauze u korištenju
- dingosp0
#850 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
stas opet ce pimiti neke delegate, koji nece moci 5 sklokova uraditi