Facebook (mahnahmahnah :)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Platformas

#826 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Platformas »

kakavdanakneiskustvu wrote:kako blokirati profil koji ima timeline?

Image
bordo u srcu

#827 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by bordo u srcu »

Imam problem kad pokrenem Farmville na Facebook stranici u smislu da od nedavno ne mogu da otvorim igricu u fullscrean načinu rada na desktopu.Tačnije ni jednu igricu na Facebook-u ne mogu pokrenuti u fullscreean-u,nakon dvije sekunde vrati igricu na default screean.Generalno znam da je neka greška na računaru,jer na tri browsera se isto dešava:mozilla firefox,google chrome i internet explorer.Imam osjećaj da je sve krenulo kad sam deinstalirao avira antivirus pa instalirao eset smart secyrity 5.Ovo govorim jer mi se od tad windows 7 ultimate pravo čudno ponaša:ponekad moram više puta klikati na ikonicu linka u meni bar na firefox-u da bi uošte reagovao,zatim se zna desiti da stranicu otvori na sekund pa je zatvori,odnosno samo bljesne pa mi onda sve otvorene servise u tom trenutku izmješa na taskbaru.Ima sigurno mjesec dana da pokušavam da rješim problem,pa sam googlao,raja preporučuju nadogradnju flash playera što sam i uradio zadnja verzija 11 i nema poboljšanja.Preskenirao sistem sa malwarebytes skenerom,eset smart secyrity scan,spybot search & destroy,defregmentation disk i Cclenerom ali ništa ne pomaže.
Ovo mi postaje pravo frustrirajuće pa bih zamolio ako je neko imao sličnih problema da pomogne na bilo koji način jer ja više nemam ideje kako da ovo rješim!!!
Hvala svima unaprijed :sax: :-)
bordo u srcu

#828 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by bordo u srcu »

Imam problem kad pokrenem Farmville na Facebook stranici u smislu da od nedavno ne mogu da otvorim igricu u fullscrean načinu rada na desktopu.Tačnije ni jednu igricu na Facebook-u ne mogu pokrenuti u fullscreean-u,nakon dvije sekunde vrati igricu na default screean.Generalno znam da je neka greška na računaru,jer na tri browsera se isto dešava:mozilla firefox,google chrome i internet explorer.Imam osjećaj da je sve krenulo kad sam deinstalirao avira antivirus pa instalirao eset smart secyrity 5.Ovo govorim jer mi se od tad windows 7 ultimate pravo čudno ponaša:ponekad moram više puta klikati na ikonicu linka u meni bar na firefox-u da bi uošte reagovao,zatim se zna desiti da stranicu otvori na sekund pa je zatvori,odnosno samo bljesne pa mi onda sve otvorene servise u tom trenutku izmješa na taskbaru.Ima sigurno mjesec dana da pokušavam da rješim problem,pa sam googlao,raja preporučuju nadogradnju flash playera što sam i uradio zadnja verzija 11 i nema poboljšanja.Preskenirao sistem sa malwarebytes skenerom,eset smart secyrity scan,spybot search & destroy,defregmentation disk i Cclenerom ali ništa ne pomaže.
Ovo mi postaje pravo frustrirajuće pa bih zamolio ako je neko imao sličnih problema da pomogne na bilo koji način jer ja više nemam ideje kako da ovo rješim!!!
neo7

#829 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by neo7 »

bordo u srcu wrote:Imam problem kad pokrenem Farmville na Facebook stranici u smislu da od nedavno ne mogu da otvorim igricu u fullscrean načinu rada na desktopu.Tačnije ni jednu igricu na Facebook-u ne mogu pokrenuti u fullscreean-u,nakon dvije sekunde vrati igricu na default screean.Generalno znam da je neka greška na računaru,jer na tri browsera se isto dešava:mozilla firefox,google chrome i internet explorer.Imam osjećaj da je sve krenulo kad sam deinstalirao avira antivirus pa instalirao eset smart secyrity 5.Ovo govorim jer mi se od tad windows 7 ultimate pravo čudno ponaša:ponekad moram više puta klikati na ikonicu linka u meni bar na firefox-u da bi uošte reagovao,zatim se zna desiti da stranicu otvori na sekund pa je zatvori,odnosno samo bljesne pa mi onda sve otvorene servise u tom trenutku izmješa na taskbaru.Ima sigurno mjesec dana da pokušavam da rješim problem,pa sam googlao,raja preporučuju nadogradnju flash playera što sam i uradio zadnja verzija 11 i nema poboljšanja.Preskenirao sistem sa malwarebytes skenerom,eset smart secyrity scan,spybot search & destroy,defregmentation disk i Cclenerom ali ništa ne pomaže.
Ufati se prave motike, sad ce sezona...
bordo u srcu

#830 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by bordo u srcu »

Ja tražim pomoć na ovom forumu od razumne raje koja poznaju opisanu tematiku a ne poljoprivredno ratarske djelatnosti,zato još jednom molim ako ima neko ko zna da pomogne,a ako ne...
ledeni99

#831 Vracanje facebook poruka

Post by ledeni99 »

Zdravo,znal neko nacin na koji se mogu vratiti poruke izbrisane sa faceboooka ???
komunalac

#832 Re: Vracanje facebook poruka

Post by komunalac »

ledeni99 wrote:Zdravo,znal neko nacin na koji se mogu vratiti poruke izbrisane sa faceboooka ???
špijuniranje bivše(g) ?? :D
Halcyon

#833 Re: Vracanje facebook poruka

Post by Halcyon »

ledeni99 wrote:Zdravo,znal neko nacin na koji se mogu vratiti poruke izbrisane sa faceboooka ???
Ne mogu se vratiti.
seman

#834 Re: Vracanje facebook poruka

Post by seman »

Mogu. Sve poruke koje si poslao ili primio takodjer si morao poslati "nekome" ili primiti od "nekoga". Jednostavno tog "nekog" zamoli da ti ih iz svog historija posalje i to je to. :P
xamp

#835 Re: Vracanje facebook poruka

Post by xamp »

Posalji sudski nalog u facebook gdje zahtjevas da ti se posalju poruke :D
Incerum Canabea

#836 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Incerum Canabea »

Jel' postoji način da se izbrišu sve objave sa zida/timelinea, ono tutto completo?
neo7

#837 Re: Vracanje facebook poruka

Post by neo7 »

Halcyon wrote:
Ne mogu se vratiti.
Mogu, samo sam zaboravio kako :) Ima ovde na ovoj temi opisano vec, postavio sam i ja mislim upustvo. Znaci na mail dobijes SVE AMA BAS SVE poruke, lajkove, komentare blabla na mail u roku od par sati kada uputis zahtjev.

Googlaj malo how to get/request all informatons from facebook
Jel' postoji način da se izbrišu sve objave sa zida/timelinea, ono tutto completo?
Jedino ako brises jednu po jednu, ili nadjes neku skriptu koja to radi (greasemonkey skripta)
Halcyon

#838 Re: Vracanje facebook poruka

Post by Halcyon »

neo7 wrote:
Halcyon wrote:
Ne mogu se vratiti.
Mogu, samo sam zaboravio kako :) Ima ovde na ovoj temi opisano vec, postavio sam i ja mislim upustvo. Znaci na mail dobijes SVE AMA BAS SVE poruke, lajkove, komentare blabla na mail u roku od par sati kada uputis zahtjev.

Googlaj malo how to get/request all informatons from facebook
Jedino ako brises jednu po jednu, ili nadjes neku skriptu koja to radi (greasemonkey skripta)
To je ona usluga Download a copy of your data, znam za to, ali kad sam to pokušao jedne prilike vratio mi je samo skorije poruke, sve ni govora.
neo7

#839 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by neo7 »

Sve da ti vrati moras zatraziti to od njih i pozvati se na neki zakon EU i upload skeniranu licnu. Provjereno vracaju sve podatke koje imaju na serveru o tebi a to je pofino podataka ;)
alica.k

#840 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by alica.k »

http://europe-v-facebook.org/EN/Get_you ... data_.html

posalju ti cd sa pdf fajlom :D
btw, vrlo zanimljivo stivo.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#841 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by suad-sarajevo »

Ima li neka caka da se podesi da sam online, a da postavim da me neke osobe koje su mi naravno u prijateljima ne vide da sam online.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#842 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by plain vanilla »

suad-sarajevo wrote:Ima li neka caka da se podesi da sam online, a da postavim da me neke osobe koje su mi naravno u prijateljima ne vide da sam online.
ima, naravno
odaberes kojim ljudima si online i samo te oni vide

kliknes na chat, pa onaj gore tockic, odaberes Advanced Settings i onda ljude
suad-sarajevo

#843 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by suad-sarajevo »

E, to je to. Danke. :sax: :run:
suad-sarajevo

#844 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by suad-sarajevo »

Opet ja. :D :-)

Postavio sam isto i na temi google + all about ali pošto se slabo prati da pitam i ovdje.

Kako da podesim da sve što postavim, objavim na google +, bude vidljivo i na facebooku. Znači, recimo postavim neki video sa youtube na google+ a da se to istovremeno objavi i na mom profilu na facebooku.

Kako da to isto uradim i na facebook profilu. Jesam li na pravom putu?

Image

Napominjem da sam već povezao google+ sa facebookom u postavkama što se da vidjeti u SS.

Image
perfect_guy

#845 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by perfect_guy »

kakavdanakneiskustvu wrote:kako izbrisati neku od slika koje je bila profilna?
kad mišem dođeš na sliku otvore ti se one neke mogućnosti u dnu. tu ideš na opcije > izbriši sliku
ibizza

#846 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by ibizza »

Dali postoji neka opcija kad neko udje na moj profil,a u tom trenutku sam ja online,da me obavjesti o tom "uljezu"?
neo7

#847 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by neo7 »

da, ukljuci obavjesti o prijavljivanju /morat ce napisati uredjaj tj ime neko/. Onda ces u securty vidjet odakle je konektovan :)
arnes_king

#848 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by arnes_king »

A ja bolesnika ccc
Astrum_

#849 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Astrum_ »

Mogu li se ikako iskljuciti obavijesti kada se prijavim sa mobitela, da mi ne izbacuje stalno na naslovnoj.. :-)
4m3l

#850 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by 4m3l »

Post Reply