Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bellica

#826 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

privremeni wrote:
zonbirile wrote:samo da ne ispadne moj slučaj,sada se niko ne sjeća frke i pune stanara protiv nadziđivanja.postavlja se i pitanje kako Z.Turković nadzida 35 stanova u Hrasnom?
Ne sijecam se detalja konkretnog slucaja, ali znam sta se desavalo po Visnjiku i sta se jos radi. Samo ako nekom zapne lokacija za oko, dobije se i geomehanicki nalaz uredan, iako zgrada klizi,da dalje ne nabrajam. Kako su raju varali, to je za pricu. :-)
Zato su klizista na sve moguce strane, jadni ljudi, grade kucu cijeli zivot i odnese im je jedna jaca kisa za 2 minute, strahota, samo zamisljam kako ovi ljudi uopste zive, kako smiju zaspati, kako podnose toliki strah...Za stanove je isto, uloze skoro cijeli zivot u taj stan i zbog necijeg idiotluka sve im padne u vodu!
zonbirile

#827 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

Bellica wrote:
privremeni wrote:
zonbirile wrote:samo da ne ispadne moj slučaj,sada se niko ne sjeća frke i pune stanara protiv nadziđivanja.postavlja se i pitanje kako Z.Turković nadzida 35 stanova u Hrasnom?
Ne sijecam se detalja konkretnog slucaja, ali znam sta se desavalo po Visnjiku i sta se jos radi. Samo ako nekom zapne lokacija za oko, dobije se i geomehanicki nalaz uredan, iako zgrada klizi,da dalje ne nabrajam. Kako su raju varali, to je za pricu. :-)
Zato su klizista na sve moguce strane, jadni ljudi, grade kucu cijeli zivot i odnese im je jedna jaca kisa za 2 minute, strahota, samo zamisljam kako ovi ljudi uopste zive, kako smiju zaspati, kako podnose toliki strah...Za stanove je isto, uloze skoro cijeli zivot u taj stan i zbog necijeg idiotluka sve im padne u vodu!
-----------------------------------------------
možda si konačno shvatila koji kriminal vlada van tvog haustora.Poenta je da za svoje pare ne bih trebao da se borim sa šljamom,kako komšijskim,tako i upraviteljskim.Ti što si takva OK,ali ti niti si slika stanja ni mjera apsurda i gluposti + kriminal u toj oblasti.Nije mi jasno što na svaku skačeš i stavljaš svoj primjer kao sliku neke pozitive u opštem stanju.
vozač

#828 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by vozač »

privremeni wrote:
@zonbirile možda da se obratiš turkoviću putem PP, da ti čovjek pojasni kako je nadzidao 8)
zonbirile

#829 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

ne treba zna se-po zakonu.Oslobodiše Čovića i Bičakčića samo medijske kurve ne kažu o čemu se tu radi.Nije kvaka u 3 miliona izdvojena za stambeno zbrinjavanje ličnih sekretara i drolja,nego je poenta što je to urađeno u posljedni čas pred otkup,pa na medijski eksponiranom primjeru bivšeg direktora bolnice u Koševu se vidi fora.Elem, kupili mu stan od 120 000KM u Čekaluši(nov naravno),a on ga iduće hefte otkupio za 11 000KM i uknjižio kao svoj,naravno sve po zakonu,kao i sronjo bivši premjer,tunelđija.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#830 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

zonbirile wrote:ne treba zna se-po zakonu.Oslobodiše Čovića i Bičakčića samo medijske kurve ne kažu o čemu se tu radi.Nije kvaka u 3 miliona izdvojena za stambeno zbrinjavanje ličnih sekretara i drolja,nego je poenta što je to urađeno u posljedni čas pred otkup,pa na medijski eksponiranom primjeru bivšeg direktora bolnice u Koševu se vidi fora.Elem, kupili mu stan od 120 000KM u Čekaluši(nov naravno),a on ga iduće hefte otkupio za 11 000KM i uknjižio kao svoj,naravno sve po zakonu,kao i sronjo bivši premjer,tunelđija.
Evo idejnog tvroca nadogradnje stanova koji je i tebe, moj @zonbi, i mene uhvatio ''na foru'', a ''mi'' ga opet izabrasmo da sjedi u Predsjedništvu.

http://www.facetv.ba/top-100/5624-bakir ... didat.html

Hvali se uspjesima ustakljivanja Grada, Kantona i nadogr(a)dnjom u predizbornoj kampanji 2010.g.!
FUJ!
:x :evil: :x
zonbirile

#831 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

PipiDugaDevetka wrote:
zonbirile wrote:ne treba zna se-po zakonu.Oslobodiše Čovića i Bičakčića samo medijske kurve ne kažu o čemu se tu radi.Nije kvaka u 3 miliona izdvojena za stambeno zbrinjavanje ličnih sekretara i drolja,nego je poenta što je to urađeno u posljedni čas pred otkup,pa na medijski eksponiranom primjeru bivšeg direktora bolnice u Koševu se vidi fora.Elem, kupili mu stan od 120 000KM u Čekaluši(nov naravno),a on ga iduće hefte otkupio za 11 000KM i uknjižio kao svoj,naravno sve po zakonu,kao i sronjo bivši premjer,tunelđija.
Evo idejnog tvroca nadogradnje stanova koji je i tebe, moj @zonbi, i mene uhvatio ''na foru'', a ''mi'' ga opet izabrasmo da sjedi u Predsjedništvu.

http://www.facetv.ba/top-100/5624-bakir ... didat.html

Hvali se uspjesima ustakljivanja Grada, Kantona i nadogr(a)dnjom u predizbornoj kampanji 2010.g.!
FUJ!
:x :evil: :x
----------------------------------------------------
ma sve je jasno,nervira me samo što čovjek kroz svoj lični primjer,hvali i brani kriminal prisutan još od Šabanova doba.Usrali se sada za vojne stanove,a sada slijedi zavrtanje ušiju za restituciju,a sronje donjele zakon o otkupu nacionalizovanih stanova ,radi par prozvanih generala i liječenih alkosa,sada akademika of kos.
Bellica

#832 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Slusaj zonbirile, odavno mi ides na zivce i svaki put kad obecam da necu vise s tobom gubiti vrijeme, napises nesto sto me izbaci iz cipela pa moram. Ja sam odavno shvatila koji kriminal vlada u nasoj zemlji koji je nevezan za upraviteljstvo, ne mozes ti znati sta ja znam, a sta ne znam, nemas pojma koliko sam se puta susrela s korupcijom, da nisam, sad ti ne bih ovo pisala nego bih poradjala zene za sta sam zavrsila skolu, ne bih se bavila zakonom o odrzavanju zajednickih dijelova koji je btw jako lose napisan i osmisljen, koji u jednom momentu tvrdi jedno, a u drugom nesto sasvim drugo, a ustvari sve je to isto, samo napisano drugacije i u razlicitim clanovima, provodim dane iscitavajuci isti i ne mogu ga shvatiti do kraja, zato imam dobre upravitelje koji nisu lopovi, a koji mi u svemu tome pomazu i zato navodim svoj licni primjer, pokusavam pokazati ljudima da moze i bolje od tvojih vjecito negativnih primjera. Uredu, kriminal postoji, ali opet, postoji nesto sto se zove postenje i kultura ili postivanje zakona kakvog takvog, pisala sam 100 puta, ako po zakonu svi stojimo na crvenom, moras i ti, eh sad do tebe je kako ces to uraditi, ispravno ili neispravno. Po zakonu odrzavanje se mora platiti, moras izabrati upravitelja, a ko ce to biti i kako ces to platiti nikoga ne zanima. A jesi li se raspitao ko je bio izvodjac radova ove nadogradnje??? Raspitaj se pa ce ti biti jasno zasto je moj primjer pozitivan koliko toliko, a tvoj totalno negativan. Ako ja stalno "skacem" ti si onda zapeo za losu stranu nase drzave i gotovo, kao da nam nije dosta ovog istog na Dnevniku svaki dan u 19:30h, kako se ne bih bunila kad ljudima pokusavam pokazati da mogu imati bolje i ljepse odrzavanje, a ti uvijek dematujes to isto i navedes svoj neki ogorceni primjer. Evo, koliko traje ovo piskaranje negativnih primjera na mojoj temi, preko mjesec dana sigurno i sta si ti za to vrijeme uradio da promijenis situaciju u svom ulazu??? Nisi nista jer imas fiksiranu ideju u glavi da te svi potkradaju i da ne moze biti bolje. I kad ja kazem tj. napisem da mozes, ti opet svojim pesimizmom sve pokvaris. Moj ulaz nije jedini koji se dobro odrzava, ali valjda sam ja jedina na forumu koja to javno iznosi ili koja ima pozitivan primjer koji zlata vrijedi samo da znas. Ja ljudima pomazem da vide da moze bolje, stavljam im se na raspolaganje za bilo kakvu pomoc ili savjet, jer u tome ne vidim nista lose, kriminal vlada tamo gdje mu se dopusti, ja mu ne dopustam da "udje" u moj ulaz i gotovo i mislim da mu to niko ne bi smio dopustiti. Ja stojim iza onog sto sam ranije napisala o nadogradnji i klizistima, ali opet, ko je od tih ljudi ista poduzeo kad je to bilo u fazi izgradnje, zar nije postojala institucija koja bi sprijecila bespravnu gradnju, ako je opstina izdala odobrenje ko je iznad nje, ako je neka kantonalna sluzba, ko je iznad nje??? Pa zgrade su privatizovane i niko na njima nista ne smije raditi bez saglasnosti vecine EV. Sad je gotovo, nece to niko rusiti i iseljavati porodice koje zive u tim stanovima. To je nesto poput ovoga, komsija renovira stan, u zkaonu stoji da se pri tome ne smije doticati zajednickih dijelova, medjutim, on od djecije sobe napravi kupatilo, srusi zid da spoji kuhinju i dnevni boravak pa tim odstrani ventlaciju, izmjesti cijevi od centralnog grijanja jer mu ne odgovara njihov polozaj i mjesto gdje je smjesten radijator...sve komsije to gledaju, radovi su u toku, kvari lift pri iznosenju materijala za renoviranje, renovira do kasno navece, radi i nedjeljom, pri iznosenju suta zaprlja stubiste, odlaze ga u kontejnere...za 3 mjeseca uselio se, sredio sve pod konac, za 6 mjeseci, procuri voda komsiji ispod u djeciju sobu, komsija iznad je moze zivjeti od njegovog rucka jer nema ventilaciju...i sta onda, niko ga nece prijaviti inspekciji jer to je zaboga novi komsija, a sto je taj isti za 3 mjeseca koliko je renovirao stan napravio 100 prekrsaja zakona o odrzavanju nije ni bitno, svi su gledali sta radi, niko nije javio nikome i zavrsena prica, njemu ne pada na pamet da rusi tek renovirano kupatilo bez obzira sto komsijino dijete pliva u svojoj sobi. A da se zakon postuje, PEV bi prvi otisao i pogledao sta radi, pa ako nesto ne odgovara javio bi upraviteljima, a oni bi javili ispekciji. Ovdje govorim o odnosima izmedju EV-a koji su losi, nisu dobri ako svi sute i gledaju kako ovaj unistava zajednicke dijelove, ako ga ne pitaju sto ne placa odrzavanje, dobri su ako ga na vrijeme zaustave u tom unistavanju i na bilo koji nacin mu sugerisu postivanje zakona, jer ma koliko to tebi zvucalo skepticno, doci ce vrijeme kad ce lopovi da plate za ono sto su uradili, kad ce duznici platiti svoj dug, a mi posteni cemo napokon da odahnemo i pocnemo lijepo da zivimo. Isto je bilo s nadogradnjom, svi su gledali kako se nadogradjuje, a niko se nije pobrinuo da se raspita sta se radi, po cijoj naredbi i pod kojim uslovima, prema tome, o nadogradjivanju se ne treba vise ni raspravljati, cemu? Nista se ne moze promijeniti!
vozač

#833 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by vozač »

zonbirile, nemoj bellicu da mi nerviraš

dobro ti je i rekla, totalni si destruktivac, vječiti cinik, samo nešto kritikuješ, o svemu si informisan, u sve se razumiješ, isto ona dva stara mapetovca sa balkon lože

bellica radi svojski, pomaže raji, a moram priznati da je i mene animirala i da sam prilično sredio stanje u ulazu, par dopisa i odmah su promijenili politiku, opravili niz stvari, čak je i čistačica sišla u podrumske prostorije iako godinama nije ni haustor čistila kako treba, dakle bellica je pozitivno djelovala barem što se našeg ulaza tiče i u tome i jeste suština njenih obraćanja,

zakon je takav kakav je i ti ga nećeš promijeniti svojim opaskama i "otkrivanjem tople vode", a zakon se mora i poštivati
eluna

#834 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

BRAVO BELICA I VOZAČ!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

sretan sam ako malo dijete, nemate pojma koliko ...... napokon da neko nešto i RADI i preduzima, i po pitanju poboljšanja kvaliteta života i zaustavljanja kriminala ............. radim isto već godinama - ali u drugim oblastima i koliko mogu, i znala sam da ima još ljudi koji smatraju da na vijestima, u štampi, na forumima treba da dajemo pozitivne primjere svoga rada i nastojanja da se nešto popravi ....... i dokažemo da je i to moguće

zorni ...... prestani kukati i zasuči rukave - to je sve što ti mogu reći

eh i da ....bellice, ako je tema tvoja, ako joj je cilj da pokaže da je moguće mijnjeti stvari, traži od administratora da briše postove koji nisu u duhu teme i njenog cilja
zonbirile

#835 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

Bellica wrote:Slusaj zonbirile, odavno mi ides na zivce i svaki put kad obecam da necu vise s tobom gubiti vrijeme, napises nesto sto me izbaci iz cipela pa moram. Ja sam odavno shvatila koji kriminal vlada u nasoj zemlji koji je nevezan za upraviteljstvo, ne mozes ti znati sta ja znam, a sta ne znam, nemas pojma koliko sam se puta susrela s korupcijom, da nisam, sad ti ne bih ovo pisala nego bih poradjala zene za sta sam zavrsila skolu, ne bih se bavila zakonom o odrzavanju zajednickih dijelova koji je btw jako lose napisan i osmisljen, koji u jednom momentu tvrdi jedno, a u drugom nesto sasvim drugo, a ustvari sve je to isto, samo napisano drugacije i u razlicitim clanovima, provodim dane iscitavajuci isti i ne mogu ga shvatiti do kraja, zato imam dobre upravitelje koji nisu lopovi, a koji mi u svemu tome pomazu i zato navodim svoj licni primjer, pokusavam pokazati ljudima da moze i bolje od tvojih vjecito negativnih primjera. Uredu, kriminal postoji, ali opet, postoji nesto sto se zove postenje i kultura ili postivanje zakona kakvog takvog, pisala sam 100 puta, ako po zakonu svi stojimo na crvenom, moras i ti, eh sad do tebe je kako ces to uraditi, ispravno ili neispravno. Po zakonu odrzavanje se mora platiti, moras izabrati upravitelja, a ko ce to biti i kako ces to platiti nikoga ne zanima. A jesi li se raspitao ko je bio izvodjac radova ove nadogradnje??? Raspitaj se pa ce ti biti jasno zasto je moj primjer pozitivan koliko toliko, a tvoj totalno negativan. Ako ja stalno "skacem" ti si onda zapeo za losu stranu nase drzave i gotovo, kao da nam nije dosta ovog istog na Dnevniku svaki dan u 19:30h, kako se ne bih bunila kad ljudima pokusavam pokazati da mogu imati bolje i ljepse odrzavanje, a ti uvijek dematujes to isto i navedes svoj neki ogorceni primjer. Evo, koliko traje ovo piskaranje negativnih primjera na mojoj temi, preko mjesec dana sigurno i sta si ti za to vrijeme uradio da promijenis situaciju u svom ulazu??? Nisi nista jer imas fiksiranu ideju u glavi da te svi potkradaju i da ne moze biti bolje. I kad ja kazem tj. napisem da mozes, ti opet svojim pesimizmom sve pokvaris. Moj ulaz nije jedini koji se dobro odrzava, ali valjda sam ja jedina na forumu koja to javno iznosi ili koja ima pozitivan primjer koji zlata vrijedi samo da znas. Ja ljudima pomazem da vide da moze bolje, stavljam im se na raspolaganje za bilo kakvu pomoc ili savjet, jer u tome ne vidim nista lose, kriminal vlada tamo gdje mu se dopusti, ja mu ne dopustam da "udje" u moj ulaz i gotovo i mislim da mu to niko ne bi smio dopustiti. Ja stojim iza onog sto sam ranije napisala o nadogradnji i klizistima, ali opet, ko je od tih ljudi ista poduzeo kad je to bilo u fazi izgradnje, zar nije postojala institucija koja bi sprijecila bespravnu gradnju, ako je opstina izdala odobrenje ko je iznad nje, ako je neka kantonalna sluzba, ko je iznad nje??? Pa zgrade su privatizovane i niko na njima nista ne smije raditi bez saglasnosti vecine EV. Sad je gotovo, nece to niko rusiti i iseljavati porodice koje zive u tim stanovima. To je nesto poput ovoga, komsija renovira stan, u zkaonu stoji da se pri tome ne smije doticati zajednickih dijelova, medjutim, on od djecije sobe napravi kupatilo, srusi zid da spoji kuhinju i dnevni boravak pa tim odstrani ventlaciju, izmjesti cijevi od centralnog grijanja jer mu ne odgovara njihov polozaj i mjesto gdje je smjesten radijator...sve komsije to gledaju, radovi su u toku, kvari lift pri iznosenju materijala za renoviranje, renovira do kasno navece, radi i nedjeljom, pri iznosenju suta zaprlja stubiste, odlaze ga u kontejnere...za 3 mjeseca uselio se, sredio sve pod konac, za 6 mjeseci, procuri voda komsiji ispod u djeciju sobu, komsija iznad je moze zivjeti od njegovog rucka jer nema ventilaciju...i sta onda, niko ga nece prijaviti inspekciji jer to je zaboga novi komsija, a sto je taj isti za 3 mjeseca koliko je renovirao stan napravio 100 prekrsaja zakona o odrzavanju nije ni bitno, svi su gledali sta radi, niko nije javio nikome i zavrsena prica, njemu ne pada na pamet da rusi tek renovirano kupatilo bez obzira sto komsijino dijete pliva u svojoj sobi. A da se zakon postuje, PEV bi prvi otisao i pogledao sta radi, pa ako nesto ne odgovara javio bi upraviteljima, a oni bi javili ispekciji. Ovdje govorim o odnosima izmedju EV-a koji su losi, nisu dobri ako svi sute i gledaju kako ovaj unistava zajednicke dijelove, ako ga ne pitaju sto ne placa odrzavanje, dobri su ako ga na vrijeme zaustave u tom unistavanju i na bilo koji nacin mu sugerisu postivanje zakona, jer ma koliko to tebi zvucalo skepticno, doci ce vrijeme kad ce lopovi da plate za ono sto su uradili, kad ce duznici platiti svoj dug, a mi posteni cemo napokon da odahnemo i pocnemo lijepo da zivimo. Isto je bilo s nadogradnjom, svi su gledali kako se nadogradjuje, a niko se nije pobrinuo da se raspita sta se radi, po cijoj naredbi i pod kojim uslovima, prema tome, o nadogradjivanju se ne treba vise ni raspravljati, cemu? Nista se ne moze promijeniti!
------------------------------------------------------
no sikiriki,samo tvrdim da i pored napora rijetkih dobrih PEV-a teško ide.No sikiriki
eluna

#836 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

@ zorni

suština je u tome DA IDE ...... kad bi se barem 30 od 100 PEV-ova trudilo barem 30% onoliko kolikose bellica trudi ..... ti ne bi imao razloga da kukaš ne samo ovdje, nego bilo gdje ......

i tako je u svemu ........ pisala sam čini mi se na temi "radar kod maršalke......" upravo o tome ........ svako treba da se trudi koliko može u oblasti gdje može ........ jer tačno je da riba smrdi od glave, ali ako joj je i rep kvaran i nezaiteresovan ....onda baš treba da krepe
Bellica

#837 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

vozač wrote:zonbirile, nemoj bellicu da mi nerviraš

dobro ti je i rekla, totalni si destruktivac, vječiti cinik, samo nešto kritikuješ, o svemu si informisan, u sve se razumiješ, isto ona dva stara mapetovca sa balkon lože

bellica radi svojski, pomaže raji, a moram priznati da je i mene animirala i da sam prilično sredio stanje u ulazu, par dopisa i odmah su promijenili politiku, opravili niz stvari, čak je i čistačica sišla u podrumske prostorije iako godinama nije ni haustor čistila kako treba, dakle bellica je pozitivno djelovala barem što se našeg ulaza tiče i u tome i jeste suština njenih obraćanja,

zakon je takav kakav je i ti ga nećeš promijeniti svojim opaskama i "otkrivanjem tople vode", a zakon se mora i poštivati
Evo ga, prvi pozitivan primjer :thumbup: , drago mi je sto je sve to tako mojom malom zaslugom, samo tako nastavi pa ces imati dobar ulaz i za par mjeseci neces znati sta da radis neko ces izmisljati da li da sadis crvene ili bijele ruze oko zgrade.
Bellica

#838 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

eluna wrote:BRAVO BELICA I VOZAČ!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

sretan sam ako malo dijete, nemate pojma koliko ...... napokon da neko nešto i RADI i preduzima, i po pitanju poboljšanja kvaliteta života i zaustavljanja kriminala ............. radim isto već godinama - ali u drugim oblastima i koliko mogu, i znala sam da ima još ljudi koji smatraju da na vijestima, u štampi, na forumima treba da dajemo pozitivne primjere svoga rada i nastojanja da se nešto popravi ....... i dokažemo da je i to moguće

zorni ...... prestani kukati i zasuči rukave - to je sve što ti mogu reći

eh i da ....bellice, ako je tema tvoja, ako joj je cilj da pokaže da je moguće mijnjeti stvari, traži od administratora da briše postove koji nisu u duhu teme i njenog cilja
Hvala ti na podrsci :) Pa ne znam, neka i negativnih primjera, znas koliko ih je na prvim stranicama, masa onih "ova nasa baba nista ne radi, upravitelji nas kradu..." ali smo im mi savjetovali kako da rijese problem i eto ga, hvala Bogu, vec imamo pozitivne primjere u kojima stoji promjena situacije u ulazu i ja se nadam svim srcem da ce ih biti jos i vise. Mislis da onima koji su krojili zakon nije drago sto se ljudi "jedu" sto ne mogu imati nista bolje, sto moraju placati, a ovi ih kradu...? Ja mislim da jeste, nije njima drago kad neko dobro vodi ulaz, to im je na stetu i mislim da imamo idealan nacin kako da im bar malo poremetimo planove, dobrim vodjenjem ulaza i odabirom dobrih upravitelja i PEV :thumbup:
Innovation

#839 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Belluce, jako me iznenadio tvoj zadnji komentar! :-) Pratim tvoju temu od početka, jer se bavim istim problemima kao ti.Pratim i primjenjujem tvoje savjete i tvoje tumačenje zakona, jer si stvarno vrijedna i veoma realna osoba. Svi problemi dolaze upravo zbog pojedinih EV, loših upravitelja i PEV-a, koji mora to sve uvezati da fercera kako treba. Zato me čudi tvoj komentar da je "nekom" drago što se ljudi "jedu", što moraju plaćati (po zakonu). Čak mislim suprotno kad je sve OK, kad je dobar upravitelj i PEV onda ni ti ljudi što su pravili zakon, a znaš kako se zakon pravi i kroz kakve procedure prođe dok stupi na snagu, nemaju prepiske sa nezadovoljnim EV. Sama si rekla da nikad nisi naišla na ružan odnos bilo koga iz Sektora (neću reći Ministartsva, jer je to širok pojam) za upravljanje i nadzor. Ni ja nisam imala problema, ni u općini, ni u Sektoru jer je to valjda i do osobe koja obavlja posao PEV-a i njegove kulture.
Prikupljanje sredstava za održavanje kod nas je uglavnom OK, ali su i ljudi u mom neboderu solidarni i pomažu i one koji nemogu da izdvoje taj iznos.
Dobro ti je Eluna napisala:
eluna wrote:eh i da ....bellice, ako je tema tvoja, ako joj je cilj da pokaže da je moguće mijnjeti stvari, traži od administratora da briše postove koji nisu u duhu teme i njenog cilja
Znam da na forumu ima raznih ljudi, raznih čudi. Ima jedan/jedna koji/koja iznosi vrlo ružne klevete i laži bez i jednog dokaza. Kod te osobe svi u zgradi ne valjaju, samo on/ona je dobar/dobra i pošten/poštena, a ne plaća održavanje. Drugima dijeli savjete i tumači zakon, valjda se kroz to vadi, a čak mislim da nije ni EV.
Nemoj se ljutiti. Ovo sam ti morala napisati jer si me stvarno iznenadila kao osoba inače pozitivnih razmišljanja i nisi dozvoljavala da drugi tobom manipulišu. INAČE TEMA ZA 10. Lijep pozdrav :kiss:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#840 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Innovation wrote:Belluce, jako me iznenadio tvoj zadnji komentar! :-) Pratim tvoju temu od početka, jer se bavim istim problemima kao ti.Pratim i primjenjujem tvoje savjete i tvoje tumačenje zakona, jer si stvarno vrijedna i veoma realna osoba. Svi problemi dolaze upravo zbog pojedinih EV, loših upravitelja i PEV-a, koji mora to sve uvezati da fercera kako treba. Zato me čudi tvoj komentar da je "nekom" drago što se ljudi "jedu", što moraju plaćati (po zakonu). Čak mislim suprotno kad je sve OK, kad je dobar upravitelj i PEV onda ni ti ljudi što su pravili zakon, a znaš kako se zakon pravi i kroz kakve procedure prođe dok stupi na snagu, nemaju prepiske sa nezadovoljnim EV. Sama si rekla da nikad nisi naišla na ružan odnos bilo koga iz Sektora (neću reći Ministartsva, jer je to širok pojam) za upravljanje i nadzor. Ni ja nisam imala problema, ni u općini, ni u Sektoru jer je to valjda i do osobe koja obavlja posao PEV-a i njegove kulture.
Prikupljanje sredstava za održavanje kod nas je uglavnom OK, ali su i ljudi u mom neboderu solidarni i pomažu i one koji nemogu da izdvoje taj iznos.
eluna wrote:eh i da ....bellice, ako je tema tvoja, ako joj je cilj da pokaže da je moguće mijnjeti stvari, traži od administratora da briše postove koji nisu u duhu teme i njenog cilja
Znam da na forumu ima raznih ljudi, raznih čudi. Ima jedan/jedna koji/koja iznosi vrlo ružne klevete i laži bez i jednog dokaza. Kod te osobe svi u zgradi ne valjaju, samo on/ona je dobar/dobra i pošten/poštena, a ne plaća održavanje. Drugima dijeli savjete i tumači zakon, valjda se kroz to vadi, a čak mislim da nije ni EV.Nemoj se ljutiti. Ovo sam ti morala napisati jer si me stvarno iznenadila kao osoba inače pozitivnih razmišljanja i nisi dozvoljavala da drugi tobom manipulišu. INAČE TEMA ZA 10. Lijep pozdrav :kiss:
Dobro došla @Innovation!

Bogami se ja prepoznadoh u ovoj boldiranoj rečenici.

Drago mi je što si se priključila diskusijama na ovoj temi.

Odmah da kažem da dokaze za ''ružne klevete i laži bez i jednog dokaza'' proslijedjujem Ministarstvu, pa su oni upoznati.
Moraćeš priznati da kada mi sestra dadne punomoć da je zastupam i predstavljam pred upraviteljskom firmom, sudom, ostalim EV i Ministarstvom, onda JA JESAM EV!
Živim u stanu koji smo sestra i ja naslijedili od roditelja, a samo formalno se ona vodi kao vlasnik stana u ZK. To je iz razloga da kada svi mi ostali iz porodice odemo sa ovoga svijeta i ona naslijedi stan, ne bi morala plaćati nasljedne sudske takse.

Jeste, ne plaćam naknadu za održavanje i upravljanje i tužen sam sudu, pa ću na kraju SVE MORATI PLATITI, čak i sudske troškove. To što predstavnik tužitelja nije došao na pripremno ročište, nije moja briga!
;-) :sax: :kiss:
braca

#841 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by braca »

40 godina plaćam "Sarajevostanu" odrzavanje i PRVI puta u 40 godina kada sam ih zvao na intervenciju, da nesto poprave, procurila mi voda u kupatilu kroz zid, ima tamo neki zajednicki odvod od kanalizacije, oni bili tri puta, svaki put "mi to ne možemo", "to se ne može", "to je komplikacija", "treba ovo", "treba ono", "treba kopati".....i tako sve šuplja, ali nisu ništa uradili. Na kraju sam našao čovjeka preko oglasa i sve mi sredio za 150 KM, srušio dio zida odvoda, postavio izolaciju, vratio zid, okrečio i sve kako treba.

I šta sad, ja treba da i dalje plaćam "Sarajevostanu". Malo morgen, vidimo se na sudu, a ako izgubim, platiću, ali ću se potruditi da ne izgubim. Znate li koliko je to novaca u 40 godina? Puno, puno. A samo sam ih jednom pozvao i odbili su.
PipiDugaDevetka

#842 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Ne sumnjam da ćeš izgubiti na sudu kao što ću i ja izgubiti jer ni ja ne plaćam naknadu za održavanje zaj. dijelova zgrada i upravljanje zgradama.

Mislim, žao mi je da je tako ispalo, ali zakoni Bosne i Hercegovine, u ovom slučaju Kantona Sarajevo, se MORAJU poštovati.
Innovation

#843 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Kako neko može plačati održavanje 40 godina, kad zakon o održavanju datira od 2001.god.Ako niste imali dovoljno sredstava prikupljenih na računu zgrade ni Sarajevostan nije mogao odraditi taj zahvat. Vjerovatno je PEV bio upoznat sa problemom.
PipiDugaDevetka

#844 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

@braca,
PEV = Predstavnik Etažnih Vlasnika pred upraviteljem.
zonbirile

#845 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

Innovation wrote:Kako neko može plačati održavanje 40 godina, kad zakon o održavanju datira od 2001.god.Ako niste imali dovoljno sredstava prikupljenih na računu zgrade ni Sarajevostan nije mogao odraditi taj zahvat. Vjerovatno je PEV bio upoznat sa problemom.
-------------------------
pa i onda se plačalo održavanje,samo drukčije organizovano,kućni savjeti i to i na kraju 50% sredstava trošeno na postojanje Sarajevostana.Danas Sarajevostan je privatizovan,kao kolateralna šteta,uzeta zgrada za Triglav osiguranje i oni uz put.Isti gazda,tajkun Fejsal Hrustanović.Sada oni vrše predratnu funkciju po novim zakonima i za sada je 15%+10% =25% trošak na prikupljena sredstava + 17% PDV po fakturi-aferim.Evo 9g ni jedan se ne žali,a raja ciči.
Bellica

#846 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Innovation wrote:Belluce, jako me iznenadio tvoj zadnji komentar! :-) Pratim tvoju temu od početka, jer se bavim istim problemima kao ti.Pratim i primjenjujem tvoje savjete i tvoje tumačenje zakona, jer si stvarno vrijedna i veoma realna osoba. Svi problemi dolaze upravo zbog pojedinih EV, loših upravitelja i PEV-a, koji mora to sve uvezati da fercera kako treba. Zato me čudi tvoj komentar da je "nekom" drago što se ljudi "jedu", što moraju plaćati (po zakonu). Čak mislim suprotno kad je sve OK, kad je dobar upravitelj i PEV onda ni ti ljudi što su pravili zakon, a znaš kako se zakon pravi i kroz kakve procedure prođe dok stupi na snagu, nemaju prepiske sa nezadovoljnim EV. Sama si rekla da nikad nisi naišla na ružan odnos bilo koga iz Sektora (neću reći Ministartsva, jer je to širok pojam) za upravljanje i nadzor. Ni ja nisam imala problema, ni u općini, ni u Sektoru jer je to valjda i do osobe koja obavlja posao PEV-a i njegove kulture.
Znam da na forumu ima raznih ljudi, raznih čudi. Ima jedan/jedna koji/koja iznosi vrlo ružne klevete i laži bez i jednog dokaza. Kod te osobe svi u zgradi ne valjaju, samo on/ona je dobar/dobra i pošten/poštena, a ne plaća održavanje. Drugima dijeli savjete i tumači zakon, valjda se kroz to vadi, a čak mislim da nije ni EV.
Nemoj se ljutiti. Ovo sam ti morala napisati jer si me stvarno iznenadila kao osoba inače pozitivnih razmišljanja i nisi dozvoljavala da drugi tobom manipulišu. INAČE TEMA ZA 10. Lijep pozdrav :kiss:
Drago mi je da ti se svidja moja tema i hvala na komplimentima, jako mi puno znace. Evo da objasnim ono sto te "natjeralo" da se prikljucis temi. Nisam ja napisala da se ljudi "jedu" sto moraju placati, naprotiv, nego imam dojam da onima u npr. ministarstvu nije bas posebno drago kad u nekom ulazu sve dobro funkcionise, ne kazem, oni meni izadju u susret kad im se obratim zbog bivsih upravitelja, obave s njima razgovor, dostave mi odgovor i dovidjenja, ali kad me pitaju kako se slazemo s novim upraviteljima, pa ja kazem da je sve super, divno, imamo odlicnu suradnju, dobijem utisak da nisu bas prezadovoljni, nikada mi ne kazu "drago mi je, super, neka ima i takvih, odabrali ste dobre upravitelje..." ne nego otpusu na nos i predju s teme. Zato kazem da im nije drago kad ulaz dobro funkcionise, stavise, ljepse im je da ih PEV zasipaju prituzbama na svoje upravitelje ili EV na PEV pa da to rjesavaju, niko nece ni da cuje o dobrm ulazu, PEV i upraviteljima. Pisat cu isto kao i Eluni, drago mi je kad neko ima i lose iskustvo s ovom problematikom, zato sam tu ja, PDD, eluna, Vozac, pa da im damo neki savjet i pomognemo im, ali mislim da toliko negativnih komentara, tumacenja, stavova skodi svakome, kad neko samo procita dio jednog od komentara, nece mene ozbiljno shvatiti, jer ce izgledati kao da zivim na drugom kraju svijeta gdje cvjetaju ruze, a da bosancima samo mazem oci o dobrom sprovodjenju zakona. Bojim se da neko ne pomisli kako podrzavam kriminal i korupciju pa se toliko trudim da opravdam zakon. Ja ga ni u kojem slucaju ne opravdavam nego pokusavam zivjeti s njim, kao i sa svim ostalim zakonima o bilo cemu. Ima masa zakona koji ne valjaju, ali zivim s njima, jer ih ne mogu promijeniti. Napisi nam i ti nesto o svom ulazu kad si vec PEV, mozda i mi nesto naucimo od tebe :) i hvala ti sto si nam se pridruzila.
Bellica

#847 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Innovation wrote:Kako neko može plačati održavanje 40 godina, kad zakon o održavanju datira od 2001.god.Ako niste imali dovoljno sredstava prikupljenih na računu zgrade ni Sarajevostan nije mogao odraditi taj zahvat. Vjerovatno je PEV bio upoznat sa problemom.
Odrzavanje se placa jos od prije rata, prije mog rodjenja, prije puno, puno godina. Zakon je samo bio drugaciji, jer je dio placao EV, a dio firma koji je stan dodijelila (stanovi su se nekada dijelili zaposlenima), samo sto nista za taj novac nije radjeno u ulazu, bili su i prije tzv. povjerenici koji su sami pppravljali sta su znali i sta su mogli, prikupljali sredstva koliko ja znam za neke radove koji nisu mogli oni sami obavljati i to je to. Ovaj novac koji je uzimao Sarajevostan je poslije rata prema njihovim rijecima otisao u neku direkciju za puteve koji su se morali izgraditi poslije rata :shock: nevjerovatno, ali meni su tako rekli i sva sredstva prikupljena od 2001. do dana prekida ugovora te prelaska kod novog upravitelja su otisla u ovu istu direkciju, naravno, prema njihovim rijecima, a Bog zna za sta je to utroseno?
Ako je situacija alarmantna, upravitelj ce uraditi zahvat bez obzira na trenutna sredstva ako ljudi placaju, a ako ovaj covjek uredno placa dugi niz godina ne zivid razlog da mu se ne uradi, osim ako nemaju dobrog majstora koji bi to mogao napraviti. A Bog zna imaju li oni PEV uopste, ako i imaju predpostavljam da je to neki covjek iz gore navedenog doba koji jos nije upoznat s novim zakonom o odrzavanju.
Bellica

#848 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

braca wrote:40 godina plaćam "Sarajevostanu" odrzavanje i PRVI puta u 40 godina kada sam ih zvao na intervenciju, da nesto poprave, procurila mi voda u kupatilu kroz zid, ima tamo neki zajednicki odvod od kanalizacije, oni bili tri puta, svaki put "mi to ne možemo", "to se ne može", "to je komplikacija", "treba ovo", "treba ono", "treba kopati".....i tako sve šuplja, ali nisu ništa uradili. Na kraju sam našao čovjeka preko oglasa i sve mi sredio za 150 KM, srušio dio zida odvoda, postavio izolaciju, vratio zid, okrečio i sve kako treba.

I šta sad, ja treba da i dalje plaćam "Sarajevostanu". Malo morgen, vidimo se na sudu, a ako izgubim, platiću, ali ću se potruditi da ne izgubim. Znate li koliko je to novaca u 40 godina? Puno, puno. A samo sam ih jednom pozvao i odbili su.
I ne treba da placas :thumbup: zelim ti svu srecu na sudu, iskreno se nadam da neces izgubiti. To su ti mogli, trebali i morali uraditi da su kako treba, ali posto nisu, ne znam kakva vam je situacija u ulazu, kakav vam je PEV mozda bi bilo najbolje da ih promijenite, kad vec placate, ima u Sarajevu upravitelja koji bi vam za to placanje davao usluge odrzavanja.
staza

#849 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by staza »

Jedino da pripadaš širokoj narodnjačko-socijaldemokratskoj koaliciji, u kojoj će naredna dva desetljeća jedni druge po potrebi spašavat' od potapanja.
Ovdje je bila legendarna tema o komšiluku i komšiji koji sluša preglasnu muziku: niko ne valja, svi susjedi pogrešni, jedino moja malenkost ispravna.
U BiH postoje: Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Manjine, Građani.
I da dodam: čestiti i normalni ljudi.
;-)
Last edited by staza on 05/04/2011 09:21, edited 1 time in total.
Bellica

#850 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:Ne sumnjam da ćeš izgubiti na sudu kao što ću i ja izgubiti jer ni ja ne plaćam naknadu za održavanje zaj. dijelova zgrada i upravljanje zgradama.

Mislim, žao mi je da je tako ispalo, ali zakoni Bosne i Hercegovine, u ovom slučaju Kantona Sarajevo, se MORAJU poštovati.
Zasto imam nevjerovatan osjecaj da je ovo zadnje napisano u uskoj vezi samnom? Ja se iskreno nadam da me nisi pogresno shvatio dok sam vodila diskusiju sa zonbirilom. Naprotiv, nije placala ni moja mama HETIG-u zbog istih razloga iz kojih ne placaj ti i ovaj novi forumas i ne treba im placati ako ne rade, zato imas promjenu i PEV i upravitelja, doduse kod tebe je ekstremna situacija i ja se iskreno nadam da ti neces izgubiti na sudu jer te niko ne moze natjerati da platis ako nista ne rade, moja mama je izgubila, pa smo platili i dug i kamate i porez i sve skupa pa nas je izaslo skuplje nego da smo redovno placali, pa se nadam da se to isto nece i tebi desiti. Nazalost, situacija je takva, zakon je takav, s njim moramo zivjeti, nazalost, nema niko kome bi se obratili kad nesto negdje zakaze, osim tog ministarstva koje opet ne radi mnogo na poboljsanju, meni je jako zao ako si me pogresno shvatio, gospodin zonbirile me izbacio iz cipela svojim komentarima jer se zaista trudim pomoci ljudima, a pri cemu mu on odmaze. Dobro sam prosla, mogla sam biti proglasena kriminalkom, mafijom, neko ko je pokrap drzavu, dobio vojni stan na lijepe oci... :) tema mi je zahvaljujuci pomenutom gospodinu otisla u krivom smjeru i zaista pokusavam da je vratim tamo gdje sam pocela, da opet dobije prvobitni smisao, a to je pomaganje i savjetovanje. A tebi zelim da ne izgubis na sudu, da imas jake argumente i dokaze koji ce ti pomoci da dokazes da si u pravu.
Post Reply