burek_in_space wrote:Ne mogu mu oprostiti shto je objavio vijest o otmici sina Mirze Vareshanovica, iako je bio zamoljen da to ne chini.
Od tada datira moja netrpeljivost i gadjenje prema Avazu i njegovom utemeljitelju.
Dovoljno jak razlog?!
Gadi se i meni sto-sta u bljuvotinama iz Avaza (a uostalom, mozda je i ciljano takva uredjivacka politika Avaza bila, stvaranje klime za Radon stranku). Ali haymo realno:
- Tihic i stranka - Koncept "sabura", mic-po-mic, nikakva akcija, politika im se svodi samo na cekaj akciju drugih (MZ, Dodikovaca, ...). A mi tonemo ekonomski...
- Silajdzic i stranka - Koncept "rasprodaj sve zivo", za 1KM, investitorima iz Kazahstana, eeej K A Z A H S T A N A !!! Cijenim Lepog kao patriJotu, i kao vrlo kvalitetnog MVP-a... Ali ovo na stranackim poljima i programima - pobenavio totalno...
- Lagumdzija i stranka - Koncept "popljuj sve oko sebe" i rezultat ce doci - pa to moja nana rahmetli moze tako! OK! Simpatishem ih najvise zbog Zlatka, jer smatram da nesto i zna uraditi - bez Zlatka, odron zivi... (uostalom, da valjaju, ne bi im se kampanja godinama svodila na popljuj - vec bi se prilagodili narodu - ali da su bolji od gornjih, drzim da jesu)
- Ostale stranke, kapacitet da se uhvate u kostac sa problemima - nema kapaciteta...
I sto je najbitnije (!!!), 'ajde da vidimo rezultate gornjih u najbitnijem segementu koji nas interesuje - ekonomija! Svi su imali priliku da budu u odredjenom periodu vlast (dobili povjerenje pa ga izgubili) - 'ajde da vidimo rezultate koje su napravili?
Fahro moze bez ikakve griznje savjesti reci - "gospodo, moji privatno-poduzetnicki rezultati su to i to: zaradio sam toliko i toliko, napravio sam toliko i toliko, zaposlio sam toliko i toliko. Gdje su vashi privatno-poduzetnicki rezultati?" Uostalom, covjek ima dovoljno da uopce ne mora da se bavi politikom...
Dakle, sto se tice prvog nastupa i predocene vizije(!) programa - podrzavam Fahra

100% jer nije ama bas ni u cemu o cemu je govorio mashio - a ima i rezultat u business-u kao argument kojeg drugi niko nema. Sada, vidjecemo, kako ce ici strukturiranje stranke - tko ce mu biti kadrovi. Ako budu "mladi" kao sto je najavio, uz par starih "vidri", ne vidim razlog zasto im se ne bi pruzila sansa?