ALTA Centar
-
udrch
#826 Re: ALTA Centar
Ja ne znam zašto se ovoliko priča o jednoj običnoj zgradi koja ni po čemu neće uljepšati grad..
A kad se otvori SCC to će biti kraj tog objekta..
- munevera44
#827 Re: ALTA Centar
udrch wrote:Ja ne znam zašto se ovoliko priča o jednoj običnoj zgradi koja ni po čemu neće uljepšati grad..
To će biti samo još jedan veliki granap sa puno puno bjelosvjetskog škarta, koje kakvih novih kolekcija koje su se prodavala prije par godina u zemljama EU....
Svi ti centri prodaju manje više istu robu, nema potrebe obilaziti te centre, jedina prednost tih centara je za pješake blizina tramvajske stanice, a za one motorizovane dobar parking.
- johntra
#828 Re: ALTA Centar
što ovo niko ne odbrojava? 
- respo
#829 Re: ALTA Centar
pa sta ce ko odbrojavati kad ne zna do kadajohntra wrote:što ovo niko ne odbrojava?
- Comrad
#830 Re: ALTA Centar
Pa mislim da smo dosli negdje do -240 dana...eto ko hoce neka nastavi odbrojavati...
- johntra
#831 Re: ALTA Centar
pa iše 18-ti, ko se smije kladiti? 
- Hemera
#832 Re: ALTA Centar
ako je nešta kvalitetno a od prije sezonu dvije ja bi kupila to mi nije mjerilo kupovine,najbolje je kada sam sklopiš nešto i vazda možeš dobro izgledati,samo je to ovdje upitno i jako malo toga ima,a i cijene su katastrofa visoke 
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#833 Re: ALTA Centar
Pricajte sta hocete ali Alta je jedina cista i najveca privatna investicija Amerikanaca u privredu BiH u toj kategoriji. Ako vam smeta ne idite u nju. Eto vam BBI centar gdje vam Arapi zabranjuju da kupujete alkohol i svinjetinu. Neznam kako drugi gledaju na to i nije da sam alkoholicar niti da jedem svinjetinu ali i ne podnosim kad mi tudji obicaji sufliraju sta i kako trebam da trosim svoje pare.Takva politika nikad nije zazivjela niti je ikad dugo opstala na ovim prostorima.
- innovision
#834 Re: ALTA Centar
joj sad ce on opet o tome halo demokratki cisto sve,njegovo vlasnistvo sutra ako hoce nema nikakvog mesa de bgt popusti
-
manki
#836 Re: ALTA Centar
Slažem se s tobom... Još da nam hoće dovesti kakvih američkih brandova uz sve to, ne bismo se bunili ni sekunde.Dado dijasporitus wrote:Pricajte sta hocete ali Alta je jedina cista i najveca privatna investicija Amerikanaca u privredu BiH u toj kategoriji. Ako vam smeta ne idite u nju. Eto vam BBI centar gdje vam Arapi zabranjuju da kupujete alkohol i svinjetinu. Neznam kako drugi gledaju na to i nije da sam alkoholicar niti da jedem svinjetinu ali i ne podnosim kad mi tudji obicaji sufliraju sta i kako trebam da trosim svoje pare.Takva politika nikad nije zazivjela niti je ikad dugo opstala na ovim prostorima.
-
skojotovski
#837 Re: ALTA Centar
i za seronje, dobra halamunevera44 wrote:udrch wrote:Ja ne znam zašto se ovoliko priča o jednoj običnoj zgradi koja ni po čemu neće uljepšati grad..
To će biti samo još jedan veliki granap sa puno puno bjelosvjetskog škarta, koje kakvih novih kolekcija koje su se prodavala prije par godina u zemljama EU....
Svi ti centri prodaju manje više istu robu, nema potrebe obilaziti te centre, jedina prednost tih centara je za pješake blizina tramvajske stanice, a za one motorizovane dobar parking.
-
Nuclear Winter
#838 Re: ALTA Centar
Odlično zapažanje kolegaskojotovski wrote:i za seronje, dobra halamunevera44 wrote:udrch wrote:Ja ne znam zašto se ovoliko priča o jednoj običnoj zgradi koja ni po čemu neće uljepšati grad..
- Joey Tribbiani
-
KenCo
#840 Re: ALTA Centar
Dado dijasporitus wrote:Pricajte sta hocete ali Alta je jedina cista i najveca privatna investicija Amerikanaca u privredu BiH u toj kategoriji. Ako vam smeta ne idite u nju. Eto vam BBI centar gdje vam Arapi zabranjuju da kupujete alkohol i svinjetinu. Neznam kako drugi gledaju na to i nije da sam alkoholicar niti da jedem svinjetinu ali i ne podnosim kad mi tudji obicaji sufliraju sta i kako trebam da trosim svoje pare.Takva politika nikad nije zazivjela niti je ikad dugo opstala na ovim prostorima.
to nisu tudji obicaji, to su i nasi obicaji. u sarajevu malo ko jede svinjetinu. po nasem, bosanskohercegovackom pravu, D.D. ima pravo da odredi svoja pravila u svom preduzecu. ako to smeta nekome, to bi bilo isto kao da se neko zali sto se negdje prodaju isti alkohol i svinjetina.
ovo je sekularna drzava, sa tri naroda i moramo razviti postovanje prema drugome. to je tolernacija.
- kurty
#841 Re: ALTA Centar
KenCo wrote:Dado dijasporitus wrote:Pricajte sta hocete ali Alta je jedina cista i najveca privatna investicija Amerikanaca u privredu BiH u toj kategoriji. Ako vam smeta ne idite u nju. Eto vam BBI centar gdje vam Arapi zabranjuju da kupujete alkohol i svinjetinu. Neznam kako drugi gledaju na to i nije da sam alkoholicar niti da jedem svinjetinu ali i ne podnosim kad mi tudji obicaji sufliraju sta i kako trebam da trosim svoje pare.Takva politika nikad nije zazivjela niti je ikad dugo opstala na ovim prostorima.
to nisu tudji obicaji, to su i nasi obicaji. u sarajevu malo ko jede svinjetinu. po nasem, bosanskohercegovackom pravu, D.D. ima pravo da odredi svoja pravila u svom preduzecu. ako to smeta nekome, to bi bilo isto kao da se neko zali sto se negdje prodaju isti alkohol i svinjetina.
ovo je sekularna drzava, sa tri naroda i moramo razviti postovanje prema drugome. to je tolernacija.
bas tako...
HS Pivnica uvijek puna, a nema Coca cole i fante recimo... A niko se nije bunio...
Isto kao kad dodjete nekom prijatelju, krenete da zapalite cigaru a on kaze "u kuci ne pusimo... ili na balkon ili kasnije zapali"
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#842 Re: ALTA Centar
Tacno jeste da u Sarajevu malo ko jede svinjetinu. To se ipak nemoze reci i za konzumaciju alkohola. Ako je narod tolerantan prema dosljama sa Bliskog istoka onda bi navodno i oni trebali biti tolerantni i prema okruzenju u kojem zele da posluju a to okruzenje ukljucuje ljude koji konzumiraju alkohol pa djelomicno i svinjetinu. Zabranjivati tako nesto kao dio poslovne politike salje vrlo jasnu poruku posjetiocima BBI centra.kurty wrote:KenCo wrote:Dado dijasporitus wrote:Pricajte sta hocete ali Alta je jedina cista i najveca privatna investicija Amerikanaca u privredu BiH u toj kategoriji. Ako vam smeta ne idite u nju. Eto vam BBI centar gdje vam Arapi zabranjuju da kupujete alkohol i svinjetinu. Neznam kako drugi gledaju na to i nije da sam alkoholicar niti da jedem svinjetinu ali i ne podnosim kad mi tudji obicaji sufliraju sta i kako trebam da trosim svoje pare.Takva politika nikad nije zazivjela niti je ikad dugo opstala na ovim prostorima.
bas tako...
HS Pivnica uvijek puna, a nema Coca cole i fante recimo... A niko se nije bunio...
Isto kao kad dodjete nekom prijatelju, krenete da zapalite cigaru a on kaze "u kuci ne pusimo... ili na balkon ili kasnije zapali"
I takodjer ima velike razlike izmedju pravljenja poslovne politike na osnovu religijskih uvjerenja i pravljenja politike na osnovu ukusa kao sto je slucaj sa HS Pivnicom.
Samo da se razumijemo BBI naravno ima pravo da odredi svoju poslovnu politiku kako god zeli i to mu niko ne osporava ali treba da budemo jasni i transparentni sta stoji iza te politike.
- kurty
#843 Re: ALTA Centar
Ista ona politika kojoj je jedini problem kod Torabija bio sto je domaca voda prodavana u Zetri, a nije JANA...Dado dijasporitus wrote:
Samo da se razumijemo BBI naravno ima pravo da odredi svoju poslovnu politiku kako god zeli i to mu niko ne osporava ali treba da budemo jasni i transparentni sta stoji iza te politike.
Ista ona politika koja je pristala da u BBI Konzum zakupi poslovni prostor, a ne Robot, koji je davao znatno vecu kiriji...
Eh sad, treba znati ko je djelimicni vlasnik Konzuma... Kad se to sazna, onda se mora znati ko stoji iza tog vecinskog vlasnika...
A zasto Konzum u BBI... Zasto belaj protiv sarajevske vode... A Konzum vecinski = Jana
Eh sad... Meni jedino predstavlja problem kad mi Elektoprivreda, Vodovod i djelimicno BHTelecom odluci povecati cijene svojih usluga i kad me oni pocnu ucjenjivati... Ovo ostalo je sve ono sto mogu reci "tu vise nikad necu uci i pfeninga svog necu ostaviti"...
-
Kenan-sa
#844 Re: ALTA Centar
BBI centar je ubjedljivo najbolji trzni centar u BIH,nije mu ALTA ni do koljena! hvala braci Arapima na toj investiciji,hvala im sto su obnovili Bristol i sto sada izgleda 5 puta ljepse nego prije rata,hvala im sto grade impozantni SCC koji ce biti jedinstven objekat na cijelom Balkanu,kvala braci Arapima sto su obnovili Unisove nebodere! ukratko Arapi volimo vas!
-Sad da predjem na Altu,solidan trzni centar,koji ce uljepsati Sarajevo i koji ce se zatvoriti cim se otvori SCC!
-Sad da predjem na Altu,solidan trzni centar,koji ce uljepsati Sarajevo i koji ce se zatvoriti cim se otvori SCC!
- Joey Tribbiani
#845 Re: ALTA Centar
genijalno...Kenan-sa wrote:BBI centar je ubjedljivo najbolji trzni centar u BIH,nije mu ALTA ni do koljena! hvala braci Arapima na toj investiciji,hvala im sto su obnovili Bristol i sto sada izgleda 5 puta ljepse nego prije rata,hvala im sto grade impozantni SCC koji ce biti jedinstven objekat na cijelom Balkanu,kvala braci Arapima sto su obnovili Unisove nebodere! ukratko Arapi volimo vas!
-
krusty
#847 Re: ALTA Centar
Kenan-sa wrote:BBI centar je ubjedljivo najbolji trzni centar u BIH,nije mu ALTA ni do koljena! hvala braci Arapima na toj investiciji,hvala im sto su obnovili Bristol i sto sada izgleda 5 puta ljepse nego prije rata,hvala im sto grade impozantni SCC koji ce biti jedinstven objekat na cijelom Balkanu,kvala braci Arapima sto su obnovili Unisove nebodere! ukratko Arapi volimo vas!
jesi vidovit, haj nam javi ko ce sutra pobjediti u Ligi prvaka da svi uzmemo pare na kladionici
ovaj forum je sve samo ne odraz onog kakav je svijet van njega, sva sreca... ti bolan pricas protiv Alte isto da su te istjerali sa zemlje na kojoj je napravljena i ostavili bez icega, odakle ti takav stav prema necemu sto jos nije ni otvoreno... umjesto da kazes hvala bogu sto se otvara bar ce 100-200-300 ljudi dobiti posao tu...
sta si se uhvatio Arapa, ko kaze da ce se SCC otvoriti na vrijeme ?? mozda i on bude kasnio ko Alta...
sto je najtuznije niko od ovih najglasnijih ovdje nema skoro nikakvih licnih interesa u propagiranju jednog a pljuvanja drugog shoping centra... haj shvatio bi da ovaj gore radi u BBI pa se brine zbog konkurencije...
-
manki
#848 Re: ALTA Centar

vapiano.ba website je online, kao i njihov facebook site.
Pored Vapiana, trebao bi se otvoriti YamYam franšiza restorana kineske kuhinje

Kao i Burger House

I fitness centar / teretana

Svaka čast, ne djeluje loše, ugodno me je iznenadila Alta.
- chuchumbamayumbe
#849 Re: ALTA Centar
Ja kont'o da su nam Turci braća, kad ono Arapi, WTF?!Kenan-sa wrote:BBI centar je ubjedljivo najbolji trzni centar u BIH,nije mu ALTA ni do koljena! hvala braci Arapima na toj investiciji,hvala im sto su obnovili Bristol i sto sada izgleda 5 puta ljepse nego prije rata,hvala im sto grade impozantni SCC koji ce biti jedinstven objekat na cijelom Balkanu,kvala braci Arapima sto su obnovili Unisove nebodere! ukratko Arapi volimo vas!
Šalu na stranu, ovaj Burger House, zna li neko nešto više?!
- BiH-x
#850 Re: ALTA Centar
krusty wrote:ovaj forum je sve samo ne odraz onog kakav je svijet van njega, sva sreca... ti bolan pricas protiv Alte isto da su te istjerali sa zemlje na kojoj je napravljena i ostavili bez icega, odakle ti takav stav prema necemu sto jos nije ni otvoreno... umjesto da kazes hvala bogu sto se otvara bar ce 100-200-300 ljudi dobiti posao tu...![]()
sta si se uhvatio Arapa, ko kaze da ce se SCC otvoriti na vrijeme ?? mozda i on bude kasnio ko Alta...
sto je najtuznije niko od ovih najglasnijih ovdje nema skoro nikakvih licnih interesa u propagiranju jednog a pljuvanja drugog shoping centra... haj shvatio bi da ovaj gore radi u BBI pa se brine zbog konkurencije...