Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

anonimni clan

#826 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

corolla02 wrote:[img]nije%20valjda%20sad%20da%20ispade%20da%20kozni%20volan%20ne%20valja%20:D:D[/img]

Danas frajeri voze mahagoni volane a ne kozne, to je u svjet luxusa vec daleka historija!
:D
:lol: :lol: :lol:
A plasticne? Ko vozi plasticne volane?
jefferson

#827 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

corolla02 wrote:[img]nije%20valjda%20sad%20da%20ispade%20da%20kozni%20volan%20ne%20valja%20:D:D[/img]

Danas frajeri voze mahagoni volane a ne kozne, to je u svjet luxusa vec daleka historija!
Moras ti corolla jos pure jesti, dzaba je!
Jel ti to tata dao sinoc da malo sjednes u auto pa si slikao dogadjaj? :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#828 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

anonimni clan wrote:

Pa volan ko volan, okrugao i gumiran nego!?

PS
i opet za $5000 ovdje mozes kupiti takav isti volan, sa kojim se ti toliko ponosis i opterecujes ovdje!
Bullet Tooth Tony

#829 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

:thumbup: :thumbup:
anonimni clan

#830 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

corolla02 wrote:
anonimni clan wrote:

Pa volan ko volan, okrugao i gumiran nego!?

PS
i opet za $5000 ovdje mozes kupiti takav isti volan, sa kojim se ti toliko ponosis i opterecujes ovdje!
Ma ne ponosim se nego poce prica kako cije auto izgleda........
Corolla.......ja nisam TAMO ja sam ovdje,u Europa.........
Ovdje su standardi malo drugaciji........a i vrijednosti se mjere drugacijim arsinima.
ljubav_aha

#831 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

oh,volan,dio kontorlone ploce od drveta je tako odvratno vidjeti u auomobilima,a plsaticna imitacija drveta je uzas :lol: koza ,jedna i jedina :-D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#832 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

..
Last edited by corolla02 on 07/11/2009 13:54, edited 1 time in total.
corolla02

#833 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Code: Select all

Ovdje su standardi malo drugaciji........a i vrijednosti se mjere drugacijim arsinima.
:thumbup:

Ma salimo se ba, nigdje veze :D , ni ja ne znam kako je stvarno kod vas u Deutchlandu ili drugdje u Evropi, ali da se naslutiti iz nekih linkova, i rekao bi dosta manje gube na vrijednosti recimo u Njemackoj u poredjenju sa ovdje! Dok u Bosni recimo za G2 dati 5000km je zaista apsurd. Ovdje su takvi golfovi ispod $1000 i ako ih mozes naci.
Ali, mislim da nema zemlje gdje auto izgubi na vrijednosti ko ovdje u SAD, auto kao auto vrijedi i vise, ali na marketu ga je tesko za toliko prodati, zato imas za $5000 da proberes auta(i jos sto sta je jeftinije ovdje nego kod vas u Deutchlandu, imam rodbine tamo) a da ga prevezes u Bosnu za isto dobio gotovo nekih $10,000
jefferson

#834 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

corolla02 wrote:

Ma salimo se ba, nigdje veze :D , ni ja ne znam kako je stvarno kod vas u Deutchlandu ili drugdje u Evropi, ali da se naslutiti iz nekih linkova, i rekao bi dosta manje gube na vrijednosti recimo u Njemackoj u poredjenju sa ovdje! Dok u Bosni recimo za G2 dati 5000km je zaista apsurd. Ovdje su takvi golfovi ispod $1000 i ako ih mozes naci.
Ali, mislim da nema zemlje gdje auto izgubi na vrijednosti ko ovdje u SAD, auto kao auto vrijedi i vise, ali na marketu ga je tesko za toliko prodati, zato imas za $5000 da proberes auta(i jos sto sta je jeftinije ovdje nego kod vas u Deutchlandu, imam rodbine tamo) a da ga prevezes u Bosnu za isto dobio gotovo nekih $10,000
Cek sad sam sebe kontradiktiras.
Prvo tvrdis da imas nekih 30 i kusur godina, a onda kazes ne znas kako je "Kod Vas" u Evropi???? Pa jesil se to ti rodio u SAD?
Corolla, ovo je Evropski forum, i ovdje se diskutuje o stvarima koje su vezane za BH stvarnost, koja je by the way u Evropi.
Stoga, ti i whow malo smanjite dozivljaj pokusavajuci otvoriti oci svima. Ne zaboravi, auto je izmisljeno u toj Evropi, ne u SAD!
corolla02

#835 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Prvo tvrdis da imas nekih 30 i kusur godina, a onda kazes ne znas kako je "Kod Vas" u Evropi???? Pa jesil se to ti rodio u SAD?
Corolla, ovo je Evropski forum, i ovdje se diskutuje o stvarima koje su vezane za BH stvarnost, koja je by the way u Evropi.
Stoga, ti i whow malo smanjite dozivljaj pokusavajuci otvoriti oci svima. Ne zaboravi, auto je izmisljeno u toj Evropi, ne u SAD!
no comment :roll:
anonimni clan

#836 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

corolla02 wrote:

Pogledaj ovaj link i samo ce ti se kazati:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/print ... geNumber=1

ili ovaj: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/print ... geNumber=1
whow

#837 Re: Cars & Coffee

Post by whow »

jefferson wrote:
corolla02 wrote:

Sto me ba prozivas . Za tvoju informaciju ja sam u SA vjerovatno vise nego ti , tu mi je sva familija tu sam roden i tu se vracam , cetri koljena buraz i stoga ne seri , da se ovako izrazim. Dosta mi je ovih budala po Kanadi sto nas diskriminiraju jer smo iz Bosne sad me jos i ti trebas je.ati.
corolla02

#838 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

anonimni clan wrote:
corolla02 wrote:

Pogledaj ovaj link i samo ce ti se kazati:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/print ... geNumber=1

ili ovaj: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/print ... geNumber=1
Ne znam koja je svrha ovih linkova drugar, ali taj BMW 5 se proizvodio od 1996 do 2002 tako da mu cijene variraju zavisno od opreme, milja, stanja, tj. da si mi rekao da ih ima i za $30,000 ja bih ti vjerovao, kao sto ih ima i za $5,000, itd itd. Takodjer je ista stvar je i sa G2 od 1984-1992. Sad da li bi ti platio za tog G2 2,500 Eura je tvoj izbor, ali moj odgovor je NE.

Sve ove gore cijene koje sam ti naveo su americkog porijekla jer o vasem trzistu u Njemackoj zaista ne znam detalje. Ja nisam bio te lude srece da me rat zadesi u Njemackoj tako da i ne znam. Sto se tice Bosne to je posebna prica, nigdje nema mjesta na zemaljskoj kugli da se odpad vise cijeni ali opet svima dobro.

Sto se tice Corolle i ova serija koju ja posjedujem se radila od 1998-2002 tako da i njezine cijene variraju i njih takodjer imas razlicitih cijena do nekih $6000 (na SAD trziztu). Moja doticna (mlada a stara) :D , ako si gledao slike, ja sam je se naguslao zaprave i sutra da je prodajem vjeruj ne bih imao srca traziti za nju vise od $1000 (i opet bi mi se isplatila) mada realno govoreci ima jos 25% zivota u njoj te mi ne trazi $$$ za opravke, tj. bas onoliko koliko mi treba da neke zivotne ciljeve zavrsim i zaokruzim.
anonimni clan

#839 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

Pa svrha ovih linkova je da stvoris sliku o stanju na trzistu polovnih automobila u Njemackoj.........kazes da ti situacija nije poznata.
postavio sam BMW koji odprilike odgovara osobinama mog,samo sto moj ima malo bolju opremu.
Spomenuo si primjer Golfa 2 pa pronadjoh ovog koji je jako malo presao i pored toga sto je 20 godina star drzi cijenu cak i u Njemackoj.
Sto se tice Bosne to je posebna prica, nigdje nema mjesta na zemaljskoj kugli da se odpad vise cijeni ali opet svima dobro
S ovom tvrdnjom se ne bih slozio.......drug moj u Bosni,s obzirom na ekonomiju i kupovnu moc i pored puno krseva na ulici,ljudi jako puno vode racuna o tehnickoj ispravnosti svojih automobila.To ti tvrdim sa sigurnoscu.Naravno da ima propusta,jaransko-rodjacke veze kad je u pitanju tehnicki pregled ali kazem s obzirom na ekonomsku situaciju.........stanje je vise nego zadovoljavajuce.
To stanje uporedi sa situacijom u zemljama istocne Evrope,koje se i pored clanstva u EU i evropskih standarda jako malo poboljsalo govori da je nas svijet naucio odrzavati auta pa iako se ne zaradjuju hiljade eura uvijek se nadje neki majstor koji ce "pogledati" u cemu je problem.
Radi se o voznom parku koji je jako star ali sve opet nekako funkcionise.
Ovdje na zapadu se ne isplati popravljati starije auto zato sto ti nece nijedan servis zavrnuti saraf bez da to dobro naplati..........Pa nece ti resetovati prijavljene greske tj prikljuciti dijagnostiku bez 30-40 Eura. Da ne govorimo i izmjeni dijelova iako se isti mogu popraviti.
U Bosni se nekako nadje nacin,preporuka,svako poznaje nekog ko ce pogledati,pomoci pri nabavci rezervnoh dijela,popravci istog..........i sve funkcionise.
Znam da to izgleda strasno kad pogledas iz americke porspektive sta sve rola bosanskim cestama,ali to je,ja ga zovem sok na prvi pogled.
Situacija je mnogo bolja.........to ti garantujem.
Sto se tice tvog auta,da budem iskren,ne poznajem tu materiju,nisam se nikad interesovao za japanska auta niti vjerujem da cu.Jedino sto sam shvatio iz tvog posta je da se ona tebi "isplatila". Vidis ja nikad ne kupujem auto koje ce mi se isplatiti,vec auto koje bih volio imati i koje mi se svidja.Naravno da se pri kupovini doticnog posmatra puno nekih stvari ali napominjem da se radi o autu koje HOCU DA IMAM.Valjda mi ovdje imamo drugacije poglede na to.

Tesko je biti objektivan i diskutovati iz americke prespektive o situaciji u Bosni pa i Evropi ,zato ti poslah ovih par linkova da stvoris sliku o koliko-toliko situaciji van Amerike.
Za pravu sliku je potrebno tu provesti izvjesno vrijeme i posmatrati i kupovati polovna auta.Za poznanike,rodbinu pa i za samog sebe.

PS: Da ti samo napomenem da ni ja nisam bio te lude srece da me rat zatekne u Njemackoj........................ako je to neka sreca.
Izasao sam iz grada tek kad se rat priveo samom kraju.Rodio sam se i proveo preko 30 godina zivota u Sarajevu. O razlozima dolaska i zasto bas ovdje nekom drugom prilikom.Budi mi pozdravljen.
Bullet Tooth Tony

#840 Re: Cars & Coffee

Image

kada se viper-ova znacka preokrene dobije se paja patak :lol: :lol: :lol:
corolla02

#841 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

anonimni clan wrote:Pa svrha ovih linkova je da stvoris sliku o stanju na trzistu polovnih automobila u Njemackoj.........kazes da ti situacija nije poznata.
postavio sam BMW koji odprilike odgovara osobinama mog,samo sto moj ima malo bolju opremu.
Spomenuo si primjer Golfa 2 pa pronadjoh ovog koji je jako malo presao i pored toga sto je 20 godina star drzi cijenu cak i u Njemackoj.
Sto se tice Bosne to je posebna prica, nigdje nema mjesta na zemaljskoj kugli da se odpad vise cijeni ali opet svima dobro
S ovom tvrdnjom se ne bih slozio.......drug moj u Bosni,s obzirom na ekonomiju i kupovnu moc i pored puno krseva na ulici,ljudi jako puno vode racuna o tehnickoj ispravnosti svojih automobila.To ti tvrdim sa sigurnoscu.Naravno da ima propusta,jaransko-rodjacke veze kad je u pitanju tehnicki pregled ali kazem s obzirom na ekonomsku situaciju.........stanje je vise nego zadovoljavajuce.
To stanje uporedi sa situacijom u zemljama istocne Evrope,koje se i pored clanstva u EU i evropskih standarda jako malo poboljsalo govori da je nas svijet naucio odrzavati auta pa iako se ne zaradjuju hiljade eura uvijek se nadje neki majstor koji ce "pogledati" u cemu je problem.
Radi se o voznom parku koji je jako star ali sve opet nekako funkcionise.
Ovdje na zapadu se ne isplati popravljati starije auto zato sto ti nece nijedan servis zavrnuti saraf bez da to dobro naplati..........Pa nece ti resetovati prijavljene greske tj prikljuciti dijagnostiku bez 30-40 Eura. Da ne govorimo i izmjeni dijelova iako se isti mogu popraviti.
U Bosni se nekako nadje nacin,preporuka,svako poznaje nekog ko ce pogledati,pomoci pri nabavci rezervnoh dijela,popravci istog..........i sve funkcionise.
Znam da to izgleda strasno kad pogledas iz americke porspektive sta sve rola bosanskim cestama,ali to je,ja ga zovem sok na prvi pogled.
Situacija je mnogo bolja.........to ti garantujem.
Sto se tice tvog auta,da budem iskren,ne poznajem tu materiju,nisam se nikad interesovao za japanska auta niti vjerujem da cu.Jedino sto sam shvatio iz tvog posta je da se ona tebi "isplatila". Vidis ja nikad ne kupujem auto koje ce mi se isplatiti,vec auto koje bih volio imati i koje mi se svidja.Naravno da se pri kupovini doticnog posmatra puno nekih stvari ali napominjem da se radi o autu koje HOCU DA IMAM.Valjda mi ovdje imamo drugacije poglede na to.

Tesko je biti objektivan i diskutovati iz americke prespektive o situaciji u Bosni pa i Evropi ,zato ti poslah ovih par linkova da stvoris sliku o koliko-toliko situaciji van Amerike.
Za pravu sliku je potrebno tu provesti izvjesno vrijeme i posmatrati i kupovati polovna auta.Za poznanike,rodbinu pa i za samog sebe.

PS: Da ti samo napomenem da ni ja nisam bio te lude srece da me rat zatekne u Njemackoj........................ako je to neka sreca.
Izasao sam iz grada tek kad se rat priveo samom kraju.Rodio sam se i proveo preko 30 godina zivota u Sarajevu. O razlozima dolaska i zasto bas ovdje nekom drugom prilikom.Budi mi pozdravljen.
@pod suncem tudjeg neba; mislim da nema potrebe za ovako opsirnim postom, ali eto de.

Onaj gore moj post samo shvati kao moj pogled na situaciju u Bosni, odnosno uvoz auta u Bosnu. Sve sto sam htio ti reci jeste da neko auto, eto recimo Corolla, dakle auto sa istom opremom i svime (da ne spominjem druga auta za koje si ti ili neko drugi emotivno vezan) u Njemackoj nakon 10 godina habanja vrijedi toliko $$$, u SAD toliko $$$, u Hrvatskoj toliko $$$, dok u Bosni je opet najvise $$$$, a znaci ne vrijedi toliko i gdje prosjecan BH gradjanin nema za dobre gume staviti.

A o interesima Amerike ili Njemacke prema Bosni i Bosancima, ili o nizu nekih drugih stvari koje ti ovdje potenciras, nekom drugom prilikomm..
Pozz.
ljubav_aha

#842 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

Beg_Babic wrote:Image

kada se viper-ova znacka preokrene dobije se paja patak :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :lol:
ljubav_aha

#843 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

whow wrote: Sto me ba prozivas . Za tvoju informaciju ja sam u SA vjerovatno vise nego ti , tu mi je sva familija tu sam roden i tu se vracam , cetri koljena buraz i stoga ne seri , da se ovako izrazim. Dosta mi je ovih budala po Kanadi sto nas diskriminiraju jer smo iz Bosne sad me jos i ti trebas je.ati.
aha, a u BiH ne postoji nijedan oblik diskriminacije generacijama :D
Bullet Tooth Tony

#844 Re: Cars & Coffee

Tema je u vezi automobila i auto industrije..corrola i ostali,prekinite ili predjite na pp....hajmo malo normalne konverzacije
jefferson

#845 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

ljubav_aha wrote:
whow wrote: Sto me ba prozivas . Za tvoju informaciju ja sam u SA vjerovatno vise nego ti , tu mi je sva familija tu sam roden i tu se vracam , cetri koljena buraz i stoga ne seri , da se ovako izrazim. Dosta mi je ovih budala po Kanadi sto nas diskriminiraju jer smo iz Bosne sad me jos i ti trebas je.ati.
aha, a u BiH ne postoji nijedan oblik diskriminacije generacijama :D

Sta se palis ko kutnjak. Pogledaj svoje postove. Da sam dezorjentisam konto bi da je BiH predgradje Toronta a ne u Evropi.
I da cesce sam u bIH nego ti!
citroen

#846 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

Anonimni clan:ljudi jako puno vode racuna o tehnickoj ispravnosti svojih automobila u Bosni.To ti tvrdim sa sigurnoscu.

procitaj sta si napisao,vise puta.....
corolla02

#847 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

citroen wrote:Anonimni clan:ljudi jako puno vode racuna o tehnickoj ispravnosti svojih automobila u Bosni.To ti tvrdim sa sigurnoscu.

procitaj sta si napisao,vise puta.....

Cova ocigledno brani Njemacku, to sam procitao izmedju reda, tj. da Njemacka izveze *ovno u Bosnu valja, a ostali pa bilo to i zlato, opet ne valja!

PS
Predpostavljam da je typ stariji od mene pa nisam htio zalaziti u dublje duele
Bullet Tooth Tony

#848 Re: Cars & Coffee

Ford is upping its safety quotient by being the first automaker to introduce inflatable seat belts.

The new technology helps spread crash force over the human body by as much as 5 times compared with the more concentrated area with a conventional seatbelt. The inflatable belts are designed for use in the rear-seats and are meant to help prevent critical head, chest and neck injuries, often by more vulnerable passengers such as children or the elderly.

The belts are inflated by a cold, compressed gas as opposed to how airbags work, which are blown up by a heat-making chemical reaction. Test subjects have also said that the belts feel more comfortable to wear, since they are softer. Ford claims the technology will also contribute to more rear seatbelt usage. The belts are compatible and can be used safely with all types of child seats too.

Ford says the inflatable belts will first be introduced in the next-generation Ford Explorer SUV which goes to production in 2010. The automaker says that the technology will eventually become available in most Ford models globally.

corolla02

#849 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

@beg; dobar post, inace vec vidjeno na LFA :D
http://www.carandsuv.co.nz/news/8900/fo ... -seatbelts

Kao i ovo:
jefferson

#850 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

corolla02 wrote:@beg; dobar post, inace vec vidjeno na LFA :D
http://www.carandsuv.co.nz/news/8900/fo ... -seatbelts

Kao i ovo: