corolla02 wrote:[img]nije%20valjda%20sad%20da%20ispade%20da%20kozni%20volan%20ne%20valja%20:D:D[/img]
Danas frajeri voze mahagoni volane a ne kozne, to je u svjet luxusa vec daleka historija!
A plasticne? Ko vozi plasticne volane?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
corolla02 wrote:[img]nije%20valjda%20sad%20da%20ispade%20da%20kozni%20volan%20ne%20valja%20:D:D[/img]
Danas frajeri voze mahagoni volane a ne kozne, to je u svjet luxusa vec daleka historija!
Moras ti corolla jos pure jesti, dzaba je!corolla02 wrote:[img]nije%20valjda%20sad%20da%20ispade%20da%20kozni%20volan%20ne%20valja%20:D:D[/img]
Pa volan ko volan, okrugao i gumiran nego!?anonimni clan wrote:corolla02 wrote:[img]nije%20valjda%20sad%20da%20ispade%20da%20kozni%20volan%20ne%20valja%20:D:D[/img]
![]()
![]()
![]()
Ma ne ponosim se nego poce prica kako cije auto izgleda........corolla02 wrote:Pa volan ko volan, okrugao i gumiran nego!?anonimni clan wrote:corolla02 wrote:[img]nije%20valjda%20sad%20da%20ispade%20da%20kozni%20volan%20ne%20valja%20:D:D[/img]
![]()
![]()
![]()
PS
i opet za $5000 ovdje mozes kupiti takav isti volan, sa kojim se ti toliko ponosis i opterecujes ovdje!
Code: Select all
Ma ne ponosim se nego poce prica kako cije auto izgleda........
Corolla.......ja nisam TAMO ja sam ovdje,u Europa.........
Ovdje su standardi malo drugaciji........a i vrijednosti se mjere drugacijim arsinima.Cek sad sam sebe kontradiktiras.corolla02 wrote:Code: Select all
Ma ne ponosim se nego poce prica kako cije auto izgleda........ Corolla.......ja nisam TAMO ja sam ovdje,u Europa......... Ovdje su standardi malo drugaciji........a i vrijednosti se mjere drugacijim arsinima.![]()
Ma salimo se ba, nigdje veze, ni ja ne znam kako je stvarno kod vas u Deutchlandu ili drugdje u Evropi, ali da se naslutiti iz nekih linkova, i rekao bi dosta manje gube na vrijednosti recimo u Njemackoj u poredjenju sa ovdje! Dok u Bosni recimo za G2 dati 5000km je zaista apsurd. Ovdje su takvi golfovi ispod $1000 i ako ih mozes naci.
Ali, mislim da nema zemlje gdje auto izgubi na vrijednosti ko ovdje u SAD, auto kao auto vrijedi i vise, ali na marketu ga je tesko za toliko prodati, zato imas za $5000 da proberes auta(i jos sto sta je jeftinije ovdje nego kod vas u Deutchlandu, imam rodbine tamo) a da ga prevezes u Bosnu za isto dobio gotovo nekih $10,000
no commentCek sad sam sebe kontradiktiras.
Prvo tvrdis da imas nekih 30 i kusur godina, a onda kazes ne znas kako je "Kod Vas" u Evropi???? Pa jesil se to ti rodio u SAD?
Corolla, ovo je Evropski forum, i ovdje se diskutuje o stvarima koje su vezane za BH stvarnost, koja je by the way u Evropi.
Stoga, ti i whow malo smanjite dozivljaj pokusavajuci otvoriti oci svima. Ne zaboravi, auto je izmisljeno u toj Evropi, ne u SAD!
corolla02 wrote:Code: Select all
Ma ne ponosim se nego poce prica kako cije auto izgleda........ Corolla.......ja nisam TAMO ja sam ovdje,u Europa......... Ovdje su standardi malo drugaciji........a i vrijednosti se mjere drugacijim arsinima.![]()
Ma salimo se ba, nigdje veze, ni ja ne znam kako je stvarno kod vas u Deutchlandu ili drugdje u Evropi, ali da se naslutiti iz nekih linkova, i rekao bi dosta manje gube na vrijednosti recimo u Njemackoj u poredjenju sa ovdje! Dok u Bosni recimo za G2 dati 5000km je zaista apsurd. Ovdje su takvi golfovi ispod $1000 i ako ih mozes naci.
Ali, mislim da nema zemlje gdje auto izgubi na vrijednosti ko ovdje u SAD, auto kao auto vrijedi i vise, ali na marketu ga je tesko za toliko prodati, zato imas za $5000 da proberes auta(i jos sto sta je jeftinije ovdje nego kod vas u Deutchlandu, imam rodbine tamo) a da ga prevezes u Bosnu za isto dobio gotovo nekih $10,000
Sto me ba prozivas . Za tvoju informaciju ja sam u SA vjerovatno vise nego ti , tu mi je sva familija tu sam roden i tu se vracam , cetri koljena buraz i stoga ne seri , da se ovako izrazim. Dosta mi je ovih budala po Kanadi sto nas diskriminiraju jer smo iz Bosne sad me jos i ti trebas je.ati.jefferson wrote:Cek sad sam sebe kontradiktiras.corolla02 wrote:Code: Select all
Prvo tvrdis da imas nekih 30 i kusur godina, a onda kazes ne znas kako je "Kod Vas" u Evropi???? Pa jesil se to ti rodio u SAD?
Corolla, ovo je Evropski forum, i ovdje se diskutuje o stvarima koje su vezane za BH stvarnost, koja je by the way u Evropi.
Stoga, ti i whow malo smanjite dozivljaj pokusavajuci otvoriti oci svima. Ne zaboravi, auto je izmisljeno u toj Evropi, ne u SAD!
Ne znam koja je svrha ovih linkova drugar, ali taj BMW 5 se proizvodio od 1996 do 2002 tako da mu cijene variraju zavisno od opreme, milja, stanja, tj. da si mi rekao da ih ima i za $30,000 ja bih ti vjerovao, kao sto ih ima i za $5,000, itd itd. Takodjer je ista stvar je i sa G2 od 1984-1992. Sad da li bi ti platio za tog G2 2,500 Eura je tvoj izbor, ali moj odgovor je NE.anonimni clan wrote:corolla02 wrote:Code: Select all
Pogledaj ovaj link i samo ce ti se kazati:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/print ... geNumber=1
ili ovaj: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/print ... geNumber=1

@pod suncem tudjeg neba; mislim da nema potrebe za ovako opsirnim postom, ali eto de.anonimni clan wrote:Pa svrha ovih linkova je da stvoris sliku o stanju na trzistu polovnih automobila u Njemackoj.........kazes da ti situacija nije poznata.
postavio sam BMW koji odprilike odgovara osobinama mog,samo sto moj ima malo bolju opremu.
Spomenuo si primjer Golfa 2 pa pronadjoh ovog koji je jako malo presao i pored toga sto je 20 godina star drzi cijenu cak i u Njemackoj.
Sto se tice Bosne to je posebna prica, nigdje nema mjesta na zemaljskoj kugli da se odpad vise cijeni ali opet svima dobro
S ovom tvrdnjom se ne bih slozio.......drug moj u Bosni,s obzirom na ekonomiju i kupovnu moc i pored puno krseva na ulici,ljudi jako puno vode racuna o tehnickoj ispravnosti svojih automobila.To ti tvrdim sa sigurnoscu.Naravno da ima propusta,jaransko-rodjacke veze kad je u pitanju tehnicki pregled ali kazem s obzirom na ekonomsku situaciju.........stanje je vise nego zadovoljavajuce.
To stanje uporedi sa situacijom u zemljama istocne Evrope,koje se i pored clanstva u EU i evropskih standarda jako malo poboljsalo govori da je nas svijet naucio odrzavati auta pa iako se ne zaradjuju hiljade eura uvijek se nadje neki majstor koji ce "pogledati" u cemu je problem.
Radi se o voznom parku koji je jako star ali sve opet nekako funkcionise.
Ovdje na zapadu se ne isplati popravljati starije auto zato sto ti nece nijedan servis zavrnuti saraf bez da to dobro naplati..........Pa nece ti resetovati prijavljene greske tj prikljuciti dijagnostiku bez 30-40 Eura. Da ne govorimo i izmjeni dijelova iako se isti mogu popraviti.
U Bosni se nekako nadje nacin,preporuka,svako poznaje nekog ko ce pogledati,pomoci pri nabavci rezervnoh dijela,popravci istog..........i sve funkcionise.
Znam da to izgleda strasno kad pogledas iz americke porspektive sta sve rola bosanskim cestama,ali to je,ja ga zovem sok na prvi pogled.
Situacija je mnogo bolja.........to ti garantujem.
Sto se tice tvog auta,da budem iskren,ne poznajem tu materiju,nisam se nikad interesovao za japanska auta niti vjerujem da cu.Jedino sto sam shvatio iz tvog posta je da se ona tebi "isplatila". Vidis ja nikad ne kupujem auto koje ce mi se isplatiti,vec auto koje bih volio imati i koje mi se svidja.Naravno da se pri kupovini doticnog posmatra puno nekih stvari ali napominjem da se radi o autu koje HOCU DA IMAM.Valjda mi ovdje imamo drugacije poglede na to.
Tesko je biti objektivan i diskutovati iz americke prespektive o situaciji u Bosni pa i Evropi ,zato ti poslah ovih par linkova da stvoris sliku o koliko-toliko situaciji van Amerike.
Za pravu sliku je potrebno tu provesti izvjesno vrijeme i posmatrati i kupovati polovna auta.Za poznanike,rodbinu pa i za samog sebe.
PS: Da ti samo napomenem da ni ja nisam bio te lude srece da me rat zatekne u Njemackoj........................ako je to neka sreca.
Izasao sam iz grada tek kad se rat priveo samom kraju.Rodio sam se i proveo preko 30 godina zivota u Sarajevu. O razlozima dolaska i zasto bas ovdje nekom drugom prilikom.Budi mi pozdravljen.
Beg_Babic wrote:
kada se viper-ova znacka preokrene dobije se paja patak![]()
![]()
aha, a u BiH ne postoji nijedan oblik diskriminacije generacijamawhow wrote: Sto me ba prozivas . Za tvoju informaciju ja sam u SA vjerovatno vise nego ti , tu mi je sva familija tu sam roden i tu se vracam , cetri koljena buraz i stoga ne seri , da se ovako izrazim. Dosta mi je ovih budala po Kanadi sto nas diskriminiraju jer smo iz Bosne sad me jos i ti trebas je.ati.
ljubav_aha wrote:aha, a u BiH ne postoji nijedan oblik diskriminacije generacijamawhow wrote: Sto me ba prozivas . Za tvoju informaciju ja sam u SA vjerovatno vise nego ti , tu mi je sva familija tu sam roden i tu se vracam , cetri koljena buraz i stoga ne seri , da se ovako izrazim. Dosta mi je ovih budala po Kanadi sto nas diskriminiraju jer smo iz Bosne sad me jos i ti trebas je.ati.
citroen wrote:Anonimni clan:ljudi jako puno vode racuna o tehnickoj ispravnosti svojih automobila u Bosni.To ti tvrdim sa sigurnoscu.
procitaj sta si napisao,vise puta.....
Mene interesuje sta kad cekne osigurac, sta biva sa brzinomjeromcorolla02 wrote:@beg; dobar post, inace vec vidjeno na LFA![]()
http://www.carandsuv.co.nz/news/8900/fo ... -seatbelts
Kao i ovo: